Go to Top

Richelor Sprangers geselecteerd voor Haiti onder 20

Richelor Sprangers geselecteerd voor Haiti onder 20

Richelor Sprangers is opgeroepen voor Haiti onder 20 en zit daarmee in de selectie voor de wedstrijden tegen Trinidad & Tobago, St. Lucia en Cuba. Deze wedstrijden zijn onderdeel van de laatste kwalificatieronde in de Caribische regio.

Op de website van NAC is het volgende bericht te lezen:

Richelor gaat op 13 oktober op pad voor de start van het trainingskamp. De wedstrijden staan gepland van 22 oktober tot 26 oktober.

Zaterdag 22 oktober: Haïti – St. Lucia
Maandag 24 oktober: Haïti – Cuba
Woensdag 26 oktober: Trinidad & Tobago – Haïti

Het is niet de eerste keer dat Sprangers wordt opgeroepen voor een nationaal jeugdelftal. In 2013 mocht hij meedoen met selectiewedstrijden voor Nederland onder 15. Een debuut bleef destijds uit en nu krijgt hij dus de kans om zich te bewijzen voor Haïti. Richelor werd geboren in Port-Au-Prince en kwam op jonge leeftijd naar Nederland. Sinds 2008 maakt hij deel uit van de jeugdopleiding en hij doorliep daarin alle jeugdelftallen.

Vorig seizoen was hij ook onderdeel van de NAC onder 19 en wist hij met zijn team te promoveren. Dit seizoen begon de jonge spits goed. Buiten het veld haalde hij zijn schooldiploma en hij mocht in de voorbereiding meetrainen met het eerste elftal. Daarnaast was hij ook nog eens vier keer trefzeker in de oefenwedstrijd tegen de Moerdijkse Selectie. Zijn ontwikkeling van de afgelopen jaren wordt dus beloond met deze oproep.

Richelor zelf heeft er natuurlijk zin in. “Ik heb er heel veel zin in en verwacht dat het een mooie ervaring wordt. Ik wil zo veel als mogelijk genieten.” 
Wat betreft zijn teamgenoten in het Haϊtiaans voetbalelftal is het nog gissen voor de aanvoerder van NAC onder 19. “Ik ken de jongens niet en weet eigenlijk ook niet zoveel van ze. Ik denk wel dat ze fysiek heel sterk zijn en heel snel.” 

Weer een dikke duim omhoog voor de mannen van de jeugdopleiding van NAC. Dit soort nieuws lezen wij graag! Richelor veel plezier en succes in Haïti!

Bron: B-Side Rats; NAC

18 Reacties op "Richelor Sprangers geselecteerd voor Haiti onder 20"

 • scheppioni
  10 oktober, 2016 - 12:50

  Leuk voor deze NAC talent, prima in de voorbreiding, hopelijk nog eens van grote waarde in de toekomst voor ons NAC BREDA ! Proficiat en succes Richelor !

  0

  0
 • H.K.
  10 oktober, 2016 - 12:59

  Veel succes in Haiti. Alleen vraag ik me wel af of er daar wel valt te voetballen nadat orkaan Mathew het hele land getroffen heeft. En om verder te kijken in de toekomst bij NAC; Is deze jongen niet beter als stand in te gebruiken voor Dessers? Want verder hebben we geen echte spits hoor.

  0

  0
 • Linksrechts
  10 oktober, 2016 - 13:24

  Knap zeg. Opgeroepen voor het nationale elftal van Haiti. Leuk voor die jongen hoor, laat dat duidelijk zijn, maar het zegt natuurlijk helemaal niks. Iedere voetballer uit de Ere-divisie en misschien zelf Juup-league, zou voor dat elftal worden opgeroepen. Maar dan ook echt allemaal, tenzij geblesseerd. Zo waardeloos is het elftal van Haïti.

  Zit werkelijk niemand bij die ook maar iets bereikt heeft. Spelen allemaal, jong- en oud, in de lokale competitie van Haïti op 1 enkele uitzondering na die dan 2e divisie Frankrijk speelt o.i.d.

  Nogmaals, leuk voor die jongen hoor, maar dikke duim omhoog voor de jeugdopleiding van NAC? Kan het nou niet een klein beetje objectiever jongens?

  Maar goed, ik zal wel weer een zuurpruim zijn. Het zal wel verder.

  0

  0
 • ome cor
  10 oktober, 2016 - 13:37

  @Linksrechts
  Gelukkig geef je enige blijk van zelfkennis in je afsluitende zin.

  0

  0
 • Rattata
  10 oktober, 2016 - 15:35

  @Linksrechts

  Is gewoon leuk voor die jongen. Niks meer en niks minder. Afkraken heeft geen zin.

  0

  0
 • Linksrechts
  10 oktober, 2016 - 15:45

  Ik kraak niks af. Ik zeg toch ook gewoon “Leuk voor die kerel” Maar ik stoor mij dan aan de afsluiter “Goed gedaan van de NAC jeugdopleiding” Dan denk ik, kom op.. Laten we a.u.b. even objectief blijven zeg.

  0

  0
 • Kinderkaartje
  10 oktober, 2016 - 16:01

  LinksRechts

  Nooit de ‘over ons’ op deze pagina gelezen, dus? Ik maak het je makkelijk en quote er even een stukje uit

  [Q]
  Tegenwoordig dus nog strikt een NAC nieuwssite. We zoeken nieuws en plaatsen dat. Liefst met een neutrale toon, zodat de lezers zelf hun opinie kunnen bepalen in de ‘reageersels’. Dat neutrale lukt echter niet altijd. Wij zijn ook supporters, dus het wil nogal eens gebeuren dat een voor- of afkeur doorsijpelt in een bericht. Het zij zo. Daar zijn we ook supporters voor
  [/Q]

  Objectiviteit is dus nergens voor nodig,

  0

  0
 • Braze
  10 oktober, 2016 - 16:49

  Misschien kunnen de NAC-supporters hem wat spullen meegeven voor de voetballers/voetbalclubs daar die getroffen zijn door de orkaan.

  0

  0
 • Badeend
  10 oktober, 2016 - 17:13

  Ik ben het wel met linksrechts eens hoor. Het zou pas écht knap zijn van de jongens achter de NAC jeugdopleiding als Richelor Sprangers gewoon werd opgeroepen voor het nationale team van Duitsland, of, vooruit, Argentinië. Tot dat moment vind ik ze eigenlijk allemaal maar prutsers. Goetzee voorop natuurlijk, want die heeft het uiteindelijk allemaal op zijn kerfstok.

  0

  0
 • Dun Diëe
  10 oktober, 2016 - 17:14

  Braze, mooi idee maar ik vraag me af of het niet een beetje kortdag is. Die jongen vertrekt over drie dagen en als hij een pakket aan inzamelingsspullen mee wil nemen dan zullen daar wel wat haken en ogen aan zitten. Diebkrijg je niet zomaar mee. En om nou met drie truien en een paar sloffen aan te komen zetten terwijl er een miljoen mensen ontheemd zijn is ook weer zo wat.. Een wat groter opgezette inzamelingsactie is wellicht wat beter.

  0

  0
 • Badeend
  10 oktober, 2016 - 17:16

  @ Braze: briljant idee. Sport is bij uitstek een middel om uit ellende te komen (of deze even te vergeten)!

  Een ad hoc actie voor Samen Voor NAC? Zijn oude, maar goed bruikbare voetbalschoenen en shirts bijvoorbeeld bruikbaar?

  0

  0
 • Actiepak
  10 oktober, 2016 - 17:17

  Hoe krijgen mensen het voor elkaar hier negatief op te reageren… Dan ben je wel heel erg klein geschapen.

  Fantastisch nieuws voor deze jongen natuurlijk, spelen voor een nationaal team is een eer. Verder hoop ik dat deze jongen doorbreekt in het eerste van ons NAC, want hij voetbalde prima deze zomer én hij kwam erg sympatiek over.

  Zet ‘m op Rich!

  0

  0
 • Badeend
  10 oktober, 2016 - 17:19

  @ Dun Diëe

  We zijn ook ‘maar NAC’ hè, we moeten niet de illusie hebben dat wij met zijn 19 duizend de ellende op Haïti even op gaan lossen. Maar wat ook kan is bijvoorbeeld kijken of Sprangers een contact kan regelen op Haïti waar we een lading sportspullen naartoe kunnen sturen, dan kunnen we bijv twee weken inzamelen (hoogtepunt rond NAC-Fortuna) en dan alles in een keer een containerschip op en op naar Haïti!

  Zou hele mooie actie zijn!!

  0

  0
 • Badeend
  10 oktober, 2016 - 17:20

  Mijn centrale boodschap is eigenlijk – laten we dit vooral niet ‘niet doen’ omdat we er niet genoeg effect mee behalen ofzo.

  0

  0
 • ome cor
  10 oktober, 2016 - 18:15

  Waarom niet gewoon iets leuk vinden voor die jongen zonder een kritische noot te moeten leveren ?

  0

  0
 • Dun Diëe
  10 oktober, 2016 - 18:22

  Badeend, dat is nou een uitstekend plan! Tis dat de duimpjes niet werken op mijn Android, anders had je er één gekregen.

  0

  0
 • MR.BAN.
  11 oktober, 2016 - 09:00

  Hebben ze eigenlijk wel gras in die contreien?!

  0

  0
 • Oosterhout3
  13 oktober, 2016 - 16:46

  Aanvoerder bij de A1, straks jeugd-international(krijgt nac weer € voor geloof ik)…
  Dat zijn de stappen die nodig zijn om top te worden!!

  0

  0