Go to Top

Reacties op achterlijk besluit nummer 3

Reacties op achterlijk besluit nummer 3

Het is de week van de achterlijke besluiten, zo lijkt het. Gisteren besloot Paultje Depla samen met zijn ambtsgenoot Noordanus en de hun omringende roze lokale driehoeken dat er dus geen uitpubliek bij de wedstrijden van het jaar aanwezig mag zijn. Vervolgens lekte naar buiten dat een eventuele huldiging van NAC niet plaats zou mogen vinden op de Grote Markt  van diezelfde Paultje (dat maken wij dus nog altijd zelf wel uit, #allesnaardegrotemarkt bij een huldiging) en nu komt de licentiecommissie van de KNVB met een overtreffende trap van stupiditeit.

FC Twente degradeert (officieel verliezen ze hun licentie betaald voetbal, krijgen direct een nieuwe licentie betaald voetbal en stromen dan in in de Jupiler League) , Willem II kan de nacompetitie afdoen met de D-jeugd (want ze kunnen niet meer degraderen) en het gedegradeerde Cambuur maakt zelfs nog kans om behouden te blijven voor de eredivisie. Gekker kan het echt niet worden. Zoveel achterlijkheid in twee dagen is bijna niet meer bij te houden. We weten nog niet of Paultje Depla werkelijk een gooi gaat doen naar nog lomper dan de KNVB, maar dat zien we wel als hij na morgenavond inderdaad de politie de schuld geeft voor het feit dat er geen huldiging op de Grote Markt plaats kan vinden. Kon in 2000 immers ook niet, toch? Gisteren zat hij in ieder geval nog in de ontkennende fase.

Voordat het zo ver zou zijn stond dus eigenlijk de spannendste derby tussen NAC en Willem in heel veel jaren op het program. De wedstrijden om promotie en degradatie tussen twee grote rivalen. Die STOND (met nadruk) op het programma, want door de ongehoord achterlijke beslissing van de KNVB rond FC Twente is de spanning er ineens wel een beetje af. Voor Willem II staat er plotseling niks meer op het spel (die kunnen bij de huidige stand van zaken nooit degraderen) en NAC moet er gewoon volle bak voor gaan. Of er zo ook werkelijk over gedacht wordt? We doen een rondje langs de velden.

Marinus Dijkhuizen (trainer NAC):
“Een bizarre timing. Een dag voor de finale van de play-offs. Ongelofelijk. Nederland op zijn smalst. Verzin je niet. Dit is natuurlijk een hele rare situatie en neemt heel veel van de glans van de finale weg. Deze oplossing slaat nergens op. Voor ons verandert er niks, maar het is gek dat Cambuur als gedegradeerde club er baat bij heeft dat Willem II en De Graafschap winnen waardoor Cambuur erin blijft. Dit is alleen maar in het voordeel van de clubs uit de eredivisie, terwijl teams uit de eerste divisie het nakijken hebben. Ik zou dit niet verder vertellen in het buitenland.”

Justin Goetzee (Algemeen Directeur NAC):
“Het is gewoon niet fair richting de clubs in de play-offs. Wij spelen een extreem beladen finale tegen Willem II die niet meer kunnen degraderen. Twente kon juist niet degraderen volgens de reglementen, maar door ze de licentie af te nemen en weer terug te geven degraderen ze alsnog naar de eerste divisie. Niet te volgen. Als NAC niet promoveert heb je met Twente een serieuze en sterke concurrent volgend seizoen. Wat blijft staan, is dat wij moeten winnen. Toch vind ik niet dat het op sportieve gronden gaat op deze manier. Laat iedereen om de opengevallen plek spelen. Desnoods tot in juni. Dat zou het eerlijkste zijn.”

Jurgen Streppel (trainer Willem II): “Ook al gaat Twente akkoord, dan kan Jan en Alleman nog in beroep gaan. Dus blijft er onduidelijkheid. Dat is voor ons dramatisch. Het is menselijk gezien onmogelijk om de focus te houden Kijk, NAC moest winnen en moet nog altijd winnen. Willem ll is veilig als Twente wegvalt, maar wanneer is dat definitief? Het kan er wel op lijken, maar het is nog geen feit.”

Berry van Gool (directeur Willem II) belde met KNVB directeur Bert van Oostveen: “De boodschap was: vol aan de bak jullie. Er zijn nog zoveel mogelijkheden dat dingen teruggedraaid worden of clubs in beroep gaan. Het moment frustreert me enorm. We zitten vol in de voorbereiding, hier en in Breda. Op het trainingsveld dachten de jongens dat ze een biertje kunnen gaan pakken vanavond. En nu moeten we in het hotel iedereen weer op scherp gaan zetten. Het zit allemaal gecompliceerder dan we in eerste instantie dachten. De boodschap is hard: gas erop. Alleen met een overwinning op NAC zijn we echt zeker.”

Overigens was KNVB directeur Bert van Oostveen in juichstemming over dit vornemen van de licentiecommissie. Hij liet alle neutraliteit die bij zijn functie in deze omstandigheden zou passen varen en zette zijn FC Twente petje op, met als smoes dat het niet een beslissing van de KNVB is, maar van de licentiecommissie (van de KNVB). Ja ja. En zo geeft Paultje de schuld aan de politie die onder zijn gezag valt en Bertje aan een licentiecommissie die onafhankelijk hoort te zijn, maar onder zijn club valt. En zo is de bal weer rond.

Bron: B-side Rats, BN DeStem, Omroep Brabant

 

 

 

71 Reacties op "Reacties op achterlijk besluit nummer 3"

 • Johan
  18 mei, 2016 - 20:49

  Vergeet de verandering van tijdstip niet. Noem ons Calimero’s, maar dit is allemaal in scène gezet!

  0

  0
 • Cor Taxi
  18 mei, 2016 - 20:51

  Dit noemen ze nou bureaucratie,Die hufters weten totaal niets van wat er speelt in de samenleving.Man man man,

  0

  0
 • scheppioni
  18 mei, 2016 - 20:51

  Ach gut Bertje Berlusconi is juichstemming !
  Een achterlijke gek is het en niks meer ! COME ON NAC !!!

  0

  0
 • Ric
  18 mei, 2016 - 20:56

  Beste spelers, laat jullie niet gek maken door alle perikelen. Volle bak erop. Willem ll heeft er wellicht meer hinder van omdat er dubbele gedachten in de kopjes om kunnen gaan. Afbluffen die gasten en vol erop!!!

  0

  0
 • Dreman
  18 mei, 2016 - 20:58

  Voetbal in Nederland was al niet meer serieus.
  De KNVB bevestigd dit mede door deze beslissing.

  We zijn afgedaald naar het niveau zoals Bulgarije,Griekenland waar omkoping,chantage heersen

  0

  0
 • Doornroosje
  18 mei, 2016 - 21:00

  Als je denkt dat die spelersraad tegen gaat werken, even een opsomming van wie daar in zitten:
  Mark Jan Fledderus (Heracles Almelo) = Anti Twente, Steef Nieuwendaal (RKC Waalwijk)Ex-Willem II, Jordens Peters (Willem II), Willem Janssen (FC Utrecht), Jens van Son (Roda JC Kerkrade), Bram van Polen (PEC Zwolle), Arjan Swinkels (Roda JC Kerkrade)Mr. Willem II, Benjamin van den Broek (Barrow AFC), Robin Pröpper (De Graafschap)Heeft baat bij degradatie Twente en Matthew Steenvoorden (FC Dordrecht).

  Van de 10 zijn er 5 spelers die (in)direct betrokken zijn in deze zaak. Zal een zeer objectieve uitspraak worden.

  0

  0
 • Juul
  18 mei, 2016 - 21:01

  Bij VoetbalPrimeur zijn er 500+ stemmen en 80% daarvan is het eens met het voorstel van Dijkhuizen!

  0

  0
 • demeul
  18 mei, 2016 - 21:02

  Haha de kruikjes dachten in eerste instantie dat ze vanavond al een biertje konden pakken….
  Nogmaals: Voor ons veranderd er niks! Winnen hugodver!

  0

  0
 • D.kocx
  18 mei, 2016 - 21:02

  joh Berry had je verwacht dat de Bert van Oostveen zou zeggen “je hoeft je best niet meer te doen”? Knuppel!! Tuurlijk zegt de KNVB dat je vol aan de bak moet!! Wat een ei zeg!! Hebben ze voor hem geen plekje bij de KNVB? Daar hebben ze allemaal het IQ van een dooie visstick!!

  0

  0
 • Da Pope
  18 mei, 2016 - 21:05

  Bert van Oostveen is een totale lul. Werkelijk ongehoord waar deze wandelende zak stront allemaal mee wegkomt. Hij verneukt in één klap de geloofwaardigheid van het Nederlandse voetbal, verkracht en passant zo’n beetje de hele play-offs en zeikt de Jupiler League-clubs recht in de bek. Ik hen zelden zo’n hekel aan iemand gehad.

  0

  0
 • Eljé
  18 mei, 2016 - 21:07

  De timing is heel precies juist, én op basis van de situatie van deze dag wat het besluit heel adhoc maakt na zo’n lang proces… Immers, hoe had men dat vandaag verkocht als Almere door was naar de finale en w2 dus uitgeschakeld?
  Of volgende week,als NAC bijvoorbeeld W2 had verslagen en ze dus even gedegradeerd waren geweest?

  0

  0
 • signase
  18 mei, 2016 - 21:12

  @Da Pope:

  Ik denk dat heel voetbalminnend Nederland je woorden onderschrijft. Van Oostveen is het schoolvoorbeeld van de arrogante en wanprestaties stapelende bestuurder die vind dat hij onmisbaar is vanwege zijn alleen door hem gesignaleerde perfecte track-record. Ik zou nog liever de hele vlucht naar Nieuw-Zeeland naar Hans D willen luisteren dan 1 minuut lang naar Van Oostveen. En dat voor iemand met vliegangst…

  0

  0
 • F2
  18 mei, 2016 - 21:14

  Wat dacht je van aanstaande maandag? Als NAC wint was W2 1 dag gedegradeerd geweest. Dus? Dat is toch nog altijd veel beter dan deze farce?

  0

  0
 • Gele rakker
  18 mei, 2016 - 21:17

  Nou nou nou moet dat allemaal zo tegen die kruiken.
  Volgens mij zijn die nu al zeker van ere divisie volgend seizoen.
  Erg slim die kunnen frank en vrij spelen en die hebben wat goed te maken bij hun aangang.
  Wij zijn in de aap gelogeerd.
  Wat is nu slim eehhh ja tuurlijk olie op het vuur goouen die kruiken over de zeik helpen dan zijn ze zeker gemotiveerd.
  Ook zondag zitten daar 15000 anti breda supporters hun plieg naar voren te schreeuwen.
  En eerlijk is eerlijk op iedere positie gebben ze een betere dan nac.
  Volgend jaar dus eeer juup met twente erbij eehhh wie word kampioen…duidelijk he.
  Sponsoren haken af.stadion half vol.
  Nee slim kom op help die kruiken maar goed over de rooie…zet alles maar op scherp …sukkels

  0

  0
 • Johnnyboembastik
  18 mei, 2016 - 21:20

  Go Ahead – NAC finale ! Cambuur gewoon degraderen…..is het eerlijkst voor iedereen.

  0

  0
 • Vaque Geej
  18 mei, 2016 - 21:20

  Wat een hufters binnen de KNVB. Het lijkt er echt op dat ze NAC echt haten binnen de KNVB. Onprofessioneel is dit. Ik ga er vanuit dat dit op een manier geregeld gaat worden dan dit vreselijke horrorscenario. Ik heb het idee dat ze stiekem hopen dat Willem 2 wint, want dan is er natuurlijk niets aan de hand. NAC blijft waar ze zijn en Willem 2 blijft ook waar ze zijn. Daarom wachten ze nog even 2 weken met een beslissing omdat dan de duels zijn gespeeld. Dit zou het meest ideale scenario voor de KNVB zijn. Erg slim bedacht allemaal, hufters.

  0

  0
 • 7Hills
  18 mei, 2016 - 21:21

  En daar is dan het lijk uit de kast waar ik het eerder al over had, de FIOD stelt ook een onderzoek in wegens belastingfraude. Vond het al drastisch dat de KNVB juist nu Twente liet degraderen…

  0

  0
 • De Rechter
  18 mei, 2016 - 21:28

  Marinus moet er maar eens goed op hameren binnen de selectie dat de supporters door deze situatie bloed ruiken. Nu halve bak geven zoals in de eerste wedstrijd tegen Eindhoven is absoluut NIET acceptabel.

  0

  0
 • Kinderkaartje
  18 mei, 2016 - 21:43

  Eigenlijk zie ik maar een echte oplossing.

  De juup clubs moeten gewoon weigeren te spelen, voordat ze weten WAARVOOR ze spelen.
  Hoe kun je nu een finale spelen, als je niet weet waarvoor.

  Wat een gekut man dit, KNVB=maffia, maar dat wisten we al.

  0

  0
 • Analist
  18 mei, 2016 - 21:54

  Toevallig dat dit FIOD nieuws nu naar buiten komt… Dit hele verhaal is gewoon van A tot Z geregisseerd… Wie nu nog gelooft dat Twente in beroep gaat is echt van het padje…

  0

  0
 • West
  18 mei, 2016 - 21:55

  Wat er nu op het spel staat is niet relevant… Die kruiken zullen de komende weken in onzekerheid zitten… Je speelt voor club en stad… Geen of halve inzet word niet getolereerd. HUP NAC

  0

  0
 • henk
  18 mei, 2016 - 22:04

  @Analist
  Twente gaat dus sowieso akkoord. Gaan ze toch in beroep lopen ze risico teruggezet te worden naar de amateurs.

  0

  0
 • Maestro
  18 mei, 2016 - 22:04

  Paul volgt de keuze van zijn broeder in stilburg. Logische keus. Wel een laffe actie van diene gast in Tilburg , het izijn zijn eigen kids die hiervoor gezorgd hebben. Maw wij zijn het slachtoffer van het onvermogen van stilburg.
  Twente heeft haar licentie moeten inleveren. Volkomen terecht, wel jammer. Twente krijgt nieuwe licentie omdat men toch bang is bij het bondje. Twente heeft al genoeg clubs benadeeld uit de juup. Wanbeleid loont……
  Misschien als schade NAC en GAE ere laten spelen. Neee kan natuurlijk nooit. Misschien nieuwe bond oprichten …..
  Huidig bondje ziet liever geen nac in de competitie , teveel bier….
  Wii heel de begroting als matchfixing op eigen nederlaag zetten ….. Gelijk een mooie kas en volgend jaar een derby ( waar je het voor doet)
  Maar eat als twente in beroep gaat en uiteindelijk licentie verliest….. Lijkt me aannemelijk. Zie glasgow.

  Leuk vooruitzicht voor de juup clubs volgend jaar , lekker vior se kat zijn k spelen …..

  Cambuur lacht de ballen uit zijn broek als het blijft , alleen nu nog ff spelers zoeken . Kansloos.

  Kortom hoop gelul hierboven, maar wie neemt zijn verantwoordelijkheid.

  Ik ben verward …… En voel mijn clubje niet serieus genomen….. Ik voel wel dat ik gruwlijk genomen word zonder voorbehoudsmiddelen zonder sex

  0

  0
 • Fred
  18 mei, 2016 - 22:09

  Beste medesupporters en beste spelers laten we de boel eens omdraaien en er ons voordeel mee doen .
  Dit brengt ons namelijk nog dichter bij elkaar .
  Samen zijn we sterk en onverslaanbaar als we allemaal onze focus houden .
  Alles wijst er op dat er wederom een even gluiperig als doorzichtig scenario is bedacht om ons niet te laten promoveren .
  Ze hebben ons wel een paar keer tegen de grond geslagen maar er niet doorheen en tegen hun verwachtingen in staan we nu in de finale van de NACompetie ,
  Ondanks alle tegenwerking het hele seizoen door van de KNVB , van scheidsrechters die ten koste van ons opgeleid moesten worden , onder het motto ” NAC als opleidingsinstituut ” tot vreemde beslissingen in ons nadeel , geen avondjes NAC op zaterdag etc .
  Ondanks dat staan we er nu , en we gaan ze nu niet net voor de eindstreep de tools in handen geven om ons deze keer KO te slaan , we laten ons door geen KNVB of Makkelie in de verdomhoek drukken , we gaan er samen voor , 200% focus , geen domme overtredingen ons niet laten provoceren en er een heksenketel van maken en er op inzet en passie voorbij zodat de uitwedstrijd een formaliteit wordt .
  We kunnen het samen , wij hebben een paar dingen die hun met zijn allen niet hebben en dat is trots, saamhorigheid en we zijn Naccers en die geven nooit op !!!!
  KOM OP , wij gaan niet opzij !

  0

  0
 • Naamloos
  18 mei, 2016 - 22:12

  als de spelers op het veld komen geen clublied draaien maar massaal het wij gaan niet opzij zingen. Is kijken of die mietjes uit tilburg daar onder de indruk van raken

  0

  0
 • G00ser
  18 mei, 2016 - 22:12

  Ondanks het gezeik rondom Twente en de invloed op de playoffs, moet NAC, de NAC spelers en de NAC supporters zich klaarmaken voor morgen.

  100%NOAD van, NAC, de NAC spelers en ons ..de supporters.

  Morgen de eerste 3 punten, die promotie hebben we zelf in de hand.

  0

  0
 • Buddha
  18 mei, 2016 - 22:15

  Raadsel:

  Stel nac wint en dus zowel wij als de kruiken spelen volgend jaar eredivisie.

  Twente tekent beroep aan en wint dit.

  Wie gaat er uit?

  Zonder duidelijkheid kan deze wedstrijd niet gespeeld worden. TE bizar!

  0

  0
 • De Lang
  18 mei, 2016 - 22:15

  Had eerst alle finales laten spelen,en kijken wie promoveert en degradeert,daarna beslissing nemen,moet Twente dan naar de Juup heb je daar een club meer en dus nu met Jog FcU weer oneven aantal en in de Ere dus dan een oneven aantal, en dat zal meneer Fox wel niet accepteren,corruptie ten top

  0

  0
 • Karel
  18 mei, 2016 - 22:19

  Unal mag zone again spelen!

  0

  0
 • Karel
  18 mei, 2016 - 22:20

  Unal mag zondag spelen!!

  0

  0
 • Chie
  18 mei, 2016 - 22:23

  staat inderdaad op de nac website. KNVB heeft het te druk voor een beroepzaak…………

  0

  0
 • Zand in je ogen
  18 mei, 2016 - 22:25

  Wat mij betreft is er ondanks de bizarre week vandaag weinig veranderd voor NAC:

  – we moeten sowieso winnen
  – stillems zullen ook willen winnen voor zekerheid, hun voorbereiding is echter wel redelijk verstoord
  – de knvb = kut
  – bertje = een rare man
  – bertje = een nare man
  – bertje = geen NACcer (ben blij ook)
  – gewoon bier drinken en NAC naar de overwinning schreeuwen
  – zondag afmaken in stilburg
  – altijd hup NAC

  0

  0
 • Wouter
  18 mei, 2016 - 22:26

  Mooi betoog Fredje !
  Gaan met die banaan ik ben het er helemaal mee eens , als we er samen de schouders onder zetten zijn NAC en zijn supporters niet te verslaan !

  0

  0
 • Oosterhout
  18 mei, 2016 - 22:27

  Let maar op, het gaat aan de schijts liggen dat we degraderen.die hebben we nog niet in het rijtje.en dat kan er ook nog wel bij

  0

  0
 • NAC4EVER
  18 mei, 2016 - 22:32

  1 ding blijft sowieso zoals het was.
  NAC MOET de play-offs winnen!

  0

  0
 • Naamloos
  18 mei, 2016 - 22:32

  Het gaat morgen spoken als nooit te voren in breda. Die trilburgers weten morgen niet wat ze meemaken

  0

  0
 • Breda
  18 mei, 2016 - 22:35

  Knvb leer nou eens 1x fatsoenlijk over het Nederlandse voetbal te regeren en kap eens met die slechte besluiten die daar in Zeist worden gedaan. Het is echt werkelijk om te janken hoe het gaat met het Nederlandse voetbal. Van 2de op een Wk naar niet kwalificeren voor een ek. Meneer Oostveen houdt eer aan jezelf en ga een andere baan zoeken.
  Ondanks alles gaat erop morgen en tweeluik gewoon winnend afsluiten.

  0

  0
 • Willemf5
  18 mei, 2016 - 22:36

  Verdomme, nu gaat t morgen ergens om…

  0

  0
 • H.V.M.
  18 mei, 2016 - 22:37

  Met schennispleger Depla en Vestia zakkenvuller Noordanus was ik al klaar.
  Twee foute, ziekelijke baantjesjagers van de PvdAngst.
  Grootste gedeelte van de hersenen bestaat bij bovenstaande “heren” uit zaagsel.

  Met de KNVB ben én was ik ook al klaar!
  Evenzo publiciteitsgeile baantjesjagers die alleen maar met zichzelf bezig zijn.
  Óók daar bestaan de hersenen grotendeels uit zaagsel.
  Wat ze dáár verzonnen hebben zie je nog niet gebeuren in welke bananen-Republiek dan ook.
  Ronduit schandalig is de timing van dit alles. Amper 24 uur voor de aftrap van de Play-Offs!!!
  Had dan in ieder geval nog gewacht tot na de Play-Offs.
  Dan hadden ze alsnóg karrenvrachten met stront over zich heen gehad en terecht, maar zoals ze het nu hebben afgehandeld is te gek voor woorden.

  Alle euforie rondom de ‘twee wedstrijden van het jaar’ is wat mij betreft, helaas behoorlijk afgenomen.
  Eigenlijk ben ik hier óók klaar mee!
  Het voelt allemaal niet goed meer.
  Toch gaan we er morgen natuurlijk alles aan doen om een uitstekend resultaat te behalen.
  Dat neemt niet weg dat de Play-Offs inmiddels gedevalueerd en bovenal besmet zijn.

  0

  0
 • Pretkroket
  18 mei, 2016 - 22:46

  Gewoon dat Willem 2 met 4-0 wegtikken.

  0

  0
 • Munt
  18 mei, 2016 - 22:47

  Dit lijkt echt nergens op. De huidige regeling van promotie degradatie door terug zetten twente. Ook het moment van bekend maken van degradatie Twente roept op z’n minst vraagtekens op of deze nacompetitie wel eerlijk kan verlopen. Wat in mijn ogen het eerlijkst zou zijn:
  Verliezers finales en Cambuur spelen ieder een keer tegen elkaar in minicompetie. Allen twee wedstrijden dus waarvan een thuis. Wie deze competitie wint speelt ere. Dan hebben de drie ploegen die het net niet gehaald hebben alle drie een herkansing gehad

  Op zulke ideeën is de Zeister maffia natuurlijk nooit gekomen ondanks dat het intrekken van twentes licentie al bijna een jaar ter sprake is

  0

  0
 • 0161 rijen
  18 mei, 2016 - 22:48

  Waar maakt iedereen zich druk om? Voor nac veranderd er helemaal niets! Gewoon winnen! En we promoveren, wat boeit mij het dan nog wat die kruiken doen….

  0

  0
 • 2meter10 Casual
  18 mei, 2016 - 23:03

  Wat een ongelofelijke klote tijd, dat 18:30. Ben pas om 18:00 klaar op kantoor en dan nog ruim 1 uur rijden. Gaat hem niet worden helaas. Dan zondag maar op de Grote Markt!

  100% NOAD
  100% Support
  100% alles geven!

  Jongens, laat mij morgen met een hele grote glimlach maar achter de buis zitten. Dat ik 90 minuten lang een heksenketel hoor! Dat is nog enigszins een pleister op de wonden.

  AMF

  0

  0
 • Fred
  18 mei, 2016 - 23:25

  een uurtje eerder naar huis gaan moet toch wel lukken en een beetje werkgever denkt dan toch een beetje mee lijkt me ?
  Het komt namelijk niet iedere week voor .

  0

  0
 • Kinderkaartje
  18 mei, 2016 - 23:31

  @0161 rijen

  Leuk gedacht en theoretisch heb je gelijk. Echter; Willem II kan vrijuit voetballen, voor hun staat er niets op het spel.
  Verliezen ze, dan blijven ze, gelijkspel dan blijven ze, winnen ze, dan blijven ze.

  NAC moet. Winnen ze dan gaan ze, gelijkspel dan blijven ze, verliezen ze, dan blijven ze.

  Nogal een verschil of je als -op papier- sterkere ploeg vrijuit tegen je grootste opponent mag spelen zonder dat er iets op het spel staat, of dat je als underdog MOET winnen, ten koste van zo’n beetje alles.

  0

  0
 • Capibaro
  18 mei, 2016 - 23:46

  Als jullie naar de ere willen, moet je nog steeds winnen. Ik keek mega uit naar de derby, nu totaal geen zin meer. De spanning is totaal weg terwijl alles gewoon kan worden teruggedraaid. Denk dat onze spelers er meer last van hebben. Rationeel beste scenario: volgend jaar twee derby’s in de ere MET publiek. Emotioneel: verliezen MAG echt niet en vanwege onzekerheid kan ook niet

  0

  0
 • Paul
  18 mei, 2016 - 23:53

  Schande! Een wereld van verschil. Of je speelt de wedstrijd van het jaar onder het noemer erop of eronder of je speelt een wedstrijd met de gedachte dat je toch in de ere blijft. Lekker achter over leunend niks moet, geen spanning geen risico’s. Met als gevolg dat we het nog zwaarder zullen krijgen en met in het achterhoofd dat je Twente volgend jaar tegenkomt een ( oneerlijke ) concurent. Vorig jaar zijn we al genaaid door Twente ( tv gelden en oneerlijke strijd door hun financieel wanbeleid ) en Nu weer benadeeld worden. NAC moet hier niet mee akkoord gaan!

  0

  0
 • Jantje
  19 mei, 2016 - 00:20

  De enige oplossing is eredivisie met 17 teams en jupiler met 21. En een andere opzet komend seizoen. Je doet op alle mogelijke manieren andere clubs te kort.

  0

  0
 • Sammetje
  19 mei, 2016 - 00:24

  Wat zijn jullie een stel jankers zeg. Probeer gewoon die wedstrijd te winnen en stop met zeuren. Probleem is gewoon dat jullie ook wel snappen dat hem dat niet gaat worden.

  0

  0
 • NACnz
  19 mei, 2016 - 00:48

  Sammetje, je hebt het verstand van een ezel. Zal me niks verbazen als jij morgen met je moeder op de bank zit te janken

  0

  0
 • Theoden King
  19 mei, 2016 - 00:55

  Ik zit er morgen en ga me als supporter vol inzetten voor een overwinning. Al zetten ze de hele eredivisie terug: WIN PROMOVEREN!

  0

  0
 • Dutchbird
  19 mei, 2016 - 00:59

  Die KNVB is een soort FIFA van een apenland aan het worden en ik denk dat van Praag zich echt niet kandidaat hoeft te stellen voor de UEFA want in de landen om ons heen maakt de KNVB zich niet populair. Al veel teveel gedoe met FIFA, Blatter, Platini, matchfixing etc. Nu ook nog eens een land dat de eigen spelregels te pas en te onpas toepast, verkracht en uit de weg gaat en dat met een timing die een regulier verloop van de nacompetitie onmogelijk maakt. Ook de volgende competitie (2016/2017) in zowel de eredivisie als de Jupiler League is vanaf de start vals omdat er clubs zijn die nul komma nul zekerheid kunnen verschaffen aan supporters (toegangsprijzen), sponsoren en spelers.
  .
  Beste kruiken pakt maar vast een pilske want het hoeft allemaal niet meer. Jullie weten nu al zeker dat WII volgend seizoen weer eredivisie speelt. De KNVB gaat het bezwaar en beroep van Twente nooit honoreren want dan zetten ze de eigen licentiecommissie te kijk en is het laatste beetje geloofwaardigheid ook verdwenen. Maar het spel moet worden gespeeld en dus zal het wel twee maanden duren voordat jullie in 013 100% zeker weten dat je volgend jaar weer eredivisieduels mag uitvechten met de buren uit Breda. Het is alleen 99% zeker en dat ene procent betekent onzekerheid voor Willem II, voor Cambuur en voor FC Twente die de KNVB had kunnen en moeten voorkomen door maanden geleden de licentie van Twente in te trekken zonder nieuwe licentie. Ja dan was Twente failliet gegaan, maar dat hadden de heren Munsterman en van der Laan al jaren eerder kunnen en moeten bedenken.

  0

  0
 • H.K.
  19 mei, 2016 - 01:46

  Matchday.. Kan er niet bij zijn, maar 1-0.

  0

  0
 • NACdeClub
  19 mei, 2016 - 04:17

  Lig al een paar uur onrustig in bed… Hopelijk een 2-0 overwinning voor ons NAC!

  0

  0
 • Andre
  19 mei, 2016 - 06:21

  Match Day 12 uur tegaan pffff

  0

  0
 • buurman
  19 mei, 2016 - 06:53

  De knvb lapt zijn eigen regels aan haar laars. Er is een promotie/degradatie reglement. Er zijn twee finales. Winnaar promoveert, verliezer degradeert. Punt.
  Als dat twente gestraft moet worden vanwege financiële fraude, dan mag dit natuurlijk nooit van invloed zijn op deze finales. De finale die NAC nu moet spelen is geen finale. Leg het voor aan een rechter en je wint.

  Het relaas van Fred vind ik geweldig, maar…………………… het werkt zo vrees ik niet. De club waar nagenoeg alle druk is weggehaald speelt in een zetel en zal 8 van de 10 keer winnen helaas.

  Ik vind dat NAC niet moet hopen/gokken op die twintig procent en moet weigeren te spelen onder de huidige condities.

  Ik stuur op eigen titel Justin een mail met het verzoek te overwegen deze wedstrijden onder de huidige voorwaarden niet te spelen. Dus maximale druk op de knvb om de voorwaarden te veranderen en anders desnoods maar geen finale maar wel een rechtszaak.

  0

  0
 • Donadoni
  19 mei, 2016 - 06:58

  Je zou bijna vergeten dat we vandaag potje moeten voetballen.. Hoop dat onze mannen hersteld van de veldslag afgelopen maandag.

  0

  0
 • Paul
  19 mei, 2016 - 06:59

  100% eens met buurman!

  0

  0
 • Nac
  19 mei, 2016 - 07:32

  Is de opstelling van vanavond al bekend

  0

  0
 • 7Hills
  19 mei, 2016 - 07:43

  Niet helemaal eens met buurman…

  Ik noem 3 voorbeelden van de laatste weken:

  – PSG wint alles, worden kampioen, verliezen de wedstrijd erop
  – Juventus wordt kampioen, verliezen de wedstrijd erop
  – Gisteren nog Besiktas, zijn van het weekend kampioen geworden, verliezen gisteren

  Weet het niet zeker, maar heeft Sparta ook geen punten laten liggen de eerste wedstrijd na het kampioenschap??

  Anyway, wat ik er mee wil zeggen, is dat je met druk vaker beter presteert. Je moet dan, bent 100% gefocust, scherper etc. Ik ben het gewoon niet eens dat men beter gaat spelen omdat er geen druk meer is, dat is feitelijk niet zo. Sterker nog, vaak zie je dat spelers net een fractie te laat komen in duels, net minder precies zijn in de passing omdat het toch geen consequenties heeft. Kijk maar naar de wedstrijden die NAC gespeeld heeft nadat bekend was dat Sparta kampioen was geworden en NAC eigenlijk nergens meer om speelde. Geen druk, saaie k*t potjes en slecht voetbal…

  Nu heeft NAC hier niet veel aan, want de Stillems zullen het zekere voor het onzekere willen nemen en toch proberen te voetballen/winnen. Maar als ik lees dat gisteren op de training de spelers al opgelucht waren en plannen maakten om diezelfde avond nog de kroeg in te duiken geloof ik nooit dat die 100% procent gefocust en scherp zijn, dus daar liggen gewoon kansen voor NAC.

  0

  0
 • StijnBreda
  19 mei, 2016 - 07:55

  Is er bier vanavond??

  0

  0
 • janjozef
  19 mei, 2016 - 08:18

  Ik lees hier allerlei verwachte uitslagen waar ik stiekem wel een beetje om moet lachen. Het realisme is er weer ver te zoeken!

  0

  0
 • Basss
  19 mei, 2016 - 08:25

  Ik zou zeggen met de 4 clubs die vanavond moeten spelen gezamenlijk protest tegen deze wedstrijden indienen en weigeren te spelen tot deze situatie is afgerond.

  0

  0
 • nacman
  19 mei, 2016 - 08:28

  ik heb een kennis gesproken die advocaat is twente kan in beroep gaan bij de KNVB bij de burgerrechter zal het niks uithalen want dan zou iedere speler die een straf krijgt van de KNVB in beroep gaan bij de rechter dus geen rechter zal uitspraak doen in de kwestie twente
  paultje we zien je op de grote markt

  0

  0
 • Someren NAC
  19 mei, 2016 - 08:31

  Helemaal eens met buurman. De kruiken zullen deze wedstrijd met een lekkerder gevoel ingaan nu. Zij hebben geen / weinig druk meer en kunnen frank en vrij voetballen. Juist onder die condities voetballen zij beter. Kijk maar eens naar de wedstrijden waarin het fout ging voor hen in de eredivisie: telkens als zij moesten winnen, ging het fout. Dat komt door de mentale druk en de angst om te verliezen. Daar komt nog eens bij dat zij het absoluut niet nalaten om ons te naaien, zoals wij dat ook niet zouden doen indien het omgekeerd zou zijn. Dit besluit, en met name de timing ervan, maakt het voor hen alleen maar makkelijker en daar zijn wij de dupe van.

  Desalniettemin, volle bak erop vanavond en proberen op eigen kracht die eredivisie te bereiken.

  WIJ GAAN NIET OPZIJ!

  0

  0
 • Rijen
  19 mei, 2016 - 08:31

  VANAF 15;00 NACHTWACHT!

  0

  0
 • Oldskool
  19 mei, 2016 - 08:33

  Wat lopen die tilburgers nou te janken man. Twente kan nooit in beroep met het levensgrote risico alsnog de licentie te verliezen. In deze zaak zijn maar 2 winnaars: w2 en twente

  Als w2 vol aan de bal gaat komen ze breda niet uit. Sportieve plicht my ass.

  0

  0
 • anoniempje
  19 mei, 2016 - 09:12

  Een petitie houden dat Van Oostveen moet oprotten en stoppen met het verpesten van voetbal?

  0

  0
 • buurman
  19 mei, 2016 - 11:09

  Beste 7Hills,

  Je hebt een punt hoor. Maar w2 voetbalt zonder druk vrij aardig. Ik verwacht dat w2, nu ze vrijuit kunnen ballen, het NAC heel moeilijk (moeilijker) gaan maken.

  Het voorbeeld dat je noemt zijn echter omstandigheden die niet gestuurd worden. Als een club kampioen wordt dan is dat zo. Maar dit is anders. Nu komt door een ingreep van de nota bene organiserende organisatie (de knsb) plots 1 finalist er compleet beter voor te staan.
  En dit was niet nodig want er zijn genoeg alternatieven het zo te doen ( ik doel op straf twente) dat de finales van de nacompetitie ongemoeid blijven.

  En dat voor een organisatie die sportiviteit als hoogste in het vaandel heeft staan. De knvb maakt zich compleet ongeloofwaardig.

  Als supporter/ klant heb ik daarbovenop best recht van spreken. Ik heb voor Breda en Tilburg in totaal voor relaties 6 kaarten gekocht bovenop mijn 1912 kaart. Die kaarten kocht ik in de veronderstelling dat er een 2 finales zouden volgen. Maar dit is geen finale meer. Dit punt vind ik overigens niet het belangrijkste; we gaan toch wel kijken en supporteren voor ons NAC.

  Maar goed, ik wil mijn medesupporters er niet mee blijven vermoeien. Ik heb Goetzee een mail gestuurd en heb mijn ongenoegen netjes geventileerd.
  Overigens is het al opvallend dat je nu niet meer schroomt met NAC contact op te nemen. Goetzee doet het heel goed vind ik.

  Vanavond en zondag vol achter de ploeg en proberen te gaan promoveren. Als dit lukt, in de huidige omstandigheden, levert ons NAC een wereldprestatie. Maar de stillems zullen zeggen dat ze niet gefocust waren en dat NAC om die reden won.
  Het geeft allemaal een heel vervelende smaak.

  Op naar PROMOTIE.

  0

  0