Go to Top

Reacties vanuit het NAC’se op puntenmindering

Reacties vanuit het NAC’se op puntenmindering

Bij NAC wordt over het algemeen opgelucht en begripvol gereageerd op de punt mindering die NAC gisteren als straf opgelegd kreeg. ,,De straf blijft teleurstellend, maar is volgens de reglementen wel terecht“, aldus interim directeur Bernard Ouwerkerk.

Wie er verantwoordelijk is maakt Bas van Bavel nog maar eens duidelijk: ,,De algemeen directeur. Hij gaat over operationele zaken. Maar als gehele club, inclusief bestuur, vóelen wij ons verantwoordelijk.” Wij blijven een gebrek aan schuldbesef bij het bestuur zelf voelen. De verantwoordelijkheid had door de financiële toezichthouder in het bestuur al genomen moeten toen bleek dat er geen afdracht aan het CFK had plaats gevonden. En waar was de externe accountant? Het is wel heel makkelijk om naar Mommers te blijven wijzen als enige schuldige in dit verhaal, maar er heeft nog een aantal mensen bepaald niet voldaan in het hele verhaal. En die blijven maar buiten schot…

Terug naar Bernard Ouwerkerk. Die vindt het wel wat vreemd dat NAC 1 nu bestraft wordt voor een fout van de directie. ,,Een boete was passender geweest.“ Volgens Ouwerkerk is het nog niet uitgemaakt of alleen NAC met puntenmindering moet beginnen. ,,Ik begreep dat er nog meer zaken lopen en dat tot dusver alleen in onze zaak uitspraak is gedaan.”

Dit gaat een rare competitieronde worden…

Bron: B-side Rats, Stem

12 Reacties op "Reacties vanuit het NAC’se op puntenmindering"

 • nacfan
  27 juli, 2010 - 09:44

  @BSR

  De titel moet wel punmindering zijn ;-)

  0

  0
 • nacfan
  27 juli, 2010 - 09:44

  sorry puntmindering

  0

  0
 • Gilze
  27 juli, 2010 - 10:10

  Ik ben benieuwd wat andere clubs voor straffen krijgen, las net alleen Mvv dat 8 punten in mindering gaat krijgen naar alle waarschijnlijkheid.
  Het enige wat ik niet snap is dat er vanuit NAC niet duidelijk is gecommuniceerd wat betreft betalingen en waarom Mommers zijn verantwoordelijkheid niet neemt. Dus volle bak komend seizoen, laat de zeister maffia maar eens een poepie ruiken.

  0

  0
 • since1912
  27 juli, 2010 - 10:48

  wow! 8 punten in mindering! Daar kom je toch nooit meer bovenop?!?

  0

  0
 • Gilze
  27 juli, 2010 - 10:55

  Nee inderdaad behalve als je een ploeg bent welke jaarlijk bovenin meedraait. MVV draait de laatste jaren steeds minderen en heeft veel kwaliteit ingeleverd. Dat zou zomaar eens topklasse kunnen worden volgend jaar.

  0

  0
 • sNACbar
  27 juli, 2010 - 12:36

  Reactie is dat KNVB geen stekker eruit durft te trekken

  0

  0
 • Hoi
  27 juli, 2010 - 13:30

  Zeer goede reactie van harry b.d. over dit verhaal op de Rat onder het artikel hierover.

  0

  0
 • sNACbar
  27 juli, 2010 - 17:00

  Nieuw onderzoek toont schuld van 442 miljoen euro aan bij Barcelona
  Dinsdag, 27 juli 2010 om 16:18

  De financiële problemen van Barcelona blijken groter dan gedacht. De Catalaanse topclub liet eind juni weten dat er een schuld van ongeveer elf miljoen euro was. Naar nu blijkt moet de vereniging echter veel grotere rode cijfers schrijven: in totaal 442 miljoen euro. Eerder deze maand kreeg Barcelona al een lening van 155 miljoen aangereikt om de salarissen te kunnen betalen.
  /

  Sandro Rosell, de nieuwe voorzitter van de blaugranas, liet Deloitte uitzoeken hoe de financiële situatie van de club is. Het financiële bureau kwam daarop op de proppen met een totale schuld van 442 miljoen euro. Opvallend, omdat ex-voorzitter Joan Laporta in juni nog mededeelde dat de Spanjaarden een totale schuld van elf miljoen hadden. Over het seizoen 2009/10 zijn de uitgaven van Barça gestegen tot 477 miljoen euro; de opbrengsten bedroegen 407 miljoen euro.

  Dat betekende dat de Spaanse topclub een verlies leed van zeventig miljoen euro, dat mag worden opgesteld bij de schuld die de club al had. Daar overheen komt nog eens de gigantische lening die de Catalanen aanvroegen bij een groep banken. Die was noodzakelijk om de salarissen van de spelersgroep, technische staf en alle andere medewerkers te kunnen bekostigen. Barcelona verkocht deze zomer al enkele spelers om inkomsten te garanderen.

  Dmytro Chrygrynskiy werd met een flink verlies overgedaan aan Shakhtar Donetsk; Yaya Touré mocht vertrekken naar Manchester City. Voorts vertrok ook Thiery Henry bij de club voor een avontuur bij New York Red Bulls, maar hij bracht geen transfersom op. Dat lijkt ook niet te gaan gebeuren met Rafael Márquez, die deze zomer vermoedelijk ook vertrekt. Barcelona trok overigens wel David Villa (veertig miljoen euro) en Adriano (negen miljoen euro, maximaal 13,5 miljoen) aan en is het vizier nog altijd gericht op Cesc Fàbregas

  0

  0
 • Hoi
  27 juli, 2010 - 21:05

  Joehoe, we zitten hier bij NAC. Kan mij het verrotten wat Barca doet? Dat is sowieso een kutclub.

  0

  0
 • kees4
  28 juli, 2010 - 01:33

  nou je kan barca wel een kutclub vinden maar ik denk dat nac op zo'n club toch wel jaloers kan zijn

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  28 juli, 2010 - 10:25

  @Hoi
  Wat een kutclub hè ?
  Armzalige geschiedenis, heeft weinig grote namen gekend, speelt pas vanaf 1955 elk jaar Europees voetbal en pakte maar 10 Europese prijzen. Ze zijn maar 20 keer landskampioen geweest. Eindigde in de afgelopen 25 jaar 2x als 6e en de rest hoger.

  Nee, een echte kutclub inderdaad. :S

  0

  0
 • OetkerNAC
  28 juli, 2010 - 18:24

  @ Hoi

  En spelen het mooiste voetbal op aarde.

  0

  0