Go to Top

Proloog Jong Utrecht-NAC: de scheids

Proloog Jong Utrecht-NAC: de scheids

Nogmaals, en voor de laatste keer, de beste wensen allemaal! Op een gezond GeelZwart 2017! Na viereneenhalve week maken we ons op voor de tweede competitiehelft.

Die wordt officieel ingeluid met de eerste B-Side Rats NAC-Pubquiz (mot daôr zo’n ding achter.? ® :-) ) aanstaande zondag vanaf 14:00 in Dok19(12) aan de Haven in Breda. Gezelligheid, bietje nadenken en bier, goeie combinatie en jouw moeite waard. De dag erna verkassen we naar de Domstad, waar jong FC Utrecht in een lege Galgewaard (schijnt een nieuwjaarsborrel te zijn voor Utrecht supporters..?) op ons wacht. Dat zijn zij wel gewend, voor ons blijft zoiets wennen.

Zijn we rustig de winterstop doorgekomen? Nou, niet bepaald.. Marinus Dijkhuizen werd verteld dat zijn contract niet verlengd werd en op ‘mensonterende’ voet besloot men gelijk uit elkaar te gaan. Als het een schoonheidswedstrijd was, zou deze actie uitgeroepen kunnen worden tot een soort van ‘miss plaatst’. Het verdiende niet bepaald de schoonheidsprijs en riep herinneringen op tot eerdere acties bij NAC.

Maar het viel niet te ontkennen dat zowel de individuele als de collectieve ontwikkeling achterbleef. Houvast en routine ontbraken, het Elftal was meer aan onderhoud toe dan dat het een geoliede machine was. Daarbij was Dijkhuizen, hoe aardig en betrokken de man ook was, niet de motivatiecoach en eenheidsbouwer waar NAC op gehoopt had. Alwéér niet, en Dijkhuizen was de zoveelste (goeie Pubquiz-vraag; hoeveelste in tien jaar tijd?) die sneuvelde. Helaas voor Dijkhuizen leek er ook geen andere oplossing en doorgaan op deze voet was gewoonweg geen optie.

Al snel gingen er een hoop namen circuleren. Jean-Paul de Jong, Graham Arnold, Maurice Steijn, Art Langeler, Robert Maaskant3.0, HellePenders3.0… Maar die werden het allemaal niet. Het werd de Belg Stijn Vreven. Ook zijn naam kwam in het geruchtencircuit voor, en waren sommigen er heilig van overtuigd dat híj de man zou worden. Zij kregen gelijk. Per 1 januari van dit jaar is Vreven officieel de nieuwe trainer van NAC.

De ruige, langharige vechtverdediger is al even gestopt met voetballen, heeft naast z’n schoenen ook z’n manen aan de wilgen gehangen en is aan het trainen geslagen. Tot op heden geen grote successen behaald, maar wat niet is kan nog komen. Hopelijk hier in Breda. Vreven komt rustig en beheerst over. Op het trainingsveld eist hij wel hardop de volledige inzet van iedereen en is in het coachen tijdens een wedstrijd een stuk nadrukkelijker aanwezig dan zijn voorganger. Die mentaliteit zien we graag in Breda en dat geeft de burger, gebaseerd op helemaal niks, toch moed.

Nou, niet helemaal niks.. De gisteren gewonnen oefenwedstrijd (Vreven voor de camera’s van BSR TV: “Ik speel geen oefenwedstrijden”) was er eentje waar NAC een ander gezicht toonde dan in de eerste seizoenshelft. Feller, gretiger. Het Elftal had ook nieuwe en verschoven gezichten. Verschueren stond een stapje naar voren en we zagen Man City-huurling Manu Garcia voor het eerst in het GeelZwart. Dat waren prettige kennismakingen. NAC won verdiend met 2-0. In de tweede helft werd duidelijk dat er nog werk aan de winkel is, maar de hand (of misschien vinger vanwege het vroege stadium) van Vreven lijkt al waarneembaar. Het belooft wat voor aanstaande maandag.

Naast Vreven en Garcia heeft NAC nóg een nieuwe aanwinst: Chiro N’Toko werd overgenomen van Cambuur en tekent voor anderhalf jaar. De 28-jarige verdediger kwam in het noorden niet veel meer aan spelen toe en komt nu de Parel van het Zuiden versterken. Groot en sterk, precies wat we zochten dus. Aan de andere kant is David Faulapa terug naar Manchester gebonjourd, zijn sommige huurlingen een twijfelgeval of ze nog terugkeren en mogen sommige jongelingen verhuurd worden. Wat de uitkomst gaat zijn van deze twee laatste opgaven, weten we eind deze maand (of eerder).

Genoeg gebeurd dus in die paar weken zonder competitievoetbal. Vrijdag de dertiende trapt de Jupiler League weer af en NAC mag drie dagen langer rusten. Om vier dagen later thuis tegen Achilles de eerste officiële thuiswedstrijd dit jaar te spelen. Wij denken dat dit een prima avondje NAC kan gaan worden, dus nul komma nul reden om thuis op de bank te vegeteren bij Goede Tijden. Maar eerst spelen we een uitwedstrijd, net als de eerste competitiehelft begon tegen jong FC Utrecht.

Ook vanuit daar is Stijn Vreven weer welkom geheten en de NAC supporters wacht ook een warmer welkom aanstaande maandag dan we normaliter gewend zijn. En je zou maar het geluk hebben om deze wedstrijd te mogen fluiten, potjandriedubbeltjes! De heer Sander van der Eijk heeft dus dit geluk en maag komende maandag de wedstrijd in goede banen leiden. De heren Co de Smalen en Nils van Kampen zijn de assistenten en de heer Ginus Bos mag Vreven in bedwang gaan proberen te houden, onze Belgische Simeone.

Je kan nog mee, het is nog niet te laat! Kaartje kan je halen via NACtickets.nl of via de S&I desk. Kijk op de site van de Supportersvereniging voor een buskaart. De moeite waard, mis het niet!

Bron: B-Side Rats

10 Reacties op "Proloog Jong Utrecht-NAC: de scheids"

 • Gion
  10 januari, 2017 - 12:14

  N’toko gehuurd?

  0

  0
 • Sifrès
  10 januari, 2017 - 12:24

  @Gion

  Overgenomen

  0

  0
 • Hb.naccer.Hb
  10 januari, 2017 - 12:26

  Is García nou definitief gehuurd tot einde vh seizoen of krijgen we dadelijk met een verrassing te maken en ziet hij toch af om bij nac te spelen en vertrekt ook hij naar Duitsland om te voetballen bij Twente?! Nac heeft namelijk nog helemaal niks Bevestigd…

  0

  0
 • Waddinxveen
  10 januari, 2017 - 12:40

  Correctie: de rest van de Galgenwaard zal dit keer niet leeg zijn: alle 16000 seizoenkaarthouders van ‘oud-Utrecht’ mogen gratis naar binnen:
  https://fcutrecht.nl/16-januari-nieuwjaarsreceptie-voor-stijn-vreven/4

  Geen idee of men daar een beetje interesse heeft voor het ‘tweede’ maar het kan dus zomaar alsnog een sfeervolle wedstrijd worden…

  0

  0
 • scheppioni
  10 januari, 2017 - 12:50

  Knallen maandagavond a.s. !!!
  Drie punten mee naar BREDA JA !!!

  0

  0
 • Dun geel zwarte IJpelaar
  10 januari, 2017 - 13:08

  Ik ga uit van 3 punten deze wedstrijd met aanvallend voetbal, toch interessant te zien dat SV ook aanhield aan de o zo Hollandse 433 he? Als barker en ayepong beiden beginnen te voetballen naar hun potentie en dan dessers op 9 en Garcia op 10 heb je een voorhoede die gewoon mee kan draaien in de erendivisie toch?

  0

  0
 • De Lange
  10 januari, 2017 - 13:09

  Eej @ BredaN, de volgende keer wel bietje meer tekst om de leidsman aan te kondigen he, want dit is wel makkelijk afgedaan he met die paar regeltjes.😂🍻

  0

  0
 • Rijen
  10 januari, 2017 - 15:29

  @BSR
  Kan er meer reclame worden gemaakt voor de uitwedstrijden? Gewoon altijd eigenlijk, die thermometer is al vaak genoeg van pas gekomen! ;)

  0

  0
 • Dutchbird
  10 januari, 2017 - 15:36

  copy/paste BN DeStem:
  Sander van der Eijk is een jonge scheidsrechter en floot nooit eerder een wedstrijd van NAC. Van der Eijk is dit seizoen ook pas voor het eerst actief in de eerste divisie. De voorgaande jaren draaide hij mee in de derde en tweede divisie.

  Die voelt zich vast prima thuis tussen de jonge spelers van NAC..

  0

  0
 • Brabantplein
  10 januari, 2017 - 20:50

  Massaal naar Utrecht! Ouderwets avondje en ja maandag is kut

  0

  0