Go to Top

Puntenaftrek voor NAC Update 15:36u

Puntenaftrek voor NAC Update 15:36u

Vooruitlopend op alle zaken en ook om ons jubileum feestje van vandaag nog wat verder te verzieken, weet VI te melden dat NAC zeer waarschijnlijk inderdaad puntenaftrek als straf van de KNVB krijgt voor de financiële puinhopen. Daarnaast zal de interim directeur in gaan grijpen in het personeelsbestand. Zowel de “back office” als het spelersbestand zal hiervan de gevolgen gaan ondervinden.

Zoals bekend komt er later vandaag een persconferentie waarin NAC zal aangeven wat het maatregelenpakket gaat zijn voor de komende periode. Mensen die nu nog gaan piepen over nieuwe spelers en Europees voetbal lijken het niet goed begrepen te hebben.

De kaarsjes op de worstenbroodjes zijn inmiddels uitgeblazen en uw BSR-lid heeft ook even niet zo’n trek meer in worstenbroodjes.

Update

NAC acht de kans dat de club met een negatief puntenaantal aan de competitie begint niet onwaarschijnlijk, zo laat Willem Reijn in gesprek met VI weten: “Wij sluiten niet uit dat dit gebeurt.

Om een puntenaftrek te voorkomen, wil de club de situatie mondeling toelichten bij de KNVB. De KNVB heeft nog niet op dit verzoek gereageerd.

Bron: B-side Rats, VI

51 Reacties op "Puntenaftrek voor NAC Update 15:36u"

 • Helsie
  1 juni, 2010 - 08:56

  Wat een bullshit om puntenaftrek te gebruiken om clubs die het zwaar hebben, nog verder de vernieling in te drukken. Dat is hetzelfde als mensen die in de schuldhulpverlening zitten nog effe een extra boete te geven, omdat ze het niet op orde hebben. Waanzin.

  0

  0
 • Fransje
  1 juni, 2010 - 08:58

  De wraak van Kessler. Ik kan het mij niet voorstellen omdat NAC de laatste jaren in de goede categorie is ingedeeld door de KNVB. Met punten aftrek gaan we toch ergens om spelen volgend seizoen.

  0

  0
 • Mafkees
  1 juni, 2010 - 09:03

  @ Helsie

  Klopt. Maar het is natuurlijk een maatregel die ze al eerder aangekondigd hebben. In ieder geval MVV moet er ook aan geloven.

  Daarnaast is het de VI die dit aankondigt. Vermoedelijk een 1 + 1 van man met snor,die het dan brengt alsof het de enige echte waarheid is

  0

  0
 • Tomba
  1 juni, 2010 - 09:07

  Wat ik niet erg snap, vorig seizoen had RKC zelfs 4 begrotingen en toen kwamen ze nog 3 miljoen tekort heb toen niets gehoord over puntaftrek idem verhaal over feyenoord,roda e.a maar ja miss had knvb NAC al 5x gewaarschuwd zou mijn niet verbazen dat Mommers dat ook niet gecomminuceerd heeft

  0

  0
 • Le Payalo
  1 juni, 2010 - 09:08

  Bedankt Theo!

  0

  0
 • michel
  1 juni, 2010 - 09:10

  krijgen ajax en feyenoord ook punt aftrek ? of mogen die wel schulden hebben ? en is dit niet een vorm van cop vervalsing ? echt triest om clubs die het moeilijk hebben ook nog eens zo te gaan straffen
  knvb mafia !!!!!!!!!

  0

  0
 • ratje076
  1 juni, 2010 - 09:10

  KNVB MAFFIA

  0

  0
 • wolfmanjack
  1 juni, 2010 - 09:13

  inderdaad, waarom NAC wel en ajax en feijenoord niet. kessler is een corrupt, zielig mannetje

  0

  0
 • NACmuts
  1 juni, 2010 - 09:13

  Ik vind het knap dat ze bij de KNVB al wel weten hoe NAC ervoor staat !!

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  1 juni, 2010 - 09:14

  Een club met financiele moeilijkheden:
  -kan geen dure sterspelers aantrekken,
  -kan huidige talenten vaak ook niet behouden,
  – moet sportieve doelstellingen bijstellen.

  Waarom moet de KNVB daar als dictatoriaal bestuurder ook nog eens een sportieve straf op zetten ?
  Zoals Helsie hierboven ook al zegt: zo krijgt de club nog eens een klap boven op de problemen die er waren/zijn.

  Natuurlijk is het een maatregel die al eerder aangekondigd is, maar daarom hoeven we hier nog niet blij mee te zijn.

  Het zou toch zuur zijn als het niet spelen van play offs voor Europees voetbal of het wel spelen van promotie-degradatie voetbal veroorzaakt wordt door zo'n onsportief besluit, waar geen speler of supporter enige schuld aan heeft.

  0

  0
 • Mafkees
  1 juni, 2010 - 09:23

  Ik zeg ook niet dat ik het er mee eens ben. Ik zeg alleen dat ik niet verbaasd ben.

  0

  0
 • Max
  1 juni, 2010 - 09:24

  oprotten met die puntenaftrek, feyenoord ook dan

  0

  0
 • Mafkees
  1 juni, 2010 - 09:26

  Ik denk dat het verschil tussen Feyenoord, Ajax en NAC is dat Feyenoord vorig jaar al een meerjarig reddingsplan heeft opgesteld dat goedgekeurd is door de KNVB EN waarin de 4 miljoen verlies van dit jaar ingecalculeerd is. Volgend jaar rekenen ze volgens dat plan op een verlies van ruim 1 miljoen.

  Ajax draait 20 miljoen verlies, maar er is daarmee niet gezegd dat ze in de problemen komen voor komend seizoen. Zolang ze maar over voldoende middelen beschikken is er niets aan de hand.

  NAC roept het hele jaar dat ze zo goed zijn en bij het einde van de streep zitten ze dus "gewoon" in de shit.

  0

  0
 • The Cosmic Gate
  1 juni, 2010 - 09:34

  Ik mag toch hopen dat als het zover gaat komen dat de KNVB ook echt naar feyedinges gaat kijken etc.
  En dat men dan ook echt 1 lijn zal trekken, en hun ook – punten gaat geven.
  Maar dat zal natuurlijk wel weer niet want….. (en dan komt er 1 of andere LULsmoes van de KNVB).

  Maar als men 1 lijn zal trekken en dus een hele hoop clubs punten aftrek zal geven dan begint dus de 3/4 van de clubs met – punten en beginnen we dus bijna allemaal toch weer met 0 (of gelijk)

  KNVB = MAFFIA als men niet 1 lijn durft en zal trekken
  NAC = op dit moment hééééél veel mensen zwaar aan het teleurstellen

  0

  0
 • WallieNAC
  1 juni, 2010 - 09:37

  Wat gebeurt er als er bijvoorbeeld een club komt die Leo voor (laten we het positief nemen) 5 miljoen wil overnemen? Dan sluiten we de begroting met een positief saldo met +1.8 miljoen. Krijgen we dan ook geen puntenaftrek meer?

  0

  0
 • Smikkelhut
  1 juni, 2010 - 09:39

  Krijgen we puntaftrek omdat we 3 miljoen in de min staan of omdat we de KNVB hebben proberen te flessen met een schijnbegroting?

  0

  0
 • Ronald
  1 juni, 2010 - 09:40

  Ben bang dat Leo transfervrij de deur uitloopt. Dat levert NAC een miljoen per jaar op. Helaas is er geen geld voor vervanging. Komend seizoen tussen de 12e en 15e plaats spelen, beetje jammer…

  0

  0
 • The Cosmic Gate
  1 juni, 2010 - 09:45

  @Ronald, Leo is een goede/leuke voetballer maar zeker niet iemand die zo'n verschil zal maken dat we ineens niet meer voor linker rijtje kunnen gaan hoor.
  Ik ben heel erg bang dat het niet bij Leo gaat blijven ……

  0

  0
 • Mafkees
  1 juni, 2010 - 09:46

  @ Smikkelhut

  Omdat het structureel een financiële puinhoop is. Kan je Leo verkopen (en positief saldo krijgen) dan is er nog steeds geen oplossing voor de financiële zooi. En zit je volgend jaar dus weer in de shit.

  Het rare is dat administratieve fouten nu dus bestraft worden met een sportieve straf. Dat is een wereldvreemde maatregel.

  0

  0
 • Hanz
  1 juni, 2010 - 09:52

  als je nac nu bestraft met 3 punten aftrek, is het ordinair paniekvoetbal dat door de KNVB gespeeld wordt. Dat je clubs gaat beboeten, ok. Maar dan moet er wel iets structureel fout zitten. (of net als feyenoord gewoon van te voren zeggen dat je verlies draait. Dan mag het blijkbaar wel)

  0

  0
 • 7Hills
  1 juni, 2010 - 09:54

  Wat ik overigens nog steeds niet begrijp, waarom NAC 1 miljoen extra moet betalen omdat de verbouwing duurder uitgevallen is:

  1. De gemeente is eigenaar van het stadion.
  2. De gemeente betaalt de verbouwing, nl uit een potje van 11,5 miljoen.
  3. Voor volgend jaar staat de verbouwing van het hoofdgebouw op het programma, m.a.w. het potje is nog niet leeg.

  Kan iemand mij uitleggen waarom een HUURDER de overschrijding van de kosten voor de verbouwing moet betalen ipv de VERHUURDER. M.a.w.: stel dat een woningstichting besluit dubbel glas in al haar huurhuizen te plaatsen en dat valt duurder uit, dan gaan ze toch ook niet alle huurders een rekening sturen om de kosten te betalen. In het uiterste geval verrekenen ze dat in de huurprijs, maar ze laten de extra kosten toch niet door de huurder betalen?!

  En waarom moet NAC dit jaar al dat extra miljoen betalen? Waarom laat je de gemeente dat miljoen niet betalen uit het potje van 11,5 miljoen, en stel je de plannen om het hoofdgebouw te verhogen uit zodat NAC in de tussentijd kan proberen dat geld bij elkaar te sparen. Of desnoods ga je op andere dingen die gepland stonden qua verbouwing beknibbelen, zodat alleen het hoofdgebouw verhoogd wordt en alle andere niet noodzakelijke dingen zoals uitbreiding van de horecacounters met nog een jaartje worden uitgestelt. Waarom nu al extra moeten betalen terwijl er nog geld in het potje zit!

  0

  0
 • Helsie
  1 juni, 2010 - 10:05

  @7Hills

  Dat is misschien wel 1 van de dingen die Mommers aangerekend kan worden. Gemeente is gewoon helder geweest: Zoveel geld mogen jullie uitgeven en niet méér. Als je dan toch voor meer dan dat geld aan werk uit gaat zetten, dan ga je bewust over die grens en mag je zelf bijlappen.

  0

  0
 • KB
  1 juni, 2010 - 10:05

  Smikkelhut is hier één van de weinigen die het begrijpt. NAC krijgt geen punten in mindering omdat we drie miljoen in de min staan. Ook niet omdat Ke$$ler ons probeert te naaien. We zullen ook niet de enige zijn. Maar omdat NAC voor het seizoen een sluitende begroting presenteert en na het er 'ineens' drie miljoen te kort is.
  Deze maatregel is ook niet wereldvreemd. Op het moment dat je boven je stand leeft, zoals NAC afgelopen seizoen, dan kan je meer geld investeren in bijv. je spelersgroep. Dit is in feite pure competitievervalsing. Een sportieve straf is dus best logisch.

  Ik heb een hekel aan Kessler, maar in deze heeft hij helaas gelijk. Voor ons is het wel zuur dat ze niet een paar jaar eerder of later zijn begonnen met dit soort maatregelen.

  0

  0
 • pec
  1 juni, 2010 - 10:07

  degradatie voetbal komend seizoen als ze goede spelers opruimen

  0

  0
 • 7Hills
  1 juni, 2010 - 10:10

  @Helsie,

  Maar dan nog klopt het niet. De verbouwing van dit jaar moet eigenlijk nog beginnen, en voor volgend jaar staat er op ook nog e.a. op de planning. Ik neem aan dat NAC/gemeente niet nu al betaald heeft voor een verbouwing die pas voor volgend jaar gepland staat. Voor zover NAC heeft gecommuniceerd worden die plannen (voor het hoofdgebouw) nog bekeken. Waarom moet NAC nu al dat miljoen extra betalen? Waarom niet pas na afloop van de verbouwingen NADAT alles betaald is en er een verschil is ontstaan tussen die 11,5 miljoen en de werkelijke kosten?

  Stel dat NAC dat pas hoeft te betalen na afloop van de verbouwingen, dus volgend jaar, dan heeft NAC nog wel een jaar de tijd om een miljoen bij elkaar te sprokkelen.

  0

  0
 • Wanny
  1 juni, 2010 - 10:14

  Dat er op kantoor wat banen verdwijnen lijkt me hoog tijd. je struikelt daar over de mensen, maar fatsoenlijk wat zaken regelen is er meestal niet bij. Vroeger deed Nettie alles in d'r eentje vanuit een keet en toen was het zeker niet slechter geregeld. Nu komt er tegenwoordig veel meer bij kijken, maar wat moeten we met een evenementenmanager en communicatiemanager.

  0

  0
 • Joris
  1 juni, 2010 - 10:30

  Het is maar goed dat Kesler zo vaak in Enschede is, dan kan hij daar makkelijk de schaal op gaan halen.
  "Sorry jongens, het was een leuk feestje, maar hij gaat weer mee. Met een schuld van 16 miljoen na de laatste aflossingen krijgen jullie met terugwerkende kracht 8 punten in mindering. Leuk ook, die plannen om het stadion verder uit te bouwen. Alleen een beetje jammer dat jullie schuld daardoor komend seizoen uitloopt tot 32 miljoen. Helaas dus geen Championsleague, maar meteen door naar de Jupilerleague. Tsja, je weet het, ik ben nu eenmaal een niet iemand die met twee maten meet."

  0

  0
 • Marc
  1 juni, 2010 - 10:50

  Volgens mij heet de knvb nog steeds geen namen vrijgegeven van de clubs die in de gevaren zone zitten.

  0

  0
 • SBO
  1 juni, 2010 - 10:56

  *Advocaat van de duivel spelende* : heb je niet liever 3 punten aftrek dan een boete? Europees voetbal zit er zeer waarschijnlijk toch niet in..verschil tussen plaats 10 of 11 maakt me dan ook niet zoveel uit

  0

  0
 • Broer van rioolrat
  1 juni, 2010 - 11:16

  Nou, met Nettie in die houten keet aan de Beatrixstraat was het nou niet bepaald 'klantgericht', sorry hoor. Daar wil ik niet naar terug, zeg. Nu is het een tikje beter bij de ticketing, maar het houdt nog niet over. Ligt een beetje wie er achter de desk zit. Bij Nettie kon er nooit een lachje af als je vroeg: 'Goedemiddag, wanneer begint voor de voorverkoop?' Nettie: 'Grommm, eej'.

  Dat het met minder mensen verder gaat, is wel duidelijk. Klantgerichte mensen hopelijk dan toch én goede commerciële. Een commerciële man die mij rondleidt als ik belangstelling heb voor sponsoring en die ik hoogstpersoonlijk op leuke ideeën voor kleine bedrijven moet brengen… Tegelijk vertelt hij mij dat ik meer weet van de club dan hij (ik meer dan 25 jaar supporter – hij 1 jaar in dienst). Ik dacht achteraf: 'Dat klopt inderdaad.' En het mooiste/slechtste: even zijn oude werkgever tegenover mij – een potentiële sponsor – compleet afbranden. Lekker slim, alsof je daarmee scoort en alsof ik daar op zit te wachten. 't Is maar een voorbeeld uit eigen ervaring, maar ik denk dat er meer zijn.

  Verder baalt uw rioolrat ervan dat zijn vertrouwen in de NAC-leiding wéér is geschaad. 't Is toch godverde… niet te geloven.

  0

  0
 • Gert-Jan
  1 juni, 2010 - 11:16

  @Marc..inderdaad, als er dan toch een straf moet zijn voor een club met financiele problemen lijkt een geldboete de problemen alleen te vergroten….-3 punten is een signaal dat nog eenvoudig te corrigeren is. Ben wel aardig ziek van dit geklooi…van NAC dan..

  0

  0
 • Snorkel
  1 juni, 2010 - 11:25

  waarom wijzen zoveel mensen naar zeist, als NAC de zaken op orde zou hebben hadden we deze discussie niet eens

  0

  0
 • Johan
  1 juni, 2010 - 11:28

  Krijgt NAC nu weer als enige 3 punten aftrek? Net als die wedstrijd zonder publiek? Pure klassejustitie. Ik ga het geen willekeur noemen want het is bewust een potje NAC pesten van Kessler. Ik snap het idee erachter wel, maar dan moet je al die clubs die er een puinhoop van hebben gemaakt (minstens 6 dus) ook met min3 laten beginnen. Anders slaat het nergens op en zal het de woede tegen de KNVB nog meer aanwakkeren in Breda.
  We zullen de puntjes trouwens hard genoeg nodig hebben volgend seizoen met een uitgeklede selectie. Blij zijn dat we niet gaan degraderen!

  0

  0
 • Snorkel
  1 juni, 2010 - 11:31

  @johan

  Volgens mij is daar nog niks van bekend?

  0

  0
 • Fransje
  1 juni, 2010 - 11:32

  @ Johan -> ondanks evt. 3 punten aftrek zullen we toch echt wel boven Excelsior, De Graafschap, Willem 2 gaan eindigen hoor.

  0

  0
 • Swam
  1 juni, 2010 - 11:39

  @ Fransje

  Inderdaad, als je uitgaat van een NAC dat 40-45 punten haalt dan is -3 echt geen ramp hoor. Het wordt pas rampzalig bij -10 of -15.
  Daarnaast misschien Leonardo nog weg (speelt ook hooguit 10-15 wedstrijden per jaar).
  Moet toch te doen zijn om dan 3 clubs uit het rijtje: Excelsior, Graafschap, Willem II, NEC, VVV, Heracles, Vitesse, ADO achter je te houden.

  0

  0
 • Broer van rioolrat
  1 juni, 2010 - 11:40

  'Het personeel van NAC is per email uitgenodigd om zich vandaag om 12.00 uur bij de club te melden voor uitleg van de leiding over de financiële situatie. Naar verluidt zouden enkele personeelsleden hun laatste salaris nog niet hebben ontvangen. Naar verluidt wordt ook bekendgemaakt dat ontslagen onontkoombaar zijn.'

  Bron: BN De Stem

  Tja.

  0

  0
 • Helsie
  1 juni, 2010 - 11:45

  Ik neem aan dat we dan kort daarna ook een bericht op internet zien?
  En dan niet door Willem Reijn, omdat hij er als eerste uitvliegt? :P

  0

  0
 • Broer van rioolrat
  1 juni, 2010 - 11:48

  Ik mag het hopen, Helsie. Deze voormalige journalist heeft werkelijk totaal niet begrepen hoe hij als PR-man/voorlichter met achterban en relaties moet communiceren. Eén woord te veel is al eng voor hem. Ik mag toch hopen dat hij voor het voorlichtingswerk enige opleiding heeft gehad? De man is nu een stilhouder/non-communicant/papegaai/buikspreekpop. Vult u zelf maar in.

  0

  0
 • john f.
  1 juni, 2010 - 11:51

  @Broer, daar zijn we het 'broerend' over eens.

  0

  0
 • de muzikant
  1 juni, 2010 - 11:53

  Je kunt stellen dat dit terecht is, maar wederom bekruipt mij het gevoel dat deze maatregel ook al eerder genomen had kunnen worden bij meerdere clubs. Daarbij mogen Feijenoord en andere knvb lieverdjes zoals willem 2 best genoemd worden. Denk zelf dat het een represaille is op het fluitconcert na NAC-Twente. (of had kesler het toen in de microfoon geroepen, want ik kon het niet verstaan).
  In ieder geval, laat de openheid maar zegevieren en dat we maar snel (opnieuw) uit dit dal mogen klimmen. Misschien verlaagt de gemeente hier ook wel de huur……

  0

  0
 • Helsie
  1 juni, 2010 - 11:59

  Ik vraag me af wie er continu het lek naar BN/De Stem is? Reijn? Iemand van de medewerkers moet toch weer naar buiten gemaild hebben dat de bijeenkomst om 12u00 is?

  0

  0
 • RJM
  1 juni, 2010 - 12:03

  Bijeenkomst is om 12u zie onderstaande op http://www.nac.nl

  DINSDAG S&I GESLOTEN TUSSEN 12.00u EN 13.30u
  31-05-2010
  De Service- & Informatiedesk van NAC is dinsdag 1 juni gesloten tussen 12.00u en 13.30u.

  0

  0
 • Fransje
  1 juni, 2010 - 12:03

  @ Helsie -> daar ben ik juist helemaal niet benieuwd naar. ik wil graag weten hoe erg het eea. is en hoe het opgelost gaat worden. Wordt NAC alsnog door Hoppen gekocht (voor een prikkie)?

  0

  0
 • Eljé
  1 juni, 2010 - 12:07

  Niemand weet nog het hoe en waarom van de 'puinhopen', laat staan hoe hoog ze zijn. Verder weet niemand wat het argument voor deze sanctie is, wat is de norm etc.
  Hoe kan je dan vertellen dat NAC puntenaftrek krijgt?

  Het is een beetje als op dit moment een maximumsnelheid invoeren en iedereen die vanochtend harder dan 90 reed bekeuren.

  0

  0
 • Hugo
  1 juni, 2010 - 12:37

  HUP NAC!!

  0

  0
 • ratkopf
  1 juni, 2010 - 14:25

  3 punten aftrek is niet onoverkomelijk maar laat Henk dit niet lezen dan zijn het er zo 6 of 9…

  zou iemand hier mij een plezier kunnen doen en de maatregelen van de knvb jegens NAC van de afgelopen 3 jaar is op een rijtje kunnen zetten?

  0

  0
 • TpT
  1 juni, 2010 - 14:29

  Laat ik even voorop stellen dat ik het er helemaal mee eens ben dat er moet worden opgetreden tegen financieel wanbeleid.

  Maar zoals velen hier al terecht opmerkten lijkt mij puntenaftrek niet de juiste sanctie. Op deze manier worden de spelers en supporters de dupe, terwijl zij als enige niet schuldig zijn aan de slechte financiele situatie.

  Degenen die dat wel zijn verlaten bij tijds het zinkende schip en komen overal mee weg (lees Mommers in ons geval)

  Mij lijkt het dat ook niet meer dan logisch dat de (wan)beleidsbepalers hierop aangepakt worden, en niet de spelers/supporters.

  En zoals velen vraag ik me ook af welke clubs nog meer puntenaftrek tegemoet kunnen zien.

  Bij vrijwel iedere club is het een enorme puinhoop, dan kun je het niet bij 4 á 5 clubs laten lijkt mij.

  Als ze deze maatregel toepassen vind ik dat er volledige duidelijkheid moet komen in welke criteria van toepassing zijn voor deze maatregel.

  Maargoed, dat zal wel weer een illusie zijn.

  Ik vrees een zeer zwaar seizoen. We mogen blij zijn dat er voldoende clubs zijn die veel matiger spelers materiaal hebben. Maar hoger dan 12e zie ik ons niet eindigen helaas…

  0

  0
 • Leur Noord
  1 juni, 2010 - 15:53

  KNVB MAFFIA!!!!!!!!!

  0

  0
 • ßred@
  1 juni, 2010 - 16:56

  op naar de FIFA.
  trouwens wel heel gek dat het wk niet naar nederland komt.
  ze kunnen niet eens een finale organiseren en ze zijn zo partijdig als ik weet nie wat.
  heeft die keSSler nog nie genoeg verneukt?
  inkomsten afpakken door wedstrijden zonder publiek. sfeer afpakken door belachelijke straffen. geld afpakken door boetes bij de kleinere clubs. en dan is er geen geld meer door al die boetes en geen inkomsten.. en dan ga je verdomme ook nog eens punten aftrek doen. dan start nac slecht. dan worden sponsors boos en mensen, wee rminder inkomsten.. en dat is niet alleen bij nac.. nee heel de eredivisie.. sorry correctie alleen echte clubs. voor clubs als ajjakes en twente en feyenooit geld dit natuurlijk niet… kessler verpest heel het nederlands voetbal. het word verdomme tijd dat ALLE clubs en ALLE echte supporters van de echte clubs gaan protesteren. dus dan met z`n allen naar zeist of naar het huis van keSSler. maar dan natuurlijk wel alleen echte supporters. want het moet geen strandfeest worden. gewoon protesteren en hem een beetje bang maken. hoe kan 1 man zoveel verzieken.. dat doet me denken aan een andere man met een scheiding en een groene jas en een heel klein snorretje. hoe heette die ook al weer.. kweet ff niet…

  0

  0
 • since1912
  1 juni, 2010 - 17:32

  KUT KESSLER!!!!!!!!!!!!! Wat heeft het voor zin om een puntenaftrek als maatregel te nemen??

  1. Het maakt de problemen alleen maar erger.
  2. Het heeft niets meer met voetbal te maken.
  3. Wie word er blij van? de club niet, de supporters neit, wat heeft de KNVB er aan?

  MAFFIA!!!!! ZE DOEN ER ALLES AAN OM NAC TE IRRITEREN!!!!

  0

  0