Go to Top

Reacties op fusieplannen

Reacties op fusieplannen

Bij NAC wordt rustig gereageerd op de plannen van de eigen aanhang om ‘harde actie’ te voeren tegen een fusie van de jeugd  met die van Willem II en RKC.  Woordvoerder Willem Reijn laat weten ‘geen problemen te hebben met de acties, zo lang ze betamelijk blijven’.

De Breda Loco’s lieten op hun eigen website al weten waar ze staan in deze kwestie. Voorzitter Martijn Koks laat via BN/De Stem ook nog eens onomwonden weten aan welke kant de supporters van NAC staan. ,,Het is wat ons betreft onbespreekbaar dat we volgend seizoen gaan samenwerken met Willem II en RKC. Áls een fusie al nodig zou zijn, dan zijn er heus wel alternatieven. Samengaan met Willem II kán gewoon niet. Sommige sponsors hebben ons al aangegeven dat ze in dat geval opstappen.“

Opmerkelijk in het hele verhaal is dat hoofd jeugdopleidingen bij NAC, Joop Korebrits, helemaal niet op de hoogte gesteld is van de plannen voor de VAB (Voetbal Academie Brabant). ,,Ik heb altijd gehoopt dat we zelfstandig door konden gaan met de jeugdopleiding. Maar kennelijk heeft de directie een andere visie. Inhoudelijk kan ik daar niet over oordelen omdat ik de nieuwe opzet simpelweg niet ken. Ik ben niet bij die gesprekken geweest.”
Die gesprekken werden de afgelopen maanden in het diepste geheim gevoerd.  Korebrits weet niet of de fusie een juiste oplossing is. ,,Je kunt een opleiding nog zo mooi maken; je zult altijd tegen het probleem aan blijven lopen dat Ajax, PSV en Feyenoord de allergrootste talenten bij je wegplukken. Ik denk niet dat dit anders wordt als we samengaan met RKC en Willem II.“ Hij zegt de fusieplannen te betreuren. ,,De directie zal er ongetwijfeld een goede reden voor hebben, maar als ik naar mijn NAC-hart luister, doet dit verdomd veel pijn.”

, , , , ,

44 Reacties op "Reacties op fusieplannen"

 • nac
  29 maart, 2010 - 13:40

  Nooit nooit nooit nooit met die kruiken

  0

  0
 • mika
  29 maart, 2010 - 13:43

  Nooit samen met stilburg!!

  0

  0
 • AA
  29 maart, 2010 - 13:43

  Denk eens na heren bestuur !! NOOIT
  En o ja, Patrick moet blijven ;) !

  0

  0
 • RC
  29 maart, 2010 - 13:47

  Kom op jongens, niet zo kleinzielig doen! Als het voordelen heeft en dat er daardoor betere spelers uit de jeugdopleiding doorkomen zie ik geen bezwaren hoor.

  0

  0
 • Hanz
  29 maart, 2010 - 13:50

  Van NAC.nl: "De bovenbouw gaat centraal in het gebied van de drie betrokken BVO’s voetballen. Gezien de geografische spreiding wordt dat Tilburg."

  En meteen daarna: "…wie mag hem dan contracteren? Dat antwoord is eenvoudig en helder: de voetballer mag zelf kiezen voor welke club hij wil spelen."

  DUS:
  – je steekt er nog steeds zeg 6 ton in en je hebt nog altijd geen zekerheid
  – alle spelertjes spelen in Tilburg. Op die leeftijd werkt het eenvoudig: daar waar je bent, voel je je mee verbonden. Althans, meer dan op latere leeftijd. Kortom: stillemII zal zich in zijn handen wrijven.

  En voor alle Stewart en Mommers zeikerds: snap nu eerst eens wie je op dit besluit moet aankijken voor dat je gaat roepen. Zoals in het persbericht van NAC zelf staat: het is het bestuur dat hiertoe besloten heeft. En wie zitten er in het bestuur van NAC? Juist, geen Stewart of Mommers, maar de volgende heren:

  Dhr. ir. W.C.M. (Willem) van der Hoeven (voorzitter)
  Dhr. A.J.J.M. (André) Lips
  Dhr. dr. B.J.P. (Bas) van Bavel
  Dhr. mr. C.J.M. (Stan) Gielen
  Dhr. C.P.A. (Cees) van Haperen
  Dhr. J.M.P. (Jacques) Visschers
  Dhr. B.C. (Bas) Koomans ra

  Zo, en nu mag iedereen los op de juiste heren!

  0

  0
 • Nil
  29 maart, 2010 - 13:55

  NOOIT met de kruiken!!!

  0

  0
 • De broer van Robbie P.
  29 maart, 2010 - 13:57

  @RC:

  Je ziet geen bezwaren? Een samenwerking met je aartsrivaal is voor jou dus blijkbaar geen bezwaar!?

  NAC en Stillem 2 zijn twee zeer verschillende en (mede daardoor) rivaliserende clubs.
  Een verregaande samenwerking tussen deze clubs is daarom voor trouwe supporters van beide kanten ONBESPREEKBAAR! Dat het bestuur de gevoeligheid van deze situatie niet inziet zegt genoeg over hun kennis van hun eigen achterban…

  0

  0
 • Karel
  29 maart, 2010 - 14:02

  Jongens denk er nou eens rustig over na, zonder al die bijkomende emoties. Dan zal je ook concluderen dat een gezamenlijke sterke voetbalschool het beste is.

  0

  0
 • Rattack
  29 maart, 2010 - 14:04

  Ik ga nu heel veel over mij heen krijgen. Maar meen het het wel. Het is een prima idee om de jeugdopleidingen samen
  te gaan voegen. De afgelopen 5 jaar heeft de jeugdopleiding ongevoor 750.000 euro per seizoen gekost. Dat betekend in
  de afgelopen 5 jaar 3.750.000 euro. Vanuit deze jeugdopleiding is alleen Ronnie Stam naar voren gekomen welke verkocht is
  voor 2.000.000 euro. De opleidingkosten bedragen ongeveer 150.000 euro. Voorgaande betekend dat nac 1.850.000 euro af
  moet zetten tegen 3.750.00 euro. Betekend dus dat het een verliespost is van bijn 2 miljoen euro.

  Op het moment dat je de jeugdopleiding met andere clubs samen kan voegen ben je minder aan kosten kwijt. Voor deze
  mindere kosten kan je meer kwaliteit bieden en betekend dat de kans op goede producten (in die termen moet je denken) groter is.
  Zet de eventuele winst van deze producten af tegen de mindere kosten (minus de opleidingskosten) en het rendement
  Dat je gaat behalen is groter. Het mes snijd financieel aan twee kanten hiermee. Tuurlijk het is willem 2. Het is
  DE grote aartsrivaal. Anderzijds zie twente / heracles. Ik denk dat de beste oplossing is een fusie met RBC en de
  voetbalschool van de broers De Nooier in Zeeland. Hiermee heb je toch minder kosten en ontzie je de aanhang met het
  sentiment. Maar het idee is gewoon goed. NAC is meer dan een club. NAC is een bedrijf. Het is dan voor supporters soms
  lastig te begrijpen dat er bedrijfsmatige keuzes gemaakt moeten worden.

  0

  0
 • chris
  29 maart, 2010 - 14:07

  Waarom zou je in samenwerking gaan met 1 club die sowieso degradeerd en misschien de andere ook.? Wat moet je met clubs die de eredevisie niet eens aankunnen.?

  Ik zeg ANTI FUSIE!

  0

  0
 • D.
  29 maart, 2010 - 14:13

  Het gaat niet om de kosten of het Wat je eraan hebt. Het gaat erom dat we samen met de kruiken samen gaan. Hoe krijgen ze het in hun bolle harsens??!! Dat is de eerste stap, als het over een paar jaar financieel en sportief slecht gaat is de kans veel groter dat het eerste ook fuseert. Want ja “de jeugdopleiding gaat toch ook prima samen” hoor het ze al helemaal zeggen.. Pfffff

  0

  0
 • chris
  29 maart, 2010 - 14:16

  @ D

  Daar heb je helemaal gelijk in ! Desnoods doneer ik geld maandelijks na nac als het moet maar nooit met die kruiken samen NEVER !

  ANTI FUSIE

  0

  0
 • BK@Rattack
  29 maart, 2010 - 14:20

  Je zegt het precies goed, NAC moet samenwerken in de jeugdopleiding. Maar nooit met de kruiken. En jij zegt NAC is meer dan club, het is een bedrijf. Ik zeg NAC is meer dan een normaal doorsnee bedrijf waar je zomaar wat kan saneren. NAC is een cultuur!

  0

  0
 • smullie
  29 maart, 2010 - 14:21

  Ik ben hier zeker tegen dit is het weggooien van een stuk clubcultuur die er al bij de jeugd ingelepeld wordt.

  Het enige voordeel is dat wanneer stillem2 en rkc degraderen, dat NAC natuurlijk wel de beste kans maakt als de grootste talenten voor een club gaan kiezen, die spelen veel liever op eredivisieniveau. De middelmatige talenten gaan dan naar de eerstedivisieclubs.

  Als dit plan door onze strot gedrukt wordt door het bestuur. Dan neem ik aan dat dit niet in tilburg komt, maar ergens tussen Breda, waalwijk en bilburg in.

  Verder moet ik zeggen dat Rattack een hele duidelijk berekening heeft neergezet, misschien kloppen de cijfers niet helemaal, maar dat er verlies gemaakt wordt op de jeugd lijkt me duidelijk

  0

  0
 • Hugo
  29 maart, 2010 - 15:04

  Binding met de achterban…? lekker een potje de A1 kijken in tilburg (vanwege de 'geografische ligging'….met al je tilburgse maten….. bahbahbahbah. Het is ronduit belachelijk. Vernacheling van clubcultuur. Nooit samen gaan met dat tilburgse zinkende schip. Ik kots ervan!

  0

  0
 • Rattack
  29 maart, 2010 - 15:07

  @ smulle

  De cijfers komen redelijk in de buurt weet ik. Het is in grofe lijnen een juiste berekening. Dat is ook wat men bij NAC vind.
  Ik ben er zelf voor met RBC samen te gaan en dan samenwerking met de voetbalschool van de broertjes De Nooier. Hiermee
  creeer je een betere afzetmarkt dan nu. Daarnaast werk je niet samen met Willem 2. Ik zelf vind het ook niks om naar Tilburg te moeten gaan voor de jeugd. Maar nu kost het ook alleen maar geld. Geld dat je gewoon NEVER terug krijgt.

  0

  0
 • Freq
  29 maart, 2010 - 15:40

  Samengaan met de W2 is absoluut geen optie. zoals ook in de stem stond: 25 km van het centrum van de stad trainen, is ook al niks, kun je nagaan als je je jeugdopleiding ook nog eens samengooit met de gehate oosterburen, waar ze ook nog eens zullen spelen. In de krant stond het perfect: Je ziet NAC nog in het weekend eens in de twee weken thuis spelen, voor de rest is er niks meer in Breda van te zien.
  Maar als ze bij het bestuur nu eens wakker worden? Volgend jaar komt er de topklasse, waarmee het mogelijk is om door te stromen van het amateurvoetbal naar het betaalde voetbal en er dus (eindelijk) een doorlopende lijn komt. Baronie wil in die topklasse gaan spelen, maar als ze dat willen volhouden moeten ze toch ook echt al flink en zwaar gaan selecteren in de vooropleiding. Ik zie NAC op het gebied van de jeugdopleiding veel liever samenwerken met Baronie, als het al nodig mocht zijn. Het liefst natuurlijk geen samenwerking, maar ik denk dat in Baronie een optie te vinden valt waarbij er kostenbesparend opgetreden kan worden en dat je niet al te veel gemok krijgt bij de achterban.

  EEN DING IS ZEKER, NOOIT SAMEN MET DE OOSTERBUREN.

  0

  0
 • hoi
  29 maart, 2010 - 15:43

  Baronie wil helemaal niet in die topklasse gaan spelen. En als ze dat wel gaan doen willen ze in ieder geval afzien van de mogelijkheid om te promoveren.

  0

  0
 • rhcp
  29 maart, 2010 - 16:39

  Nog lekker in Tilburg ook. Ik weet wel waar de talenten voor gaan kiezen. En gelukkig hebben de kruiken en RKC geen financiële problemen…

  NAC dokken, kruiken profiteren.

  Ik stel voor dat de naam NAC weer wordt aangenomen i.p.v. NAC Breda, er is toch weinig Breda meer aan inmiddels…

  0

  0
 • Willem
  29 maart, 2010 - 16:44

  Wat een arrogante reactie van die Willem Reijn, bah, bah, bah!!Ook weer zeker zo'n pseudo professional en passant.

  0

  0
 • Jamie
  29 maart, 2010 - 16:54

  Woordvoerder Willem Reijn laat weten ‘geen problemen te hebben met de acties, zo lang ze betamelijk blijven’.
  Alsof hij toestemming moet geven? Flikker toch op man! Deze passanten maken ook NAC kapot!

  0

  0
 • Leur Noord
  29 maart, 2010 - 16:56

  en iedereen die het met deze fusie wel eens is ! is het doodschoppen niet waard!

  0

  0
 • Leur Noord
  29 maart, 2010 - 16:57

  betamelijke actie dat geloof je toch zelf niet he!

  0

  0
 • JK
  29 maart, 2010 - 17:02

  Kan iemand mij vertellen hoeveel we per jaar echt gaan besparen door te fuseren? Want de jeugdopleiding kost dan toch ook nog steeds geld?

  Als de jeugdopleiding nu 750.000 kost (zoals ik gelezen heb), dan praten we toch maar over een relatief kleine besparing????

  Onbegrijpelijk dat het bestuur daarvoor vele supporters (waaronder ikzelf) verschrikkelijk boos maakt en daarnaast zelfs ook nog kans heeft dat een NAC-talentje misschien wel voor Willem II kiest omdat hij dan toch al in Tilburg voetbalt???????

  Dit doet pijn…

  0

  0
 • snake
  29 maart, 2010 - 17:03

  Baronie wil helemaal niet in die topklasse gaan spelen. En als ze dat wel gaan doen willen ze in ieder geval afzien van de mogelijkheid om te promoveren.

  Tja met zoon achterban.
  Maar ook daar kan verandering in komen.
  Eerste divisieclub in Breda moet toch minimaal 2000 toeschouwers haalbaar zijn gemiddeld.
  Nu staat er nog een halve paardenkop.
  Als Baronie wegvalt kunnen ze beter daar een hockeyclub vestigen.

  0

  0
 • Hanz
  29 maart, 2010 - 17:12

  leuk bedacht allemaal hoor hier, die reacties over "de meeste rationeel logische keuzes", want je bespaart geld. Maarre, zullen we de volgende keer dan ook maar meteen een snelweg dwars door breda leggen? Ook de meest rationele keuze als het op besparingen en doorstromingsresultaat aankomt. Het is alleen zo verrekte handig als je ook draagvlak hebt!! En zeker als je het hebt over voetbal. Natuurlijk zijn clubs tegenwoordig meer bedrijf dan club, maar zonder het clubsentiment haal je het niet. Dan haal je het fundament van je bedrijf weg. Domme beslissing dus!

  Overigens ben ik niet tegen een fusie op opleidingsnivo, maar eentje met juist wII….dom dom dom.

  0

  0
 • hedu
  29 maart, 2010 - 17:40

  Harde acties de eerstkomende thuiswedstrijd tegen Roda JC
  Meld je aan bij Breda Locos

  0

  0
 • vakg
  29 maart, 2010 - 18:04

  Zeker harde acties!!

  Bestuur tegen de muur!!

  NOOOIT SAMEN MET DE KRUIKE!!!!!

  0

  0
 • Jaja
  29 maart, 2010 - 18:15

  Anti-fusie!

  0

  0
 • Mnac
  29 maart, 2010 - 18:37

  Tijd voor harde acties!!

  0

  0
 • muijske
  29 maart, 2010 - 19:01

  Dhr. ir. W.C.M. (Willem) van der Hoeven (voorzitter)
  Dhr. A.J.J.M. (André) Lips
  Dhr. dr. B.J.P. (Bas) van Bavel
  Dhr. mr. C.J.M. (Stan) Gielen
  Dhr. C.P.A. (Cees) van Haperen
  Dhr. J.M.P. (Jacques) Visschers
  Dhr. B.C. (Bas) Koomans ra

  stelletje weggooiers, cultuurbarbaren

  0

  0
 • Ton
  29 maart, 2010 - 19:01

  Tijd voor akties tijdens NAC – roda ?? Zou het dan al niet en beetje te laat zijn denk je.
  Ze gaan nu met die extra aandacht natuurlijk haast erop zetten, wat dachten jullie nu .

  Mischien is Donderdag Jong NAC tegen Jong Veendam om 18:30u op het internos terein een betere optie om te beginnen .

  0

  0
 • dibio
  29 maart, 2010 - 19:23

  dibio stelt het volgende voor:

  -GEEN fusie met de stillems

  maar:

  fusie met rbc, dordt 90, en zeeland

  wij pakken dan west brabant plus zeeland

  stillem/rkc krijgen midden brabant
  psv/vvv krijgen oost brabant

  deal???

  0

  0
 • dibio
  29 maart, 2010 - 19:23

  tevens is dibio tegen harde acties

  0

  0
 • van Oeffelen
  29 maart, 2010 - 19:28

  Zelf komen ze met onbehoorlijke en onbetamelijke plannen maar de achterban moet betamelijk blijven. Ga weg stelletje idioten !

  0

  0
 • martijn
  29 maart, 2010 - 22:38

  Jongens,

  1. Korebrits niet op de hoogte gesteld,
  2. Nac heeft een 10-jaarscontract in Zundert,
  3. "Late" communicatie bij zowel nac, willem2 als rkc maar net op tijd voor 1 april

  dit is echt een 1 april grap.

  No worries

  0

  0
 • Hanz
  29 maart, 2010 - 22:55

  als het een 1 april grap is, is ie goed geslaagd :)

  0

  0
 • Bredaas
  29 maart, 2010 - 23:41

  Ik wil sommige mensen hier even duidelijk maken dat de fusie geen zak met geld te maken heeft maar met wie de fusie is! Als je een geel zwart hart hebt dan ben je tegen wii maakt niet uit met wat maar TEGEN die KRUIKEN

  0

  0
 • Dimitri
  30 maart, 2010 - 00:15

  Zullen we gezellig een x op een maandag avond naar jeugd van Nac kijken met een paar man,
  ow kan dat niet meer, ow mag dat niet, natuurlijk niet veilig, Buscombi?

  0

  0
 • nac6
  30 maart, 2010 - 07:13

  liever spelen zonder publiek dan samen met stillem ii

  0

  0
 • Poitter
  30 maart, 2010 - 08:54

  Hallo heren,

  Deze week is het 1 april. Wakker worden allemaal. Laat je dus niet foppen.

  Heeft mommers en co ons allemaal tuk!!!!!!!

  0

  0
 • Nil
  30 maart, 2010 - 09:18

  Ik geloof niet dat het een grap is.

  0

  0
 • Rattack
  30 maart, 2010 - 09:45

  Ik zeg wat een WERELD grap van theo en co!

  0

  0
 • OLDSKOOL
  30 maart, 2010 - 10:49

  @ Rattack

  En die nieuwe geweldige opleiding kost niets?? En die kosten zullen door 3 gaan?? Laat me niet lachen. NAC zal hiermee misschien 1 a 2 ton per jaar besparen, maar haalt NAC hiermee weg uit Breda. Geen wedstrijden meer voor de top amateurs tegen de jeugd van NAC. Geen spelertjes die zelf ook naar NAC willen.
  Allemaal voor zo'n schijt besparing?? Verder is Stam niet de enige. Ieder jaar zitten er een aantal spelers uit de jeugd bij NAC 1. Alleen al voor de breedte is dat nodig. Hoe gaan ze daar dan mee om?? Moeten ze die dan een contractje bieden, beter dan W2??? Daar gaat je besparing!! Moet je straks gaan betalen voor je eigen jeugd…

  0

  0