Go to Top

‘Schilder op weg naar FC Den Bosch’

‘Schilder op weg naar FC Den Bosch’

Ex-NAC’er Robbert Schilder staat voor een verrassende transfer. De verdediger/middenvelder vervolgt zijn carrière naar verluidt bij FC Den Bosch. Alleen een medische keuring scheiden speler en club naar verluidt nog van elkaar.

Schilder zit sinds zijn vertrek bij FC Twente, waar zijn contract niet werd verlengd, zonder club. Erg veel interesse is er klaarblijkelijk niet voor de man, die toch een heel behoorlijk aantal wedstrijden Eredivisie in de benen heeft. Anders valt de transfer naar een middenmoter in de Jupiler League niet te verklaren, vinden wij. FC Den Bosch pikt Schilder nu transfervrij op en daar zullen de blauw-witten maar wat blij mee zijn. Schilder is namelijk normaliter een speler uit de categorie, die voor Den Bosch niet haalbaar is.

NAC had Schilder natuurlijk ook terug kunnen halen, maar de vraag was of de club daar echt wat mee opgeschoten was. Voor de positie van linkermiddenvelder werd Nijholt gehaald, terwijl Schilder als linksback niet echt goed uit de verf komt. En Donny Gorter liet vorig jaar al zien dat een gemaakte linksback ook in de Jupiler League door het ijs zakt.

Bron: B-Side Rats, Voetbal Inside

43 Reacties op "‘Schilder op weg naar FC Den Bosch’"

 • Johan o
  22 augustus, 2016 - 23:23

  Robbert wa doe je nou man!? Heb je daar een chickie zitten ofzo?

  0

  0
 • Maarten
  22 augustus, 2016 - 23:24

  Ik gun het hem wel!
  Maandag nog niet meespelen, maar daarna alle succes Robbert!!

  0

  0
 • Johan o
  22 augustus, 2016 - 23:26

  @ maarten

  Vrijdagavond bedoel je!?

  0

  0
 • Henri
  22 augustus, 2016 - 23:37

  Hij had van mij best als centrale verdediger mogen komen, want dat daar iemand met ervaring bij moet komen, die wat sturing kan geven is nogal duidelijk.

  0

  0
 • De muzikant
  22 augustus, 2016 - 23:39

  Hans. …..Gemiste kans. ….

  0

  0
 • Dun Diëe
  22 augustus, 2016 - 23:40

  Hier snap ik dus helemaal niets van.. Hij zou zo met een Eredivisie club uit het rechterrijtje meekunnen. Groningen kan wel wat creatieve middenvelders gebruiken volgens mij. Het gaat hem goed hoor, ik hoop dat dit niet de doodsteek van zijn carrière betekent.

  0

  0
 • Brecht
  22 augustus, 2016 - 23:40

  Beter dan stans-haemhouts

  0

  0
 • Daan
  22 augustus, 2016 - 23:42

  We hebben betere middenvelders maar dan moet Dijkhuizen ze wel gaan gebruiken.

  0

  0
 • NAC4EVER!
  22 augustus, 2016 - 23:47

  Jammer dat hij niet naar ons komt, maar alle succes gewenst (behalve (mocht hij al mogen spelen) komende vrijdag en de wedstrijd in Den Bosch na de winterstop).

  0

  0
 • Martinus
  22 augustus, 2016 - 23:49

  Natuurlijk heeft Schilder niks bij NAC te zoeken. Wij hebben een uitstekende linksback, zo zie ik het. Bovendien wil hij als middenvelder spelen, daar zie ik ook geen ruimte. Het zou zonde zijn van het geld en bovendien haal je dan een speler die stiekem wel wat eisen heeft, zijn aanwezige kwaliteiten buiten beschouwing gelaten – en mogelijk een groepsproces hiermee verstoort.
  Wij kunnen geld beter spenderen aan een ervaren verdediger die de hele defensie aanstuurt. Iemand die moet concurreren met Van Diermen.

  0

  0
 • Naccer in mokum
  22 augustus, 2016 - 23:58

  Jammer. Ik denk namelijk dat ie wel van waarde was geweest, zowel binnen als buiten het veld.

  0

  0
 • Rattata
  23 augustus, 2016 - 00:04

  Waarom wilt iedereen zo graag een extra verdediger? Die is er al, dat is Verschueren. Naast hem hebben we nog van Bezooijen, Demon en Rommens. Drie reserves is wel genoeg lijkt me. Nu hebben we toevallig pech met twee blessures en een schorsing op die positie.

  0

  0
 • Bredafun
  23 augustus, 2016 - 00:08

  En maar denken dat ie nac-hart heeft pfff, geld is t belangrijkste hedendaags.
  jammer voor de supporters, die denken en geloven dat spelers n clubgevoel hebben.
  komop zeg, wie t meest biedt, dat is de speler zn cluppie tot eidne seizoen.

  0

  0
 • NAC4EVER!
  23 augustus, 2016 - 00:14

  @Bredafun
  Ja want Den Bosch smijt echt met geld he…..

  0

  0
 • Johan o
  23 augustus, 2016 - 00:19

  Ik gun hem zeker een club…. en nac heeft geen plekje voor m vrij . Dat snap ik ook… maar Den bosch. Man daar is hij nog veels te goed voor….

  0

  0
 • Dutchbird
  23 augustus, 2016 - 01:50

  Schilder heeft een mooie tijd gehad in Breda. Daardoor heeft hij jaren kunnen mee eten uit de ruif van tukker Munsterman. Heeft bij den Bosch betere kansen dan in het nieuwe NAC. Succes Robbert in onze provinciale hoofdstad (voor het eerst na de lopende week).

  0

  0
 • NAC!!
  23 augustus, 2016 - 05:54

  Haemouts eruit zou al veel maken… Slechtste uit de hoop

  0

  0
 • Badeend
  23 augustus, 2016 - 07:22

  @ Rattata

  Rommens is puur een noodverband. Duidelijk geen centrale verdediger. Speelde prima de eerste twee wedstrijden (voor zover ik dat kan beoordelen) maar dat waren ook geen wedstrijden met bijzonder sterke tegenstand (in de spits). Vrijdag wel, toen zag je dat het niet werkte. Dat lag niet – alleen – aan Rommens, maar daar had wel een echte verdediger moeten staan.

  Dan hebben we dus in totaal 4 centrale verdedigers, voor 2 posities die voor een groot deel gaan bepalen hoe we dit seizoen gaan presteren.

  Van Diermen
  Verschueren
  Van Bezooijen
  Demon

  Eigenlijk moeten die laatste 3 zich nog steeds bewijzen en de eerste lijkt voorlopig ook gebaat bij een sterke persoonlijkheid naast hem. Met zoveel jonkies in het team heb je ook behoefte aan leiders in het veld. Meer dan 1 en in meer dan 1 linie.

  DAAROM willen zoveel mensen graag een extra centrale verdediger.

  0

  0
 • de muzikant
  23 augustus, 2016 - 07:28

  SChilder is een goeie voetballer, heeft een super mentaliteit en is er iemand die niet erin hoeft te groeien of wat dan ook.Die kerel staat er gewoon vanaf de eerste minuut. Jammer dat er geen c(r)ontact met NAC is.

  0

  0
 • Jamie
  23 augustus, 2016 - 08:05

  de muzikant:

  Net als al die spelers die vorig seizoen met hun Eredivisie ervaring zo goed presteerden..

  De ervaring van Schilder zegt helemaal niets in de Juup League. Daar worden hele andere dingen gevraagd van de spelers dan in de Eredivisie..

  0

  0
 • Dippo
  23 augustus, 2016 - 08:29

  Tsja, zoals ik al eerder zei had ik hem heel graag bij Nac gezien, een beetje ervaring erbij kan geen kwaad en bovendien een hele nuttige voetballer.

  0

  0
 • De muzikant
  23 augustus, 2016 - 09:02

  Jamie. Dus dat betekent dat geen enkele speler ooit terug moet gaan naar zijn oude club? Boute redenering.

  0

  0
 • Reflektor
  23 augustus, 2016 - 09:07

  Heeft iets met lurling te maken.

  0

  0
 • West
  23 augustus, 2016 - 09:14

  Robert kende een paar goede fases maar kampte net iets te vaak met serieuze blessures, daarnaast is Robert geen geboren leider.. Want dat zou nog een reden kunnen zijn om hem aan te trekken. Dus snap NAC wel.

  0

  0
 • De Lange
  23 augustus, 2016 - 09:15

  Vreemde move, denk dat het net zo n succes wordt als de Zeeuw bij Nac.

  0

  0
 • Jamie
  23 augustus, 2016 - 09:41

  De muzikant:

  Zo wil ik niet direct beredeneren nee. Maar op voorhand ben ik geen voorstander van het terughalen van spelers die in het verleden wel gepresteerd hebben bij NAC.Gorter is daar bijvoorbeeld een voorbeeld van; Prima voetballer maar totaal niet geschikt voor Jupiler League voetbal. Ik ben bang dat dit bij Schilder ook zomaar het geval kan zijn, prima jongen en meer dan een prima voetballer, maar kan hij ook brengen wat er in de Jupiler League wordt gevraagd? Dat betwijfel ik, anders had een andere club hem ook wel opgepikt denk ik.

  Dat vind ik overigens ook de uitdaging mbt de gehuurde spelers van City; Stuk voor stuk prima voetballers met meer dan gemiddelde voetbalkwaliteiten ten opzichte van onze concurrenten, maar ze verliezen nu nog veel duels. Ervaring gaat ze daarin helpen, daar ben ik van overtuigd. Schilder is te oud om dit aan te leren denk ik..

  0

  0
 • RNL
  23 augustus, 2016 - 09:48

  Hoe vaak hebben mensen Schilder de laatste jaren gezien? Want het was een prima kracht bij NAC, absoluut een van de betere destijds (en met de meeste potentie). Maar ik kan niet op basis van die periode zeggen dat ik hem er nu graag bij had gehad. Dus, Den Bosch, prima. Succes.

  0

  0
 • buurman
  23 augustus, 2016 - 10:12

  Kom op beste mede supporters. Schilder is nog steeds voor de Juup een maatje te groot. In dit elftal had NAC hem heel goed kunnen gebruiken. Ik baal dat NAC hem niet heeft opgepikt.
  Ik hoop dat hij vrijdag nog niet meedoet.

  0

  0
 • buurman
  23 augustus, 2016 - 10:22

  Ik moest bij dit item plots terug denken aan Dusbaba. Dusbaba verdedigend sterker dan Schilder. Schilder aanvallend beter. Dusbaba was veel te zwaar en Schilder een bietje te zwaar. Beide heel brutale stadsjongens die wel wat gewend zijn. Dusbaba deed het bij NAC goed en zit voor altijd in onze herinnering omdat hij bepaald geen grijze muis was. Schilder is eveneens een mooie gezellige mafkees.
  De cultuur van NAC is toch dat dit soort gasten bij NAC weer opbloeit !

  Ik vind het een gemiste kans dat we Schilder niet hebben gehaald. Ik ga ook dolgraag naar dit type spelers kijken. Maar…………. je kunt er natuurlijk anders over denken en vinden dat een type als schilder niet in het nieuwe NAC past.
  Roept u maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrr…………………………..

  0

  0
 • kopspion
  23 augustus, 2016 - 10:50

  misschien miscommunicatie ?
  iemand opgevangen det er een schilder naar DB gaat (om dak te verven) en dan aannemen dat het om Robert gaat :-)

  0

  0
 • kopspion
  23 augustus, 2016 - 10:52

  hadden we nog maar een Gerard den Haan in dit elftal….zo’n gast met karakter wordt echt gemist in het huidige middenveld !!!!!
  nu staan er 3 min of meer dezelfde voetballers, maar je hebt ook absoluut een breker nodig daar

  0

  0
 • Someren NAC
  23 augustus, 2016 - 13:06

  Helemaal met Buurman eens. Ik dacht dat Schilder gewoon financieel niet haalbaar is. Met alle respect voor Haemhouts en Stans: een type Schilder was juist broodnodig geweest op het middenveld. Hij had ervoor kunnen zorgen dat we dominanter spelen. En dat is exact waar het nu aan schort. Stans is een stylist en Haemhouts een broodvoetballer (type 13 in een dozijn). Schilder had het verschil kunnen maken en de talenten eromheen met zijn creatieve ingevingen beter kunnen laten renderen. Naar mijn mening een gemiste kans

  0

  0
 • nachoreca
  23 augustus, 2016 - 13:57

  schilder…..tja…aardige voetballer, zeker een meerwaarde voor dit nac breda…maar van de straat en een leider..?! absoluut niet aan de orde.

  0

  0
 • Fred
  23 augustus, 2016 - 15:36

  Schilder bij Den Bosch ?
  Dan zitten er veel eredivisie clubs te slapen en ook de ” toppers ” w.o NAC in de Juup .
  Jammer dat zulke spelers zo moeten eindigen , is nog te goed voor middenmoot Juup , ik denk dat Lurling hier wel een vinger bij in de pap heeft gehad .
  Als ik het middenveld van gisteren weer bezig zag waar alleen Nijholt voldeed zou hij bij ons toch niet misstaan !

  0

  0
 • Oosterhout3
  23 augustus, 2016 - 16:08

  Mensen, als schilder naar nac kwam…. komt hij op de plek van juist…. nijholt!

  Ik heb al gekozen in ieder geval!
  Ik wil perse opt middenveld en iedere week spelen….
  Das lekker eerlijk tegenover gasten die moeten knokken voor hun plek op de trainingen!!

  0

  0
 • Theo
  23 augustus, 2016 - 18:26

  Schilder is 10 keer beter dan die haemhouts,wat een miskleun is dat zeg!

  0

  0
 • ome cor
  23 augustus, 2016 - 21:06

  Schilder kan best mee in de eredivisie, maar dan wel op het middenveld.
  Verdedigen is niet zijn grootste kwaliteit.
  Dat er mensen roepen dat NAC heeft zitten slapen is natuurlijk flauwekul. Hoeveel middenvelder moeten we nog halen dan ?
  Dat mensen Schilder aanvallen op het feit dat ie niet naar NAC komt is gewoon dom, want NAC heeft hem helemaal niet gevraagd.
  En naar Den Bosch voor de centen ? Whahahaha….ja om ze uit te geven in de binnenstad daar, maar niet om daar erg veel te verdienen.

  Nogmaals, ik denk dat ie makkelijk op het middenveld in de eredivisie meekan, maar omdat niemand hem heeft gevraagd op het hoogste niveau moet ie zich nu eerst zien te bewijzen in de JL. En zoals we aan NAC hebben kunnen zien is dat misschien nog wel veel moeilijke voetballen als in de ere.

  0

  0
 • scheppioni
  23 augustus, 2016 - 21:14

  Goeie tekst Da Pope !!
  Enne buurman, Dusbaba hahaha deze keer heb je zeker een punt in mijn ogen, sommige spelers passen altijd wel bij ons NAC, alleen rijst de vraag klikt zo’n sfeer persoon als voetballer met zo’n nuchter tinus als Dijkhuizen ? Verder lijkt me Nijholt op zijn geliefde plek wel de beste aanwinst met vooral het oog op langer termijn en linksback zal Schilder niet prefereren !

  0

  0
 • Fred
  23 augustus, 2016 - 21:24

  Ben het wel met Theo eens wat is die Haemouts tegengevallen zeg , was gisteren weer bedroevend .
  Zowel aanvallend als verdedigend .
  Overigens heeft Schilder wel degelijk oriënterend met NAC gesproken maar waar het nu eigenlijk op mis is gelopen en wie van de twee partijen geen zin in een nieuw huwelijk had is niet duidelijk geworden .
  Eeuwig zonde want ook ik vond hem 2 klassen beter dan Haemouts en ook als Stand in deze vorm .

  0

  0
 • am
  23 augustus, 2016 - 21:29

  Wat een vage reacties weer. Weet iemand wat hij de laatste jaren heeft gedaan? Nee niemand waarom zou je zo iemand dan nog bij NAC willen hebben. Alles gebaseerd op zijn tijd bij NAC, maar daar heb je nu niks meer aan.

  0

  0
 • Jamie
  23 augustus, 2016 - 22:50

  Beste Fred,

  Mag ik je wellicht even op het volgende attenderen;

  Haemhouts was bij Stillem2 een zeer gewaardeerde kracht vanwege zijn instelling. Maar deze jongen was altijd 11,12,13 of 14e man. Waarom hij zo geroemd werd? Omdat hij niet zeurde, niet omdat hij de voetbalkwaliteiten bezit van Ronaldinho. Bij NAC is hij nu aanvoerder en daarmee in principe ‘nummer 1’, misschien moet je deze jongen iets meer tijd geven om hieraan te wennen? En daarbij, deze jongen is 2 keer gepromoveerd vanuit de Jupiler League, die weet echt wel op de jonge jongens over te brengen wat er nodig is om dit met dit team te bewerkstelligen.

  Dat zie ik, met alle respect voor de voetballer Schilder uit zijn NAC periode, veel liever dan een speler zonder deze ervaring en die in de laatste 4 seizoenen minder wedstrijden heeft gespeeld dan Haemhouts!

  0

  0
 • Bredafun
  24 augustus, 2016 - 00:00

  @am, juist! wat ik al duidelijk probeerde te maken, de meeste denken nog steeds dat ie zo verbonden is met zn cluppie NAC (dream on zou ik zeggen), die gast ga, waar ie zicht beste voelt. En of t nou financieel is of via regeltjes, hij zal echt niet kiezen voor nac omdat ie zo achter dit nac zou staan. En dat geldt voor alle spelers, er zijn er barweinig die er nog echt voor over hebben hebben om hun club te steuen en bij te tekenen!
  Ik kan hem geen ongelijk geven. :)

  0

  0
 • Gerrit39
  24 augustus, 2016 - 07:21

  Schilder op weg naar den bosch? Das is toch niet zo vreemd die rijden overal rond. Ha!.

  0

  0