Go to Top

NAC – MVV: de scheidsrechter

NAC – MVV: de scheidsrechter

Zes punten uit de eerste twee wedstrijden. Zes doelpunten -twee tegen- en een hoop plezier op maar ook zeker naast het veld. De stand van zaken bij NAC na twee gespeelde wedstrijden.

Eén zwaluw maakt nog geen zomer maar we zijn wel eens slechter aan de competitie begonnen, welke dat ook is. Het Nieuwe NAC heeft zich na twee wedstrijden bovenin de ranglijst genesteld en het is de bedoeling daar te blijven. Met jong Utrecht en Achilles’29 hebben we nou niet gelijk de zwaarste tegenstanders gehad, maar dit zijn ook wedstrijden die gewonnen moeten worden en dat hebben de mannen van Dijkhuizen maar mooi gedaan.

Het is plezierig om naar te kijken. Spelers als Stans, Rommens, Dessers, Brusselers, Smith-Brown, El Allouchi.. Zo’n verschil met vorig jaar. Toen zat er een heel andere sfeer in de ploeg. Dat was al duidelijk merkbaar na het verloren uitduel tegen FC Eindhoven. Teamspirit ontbrak en er was sprake van wat ‘collegiale onvrede’. Nu staat er een ploeg die voor en met elkaar wilt voetballen; een team. En al vaak is dat het basisingredient gebleken waar men mooie resultaten mee bekokstooft.

Vorig seizoen kwam nu ongeveer onze topscorer Sjoerd Ars bij NAC en wonnen we prompt daarop de tweede thuiswedstrijd van jong Ajax. Nu hebben we nog geen ‘killer spits’ maar wel een fris Elftal. Aanstaande vrijdag komt er een serieuzere kandidaat op bezoek in de vorm van MVV. Met één punt uit twee wedstrijden hebben de Mestreech-enaren geen vliegende start, maar het is een ploeg die zeker niet onderschat moet worden; vorig seizoen waren het enkel gelijke spelen tegen hen.

Agyepong heeft zijn visum op zak (en heeft afgelopen vrijdag al gespeeld), nieuwkomer Arno Verschueren kan al meespelen achterin en ook City-huurling Brandon Barker kan aanstaande vrijdag al worden opgesteld. Het is dus nog een beetje de vraag wie zich in de basis speelt en wie op de bank zal starten. Bodi Brusselers zou dit lot als jonge hond wel eens kunnen ondergaan. Het is aan de trainer om te beslissen en de spelers om zich op de training te bewijzen.

Zo in het begin van de competitie is het nog aftasten voor de trainer. Zeker als er elke week nog nieuwe spelers bijkomen. De selectie is ver onderweg, maar nog niet 100% compleet. NAC hoopt nog wel een paar spelers aan zich te kunnen binden en we gaan de komende dagen zien wie er nog aansluit. Dit kunnen zowel contractspelers zijn maar ook een huurling uit Manchester is nog een optie. De tijd zal het leren.

Het is al een leuke bedoening zo net onderweg in jaargang 2016-2017,  en dat vinden er meer. NAC heeft al 10.500 seizoenskaarten verkocht en afgelopen vrijdag waren er bij de eerste uitwedstrijd ruim 300 NACCERS in Groesbeek te vinden. Je voelt echt dat Het Nieuwe NAC wat losmaakt. Er bruist een bepaalde energie, een buzz in en rond het Rat Verlegh Stadion. Rond NAC, en dat is lange tijd niet geweest.  Lekker is dat! Gemist hebben we dat! En dat gevoel mag zo lang mogelijk duren en tot grote hoogten gaan reiken. Maar niks naast de schoenen lopen en op voorhand alvast de #WegNaarDeGroteMarkt inzetten dit jaar.

We stappen met zijn allen op deze trein en kijken over een tijdje wel op welk station we zijn aangekomen. De neus hebben we al vaker gestoten in plaats van dat we ermee in de boter vielen. Daar passen we voor nu voor. Laten we met zijn allen hiervan genieten, uit en thuis. The Yellow Army mag/moet zich ook weer meer buiten Breda laten zien. We hebben een ploeg die ons support verdient, thuis en uit. Thuis zit dat wel snor (niks gloryhunters in Breda!). Uit hebben we nog terrein terug te winnen. Daar kunnen we na Achilles-uit een vervolg aan geven op de vervelende maandagavond 22 augustus met een even zo vervelende buscombi naar Dordrecht. Kaarten zijn nog te koop, ook via de Supportersvereniging en de Loco’s en laat je niet kisten hierdoor!

Maar eerst aanstaande vrijdag thuis tegen MVV aantreden. De KNVB heeft de heer Jochem Kamphuis als leidsman aangesteld voor deze voetbalavond, lucky him. Zijn assistenten zijn de heren Rens Bluemink en Cristian Dobre. Als vierde official is de jongeheer Steven van der Vrande langs de lijn te vinden.

Zorg jij ervoor dat NAC de grens van 11.000 gaat passeren? Er zijn met aanstaande vrijdag meegerekend nog achttien Avondjes NAC thuis. Minimaal achttien redenen om snel een jouw kaart aan te schaffen. Via www.NAC.nl/seizoenkaart kun je dit regelen. Of langs de S&I-desk gaan bij het Stadion. Daar kun je in de middag ook terecht voor een los kaartje voor aanstaande vrijdag, mocht je nog twijfelen. En natuurlijk is er aanstaande vrijdag vanaf 18:00 ook losse verkoop aan de kassa bij het Rat Verlegh Stadion. Nog drie dagen en un bietje, wij hebben er alweer zin in!

Bron: B-side Rats, KNVB

16 Reacties op "NAC – MVV: de scheidsrechter"

 • Nacfan
  16 augustus, 2016 - 12:05

  Prima samenvatting!

  0

  0
 • Barry
  16 augustus, 2016 - 12:27

  Bovenaan een knop met “klik hier om naar het stukje over de scheidsrechters te gaan” zou wel fijn zijn ;)

  0

  0
 • Lamington
  16 augustus, 2016 - 12:28

  Ik mag dat gezwam wel ;)

  0

  0
 • scheppioni
  16 augustus, 2016 - 12:41

  Prima BreDaN, hopelijk ons NAC vrijdag weer net zo geniaal als gij nu !

  0

  0
 • Marokkaansenaccer
  16 augustus, 2016 - 13:07

  Top stukje tekst! leest lekker weg en motiveert de boel flink, de juiste team spirit die heerst bij de spelers word hier bij mij los gemaakt als supporter laten wij dit seizoen WEER meegaan als supporters met dat gevoel! #watishetfijnomhierteleven

  0

  0
 • Wanny
  16 augustus, 2016 - 13:37

  Hahaha. Duizend woorden om ff te melden wie de scheids is. Mooi.

  0

  0
 • Geeltje
  16 augustus, 2016 - 13:44

  Ik heb er gewoon zo’n zin in he!

  0

  0
 • Judge M.
  16 augustus, 2016 - 13:44

  Vruuuuuger, toen koei nog met een lange oe geschreven werd, het paard van Troje nog een pony was en de kratten bier van hout waren waardoor je nog flink moest doorzuipen om de kachel te laten branden toen was de voorlaatste alinea voldoende geweest voor een dergelijke aankondiging..

  Het bewijs dat vruuuger toen lang niet alles beter was. Hulde wederom BreDan!

  0

  0
 • S.HB.NAC
  16 augustus, 2016 - 14:00

  Ik ben benieuwd naar wat Barker en Verschueren gaan laten zien. Ben vooral ook zeer benieuwd naar hoe Dijkhuizen zijn basiself gaat invullen want dit gaat zo een lastig karwei worden. Welke buitenspelers worden er opgesteld. Welk middenveld (Rommens verdiend zijn kans maar in plaats van wie?), en welke centrale verdedigers. Ik sta in ieder geval keihard te springen en kan niet wachten op vrijdag 20.00. Waarbij NAC weer 3 punten thuis gaat houden en we fier bovenaan blijven staan. Ik gok op een 3-1 overwinning. Come on NAC.

  0

  0
 • johan o
  16 augustus, 2016 - 14:03

  Goed verhaal!…

  0

  0
 • wanny
  16 augustus, 2016 - 14:18

  Ik denk dat ie grotendeels start met dezelfde elf. Hooguit andere buitenspelers.

  0

  0
 • The Cosmic Gate
  16 augustus, 2016 - 14:19

  Potver wat heb ik zin in vrijdag

  0

  0
 • Zo is dat!!
  16 augustus, 2016 - 14:59

  Vruuuuger 😂😂

  0

  0
 • Zeeuw
  16 augustus, 2016 - 17:48

  Ik moet altijd een uur rijden om naar NAC te kijken en vorig jaar heb k me echt wel paar keer afgevraagd onderweg van kan ik niet gewoon beter thuisblijven maar nu met deze nieuwe selectie heb ik weer ouderwets veel zin om te vertrekken! Van vrijdag tot vrijdag duurt te lang😅

  0

  0
 • Tvb
  16 augustus, 2016 - 17:52

  Ga ervanuit dat ze starten met Barker , aangezien ze zo lovend over hem zijn en hij heel de week meetraind (en daarvoor ook al)
  Andere buitenspeler gok ik op Verbeek als hij fit is.
  Spits natuurlijk Dessers
  Rest denk ik hetzelfde.
  Ben erg benieuwd!!

  0

  0
 • Koekjesmade
  16 augustus, 2016 - 20:01

  Mooi verhaal. De echte teamspirit moet natuurlijk nog blijken als er een keer 2 potjes verloren worden, want winnen is goed voor de sfeer en neemt eventuele onrust weg uit het gezichtsveld. Verder wel zeer enthousiast over dit jonge NAC!

  0

  0