Go to Top

Pedro: “Die zag ik totaal niet aankomen”

Pedro: “Die zag ik totaal niet aankomen”

“Aaaaalle ballen op Pedro!” Dát hebben we nog niet vaak gezongen in Breda! Gisteren galmde het door het Rat Verlegh Stadion. Luis Pedro was bij twee corners de vlotste van allemaal en had binnen acht minuten voor NAC de 2-0 op het scorebord gezet.

Het liep gisteren vlot op. Kevin Brands schoot ook nog zijn negende met een rotvaart in de touwen en NAC leidde na een kleine 25 minuten comfortabel met 3-0. Her en der werden al weddenschappen afgesloten of ´de 10´gehaald ging worden en het zag er in de haast-teen-er-vanaf-vriezende kou naar uit dat het een mooie wedstrijd zou worden om het doelsaldo op te krikken. FC Eindhoven was totaal niet bij machte om ook maar iets van een vuist te maken. Het herstel dat ze wilden laten zien moet voor hen dan aanstaande vrijdag maar komen, als ze thuis Sparta op bezoek krijgen. Helaas bleef het bij drie doelpunten voor NAC, dat ondanks dat het wel wilde toch wat in finesse ontbrak.

Sterker nog, het werd 3-1. De man van de 1- en 2-0 werkte een doorgebroken speler van FC Eindhoven tegen de vlakte, kreeg rood (tot verbazing van velen, want heel duidelijk waarneembaar was dat niet van overal in het Stadion) en NAC kreeg een strafschop tegen. Die zat er dus in, maar NAC bleef goed op de been en speelde de wedstrijd zonder echt gevaar uit, al was na de 3-1 de drang en durf om te voetballen bij deze of gene zichtbaar afgenomen. En onnodig, want zoals gezegd was NAC een heel stuk sterker.

Luis Pedro stond met veel verbazing en ongeloof tijdens en na de wedstrijd. Enerzijds vanwege zijn twee doelpunten, anderzijds vanwege zijn rode kaart. “Die zag ik totaal niet aankomen”. Pedro was de vermoorde onschuld bij het neerhalen van Eindhoven-aanvaller Anthony van den Hurk. Die ging “liggen omdat ik hem een lichte duw gaf. Het was helemaal niks, maar de scheidsrechter trapte erin.” Dat was niet helemaal waar en hij gaf later toe dat de ´lichte duw´ het gevolg was van concentratieverlies: “We dachten dat we er al waren en dan krijg je dit.” Onnodig, maar het zij hem vergeven. Wel een teken om aan de scherpte te (blijven) werken, zo lijkt het. “Als verdediger twee keer scoren in de eerste tien minuten, maak je niet vaak mee. Dit wordt mijn avond, dacht ik. Niet helemaal dus. Al neem ik die twee doelpunten wel als iets positiefs mee uit deze wedstrijd,” Aldus Pedro, die tegen Almere met zijn en hét enige doelpunt al eerder bepalend voor NAC was.

Na een weekendje competitiehervatting heeft NAC 6 punten binnengehaald tegen toch wel directe concurrenten. Koploper Sparta won thuis met 5-2 van RKC en blijft fier bovenaan de ranglijst staan. VVV verloor met 2-1 van FC Oss, waardoor NAC nu op 1 punt is genaderd van de nummer twee. Gestaag klimmen we dus naar boven. Aanstaande maandag spelen we (hoogstwaarschijnlijk uiteindelijk in Almere, vandaag uitsluitsel) tegen jong Ajax. Zij zijn momenteel koploper in de derde periode, met evenveel punten als NAC (nummer 2), maar een beter doelsaldo. Ook vlammen dus! Met de aanstaande schorsing van Pedro en de van een blessure terugkerende Gorter , lijkt het voordehandliggend dat Kenny centraal komt te staan met Dingsdag, en Donny op rechtsback, maar dat is aan Dijkhuizen om uiteindelijk te bepalen. Zeer blij met het resultaat gaan we de volgende wedstrijd weer tegemoet!

Bron: B-Side Rats, BN/De Stem

31 Reacties op "Pedro: “Die zag ik totaal niet aankomen”"

 • Wanny
  19 januari, 2016 - 09:01

  Gewoon Van Bezooijen op de plek van Pedro. Rest laten staan.

  0

  0
 • TheBeek
  19 januari, 2016 - 09:09

  Vrijdag via teletekst eindhoven aanmoedigen!!

  0

  0
 • F4
  19 januari, 2016 - 09:12

  Vond dat het met Mulder centraal en Lazic rechts ook prima opgelost werd. Snap de roep om iemand uit eigen opleiding, maar het gaat mij om de knikkers. Dan kan Ars in de basis en Brands vrij vanaf de linkerkant spelen. Middenveld heeft me gisteren overtuigt. Ronnie Stam(hoe is het mogelijk dat zoveel mensen hem bij zijn enige foute pass de huid vol schelden trouwens?) was fenomenaal. Continu onder druk aan kunnen spelen en steeds met één of twee balcontacten het spel verleggen. Matic was aanvallend de man die de aanvallers in het spel betrok en met passeren van tegenstander een overtal kon creëren. Joey Suk heeft de pollen uit het veld gelopen. Ongekend waar hij, zeker na de rode kaart, allemaal was te vinden om druk op de bal te zetten. Speciale aandacht even nog voor Mats, die niet altijd de goede keuze nam in balbezit, maar bij balverlies de tweede helft razendsnel omschakelde om hem terug te veroveren. Zeker met tien man is het uitstekend weggezet gisteren. Belangrijke overwinning die het nodige vertrouwen moet geven. En nogmaals medesupporters, klein beetje respect voor Ronnie Stam, die op dit moment gewoon de architect van het elftal is.

  Hup NAC!

  0

  0
 • Ouwe Jos
  19 januari, 2016 - 09:13

  Je mag er toch vanuit gaan dat, wanneer we spelen tegen jong Ajax in Almere, er vrije verkoop is van kaarten? Vanuit Amsterdam zal niemand komen en Almere fans zullen ook niet warm lopen.

  0

  0
 • Jf
  19 januari, 2016 - 09:16

  Komende weken zijn van groot belang Sparta speelt drie moeilijke wedstrijden tegen Eindhoven, Den Bosch en VVV. Daar moeten ze punten laten liggen.

  0

  0
 • Grizzlyman
  19 januari, 2016 - 09:17

  @f4 goed verwoord!

  0

  0
 • buurman
  19 januari, 2016 - 09:19

  Een 3-1 overwinning is altijd goed. Mooi dat vvv verliest. Pedro wordt steeds sterker. Toch een klein bietje een dubbel gevoel. Het wordt een hele klus sparta te achterhalen. Sparta heeft het gevoel de kip al voor driekwart in de bek te hebben, die laten niet makkelijk meer los. Alleen plaats nummer 1 telt. De rest is shit, want die nacompetitie is een grote loterij.
  Maar als we blijven winnen worden we kampioen.

  0

  0
 • buurman
  19 januari, 2016 - 09:21

  Stammeke was inderdaad uitstekend. Heeft zijn critici, waaronder ik, de mond gesnoerd. Doet het centraal goed.

  0

  0
 • S.HB.NAC
  19 januari, 2016 - 09:47

  Heb sowieso nooit gesnapt waarom iedereen zo zat te zeiken op Stam. Die jongen speelt vanaf het begin al prima en wordt met de wedstrijd beter. Waar zit zijn top nog?! Ik zag gisteren een elftal dat door het vuur ging voor elkaar.

  0

  0
 • De Rechter
  19 januari, 2016 - 09:55

  Zo BSR, lekker veul gezopen in het stadion? Nogal wat spel en grammaticafoutjes in dit artikel ;)

  0

  0
 • Toontje
  19 januari, 2016 - 09:57

  Jammer Pedro het was toch overduidelijk rood….leer er van!!!

  0

  0
 • GAOPERD
  19 januari, 2016 - 10:06

  ik vrees dat we Sparta niet meer bij gaan halen…
  de afstand is te groot !
  tel daarbij op dat Sparta gewoon in een goede flow zit , en letterlijk alle wind in de zeilen heeft….
  die zie ik niet veel meer verliezen

  ik denk dat we als NAC zijnde ons moeten gaan richten op de NACompetitie

  jammer , maar het zij zo

  in eerste seizoenshelft zoveel punten laten liggen

  0

  0
 • Lamington
  19 januari, 2016 - 10:09

  @De Rechter

  Je moest iets vinden om te zeiken?

  Verder doet F4 het goed vertellen ja!

  0

  0
 • RV
  19 januari, 2016 - 10:26

  Sparta wint inderdaad wel heel gemakkelijk maar was gisteren ondanks de 3-0 voorsprong met de rust ook redelijk zwak. Komen uitwedstrijden aan tegen Eindhoven en den Bosch, ik zie ze daar wel ergens punten verspelen. Maar goed, afstand is erg groot…

  Het is wel gebleken dat NAC tegen de iets betere ploegen wel zakelijk speelt, hopelijk kunnen ze dat dit jaar ook in de uitwedstrijden doorzetten. En eigenlijk moet NAC in de thuiswedstrijden vanaf nu gewoon alles winnen gezien het programma. Ik denk dat we een heel eind kunnen komen, en halen we het dan net niet dan gaan we in ieder geval met een goed gevoel de play offs in. Dat kunnen een Excelsior of Cambuur tegen die tijd niet zeggen.

  0

  0
 • nacenzo
  19 januari, 2016 - 10:44

  We spelen nog 16!!! wedstrijden dus er zijn nog 48 punten te verdienen.Sparta gaat nog punten laten liggen en wij gaan dat gat dichten. Nac heeft de grootste en kwalitatief de beste selectie, dat gaat de doorslag geven. Ik heb gisteren bij vlagen een echte kampioensploeg gezien, Eindhoven wist zeker in de 1e helft niet waar ze het moesten zoeken. Hopen dat Stam fit blijft, die is ongelooflijk belangrijk in deze ploeg. En ik heb genoten van Dinsdag, fenomenaal met zijn trap! Ik geloof echt in het kampioenschap!! Hup NAC!!

  0

  0
 • de kamps fan
  19 januari, 2016 - 10:54

  Als je ziet dat ons clubje schorsingen , blessures en vormdipjes van spelers opvangt. Heb je het kampioenschap nog steeds in zicht. Bij Volendam vallen 2 blessures en zakt als een kaartenhuis in elkaar, dit gebeurd sparta ook nog. Ik weet zelf niet wanneer we tegen ze moeten maar probeer dan een sterkhouder van hun de tribune in te trappen.al kost het een kaart alles voor de nr 1 positie

  0

  0
 • Wanny
  19 januari, 2016 - 10:57

  Win je de onderlinge wedstrijd tegen Sparta, dan moet je in de overige 15 wedstrijden 7 puntjes meer pakken om kampioen te worden. Dat hoeft helemaal niet onoverkomelijk te zijn.

  0

  0
 • RaRa
  19 januari, 2016 - 11:01

  Ik zou gorter dan eerder linksback zetten ;-)

  0

  0
 • nacman
  19 januari, 2016 - 11:08

  overigens gisteren na de wedstrijd gehoord in de cordial dat nac wel geïnteresseerd is in een huur van tiga voor een half jaar

  0

  0
 • S.HB.NAC
  19 januari, 2016 - 11:13

  @nacman, tuurlijk is NAC geïnteresseerd. Maar is hij zelf ook geïnteresseerd, deze jongen kan ook mee met Vitesse, AZ en eventueel zelfs Feyenoord. Lijkt me erg leuk om hem terug te zien, dan hebben we echt een zeer goede aanval, al denk ik dan wel dat Ars minder uit de verf gaat komen.

  0

  0
 • nacman
  19 januari, 2016 - 11:29

  @s.hb. nac de degene die ik het hoorde vertellen is er wel degelijk wederzijdse interesse

  0

  0
 • G00ser
  19 januari, 2016 - 11:34

  Ik begrijp de kritiek op Stam ook niet, ik vind hem een bepalende stabiele factor in het elftal. Juist Stam zorgt voor de rust in het spel en houdt keurig overzicht. Complimenten.

  0

  0
 • kopspion
  19 januari, 2016 - 11:36

  toch al duidelijk de hand van de trainer te zien nu; 2 goals uit een corner binnen 5 minuten, ik geloof onder maaskant in 50 wedstrijden 0 goals uit een corner !?
  waar zouden we nu staan als maaskant er nog zou zijn ???
  hooguit middenmoot denk ik….

  0

  0
 • G00ser
  19 januari, 2016 - 11:46

  Wat ik ook niet begrijp zijn de mensen die nu al zeggen dat Sparta kampioen gaat worden?

  Neem Volendam als voorbeeld, na speelronde 7 riep half Nederland dat Volendam wel even kampioen zou worden. Ze gingen voor de periodetitel, die ze uiteindelijk hebben behaald. En qua punten stonden ze op dat moment 10 punten los van NAC!

  Die 10 punten, of te wel; Volendam op 1, en NAC op plaats 11, is inmiddels wel bijgedraaid. Momenteel heeft NAC 7 punten voorsprong op Volendam, dit houdt in dat NAC 17 punten heeft ingelopen op de club die volgens half Nederland “even” kampioen zou worden.

  Nu, hebben we Sparta op 1 staan, met 6 punten voorsprong en een wedstrijd minder. Ik ben er van overtuigd dat Sparta punten gaat laten liggen (o.a. tegen NAC). Ik ben er ook van overtuigd dat Venlo de nummer 2 positie in deze dagen gaat overdragen aan NAC.

  Kortom; NAC heeft het echt in eigen hand en na wat ik gisteren weer heb gezien…geloof ik nog steeds in het kampioenschap.

  0

  0
 • BreDaN
  19 januari, 2016 - 12:06

  @De Rechter

  Klopt. Was heel gezellig.

  En het is ´spel- en grammaticafoutjes´…

  0

  0
 • Jurgen
  19 januari, 2016 - 12:43

  Ajaxus 1 moet zaterdag tegen de fietstassen kans is aanwezig dat jong ajaxus aanvulling van ajaxus 1 ter competitie vervalsing en nav protest NAC over bezoekersaantal.

  Jong Ajax mag/kan volgens regels niet promoveren maar nacompetitie of play off dan wel? Anders heeft het geen nut dat jong Ajax eerste staat bij 3e periode gewoon met de grond gelijk maken dat stadionloze jong Ajax zelfde als jong peesvee is toch pure onzin?

  0

  0
 • Jurgen
  19 januari, 2016 - 12:47

  We zijn komend weekend wel van Eindhoven afhankelijk teminste beide lampjes clubs kunnen ons helpen
  FC Eindhoven tegen Sparta
  VVV teg jong PSV

  En wij moeten vooral afrekenen met jong Ajax dan ziet de stand er heel anders uit

  0

  0
 • Jurgen
  19 januari, 2016 - 12:49

  Oh en dat dubbel muurtje bij vrije trap was leuk opgezet

  0

  0
 • scheppioni
  19 januari, 2016 - 12:59

  idd Bezooijen op zijn plaats en Pedro met wat meer ervaring en rust, een prima speler ! HUP NAC HUP PEDRO !

  0

  0
 • die ne gast
  19 januari, 2016 - 13:20

  @G00ser
  Maar we zijn nu al halverwege de competitie en Sparta staat nog steeds negen punten voor op ons.
  In de gehele eerste competitiehelft hebben ze in totaal maar negen verliespunten opgelopen en hebben ze een beter doelsaldo bij elkaar gevoetbald dan wij. In tegenstelling tot Volendam heeft ook Sparta een redelijk brede selectie redelijk die aan elkaar gewaagd is. Enige speler die er echt bovenuit steekt is Verhaar. Als die uitvalt, krijgt Sparta mogelijk wel een probleem.
  De 4-0 nederlaag van Sparta in Breda was vertekend. Je kon zien dat er (toen) bij Sparta meer idee, lijn en spelpatronen in het team zaten dan bij NAC. Alleen werd Sparta toen op inzet en vechtlust afgetroefd.
  Sparta is gewoon een redelijk stabiel team.

  Dus ja: zolang je negen punten achterstaat is Sparta kampioenskandidaat nummer 1. Insteek van Dijkhuizen om vooral beter te worden en aan het eind van de rit pas te kijken waar je staat, lijkt mij daarom een goede. Kans dat wij NACompetitie moeten gaan spelen is gewoon groter dan dat we kampioen worden. Dus je kan maar beter met een goed, ingespeeld team aan de start van de NACompetitie verschijnen dan een team dat elke keer met hoge bal voor de pot voetbal de punten bij elkaar heeft geharkt.

  Daarom ben ik wel benieuwd naar komend weekend: NAC moet maandag spelen in een troosteloze omgeving en weet al wat Sparta gedaan heeft. Ongeacht het resultaat van Sparta, ligt er dan toch extra druk op de NAC-spelers: bij puntverlies van Sparta weet je dat je moet winnen om in te gaan lopen, bij winst van Sparta moet je winnen om niet meer achterstand op te lopen. In je achterhoofd neem je toch het resultaat van Sparta en dus extra druk mee naar de aftrap.
  Maandag kunnen ze laten zien een echte kampioenskandidaat te zijn. Dat zijn de wedstrijden die écht gewonnen moeten worden.

  0

  0
 • go2
  19 januari, 2016 - 14:11

  beter zo’n leermoment bij 3-0 dan bij 0-0 ;)

  0

  0