Go to Top

Reuser en Van der Leegte beeindigen carrière

Reuser en Van der Leegte beeindigen carrière

Door het kampioenschap van FC Twente sneeuwde het afscheid van twee NAC-spelers een beetje onder. Zowel Tommie van der Leegte als Martijn Reuser beeindigden gisteren hun carrière als profvoetballer.

Martijn Reuser

Reuser begon zijn loopbaan bij Ajax. De geboren Amsterdammer debuteerde in het seizoen 93/94 voor rood-witten en maakte ondermeer deel uit van de selectie die in 1995 de Champions League won. In vijf seizoenen speelde Reuser 42 wedstrijden voor Ajax en werd hij drie keer kampioen, won hij twee keer de Super Cup (voorloper Johan Cruijff Schaal), één keer de Europese Supercup en één keer de Wereldbeker voor Clubs.

Omdat Reuser bij Ajax niet op een basisplaats kon rekenen, verruilde hij het rood-wit in het seizoen 1997/1998 voor het geel-zwart voor Vitesse. Bij de Arnhemmers was Reuser wél een gewaardeerd basisspeler. Dit leverde hem zijn enige interland op.

In het seizoen 1999/2000 keerde Reuser kortstondig terug bij Ajax (3 wedstrijden) om vervolgens vijf seizoenen voor het Engelse Ipswich Town uit te komen. Met Ipswich speelde hij zowel in de Premier Division als de First Division.

Via Willem II en RKC, waar hij in zijn laatste seizoen tot speler van het jaar werd verkozen, belandde Reuser in het seizoen 2008/2009 uiteindelijk bij NAC. In de Eredivisie liet Reuser slechts bij vlagen zijn vroegere klasse zien. Hij was onder Maaskant geen basisspeler en speelde in twee seizoenen 39 competitiewedstrijden (1 goal).

Uiteindelijk kwam de inmiddels 35-jarige Reuser tot 317 wedstrijden (60 goals) en hangt hij nu zijn kicksen aan de wilgen.

Tommie van der Leegte

De carrière van Tommie van der Leegte vertoont aardig wat overeenkomsten met die van Martijn Reuser. Net als Reuser begon Van der Leegte zijn carrière bij een topclub. Van der Leegte leek het als PSV-talent te gaan maken, maar speelde van het seizoen 94/95 tot en met het seizoen 96/97 uiteindelijk slechts 30 wedstrijden (1 goal) voor de Eindhovenaren.

Bij RKC Waalwijk groeide hij uit tot een gewaardeerd middenvelder. In vier seizoenen Eredivisie speelde Van der Leegte 80 wedstrijden (8 goals) en dwong hij na het seizoen 1999/2000 een transfer naar FC Twente af. Bij de Tukkers startte Van der Leegte goed, maar werd hij na kritiek op zijn gedrag buiten het veld uiteindelijk uit de selectie gezet.

Een terugkeer naar RKC in het seizoen 02/03 werd gevolgd door een transfer naar ADO Den Haag, waar hij zijn loopbaan nieuw leven inblies. In de winter van het seizoen 05/06 bereikte Van der Leegte een mondelinge overeenkomst met NAC. De middenvelder vertrok echter naar VfL Wolfsburg, omdat NAC bereid was hem niet te houden aan dit akkoord.

Na anderhalf seizoen in Duitsland, waar hij basisspeler was, leek Van der Leegte toch naar NAC te komen. Ditmaal gooide zijn oude liefde PSV echter roet in het eten. De terugkeer naar Eindhoven in het seizoen 07/08 liep uiteindelijk op een teleurstelling uit. Van der Leegte speelde slechts twee wedstrijden in het rood en wit, waarna hij in de zomer van 2008 uiteindelijk wél de overstap naar Breda maakte.

Zijn periode in Breda was ook geen onverdeeld succes. Een fitte Van der Leegte bleek van absolute meerwaarde voor NAC, maar als gevolg van langdurige blessures speelde Tommie in twee seizoenen slechts 28 wedstrijden voor de Parel van het Zuiden.

Enkele maanden geleden nam Van der Leegte het besluit dat het wel mooi geweest is. Ondanks een contract dat nog één jaar doorloopt besloot hij na 334 wedstrijden (18 goals) er een punt achter te zetten.

18 Reacties op "Reuser en Van der Leegte beeindigen carrière"

 • Rik
  3 mei, 2010 - 12:04

  Ik ook!

  0

  0
 • scheppioni
  3 mei, 2010 - 12:05

  Het ga je goed mannen, ik had jullie liever eerder bij ons NAC gezien !

  0

  0
 • danielb
  3 mei, 2010 - 12:10

  Ik ben een groot VDL fan, vind het jammer dat hij weg gaat.
  Het ga jullie goed!

  0

  0
 • peerkes
  3 mei, 2010 - 12:29

  wens ze het beste.
  in hun verdere loopbaan.

  0

  0
 • Snorkel
  3 mei, 2010 - 12:31

  Veel geluk en succes in jullie verdere leven mannen!

  0

  0
 • Martijnnaccer
  3 mei, 2010 - 12:36

  Veel geluk in jullie verdere leven!

  0

  0
 • WallieNAC
  3 mei, 2010 - 12:46

  Ik vond Reuser in zijn eerste seizoen voor zijn blessure aan zijn schouder echt een goede speler. Heeft helaas na deze blessure nooit meer zijn oude niveau kunnen halen!

  0

  0
 • Mark
  3 mei, 2010 - 12:46

  Bedankt voor alles mannen.

  Veel plezier en succes in wat jullie nu gaan doen.

  0

  0
 • nac6
  3 mei, 2010 - 12:56

  het ga je goed manne hopelijk gaan er nog meer van die oude mannen penders trek je conculsie en ga ook

  0

  0
 • Jasper
  3 mei, 2010 - 13:02

  Toch 2 NOAD-spelers die nooit alles uit de kast hebben kunnen halen bij ons NAC. De een nog wat meer dan de ander, maarja, tot ziens! En veel succes in jullie verdere carrières!

  0

  0
 • Benji
  3 mei, 2010 - 13:08

  @nac6

  Dat gaat niet zomaar >DENK IK<, we hebben al van zwaanswijk afscheid moeten nemen.. Je kunt geen 2 nieuwe verdedigers opeens opstellen..

  Zwaanswijk gaat weg, vervanger komt te staan, Penders geeft vervanger advies en de nodige hulp, volgend jaar penders weg, vervanger voor penders gaat er staan, de vervanger van zwaanswijk geeft advies aan de vervanger van penders, en gaan opelkaar inspelen en ZOOOO je hebt 2 goeie (eindelijk jongere) verdedigers die het advies van Penders hebben gevolgd.

  0

  0
 • Bredaah
  3 mei, 2010 - 13:08

  Jammer dat er geen echt afscheid heeft kunnen zijn van deze mannen!
  Toch twee spelers die wel wat gepresteerd hebben.
  Zo ook het afscheid bij NAC van bijvoorbeeld Elshot, mag hopen dat dat volgend jaar nog een keer gebeurd in een vol stadion!

  0

  0
 • Roberto
  3 mei, 2010 - 13:19

  Als die gasten niet nog een keer een huldiging krijgen vind ik het respectloos en niet NAC waardig. Eerste wedstrijd van volgend seizoen al deze spelers een mooie ereronde laten lopen onder luid applaus… en niet in een stadion waar FC twente zijn kampioensfeest viert.

  Overigens heb ik nog steeds het gevoel dat Zwaanswijk alsnog blijft.

  0

  0
 • Fred K
  3 mei, 2010 - 13:27

  ''Omdat Reuser bij Ajax niet op een basisplaats kon rekenen…''

  Er kon beter staan;
  Omdat Reuser na een hele zware blessure niet meer zijn oude stijgende nivo haalde…

  Veel succes in jullie verdere maatschappelijke carriere en bedankt voor wat jullie voor Nac hebben gedaan!

  Zwaanswijk moet blijven! ;)

  0

  0
 • Junior
  3 mei, 2010 - 13:52

  Beide bedankt voor de mooie seizoenen die mede door jullie zijn mogelijk gemaakt. Reuser was zeerzeker voor zijn blessure een echte aanwinst en ook VDL heeft meerdere malen bewezen van waarde te zijn! Succes in de toekosmt en hardstikke bedankt. Zwaanswijk, mocht er echt geen nieuw contract meer komen: Bedankt! Voor jou geld hetzelfde.

  0

  0
 • aNAConda
  3 mei, 2010 - 16:20

  toch knap dat reuser in de premier division en in de first division heeft gespeeld
  moet dit eigenlijk niet zijn de premier league en championship zijn???

  0

  0
 • de majoor
  3 mei, 2010 - 17:18

  gedroomde opstelling voor volgend jaar
  jelle
  janse luickx penders snoyl

  gorter gillisen schilder

  zijler amoah josua john

  met op de bank
  v fessem
  kruiswijk
  kwakman
  de graaf
  loran
  lurling
  kolka
  ars
  fouad

  0

  0
 • @ de majoor
  3 mei, 2010 - 17:51

  Wat een zielige opstelling je gaat spelers zoals Loran Of kruiswijk (kan NAC toch niet betalen dus droom
  verder) niet op de bank zetten en Jansen of luickx spelen, met alle respect….

  0

  0