Go to Top

Peter Remie is heel boos

Peter Remie is heel boos

Peter Remie is boos. Remie werd, om nog altijd onduidelijke redenen, na 33 jaar NAC aan de kant gezet door het toenmalige bestuur. En daar is hij goed boos en teleurgesteld over. “Ik kan mijn cluppie maar moeilijk los laten”.

Remie was tot voor kort de trainer van de A1. Een team dat meedraait in de eredivisie en ook volgend jaar gewoon op dat niveau mee zal draaien, Het hoogst haalbare dus, en dus gewoon goed werk. ‘Ze’ wilden verfrissing bij de A1, kreeg Remie te horn toen zijn contract werd opgezegd. En vervolgens werd zijn beste vriend Jacques Sweres, op dat moment trainer van de B1, benaderd voor de functie bij de A1. Nogal vreemd, want Sweres is er al zeker zo lang zo niet langer dan Remie.

“Als ze me zeggen: ‘Peet, we vinden je geen goede trainer’, okee, prima. Dat is tenminste eerlijk”. Het zal ook niet zijn gebeurd vanwege de bezuinigingen, denkt Remie.  “Jeugdtrainers bij NAC verdienen écht niet veel. Maar als dat de reden was geweest, dan had ik er best over willen praten”, vertelt de aangeslagen Remie over zijn 20 uren contract.

Remie heeft ook wel een boosdoener gevonden. “Jeffrey van As was ‘technisch coördinator’. Hij moest me beoordelen. Nooit, maar dan ook nooit, heeft hij in die periode gezegd: ‘doe dit of doe dat anders’. Sterker, in de Pro NAC zei hij tevreden te zijn over de ontwikkeling van de A1-spelers. Wat h eb ik verkeerd gedaan dan? Stewart heeft me nooit zien trainen. Mochten Van As, Stewart en Mommers me niet of zo? Ja, zo ga je wel denken.”

Volgens Remie is hij nooit op functioneringsgesprek gevraagd. De eerst ekeer dat er een gesprek kwam was dus afgelopen 22  maart, het gesprek waarin hem einde contract werd aangezegd. “Joop Korenbrits, nota bene 25 jaar hoofd opleidingen, het jeugdbestuur, niemand had hier op gerekend. Het was louter een besluit van een paar mensen. Daarvan zijn er nu twee vertrokken (doelend op Mommers en Stewart). Achteraf denk ik wel eens: waren ze maar eerder weg gegaan.”

Maar veel talenten komen er natuurlijk niet door vanuit de jeugd. Onzin, zegt Remie. “Vorig seizoen is Jorn Sweres naar PSV gegaan. Hij was te houden geweest als NAC hem een contractje had gegeven.” De jougd wordt volgens Remie niet serieus genomen. “Tijdens die -gelukkig afgeblazen- perikelen rond de fusie met Willem II en RKC hoor ik Jacques Visschers op Omroep Brabant vertellen dat alleen onze B-jeugd op het hoogste niveau speelt, dus dat die fusie noodzakelijk is. Hoe kan je dat nou zeggen als technisch bestuurslid? Alle hoogste teams spelen in d eeredivisie! Een pure belediging!”

Remie heeft, behalve een ontslagbrief die ondertekend was dooe Stewart en Mommers, nooit meer iets van NAC vernomen. “Verder nog geen belletje. Dat doet nog het meeste pijn.” Al dit gesodemieter zal Peter niet weghouden bij de wedstrijdn van het eerste. “Daarvoor houd ik teveel van NAC”. Ooit hoopt hij in een andere positie terug te keren bij de club die zich, volgens hem, steeds meer afkeert van Breda. “We zitten weleens met zijn allen, met Lokhoff, Van Hooijdonk en ik, echte NAC-mensen, bij elkaar. We hebben bijna 100 jaar nationale en internationale ervaring samen. Dan hebben we het er wel eens over. Ooit komt het er ook van, denk ik. Het zou goed zijn voor NAC, wij hebben hart voor de club”.

Jeffrey van As zegt dat hij begrip heeft voor Remie. “Het was geen besluit van mij om niet met hem door te gaan., maar een besluit van NAC. Dat hij daar boos en teleurgesteld over is kan ik begrijpen”. Op het verdere hoe en waarom wil Van As verder niet in gaan.

Bron: B-side Rats, De Stem

28 Reacties op "Peter Remie is heel boos"

 • AA
  17 juli, 2010 - 15:18

  Er zal wel meer aan het handje geweest zijn..

  0

  0
 • WallieNAC
  17 juli, 2010 - 15:47

  “We zitten weleens met zijn allen, met Lokhoff, Van Hooijdonk en ik, echte NAC-mensen, bij elkaar. We hebben bijna 100 jaar nationale en internationale ervaring samen. Dan hebben we het er wel eens over. Ooit komt het er ook van, denk ik. Het zou goed zijn voor NAC, wij hebben hart voor de club”.

  Persoonlijk hoop ik dat dit gaat gebeuren…3 personen die weten wat NOAD inhoud..

  0

  0
 • vak-g
  17 juli, 2010 - 15:49

  sja ,gaat echt helemaal nergens over ,ze moeten Peter gewoon weer terug aanemen ,heeft zoveel betekent voor de club en heeft zijn werk altijd prima gedaan ,wat mij betreft mag van As op zoek naar een nieuwe baan.

  0

  0
 • supo
  17 juli, 2010 - 16:30

  alles buite gooije daar heb een paar oefen werdstrijde gezien waaronder die tege baronie.tjonge tjonge wat een slappe zooi.kom maar gauw terug peterke.jij liet je wel hore al het nie goed ging.met je nac hart.en bij baronie zijn nu talentjes van nac zo i zo benjamin en die snelle linkers.late ze gewoon gaan nie te gelove.kom maar snel terug.

  0

  0
 • von F
  17 juli, 2010 - 17:00

  Goh hoe onverwacht dat de 'technisch directeur' probeert zijn straatje schoon te vegen. Wat een held, wat een visie, wat een beleid!

  0

  0
 • Wanny
  17 juli, 2010 - 17:29

  Ik ken de kwaliteiten van Remie als trainer niet, maar ik weet wel dat er de laatste 10 jaar geen speler is doorgestroomd naar het eerste. Dat hoeft natuurlijk niet alleen aan Remie te liggen, maar ik heb niet de indruk dat we nu een kampioenenmaker kwijt zijn geraakt.

  0

  0
 • scheppioni
  17 juli, 2010 - 18:31

  ZO ga je niet met mensen met een echt NAC hart om ! Triest dat zo'n mensen zo afgeserveerd worden als ik Peter was, dan was ik niet boos, maar pislink !

  1

  0
 • Dun Nakkenist
  17 juli, 2010 - 18:58

  Dat Peter boos is begrijp ik wel, maar hoe zinloos is het om je boosheid naar mensen die niet meer binnen NAC actief zijn te uiten in de media ?

  Peter had ook een verzoek in kunnen dienen bij de huidige baas en d'n Bernard nog eens laten kijken naar het terechte of onterechte afscheid van Remie.

  Het is heel makkelijk om met z'n allen (??? ik tel er maar 3, Peter) samen te praten onder het genot van een biertje, maar als je echt wat voor NAC denkt te kunnen betekenen met alle(n) drie dan kun je je plannen neerleggen bij de man die na een interim periode een nieuwe organisatie moet achterlaten bij NAC.

  Niet de krant, Peter…. die kunnen we allemaal wel bellen.

  0

  0
 • Jamie
  17 juli, 2010 - 19:02

  Ik geloof zeer zeker dat het allemaal niet netjes is gelopen, maar meneer Remie moet niet achteraf met zand gaan gooien.

  Als ik na al die tijd geen functioneringsgesprek heb gehad met mijn baas, klop ik zelf aan nog voordat mijn contract afloopt, zodat de bal ook deels bij mijzelf blijft liggen.

  Hij had al die zaken tijdens zijn contractperiode moeten bespreken met zijn 'collega's'..

  0

  0
 • Kevin
  17 juli, 2010 - 19:25

  @Joep

  'Peter had ook een verzoek in kunnen dienen bij de huidige baas en d'n Bernard nog eens laten kijken naar het terechte of onterechte afscheid van Remie.'

  Hier heb ik wel enige kritiek op, als jij word wegewuifd door het bestuur van jou werk dan blijf je toch niet vechten om er te werken. Je krijgt dan toch alleen maar 'shit' op je dak, omdat die mensen je toch weg willen hebben.

  Toch vind ik het jammer dat hij weg is, mensen met een NAC hart moet je niet zomaar aan de kant zetten. Het beleid is niks, voetbal gaat slecht, ik drink graag bier, NAC is weer met twee benen op de grond beland. Maar toch blijf ik de hoop houden dat we ooit een beter bestuur krijgen met inzicht.

  0

  0
 • hanz
  17 juli, 2010 - 19:56

  mensen met een clubhart in een bestuur van een voetbalclub. Dan houd ik mijn (club)hart vast. Over het algemeen levert dat namelijk bar weinig op behalve door emotie vertroebelde besluiten…

  0

  0
 • Mnac
  17 juli, 2010 - 20:34

  @Nakkenist Dat de mensen die een grote bijdrage hebben geleverd in het vertrek van deze drie echte NAC-mensen trouwens ook een vierde; TvE) niet meer actief zijn binnen NAC is des te triester. Overigens geldt voor Mommers dat hij nog iedere maand zijn handje ophoudt. En Van As die de vermoorde onschuld speelt bahbah wat een weggooier!

  0

  0
 • Mnac
  17 juli, 2010 - 20:38

  @hanz Idd Joop Munsterman is daar een goed voorbeeld van ;-)

  Btw ben jij niet de Hans die met zijn clubhart op de comm. binnendienst bij NAC zit?

  0

  0
 • NACMAN
  17 juli, 2010 - 21:08

  Het harde werken van Boukhari viel op. Voor de rest tja was het hele team door elkaar geschut.
  Penders eruit en daarna kwam gelijk de tegengoal.
  Lurling achter de spits was wennen en viel door de mand.
  Gudelje viel ook op trouwens in positieve zin.

  En Peter voor jou werk zat bij een BVO. Clubliefde bestaat niet meer.

  0

  0
 • Insider
  17 juli, 2010 - 21:53

  Peter moet niet zeuren. Ik heb vorig seizoen diverse trainingen van hem gezien en moet zeggen dat hij het uitleggen van de rondo tot in de perfectie beheerst. Maar daar win je de oorlog niet mee. Het kunnen geven van diverse oefenvormen waar je als speler beter van wordt is namelijk een vereiste bij een BVO. Remie liet nogal eens een steek vallen. Ook z'n communicatieve vaardigheden lieten te wensen over, spelers afzeiken kunnen we allemaal maar gemaakte fouten met spelers op de juiste manier bespreken is namelijk van enorm belang. Nee dan Gudelj, zijn aanpak op voetbaltechnisch en communicatief gebied zijn een verademing t.o.v. zijn voorganger. Sorry Peet, ik moest dit even kwijt. En op deze manier is het eigenlijk net zo flauw als het natrappen van jou in BN/Stem.

  0

  0
 • zus
  17 juli, 2010 - 22:25

  Zou wel tof zijn als Ton Pierre Peter en jaaa Graham eens wat gaan betekenen bij NAC
  Wat ik niet begrijp is dat bsidereats niet 1 topic aanmaakt voor alle offtopic items!!!!!

  0

  0
 • Hoi
  17 juli, 2010 - 22:56

  Het lijkt me een uitermate slechte zaak als mensen met een 'çlubhart' aan de macht komen bij NAC. Dan vliegen we zo weer terug richting de jaren '70 en daarvoor (en ook nog een beetje daarna trouwens) en dat heeft echt ook niet alleen goed gebracht. Sterker: bijna was NAC er niet meer geweest dankzij de clubverliefde mensen.

  0

  0
 • Mafkees
  17 juli, 2010 - 23:15

  @ zus

  Dit is een Blog, geen forum

  0

  0
 • Walter@Wallienac
  18 juli, 2010 - 04:02

  Ik hoop het ook, dat zijn mensen die onze club verder kunnen helpen. Jammer dat PvH door velen de judas wordt genoemd, voor mij is hij nog steeds een van de beste spelers die NAC heeft voortgebracht, hopelijk gaan de drie genoemde mensen ooit onze club verder helpen..

  0

  0
 • NACMAN
  18 juli, 2010 - 08:13

  PvH is de nieuwe Ruud Gullit.
  Glitter en glamour moet het bij hem wezen.
  Was ook bij de trouwpartij van Wesley en Yolanthe.
  Moeten we daar nog op wachten?

  0

  0
 • Rens
  19 juli, 2010 - 10:51

  Peter, heeft helemaal gelijk. NAC is NAC niet meer en wordt langzaam meer het heerenveen van brabant en dat doet zeer. Hopelijk keert Remie snel weer terug bij NAC. Zulke mannen hebben we nodig bij de club, dat zijn clubmensen die doen een stapje extra en gaan niet voor een dubbeltje vrolijk naar een andere club.

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  19 juli, 2010 - 12:15

  Ik ken Peter z'n kwaliteiten niet voldoende om over hem te oordelen, laat ik dat voorop stellen.

  Wel vind ik dat er te veel wordt gesmeten met termen als clubman, NAC-hart etc.
  Wat we nodig hebben is mensen met specifieke KWALITEITEN !

  Over een paar jaar klopt ene meneer Zwaanswijk aan de deur. Als speler geliefd en populair bij velen, maar wat kan Patrick in het leven buiten het veld ? Waar liggen bijv. zijn kwaliteiten ?
  We kunnen moeilijk iedere populaire speler in dienst gaan nemen omdat ie zo aardig is.

  0

  0
 • scouting nederland
  19 juli, 2010 - 14:38

  Is ook een belachelijk verhaal. De carrierekruik die clubman P Remie even een hak zet en er dan zelf van tussen knijpt. Stewart heeft ook in de casus TvE enorm op zijn bek gehad want de rechter veegde de zogenaamde voorbeeldjes van de Udense kruik van tafel.

  0

  0
 • zucht
  19 juli, 2010 - 17:29

  Hoi scouting nederland,

  ff je verhaal ontleden:
  "de carrierekruik" ??? ES heeft 10x meer gevoel in zijn lijf voor NAC dan voor WII, daarnaast ook nog 10x meer gevoel voor NAC dan jij hebt. En wat is er mis met carriere willen maken? Moet jij toch weten.
  "clubman P Remie" ??? Wanneer is iemand een clubman? Denk jij een monopolie mening te mogen hebben op de definitie van clubman? Als iemand erg lang bij een club rondhangt maakt hem dat dan een clubman? Zo ja, hoe lang is dat dan? Iemand die dan korter bij de club is maar meer heeft betekent is dat dan wel of geen clubman?
  "even een hak zetten" ??? Hoe dan? Door te vertellen dat je een aflopend contract hebt en dat dit contract niet verlengt wordt? Dat doe jij toch ook wel eens zeker? Of is het zo dat als iemand volgens jouw definitie een clubman is dat je hem zoiets niet mag vertellen? De rede wilde PR in ieder geval niet horen. Tenminste, als je na twee zinnen in het gesprek boos weg loopt mag ik dat toch zo interpreteren? Zeker als je weet "hoe de voetbal wereld in elkaar steekt".
  "Stewart heeft ook in de casus TvE enorm op zijn bek gehad want de rechter veegde de zogenaamde voorbeeldjes van de Udense kruik van tafel." ??? Heb je de uitspraak wel gelezen Har? Ik kan namelijk nergens vinden dat ES op zijn bek is gegaan. Er is iets door ES en door TvE verklaart en de rechter zegt dat die verklaringen haaks op elkaar staan. Jij trekt de conclusie dat TvE de waarheid spreekt, ik trek de conclusie dat ES de waarheid spreekt.
  Misschien zou je eens met mensen moeten praten om een oordeel over ze te kunnen vormen.
  "zogenaamde voorbeeldjes" ??? Er is door ES 1 feit benoemd, het Amphia zegt van niets te weten, een getuige van TvE zegt wel degelijk met iemand van het Amphia gesproken te hebben. Dat is het hele verhaal.
  Je bent een beetje aan het doorslaan Har, nog even en ik ga je een bokhond noemen…..

  0

  0
 • Mnac
  19 juli, 2010 - 20:38

  @Zucht Leuke poging maar het slaat echt als een tnag op een varken wat je hier neerkalkt!

  0

  0
 • Martijn
  19 juli, 2010 - 21:18

  Peter Remie… NACer in hart en nieren… Stond ie hoor…voor de B-side op de Bea, bij de zijlijn te wachten op een bal in een eerste divisie pot.. HE PETER !!!!!! SUIKER EN MELK ??!!! haha geweldige gast. Tja als je er zo uitgebonjoerd word ga je wel nadenken over het waarom.. ik denk dat het destijds ( maar ik kan er ook helemaal naast zitten hoor ) speelde vlak voor die rare fusie tussen NAC-WII-RKC, dat ze dachten, nou…. het is bijna rond… Peter hebben we niet meer nodig dadelijk. En tja.. om nou tegen de achterban te vertellen dat Peter Remie moet vertrekken omdat de heren door willen met WII&RKC.. HMMM zal niet goed vallen denk ik…

  0

  0
 • Rens
  20 juli, 2010 - 09:12

  Liever mensen met een clubhart die weten wat er bij de club en supporters speeld. Laat die bluffers maar wegblijven en laat de club runnen door NAC-mensen. Dat is de enige manier om de echte NAC sfeer weer terug te krijgen, langzaam zakken we af naar het niveau heerenveen en az.

  0

  0
 • OLDSKOOL
  22 juli, 2010 - 15:21

  de omgang met NAC iconen als Remie, maar ook TvE, PvH, TL en bijvoorbeeld destijds met InBev (oranjeboom) door Mommers is schandalig. Nog schandaliger is het dat mensen als Bas van Bavel (een echte NACcer toch??) daar bij stonden te kijken en niets deden. Ik ben geen harrie of scouting, alstemblief nie, maar respect voor mensen die een echte NAC geschiedenis hebben is wel het minste. Wat dus niet wil zeggen dat Peter Remie moest blijven. Dat kan ik niet beoordelen. Maar de manier waarop is SCHANDALIG!!

  0

  0