Go to Top

Show us the money, FC Twente

Show us the money, FC Twente

Zoals bekend heeft FC Twente er de afgelopen jaren een behoorlijke puinhoop van gemaakt. De Tukkers bedrogen de boel bij elkaar en dus willen de andere clubs in de Eredivisie bloed zien. Twente snapt dat het stil moet zitten als het geschoren wordt en trekt nu de portemonnee. Een bedrag tussen 1,5 en 2 miljoen euro aan Wiedergutmachung wordt onder de andere clubs verdeeld. Als het aan NAC ligt, wordt een deel van dit bedrag op de Bredase rekening gestort.

NAC speelde de afgelopen jaren in de Eredivisie en ondervond daarom veel meer last van de schimmige zaakjes van Maffioso Munsterman en co dan pakweg De Graafschap. Het voelt daarom wat onrechtvaardig om De Graafschap wel geld te geven en NAC niet. Algemeen directeur Justin Goetzee: “Ik ga ervan uit dat wij daar ook in meegenomen worden. Ik heb het al twee weken in onderzoek, maar nog geen inzicht in de uiteindelijke afspraken gekregen. NAC speelde natuurlijk de voorbije jaren Eredivisie. Dus als het over meerdere jaren gaat, dan vind ik dat wij ook meegenomen moeten worden in het hele verhaal. Maar ik ken de afspraak niet die is gemaakt. Als het alleen over dit seizoen gaat, grijpen we ernaast.”

Nu kun je natuurlijk betogen dat NAC in het verleden ook weleens de grenzen opgezocht heeft, nogal wat boter op het hoofd heeft en daarom niet moet zeuren. Er zijn echter nauwelijks Nederlandse clubs zonder vettige schedel te vinden. Daarbij komt dat NAC niet het initiatief genomen heeft om de Tukkers uit te knijpen. Dat initiatief komt van alle andere oneerlijke clubs in de Eredivisie. En als al die hypocriete clubs Twente collectief dwingen te lappen, dan vinden wij dat er óók geld naar Breda moet komen.

Bron: B-Side Rats, Omroep Brabant

23 Reacties op "Show us the money, FC Twente"

 • F4
  12 mei, 2016 - 11:20

  Terecht en logisch. Ondanks dat meerdere clubs een vette schedel hebben, hebben ze niet bewust gefraudeerd. Daarbij hebben ze zich ook niet ingegeven met corrupte organisaties als Doyen. Twente heeft zeer bewust wanbeleid gevoerd ten koste van alles en iedereen en verdient een vette straf. Degradatie zou logisch zijn, maar kan niet volgens de geschreven regels. NAC verdient ook uiteraard, als nummer zestien van vorig jaar, een flinke som van het bedrag. Misschien zijn wij wel het meest van alle clubs benadeeld.

  0

  0
 • JohnFe
  12 mei, 2016 - 11:20

  Als er een akkoord is en het lijkt wel zo, lijkt het me niet meer dan normaal dat N.A.C. een fair gedeelte daarvan ontvangt.

  0

  0
 • TpT
  12 mei, 2016 - 11:41

  Ben klaar met FC Twente. Beetje goede wil proberen terug te kopen.

  Zul je zien dat NAC ook nog niets ontvangt terwijl wij wel gedupeerd zijn en De Graafschap inderdaad niet. Dan is die zogenaamde geste ook alleen maar een poging om het imago op te poetsen en niet een gemeend gebaar naar de clubs die ze genaaid hebben.

  0

  0
 • Oldskool
  12 mei, 2016 - 11:42

  NAC is aan ketting bij de knvb gedegradeerd. Twente had schijt aan de knvb. Het gaat toch niet om dit jaar. Juist om de jaren ervoor.

  0

  0
 • Dutchbird
  12 mei, 2016 - 11:44

  Clubs die geld van elkaar gaan eisen omdat ze door het schenden van de spelregels mogelijk schade hebben opgelopen. Ik vind dit er eentje in de categorie “hellend vlak” want waar trek je de grens? Toen wij Europa ingingen omdat Mommers teveel geld uitgaf aan spelers en hij dat in de boekhouding creatief wegwerkte, heeft NAC ook andere clubs benadeeld die anders in plaats van NAC Europees hadden gespeeld. Ik vind dat straffen en boetes alleen kunnen worden geëist door de KNVB en daarmee komt dat geld (hopelijk) alle clubs ten goede. We gaan toch ook geen schadevergoeding eisen van scheidsrechters die clubs aantoonbaar (en zelfs bevestigend) benadeeld hebben?

  0

  0
 • RV
  12 mei, 2016 - 11:54

  We hebben ze notabene het kampioenschap hier thuis in Breda gegund!

  0

  0
 • drs Marcellus
  12 mei, 2016 - 12:15

  @RV Op dat moment was er nog niks aan de hand in enschede. Ik heb me de laatste tijd eens verdiept in heel die affaire daar in twente, ingegeven door het feit dat ik die club wel eens heel diep wil zien vallen. Dat komt dan weer door die munsterman die destijds Schilder voor veel te weinig wilde overnemen van NAC en wat hem uiteindelijk nog lukte ook. Wij kregen er toen die Thilo Leugers voor terug die geen poot kon voetballen plus een beetje geld.

  Het frauduleuze handelen van de tukkers kwam pas voor in het seizoen daarna omdat ze het kampioenschap nog wel een keer wilden binnenhalen. Daarvoor hebben ze willens en wetens dubieuze contracten met dat bureau Doyen afgesloten en zijn ze door toedoen van joop en die aldo van der laan steeds verder in de shit geraakt.

  0

  0
 • Tuttifrutti
  12 mei, 2016 - 12:15

  @RV

  Behalve Csaba Fehér, of juist wel? ;-)

  0

  0
 • HenkTank
  12 mei, 2016 - 12:28

  @dutchbird. En dat zijn de blaren waar wij nu al jaren opzitten.. Nu is het de beurt aan Enschede.

  0

  0
 • F4
  12 mei, 2016 - 12:29

  @drs Marcellus

  Toevallig weet ik dat er behalve Joop en Aldo nog meer mannen achter zitten. Hein Trebbe is bijvoorbeeld een van de grootste breinen achter de twee gezichten van de club. Verder is er via Cyprus geld weggesluisd. Enfin, mij boeit de toekomst van Twente niet. Mij boeit NAC. En laat NAC nu net aan de vooravond van iets bijzonders staan. Met jawel, gezond beleid.

  0

  0
 • drs Marcellus
  12 mei, 2016 - 12:52

  @F4

  Natuurlijk boeit mij ook alleen NAC. Ik zal er ook echt niet minder om slapen als twente kapot gaat. En je hebt helemaal gelijk, we staan met NAC aan de vooravond van iets moois, te beginnen morgenavond.

  0

  0
 • Granada CF
  12 mei, 2016 - 12:52

  Dus als iedereen van een klif springt, dan springt NAC vrolijk mee? Ethische kwestie lijkt me. Eigenlijk zou je zo’n stukje van een Wiedergutmachungsschnitzel helemaal niet moeten willen. Laat Twente maar lekker door de daarvoor bestemde instanties gestraft worden. De schuldeisers zullen trouwens ook wel blij zijn om te zien dat er even 2 miljoen wordt verdeeld over andere clubs…

  Hup NAC en hala Breda

  0

  0
 • scheppioni
  12 mei, 2016 - 13:01

  Als we het dan toch ooit over competitievervalsing hebben !
  Wat doet die maffia bond, ze geven hen nu dit seizoen straf punten in mindering dit zou pas echt beter lonen om hen te laten voelen, door hen in het begin van de nieuwe comeptitie in augustus minpunten te geven !
  Dit in de afgelopen seizoen was gewoon een lachertje !
  Typisch weer de k^t bond !

  0

  0
 • Peer11
  12 mei, 2016 - 13:23

  Dat ze dat geld maar in hun reet steken. knvb moet dat schrale corrupte kut clubje naar de hoofdklasse terug zetten.

  0

  0
 • buurman
  12 mei, 2016 - 13:59

  Sluit me volledig aan bij Dutchbird. Twente werd door het kampioenschap (het blijft een prestatie van formaat dat ze de hegemonie van ajax-psv doorbraken) ook op kosten gejaagd omdat je in de champions niet kunt starten met een gemankeerde selectie.
  En ze namen dus onverantwoorde bedrijfsrisico’s. Dat is waar.
  En dan gaan je concurrenten later geld eisen omdat ze benadeeld zouden zijn………………..

  Begrijp wel dat NAC wat korrels uit de ruif mee wil pikken als er toch geld komt. Als ik twente was, dan stel ik eerlijk ; ik betaalde nooit een vergoeding aan andere clubs in deze case.Is ook wettelijk geen enkele basis voor.

  Zie stukje Dutchbird; waar ga je de grens trekken?

  0

  0
 • Willemf5
  12 mei, 2016 - 15:06

  @buurman
  De grens ligt denk ik bij ‘aantoonbare fraude’, iets wat bij Twente zeker aan de orde is/was. In hoeverre de waanbeelden, nlp-cursussen, luchtkastelen en financiële administratie in een word-document van Theo hieronder vallen, weet ik niet…

  0

  0
 • Spionkop
  12 mei, 2016 - 15:37

  Wij hoeven dat Duitse bloedgeld niet.

  0

  0
 • de muzikant
  12 mei, 2016 - 16:01

  Wat een gelul Dutchbird, NAC had veel meer uitgegeven dan dat er binnenkwam, maar Twente heeft de regels bewust aan haar laars gelapt. Dat is iets heel anders. De KNVB heeft hier m.i. ook een deel aan meegewerkt. Voorbeeld: Ondanks een transferverbod heeft Twente Zyech gekocht en daar kreeg Twente een boete van € 45.000 voor. (Kreeg NAC al geen boete van € 50K voor het gooien van bier??). Deze Ziyech heeft zoveel punten opgeleverd dat ze een aantal plaatsen hoger op de ranglijst zijn geeindigd, iedere plaats hoger is meer dan een ton aan extra inkomsten. Daarnaast is er gerommeld met contracten en hebben ze vervolgens de zaak geprobeerd te verdoezelen. Dit “charme offensief” is belachelijk, maar de toestemming van de KNVB laat direct zien dat Twente niet gestraft gaat worden. Hoe kun je het bedenken dat een club in financiele nood een paar miljoen opzij mag zetten als bloedgeld?

  0

  0
 • Braze
  12 mei, 2016 - 16:11

  Hoeveel list en bedrog mag je van de KNVB plegen voor je serieus gestraft word?
  Als je stikt van de schulden en leeft op zakken van de belastingbetalers moet je dan nog geld uit gaan delen ?
  Wat een hypocriete zooi daar in Twente en bij de KNVB die dat laat gebeuren.

  0

  0
 • Seh
  12 mei, 2016 - 19:51

  Wij piesen overal en altijd naast de pot

  0

  0
 • buurman
  13 mei, 2016 - 09:54

  Als je een speler binnen haalt ondanks een transferverbod dan geef je toch ook onverantwoord geld uit? (Bij NAC was het wanbeleid trouwens net zo goed aantoonbaar (of in ieder geval een onderzoek waard) alleen men wilde er niet aan bestuurders en directie aansprakelijk te stellen.)

  Ben het er wel mee eens dat nu een donatie doen in de clubkas van andere clubs belachelijk is.
  De strafvoering moet bij de knvb (en eventueel de rechter) liggen en nergens anders. Je zou wel hele rare toestanden krijgen als clubs op eigen houtje vermeende fraudezaken kunnen afkopen op deze wijze.

  Dat de knvb de licentie van twente nooit zal intrekken was van meet af aan duidelijk. (En van mij hoeft dat ook niet)

  Neemt niet weg dat als twente mag gaan doneren Goetzee groot gelijk heeft om dan ook te proberen ons deel te krijgen. Is een beetje dubbel inderdaad, maar wij kunnen ze goed gebruiken.

  0

  0
 • de muzikant
  13 mei, 2016 - 12:28

  Er is een verschil tussen onverantwoord en een verbod!

  0

  0