Go to Top

Proloog-column NAC – Volendam: De scheids

Proloog-column NAC – Volendam: De scheids

Deze proloog-column (prolumn?..) is ‘ietwat’ (…) op persoonlijke titel geschreven en meningen van BreDaN hoeven niet die van de gehele B-Side Rats crew te zijn.

“Ja, maar van jong PSV mag je verliezen…” Vroeger werd dat gezegd van het echte PSV. En zelfs díe zagen we jarenlang maar al te graag op bezoek komen! Ondertussen zijn beloftenelftallen al een taaie kluif voor NAC, zeker dit seizoen.

We zijn nu zeven wedstrijden onderweg in de tweede helft van de competitie. Daarin heeft NAC de perfecte balans te pakken; 3 x winst, 1 x gelijk en 3 x verlies. Er zijn tien punten behaald (hebben er elf laten liggen), hebben negen keer gescoord en acht tegendoelpunten gehad. Twee keer een eigen doelpunt, van NAC en van MVV. Was NAC dan erbarmelijk slecht? Neuj.. Was NAC geweldig goed? Dat nou ook weer niet. Gisteren waren ze in ieder geval ‘niet in opperbeste doen’ en stond men ‘iets vaker dan goed voor ze is’ op de ‘verkeerde positie’.

We gaan geen trainer onderuithalen, zeker niet. Maar voorzichtig kan geconcludeerd worden dan Stijn Vreven in ieder geval niet de gehoopte verlosser is. Zijn voorganger haalde tegen dezelfde teams elf competitiepunten en deed dat zonder de gehaalde versterkingen. Andere systemen testen wordt niet gedaan. Buiten hard werken en feller zijn komt het Elftal niet op gang. In ieder geval niet zoals beoogd.

De laatste paar jaar blinkt NAC uit in vervreemding. Zoals aardbeien- en aspergeboeren busladingen vol Oostblokkers hierheen halen voor seizoenswerk, doet NAC hetzelfde met spelers voor seizoensvoetbal. Ja, er worden meer langere contracten afgesloten maar als je naar gisteren kijkt lopen er genoeg huurlingen bij NAC in het veld en van ‘local boys’ is amper sprake. Voor wie kom je nog naar het Stadion en met wie identificeer je jezelf nog?

Op Danny Verbeek na is de gehele selectie gewisseld. Niet te vergeten hoeveel spelers in de seizoenen daarvoor zijn gewisseld. Nieuwe, jonge jongens zijn ervoor in de plaats gekomen. Bouwen aan de toekomst. Maar -en dit is op persoonlijk en niet redactioneel vlak- ik zie het nog steeds niet van de grond komen. Mijn vertrouwen hierin is onderhand zo broos als knackerbröd. Het is duidelijk welke weg NAC in wil slaan aan de hand van hetgeen verteld wordt. Maar sportief lijken alleen maar omwegen te worden genomen.

De samenstelling van de selectie is opmerkelijk (netjes gezegd?). Er zal heus wel meer teamgevoel zijn dan vorig jaar (zou wat zijn als dat niet zo was) maar het resulteert in (te) weinig. Het groeiproces is ook moeilijk waarneembaar en voor de lange termijn is het einde van ‘die weg’ nog niet zichtbaar. Met de wil van iedereen zit het wel goed, maar zoals Dessers tegenover Omroep Brabant vertelde: “Het is het allemaal net niet.” De mening hier is dat het ‘t ‘vóóral niet’ is.

In mijn persoonlijke beleving -en mensen die langer dan een jaar of vijf naar NAC gaan zullen die beleving denk ik beter begrijpen, no offense- lijkt NAC ondertussen een zielloos ronddobberend schip waarvan het roer kapot is en de kapitein ziek op bed ligt. Het is mijn NAC niet meer. Waar ik voorheen heftig over de pis was als NAC verloor heb ik dat al lang niet meer. Daar is gelaten, boze teleurstelling voor in de plaats gekomen. Ik heb dat al eens eerder verteld. In de tussentijd is het gevoel niet minder geworden maar de afstand des te groter.

En dat is misschien negatief. En er zullen nu vast wel lui pissed off zijn die vinden dat je te allen tijde achter je club moet blijven staan. Altijd maar respect moet opbrengen en niet zo lopen te zaniken want ‘daar schiet je niks mee op’. Klopt misschien ook wel, maar schaapachtig toezien hoe de club waar ik van houd van een GeelZwarte Rat in een onherkenbare grijze muis is veranderd steekt bijzonder. Kunnen de spelers het eeuwige NAC-support wel op waarde schatten? Ik ga nog steeds voor en sta nog steeds achter NAC. Maar wat ik nu bijna wekelijks aanschouw, is NAC niet meer. Convince me otherwise (please!).

Supporterspaaier-pur-sang Vreven heeft wel een idee om het tij te keren: “nog harder werken”. Dat is een mooie insteek maar wat gaat er dan concreet gebeuren? Ik weet het niet. Ik kijk alleen maar voetbal en zeur wat in het rond.. Maar iets zegt mij dat er elke dag wel 26 uur getraind kan worden; als het er niet inzit, zit het er niet in. Op enkele uitschieters na hebben we een middelmatige selectie en daar kan enkel de TD voor verantwoordelijk worden gehouden. Die wist dit voor de winterstop af te schuiven op Dijkhuizen, maar nu zijn er niet veel plekken meer om te verstoppen.

Maar goed… Denk er het jouwe van. Word maar boos of ben het er mee eens.. Ik heb een hoog het-zal-allemaal-wel-en-ik-zie-het-allemaal-wel gehalte ondertussen. Voor de doorgewinterde feestvierder is het wonden likken en aftellen tot carnaval. Nog drie daagjes en dan is het Rat Verlegh Stadion de grootste kroeg van ut Kielegat, oladiejee! Thuis tegen Volendam kan NAC.. Nou ja, vul zelf maar in en vertel maar hoe het met jouw geloof daarin zit. Hier in ieder geval zo hoog als een hobbit.

De KNVB stuurt de heer Allard Lindhout dun irste als Prins Carnaval voor op het veld. Zijn pages zijn de heren Peter Janson en Mark Strijker . De hofnar van de avond is de heer Alex Bos. Het zal een gekkenhuis worden op de tribunes, een thuiswedstrijdje met carnaval. Hopelijk op het veld ook, van NAC’s kant. Dos je uit en kleed je goed aan (het schijnt nogal kutweer te worden) en allemaal in één grote polonaise als NAC wint. En tijdens de wedstrijd ook. Alaaaaaf!!

Bron: B-Side Rats, Omroep Brabant

65 Reacties op "Proloog-column NAC – Volendam: De scheids"

 • mmm
  21 februari, 2017 - 12:15

  Stans, Nijholt, Garcia op het middenveld!! Ziet Vreven toch ook wel???

  16

  1
 • Theo
  21 februari, 2017 - 12:18

  Mijn niet gezien,laat mijn Carnaval niet verpesten door die buitenlanders.

  11

  26
 • Eric
  21 februari, 2017 - 12:22

  Geweldig verhaal, BreDaN!!

  37

  0
 • Joost
  21 februari, 2017 - 12:22

  Prima stuk echter is dit natuurlijk al een jaar lang het gevoel dat onder NAC-supporters leeft zoals je zelf ook al aangeeft. Vreven blijft vasthouden aan de heilige 433 terwijl hij wel elke wedstrijd aangeeft dat hij vindt dat de buitenspelers niet genoeg brengen, misschien tijd om een keer over te stappen op iets anders.

  Selectie is weliswaar onevenwichtig echter vind ik wel dat er meer uitgehaald kan worden. Op SmithBrown na (Sporkslede gewoon weer basis voor Horsfield en Rommens eruit voor Haemhouts, Korte erin voor Allouchi), heb je dan gewoon 10 spelers die de kwaliteiten hebben om bovenin de juup mee te draaien. Alleen lijkt t bij NAC elke week alsof de spelers elkaar voor t eerst hebben gezien afgelopen week, er zit totaal geen idee of lijn in het spel.

  We zullen het ermee moeten doen maar ik denk echt serieus (noem me een optimist) dat zodra dit elftal eenmaal in de juiste versnelling zit met de juiste tandwieltjes, dat we in de play-offs wel eens kunnen gaan verrassen. Hup NAC!

  9

  2
 • gaoperd
  21 februari, 2017 - 12:25

  het zal allemaal wel , op naar de volgende zeperd…
  proberen een plek in de NACompetitie veilig te stellen en je daar op gaan richten
  zorgen dat je DAAR messcherp bent , en dan maar met het nat tussen de bilnaad hopen op een godswonder

  maar in alle eerlijkheid , wat hebben we in de ere te zoeken ??

  toch maar stiekum hopen op een rijke stinkerd die de hele teringbende overneemt , vervolgens de creditcard van zijn vrouw versnipperd en zijn duur verdiende centen niet door zijn wandelende opblaaspop op laat maken ..maar door de bodemloze put , NAC genaamd

  we gaan het allemaal wel weer (gelaten) meemaken

  3

  6
 • Viking
  21 februari, 2017 - 12:25

  Er is een heel groot kwaliteitsprobleem…. Hopelijk krijgen de “ervaren jongens” en eigen jeugd nu meer kansen en gaan we naar een concept wat werkt. Desnoods 4-4-2. Er moet naar een systeem gezocht worden om nacompetitie te halen, en hierin een kleine kans op promotie te hebben.

  Elk excuus of ander mooi verhaal kan in de prullenbak…voorlopig heeft onze TD keihard gefaald !!

  Waarschijnlijk besluit ik vrijdag niet naar het stadion te dweilen omdat ik al tijdig in de kroeg een of meerdere drankjes nuttig….. Waarschijnlijk zal rond de klok van 19.00 uur het toch beginnen te kriebelen……. Misschien toch gaan??? Nog ff snel taxi regelen??? of……..??
  Die twijfel, bang om teleurgesteld te worden door ons Clubje… verliezen is niet erg, maar zo onmachtig zijn in het veld…. dat doet pijn… De twijfel blijft vrijdag wel of niet……
  In die gezellige warme sfeervolle kroeg of toch maar in die natte winderige stadion te gaan zitten tanken naar een onmachtig en dolend Nac te gaan kijken….
  Ik ben er nog niet uit………….
  Waarschijnlijk ben ik niet de enige….. …

  Alaaaaaf en hup NAC

  8

  1
 • Breda076
  21 februari, 2017 - 12:31

  Prima artikel! Niks meer aan toe te voegen. Goeie samenvatting van de uitzichtloze put waar ons NAC zich in bevindt. Tot vrijdag!

  15

  1
 • Theo
  21 februari, 2017 - 12:38

  Mijn besluit staat al vast Viking..ze mogen er aan gaan hangen,maar ik laat de Carnaval niet verzieken.

  9

  5
 • Toontje
  21 februari, 2017 - 12:41

  Ik geef deze keer ook carnaval de voorkeur…het is toch niet om aan te zien en als men na Maaskant, Dijkhuizen en nu Stijn nog steeds niet in de gaten heeft dat het aan de trainer ligt wat moet je dan
  Het gevolg is dat de volgende trainer weer uit een nog lager lavel gehaald moet worden want een zichzelf respecterende trainer stapt hier nooit meer in. Alleen figuren die bang zijn helemaal nergens anders aan de bak te komen.
  Telt al enkele jaren voor de spelers…hier komt het afval
  We hebben geen geld (en dat beetje is verkeerd besteed)

  Nogmaals alleen met Nijholt, Stans o.a. gaan we misschien weer een keertje winnen.
  En Stijn moet natuurlijk zeggen dat hijzelf de opstelling maakt, maakt iedereen snapt toch dat MC (en terecht vanuit hun visie) spelers “gratis” leent, maar dan wel wil hebben dat ze zeer regelmatig/ altijd spelen. (voor wat hoort wat) Maar dan moet je dat niet als leiding ontkennen.

  7

  6
 • Toontje
  21 februari, 2017 - 12:41

  NIET aan de trainer dus

  5

  0
 • Naccie
  21 februari, 2017 - 12:51

  Nej net als moekanja en zo toen was het ook niks ik weet niet hoe lang de meeste gaan van jullie ma ik ging al toen er ook maar 3000 gingen kyken en verliezen tegen halsteren dus ik heb al mee gemaakt met nac maar ik heb gezond heidsprobleemen kan nu minder gaan dan weet je wat je mist ook al zit het niet mee met nac

  5

  1
 • Ouwe Spionkop
  21 februari, 2017 - 12:51

  Feest ze allemaal vrijdag bij NAC. Wij slaan voor het eerst in hele lange tijd over. Geen zin meer in.

  10

  9
 • Die ne gast
  21 februari, 2017 - 12:53

  Het idee is dat de jonge spelers beter worden. Dat betekent dat ze er nu nog niet zijn. Volgend jaar moet dan met gerichte versterkingen een volgende stap gemaakt worden en dan promoveer je weer binnen 3 jaar. Tot zover kan ik meegaan in het verhaal en ben ik bereid om geduld op te brengen, maar als je dan met 7 huurlingen speelt, vraag ik mij af of wij wel echt iets aan het opbouwen zijn en of ik mijn geduld wel moet bewaren???
  Of komen García en Barker volgend jaar weer terug?

  4

  1
 • Judge M.
  21 februari, 2017 - 12:58

  Ik word vooral heel erg moe van het realieitsbesef zodra ik De Klok onder ogen krijg elke wedstrijd. Met een op geen enkele grond gestoeld positivisme en quotes van spelers die ze nooit gezegd kunnen hebben, neem een Garcia die met zijn net 19 jaar en 2 weken aan boord al vindt dat supporters als wij de eredivisie verdienen.. Schei toch uit met die klets! Haal dan liever Emiel Ratelband aan boord. Die heeft tenminste echte frikandellen..

  Maar toch ben ik er vrijdag weer bij ondanks dat ik mijn treinkaartje ook hier in Lampegat in bier om zou kunnen zetten…

  8

  0
 • Lamington
  21 februari, 2017 - 13:03

  @Judge

  Een lampie in je hol draaien, hèdde ok un lampegat :-D

  10

  4
 • Sjef de gevulde koek@front076
  21 februari, 2017 - 13:12

  Kunnen jullie de bside niet een keer in vuur en vlam zetten ? Plus een mooie sfeeractie en de volgende wedstrijd zonder publiek zijn we tenminste 1 wedstrijd UT ons lijden verlost. Wat een drama is dit zeg uitzichtloos hopen op play-off maar missch Eem Gea situatie. Ik ben er vrijdag gewoon. Net doen of we knettergek zijn verkleed me eigen zat zuipen en totaal niet na de wedstrijd kijken en in minuut 5 de polonaise inzetten als kees Kwakman de 0-1 maakt heerlijk toch. Nac zal nooit verloren gaan. Mensen die vrijdag niet komen kunnen beter nooit meer komen wamt geloof me beter gaat het niet meer worden

  5

  16
 • Piet
  21 februari, 2017 - 13:14

  Ik blijf thuis. Een beetje voetbalkenner ziet dat Volendam veel beter is. Dit wordt weer een verliespartij!

  5

  11
 • Jamack
  21 februari, 2017 - 13:21

  Ik heb dezelfde tijden gekend als Naccie, maar gelukkig is er met mijn gezondheid niets mis (en om voorspelbare reacties voor te zijn: ook met mijn gesteelijke gezondheid niet) en leef met hem mee. Daarom ben ik blij elke 14 dagen naar een wedstrijd te kunnen. Ook met carnaval. Als verlies van NAC je carnaval verziekt, doet het dat mijns inziens onafhankelijk van het feit of je er wel of niet getuige van bent. De kans/hoop dat mijn aanwezigheid samen met die van vele anderen er mogelijk een klein beetje toe bijdraagt dat er een omslag tot stand komt, motiveert mij voldoende om al dan niet met de ziel onder mijn arm de gang naar het stadion te maken. En met mij toch nog steeds zo’n 12.000 andere die-hards.

  7

  3
 • Ton
  21 februari, 2017 - 13:28

  @mmm

  Jij bent echt niet goed wijs. Elke dag roep je dat Nijholt in de basis moet, maar je weet niet eens dat hij nog steeds geblesseerd is. Hou gewoon je mond als je niet op de hoogte bent

  9

  1
 • BaFePeZo
  21 februari, 2017 - 13:42

  “ik blijf thuis”, “ik blijf lekker warm in de kroeg zitten”, “ze gaan toch weer verliezen”. Wat een stelletje wijven hier zeg! Jeetjemina. Gênant gewoon. Maak er gewoon een feestje van. Als je niet komt loop dan hier ook niet zo te mauwen, en ga iets nuttigs doen met je tijd ipv de goede zin die andere supporters hebben ook nog te verzieken. Negative Nancy’s!!

  24

  12
 • Pimmeke
  21 februari, 2017 - 13:45

  @Sjef de gevulde koek

  Leuke groep hoor dat front076. Maar als je van NAC NAC yellow black army, hash coke en ghb gaat maken ben je niet echt lekker bezig.

  25

  3
 • Van "taajlaand
  21 februari, 2017 - 14:13

  Weer een prima stuk tekst BreDaN,

  Waarbij je (helaas) het huidig NAC gevoel van menig supporter hier rijkelijk uiteen zet….
  Twee zielen één gedachte……

  “NAC lijkt ondertussen een zielloos ronddobberend schip waarvan het roer kapot is en de kapitein ziek op bed ligt”…..
  Mag ik daaraan toe voegen dat dit scheepje ook nog eens lek is, derhalve steeds meer zinkende, en dus de boeg rap, heul erg rap gedicht dient te worden, mochten we in de toekomst nog van NAC kunnen blijven ‘genieten’.?
  De 7 magere, na de ‘vette’ jaren zullen nog wel even voort duren ben ik bang, maar er moet nu wél zeer snel aan de ommekeer gewerkt gaan worden.
  Vroeger is niet meer, clubspelers zijn niet meer te vinden en de tijd van pappen en nathouden is over!
  (reeds geschreven onder het interview met Stijn.)

  1

  0
 • Jeffrey
  21 februari, 2017 - 14:17

  Als het vrijdag minder druk is gaat het bestuur van NAC zich ook eens achter hun oren krabben of het wel goed komt met de toeschouwersaantallen volgend seizoen. Ze denken nu die supporters komen toch wel ook al “bakken” we er niets van.
  Dus carnaval vieren vrijdagavond heeft dan toch zijn voordelen wat mij betreft.

  10

  5
 • Henri
  21 februari, 2017 - 14:32

  Dat er van boven af geen veranderingen zullen komen is wel duidelijk? Waarom coördineert de BSR de wende/omkeer/revolutie, hoe je het noemen wilt niet? Een omkeer die noodzakelijk is om deze club te redden………gewoon bottom up!

  8

  2
 • Dtc
  21 februari, 2017 - 14:38

  Wij willen anders best met jullie ruilen. Groet uit Doetinchem

  17

  5
 • 076'er uit 071
  21 februari, 2017 - 14:41

  Zolang ‘onze’ Piet Paulsma geen wereldgoal maakt, is een punt wel haalbaar.

  Winnen of verliezen, daarna gaan we sowieso zuipen!

  Hoe zou de selectie verkleed gaan?

  3

  5
 • G00Ser
  21 februari, 2017 - 14:42

  Ondanks de sportieve (wan?)prestaties heb ik eigenlijk wel zin in vrijdag. Je kan wel thuis blijven, maar daar gaan ze echt niet beter van voetballen.

  Voor mij is NAC meer dan het voetbalniveau dat ze laten zien, voor mij is NAC ook gezellig een biertje drinken met vrienden. Daarbij ben ik wel benieuwd naar de Carnavalssfeer, hopelijk denkt de meerdereheid er ook zo over en wordt het een mooi Carnavals Avondje NAC.

  9

  5
 • Henri
  21 februari, 2017 - 14:52

  Zoals op dit forum vaker is s beschreven, is het gegeven dat NAC voor veel supporters geen hoofdzaak is in de uitgaansavond. De wedstrijd is een setting waarin je zit, maar deze is niet leidend Dit gegeven ervaren spelers ook. Ze merken ook wel dat het eigenlijk niet om hun gaat ze zijn een decorum op een bepaalde locatie. ook scheidsrechters merken dit. Een foutje is zo vergeven en vergeten. Als we maar gezellig met onze vrienden kunnen zuipen en kut roepen. In zo’n setting topsport (proberen) te bedrijven is haast onmogelijk en zoals blijkt ten dode opgeschreven.

  13

  5
 • dippo
  21 februari, 2017 - 14:54

  De club gaat langzaam naar de klote, durven te investeren aub, met pappen en nathouden bereik je 0,0 zie je wel. Sterker nog, we gaan eraan op deze manier…zonde.

  4

  2
 • Donadoni
  21 februari, 2017 - 15:08

  Zouden de gladiator pakken van vorig jaar al klaar liggen ???
  Ik mag toch hopen dat er dit jaar geen speler durft te gaan carnavallen, al denk ik dat we gezien ons vreemdelingenlegioen ons daarover geen zorgen hoeven te maken!

  Ik wil vrijdag

  Brondeel
  Sporkslede – ‘N Toko – Van Bezooijen – Horsefield
  Stans – Nijholt (fit toch??) – Garcia – Barker
  Dessers – Oosterwijk

  EN NIETS ANDERS!

  24

  2
 • Wolfmanjack
  21 februari, 2017 - 15:22

  Het blijkt maar weer dat een trainerswissel geen enkele garantie op succes is. Zolang Vreven de juiste spelers niet opstelt wordt het nooit wat.

  4

  3
 • 076'er uit 071
  21 februari, 2017 - 15:33

  Zijn er geen transfervrije Nederlandse spelers of spelers die aan het einde transfervrij zijn die we nu alvast kunnen aantrekken?

  De helft van dit zooitje is toch wel in Mei!

  Weet iemand tot wanneer dat contract met MC nog doorloopt? Anders ben ik bang dat we met dezelfde spelers blijven zitten..

  2

  0
 • Fred
  21 februari, 2017 - 16:46

  Mooi en waar stuk BreDan !!
  Dat hier een kruik reageert tot daar aan toe , maar ook nog in dat vieze kut dialect ik krijg er spontaan uitslag van , verwijder a.u.b dat besmette bericht BSR . ( dat moest er ff uit )
  Nu even waar het om gaat :
  Harder werken , het is zo gemakkelijk gezegd , maar dat is alweer zo’n uitspraak om die ” zeurende supporters ” even rustig te houden , het zijn maar woorden .
  En zo’n uitspraak geeft ook meteen de onmacht aan en het gemis aan de juiste beleving en dat hebben ze zelf niet eens in de gaten .
  Ten eerste harder werken brengt niet meer kwaliteit , maar wat nog erger is , stel dat ze wel harder konden werken dan zouden ze accuut massaal hun ontslag moeten krijgen , want is hard werken voor je poen niet een vanzelfsprekendheid ??????!
  En dan blijkt dus dat er tevoren geen 100% is gegeven .
  Als ik even vanuit mijn eigen ervaring mag spreken dan kan ik absoluut zeggen dat meer en harder trainen de oplossing niet is , wel gerichter trainen en zorgen dat het in de hoofden goed zit .
  Er is een hopeloos gebrek aan motivators op en rond het veld .
  Ik vind het bovendien verontrustend dat Vreven precies op dezelfde voet verder gaat en er in het spelpatroon werkelijk niets is veranderd .
  Voor de zoveelste keer : een middenveld Verschuren, Carcia , Rommens wordt volledig overlopen en verdedigend en in de omschakeling is het echt van een bedroefd laag niveau .
  Inmiddels heeft O Neill zich ook bij het leger “ongeschikt” gevoegd en het geval Smith Brown , ja moeten we daar nog discussie over voeren (?) , ik durf te stellen; als je zo iemand wekelijks in de basis zet heb je of totaal geen verstand van voetbal of je wordt verplicht deze man op te stellen , een andere motivatie is volstrekt onmogelijk !!
  In de opstelling van Donadoni kan ik mij volledig vinden , het is wellicht lullig om op de man te spelen maar jochies als Rommens , Verschuren , O Neill en Smith Brown kosten ons wekelijks punten en 5 plaatsen op de ranglijst , dit moet stoppen .
  Net zoals die onzin van een vast NAC systeem ( 4-3-3 ) en ook dat gezeik over tegendraads , zuipen en kut roepen moet eens afgelopen zijn , ook met Henri ben ik het daarom volledig eens , het feit dat de buitenwereld denkt dat het ons alleen maar daarom gaat heeft een stigma op onze club gedrukt .
  Ik geloof niet meer in die pech , natuurlijk ziet iedereen datvarbitrage tegen ons fluit , naar ben er zeker van dat het voor een vehoorlijk deel met deze beeldvorming heeft te maken , de buitenwereld denkt dat we een stel idioten zijn .
  Ze nemen ons ook al lang niet meer serieus omdat je met tussen de 12 en 17.000 man naar een parodie op voetbal gaat zitten kijken in een koud stadion, zonder comfort met smerig bier en geen sfeer !
  Niemand begrijpt dit als ze een wedstrijd van NAC hebben gezien .
  Ik kan vrijdag niet in een polonaise aansluiten als Kees Kwakman ons voor de derde keer in successie de das om gaat doen , ik voel me echt genaaid en zoals meerderen al zeggen hoe moet je in hemelsnaam nog achter dit NAC blijven staan ?
  Ze begrijpen geen flikker van het NAC gevoel laat staan van derby’s of dingen die gevoelig liggen .
  We hebben dan een ” cultuurbewaker ” op de bank zitten naast de trainer die ze na de wedstrijd wakker moeten maken en die moet dus aan dat vreemdelingen legioen get NAC gevoel overbrengen .
  Eigenlijk is hij er goed beschouwd nog in geslaagd ook als je het nuchter beschouwd , want alles is sloom , lusteloos en zonder bezieling en inzet , precies datgene wat het huidige NAC is en wat deze man uitstraalt .
  En de geluiden die ik van sponsorzijde hoor , en ik spreek er regelmatig nog al wat , die zijn ronduit alarmerend , ik weet ze bagatelliseren het bij NAC , maar als het in dit tempo door gaat met negatieve resultaten en schandalig voetbal dan zijn er veel lege plekken volgend seizoen op de hoofdtribune .
  Het gaat helemaal fout .
  Ik geef hier ook ronduit toe dat ik me in dit team en diverse mensen er omheen bij herhaling heb vergist en dat overkomt me niet zo vaak .
  Maar zit ik nu verkeerd ? Als NAC wint met 3 goals verschil ( ja ja ik weet dat ik raaskal , die kans is nihil, niet allemaal tegelijk lachen ) en PSV en Cambuur verliezen dan staan we toch derde en hebben we toch de periode alsnog ? Of zit ik fout ?

  10

  6
 • JohnFe
  21 februari, 2017 - 16:56

  @076’er uit 071

  In Juni 2016 afgesloten voor 5 jaar?

  0

  0
 • Dieje Lange
  21 februari, 2017 - 17:01

  @Fred

  Je zit fout, je moet minimaal 2e worden om in aanmerking te komen voor een periodetitel, dus als VVV en een jong team boven ons eindigen vervalt de periodetitel en wordt hij gegeven aan t eind van het seizoen aan de eerste club zonder prijs

  5

  0
 • F4
  21 februari, 2017 - 17:02

  Het heeft echt niks met inzet te maken. Ook niks met onwetendheid over onze supporters. Het heeft te maken met gebrek aan kwaliteit en een te hoog verwachtingspatroon bij deze selectie. Of een wanprestatie van Hans Smulders. Ze willen wel, maar ze kunnen niet. En dan helpen die waardeloze arbiters ook niet mee…

  8

  1
 • 3 Hoefijzers
  21 februari, 2017 - 17:34

  Als de kwaliteit van het elftal net zo goed wordt als deze column, dan komt het goed.

  4

  0
 • NAC Lokeren
  21 februari, 2017 - 17:51

  Ik heb het echt met Stijn Vreven te doen
  Die heeft zich gewoon flink vergist
  Over een paar jaar zijn we van die deal met city af, hopelijk zijn we dan nog niet failliet.
  De enige met een NAC hart is Haemhouts maar zelfs die valt me tegen.
  Kees Kwakman hadden ze gewoon moeten halen die maakt bijna elke wedstrijd een doelpunt.
  Dat hij in 83 geboren is zegt niks.

  5

  1
 • de muzikant
  21 februari, 2017 - 17:55

  @Pimmeke, je lult uit je nek!

  2

  4
 • NAC Lokeren
  21 februari, 2017 - 17:59

  PS,
  Justin Goetzee sinds dat jij aan het roer bent gekomen gaat de club langzaam het ravijn in!

  2014 Goetzee kwam binnen
  2015 NAC degradeerde
  2016 NAC speelt volgend seizoen opnieuw in de jupiler league
  2017 NAC verliest in de jupiler league van alles en iedereen

  Ja sorry jongens maar zo gaat het er echt op lijken

  12

  8
 • Fr0nt76 @sjef de gevulde koek
  21 februari, 2017 - 18:11

  Helaas sjef wij zouden het liefst ook een doos rookbommen per wedstrijd erdoorheen willen jagen, helaas brengen we dan NAC in financiële problemen. En denk ik dat er een hoop supporters ons ook liever kwijt zijn. Met al 2 leden thuis op de bank ipv in het stadion dit seizoen hebben we onze mannen hard nodig en moeten we t limiteren.
  Maar we houden van je denkwijze! Natuurlijk mogen ideeen altijd gestuurd worden naar onze Facebook. Daar zijn we wat sneller in het reageren en wordt er niks over het hoofd gezien.

  @pimmeke
  Hoor t inderdaad ook weleens hier en daar of uit t de front komt over er omheen is altijd lastig maar zodra t vanuit ons klinkt wordt er altijd iets van gezegd, heb er namelijk zelf een bloedhekel aan als dergelijke onzin voorbij komt.

  9

  0
 • Nr. 20
  21 februari, 2017 - 19:02

  Brondeel
  Horsfield Ntoko Bezooijen Sporkslede
  Haemhouts Stans García Korte
  Dessers Oosterwijk

  Middenveld verstevigen en 2 pure spitsen! Vreven is fanatiek en moet ook beetje meer geluk hebben. Lijkt me vooralsnog prima trainer maar is nu tijd om in te grijpen. Aub niet starten met Rommens, Verschueren en Smith Brown. Met bovenstaand elftal moet het goed komen. En Nijholt nog voor Korte als die weer fit is.

  0

  3
 • Sjorsnac
  21 februari, 2017 - 19:33

  Einde vh seizoen maar weer de bezem erdoorheen, doorselecteren

  2

  0
 • scheppioni
  21 februari, 2017 - 19:35

  Hahahaha BreDaN, sjappooo !!!
  Meer balans in het elftal Stijn vooral op het middenveld en wat eerder ons eigen belonen !!
  Ik ben nog niet zo negatief, want doen we dit hierboven en we belonen ons eigen eens eerder dan kan het zomaar op tijd gaan rollen !! Zou prima zijn voor de nacompetitie, we creeeren kansen en geen leunend NAC, krijgen we die terechte pingel dan wordt het 1-1 gisteren en anders, dit moet ook goed gaan vallen, ga in ieder geval door Vreven met kansen creeeeren want daar begint alles mee ! HUP NAC !

  3

  2
 • Fred
  21 februari, 2017 - 19:37

  @ Dieje lange , bedankt , ik wist niet hoe het precies zat door die vervloekte tweede elftallen .
  @ NAC Lokeren , ik heb geen medelijden met Stijn , hij wist waar hij aan begon , zeker de voorgeschiedenis kennende , als je dan precies hetzelfde als je voorgangers doet dan kun je op je vingers natellen dat er weinig of geen verbetering in zit , dat is dus je eigen graf graven .
  Sterker nog als Stijn niet uitkijkt is zijn overwicht op deze labiele groep als sneeuw voor de zon verdwenen en is het Vreven effect al snel geschiedenis .
  Ik begrijp werkelijk niet wat een trainer bezielt die nieuw bij een club binnenstapt waar alles fout kon gaan wat maar fout kon gaan en dan vrijwel precies dezelfde poppetjes in dezelfde poppenkast zet .
  Dan moet je ook niet verbaast zijn denk ik , hij moet veranderen , daar heeft hij het karakter voor maar tot op heden heb ik aan de opstellingen nog niet gezien dat hij ook het inzicht heeft .
  Een half jaar contract zegt ook al genoeg natuurlijk dan kunnen lekker bouwen .
  Ik heb goede redenen te denken dat Stijn volgend jaar Steijn is …….Whats in a name ?
  We zullen het allemaal wel zien , voorlopig ben ik weer ff NAC ziek .

  7

  1
 • Braze
  21 februari, 2017 - 21:46

  NAC heeft een te grote en te kwaliteitsarme selectie. Smulderrs is daar verantwoordelijk voor, gedekt door Directeur Goetzee.
  Vreven maakt meer lawaai maar is geen betere trainer dan stille Marinus.
  Tegen Jong Philips zag je bovendien dat NAC te veel tuinkabouters en te weinig atletische spelers heeft.
  NAC speelt een tempo te laag, is bang en mist vernuft.
  De topspelers van Man City heb ik nog niet zien excelleren in dit NAC.
  Normaal gesproken is het vrijdag voor Volendam appeltje eitje om 3 punten te pakken in Breda,
  Wat is het lang geleden dat dit soort ploegen in Breda niks te winnen hadden.
  De top van NAC is niet in staat gebleken de club sportief gezond te maken, maar wie vervangt die lui ?

  10

  0
 • harm
  21 februari, 2017 - 22:14

  Gaan we de playoffs nog wel halen?

  1

  1
 • Frits
  21 februari, 2017 - 22:17

  0-3

  3

  3
 • Wolfmanjack
  21 februari, 2017 - 22:19

  Hoe kun je nu medelijden hebben met Vreven. Hij heeft betere spelers dan Dijkhuizen en het voetbal is niet veel beter.

  5

  2
 • Jeffrey
  21 februari, 2017 - 22:29

  Makkelijk 8 clubs spelen namelijk playoffs. Helmond sport is daar een van. De 7 clubs onder VVV minus Jong Ajax en Jong PSV spelen playoffs. Belachelijk als NAC daar niet bij zit.

  6

  0
 • Los Pollos Hermanos
  21 februari, 2017 - 22:54

  Herkenbaar stuk.

  Vrouw Los Pollos zei vandaag tegen mij of ik vrijdag niet gewoon direct mee de stad in ging i.v.m. carnaval. Ik zei resoluut, nee.

  Ze zegt, “ik begrijp echt niet dat jij daar nog naartoe gaat. Ze laten jullie constant in de kou staan. Dat hele NAC is zo slecht, de lol moet er toch eens vanaf zijn schat!” Ze heeft natuurlijk gelijk.

  Mij zal je niet hebben vrouw! Ik zei, ik ga niet naar NAC. Ik ga naar avondje García. Want potverdikkeme wat kan die smurf goed voetballen zeg. Echt een genot om naar te kijken! Ik ga vrijdag lekker kijken naar García en genieten van elke balaanname en pass. Als NAC dan wint, is het leuk meegenomen, maar ik kan als liefhebber toch nog genieten van García in een NAC shirt. Ik heb dan ook niets te verliezen en daarna lekker met mijn vrienden het carnavalsgedruis in. Prima vrijdag.

  Tot dan!

  12

  1
 • FVBreda
  22 februari, 2017 - 00:57

  Deze basis elf mist scorend vermogen. Of de buitenspelers nu wel of niet meer rendament behalen is niet eens essentieel. Want welke scorende speler is er dan om ze erin te leggen?

  Als je toch al telkens verliest, want het aantal tegengoals is te hoog tov de gemaakte goals om structureel te winnen, niet gewoon de spelers er in die makkelijk scoren of in ieder geval een doelpuntje meepikken.

  Stans Haemhouts Nijholt Garcia Oosterwijk en Dessers basis. Als vaste invallers El allouchi en Barker middenveld en Korte kan in de aanval. Meer goals ga je toch niet tegenkrijgen. Meer scoren gegarandeerd.

  4

  1
 • Fred
  22 februari, 2017 - 09:00

  Vanochtend in BN de Stem , “we missen scorend vermogen” , dan huur je dus een spits en die zet je op de bank , dan vertel je een Belg die totaal de weg kwijt is NIET dat hij beter niet constant buitenspel kan lopen , dan ga je door in het hopeloze 4-3-3 , dan blijf je Smurfen op het middenveld zetten , den houdt je Stans uit de ploeg want die heeft in het verleden wel bewezen te kunnen scoren , dan laat je een linksback staan die in plaats van de ruimte open loopt de ruimte dicht loopt en haast nooit langs de lijn over de vleugelspeler heen gaat en dan vergeet je ook nog als team hoog druk te zetten en houdt je bij corners 4 of 5 man achter !
  Tot overmaat van ramp heeft niemand een schot wat een wapen bij vrije trappen is en lijkt er een verbod te staan op buiten de 16 meter schieten .
  Toch gek dat we zo weinig scorend vermogen hebben .
  WORDT WAKKER !!!!!!!!!
  Als je deze opsomming ziet dan moet je toch niet verbaast zijn dat je 9 wedstrijden hebt verloren van over het algemeen onbeduidende ploegen ( want elke Juup ploeg is dat ) , als je nie zaait zul je ook niet oogsten .
  Dat Vreven gewoon door gaat met het oude spelletje is mij volkomen onduidelijk daarmee graaft hij zijn graf , dat kan nooit de bedoeling zijn !!

  13

  0
 • Naccie
  22 februari, 2017 - 09:36

  JaMac bedankt wat je zei ik heb botinfarte in beide knieën artrose 2 en 3 in meknien ik ben er vrijdag wel zit in vak g loop met krukken maar ik ga wel door al me pyn ik heb zelfs morfine pillen 6 en nog 2 andere en donderdag naar rotterdam krijg ik een kastje tens eco2 ik moet keihard vechten om er naar toe te gaan en dan lees je een stel berichten dat ze vrijdag niet gaan omdat ze meschien kunnen verliezen dan moet je lekker altijd thuis blijven ook als ze winnen ik vind het ook kut als ze verliezen maar dat is reden om niet te gaan anders moet je Bayer München gaan dan weet je dat ze byna niet verliezen

  4

  2
 • Gerrit
  22 februari, 2017 - 10:30

  Ik vraag me voorsl gewoon af waarom Stijn blijft vasthouden aan dezelfde spelers. Laat staan dat we een keer een ander systeem proberen, moeten Rommens en Verschueren er gewoon uit. Ik heb op een of andere manier het gevoel dat als we 4-4-2 gaan spelen er een beter nac op het veld zal staan. Iedere keer dat gezeik over 4-3-3 is onze huisstijl moet ophouden. Als je kijkt naar het Nederlands Elftal heeft dat ze ook nergens gebracht de laatste jaren. Vorig jaar speelden we aanvallend leuk voetbal toen we naar 4-4-2 gingen. Waarom proberen we dat nu niet ook?

  1

  0
 • Toontje
  22 februari, 2017 - 12:04

  Had Rommens geen 10 wedstrijden schorsing kunnen krijgen, als de leiding het niet doet kan de KNVB toch zorgen dat hij niet meer mee doet. Dan laten ze zien dat ze NAC echt willen helpen.

  4

  1
 • Toontje
  22 februari, 2017 - 14:16

  Donadoni en Nr20 Dat zijn opstellingen waar je verder mee kan, vooral die va Donadoni
  O’neill, Rommens, Verschuuren en SB nooit meer opstellen

  1

  2
 • Dromer
  22 februari, 2017 - 15:54

  Heel bewust heb ik de afgelopen weken geen reacties meer gepost. Enerzijds uit pure teleurstelling over de resultaten en anderzijds omdat het aangeven wat er aan schort ook niet tot een oplossing gaat leiden. Ik moet zeggen dat de frustratie en onbegrip wel steeds groter worden. Over hoe het komt dat er niet gepresteerd wordt hebben we allemaal een eigen opvatting en mening. De echte reden zal ergens in het midden liggen maar een ding is duidelijk: Het kan zo niet langer.
  Ik hoop van harte dat er een oplossing in zicht gaat komen. Een oplossing die structureel is en waarmee alle betrokkenen, dus ook de supporters, kunnen leven. Voor die oplossing er is moeten we het doen met wat we te zien krijgen. Laten we in ieder geval de spelers blijven steunen.

  1

  0
 • Jamack
  22 februari, 2017 - 16:24

  Ik kijk even de rapportcijfers in de VI van vandaag. Bij NAC allemaal onvoldoendes (inclusief voor Barker) behalve voor Brondeel, N’Toko, O’Neill, García en Dessers. Verder krijgen ook onze trainer en de scheidsrechter een voldoende. Zeven voldoendes dus, terwijl ik uit de reacties hierboven toch echt begrijp dat de arbitrage een aanfluiting was, onze trainer er niets van bakt, Dessers er niets van snapt en alleen maar buitenspel loopt en O’Neill zo snel mogelijk met SB op de boot naar Engeland gezet moet worden.
  Eerlijk gezegd ben ik het wel met die cijfers van VI eens.

  2

  0
 • joop
  22 februari, 2017 - 16:47

  zag de opstelling voorspelde de uitslag 3-1 maar oke we spelen zeker ver onder de maat eending is wel zeker
  techen dordt en rkc en j psv speelt het arbitrage duo ook een belangrijke rol en dat is jammer en als hij deze opstelling blijf houden wordt het vrijdag avond 1-2 hopelijk gaat hij iets anders proberen 4-4-2 systeem en geef de nac jeugd een kans joop

  0

  1
 • karel1
  22 februari, 2017 - 18:01

  Het is altijd wat vorige trainer wisselde te veel en deze weer te weinig volgens onze geleerden.
  Ik kan er geen wijs meer uit ,vergeet een ding niet dit hebben onze prominenten oud voetballers al geroepen
  dit elftal maakt niemand niks van .
  Met flapdrollen kan je geen enkel systeem spelen.

  1

  1
 • Ad B uit Roosendaal
  22 februari, 2017 - 18:01

  Er is nog niets verloren!! Natuurlijk wordt NAC geen kampioen, maar de 2e plaats kan nog steeds.
  NAC komt in de nacompetitie, daar ben ik zeker van. Natuurlijk drie punten nodig tegen Volendam.

  3

  5
 • Zagge
  22 februari, 2017 - 21:05

  Als we met deze selectie draaiden als vvv doet en vorig jaar sparta en daarvoor nec dan hadden er heel wat minder.supporters moeite met het aantal buitelanders en huurlingen.

  De selectie is blijkbaar ver beneden de maat terwijl het de duurste selectie is van de competitie… verantwoordelijken trek uw conclusies

  4

  0
 • scheppioni
  23 februari, 2017 - 12:50

  Zo is’t Adje B uit R, zo moeten we met zijn alle nog denken en onze NAC spelers en staf er op het veld aan uiten, wanneer het mee gaat zitten en we leunen gelukkig niet meer kan het zeker nog zomaar goed komen !
  HUP NAC !

  0

  0