Go to Top

De reden van #zonderMatsSeuntjens vanavond

De reden van #zonderMatsSeuntjens vanavond

Voor het eerst dit seizoen (buiten een schorsing) start NAC zonder Mats Seuntjens in de basis. Dat mag dus op zich al een opvallend feit genoemd worden. Marinus Dijkhuizen licht toe.

“Dat heeft niets met het nieuwe systeem te maken. Ik heb Mats nooit gewisseld, altijd alles laten spelen. Het moment is nu aangebroken dat ik een signaal moet afgeven. Naar het team en naar Mats toe. Ik ben niet tevreden over hem. Hij kan en moet veel meer brengen. Daarom passeer ik hem.”

“Technisch gezien en qua potentie is Mats één van onze beste spelers, zo niet de beste. Hij is van het niveau subtop eredivisie. In wedstrijden en op trainingen heeft hij alleen te veel momenten dat hij afwezig is. Het is geen kwaaie wil hoor, maar hij schakelt alles uit. Hij is dan niet meer te coachen. Ook door Jelle niet. Dat is één van zijn beste maten binnen de selectie, maar zelfs voor Jelle is hij soms onbereikbaar.”

Het is niet louter ellende rond Seuntjens, vertelt de trainer aan BN DeStem.  “Mats weet me ook te verrassen. In de nabesprekingen kan hij goed duiden wat er verkeerd is gegaan en wat er beter moet binnen het team. Tactisch ziet hij het prima. Mats is super intelligent. Dat weten mensen niet. Hij kan zaken goed benoemen en als hij bij de les is, is hij goed bereikbaar. Ik hoop voor hem dat zijn reserverol eenmalig is.”

Bron: B-side Rats, BN DeStem

42 Reacties op "De reden van #zonderMatsSeuntjens vanavond"

 • Toontje
  4 maart, 2016 - 12:37

  Tegen beter ploegen kun je niet zonder hem…eindelijk Stam op zijn plaats.
  Waarom Lazic en Naah
  Brands/ Seuntjes / Suk horen daar en Pedro hoeft ook niet terug
  Het wordt nog wel eens wat maar het duurt wel lang eer ze het doorhebben

  0

  0
 • scheppioni
  4 maart, 2016 - 12:39

  Ik zie het toch een beetje van ‘een kat in het nauw’, gelukkig spelen we thuis, dus dat voordeel hebben we dan nog altijd, maar wanneer je dit aanhaalt en naah wel laat draven, tsja hoe geloofwaardig ben je dan in mijn ogen ! Een lekkere 3-0 vanavond !!! HUP NAC

  0

  0
 • RB
  4 maart, 2016 - 12:43

  Zonde dat Seuntjens mentaal niet altijd even sterk is. Dat een trainer hem daarom een keer wil prikkelen is geen onlogische gedachten. Helaas is hij ongeveer de enige in deze selectie die iets kan creëren dus zonder hem zie ik gevaar voorin vanavond niet gebeuren.

  0

  0
 • Vos
  4 maart, 2016 - 12:55

  Soms heb ik het idee dat Mats een beetje moedeloos word van het niveau van zijn mede spelers. En geef hem eens ongelijk. Echter een man met een sterk karakter kan daar doorheen kijken en geef de volle honderd procent voor het team.

  0

  0
 • bredafun
  4 maart, 2016 - 13:00

  @ Vos, wij worden moe van zijn spelniveau.

  0

  0
 • wolfmanjack
  4 maart, 2016 - 13:00

  Hoe jammer ook, ik kan me er wel wat bij voorstellen. Iemand die zo vaak verzuimt is ook voor zijn ploeggenoten onacceptabel. Helaas is alles wat achter hem zit in kwaliteit veel minder dus hopen dat hij er iets van leert en gauw weer terugkomt. Buiten dat is hij niet de enige.

  0

  0
 • mmm
  4 maart, 2016 - 13:00

  Waarom staat Brands er nou niet in? Dijkhuizen kan niet met Brands door een deur, maar het gaat toch om doelpunten maken of niet? Dijkhuizen is een loser.

  0

  0
 • nacman
  4 maart, 2016 - 13:00

  zonder mats is nac een zekerheid voor de eredivisie met mats nog een jaar jup

  0

  0
 • J
  4 maart, 2016 - 13:07

  Een Mulder, een Gorter, die mogen dan ook een keer een schop onder hun reet krijgen. 2 spelers die aardig wat ervaring hebben, maar dit totaal niet uitstralen in het veld.

  0

  0
 • Tummus2433
  4 maart, 2016 - 13:08

  Nacman wat ben je negatief en geen verstand van voetbal welke is 2de man met hoeveelheid doelpunten en de man van de meeste assits en kijk bij de wedstrijd bij vvv wie was er 2 maal betrokken bij een doelpunt

  0

  0
 • Tummus2433
  4 maart, 2016 - 13:11

  En wat een verhaal van dijkhuizen kijk eens hoe andere lopen te niksen kijk wat gorter en mulder lopen te doen bij dat doelpunt van vvv moet hij hen ook aanpakken

  0

  0
 • Mafkees
  4 maart, 2016 - 13:11

  Dijkhuizen: “Technisch gezien en qua potentie is Mats één van onze beste spelers, zo niet de beste. Hij is van het niveau subtop eredivisie.”

  NACman: “zonder mats is NAC een zekerheid voor de eredivisie met mats nog een jaar jup”

  Het is NAC. Niet nac. Afgezien daarvan heeft de coach toch een iets andere beeld dan jij, NACman.

  0

  0
 • Nr. 20
  4 maart, 2016 - 13:15

  Wel mats passeren maar geen naah… Man man die gozer is helemaal afwezig en niet te coachen. Lazic jonge jonge. Dijkhuizen wordt zelf even wakker!

  0

  0
 • brecht
  4 maart, 2016 - 13:17

  Seuntjens is de enige met techniek en drang naar voren. Neen liever de dravers en kippen zonder kop. Dan scoor je punten bij het anti Seuntjens kamp.Van dijkhuizen vindt ik het onbegrijpelijk dat degene die zo hopeloos faalden tegen VVV (Gorter, Mulder, Lazic, Stam) in de basis staan en degene die bij 2 doelpunten de voorbereiding had op de bank belandt. Niet te begrijpen voor een speler en supporters.

  0

  0
 • ome cor
  4 maart, 2016 - 13:21

  We gaan t beleven.
  Mats is een man van momenten en die heeft ie onregelmatiger dan mijn dochter haar periode heeft.
  Maar dat geldt voor heel NAC.

  0

  0
 • RBL
  4 maart, 2016 - 13:28

  Heldere uitleg van Marinus.
  Hopelijk valt het kwartje bij Mats en laat hij in de beslissende fase van de competitie zien waartoe hij in staat is. Aanvallende middenvelder in 4-4-2 zou ideaal moeten zijn voor Mats

  0

  0
 • H.V.M.
  4 maart, 2016 - 13:39

  Dijkhuizen heeft zo langzamerhand alle eerste elftal spelers gepasseerd.
  Dan was het dit, dan was het dat.
  Steeds opnieuw een andere drogreden!
  Okay, hij zal best wel eens gelijk hebben, maar het voorspeld weinig goeds voor de (nabije) toekomst.

  0

  0
 • H.K.
  4 maart, 2016 - 13:45

  Blabla Marinus geeft een reden. Deze reden is er een van een kat in t nauw. En als we even al zijn geBlabla van de laatste maanden op een rijtje zetten kom ik tot 1 conclusie: deze man heeft geen idee waar hij mee bezig is.

  Systeem verandering kon niet ivm spelers die nu al niet deden wat hij wou.
  Damen en Naah waren te licht en Naah mocht zelfs weg. Nu basisplaats. Damen na 3 goede wedstrijden op de bank.
  Lazic die gewisseld wordt na ingevallen te zijn.
  Stam na goede wedstrijden terug naar rechts achter en een dingsdag die erbij loopt als een kip zonder kop nu verdedigende middenvelder.
  Brands die voor blabla Marinus kwam er 9 in had liggen eerst op de bank zetten en dan disciplinaire schorsen. Ongelofelijk!
  Spelers kopen uit zijn groooote lijst (excelsior).
  Etc etc etc.

  Ik ben iig blij dat ik niet de enige ben die ziet dat Dijkhuizen niets meer is dan een amateur trainer!

  0

  0
 • Wanny
  4 maart, 2016 - 14:01

  Mulder staat er volgens mij vanavond ook niet in en Gorter was zijn plek al kwijt aan Van der Weg. Totdat die laatste weer een domme schorsing opliep.

  Dus het is echt niet zo dat Dijkhuizen alleen Seuntjens en Brands aanpakt.

  Overigens snap ik de roep om Brands ook niet zo. Die gozer heeft de nodige goals gemaakt, maar hoeveel daarvan waren penalty’s en doelpunten toen de wedstrijd al beslist was? Die gast is gewoon niet afgetraind en brengt veel te weinig, bleek ook al in de wedstrijden waarin ie wel in de basis begon.

  0

  0
 • poolshark
  4 maart, 2016 - 14:07

  Scoren bij de kenners (die liever hard rennende en niet zo goede voetballers willen zien) over de rug van je beste speler. Straffen doe je alleen uit onmacht, als je niet kan omgaan met bepaalde situaties en karakters. En dit is dus de derde keer dat deze man zich genoodzaakt ziet om te straffen. Onderhand een brevet van onvermogen dus.

  Benieuwd naar de reacties vanavond als ik thuis kom. Van de altijd thuis blijf maar wel huilen na 5 minuten helden ! Hopen dat ze niet los gaan op Dingsdag en Lazic, want een van de twee is de vervanger van Mats hoor, die wilden jullie zo graag zien.

  En Mats, jij verdiend beter jongen, laat ze maar lekker de kolere krijgen !

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  4 maart, 2016 - 14:37

  Ik vind het een absurd dat de slecht spelende Naah op de positie van Mats speelt in de 4-4-2.
  Eindelijk zou Seuntjes op zijn favo nummer 10 kunnen spelen (en dus niet aan de buitenkant) en dan zet de trainer hem op de bank!
  Profiteer nog van de kwaliteiten van Mats in de resterende wedstrijden. Door hem op de bank te zetten stimuleer je hem ook niet bij te tekenen bij NAC.
  Ik snap er echt niks van.

  0

  0
 • brutes
  4 maart, 2016 - 14:43

  Ik kijk ook alle wedstrijden van Barcelona als je dan Messi ziet wandelen op het veld niet met zijn man mee lopen Enzo denk ik van man wat moet je team hier niet van denken
  Maar dan 1 minuut later schiet hij er zo Un paar in
  Deze speler kan en mag dat

  Seuntjens is bij ons ook de beste speler maar kan en mag dat niet hij moet zich bewijzen goals maken en belangrijk zijn meer niet
  Pas dan mag je aan een stap hogerop denk mats eerder niet

  0

  0
 • RV
  4 maart, 2016 - 14:55

  Hans Kraaij (niet dat ik die altijd heel serieus neem) omschreef het goed bij een van de voetbalprogramma’s op TV. Doelpunten moeten altijd spelen, hij verwees daarbij naar Kramer bij Feyenoord.

  Ik vind het daarom wel een beetje opmerkelijk dat Dijkhuizen nu kiest voor 4-4-2 maar nog steeds zonder een aanvallende middenvelder (met scorend vermogen). In principe veranderd er nu niet zo heel veel want je hebt nu nog steeds een viermans middenveld zonder enig scorend vermogen. Vanavond zal het wel loslopen maar ik denk dat Achilles nou ook niet een referentiekader moet zijn.

  Dijkhuizen blijft maar zoeken naar een elftal wat bij elkaar past qua mentaliteit ofzo.
  Opzich prima hoor maar je kunt ook de dromers of niet te coachen spelers als Seuntjens en Brands gewoon vertrouwen geven. Als Seuntjens op de aanvallende middenveld positie speelt is het helemaal niet zo erg dat hij geen vuile meters maakt, dat doen Lazic, Dingsdag en Matic bijvoorbeeld wel achter hem.

  Het is niet om te zeiken want ik vind dat Dijkhuizen alles opzich prima uitlegt en onderbouwt, maar ik blijf de keuzes opmerkelijk vinden. Naah was niet goed genoeg en nu onomstreden, Dingsdag hetzelfde… die moet nu de controleur op het middenveld worden. Maar goed, we gaan het zien!

  0

  0
 • am
  4 maart, 2016 - 15:26

  Ik vind de negatieve reacties over Naah ook belachelijk. Hij speelt op dit moment niet goed, maar wie wel? Die gast is 19 jaar !
  Maar van mij mag Seuntjens altijd spelen.

  0

  0
 • Braze
  4 maart, 2016 - 15:36

  Naah was toch de speler die er niks van kon, althans volgens Marinus een tijdje geleden. Staat er nus duas in. Seuntjes is goed voor de subtop eredivisie, volgens Marinus. Die staat er dus niet in.. Alle betere spelers zijn al eens gepasseerd pof geschorst!! door Marinus.Ik begin ernstig te twijfelen aan de capaciteiten van Marinus.
  Iedere keer weer een kulverhaal, maar goed voetbal en goede resultaten blijven uit.

  0

  0
 • Ab
  4 maart, 2016 - 15:39

  Tummus2433
  4 maart, 2016 – 13:11
  En wat een verhaal van dijkhuizen kijk eens hoe andere lopen te niksen kijk wat gorter en mulder lopen te doen bij dat doelpunt van vvv moet hij hen ook aanpakken

  helemaal gelijk!.

  0

  0
 • pff
  4 maart, 2016 - 15:39

  Ik vind dit allemaal flauwe kul….

  Seuntjes is de dupe van het triestige spel van heel de selectie!!!!!

  Als je Mats op de bank zet omdat je niet tevreden bent, oke, dat begrijp ik..; MAAR, wie speelt dan wel een TOP jaar?

  Juist ja, NIEMAND… dus een druk bezette bank vanavond met een leeg veld??

  0

  0
 • RV
  4 maart, 2016 - 15:43

  AM,

  De kritiek (als ik voor mezelf spreek in ieder geval) is ook niet op Naah persoonlijk.
  Ik vind hem zelfs nog niet eens slecht spelen, speelt zeer behoorlijk hou wel van zijn stijl van spelen.
  Maar je kunt toch niet ontkennen dat de keuzes vreemd zijn?

  Naah zou eerst niet goed genoeg zijn en nu ineens onomstreden zijn. Stam zou eerst alleen back spelen als het niet anders kan omwille van blessures en nu gaat Dingsdag die positie innemen.

  Bovendien stap je over naar 4-4-2 om meer voetbal op het middenveld te krijgen en vervolgens zet je er weinig creativiteit en scorend vermogen neer. Persoonlijk vind ik dat aparte keuzes. En als we nu met al die keuzes van Dijkhuizen beter gingen spelen of betere resultaten gingen boeken… Het is alleen maar slechter en labieler geworden helaas.

  0

  0
 • trespuntos
  4 maart, 2016 - 16:01

  Mats , wees slim en ga opzoek naar een stap hogerop. Helaas ligt de voetbalintelligentie van de selectie een niveau lager dan die van jou. Jij hebt meer in je mars dan dit niveau.

  Ik begrijp best dat hij soms moedeloos wordt, vervolgens zelf wat “extra’s wil brengen en dit forceert,

  Mijn inziens één van de beter jongens die we hebben gehad uit eigen kweekvijver. Hoop op een mooie toekomst voor je.

  0

  0
 • am
  4 maart, 2016 - 16:01

  RV
  Het gaat mij vooral om het afbranden van de jonge spelers. (Naah, Damen) Dat gebeurt hier regelmatig. Als de oudere spelers kritiek krijgen daar heb ik geen moeite mee.
  Ben het overigens met je eens dat het steeds slechter is geworden de laatste tijd. Hoe dat komt geen idee. Na de eerste wedstrijden onder Dijkhuizen vond ik het spel beter worden. Daarna weer minder.

  0

  0
 • Uikenac
  4 maart, 2016 - 16:34

  Hoeveel trainers hebben we al niet versleten de laatste jaren? Moet Marinus daar bij komen?
  Deze selectie deugt gewoon niet, te veel eigenbelang en voetbaltechnische onkunde.
  Nac bewaar de rust, laat Smulders de puinhoop opruimen van Maaskant en voorganger Rutjes. Dus afscheid nemen van spelers die weinig extra kunnen brengen in een groepsproces. Opbouwen met gericht scouting werk en in 2017 promoveren.

  De gifbeker moet nu eenmaal helemaal leeg.

  0

  0
 • Fokke
  4 maart, 2016 - 16:36

  Dat NAC vast bleef houden aan 4-3–3 lag volgens Marinus aan het feit dat hij de spelers voor 4-4-2 niet had.
  Nu zegt hij het omgekeerde, ik begrijp het eerlijk gezegd niet meer, maar dat ik het niet begrijp is niet erg, maar misschien begrijpt Marinus het ook niet meer en dat is erger!!!

  0

  0
 • Fokke
  4 maart, 2016 - 16:45

  Toch nog goed nieuws; de periode van de dochter van ome cor is regelmatiger dan het spel van Seuntjes!!
  Moet Seuntjes toch eens met zijn dochter gaan praten.

  0

  0
 • Sjef de gevuldekoek
  4 maart, 2016 - 17:23

  Wat een grap weer het kwartje moet vallen weet ik het allemaal. Als je degradatie en dit kut seizoen het kwartje nog niet gevallen is ben je een grote lul en moet je een andere sport gaan doen helemaal als je uit Breda komt.

  0

  0
 • Henri
  4 maart, 2016 - 17:26

  Iemand al gekeken naar het scorend vermogen van dit middenveld. Lazic, Matic en Naah scoren gemiddeld zo’n éénmaal per seizoen. Nee als dit voor Dijkhuijzen de opstelling is voor het 4-4-2 systeem, dan zeg ik: “Laat maar!”

  0

  0
 • chrisje
  4 maart, 2016 - 17:37

  Jammer schep dat je nu ook deze trainer laat vallen .

  0

  0
 • Oldskool
  4 maart, 2016 - 18:20

  Eens met AM. Schelden op de tieners maar de vedettes die geen reet uitvoeren mogen blijven? Brands? Zou bij mij geen minuut spelen als ie de kantjes er vanaf loopt.

  Het gaat puur om instelling. Als die goed is wint NAC van iedereen. Als Dijkhuizen het niet voor elkaar krijgt is hij de zoveelste trainer die het niet lukt.

  Ik snap zijn keuzes ook niet maar ik ben wel benieuwd wat er in die groep speelt want geen trainer passeert zijn beste spelers zonder reden.

  0

  0
 • Zomaar een verteller
  4 maart, 2016 - 18:32

  NAC begint steeds meer op het kabinet te lijken.
  11 zakkenvullers op het veld voor de rest interesseert ze het totaal niet.
  Het bestuur idem dito.

  0

  0
 • Zomaar een verteller
  4 maart, 2016 - 18:35

  Sinds dat Ernie Brandts weg is,is er al een gifbeker ontstaan.

  0

  0
 • scheppioni
  4 maart, 2016 - 19:23

  @ chrisje
  Ik laat hem niet echt vallen jongen, maar voordat hij kwam had ik idd mij ernstige twijfels, maar zijn nuchtere voetbaltaal en een keer niet Bredase achtergrond begonnen mij te overtuigen, na thuis NAC -go ahead ondanks het verlies begon ik iets van het echte NAC terug te zien en heb telkens vermeldt dat Marinus met een zware erfenis zit, maar wanneer je sinds mvv thuis die je ook met wat pech niet wint door in mijn ogen in een winnend elftal die broos ineens vier wissels toepast en nu maar in een laag mentaal elftal blijft veranderen, vind ik dat ik het hierboven nog niet zo gek verwoord ! Ik had het liefst ook veel anders gezien en hoop dat vanaf nu de punten binnen rollen en dat we overtuigend de nacompetitie ingaan !!

  0

  0
 • chrisje
  4 maart, 2016 - 20:24

  Ok schep duidelijk!

  0

  0
 • D van Geene @donvangeene
  5 maart, 2016 - 10:57

  Overigens, in dat halfuurtje dat hij in het veld stond, “bakte”hij er niets van. Toch niets geleerd van de hint van de trainer

  0

  0