Go to Top

Smulders heeft er zin in:”Laat Eindhoven maar komen.”

Smulders heeft er zin in:”Laat Eindhoven maar komen.”

Hans Smulders is tegenwoordig TD bij NAC. Hier kwam hij terecht na goede prestaties in Eindhoven waar hij bijna tien jaar lang diezelfde functie had. Voor hem is het natuurlijk geweldig, zijn oude en nieuwe club tegen elkaar in de play-offs. Voor NAC is het natuurlijk ook mooi, ze hebben iemand in huis die alle ins en outs van de selectie van Eindhoven kent, die alle sterke en zwakke kanten vans spelers kan benoemen en weet waar Eindhoven kwetsbaar is. Daarom besloot BN deStem Hans Smulders maar eens op te zoeken.

Smulders erkent dat hij deze wedstrijd een tijd terug liever niet had gezien. “Een paar maanden geleden had ik dat niet zo leuk gevonden. Maar nu denk ik: laat Eindhoven maar komen. Bij NAC vallen in maart en april steeds meer puzzelstukjes in elkaar, met uitzondering van het verlies in de laatste competitiewedstrijd. Bij FC Eindhoven is de fut er al een tijdje uit. En dat is ook niet gek als er niets meer op het spel staat. Eindhoven heeft dit seizoen een topprestatie neergezet: de vierde plek en een periodetitel. Dat is echt niet normaal hoor voor een club als Eindhoven.”

Woorden waarin hij het verschil tussen NAC en Eindhoven aan wil kaarten, maar waar zit dit verschil dan in? Is er een verschil in druk? Bij NAC moeten ze van een groot deel van de aanhang, Eindhoven mag. Volgens Smulders hoort dit niet al te veel uit te maken. “Onze spelers hebben veel meer meegemaakt. Ze zijn het gewend om voor 16.000 toeschouwers te spelen en ook belangrijk: ze weten steeds beter wat ze moeten doen. Als we tien keer tegen FC Eindhoven spelen, wint NAC zeven keer.”

Ondanks dat er geen sprake mag zijn voor onderschatting weet Smulders wel wie er als winnaar uit deze ronde loopt. Zijn oude ploeg gaat het lastig krijgen tegen NAC. “Eindhoven zal twee topdagen moeten hebben om ons uit te schakelen. Maar goed, je weet het nooit. Het blijft voetbal.”

Bron: B-Side Rats, BN deStem

26 Reacties op "Smulders heeft er zin in:”Laat Eindhoven maar komen.”"

 • oosterhout3
  3 mei, 2016 - 10:19

  tjah, al zou gorter ook 2 goede dagen moeten hebben als je het mij vraagt….. speelt ie als afgelopen weken…. dan scoort die caenenpeel wel 4/5x

  Kenny v/d weg gaat DE sleutel worden tot succes…. maakt hij ruzie heeft iedereen ineens ruzie met de tegenstander…. en dat is DE vonk die nodig is om de tribunes in vuur en vlam te zetten..

  dat zag je o.a. tegen helmond sport en nog een paar wedstrijden

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  3 mei, 2016 - 10:37

  Smulders heeft gelijk. Bovendien is Eindhoven al paar maanden van het padje af. Die hebben hebben de laatste wedstrijden niet meer gewonnen. Gister weer een oefenpotje verloren. Maar je weet het nooit.
  Gisteren zoals verwacht Almere de 1e play off ronde met 4-1 gewonnen. Die schakelen vervolgens het zwalkende W2 uit ( 8 puntjes gehaald na de winterstop) en de finale wordt NAC tegen Almere City.

  0

  0
 • Gilze
  3 mei, 2016 - 10:46

  Je kan hier lang of kort over praten, het gaat gewoon om de vorm van de dag. Roda had vorig jaar een een ronde voor NAC door Emmen verslagen kunnen worden , waarna ze ons er na de belangrijke uitgoal eruit mikten. Dus zorgen dat je uit een of meerdere goals maakt en thuis van de goal af speelt want dat blijft toch een zwak punt, zeker wanneer we snelle buitenspelers tegen krijgen.

  0

  0
 • buurman
  3 mei, 2016 - 11:18

  Nu de stofwolken optrekken wordt het steeds duidelijker hoe het kan gaan lopen. Inderdaad zal NAC als het tien maal tegen eindhoven speelt er zeven winnen. Als we over twee wedstrijden tegen eindh. niet de sterkste zijn dan moeten we blij zijn dat een verdere vernedering ons wordt bespaard. NAC zal wel tot het gaatje moeten gaan om te winnen, want op 1 been win je dit soort wedstrijden nooit.

  Als we eindh. verslaan volgt willem2 (ongeveer 70% kans) of excelsior (30% kans) als die tenminste volendam aan de dijk zetten. Zo simpel is dat nog niet. Volendam lijkt me een zwaardere tegenstander dan eindhoven. Al is dat relatief natuurlijk.
  Over de finale die voor ons kan volgen valt geen zinnig woord te zeggen.

  Kortom ; het seizoen kan voor ons NAC nog op een geweldige manier eindigen maar de kans dat het flink mis loopt is even groot. Laten we hopen op een Leicester scenario dat we het als niet sterkste ploeg wel nipt gaan halen. Wat zou het geweldig zijn als we Juup kunnen verlaten !
  (Ik denk wel dat excelsior drie punten moet pakken in leeuwarden , want het zou me niet verbazen als willem2 van roda wint. Ik vind excelsior een stuk beter voetballen dan w2, dus geef me toch maar w2 als mede finalist.)

  0

  0
 • De Lange
  3 mei, 2016 - 11:35

  @buurman, mee eens, alleen Roda zijn wel vriendjes van de Stillems, en het zijn Limburgers, dus kunnen ons nog een oor aan naaien als ze willen.

  0

  0
 • WW
  3 mei, 2016 - 11:35

  Buurman,

  Volendam wordt het zeker niet. Wij zitten in het schema bij Almere/Emmen. Van die 2 gaat Almere door.

  Na zondag is de kans op W2 idd groot. Lang speelde W2 best acceptabel voetbal maar hadden ze wat pech. Tegen Cambuur onlangs was het van hun al niet best, tegen een compleet uitgeblust Feyenoord brachten ze zelfs helemaal niets. Excelsior zie ik wel winnen bij Cambuur. Wat W2 dan nog doet maakt niet meer uit.

  Vraag is dan wat W2 tegen (hoogstwaarschijnlijk) Almere doet. Wat Ouwe Spionkop zegt: die kunnen zomaar eens kopje onder gaan. Ook ik sluit een finale NAC-Almere niet uit. Wel eerst alle focus op Eindhoven.

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  3 mei, 2016 - 11:57

  Even wat anders kaarten gewoon te bestellen op Eindhoven.nl er zal geen controle plaatsvinden zoals bij Helmond enz. Dus ik zou zeggen volle bak daarheen

  0

  0
 • arie
  3 mei, 2016 - 12:14

  Kunnen ze bij Eindhoven niet die hele korte zijde voor ons vrijmaken. Als ik een account aanmaak voor tickets via hun eigen shop is het bij lange na nog niet uitverkocht.

  0

  0
 • ouwe spionkop
  3 mei, 2016 - 12:23

  Misschien kunnen we afspreken op welk vak we allemaal gaan zitten in Eindhoven?

  0

  0
 • arie
  3 mei, 2016 - 12:29

  Ik zou zeggen vak L of K, naast het uitvak, maar deze zijn dat weer niet beschikbaar op de één of andere manier.

  0

  0
 • J
  3 mei, 2016 - 12:40

  Vak N?

  0

  0
 • scheppioni
  3 mei, 2016 - 13:01

  Onze NAC spelers ook daadwerkelijk deze instelling van H.S. en het kumt goed !

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  3 mei, 2016 - 13:42

  “Eindhoven zal twee topdagen moeten hebben om ons uit te schakelen. Maar goed, je weet het nooit. Het blijft voetbal”

  “Als Nac 10 x tegen Eindhoven speelt, winnen we er 7” Ook een uitspraak van hem, zeer recent.

  Als ze bij Eindhoven slim zijn, hangen ze deze quotes direct in de kleedkamer. Sta je voor je het veld op gaat al met 1-0 voor.

  Typisch NAC dit.Ontzettend dom, onprofessioneel en kortzichtig. Hoe kun je zoiets in deze fase nou roepen. Wanneer snappen ze nou eens dat dit olie op het vuur gooien is? Ik bedoel, dit werkt natuurlijk als een rode lap op een stier. Hoe arrogant en stom wil je overkomen. In de landelijke media. Geeft eens en te meer aan dat de bitterballen-cultuur in Breda hoogtij viert. NAC is echt alles behalve een goed geoliede BVO. Man, man, man, wat een amateurisme weer.

  Het is een dubbeltje op z’n kant. NAC is echt geen favoriet tegen Eindhoven. zeker uit niet! En iedereen die denkt van wel, is echt niet goed bij z’n hoofd.

  Ik heb hoop, dat moet je hebben, maar het zal een verdomd zware kluif worden tegen Eindhoven. Ik zou blij zijn met een gelijkspel daar. Meer zit er, met alle redelijkheid, momenteel gewoon niet in. En dan thuis, met het publiek erachter, afmaken.

  0

  0
 • Combi-Ontduiker
  3 mei, 2016 - 15:07

  NAC moet die onderschatting eens AFLEREN! Elk beslissend duel dit seizoen werd verloren. Dus stop ermee, in de eredivisie en deze divisie verlies je van de kleintjes en gooi je hoge ogen tegen de groten, altijd de underdoug rol opzoeken tot het voorbij is dus. Let’s go Leicester-style!

  0

  0
 • oosterhout3
  3 mei, 2016 - 15:59

  nac is toch favoriet in dit dubbele confrontatie

  als ze roepen….. tjah 50/50 kans dat we doorgaan of zelfs tjah moeilijk hoor eindhoven ik gok dat eindhoven doorgaat want we hebben maar 30% kans om door te gaan….. dan maak je je zelf en heel de club belachelijk…. want wij willen/moeten gewoon naar de ere!!

  0

  0
 • oosterhout3
  3 mei, 2016 - 16:00

  oja voor de mensen die over het extra vak zeuren…..

  ik denk dat het fontys vak heel vol zal staan…. achter het doel…. aan de overkant van het uitvak

  OVERAL WAAR WE KOMEN!

  0

  0
 • nacdictive
  3 mei, 2016 - 16:47

  Eerst de mouwen opstropen.. Dan zien we na 2 wedstrijden wel verder!
  De favorietenrol is niet voor nac weggelegd, zeker niet obv de prestaties afgelopen seizoen.
  Over de volgende ronde wil ik het nog niet hebben, wel hoop ik dat stillem ii nacompetitie speelt..

  0

  0
 • Uit je Naaht
  3 mei, 2016 - 17:44

  NAC speelt vooral verschrikkelijk slecht tegen ploegen die de tent achterin dicht gooien. Het voordeel van de play-offs: dat kan niet omdat de tegenstander niet op 0-0 kan gokken, daar gaan zij immers ook niet mee door. (Uitzondering is natuurlijk als de tegenstander op penalties gokt, maar om vanaf het begin op penalties te gokken terwijl er nog 210 minuten te spelen zijn… dat is zelfs tegen NAC niet verstandig.) NAC moet dus zelf zorgen dat het niet op achterstand komt, want dan kan de tegenstander een tactiek gaan benutten waar NAC niet mee om kan gaan.

  Lang verhaal kort: voorzichtig starten en geduldig zijn. Met daarbij de aantekening dat voorzichtig niet hetzelfde is als angstig.

  0

  0
 • Breda For Ever
  3 mei, 2016 - 18:15

  jaja bij nac zijn er alleen maar zwakke plekken,zou niet weten wat de sterke kanten zijn en dan zeggen laat ze maar komen,ik weet nog wel fc emmen, almere city laat ze maar komen riepen ze ppfff

  0

  0
 • 19September1912
  3 mei, 2016 - 18:17

  Ik heb er een hard hoofd in. Er zit ook nogal een verschil in wat ik hoop en wat ik denk. Ongeacht de uitslag ben ik er volgend gewoon weer bij.

  0

  0
 • buurman
  3 mei, 2016 - 18:45

  Heb me inderdaad vergist WW, goed opgemerkt Voor volendam almere lezen en het verhaal blijft hetzelfde.

  0

  0
 • maarten
  3 mei, 2016 - 18:50

  Ik ben juist bang voor die ene off day van NAC. NAC is tevens haar grootste tegenstander. Een total offday en je ligt eruit. Nogmaals, mijn gevoel zegt dat we t niet redden.

  0

  0
 • scheppioni
  3 mei, 2016 - 20:01

  @ maarten
  Laten we hopen dat een weekje manchester city wonderen doet, al was het mentaal beter geweest waarschijnlijk een weekje LEICESTER CITY voor ons NAC !!
  Vertwijfeling nog steeds bij ons NAC is het meest funest !!

  0

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  3 mei, 2016 - 20:19

  Beste Hans: doe maar niet te optimistisch. NAC moet aan de bak tegen Eindhoven met een grote druk op de schouders van onze spelers. Laten we hopen dat NAC de winnaar wordt..

  0

  0
 • Barry hughes
  3 mei, 2016 - 20:43

  Laten we de komende week nou niet gaan gebruiken om het verwachtingspatroon van NAC, wat dit seizoen vakkundig naar onder 0 is gebracht, op te schroeven.
  We zien het wel Hans, alles is meegenomen de komende wedstrijden.

  0

  0
 • Dutchbird
  4 mei, 2016 - 02:02

  In twee wedstrijden Eindhoven verzekeren van weer een jaar juup, daar gaat het om. Die 7 op 10 van Smulders kunnen op de lange termijn best kloppen maar de kansen zijn 50/50 want NAC heeft in 36 wedstrijden 67 punten behaald en Eindhoven 63 punten. De eerste wedstrijd in Eindhoven zonder Mats Seuntjens wordt heel lastig. Als NAC die wint komt het waarschijnlijk goed. Maar als we die verliezen of gelijk spelen wordt het op Tweede Pinksterdag in Breda een zware opgave. Dus Marinus, gebruik Manchester City om alles en iedereen op scherp te zetten want in Eindhoven moet het gebeuren.

  0

  0