Go to Top

Shane O’Neill in de basis tegen Telstar

Shane O’Neill in de basis tegen Telstar

Shane O’Neill mag zich opmaken voor zijn eerste basisplaats als NAC-speler. De gehuurde Amerikaanse Ier krijgt morgen in Velsen de voorkeur boven Arno Verschueren.

Marinus Dijkhuizen licht zijn keuze in gesprek met BN DeStem toe: “Arno heeft de laatste vier tot vijf wedstrijden verdedigend wat steekjes laten vallen. Shane is fit en heeft zich getoond de laatste weken. Hij brengt extra fysiek, extra mentaliteit en extra coaching.”

O’Neill wordt dit seizoen gehuurd van Apollon Limassol en maakte bij zijn debuut tegen RKC Waalwijk meteen indruk door NAC met een kopbal op voorsprong te zetten. Hij liet na afloop weten vooral blij te zijn minuten voor NAC te mogen maken en krijgt morgen dus vanaf de eerste minuut een kans.

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

37 Reacties op "Shane O’Neill in de basis tegen Telstar"

 • Halve Liter
  13 oktober, 2016 - 18:35

  Lijkt mij een verstandige keuze, O’Neill is een flinke vent en volgens Dijkhuizen een echte Amerikaan; oftewel hij heeft een topmentaliteit en coacht veel, vooral dat laatste is iets wat deze jonge ploeg kan gebruiken. Verschueren is pas 19 en ligt nog 3 jaar vast dus die komt er nog wel, wordt alleen maar beter. Wat mij betreft een verstandige keuze van Marinus, ben erg benieuwd morgen

  0

  0
 • THE Don
  13 oktober, 2016 - 18:48

  Vier, vijf wedstrijden te laat

  0

  0
 • Bart
  13 oktober, 2016 - 18:58

  Als t aan mij ligt zie ik graag meer van dit soort voetballers worden tegenstanders bang van!

  0

  0
 • Halve Liter
  13 oktober, 2016 - 19:06

  @THE Don

  Hij was niet fit toen hij bij NAC kwam, pas vanaf Volendam was hij in staat om een volledige wedstrijd te spelen, vier/vijf weken geleden was hij geblesseerd en had hij nooit kunnen spelen

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  13 oktober, 2016 - 19:38

  Morgen mag je blij zijn met een 1-1 gelijkspel. Elke keer andere spelers dan kom je nooit in het ritme we zijn nu alweer 9 wedstrijden verder en nog steeds geen vaste basis. Telstar ruikt bloed word mega lastig morgen.

  0

  0
 • John Sigaar
  13 oktober, 2016 - 20:16

  Prima keuze.

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  13 oktober, 2016 - 20:21

  Rieel zijn mag hier niet op deze site. Hebben mensen hier niet Volendam uit gezien ? Word eens wakker mensen we zijn er nog lang niet dus je mag blij zijn morgen met een 1-1 meer word het echt niet

  0

  0
 • Fred
  13 oktober, 2016 - 20:22

  Hij maakte meteen indruk dus stelde Marinus hem direct 4 wedstrijden daarna en een gemiste periode later op . Het raakt kant noch wal .
  Ik wordt zo moe van die open deuren intrappen en dat getreuzel van de technische staf .
  Al dat gedonder heeft nu alweer te veel puntenverlies opgeleverd .

  0

  0
 • SjorsNac
  13 oktober, 2016 - 20:45

  Geen idee wat we van hem kunnen verwachten, mooie actie en een doelpunt en meteen daarna bijna een penalty veroorzaakt toen. Succes shane, de beuk erin morgen.

  0

  0
 • David
  13 oktober, 2016 - 20:45

  @sjef de gevulde koek
  Je mag van mij best rieel zijn hoor, wat dat ook mag zijn.
  Dat gezeik en pessimisme op deze site daarentegen is wel enorm vervelend. Zo heeft Ouwe Spionkop vandaag nog de geweldige voorspelling gedaan dat NAC 8e gaat worden. Waar hij op baseert dat er 7 teams in de Jupiler league beter dan NAC zijn is mij echter een raadsel.
  Jij voorspelt hier dat 1-1 morgen het maximale resultaat zal zijn vanwege één wijziging in de opstelling?
  Reëel (zo schrijf je dat) zijn mag best hoor, maar dit ben jij helaas totaal niet. Als we slechts een wedstrijd meer hadden gewonnen afgelopen periode waren we ‘gewoon’ periodekampioen geworden met een overwegend jong elftal.
  Ook is er enorm veel kritiek op Dessers. Die jongen is pas 21 jaar en creëert enorm veel kansen en laat heel het elftal beter voetballen, dit was duidelijk te zien toen hij er tegen VVV niet in stond. Waarom krijgt zo’n jongen niet gewoon de volle steun?

  0

  0
 • ome cor
  13 oktober, 2016 - 20:50

  Wie was ook alweer die immer 100% NOAD-eisende mopperkont met z’n flinke reistijd voor de thuiswedstrijden van NAC die onderstaand stukje jammerend uit z’n toetsenbord peurde na de winst in de oefenpot tegen Grunn ?

  Nog ene voorbeeld, als nu blijkt dat het met Shane O’Neill in de achterhoede veel stabieler lijkt te staan en Marinus komt volgende week weer met van Diermen/Verschueren aan dan heb je het in mijn ogen de winst van een oefenwedstrijd niet gepakt, ondanks de prima 0-1 winst !!!

  Een beetje meer vertrouwen en wat minder gezeur vooraf zou al een stuk schelen. ;-)

  0

  0
 • Fred
  13 oktober, 2016 - 20:58

  En toch aan de hand van de laatste 2 wedstrijden zou ik echt al blij zijn met één punt .
  Zo bijster goed is het allemaal niet en elke wedstrijd is een positief resultaat erg onzeker tegen, wie je ook speelt .
  We moeten de statistieken eens nakijken , we winnen haast geen kopduel , vrijwel alle tegengoals komen uit stilstaande standaard situaties en we geven corners weg alsof het zegeltjes bij de benzinepomp zijn en afvallende ballen zijn steevast voor de tegenpartij .
  En nog steeds zijn corners vanwege het gemis aan body , lengte en een moedige te kleine keeper in de 16 de gevaarlijkste situaties .
  Met alle respect voor Dessers , kansen moet je niet alleen creëeren , je moet ze ook af en toe eens maken , de kansen die hij onbenut laat zijn haast moeilijker om ze niet dan wel te maken .

  0

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  13 oktober, 2016 - 21:09

  Klinkt goed, versterking van de verdediging is een groot aandachtspunt. Verdedigen moet immers beter.
  Het is net als bij een pizza: eerst de bodem (verdediging, incl. verdedigende middenvelders) en dat de rest.

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek@david
  13 oktober, 2016 - 21:29

  Alle wedstrijden die weghebben gespeeld hebben we er geen 1 overtuigend gewonnen. Er zit veel rek in dat denk ik wel maar voetballend ist gewoon een drama. Volendam uit hebben ze laten zien totaal niet klaar te zijn. Play-off voetbal speel je altijd dat is zeker. En dessers is de beste speler van nac op dit moment totaal geen kritiek op. Je heb geluk dat andere teams op hetzelfde niveau zitten maar fysiek beter zijn mvv, vvv zelfs den bosch was je thuis niks. Het word een zware kluif en ik verwacht echt niet dat ze morgen ineens de pannen van het dak spelen na wat ik heb gezien in Volendam wamt dat was om te janken

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  13 oktober, 2016 - 22:09

  Ohja en Stans moet natuurlijk in de basis grote fout van onze trainer.

  0

  0
 • Henri
  13 oktober, 2016 - 22:10

  Na weer een interlandbrake breekt er nu weer een periode aan. Een periode waarin Dijkhuizen eens een team moet opstellen en vertrouwen geven tot aan de winterstop. Al dat gewissel zet weinig zoden aan de dijk. Hij moet nu eens een team, spelers, zijn vertrouwen geven. Hij heeft tenslotte nu dik twee maanden de tijd gehad ze te wegen en echte grote uitschieters zitten er niet tussen. Met O’Neill komt er in ieder geval meer body, ervaring en duelkracht in het team. Verschuren komt gewoon body tekort tegen fysiek sterke spitsen. Voor de rest maakt het in de verdediging niet veel uit. Gewoon allemaal middelmaat, waarbij ik nog wil aantekenen dat Rommens en Verschueren op de rechtsback positie ook geen verkeerd figuur zullen slaan t.o.v tikkie breed en terug Sporkslede. Tevens is de afgelopen wedstrijden wel duidelijk geworden dat Smith-Brown verdedigend erg magertjes is. In de aanval hoeft ook niets te worden veranderd. Verbeek blijft ondanks zijn talent steeds falen en Agyepong is een speler zonder overzicht en inzicht, die acties maakt om de actie. Er zit totaal geen gedachte achter. Het vertrouwen moet vooral aan een vast middenveld worden gegeven. Daar moet het verschil worden gemaakt. Wat mij betreft is er maar één middenveld mogelijk El Allouchi, Stans en Nijholt. El A is de enige middenvelder die positief is opgevallen tot nog toe. Stans moet gewoon vertrouwen krijgen anders vertrekt hij in de winterstop en een schoppertje als Nijholt, met een goede vrije trap, heb je altijd nodig. Laat dit elftal maar staan. Na de volgende 5/6 wedstrijden weten we weer meer.

  0

  0
 • David
  13 oktober, 2016 - 22:18

  @sjef de gevulde koek
  Overtuigend is het inderdaad niet, maar dat is tot nu toe alleen jong psv, ook VVV heeft al dramatische wedstrijden gespeeld. Fysiek moeten er zeker nog stappen worden gezet, maar met jonge gasten als Rommens, el Allouchi, Dessers, en ook Sporkslede is nog redelijk jong, en natuurlijk de City huurlingen is dat ook niet gek natuurlijk. Maar om nu te zeggen dat we blij mogen zijn met een gelijkspel tegen, met alle respect, Telstar gaat mij toch net iets te ver ;-)

  0

  0
 • nachoreca1
  13 oktober, 2016 - 22:45

  Ik ga niet uitweiden of in herhaling vallen. Er telt maar 1 ding. … 3 punten godverdomme !

  0

  0
 • Piepertje
  13 oktober, 2016 - 22:53

  Hoelang houdt Dijkhuizen, Nijholt op de bank?

  0

  0
 • Kinderkaartje
  14 oktober, 2016 - 00:06

  M A T C H D A Y ! !

  Laat maar zien, Shane. Make us proud.

  0

  0
 • van "taajlaand
  14 oktober, 2016 - 01:16

  Jarenlang in zijn kleding gelopen.
  Heb dus vertrouwen in deze speler.

  Voor de rest ga ik niet mee doen aan opstellingen en verwachte uitslagen of eindrangschikkingen.
  Dat moeten we inderdaat aan de specialisten over laten, maar dat dit nog niet ‘super’ is mogen de geel/zwarte brildragers onderhand toch ook wel toe geven.
  Een NAC wat de ” hosannasfeer” weer terug brengt zullen we op korte termijn niet gaan mee maken denk, hoe schandalig ik dit eigenlijk ook vindt, maar we moeten blijven hopen, en hopen , en hopen.
  Dus, en misschien is O’Neill vanavond wel de persoon die het verschil kan gaan maken, het kan ook niet slechter verdedigend naar mijn mening.

  Voor de rest ga ik mee in het schrijven van Henri.

  0

  0
 • Nacgaatnooitverloren
  14 oktober, 2016 - 01:52

  En weer een nieuwe naam in de basisopstelling. Dijkhuizen blijft maar zoeken en zoeken. Erg jammer.

  0

  0
 • Jf
  14 oktober, 2016 - 04:27

  Top gelukkig ziet Dijkhuizen het ook. Come on NAC op naar de drie punten.

  0

  0
 • Juupke
  14 oktober, 2016 - 06:24

  Wordt het nog uitgezonden?

  0

  0
 • nm
  14 oktober, 2016 - 06:59

  Heeft Goetzee ondertussen al zijn conclusies getrokken of zijn hij het pluche nog steeds warm te houden?

  0

  0
 • Toontje
  14 oktober, 2016 - 07:31

  Drie punten is bijblijven
  Puntenverlies is afhaken

  0

  0
 • Viking
  14 oktober, 2016 - 08:02

  Ik zie het probleem allemaal nog niet.
  Nieuwe jonge groep die nog groeiende is, Het door selecteren wat heel normaal is , en dat we ondanks nog geen sprankelend voetbal er nog goed bij staan zie ik het allemaal zonnig in.
  Ik heb vertrouwen in de stappen welke gezet worden.

  0

  0
 • Ree
  14 oktober, 2016 - 08:17

  Zou het ooit nog gaan gebeuren dat hij zijn oogappeltje van diermen een keer uit de bais laat. Die is nog slechter als Verschuren.

  0

  0
 • Wanny
  14 oktober, 2016 - 08:53

  Dijkhuizen wissels juist heel weinig in zijn basis. Keeper, achterhoede en de voorhoede staan al weken in dezelfde opstelling. Eigenlijk is de enige wissel geweest dat Nijholt zijn plekkie is kwijtgeraakt. Voor de rest alleen noodgedwongen vervangingen.

  0

  0
 • Dubbel D
  14 oktober, 2016 - 09:02

  @Ad B uit Roosendaal

  Vergelijking van de dag!

  0

  0
 • El Commandante
  14 oktober, 2016 - 09:19

  Verschueren was in mijn ogen verdedigend prima. Alleen aan de bal een drama!
  Ben benieuwd naar O`Neill. Nog niet echt gezien maar concurrentie is altijd goed..

  HUP NAC!

  0

  0
 • Mike
  14 oktober, 2016 - 10:03

  Arno lijkt nog wat te fragiel centraal achterin. Nog geen Killer, maar wel potentie.Van Diermen mag het nu ook gaan laten zien, is ook nog niet dodelijk genoeg achterin. Oneil kan ik weinig overzeggen buiten dat het een fysiek sterke vent lijkt. Prima dat Dijkhuizen door selecteert. Als ik weken lang niet overtuig op mijn werk krijg ik ook een stevig gesprek voor de kiezen of word vervangen. Stans en Nijholt komen wel weer terug, kwaliteit komt altijd bovendrijven, echter moeten ze het wel laten zien want het zit allemaal dicht bij elkaar.

  Had NAC Charni Ekangamene ook gehaald toch? heeft hij al gespeeld eigenlijk? Was ook in potentie een goede sterke verdediger geloof ik.

  0

  0
 • Donadoni
  14 oktober, 2016 - 12:16

  Shane O’neill, dat doet me toch denken aan een driepunter… Of haal ik nu zaken door elkaar?!

  0

  0
 • scheppioni
  14 oktober, 2016 - 12:55

  Idd The Don, Marinus had er minstens dan al eerder mee kunnen beginnen, ik zie Marinus steeds meer als een kat in het nauw !!! Ik verwacht gvd tot op het bot een fel NAC vanavond, 90 minuten lang, wordt weer eens tijd !!

  0

  0
 • scheppioni
  14 oktober, 2016 - 12:57

  Fredje als president ! Henri als vice president !
  HUP NAC !

  0

  0
 • BredaParel
  14 oktober, 2016 - 14:29

  Goede zet, O’neill is kwalitatief veel beter.

  0

  0
 • Arie
  14 oktober, 2016 - 15:04

  Als we heel eerlijk zijn was het logischer geweest als Van Diermen het slachtoffer was geweest, heeft meer ervaring, maar vind ik tot nu toe zwakker opereren dan Verschueren. Dijkhuizen zal geen gezichtsverlies willen lijden, omdat hij van Diermen heeft binnengebracht.

  0

  0