Go to Top

Reactie Willem II op afblazen fusieplannen

Reactie Willem II op afblazen fusieplannen

Onderstaande komt 1-op-1 van Tilbo.com:

Willem II reageert middels onderstaand persbericht op de nieuwe situatie

Afgelopen weken hebben er diverse gesprekken plaatsgevonden tussen de participanten van de Regionale Jeugdopleiding Willem II / RKC en vertegenwoordigers van NAC Breda. Intentie daarbij was om te onderzoeken of bij aanvang van het nieuwe voetbalseizoen NAC Breda zou kunnen toetreden als nieuwe participant. NAC Breda heeft vandaag laten weten zich terug te trekken.

Willem II en RKC Waalwijk zullen nu gezamenlijk verder gaan in deze Voetbal Academie Brabant. Door de samenwerking die beide clubs afgelopen seizoen zijn aangegaan beschikken zij over een officiële, door de KNVB vergeven, status als Regionale Jeugd Opleiding. Vooralsnog wordt door beide clubs gewerkt aan verdere kwaliteitsverbetering en professionalisering van deze Regionale Jeugd Opleiding.

In de toekomst zal blijken of samenwerking met andere Betaald Voetbal Organisaties mogelijk is. Uiteindelijk gaat het om het verbeteren van de kwaliteit van onze gezamenlijke jeugdopleiding en de doorstroming naar de 1e selecties van Willem II en RKC Waalwijk. Het doorontwikkelen van de Voetbal Academie Brabant naar een Topopleiding in Nederland was, is en blijft het uitgangspunt van zowel Willem II als RKC Waalwijk.

32 Reacties op "Reactie Willem II op afblazen fusieplannen"

 • Snorkel
  30 maart, 2010 - 19:28

  Het doorontwikkelen van de Voetbal Academie Brabant naar een Topopleiding in Nederland was, is en blijft het uitgangspunt van zowel Willem II als RKC Waalwijk. Dream on…………………………………

  0

  0
 • AA
  30 maart, 2010 - 19:35

  Veel plezier (in de Jupiler-league) met z'n tweeën !
  Wat ben ik wat dat NAC niet meedoet.

  0

  0
 • AA
  30 maart, 2010 - 19:36

  + Blij natuurlijk

  0

  0
 • stefke
  30 maart, 2010 - 19:39

  – off topic –

  0

  0
 • jan uit G
  30 maart, 2010 - 19:46

  wat zegt tie nou toch??een topopleiding?? whoehaha ze spele volgend seizoen de jupiler league wat moet een kruikezeiker ons nou lere? zak lekker in de stront met die tilburgers, mafketels en die demouge lekker mee nemen naar de jupiler we kunne wel wat beters krijge dan die lange slungel.

  0

  0
 • hoi
  30 maart, 2010 - 19:59

  @ jan uit G

  Kijk, dit is precies een reactie waardoor ik het nodig vomnd een column te schrijven. Hun eerste elftallen degraderen (MISSCHIEN!), maar de jeugd van Willem II staat op een hoger plan. Dat staat helemaal los van die degradatie van het eerste. Sterker: hun tweede elftal speelt eredivisie, dat van ons eerste divisie.

  0

  0
 • Jamie
  30 maart, 2010 - 20:43

  hoi slaat de spijker op zijn kop. Nietszeggende reacties zoals 'Demouge is toch wel homo' en 'Hun degraderen toch!' zijn natuurlijk totaal overbodig.

  Wellicht is het in deze handiger om te concluderen dat clubs als NAC wellicht betere spelertjes naar zich toe kan trekken als deze 2 clubs eerste divisie spelen, en dus een stuk minder aanzien krijgen..

  0

  0
 • Willem
  30 maart, 2010 - 20:52

  Ennuh wat te denken van: VOETBAL INSTITUUT NAC BREDA? of …. HOGESCHOOL NAC BREDA? ……………..,
  VOETBALHOGESCHOOL BREDA, OF……… VOETBAL ACADEMIE BREDA (V.A.B…… haha), NAC BREDA FOOTBALL ACADEMY, etc

  Met een paar goede sponsors komen we nog veel verder, dan met die achterlijke Voetbal Academie Brabant.

  0

  0
 • Johan
  30 maart, 2010 - 21:18

  Wat zijn NAC supporters toch vaak domme mensen. Iedereen heeft een mening over de jeugd terwijl ze totaal niet bij betrokken zijn. Ik lees echte de domste onzin. Feit is dat bij veel clubs de boel op zijn gat ligt, ja ook bij heel grote clubs. Feit is ook dat er geen geld is om in die opleiding te steken. Conclusie: samenwerking tussen clubs is noodzakelijk wil je de jeugd een fatsoenlijke toekomst kunnen bieden. Dan kan je professionele trainers aantrekken, een mooie accommodatie opzetten. Maar nee, hier roepen de dorpsidioten als een domme kudde na.
  Een verzoekje: Willen jullie vanaf nu ook niet meer zeuren dat er geen jeugd doorbreekt? Dat ligt niet aan Maaskant, nee er is simpelweg geen talent voorradig. Misschien dat Gudelj en Omer een kans maken. Maar voor de rest, huilen met de pet op.

  0

  0
 • JK
  30 maart, 2010 - 21:27

  Valt me wel op in bovenstaand stukje dat er totaal niet wordt gesproken over een volledig Brabantse opleiding waar ook clubs uit Oost-Brabant of RBC kunnen deelnemen. Iets waar NAC zich wel achter verschuilde naar mijn idee….

  0

  0
 • Willem
  30 maart, 2010 - 21:34

  @ Johan

  Beste Johan, er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden.
  Wegen, die de NAC-cultuur geen schade berokkenen.

  Voor sponsors moet je het aantrekkelijk maken om te participeren in een toonaangevende Voetbalacademie van NAC Breda. NAC Breda is een geweldige MERKNAAM!! Wellicht dat een aantrekkelijk bedrijfsplan uitkomst kan bieden?

  Daarnaast moet het mogelijk blijven dat ook minder getalenteerde jongens (en meisjes?)kunnen blijven spelen in het NAC-tenue. Die jeugdafdeling moet natuurlijk kostendekkend gemaakt worden en los van die Academie opgezet worden. Of……. wil je al die jongens en meisjes op straat schoppen?

  0

  0
 • The Naccer
  30 maart, 2010 - 21:49

  NAC zal structureel iets moeten veranderen aan hun huidige jeugdopopleiding.Kijk bijv. naar de opzet van de NAC street leaque waarin het maatschappelijk aspect voorop staat, in het begin gesteund door extra financiële middelen, inmiddels draait op eigen financiële middelen. Volgens dit concept kun je ook een voetbalacademie starten (sportief aspect) i.c.m. veel publiciteit en tevens maatschappelijke betrokkenheid. Feit is, dat in de onderste lagen van de bevolking de beste talenten rondlopen. De street leaque kan een basis zijn voor iets veel groters. Om zoiets op te zetten en een kans van slagen te geven, moet je een complex realiseren met een unieke uitstraling. Dit kan natuurlijk niet in Zundert. Een voetbalcomplex moet goede uitvalswegen hebben, dus een goede bereikbaarheid. En het liefst in Breda (Bavelsse Berg?). Als je zoiets kunt realiseren dan trek je zelfs de jeugd aan uit de omgeving van Tilburg en misschien nog wel verder. Diegenen die nu hierboven roepen dat Willem II en RKC volgend jaar Jupiler Leaque spelen en zodoende ook geen jeugdopleiding van de grond kunnen krijgen, zullen nog van een koude kermis thuis komen. Over 5 jaar speelt er een nieuwe generatie voetballers en gezien de financiën, ook bij ons clubke, zou het toch fijn zijn als we een paar groeibriljantjes in ons midden hebben. En zoniet, dan lachen zij ons over een paar jaar uit. Mij dunkt dat als je met zo'n type plan naar buiten komt, je genoeg bedrijven zover kunt krijgen een steentje bij te dragen.

  0

  0
 • The Naccer
  30 maart, 2010 - 22:01

  Tevens wil ik nog even het volgende zeggen: Ik bezoek al jaren deze site en mij valt op dat velen van ons met hele goede ideeën op de proppen komen. Vervolgens wordt er eigenlijk helemaal niets mee gedaan. Nu kijken we alleen maar lijdzaam toe hoe anderen onze club langzaam kapot maken. We zijn niet alleen de 12e man tijdens de wedstrijd. Ook wij kunnen, mits goed onderbouwd, heel veel betekenen voor de toekomst van onze club. Je kunt dat alleen niet ieder afzonderlijk. Misschien is het een idee om onder de naam van Bsiderats een organisatie te vormen die structureel meedenkt met de toekomst van onze club, en de ideeën als zodanig ook presenteert. NAC is ooit ook ontstaan door enkele initiatiefnemers.

  0

  0
 • FES
  30 maart, 2010 - 22:39

  @ The Naccer:

  Zodra je 18 jaar bent en in het bezit ben van een seizoenskaart kan je jezelf kandidaat stellen voor de Clubraad… Panellid kan je al worden door het sturen van een mailtje aan info@clubraadnac.nl.

  Bezoek ook eens de website.

  0

  0
 • Benji
  30 maart, 2010 - 22:55

  Ze zijn 2 dagen te vroeg met 1 april grap op te biechten..

  0

  0
 • NACHouten
  30 maart, 2010 - 23:04

  @ Hoi
  W2 staat in de beloftencompetitie onderaan en gaat degraderen, de a-jeugd van w2/rkc lijkt ook uit de eredivisie te degraderen. Verder zijn de b-jeugd en c1 van w2/rkc substantieel beter. Ik denk dat het allemaal wel meevalt met die kwalitatief veel betere jeugdopleiding.
  Ook in tilburg en waalwijk breken geen talenten door naar het de eerste elftallen.

  Verder blijft het natuurlijk de vraag of ze die kwaliteit vast kunnen houden als de financiele situatie van deze twee clubs niet verbetert. Ik blijf het om bedrijfseconomische redenen een ontzettend slecht plan vinden en daarnaast is nog sentiment mij ook niet vreemd. Een en ander neemt niet weg dat er iets moet gebeuren aan de jeugdopleiding natuurlijk.

  0

  0
 • geelzucht
  31 maart, 2010 - 05:47

  Mijn eerdcer bericht vertelde al dat NAC het scoutingsapparaat maar eens onder de loep genomen moet worden. Wat NAC ontbeert is een scoutingsbeleid met een fatsoenlijk netwerk en voetbalkennis. Een Pollack halen is gewoon een lachwekkend verhaal. De heer van As speelt hiermee een negatieve rol. Totaal niet capabel voor het scouten en ook zijn salaris kan je plaatsen onder het verspilde uitgave. Wanneer word NAC nu eens proffesioneel?

  0

  0
 • the Naccer
  31 maart, 2010 - 07:48

  Jij bent nou echt het type wat alleen commentaar geeft achter je PC en voorop gaat in het zwart maken van je eigen club , maar opbouwende kritiek kun je niet geven. Als dit je reactie is op mijn post, reageer dan helemaal niet, oetlul. En wat mijn leeftijd betreft, laat ik een ding zeggen, toen jij nog geboren moest worden, stond ik al in de Beatrixstraat mijn clubke aan te moedigen. En ik ben inderdaad niet van de generatie van de internetsitebezoekers. Hier laat ik het bij.

  0

  0
 • the Naccer
  31 maart, 2010 - 07:49

  Bovenvermelde Post is gericht aan FES

  0

  0
 • Hoi
  31 maart, 2010 - 08:31

  @NACHouten

  Dat weet ik wel. Ik wil alleen aangeven dat de jeugd iets anders is dan het eerste. Schreeuwers als onder meer Jan uit G. lijken dat onderscheid niet te maken.

  @ the Naccer

  HAHAHA, jij kent FES dus duidelijk niet. LOL

  0

  0
 • jwt
  31 maart, 2010 - 08:42

  Haha The Naccer, nu maak je jezelf wel heel belachelijk. Weet je wel wat die gast allemaal voor NAC doet. De enigste internetheld ben jij. Kneus!

  0

  0
 • the Naccer
  31 maart, 2010 - 08:42

  The Naccer @ Hoi, FES mij klaarblijkeliijk ook niet, LOL.
  Het niveau neemt hier wel af zeg!! Zucht…

  0

  0
 • jwt
  31 maart, 2010 - 08:46

  En wie ben jij dan wel niet? underkoffer Tejo?

  0

  0
 • the Naccer
  31 maart, 2010 - 08:47

  The Naccer @ Hoi:
  Als FES zoveel voor NAC doet dan moet hij eerst eens leren andere mede NAC supporters niet belachelijk te maken. En KOI ik neem aan dat FES ook wel voor zichzelf kan spreken, toch? En als er een een kneus is, dan ben jij het wel. Anders kom na de wedstrijd even in het beatrixcafé, dan kunnen we onder het genot van een pilsje verder praten.

  0

  0
 • NACHouten
  31 maart, 2010 - 08:55

  @ The Naccer
  Het enige dat FES wil zeggen is dat er al een mogelijkheid bestaat om je ideeën te spuien in een supportersorgaan, zoals jij voorstelde, namelijk de clubraad. En daar mag je je verkiesbaar voor stellen zodra je boven de 18 bent en een scc hebt.

  Dit vermeldt FES erbij omdat hij jou niet kent en dus ook niet weet of je boven de 18 bent en of je een scc hebt. Het is dus zeker geen niet bedoeld om je belachelijk te maken of om te vertellen dat je net komt kijken of zo.

  Misschien moet je je iets minder snel op de kast laten jagen.

  0

  0
 • scouting nederland
  31 maart, 2010 - 09:16

  Er wordt gerept van meerdere gesprekken met de kruiken. Dat is erg pijnlijk allemaal. Ging Stewart meteen vanuit zijn Udense boerderij naar Tilburg zodat-ie zijn gezicht niet in Breda hoefde te laten zien die dag ? Of ging-ie eerder naar huis zogenaamd voor een bosloopje ? Hoe loopt zoiets ? wat zeggen zij tegen hun personeel als ze weer eens een paar uur onbereikbaar zitten te zijn en niet op de zaak ? Liegen ze dan maar wat ? Proberen ze vragen te ontlopen ? Wat een cultuur zeg. Stelletje bokhonden !!

  0

  0
 • the Naccer
  31 maart, 2010 - 09:26

  The Naccer @ NACHouten. Bedankt voor je reactie. Ik zal er voortaan rekening mee houden. Het kwam mij enigzins over alsof hij mij belachelijk wilde maken. Dan neem ik bij deze mijn woorden terug. Maar wat HOI betreft, ach laat ook maar. Ik weet in ieder geval dat dit het forum niet is om ideeën te spuien en dat heeft FES mij wel duidelijk gemaakt.

  0

  0
 • Johan
  31 maart, 2010 - 09:34

  Helaas helaas. Ook op deze mooie site is Hansje Deelen (Scouting) bezig zijn roddels en smerige ophitserij te verspreiden. BAH.
  Wat ben je een toch een naar mannetje Hans.

  0

  0
 • Tuur
  31 maart, 2010 - 09:42

  @ Johan

  Jouw stukje:

  "Feit is dat bij veel clubs de boel op zijn gat ligt, ja ook bij heel grote clubs. Feit is ook dat er geen geld is om in die opleiding te steken. Conclusie: samenwerking tussen clubs is noodzakelijk wil je de jeugd een fatsoenlijke toekomst kunnen bieden"

  Analyse is goed. Conclusie slaat nergens op. Conclusie zou moeten zijn:

  Dit komt omdat BVO's de jeugd altijd het sluitstuk op de begroting is. Doordat clubs alle sinds het Bosman arrest veel te hoge salarissen betalen aan de 1e elftal spelers moet alles daarvoor wijken. Daar moet iets aan gedaan worden om te voorkomen dat alle clubs uitwisselbaar worden en het een soort rondreizend circus wordt waarbij er bij jeugd en omgeving geen enkele binding meer is. Wil voetbal de speciale emotie behouden die het nu heeft dan zouden de BVO's de club (jeugd, supporters, regio) weer voorop moeten gaan zetten. Dit gaat ten koste van de salarissen in bij de 1e elftal spelers, maar ik kan me niet voorstellen dat iemand daar rouwig om is.

  0

  0
 • Dirk
  31 maart, 2010 - 10:12

  Zo nu kunnen we wat mij betreft doorgoeien naar uiteindelijk twee clubs in N-B. PSV in Oost/Midden en NAC in West-Midden!

  0

  0
 • snake
  31 maart, 2010 - 16:46

  Stel je voor dat Willem II toekomstig partner PSV overhaald? Staan wij effe met lege handen en moeten we alles verder zelf regelen uhh bekostigen. Dit verhaal heeft en kent dus 2 kanten.

  0

  0
 • jan uit G
  31 maart, 2010 - 18:12

  he HOI dat onderscheid maak ik inderdaad niet, dat intereseert me geen ene reet en jou helemaal niet met je jeugd.tis zo als er een talentje tusse zit net als Jordy Sweres!!! zn jonge leve bij NAC getraind en net op het punt staat om door te breke komt er een top club aan kakke en koopt hum weg voor 75.000 euro en gaat lekker verder bij PSV,hij heeft groot gelijk hoor zou iedereen doen maar zo komt NAC nooit aan eige kweek.als ze goed voetballe valle ze op en worde ze weg gehaald.en nog even dit MAFKETEL!!!!!!!!!

  0

  0