Go to Top

Penders: “Zonde als je het op de slotdag uit handen geeft”

Penders: “Zonde als je het op de slotdag uit handen geeft”

Met nog één wedstrijd te spelen is NAC nog volop in de race voor plaatsing voor de play-offs. Door de matige prestaties van de afgelopen weken moet NAC op de slotdag van de competitie in eigen huis winnen van kampioenskandidaat FC Twente om zicht te houden op Europees voetbal. Aanvoerder Rob Penders, die de laatste wedstrijd van het seizoen mist, begrijpt dat NAC voor makkelijker opgaven heeft gestaan.

Penders: “Maar in voetbal is alles mogelijk, thuis kunnen wij van elke ploeg winnen. Dat het moeilijk wordt voor ons, lijkt me duidelijk.”

NAC stelde zich voor dit seizoen tot doel plaatsing voor de play-offs af te dwingen. De Parel van het Zuiden ligt al 33 wedstrijden op koers, maar lijkt nu in het zicht van de haven te stranden. Penders wil voorlopig nog niet aan zo’n doemscenario denken: “Hoe erg het zou zijn als we de play-offs mislopen? Heel erg. Je staat 33 duels lang op een positie die recht geeft op plaatsing. Dan zou het zonde zijn als je het op de slotdag nog uit handen geeft.

Wij gaan er nog altijd van uit dat NAC ons niet teleurstelt. NOAD!

51 Reacties op "Penders: “Zonde als je het op de slotdag uit handen geeft”"

 • snake
  19 april, 2010 - 10:31

  Zelfde senario als Fc Twente.
  Op de slotdag je kampioen verliezen.

  0

  0
 • pet
  19 april, 2010 - 10:32

  penders word te oud
  hij is vaak geschorst omdat hij het tempo niet aan kan

  0

  0
 • wolfmanjack
  19 april, 2010 - 10:36

  gewoon winnen van Twente. iedereen erachter gaan staan en dan via een stunt de play offs halen.

  0

  0
 • Eljé
  19 april, 2010 - 10:41

  Inderdaad, gewoon winnen van die tukkers. Misschien zorgt NEC ook nog voor een stuntje en is iedereen blij.

  Ik heb niets met Twente, maar als zij kampioen worden is het dus de ondoorbreekbaar geachte hegemonie van PSV en Ajax echt doorbroken. Het poenkampioenschap van Dirk Scheringa was wat dat betreft nog geen echte doorbraak.

  0

  0
 • Michel1
  19 april, 2010 - 10:46

  …. de meeste mensen die hier reageren hebben toch echt een geel/zwarte plaat voor hun hoofd. Jongens ben toch eens rea listisch. WNoem dit seizoen nu eens 3 goeie wedstrijden op ??? Vooral na de winterstop is het echt niet meer om aan te zien. De playoffs ….sodemieter toch op man. De oude garde blijkt nu met alle respect echt te oud te zijn. HUP NAC

  0

  0
 • Jupiler
  19 april, 2010 - 10:49

  Weet iemand of de wedstrijd van Jong Nac vanavond bij Internos is of in het stadion?

  0

  0
 • D'n Reem
  19 april, 2010 - 11:02

  @ Eljé

  Helemaal mee eens. Het is al wekenlang helemaal niks meer.

  Aan de andere kant, stonden we er vorig jaar bijna net zo voor en ging het in de play-offs in eens wel. Ik hoop nog heel hard om zo'n mirakel als vorig jaar.

  0

  0
 • Popeye
  19 april, 2010 - 11:05

  Penders vaak geschorst?

  Volgens mij is dit de eerste wedtsrijd die hij dit seizoen door een schorsing mist.

  0

  0
 • Eljé
  19 april, 2010 - 11:07

  Michel1, met een beetje geel/zwart inzicht zou je weten dat het winnen van zo'n wedstrijd heel erg NAC is. Om dan vervolgens weer met bijvoorbeeld 0-3 te verliezen van Heracles. Dat heeft niets met een plaat voor je kop te maken.

  Verder geef je impliciet al aan dat er niet veel goede wedstrijden gespeeld zijn, maar blijkbaar wel genoeg om nu nog 9e te staan. Er worden dus ook slechte wedstrijden gewonnen, dat zou dus ook tegen een bol van de zenuwen staand FCT kunnen. Verder heeft NAC ook tegen Utrecht en Feyenoord (thuis) prima gevoetbald zonder te winnen maar dat telt vast niet in je definitie van 'goede wedstrijd'?

  0

  0
 • JoostjuhB
  19 april, 2010 - 11:13

  Ik hoop echt dat we winnen. Niet voor de playoffs, maar om die Tukkers van de titel af te kunnen houden. Daarnaast is Penders voor de tweede keer geschorst door gele kaarten. Heeft er nu 7 of 8.

  Ik gun Ajax de titel en heb een afkeer tegen Twente dus Robert zet die mannen een keer op scherp. Jelle is in bloedvorm eindelijk weer en zal er een paar uithouden en wij gaan de playoffs in. Leuke bijkomstigheid. Kunnen we gelijk onszelf revancheren tegenover die andere Tukkers.

  0

  0
 • Bakkienac
  19 april, 2010 - 11:17

  Het spel is onder Robert Maaskant er niet beter op geworden. Dit staat even los van de resultaten. Een simpele pass wordt al slecht uitgevoerd. In plaats van hard in te passen en daarna in beweging te blijven zie je bij het huidige NAC een curve-balletje en stilstaan. Vaak wordt er te weinig compact gespeeld en staat Amoah op een eilandje. Amoah wordt vaak met een hoge bal van achteruit aangespeeld. Wint Amoah het kopduel is er niemand in de buurt om de afvallende bal op te pakken. Dit komt door een slechte aansluiting. Verder staan de gezichten vaak naar hun eigen doel i.p.v. jezelf openstellen naar de goal van de tegenstander. Maar goed ……ondanks alles blijf en ben je NAC-supporter, maar je hoeft het niet altijd eens te zijn met de invulling van "Bourgondisch" voetbal.

  0

  0
 • the cosmic gate
  19 april, 2010 - 11:21

  het kan me inmiddels al niks mee schelen of en wie en kampioen zal worden, en of we wel of niet de plee offs gaan halen.Het enigste wat me kan schelen is dat ik een mooie / goede laatste pot vh seizoen ga zien.maakt me geen fuck uit als er bijv verloren gaat worden als ik maar strijdende mannen op het veld zie met voetbal wat het aanzien waard is.dan heb ik een redelijk gevoel over gehouden aan dit seizoen.En plee offs zijn leuk maar in deze vorm hebben we daar 0,0 niks te zoeken.
  come on NAC

  0

  0
 • Hanz
  19 april, 2010 - 11:28

  @Bakkienac— 19 april 2010 @ 11:17

  Goh joh, jij moet echt trainer worden. Met 2 vingers in de neus doorloop jij die cursus wel denk ik en krijg je vervolgens NAC zo bourgondisch aan het voetballen.

  ….wat denk je nou zelf? Dat Robert M. die punten die jij ziet, niet ziet? Overigens stonden we onder Brandts inderdaad wel altijd met de neus richting het doel van de tegenstander, maar dan wel in het eigen 16meter gebied….

  0

  0
 • M.1912
  19 april, 2010 - 11:36

  @ Popeye

  Hij is ook nog een keer geschorst toen hij zijn 5e gele kaart kreeg.
  Dit is zijn 7e.

  0

  0
 • Joost
  19 april, 2010 - 11:42

  Ik word inmiddels moedeloos van uitspraken van onze spelers en trainer. Woorden als 'zonde' en 'hopen dat' worden wel heel vaak uitgesproken, erg onprofessioneel. Wakker worden, dit is niet Balophetdak 7! We kijken niet naar een loterij waar je zelf niets in handen hebt. Schouders er onder en beseffen dat wij NAC zijn, in eigen baas zijn en de tukkers stijf staan van de zenuwen.
  Hup NAC

  0

  0
 • jack
  19 april, 2010 - 11:47

  Laatste vijf wedstrijden heeft Nac maar 1 goal tegen gekregen,als het allemaal niet zo best is,laat Nac dan daar de moet uit te halen.

  0

  0
 • Frank
  19 april, 2010 - 12:11

  Ik denk dat we dit seizoen in stijl moeten afsluiten;
  Gewoon verliezen van Twente, zodat Ajakkus naast de titel grijpt. Is alle moeite van de KNVB ook gelijk voor niks geweest om NAC een oor aan te naaien dit seizoen
  En heerlijk volgend seizoen met een fris en jong NAC beginnen en langzamerhand afscheid gaan nemen van de oudjes

  0

  0
 • Brightest Star
  19 april, 2010 - 12:15

  Ja,het voetbal is idd vaak niet om aan te gluren. Vergeet echter niet dat het vorig seizoen ook niet alles was! Wat dacht je van de laatste thuiswedstrijd tegen de Graafschap!!. En jawel, ineens ging het met de behaalde playoffs cresendo. Hebben wij wat in de (voorronde) EL te zoeken?
  Weinig,dat klopt maar dat geldt voor héél veel clubs!Vorm is iets ongrijpbaar en kan zomaar plotseling terugkomen,zelfs bij NAC! Er zijn nogal wat redenen om heel Twente in tranen te laten uitbarsten. We willen eindelijk eens revanche en dit is het ALLERBESTE moment om ze eens ongelooflijk hard terug te pakken.De winstpremie van Ajax mogen we ook zeker niet vergeten,want geloof me,die gaat er achter de schermen echt wel komen en dat is mogelijk een heel behoorlijk bedrag. De kas is leeg,dus dit komt uitermate goed uit,ook al zal er vermoedelijk wel een deel van naar de spelers gaan! Vergeet trouwens ook niet dat de playoffs en mogelijke plaatsing ook geld opbrengen. Komen we uit bij Henk Kessler,de grootste fan van FC Twente! Als ik het iemand NIET gun ,dan is het deze zelfingenomen kwal wel.Geen schaaluitreiking van Kessler aan zijn FC Twente in ons stadion.Ja,en dan de havenslaven,onze voetbalaartsvijanden! Die geven de vierde plaats weg ,omdat ze absoluut niet willen dat Ajax kampioen wordt.Als wij winnen van Twente dan mag Feyenoord in ieder geval twee,drie weken eerder met hun training beginnen en, en dat is nog het leukste, hun aartsrivaal 020, pakt het kampioenschap.(trouwens ook mogelijk als wij gelijk spelen) Laten we eerlijk zijn,NAC-supporters gunnen het Feyenoord toch al helemaal niet!

  0

  0
 • Fransje
  19 april, 2010 - 12:16

  Wat een gedoe zeg. Gaan we nu elkaar af lopen zeiken omdat de één vindt Twente moet kampioen worden en de ander vindt Ajax. Onze jongens moeten gewoon hun best doen!
  Ik denk zelf dat Willem 2 liever 16e wordt dan 17e (dit om evt. Cambuur in de naccompetitie te ontlopen). Mijn glazenbol zegt Willem 2 wint in Kerkrade. Ajax haalt met moeite 1 puntje bij de Bosjemannen. Helaas werkt mijn glazenbol niet voor NAC, dit omdat ik hierin niet objectief kan zijn.
  Het kan alle kanten op wij winnen nipt, een gelijkspelletje of we krijgen een pak slaag.
  Waar ik van baal is dat er Nac-supporters zijn die hun kaart te koop aan bieden. Hopelijk gaat alles goed maar ik vrees met vrezen, en dat allemaal omdat mensen een slaatje willen slaan. Dus mede-supporters die hun kaart verkopen, bedankt! NOT!

  0

  0
 • graham arnold
  19 april, 2010 - 12:19

  Wat een gezeik allemaal weer .
  Het voetbal is niet om aan te zien, Maaskant een prutser, de spelers kunnen er niks van enz.
  Blabla bla, kom dan niet zou ik zeggen je moet niet, je mag.

  Zal niet zeggen dat het een topseizoen is maar we doen bijna het hele seizoen meer om europees en we staan toch gewoon negende met bijna evenveel punten als vorig jaar.
  Als we ' per ongeluk ' de plee-offs halen en misschien nog wel erger, europees voetbal is het opeens weer een geweldig geozoen en staat iedereen weer vooraan met feestvieren.
  Een beetje relativeren zou toch wel op zijn plaats zijn.

  0

  0
 • Dn Witte
  19 april, 2010 - 12:27

  @ Graham Arnold,

  Dat is nou net het gene wat bij heel veel internet NAC supporters ontbreekt.

  HET KUNNEN RELATIVEREN!!!

  0

  0
 • Gilze
  19 april, 2010 - 12:36

  Het zou inderdaad jammer zijn als de pay-offs niet gehaald worden. Anderzijds is het wel zo dat ze het niet op de laatste wedstrijddag aan hadden hoeven laten komen door het matige spel na de winterstop. Mja wordt je 10e heb je geen gezeik met die verbouwing en kunnen ze lekker op vakantie misschien is dat het wel.

  0

  0
 • nac6
  19 april, 2010 - 12:51

  penders bedankt voor je dienst voor nac wat mij betreft en vele met mij kan je met voetbalpensioen.
  je bet veeeeeeeel te langzaam en je reactie vermogen is ook niet meer wat het is.
  mischien nog ergens een leuke functie binnen nac of je trainersdiploma halen dan kan je die slaper die maaskant heet opvolgen maar die mag van mij ook na de laaste wedstrijd gelijk mee met het grofvuil.
  hij geen inzicht .
  kan geen opstellingen maken
  en volgens mij ook geen overwicht op de spelers.
  conclusie totaal overbodig.

  0

  0
 • Willemf5
  19 april, 2010 - 12:55

  Penders is nog steeds een van de beste van dit elftal. Nogmaals hulde voor dit clubicoon…

  0

  0
 • Joost80
  19 april, 2010 - 13:13

  Verschrikkelijk dat mijn mede-supporters al Feyenoordtrekjes krijgen en zeggen dat we opzettelijk moeten gaan verliezen!

  Als er iets triest is, is het dat wel!

  Mij kan de competitie ook niks meer schelen, maar ik wil gewoon altijd dat NAC wint, ongeacht wat dat betekent voor andere clubs!

  0

  0
 • the don
  19 april, 2010 - 13:17

  Op de slotdag verspelen?!

  Volgens mij heeft NAC het zelf de afgelopen weken al verspeeld met karakterloos kutvoetbal.

  Let wel, het maakt mij niet uit al staan we op plek 9 of 10 (Veendam of Madrid) maar de manier van instelling is al weken absoluut NAC onwaardig..

  0

  0
 • Tim
  19 april, 2010 - 13:21

  Fuck dat relativeren!
  We willen bourgondisch voetbal, zal mij een worst wezen of we dan weer een keer nacompetitie spelen!
  De meeste wedstrijden dit seizoen waren NAC-onwaardig, en daar is Maaskant verantwoordelijk voor!

  0

  0
 • die ne gast
  19 april, 2010 - 13:21

  Ook heel fijn dat de wedstrijd NAC-Twente pas over 2 weken is.
  Kunnen we extra lang het grote-welles-nietes spel tegen elkaar zeggen!
  Wat is het toch fijn om over NAC te kunnen ouwehoeren, mopperen en betweteren.
  Heerlijk!

  Wie zei er trouwens toendertijd dat Twente geen stap vooruit was voor Ronnie Stam?

  0

  0
 • ratkopf
  19 april, 2010 - 13:24

  We gaan de play offs mislopen, ik weet het 100% zeker! De pijp is leeg, de verbouwing komt eraan, playoffs boeien niet al te veel in Breda, liever Twente dan Ajax kampioen, iedereen lekker op vakantie!

  0

  0
 • babos
  19 april, 2010 - 13:35

  Waar speelt jong Nac vanavond? bij internos, zundert,rat v, de schare?

  0

  0
 • jesse
  19 april, 2010 - 14:03

  sorry hoor!
  We hebben toch geen kans als ze zo lam spelen net als tegen Vitesse en Roda JC.
  Ze hebben het gewoon weggegeven. Als je ''gewoon'' wint bij Vitesse was je al zeker, nu MOET je van FC Twente winnen, die ook alles zullen geven!!!

  COME ON NAC!

  0

  0
 • Arie Ripzaad
  19 april, 2010 - 14:22

  ff een beetje off-topic …..

  Als iemand zijn seizoenkaart verkoopt aan een tukker, dan krijg je een fikse boete en 1,5 stadionverbod van het bestuur van NAC, toch …. ?

  Wel, wat gaat men doen aan al die sponserkaarten die mijn scherm overschieten op marktplaats, inclusief parkeerkaarten en spelershomekaarten etc. Wat gaat het bestuur van NAC daar aan doen, of hebben ze hun 'hun' eigen kaartje er ook al tussen gezet ?

  0

  0
 • Gilze
  19 april, 2010 - 14:36

  Ja inderdaad dan moeten die Bobo's ook maar een gecontroleerd worden. In de vip ruimtes lopen ook altijd genoeg mensen met sjaals,shirts van andere clubs rond. Nee lekker de normale supportertjes controleren. Helden.(ook al is het heel aanlokkelijk, ga gewoon lekker zelf kijken)

  0

  0
 • nac 4-ever
  19 april, 2010 - 14:37

  Gekke Henkie kessler komt dan toch naar breda hopen dat hij huilend weer terug kan naar enschede

  0

  0
 • Tom
  19 april, 2010 - 14:51

  NAC bakt er toch niks van in europa, ze kunnen beter twente kampioen laten worden, dan kunnen ze zeggen dat ze terecht hebbem verloren van de kampioen die lekker in de CL gaat spelen!:)

  0

  0
 • Stefan
  19 april, 2010 - 15:04

  Henk kessler opwachten bij stadion: en steek die schaal maar in je reet, hoerejong!

  0

  0
 • The Cosmic Gate
  19 april, 2010 - 15:20

  De mensen die welke kaart dan ook van zichzelf verkopen snappen het echt niet.Dat is van de ene kant toch vragen om problemen straks op de tribunes, en aan de andere kant zo'n wedstrijd wil je toch niet missen ?SUKKELS

  0

  0
 • Ivo
  19 april, 2010 - 15:22

  Hoop dat Ajax kampioen wordt, de corruptie vd KNVB komt alleen Twente ten goede. NAC moet even de dvd voetbal 1.1 aanschaffen want gisteren konden de jongens nog niet eens passen. 3x aanraken voordat er een actie komt…En btw onbegrijpelijk dat het contract met Reuser niet verlengd wordt. De man heeft een drive naar voren en een geweldig schot.

  0

  0
 • job
  19 april, 2010 - 15:34

  gelijk kan ook hoor maar dan mot gruningen verliezen

  0

  0
 • job
  19 april, 2010 - 15:47

  regelrecht van tukker forum oppakken die hap
  WORD HIER IETS MEE GEDAAN?

  #

  NAC

  op:

  13 april 2010 om 10:21

  Voor mensen die kaarten willen in vak F6 (lange zijde NAC) neem contact op met mij. 4 kaarten naast elkaar.
  #

  fcn

  op:

  14 april 2010 om 11:08

  hallo kunt u contact opnemen met mij want ik weet niet hoe ik contact op moet nemen met u. Ik zou graag deze kaarten willen hebben.
  #

  NAC

  op:

  16 april 2010 om 09:15

  Zet je mailadres er maar op dan laat ik je wat weten!
  #

  NAC

  op:

  16 april 2010 om 09:21

  of telefoonnummer o.i.d.
  #

  fcn

  op:

  17 april 2010 om 15:45

  0655872586

  0

  0
 • Jamie
  19 april, 2010 - 15:56

  job—:

  Jouw reactie is minstens even irritant!
  NAC kondigt al weken aan dat er scherpe controle zal zijn op ID, en dat NAC-fans vroeg moeten komen.
  Laat die gloryhunters/geldwolven/nepNACsupporters dus maar lekker hun kaart verkopen. Dan zien we die de komende jaren niet meer terug, geheel terecht natuurlijk!

  0

  0
 • Mikke
  19 april, 2010 - 16:16

  Volgens mij is het niet moeilijk.

  NAC gaat NIET europa in. Het komt namelijk dit jaar niet zo goed uit. Met de verbouwing hebben de bouwers alle tijd nodig die ze kunnen krijgen. Daar passen de playoffs en voorrondes in Europa niet bij.

  Zelf gun ik Twente meer het kampioenschap dan 020.
  Het bijkomende voordeel is dat alle spelers lekker lang op vakantie kunnen. Dus uitgerust aan het volgende seizoen kunnen beginnen en wij hebben lekker veel oefenpotjes in de regio.

  Maar zoals ik al zei. Volgens mij…. Voordat iedereen weer over mij heen valt.

  0

  0
 • since1912
  19 april, 2010 - 17:14

  Zonder penders en schilder zijn we nog niet verloren op 2 mei!!

  0

  0
 • Bakkienac
  19 april, 2010 - 17:53

  @Hanz

  Gezien je reactie ben je het blijkbaar met me eens dat RM het voetbal niet beter op heeft gemaakt. Als volgens jou RM het ook zou moeten zien waarom doet hij er dan niets aan ? Verder wil ik er nog aan toevoegen dat zijn wisselbeleid ook niet echt verrassend is. Opmerking: de verwijzing naar Brandts is geheel op jouw conto.

  0

  0
 • AFCA020
  19 april, 2010 - 17:57

  HUP NAC! Hoop dat jullie van Twente winnen en daarmee ons een goede dienst bewijzen, bovendien spelen jullie dan om de play- offs.. en dat verdienen jullie!

  0

  0
 • Heino
  19 april, 2010 - 18:24

  Triest Triest Tiest zeg. De echte Naccers moedigen gewoon onze ploeg aan en gaan hun kaartje niet verkopen ga dan lekker op de kinder side lopen janken. Dan ben je namelijk een schande voor onze club!

  Juist nu NAC het nodig heeft!
  Ik ga iniedergeval wel mijn ploeg naar de overwinning schreeuwen
  en NAC wij willen een NOAD mentaliteit!!

  0

  0
 • eennaaacccbreedaaaa
  19 april, 2010 - 18:38

  ERNIE BRANDTS (L) HELD !!!
  MAASKANT FLOP!!!!!!!!!!!!
  BRANDTS= ENIGE ECHTE TOP!!!

  0

  0
 • scheppioni
  19 april, 2010 - 19:29

  Had allemaal niet gehoeven Robbie, dit op de laatste speeldag aan laten komen, waarom zou het nu wel vol gas kunnen en in armhem niet, maar ik ben erbij en voorspel dat wij met 2-0 winnen, maar nec ook met 2-1, mag van mij gebeuren !

  0

  0
 • Leur Noord
  20 april, 2010 - 09:12

  Een !!!HEKSENKETEL!!! moet het worden gvd 1000% INZET PASSIE EN BELEVING !!
  ALLES OF NIETS !
  D-DAY !
  WEL of geen europees avontuurtje

  IN IEDER GEVAL GEEN SCHAAL VOOR DIE KLOTE TUKKERS!!!!!!!!

  0

  0
 • DeGekste
  20 april, 2010 - 10:05

  Ik denk dat het voor NAC veel beter is om geen Europa te halen. Wanneer je de intentie hebt om het elftal te verjongen kun je de tijd beter gebruiken door te trainen en oefenpotjes te spelen dan dat je weer naar verweggistan wordt gestuurd.
  Ik zeg niet dat we de laatste wedstrijd moeten laten lopen maar erg hoge verwachtingen heb ik niet. Gezien de laatste wedstrijden. We hebben van loda wc gewonnen omdat zij niet konden scoren. En de 1-0 was een, terechte, pingel.

  Revance voor de verloren bekerwedstrijden? FCT was toen simpelweg beter. Vergelijkingen trekken met het verleden vind ik zowiezo onzin omdat ondertussen de teams en trainers gewijzigd zijn.

  En dan de KNVB. Is er in Zeist nu een voorkeur voor ajakkes (relatief makkelijkere wedstrijdenaan het einde van het seizoen) of voor FCT (geboorteplaats van Kessler?
  Bullshit.

  Ik hoop op een attractieve westrijd tegen FCT vol strijd en mooie acties en als dat komt, ben ik tevreden met elke uitslag.

  0

  0
 • Enschede
  21 april, 2010 - 10:00

  Nou en of jullie opzij gaan, met de staart tussen de benen het veld af!

  0

  0