Go to Top

Play off: Jelle wil wel, Mats liever niet

Play off: Jelle wil wel, Mats liever niet

En ineens is het zomaar mogelijk: een Play Off finale tussen NAC en Willem II. Zou de huidige stand de eindstand zijn, dan is dat het scenario.

Voor de één is het een droomscenario nu we dan toch de play off moeten spelen: promoveren tegen wat voor velen aartsrivaal numero uno is. Zo ook Jelle ten Rouwelaar, die dat graag ziet gebeuren. Hij kent het klappen van de zweep en weet welke sentimenten er leven.

Wie dat ook weet is Mats Seuntjens. Hij is een andere mening toegedaan dan de keeper van zijn team. “Met Willem II als tegenstander gaat het een week lang voornamelijk over de randzaken”, zo weet de aanvaller. En dat zou dus storend op de voorbereiding kunnen werken.

Trainer Marinus Dijkhuizen ziet nog een andere beer op de play off weg, mocht dit scenario zich ontrollen. Hij baseert zich daarbij op wat hij -van afstand- weet over de rivaliteit tussen NAC en Willem II. „Als Willem II daadwerkelijk zestiende blijft en wij derde worden, is het grote gevaar dat iedereen over Eindhoven heen kijkt. Die treffen we in de ronde ervoor als het blijft zoals het nu is. Eindhoven is een fifty-fifty wedstrijd. Daar moet straks eerst de focus op gericht zijn, niet op Willem II.”

Om die focus goed te houden is het prettig dat NAC bij Manchester City op trainingskamp mag. “Hiermee geef je aan de spelers een signaal af dat er iets speciaals te gebeuren staat en dat de club er alles aan doet om de juiste voorwaarden te creëren om te presteren”, vindt Dijkhuizen.
Uiteraard heeft ook de Engelse topclub er baat bij als NAC promoveert Zo kunnen hun talenten spelen op het hoogste niveau in Nederland. “We krijgen van City alle medewerking om vier dagen top te kunnen trainen. Dit is fantastisch. Lekker weg uit de vertrouwde omgeving. Dit geeft energie richting de nacompetitie.”

Goed, we zitten nog niet aan het einde van de competitie, NAC kan in principe VVV nog voorbij en Tilburg kan nacompetitie nog ontlopen. Maar dat die nacompetitie eraan komt, zoveel is zeker en dan is in alle gevallen een goede bvoorbereiding prettig.

Bron: B-side Rats, BN DeStem

 

39 Reacties op "Play off: Jelle wil wel, Mats liever niet"

 • maarten
  20 april, 2016 - 10:48

  Ook voor de derby op t hoogste niveau kan je elkaar beter niet treffen. Play-offs zijn klote wedstrijden. 1wedstrijd klote en je ligt eraf. Ik hoop het ten zeerste, maar iets in mij zegt dat NAC t niet gast redden. Te wisselvallig allemaal. Heel het seizoen loopt dat als een rode draad er door heen. En NAC mag niet promoveren maar MOET. Dat werkt altijd verlammend.

  0

  0
 • Dippo
  20 april, 2016 - 10:49

  Volgens mij moeten we eerst nog een pasr andere wedstrijden winnen voordat het zo ver is ? Of zijn we daar al, net als die 2x dat we wel ff periodekampioen zouden worden.

  0

  0
 • Van "taajlaand
  20 april, 2016 - 10:53

  Tegen wie, hoe we voetballen, wanneer en desnoods we maar met een verschrikkelijke lelijke overwinning aan de haal gaan, het maakt mij niet uit.
  ALS we die 4 wedstrijden in de play-offs maar overleven en dit gedrocht van een ‘Juup’ voor zéér lange tijd, kunnen afsluiten, of liever nooit meer in terug keren.

  0

  0
 • Peer11
  20 april, 2016 - 10:56

  Ben het zowaar met Mats eens. Focus moet liggen op promoveren en niet op het beladen derby gebeuren. Liever volgend jaar 2 x in de eredivisie die kut kruiken vernederen dan nu in de play-offs. Ze degraderen vroeg of laat toch wel, maar wij moeten nu promoveren. En inderdaad het gevaar dat eindhoven wordt onderschat is levensgroot.

  0

  0
 • D'n Beuk
  20 april, 2016 - 11:00

  In de NACompetitie tegen de kruikjes îs alleen maar leuk als je het winnend afsluit, mocht het dan niet lukken dan zal dat behoorlijk traumatische gevolgen hebben, speel liever tegen die kruiken in de eredivisie

  0

  0
 • De Lange
  20 april, 2016 - 11:03

  En weer gaan ze de fout in door ver vooruit te kijken net alsof het allemaal al hosanna is. Heel het seizoen heb ik nog geen elftal gezien dat er elke wedstrijd stond, en als ze er wel stonden dat ze 90 minuten vecht voetbal,lieten zien met wil en daadkracht. Laat de toekomst voor wat het is, eerst vrijdag. We weten immers als het moet lukt het niet, dus vergeet wat er over 4 weken te doen is, win eerst maar s overtuigend van Almere die lekker bezig zijn en daarna van Kowet

  0

  0
 • maarten
  20 april, 2016 - 11:07

  4-4-2 heeft wat meer balans, maar ook thuis tegen RKC en tegendoelpunten tegen jong PSV is de omschakeling nog steeds bijster matig. Dat heren is de reden waarom Brands er niet instaat. Hij kan scoren, maar bij balverlies sta je met een man minder. Het is te hopen dat Stam op tijd fit is. Mocht NAC promoveren dan is een kwaliteitsinjectie best nodig. Ook daarin moet je afvragen of NAC wel rijp is voor promotie.

  0

  0
 • G00ser
  20 april, 2016 - 11:17

  Ik heb een dubbelgevoel bij de NACompetitie.

  Aan de ene kant is de enige kans op promotie, waarbij NAC een nog relatief gunstig programma heeft bij de huidige stand. Anderzijds zijn het wedstrijden op zichzelf, waarbij instelling wint van kwaliteit (zie vorig jaar).

  Ik heb vertrouwen in spelers als Jelle die maar al te goed weten wat er bij dergelijke wedstrijden komt kijken. Ik heb echter mixed feelings bij spelers als Mats, die vorige keer met rood het veld moest verlaten en helaas niet altijd piekt wanneer het wel moet.

  Tot slot ben ik blij met de opmerking van Dijkhuizen; pas op dat we Eindhoven vergeten en enkel focussen op de mogelijke confrontatie met W2.

  0

  0
 • Dun Diëe
  20 april, 2016 - 11:23

  Misschien heeft Man City een aantal psychologen of mentale coahces ter beschikking. Dat zou een hoop helpen want in elke wedstrijd waar druk achter zat dit seizoen bakten ze er helemaal niks van.

  0

  0
 • RV
  20 april, 2016 - 11:25

  Die kwaliteitsinjectie die komt vanzelf als we promoveren want dan komt er ook budget vrij.
  Bij het niet promoveren wordt het budget ingekrimpt en moet je er niet van staan te kijken dat we volgend jaar gewoon een elftal hebben dat tussen plaats 4 en 8 speelt. Ik zeg niet dat het zo is, maar die kans is aanwezig.

  De druk begint nu al toe te nemen, uitje naar City… allemaal mooi want dit zijn de wedstrijden waar het om gaat maar juist in die wedstrijden heeft NAC het laten afweten de laatste 2 jaar (ik noem even thuiswedstrijden tegen Heracles, Dordrecht, Go Ahead…

  Grootste voordeel is dat we in de nacompetitie waarschijnlijk wat minder aan de bal komen en wat meer reactievoetbal kunnen spelen. Dat ligt dit elftal beter dan constant zelf het initiatief te moeten nemen.

  Kwetsbaarheid ligt achterin en ik denk eigenlijk dat Dijkhuizen te laat is om de samenstelling achterin nog om te gooien. Van de Weg en Gorter is links centraal achterin echt te zwak voor de nacompetitie, Van Diermen zal zijn niveau omhoog moeten tillen en Duarte of Dingsdag zijn echt geen optie voor de verdedigende middenvelder rol. Het is te hopen dat Stam fit blijft en ik denk voor de nacompetitie eigenlijk dat we gewoon naar mandekkers toe moeten met bijvoorbeeld Pedro achterin.

  Ik heb Pedro zwakke wedstrijden zien spelen maar dat waren vooral de wedstrijden tegen mindere tegenstanders waar hij aan de bal traag en zenuwachtig oogt. Maar als je hem met een opdracht het veld instuurt om een Falkenburg of van der Velden uit de wedstrijd te halen dan heb je daar een prima verdediger aan die ook aanvallend vanuit stilstaande situaties nog eens iets kan brengen.

  0

  0
 • Bredafun
  20 april, 2016 - 11:35

  Mensen, NIET TWIJFELEN over alles, wie we gaan treffen en bla bla.
  Gewoon 200% ervoor gaan, vanaf minuut 1 strijden tot t laatste fluitsignaal.
  Totaal NIET bang zijn voor n tegenstander en Vertrouwen in je team blijven houden!
  .
  Wij zijn echt niet de mindere, we verliezen doordat t vertrouwen kwijt is en er geen strijd is.
  volgend seizoen staan we in de ERE!
  .
  .
  EINDE DISCUSSIE :)

  0

  0
 • Fr0nt76
  20 april, 2016 - 11:56

  Volgens mij is willem II als eredivisieclub is het voordeel en hebben die dezelfde “nadelen” bij zon derby als ons. Je zou dus kunnen zeggen dat het voor de kruikjes, die toch al in slechte doen zijn, alleen maar meer tegen kan werken zon derby in de finale.

  Hoe dan ook 100% sfeer in de play offs!

  0

  0
 • Dun Diëe
  20 april, 2016 - 12:04

  Ik heb overigens wat contacten in Manchester, dat zijn United fans dus die zullen er ongetwijfeld met een gekleurde bril naar kijken (al hebben ze een grotere hekel aan Liverpool dan aan City) en die zeggen dat City dit alleen doet om hun spelers elders te kunnen stallen zodat ze geen problemen krijgen met Financial Fair play. Geen idee of dit hout snijdt want voor zover ik weet blijven de spelers op de loonlijst van City, en ik heb geen flauw idee wat die regels van FFP precies zijn. Echter kan ik me vanuit City ook wel indenken dat ze spelers graag beter willen laten worden. Dus toch een Win Win situatie maar we wachten af wat het op de lange termijn allemaal op gaat leveren.

  0

  0
 • Mafkees
  20 april, 2016 - 12:09

  @Dippo: er staat dan ook in de laatste regel dat we er nog niet zijn.
  @De Lange: buiten Jelle (die graag tegen Willem II wil knallen) is er niemand in hosanna stemming. Seuntjens en Dijkhuizen reageren erg voorzichtig zelfs.

  0

  0
 • D.kocx
  20 april, 2016 - 12:18

  Ik zie ze ook liever niet w2 treffen. Dit is een wedstrijd zoals fey-ajax. Al speelt de ene nog zo’n waardeloos seizoen dit zijn wedstrijden die iets extra’s in de spelers naar boven brengt. Dus laat ze de eerste wedstrijd maar eens winnen!! Dan zien we wel weer verder

  0

  0
 • Linie
  20 april, 2016 - 12:27

  De wedstrijd tegen Jong PSV was representatief voor het hele seizoen tot dusver: Voorin gevaarlijk en doeltreffend, achterin kwetsbaar. Daarbij lijkt de kwetsbaarheid achterin in uitwedstrijden nog stukken groter; je houdt voortdurend je hart vast wanneer je op Fox naar NAC buiten Breda zit te kijken.

  Het interesseert me geen biet hoe en tegen wie ze voetballen in de play off, het resultaat is heilig. Desnoods gaan ze in de uitwedstrijden met 10 man voor de goal liggen voor een 0-0, maak het thuis (met onze steun) dan maar af.

  HUP NAC!

  0

  0
 • signase
  20 april, 2016 - 12:28

  Nog een extra reden om W2 niet te treffen: Falkenburg. Zijn vertrek heeft hem veel stront opgeleverd, wellicht zal hij extra gemotiveerd zijn om tegen NAC lekker terug te kakken. So to speak.

  0

  0
 • Oldskool
  20 april, 2016 - 12:34

  Ik ben het niet eens met de commentaren. NAC laat het liggen tegen de kleintjes. Oke de wedstrijd tegen GAE maar toen had het 8-1 moeten zijn…

  In die zaadpotten zonder sfeer is NAC zwak. Laat w2 maar komen. Laat NAC maar tot het bod gemotiveerd zijn. Dan winnen ze.

  Wel heeft Dijkhuizen gelijk. Eerst eindhoven. Dat is dan een echt risico.

  0

  0
 • Oldskool
  20 april, 2016 - 12:36

  Bot

  0

  0
 • De Lange
  20 april, 2016 - 12:47

  @mafkees,weet ik maar de media doet links en rechts nogal groots vind ik. Dat werkt negatief.Het is ook niet dat ik er niet in geloof( heb m’n 2 kaarten meteen ook al verlengt ) maar vind dat gebleken is dit seizoen telkens als t moest het niet lukte,natuurlijk moeten we niet bang zijn van niemand niet,dus Marnius reageert ook heel reëel .

  0

  0
 • scheppioni
  20 april, 2016 - 13:05

  Helemaal juist, eerst maar eens e’hoven !! HUP NAC

  0

  0
 • Brutes
  20 april, 2016 - 13:18

  De 1e tegenstander gaat van de mat gespeeld worden
  De finale waar heel breda waar iedereen naar uitkijkt spelen ze bagger zoals het heel het seizoen al gaat
  Gaat het om de knikkers zijn onze spelers niet thuis

  Ik hoop dat ik ernaast zit 😇

  0

  0
 • TpT
  20 april, 2016 - 13:20

  Niet bezig zijn met wie waar en wanneer inderdaad. Lekker de goede sfeer en motivatie erin brengen in Manchester, moet een goede inspiratie vormen voor een prof lijkt me.

  Daarna gewoon vlammen! In de nacompetitie kunnen we iedereen hebben als de overtuiging er is.

  0

  0
 • Ondersteboven
  20 april, 2016 - 13:23

  Ik denk dat je blij moet zijn met een ploeg als Stillem2 in de NACompetitie. NAC heeft vaker dit seizoen laten zien dat ze een aardig potje kunnen voetballen, als ze tegen een tegenstander spelen die dat ook wilt (Sparta 2x, Heerenveen beker).
  Wanneer je tegen wederom een stugge ploeg als excelsior, cambuur of de graagschap komt zal het weer hetzelfde gezeik zijn als tegen Helmond sport, Rkc en noem ze maar op.

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  20 april, 2016 - 14:18

  We hebben gewoon een waardeloos seizoen gevoetbald met nog steeds zoeken na de juiste 11. Eindhoven zal al zwaar worden maar die ga je over 2 wedstrijden wel winnen. Daarna moet je gewoon geluk hebben en een vol stadion kan daar aan mee werken. Excelsior en ook Willem 2 zijn gewoon voetballend veel beter daar Moet je eerlijk in zijn. Tegen willen 2 word wel echt een voetbalgevecht en een momorale wedstrijd die je of je nu wint of verliest nooit meer zal vergeten

  0

  0
 • arsunal
  20 april, 2016 - 15:13

  het klinkt raar maar het is beter om de stillems niet te treffen in de finale van de nc.
  Waarom niet omdat we ze de finale niet eens halen! Die kale trainer van hun sinds dat hij te horen kreeg dat hij volgend jaar trainer word van Heerenveen bezig met toekomst.

  En falkie gaat dan lekker weer een potje lopen janken en zit dan zonder club want verraders willen we hier in Breda niet!

  Erik JUDASburg!

  0

  0
 • arsunal
  20 april, 2016 - 15:15

  Ik bedoelde eigenlijk omdat hun de finale niet eens halen die stillems

  0

  0
 • Chiel
  20 april, 2016 - 15:29

  Ik ruik hier angstzweet. Kom op zeg!

  0

  0
 • Nicky
  20 april, 2016 - 16:12

  en als we niet promoveren? worden we wel volgend jaar kampioen…. een NAC waardige promotie naar de ERE… Al is het scenario w2 eruit trappen ook wel een lekkere….

  0

  0
 • NAC4EVER!
  20 april, 2016 - 16:28

  In principe interesseert de tegenstander me geen reet als we maar promoveren!
  Maar het liefst promoveer ik graag thuis, waardoor ik dus niet hoop op een eredivisie club.
  Maar als dit niet het geval is, jammer dan.
  De eredivisie halen is het belangrijkst!!!!

  Wat heb ik veel zin in de play-offs zeg!

  0

  0
 • ikke
  20 april, 2016 - 19:35

  alleen cambuur is te doen voor ons nac in de nacompetitie. de rest( graafschap,willem 2,excelsior) die zijn gewoon te sterk op het ogenblik voor ons nac. mij valt ook op dat die andere ploegen het gras opvreten om te winnen en dat mis ik bij de meeste naccers. en de jeugdafdeling kan ook weg nu manchester city gaat helpen.
  als een groot talent als grad damen in de juup al geen basisplaats krijgt dan wil ik weleens weten wanneer wel.
  zeker als er 4 spelers van city erbij komen. ik denk dat nac zijn gezicht gaat verliezen, net als Vitesse.

  0

  0
 • ikke
  20 april, 2016 - 19:36

  ben ik nu te eerlijk en realist ???

  0

  0
 • Eindhoven
  20 april, 2016 - 19:59

  Je hoeft niet altijd het beste te voetballen om te promoveren. Strijd, slim zijn en een portie geluk heb je nodig. Scoren kunnen we, nu nog de scherpte achterin. Pieke op het juiste moment!

  Je tegenstanders lopen ook niet over met zelf vertrouwen! En ja als je de 2e ronde niet doorkomt dan ben je gewoon niet goed genoeg.

  HUP NAC!!!

  0

  0
 • scheppioni
  20 april, 2016 - 20:04

  @ ikke
  Un nullerd da ben de !
  Hedde geen nieuws over wie NAC niet op het oog heeft ?
  ons NAC hoeft voor geen ene onder te doen en tegen voetballende ploegen wil het ons NAC beter af gaan, het enigste grote probleem bij ons NAC dat het op momenten als team zijnde wat labiel en lusteloos oogt !!
  Want wat Dun Diee aanhaalt heeft hij wel een punt al heeft het in mijn ogen niet eens met druk te maken want tegen sparta en go ahead stonden ze er wel en lieten ze wel 90 minuten lang zien waar NAC voor staat, ik zie het meer als het gemakzuchtige bij vlagen automatismes bij een aantal NAC spelers, het lijkt er dan vaak op dat ze juist de moeilijkste keuze maken, terwijl je het simpel kan houden, voetballen is simpel, je moet als eerste in elke je wedstrijd je duels winnen en dan trek je het initiatief naar je toe, ga je telkens maar weer afwachtend het veld in (wat lange tijd is geweest) dan ebt het logische weg uit de ploeg !! Dus NAC, gewoon doen waar NAC voor staat dan maken we de meeste kans en geloof ik er in ieder geval in !!

  0

  0
 • H.V.M.
  20 april, 2016 - 21:20

  Mocht het tot een finale komen met Willem2 dan zijn zij banger dan NAC.
  Het rommelt vreselijk in Stilburg.
  Supporters, trainersstaf en bestuur hebben stuk voor stuk mot met elkaar.
  Het zelfvertrouwen is daar volledig zoek.

  Eerst zal Willem2 tot het laatst moeten knokken om sowieso boven de streep te komen.
  Wat voor Jupilerclubs -de Play-Offs- vaak toch een heerlijk toetje is, zal Willem2 er waarschijnlijk kotsmisselijk van worden.
  Willem2 is overigens een voetballende ploeg waar je altijd een aantal honderd procent kansen tegen zal krijgen.
  De Graafschap is een zeer stugge ploeg die bovendien in een enorme flow zit.
  Die flow is bij de Stilburgers niet bepaald aanwezig, sterker, er is op dit moment vrijwel niemand in die ongezellige stad die gelooft dat ze het gaan redden!
  Wie zegt overigens dat ze Überhaupt de finale halen? Ik moet het allemaal nog zien.
  Nogmaals, zij hebben meer angst voor ons, dan wij voor hun!
  Geloof mij maar, die kruiken schijten alle kleuren!!

  0

  0
 • RV
  20 april, 2016 - 21:31

  Oldskool…
  Ik waardeer het dat je denkt dat NAC tot op het bot gemotiveerd is tegen een tegenstander als Willem II en dat is misschien in de huidige selectie ook nog wel… maar een paar jaar terug had je nog spelers die in dat soort wedstrijden het verschil konden maken. Die hebben we nu niet en het lijkt er juist op dat we in wedstrijden waar het er om gaat het laten afweten.

  Dat je tegen Willem II genoeg kansen krijgt lijkt me duidelijk maar dan moet Dijkhuizen nu wél de goede keuzes gaan maken op vier cruciale posities (twee centrale verdedigers, linksback en CVM).

  Pedro en Van Diermen (of Dingsdag) centraal , Kenny op de backpositie en Stam op de CVM positie.
  Dat is het enige wat ik me kan bedenken wat iets meer stabiliteit gaat brengen achterin.

  Het is heel simpel, van de Weg, Van Diermen en Gorter achterin en dan Duarte er voor…
  Dat gaan we gewoon nooit halen in de nacompetitie, dat kan niet (!!!).
  De vraag is of onze trainer op tijd op de aardbol terugkomt om dat in te zien.

  0

  0
 • nachoreca
  20 april, 2016 - 22:37

  ben het roerend met ikke eens! het lijkt wel of ik een heel seizoen naar een ander nac breda heb zitten kijken dan jullie…?! het is een aardige ploeg maar als de druk toeneemt staan we er gewoon mee voor lul! ik hoop als geen ander dat we promoveren maar vrees met grote vrezen.

  0

  0
 • Van "taajlaand
  21 april, 2016 - 10:40

  Hoi nachoreca,

  Ik weet niet of er een ‘hoopmeter’ bestaat, maar ga er maar vanuit dat mijn hoop minimaal net zo groot is als die van jou.

  0

  0
 • Dutchbird
  22 april, 2016 - 00:39

  Eerst Eindhoven opzij zetten m.b.v. de kennis/ervaring van Hans Smulders en dan hopelijk Excelsior en niet Willem II want Dijkhuizen en van Diermen weten waarschijnlijk beter hoe die Rotterdammers aan te pakken dan de Tilburgers. Veel mooier om die kruiken volgend jaar twee keer in de eredivisie te kloppen.

  0

  0