Go to Top

Schorsing Ünal blijft staan, NAC in beroep

Schorsing Ünal blijft staan, NAC in beroep

De KNVB heeft vanmorgen besloten de strafeis, die bij de rode kaart tegen FC Eindhoven hoorde, te handhaven. Het beroep wat NAC gisteravond deed heeft dus tot niets geleid.

Omdat NAC nog steeds van mening is dat Enes Ünal een lichtere straf verdient, is NAC vandaag weer in beroep gegaan. Normaal gesproken zou dit betekenen dat er twee weken overheen gaan, waarin de speler wel beschikbaar zou zijn. De regels zijn bij schorsingen in de play-offs echter anders. Enes Ünal is om deze reden morgen tegen Willem II niet bij. In de uitwedstrijd is hij door het beroep normaal gesproken wel in te zetten.

Update:

NAC4EVER! en NOAD hadden het hieronder al vermeld. Maar volgens Dennis van Bergen van de VI is het beroep tegen de schorsing van Enes Ünal pas na het weekend. Hierdoor kan de jonge spits zondag wel meespelen. Een eventuele langere schorsing staat dan open voor volgend seizoen.

Bron: B-Side Rats, KNVB, VI

16 Reacties op "Schorsing Ünal blijft staan, NAC in beroep"

 • Rattata
  18 mei, 2016 - 13:31

  En hoe was dit gegaan als Feyenoord dit overkomt?!?!

  Zie Michiel Kramer in de bekerfinale…

  We worden weer genaaid!!!

  0

  0
 • NAC4EVER!
  18 mei, 2016 - 13:32

  Ik las op VI dat het zeker is dat Ünal morgen niet speelt en zondag wel.
  Een uitspraak over zijn straf komt er nog wel. Maar als het goed is, is alles meer dan 1 wedstrijd voor volgend seizoen.
  Ik neem aan dat die (eventuele) schoring dan voor de play-offs zijn, dus die schorsing is mogelijk niet in zijn ‘NAC tijdperk’/
  (Mocht NAC volgend jaar geen play-offs spelen. Of dat hij al weg bij NAC).

  0

  0
 • NOAD
  18 mei, 2016 - 13:38

  Dit staat er inderdaad op VI.nl:

  NAC Breda kan zondag in de return tegen Willem II gewoon beschikken over spits Enes Ünal. De club gaat in beroep tegen de straf die de Turk kreeg na een rode kaart.
  De negentienjarige aanvaller werd door de tuchtcommissie voor drie wedstrijden geschorst vanwege ‘ernstig gemeen spel’ in het gewonnen duel met FC Eindhoven (2-0). Los van de uitkomst van de beroepszaak kan Ünal donderdag (19.30 uur) niet in actie komen tijdens het heenduel in het Rat Verlegh Stadion, waar de rivalen NAC en Willem II om een Eredivisie-ticket spelen.

  Omdat de zaak pas na het weekend verder wordt behandeld door de KNVB, kan de Manchester City-huurling wel in de terugwedstrijd meespelen. Een mogelijke schorsing schuift dan door naar het volgende seizoen.

  0

  0
 • Toontje
  18 mei, 2016 - 13:40

  Heb het maandag al gezegd…je mag in beroep maar je mag niet spelen. Dat is in de normale competitie anders. Logisch ook want anders gaat iedereen in beroep als de zaak toch pas later is. De wedstrijden zijn dan al voorbij en je hebt gewoon mee kunnen doen. Heel logische regel dus.

  0

  0
 • Plukkie
  18 mei, 2016 - 13:45

  Brands in de spits

  0

  0
 • JK
  18 mei, 2016 - 13:57

  Seuntjens en Ars in de spits, Brands er achter in de ruit op het middenveld met Matic, Duarte en Dingsdag die verrassend goed speelde tegen Eindhoven thuis. Jelle tussen de palen, daar voor Stam, hopelijk Pedro, die maandag ook goed speelde, Kenny en Donny.

  0

  0
 • Freeman
  18 mei, 2016 - 14:16

  Volgens mij was het bij Kramer ook nog anders – die had geen rode kaart gekregen, maar werd op basis van tv-beelden vervolgd. Dan is er dus niet 100% zeker sprake van een schorsing, waardoor Feyenoord door in beroep te gaan de straf dus uitstelde tot na de definitieve uitspraak.

  Ik vermoed dat Stam wel mee mag spelen omdat zijn rode kaart direct geseponeerd werd. Het enige vreemde aan de situatie is wanneer de rode kaart van Ünal in beroep ook geseponeerd zou worden – dan heeft ie natuurlijk onterecht een wedstrijd aan de kant gestaan. Ik vermoed dat het daarom al bewezen geacht wordt dat zijn rode kaart terecht was en er alleen nog over de hoogte van de straf gediscussieerd kan worden.

  Gok ik.

  0

  0
 • NAC de Parel
  18 mei, 2016 - 14:22

  Kan iemand mij de logica uitleggen, dat hij dan de eerste wedstrijd niet mag spelen, maar de tweede wedstrijd wel? Wat een kromme regels heeft die zogenaamde bond…

  0

  0
 • TpT
  18 mei, 2016 - 14:23

  Hoe kun je hier nou tot 2x toe 3 wedstrijden voor eisen.

  Echt, ze hebben gewoon geen zin om moeite te doen daar in Zeist en denken gewoon ze zoeken het maar uit bij NAC. Ongelooflijk.

  0

  0
 • Oosterhout3
  18 mei, 2016 - 14:31

  @nacdeparel, omdat hij rood kreeg, 1 wedstrijd zoiezo… een tweede is nog maar de vraag dat die blijft staan, vandaar donderdag niet maar zondag wel!

  0

  0
 • Dutchbird
  18 mei, 2016 - 14:38

  als ik al die opstellingen hier zo lees hebben we Dijkhuizen eigenlijk helemaal niet meer nodig :-)

  0

  0
 • NAC de Parel
  18 mei, 2016 - 14:56

  @Oosterhout3
  Thanks! Redelijk krom, stel het blijkt onterecht rood geweest te zijn (bij welke voetballer dan ook) dan zou diegene onterecht een wedstrijd schorsing hebben gehad

  0

  0
 • Jack de Knipper
  18 mei, 2016 - 15:30

  Zet Naah aub achter de kassa of bar aankomende wedstrijd, was afgelopen zondag by far de zwakste schakel op het veld. tot ziens

  0

  0
 • ennoajseejer
  18 mei, 2016 - 15:51

  er zat gewoon een enorm “gat” in het middenveld maandag. Ergens klopte er iets niet. Tegen eindhoven allee, maar tegen Willem 2 kan dat fataal zijn. Ik hoop alleen dat Dijkhuizen niet behoudend gaat spelen

  0

  0
 • HupNac
  18 mei, 2016 - 16:05

  Twente mogelijk teruggezet naar de Jupiler, WII dan altijd ere en NAC mag het uitzoeken tegen WII die dus niets te verliezen hebben. Hoezo corrupte bende bij de KNVB..!

  Vandaag om 17.00 persconferentie KNVB.

  0

  0
 • Wouter
  18 mei, 2016 - 18:56

  @ Jack de knipper , zet hem gewoon maar ergens waar hij geen kwaad kan , ik ben zondag duizend doden gestorven met die idioot , wat een onrust dat ventje en ook nog constant in de weg lopen en lopen waar hij niet moet zijn .
  Damen op die plek .

  0

  0