Go to Top

Smulders: “Er zit veel potentie in deze groep”

Smulders: “Er zit veel potentie in deze groep”

De een is er blij mee, de ander is en blijft skeptisch. De samenwerking met Manchester City roept nog steeds wisselende reacties op. Eén iemand die een uitgesproken positieve mening is toebedeeld, is Technisch Directeur Hans Smulders.

NAC ging een avontuur van vijf jaar aan met de huidige Engelse nummer 1. Het wensenlijstje dat NAC vooraf had is niet volledig naar wens ingevuld en de betere talenten zijn in de eredivisie gestald. Voor Smulders was dit niet geheel een verrassing. “In het traject dat is uitgestippeld, maken we normale stappen. Negentig procent van de spelers die wij wilden hebben, zijn gekomen. Alleen de centrale verdedigers niet. Wij hadden er geen rekening mee gehouden dat verdediger Tosin Adarabioyo bovenmatig zou presteren, terwijl Kean Bryan in Engeland wilde blijven. Spelers moeten geloven in dit NAC, anders komen ze niet,” aldus Smulders tegenover BN DeStem.

Hij vervolgt: “Nee. Eredivisie maakt het wel makkelijker spelers te overtuigen voor NAC te kiezen. City wil dat spelers zich ontwikkelen. Misschien is het voor City in dat perspectief juist beter dat NAC eerste divisie speelt. In de eerste divisie krijgen wij alleen de first-on-loan-spelers. Talenten die voor het eerst naar het buitenland gaan. City wil dat ze een stap maken waarbij ze de kans hebben om zich het meest te ontwikkelen. In het linkerrijtje eredivisie is de kans kleiner dat ze veel minuten maken. NAC is voor City nu de ideale omgeving voor first-on-loan-spelers. Een leerschool binnen en buiten het veld. Geweldige fans, veel druk, de pers die er bovenop zit: een stukje lifestyle. Als NAC in de eredivisie speelt, komen wij in aanmerking voor andere spelers.”

Een Enes Ünal speelde zich vorig seizoen in de kijker bij NAC en is dat momenteel als topscorer aan het doen bij Twente. Die hadden we maar wat graag in Breda nog erbij gehad, het liep echter anders. Buiten een Ünal die niet terug kwam, vertrok er 1 3/4e elftal en kwamen er 2 voor terug. Daarnaast is de technische staf ook in samenstelling veranderd met nog maar één assistent en een drietal ondersteunenden.

“We hebben als club aangestuurd op een sterke technische staf, het verbeteren van de jeugdacademie en de samenwerking met City. De scouting is anders ingevuld. We werken nu met een hoofdscout, tipgevers en ik ga zelf op pad. Ook krijgen we steun van het scoutingsapparaat van City. Wij weten precies wat we doen. Als we in de eredivisie zijn, krijgen we meer middelen waardoor andere spelers haalbaar worden,” vertelde Smulders tegenover BN DeStem de maandag voorafgaand aan NAC-VVV.

Smulders kijkt naar zijn samenwerking met Dijkhuizen. Hij realiseert zich dat Marinus een zware taak heeft te vervullen en hard werkt om het Nieuwe NAC vorm en structuur te geven. Hij geeft aan een sterke band met Marinus te hebben en is tevreden over het resultaat tot op heden, vorig én dit seizoen. Maar in de voetballerij is een trainer de eerste die de klappen op moet vangen als ze worden uitgedeeld. In de winterstop en na het seizoen wordt er geëvalueerd. “Alles valt of staat met resultaat. Maar ook: kun je van een acht een negen maken? Is er verbetering zichtbaar in de ontwikkeling van de spelers en de speelwijze van het team?”

En op de vraag of promotie een keiharde must is? “Wij moeten in staat zijn om voor het kampioenschap te spelen, maar de doelstelling is top vijf. Zestien tot achttien spelers van ons zouden bij andere clubs in de eerste divisie in de basis staan. Er zit veel potentie in deze groep. Zonder een ingespeeld elftal staan wij moeiteloos bij de eerste vijf. Ik vind dat de start naar behoren is. We hebben na zeven wedstrijden vijf punten meer dan vorig jaar. Eigenlijk is het ongelofelijk als we promoveren met een dalende begroting van ruim één miljoen euro minder en twintig nieuwe spelers. Het belangrijkste is dat spelers beter worden. Zich ontwikkelen. Wij gaan promoveren. Dat weet ik zeker. Ik weet alleen niet wanneer.”

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

50 Reacties op "Smulders: “Er zit veel potentie in deze groep”"

 • F7 Gekkelijke
  22 september, 2016 - 12:14

  Dit is een stap-voor-stap selectie. Sim-pel. Vrijdag de volgende stappen: zelfvertrouwen kweken, ingespeeld raken, geen Rat Verlegh Vrees krijgen en .. als het ff kan… WINNEN!

  COME ON EN AA CEEE!!!

  0

  0
 • j.ae
  22 september, 2016 - 12:14

  Nou, eindelijk een helder en duidelijk verhaal. Volgens mij worden hier veel vragen beantwoord. Mij doet het in iedergeval goed.

  Morgen vol voor de 3 punten en we staan er voorlopig goed op

  0

  0
 • Eric
  22 september, 2016 - 12:17

  Gedegen verhaal. Al dat gezeur dat Smulders het nu opeens zo slecht heeft gedaan. En de eerste schreeuwers staan alweer klaar Dijkhuizen te dumpen. Met een heel nieuw team loop je nu eenmaal de kans af en toe een negatieve uitglijder te maken. Heel logisch! NAC komt er heus wel. Een kwestie van geduld. En natuurlijk keihard werken door de (nieuwe, jonge, niet van talent gespeende) jongens! Hup “Parel van het Zuiden”!!!

  0

  0
 • Kipiani
  22 september, 2016 - 12:23

  Niets mis met het verhaal. Al proef je de (beginnende…..?) irritatie bij Hans. Feit blijft dat wellicht door de deal met City een speler als de Wijs, Post, R. Seuntjes, Promes ontbreekt. Dat blijft een gemis.

  0

  0
 • Brutes
  22 september, 2016 - 12:23

  Duidelijk

  Jammer van de laatste zinnen
  Wij gaan promoveren. Dat weet ik zeker. Ik weet alleen niet wanneer.”

  0

  0
 • Kees Kroket
  22 september, 2016 - 12:50

  Fuck Shity!!!

  0

  0
 • die ne gast
  22 september, 2016 - 12:51

  Idee en visie van Hans Smulders zijn helder: jonge spelers beter maken. Progressie maken.

  Dat we ooit gaan promoveren, geloof ik ook wel. Excelsior, De Graafschap, Volendam, Cambuur, VVV, etc. ooit promoveren die ook wel weer eens….

  Hans kan beter eerlijk zijn:
  Voor dit jaar en met deze selectie zou het een huzarenstukje zijn als we promoveren. Als je een heel nieuw team (inclusief reservespelers) moet samenstellen, kan dat eigenlijk nooit in één keer goed staan, maar volgend jaar kunnen we doorselecteren en dan moet je gewoon promoveren en zijn er geen excuses meer.
  Na De Graafschap en Volendam weten we beter waar we staan en hoe leuk / spannend / vervelend / frustrerend dit seizoen nog gaat worden….

  0

  0
 • scheppioni
  22 september, 2016 - 13:08

  Lijkt me wel een prima gast met nuchter verstand onze Hans, al komt het nog niet goed op het veld en gevalletje Barker van afgelopen dinsdag vind ik persoonlijk ook niet helemaal slim van ons NAC, die wisten dit toch al tijdig van te voren lijkt me betreft de eneco, maar goed hopelijk gaat dit op langer termijn lonen, in ieder geval met Hans met de ander geloof ik echt niet meer in ! HUP NAC, tegen de superboeren !

  0

  0
 • H.V.M.
  22 september, 2016 - 13:09

  Smulders: Zonder een ingespeeld elftal staan wij moeiteloos bij de eerste vijf. Ik vind dat de start naar behoren is. We hebben na zeven wedstrijden vijf punten meer dan vorig jaar. Eigenlijk is het ongelofelijk als we promoveren met een dalende begroting van ruim één miljoen euro minder en twintig nieuwe spelers.

  Komop zeg! Tegen mindere tegenstanders dan vorig jaar, hebben we nu al zeven punten verloren en de laatste drie thuiswedstrijden waren niet om aan te gluren! De bekerwestrijd was bovendien afschuwelijk rampzalig.

  De dalende begroting is helemaal een zwak excuus.
  We hebben desondanks nog steeds de hoogste spelersbegroting van de Juup.
  Daar bovenop komen óók nog eens de gratis City-spelers! Alle andere Juupclubs missen dit extraatje!
  Het lijkt er op dat Smulders zich al aardig in aan het dekken is.
  Nóg één extra jaar in die afschuwelijke bierdivisie kan de doodsteek voor NAC zijn.

  0

  0
 • Ojee
  22 september, 2016 - 13:13

  De puinhoop die de Eneco in Breda veroorzaakte had helemaal niemand zien aankomen. een bijzonder slecht staaltje werk van de gemeente Breda. Dus dat Barker vast stond lijkt me niet gek.

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  22 september, 2016 - 13:17

  Wij als supporters kunnen dat laatste zetje geven in de rug van deze jonge selectie. Morgen maar eens volle bak achter de ploeg en de brigata tifosie met schaamrood op hun wagentjes terug sturen van zo kan het ook ipv van vak410 imiteren. Wel morgen eindelijk een avondje NAC waar je na uit kijkt. Met zelf uitsuporters die zingen het moet niet gekker worden haha. Sfeer moet morgen weer als vanouds zijn en dan gaan wij 3 punten pakken let maar op

  0

  0
 • Wanny
  22 september, 2016 - 13:25

  Als je twintig nieuwe spelers aantrekt, vallen er altijd minstens 5 tegen. En dan doe je het nog goed. Volgend seizoen kun je doorselecteren vanuit een bestaande basis, dat is veel makkelijker.

  0

  0
 • Rudi
  22 september, 2016 - 13:25

  Het verhaal zal misschien wel kloppen maar hij praat als een technisch directeur van FC Eindhoven, niet als td van NAC.
  De spelers die hij zelf heeft gehaald uit België zijn van Eindhoven niveau, op een enkeling na. De spelers van City heeft hij weinig invloed op.
  Hij heeft alle spelers van vorig jaar weggejaagd. Ik weet zeker dat als een aantal spelers van vorig jaar gebleven waren, het er veel beter op zou staan nu. Je maakt mij niet wijs dat iedereen zelf weg wilde gaan.

  Als je naar de wedstrijd van afgelopen dinsdag kijkt, of die tegen MVV, zie je dat er een juniorenelftal is gescout. Geen enkele fysieke kracht en veel wisselvalligheid.
  De kwaliteit van dit seizoen is vele malen minder dan vorig seizoen, had normaal gedaan en niet perse je eigen stempel willen drukken en we hadden wel voor de titel kunnen gaan. Nu komt hij met een zogenaamd positief zwart/wit verhaal om zijn eigen falen voor dit seizoen recht te praten.
  Een club als NAC kan het financieel helaas niet hebben dat de td zegt dat we wel een keer gaan promoveren. Hij moet kunnen eisen daar elk jaar voor te gaan.

  Hij hoeft niet weg. Maar hij moet hier niet gaan doen alsof hij een wereldklus goed geklaard heeft. Want dat is niet het geval.

  0

  0
 • RV
  22 september, 2016 - 13:38

  Ik sta volledig achter Dijkhuizen en Smulders en beide hoeven van mij absoluut niet weg.
  Ook als het de komende wedstrijden tegenvalt. Al mogen we als NAC supporters best in opstand komen als de resultaten zo blijven en er weinig progressie te zien valt.

  Natuurlijk moet je terug in budget maar dat neemt nog steeds niet weg dat we mee van de grootste spelersbudgetten hebben voor de eerste divisie.

  Smulders hoeft misschien niet te promoveren maar de heren op het pluche zullen daar anders over denken.
  Is er dan niemand die beseft dat nog een jaar JL desastreuze gevolgen kan hebben voor NAC?

  Hoogste budget maar tegelijkertijd ook dalende inkomsten en torenhoge lasten.
  De investeerders en Goetzee zijn overigens ook muisstil wat dat betreft.
  Belooft niet veel goeds, ik ben er van overtuigd dat men op de achtergrond met een overname bezig is en dat dit allemaal in een stroomversnelling komt als we in de winterstop niet op kampioenskoers liggen.

  0

  0
 • Judge M.
  22 september, 2016 - 13:39

  Ik heb Smulders nog steeds heel erg hoog zitten en dat zal ook niet zo snel veranderen maar een vergelijking met zijn vorige club, FC Eindhoven, dient zich nu wel aan:

  Daar behaalde Ernest Faber namelijk rond 2009-2011 grote successen nadat de club eerst nog op sterven na dood was en er in met name de Eindhovense stadsdelen Stratum en Gestel een op Red NAC gelijkende actie (maar dan kleinschaliger) werd opgezet om de FCE te behouden. Net als NAC is de FCE voor de echte Eindhovenaar niet weg te denken (PSV is toch meer een regioclub, vandaar dat de term “boeren” ze ook zo goed past) en het succes van Faber met een periodetitel en nacompetitiedeelname, waarbij ze nog bijna de stillems een treedje lager hadden laten spelen, smaakte naar meer.

  Vervolgens vertrok Faber wegens zijn bewezen diensten naar PSV en bijna de hele selectie sloeg haar vleugels uit. Een nieuwe trainer werd aangesteld die de zware taak had met een volledig nieuwe selectie weer potten te breken in het nieuwe seizoen. Het werd een daverende teleurstelling want hij kreeg de ploeg niet aan het voetballen met als dieptepunt een 0-8 thuisnederlaag tegen Dordrecht welke zelfs de schijn van matchfixing over zich heen kreeg. De trainer werd dan ook uiteindelijk uit zijn lijden verlost. De naam van de goede man? Ons aller John Lammers. Lammers werd opgevolgd door Jean-Paul de Jong die zelf als speler het gras al opvrat en de ploeg met gretig voetbal weer in de bovenste regionenen liet meedoen. Vervolgens lag er een stabiele selectie aangevuld met grote talenten zoals Canepeel en behaalde De Jong’s opvolger Mitchel vd Gaag een keurige 2de plaats afgelopen seizoen.

  Moraal van dit verhaal: een goede trainer krijgt zelfs het grootste vreemdelingenlegioen aan het voetballen. Ik twijfel persoonlijk steeds meer of Dijkhuizen daar wel de aangewezen persoon voor is. Ik wens Smulders dan ook veel sterkte maar voornamelijk heel veel wijsheid de komende tijd..

  Hup Hans! HUP NAC!!

  0

  0
 • Fred
  22 september, 2016 - 14:01

  Ik heb meerdere keren met Hans gesproken en hij heeft er echt wel kijk op .
  Neemt niet weg dat ik de uitvoering op het veld zéér onder de maat vind en dat er met betrekking tot het verdedigingscentrum grote inschattingsfouten zijn gemaakt .
  Er moet daar achterin minimaal één sloper staan , tegen de Seuntjens ( Ralf ) en Verheijdjes van deze wereld leggen onze centrale verdedigers het volledig af op werkelijk alle fronten .
  En ook op het middenveld hoort een regisseur , dat hadden we met zijn allen van Stans en Haemouts verwacht en dat is er volkomen niet uit gekomen , maar ik vind dat Hans dit niet aangerekndvkan worden .
  Op voorhand waren dit voor top eerste divisie prima aankopen .
  Ik ben het met Rudi wel eens dat er op het fysieke enorm is ingeboet , ik heb ze bij de spelerspresentatie van heel nabij gezien en de meesten zijn echt nog bijna kinderen en hele schriele ventjes, als je daar naast staat voel je jezelf een kolos .
  Ook in hun doen en laten stralen ze niet uit dat ze kerels zijn .
  We ontberen kracht en lengte .
  Ik ben het met Rudi absoluut niet eens dat de spelers van vorig jaar meer kwaliteiten hadden .
  Smulders heeft ze terecht weg gestuurd , althans de meesten , sommigen die ik wel graag had zien blijven bijvoorbeeld Ars , Brands, Unal , Gorter zijn uit zichzelf gegaan, Stam is gestopt, en een Seuntjens was gewoon dit seizoen verder gegaan met zijn destructieve gedrag , dat is een godsgeschenk dat die weg is .
  Je ziet nu bij AZ , met zijn voetbalkwaliteiten moet hij absoluut basis zijn , maar hij staat er geen enkele wedstijd in , gisteren voor de beker even als voorstopper , dat heeft ook daar zijn redenen .
  Verder vind ik wel dat steeds de lat iets lager dan hoger wordt gelegd , wat ik nu lees en wat ik meerdere keren van Hans heb gehoord tijdens bijeenkomsten daar liggen de accenten toch iets anders .
  Dan heb ik toch het idee dat het met MC toch iets anders is gelopen en dat dat vervloekte Twente een aardige streep door de rekening heeft gehaald .
  Kortom het valt me allemaal enorm tegen en ik denk dat men daarvoor bij de trainer aan moet kloppen , hij had allang Verschuren of van Diermen moeten vervangen en O Neill moeten brengen , ik verbaas me er over dat het tegen VVV ook niet is gebeurd , maar beiden laten staan is zelfmoord .
  En dan snap ik niet dat een trainer dat niet ziet en dat vind ik zeer zorgelijk .

  0

  0
 • Andre
  22 september, 2016 - 14:18

  Vrijdag de ploeg steunen vanaf het begin. En dat met de eneco tour is echt slecht geregeld.. Maandag heb ik de route al bekeken. En zijn wij een half uur eerder vertrokken. En om gereden. En bij nac zijn ze hier niet mee bezig.. En er is geen.scooter die barker kan ophalen.. Maar ja helder verhaal in de krant en smulders dacht blanco ook een beetje uit…. Mooi op het einde

  0

  0
 • Arie
  22 september, 2016 - 14:43

  “Zonder een ingespeeld elftal staan wij moeiteloos bij de eerste vijf. Ik vind dat de start naar behoren is.”

  Deze zin stoort me enorm, want als we realistisch kijken hadden we bij Achilles, RKC en Dordt uit allemaal 2 of zelfs 3 punten kunnen verliezen.
  Ik maak me, in tegenstelling tot Smulders, wel zorgen als ik de laatste wedstrijden en sommige spelers bekijk.

  Daarnaast mis ik ook nog het stukje teamspirit en de absolute wil om te winnen. Neem de overduidelijke overtreding op Agyepong en het penaltymoment ergens rond de 80e minuut tegen VVV en kijk hoe nonchalant en levenloos iedereen ageert op de situatie.Niemand die naar de scheids loopt of het in ieder geval ongenoegen laat blijken. Daarnaast het miniscule opstootje met de keeper van VVV die neerging, 1 spelers van ons ging er nog wel even bij kijken van rot op met deze onzin gast, maar de rest liet het als makke lammetjes gebeuren.

  0

  0
 • Hugo
  22 september, 2016 - 14:57

  Bloed aan de paal, bal in het net! HUP NAC!

  0

  0
 • Braze
  22 september, 2016 - 15:02

  Mag ik toch vinden dat ik dit NAC een erg matige ploeg vind?
  Ik heb tot nu toe een wedstrijd gezien waar ik warm van werd, tegen de laagste ploeg op de ranglijst. Voor de rest was het armetierig wat ons NAC liet zien. Hoe lang moeten we wachten tot we weer mee mogen doen in de Eredivisie? Met dit team zeker niet volgend seizoen en dat is heel erg jammer.

  0

  0
 • DVAKG
  22 september, 2016 - 15:14

  Na de dramatische wedstrijd van dinsdag moet de knop gewoon om. Win je morgen en volgende week bij Volendam staan we er erg goed voor, vergeet dat niet. Zoals hierboven al vermeld wordt zullen de Superboeren ook voor de nodige extra sfeer zorgen wat goed voor de wedstrijd kan zijn. Zal mij niks verbazen als we opeens de Graafschap helemaal weg spelen (zie Dordt en Sparta thuis afgelopen seizoen), dat is ook typisch NAC. We kunnen in iedergeval niet zeggen dat we een saaie club hebben ;). HUP NAC!

  0

  0
 • Barry
  22 september, 2016 - 15:37

  Extra sfeer en druk helpt niet bij deze selectie. Dat werkt alleen maar averechts. NAC moet er voetballend uit komen, lukt dat niet en komen we veel in de duels, dan leggen we het af. We hebben de mentale en fysieke weerbaarheid van een jeugdelftal. Tegen een volwassen elftal als de Graafschap verwacht ik dan ook dat we volstrekt kansloos zijn.

  Ik hoop dat morgen blijkt dat ik er geen snars verstand van heb.

  0

  0
 • Dennis
  22 september, 2016 - 15:39

  Ik hoor veel supporters over door selecteren voor volgend seizoen. ik wil jullie niet uit de droom helpen maar iedere speler die zich verder ontwikkeld zal gewoon een treetje hoger gaan spelen. Net als Ünal! En wij krijgen gewoon weer nieuwe spelers waarvan we opnieuw moeten hopen dat ze aan kunnen haken. We bouwen daarnaast geen vermogen op!

  0

  0
 • Toontje
  22 september, 2016 - 15:48

  Smulders heeft zich al aardig ingedekt…en logisch hoor……hij weet ook wel dat promotie er de komende jaren niet inzit. En doorselecteren en opbouwen is moeilijk. want volgend jaar krijg je weer een lading nieuwe spelers
  Want ie,mand die een klein beetje boven het maaiveld uitkomt verlaat einde seizoen ons weer.
  Zie Unal… dus blijft voorlopig vechten tegen de bierkaai en dat weet HS en daarom zegt hij het zo.

  0

  0
 • de muzikant
  22 september, 2016 - 16:06

  Slager keurt zijn eigen vlees……….Het is allemaal bijzonder mager wat er van MC komt, ben er nog steeds van overtuigd dat we beter bij meerdere grote clubs hadden kunnen shoppen/huren. Daarnaast ben ik verontwaardigd dat er geen echte knallers in de selectie zitten. Hoe is het budget op dit moment verdeeld? De zogenaamde sterkhouders zoals Haemhouts, van Diermen etc geven vooralsnog niet thuis. De jochies van onze “Eigen” selectie op het veld komen hopeloos tekort en zullen dat m.i. over twee jaar nog steeds doen.
  Morgen in ieder geval volle bak achter de ploeg, meej un pilske!

  0

  0
 • Mike
  22 september, 2016 - 16:58

  Heeft gewoon tijd nodig jongens.

  Er is visie en een talentvolle jonge groep waarvan iedereen bijna nieuw is. Niet gek dus dat het gaat met vallen en opstaan. Dat weet je van te voren.Hoe graag we ook anders zien.

  Hoe moeilijk het soms ook is( het is vaak niet om aan te gluren en we zijn niet bepaald verwend de afgelopen 10 jaar) moeten we nu als geen ander achter de club blijven staan en niet aan stoelpoten gaan zagen. Dit lijd nergens toe. Er is grondig schoon schip gemaakt, over het paard getilde vedetten zijn weg. Financieel en beleidsmatig zijn we een betere weg in geslagen voor de lange termijn en er heeft nog nooit zoveel potentieel transferwaarde op het veld gestaan, met jonge talentvolle gasten die willen vlammen.

  Dit heeft simpelweg tijd nodig, we zijn in wederopbouw.

  Geen luchtkastelen dit keer. Ook ik verlang naar een tijd waarin we weer bravoure kunnen tonen in alle geledingen van de club.Een trainer die kan stellen dat hier niets te halen valt en de ploeg dit vervolgens ook niet toelaat. Dat mensen weer opkijken naar de club in plaats van het belachelijk maken vanwege slecht voetbal en wanbeleid. Een TD die spelers met meer kwaliteit en klasse weer kan overhalen voor NAC te komen voetballen.

  Echter heeft NAC dit de afgelopen jaren gedaan (of gepoogd), echter zonder fundament en nergens op gebaseerd. Dit heeft ons gebracht waar we nu zijn. In de krochten van het betaalde Nederlandse voetbal.

  Weet waar je staat! The only way is up!

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  22 september, 2016 - 17:10

  Slap A-B-C verhaal. Smulders heeft gefaald. Niet de selectie gemaakt die nodig is voor de juup-league.
  Zou zo 1-2-3 geen betere vervanger weten, want niemand stapt meer op dit zinkende schip, maar om nu te zeggen dat door dit slappe breiverhaal ineens helder is? Nee, dank u.

  Vrijdag maar eens zien wat er gebeurd. Staan ze weer tegen 11 kerels op het veld. Ik houd mijn hart vast.

  0

  0
 • Spionkop
  22 september, 2016 - 17:33

  Gefaald los pollos?

  We staan samen met volendam 1ste als het om promotie gaat. Als je vanavond gaat slapen, stop eens een stuk zeep in je reet.

  Ben je morgen wellicht minder zuur.

  0

  0
 • jvt
  22 september, 2016 - 18:34

  Hoe is het mogelijk dat je geen fysieke kracht inkoopt en hoopt dat verkoop van één van de huidige spelers (die een salaris van 50k per jaar krijgen en bij doorverkoop dus niet veel opleveren) je ineens tonnen gaat opleveren? En je dus, als dat al lukt, zelf ook weer van voren af aan moet beginnen. Dan promoveren we nooit.
  Gijp zegt het steeds, er moet wel wat op het veld komen en als je in de spelerstunnel staat moet dat de tegenstander al angst inboezemen. Dar staan kerels.
  .
  Nee die meerjaren contracten waren er ook om spelers over te halen voor minder jaarbudget wel langere zekerheid te bieden maar wat hebben we slecht ingekocht zeg. Er was wederom geen plan B en dat mogen we Goetzee en consorten wel aanrekenen.

  Je mag ook wel na de voorbereidingsmaanden en inmiddels wat potjes voetbal toch wel een redelijk ingespeeld team verwachten.Ook andere ploegen worden beter hoor, niet alleen wij. Smulders, droom maar lekkere verder. Maar ja die man geeft zichzelf 6 jaar. En contract Marinus wordt niet verlengd, dat zou een schande zijn. Nac verwacht passie en beleving maar deze man straalt dat zelf niet uit, past bij een club als Excelsior wellicht. .

  0

  0
 • Oldskool
  22 september, 2016 - 20:14

  Die hele competitie draait om 4 play off wedstrijden. (Of je moet kampioen kunnen worden. Die playoffs doet het hele linkerrijtje aan mee. Dus ga gewoon het publiek vermaken en hard werken. De stand is (helaas) totaal niet belangrijk. En heel misschien wordt je nog kampioen ook omdat de andere ploegen ook totaal niet stabiel zijn.

  0

  0
 • Reflektor
  22 september, 2016 - 20:24

  Vertrouwen in smulders !! Rapport cijfer 9 , deze man smult van nac en zijn (ietwat grimmige fans) vooral “we promoveren ‘ dat doet me goed , laat smullie maar schuiven. ….

  0

  0
 • Johan
  22 september, 2016 - 21:01

  Dit verhaal stond al een tijdje klaar om te verzenden, na het debacle tegen VVV is dat moment daar. Move On people, there is nothing to see…..

  (Of mag dit ook al niet van de blinde positivo’s). Thumbs up gents!

  0

  0
 • ZjeePee
  22 september, 2016 - 22:33

  Over de invulling door Smulders overheerst bij mij tot nu toe toch een positieve balans. Ja, we hebben voor ons centrum achterin volledig gegokt op City en verloren. Daar moet gewoon een fysieke sloper en leider onder contract staan. Van Diermen is bij zo’n man een aardige secondant zoals Schenning naast Penders, niets meer en niets minder, maar gaat die leider zelf niet zijn. Actie 1 voor volgend jaar!!. Faupala voegt niets toe, en het middenveld is nog niet ingespeeld en mist body, maar kan echt wel voetballen. Niet dat het met jongens als Suk en Naah veel beter ging overigens. Ik ben blij dat het niet volledig in handen van de passant Dijkhuizen is gelegd. Die valt mij nog wel tegen.

  Wat we wel hebben? Twee keepers die elkaar in potentie niet veel ontlopen en allebei meekunnen, een bruikbare back van City. Een Sporkslede die mij echt positief verrast (zolang ie maar niet in de 91e minuut kunstjes gaat proberen). Een elftal dat karakterologisch veeeel beter klopt en op plekken echt nog beter kan worden. Een prima spits met Dessers, ja dat rendement moet echt omhoog maar je hebt er ook wat aan als aanspeelpunt. Leuke creativo s met Barker en Allouchi en Agyerpong. Op zó’n nulpunt beginnen zoals na de parodie op een profteam van vorig jaar is echt niet aan de orde volgend jaar, mits Smulders blijft doorselecteren en anticperen en juist daar heb ik wel vertrouwen in. We moeten iemand toch de teugels in handen geven en ik hoor en zie nu meer vast idee en een plan dan in de voorgaande 10 jaar op die plaats.

  0

  0
 • Hugo
  23 september, 2016 - 08:22

  Wel of geen grote kerels…Interesseert me geen reet. Wat JVT ook al aanhaalt; in de tunnel moet je eigenlijk al 1-0 voor staan. Niks geen lieve, vriendschappelijke,’ hoe hoe is het met jou ouwe’ handjes aan de tegenstander. Dat doe je maar na het potje voetbal. Gewoon in die tunnel al een ‘hier valt godverdomme niks te halen’ mentaliteit’. Het is/lijkt allemaal te slap. Maar ik laat me graag verrassen straks. HUP NAC hugodver!

  0

  0
 • Sp1
  23 september, 2016 - 10:36

  Hij mag vertrouwen hebben in Marinus…ik heb dat niet! Zie geen patronen, het hangt al seizoenen van toeval aan elkaar.

  Maargoed verwacht niet dat Hans gaat zeggen dat het allemaal erg povertjes is en dat het niet helemaal uitpakt zoals hij had verwacht.

  0

  0
 • Fred
  23 september, 2016 - 12:28

  Sp 1 , dat baart mij ook zorgen er is geen enkel patroon te ontdekken .
  Er zijn ook geen sterkhouders of leiders waar een team rond gebouwd is .
  Feit is dat een middenveld Stans – Nijholt- Elachoui als een huis zou moeten kunnen staan .
  Maar onze trainer maakt er juist ern janboel van .
  Het is mij wel duidelijk waarom Stans niet aan de verwachtingen voldoet , dat heeft voor het overgrote deel te maken met Haemouts , die loopt eigenlijk in de weg en ontbeert de slimheid en de snelheid , ook vanuit het centrum achterin komt geen enkele pass , Stans kan daardoor zijn spel niet spelen en gaat dan zelf op zoek naar de bal en de ruimte .
  Stans zegt zelf ook dat hij de ballen niet krijgt .
  Zet Stans in het midden en Nijholt en Elachoui naast hem en het moet op zeker gaan draaien .

  0

  0
 • Dun Diëe
  23 september, 2016 - 12:42

  Los Pollos Hermanos, haal eerst even rustig adem en bedenk dan dat het nog maar half september is. Oftewel, het is nog veel te vroeg om te stellen dat Smulders gefaald heeft. Die man is nog geen jaar in dienst, hij heeft net zijn eerste selectie bij elkaar geraapt nadat meer dan de helft was vetrokken. Je bent blijkbaar niet echt tevreden over het team, ik zie ook dat er nog hele slechte wedstrijden tussen zitten maar je loopt veel te hard van stapel. We zullen het eerst even wat tijd geven, is het niet? Nog alle kans om nacompetitie te halen en zelfs kampioen te worden , al lijkt me dat laatste onwaarschijnlijk. Als we van te voren al gaan brullen dat het helemaal niks wordt en dat iedereen faalt dan heeft het leven verder ook niet zoveel zin. Dan kunnen we de club maar beter meteen opdoeken.

  0

  0
 • Judge M.
  23 september, 2016 - 12:46

  @Fred: ik zou dan Rommens op de plaats van Nijholt zetten

  0

  0
 • de muzikant
  23 september, 2016 - 12:58

  Dun diee: Smulders en Dijkhuizen tijd geven die anderen, met een goed track record, niet kregen? Zelfs van As kreeg op korte tijd betere spelers bij elkaar! Smulders gokt er op dat hij “doorstromende” spelers kan verkopen, maar vergeet erbij te zeggen dat hij de helft vorig jaar gratis naar buiten heeft laten gaan. Ja, ook mannen die het niveau wel aankonden en geen (vertrek)clausule in het contract hadden.Op dit moment kun je die man al bijna niet meer serieus nemen net zoals de trainer, of wat hij ook voor moet stellen.
  Er zijn er velen die vragen om tijd, maar inmiddels zijn we alweer een paar maanden verder en dreigen de eerste decepties in de koppies van de spelers te gaan zitten. Het fundament van dit team, o.a. Haemhouts en van Diermen, falen hopeloos. Smulders zal zelf in eerste instantie in actie moeten komen waarbij hij echte versterking in het elftal aanbrengt., Tijd is er niet meer, want als we ze teveel tijd gunnen dan is het al te laat voor een club als NAC, en dat is jammer!

  0

  0
 • henk
  23 september, 2016 - 13:27

  Dat is geen beste vergelijking muzikant.
  In de tijd van Van As werd er met een veel hogere spelersbegroting gewerkt. Er werd ook geld uitgeven wat er niet was en er werd daarmee gespeculeerd op grote transfersommen die nooit kwamen. Leonardo en Amoah verdienden samen een slordige miljoen Euro. De huidige spelersbegroting is slechts 1,5 miljoen Euro. Het is zeer de vraag of Van As met dat geld een betere selectie zou kunnen samenstellen dan Smulders. Met zo’n budget is het niet mogelijk om louter namen of spelers met een krasje te halen. Er is dan meer creativiteit vereist. Is Van As nog in enigerlei functie werkzaam in de voetballerij?
  De spelers van vorig seizoen waren simpelweg te duur geworden, omdat de spelersbegroting met één miljoen naar beneden moest worden bijgesteld. Vertrek van de te dure jongens wordt dan onvermijdelijk. Overige jongens die vertrokken hadden een clausule of waren niet geschikt. Het bijna voltallige spelersgroep van vorig seizoen toont eerder de onkunde van Maaskant aan, dan die van Smulders.

  0

  0
 • de muzikant
  23 september, 2016 - 15:03

  @Henk: inderdaad gaan de vergelijkingen niet 1 op 1 op, maar gevoelsmatig gaat het nu niet helemaal niet goed. Leg mij maar eens uit hoe je het hoogste spelersbudget van de juup hebt waarbij je ook nog beschikking hebt over een 4 a 5-tal (bijna) gratis MC spelers, en dan toch geen elftal weg kunt zetten wat direct mee kan doen voor het kampioenschap zoals VVV en de Graafschap. Waarom een “over the hill” spelers (die het m.i. voorheen ook nooit had) zoals Haemhouts halen met, nota bene, een contract voor 3 jaar op zijn leeftijd? En kom nou niet aan met het zielige verhaaltje dat we aan het bouwen zijn, en eindelijk leren uit het verleden. Bouwen kun je ook in combinatie doen. Mocht je dit jaar niet promoveren, dan weet je dat je volgens jaar weer 500K terug kunt in begroting en dan is het volgende excuus weer gemaakt. Nee, in het tijdperk MD / HS zullen we niet promoveren, dat staat voor mij al vast. Over een paar jaar zal ik, net als in het verleden samen met een 1.500 tot 2.000 mensen de tribunes bevolken en met tranen in mijn ogen terug denken aan die tijd dat we, wekelijks voor een uitverkocht stadion, een club waren waar de topclubs met knikkende knieen naar toe kwamen en jankend Breda uitgingen.Ik hoop er het beste van, en ik zal mijn team blijven steunen, maar ik vrees het ergste. Let vanavond maar eens op een Pedro als hij mee naar voren komt bij vrije trappen en corners, die komt zijn gram halen en zal dan waarschijlijk met een grijns langs Dijkhuizen en Smulders lopen. Oke, hij was niet top, maar wel jong en zeker potentie, dit in tegenstelling tot zo’n van Diermen die je daar nu wat aan ziet klooien en beduidend minder uitstraalt dan een speler als Pedro. Van Diermen zou ook een dragende en ervaren speler moeten zijn die de de jonkies en de verdediging moet leiden. Helaas, van alle gehaalde “toppers” is er geen een leider. En op basis van zulke feiten is er wel een soort van vergelijking te maken tussen Smulders en van As.En dan doet Smulders het in mijn ogen vooralsnog niet goed. En de stand op de ranglijst zegt mij op dit moment erg weinig.

  0

  0
 • Oldskool
  23 september, 2016 - 15:47

  @ muzikant

  Smulders wilde Pedro houden maar die wilde zelf weg

  0

  0
 • Dun Diëe
  23 september, 2016 - 15:51

  Muzikant, ik denk niet dat je het Smulders kan aanrekenen dat Stans, Haemouts en van Diemen totaal ondermaats presenteren. Dat zag niemand aankomen. Dat waren gewoon hele degelijke spelers bij hun clubs en nu komt het er totaal niet uit. De grote vraag is dus waarom niet. Slaan de trainingen niet aan? Stadionvrees? Privéproblemen? Of kunnen ze gewoon niet met elkaar onderweg? Je moet wel een meesterbrein zijn om van een afstand te zien wat daar aan de hand is. Dat is dus aan de technische staf, maar het is nog te vroeg om te zeggen dat zij daarin falen. Ik zie niet wat Smulders hier fout heeft gedaan. Voor de rest sluit ik me helemaal aan bij Henk qua vergelijking met v As.

  0

  0
 • henk
  23 september, 2016 - 16:01

  @muzikant
  Als je een vergelijking wilt maken, dan is gevoel een zwak argument. Jij draagt ook geen feiten aan waarom Van As een betere TD is dan Smulders. Die discussie is sowieso niet zo interessant. Daarnaast zijnde omstandigheden waarbinnen zij opereren totaal verschillend. Feit is dat Smulders nu TD is en Van As? Van As heeft na zijn NAC periode niks meer in voetballerij gedaan.

  Voorlopig staan we boven VVV en De Graafschap op de ranglijst en staan we gedeeld eerste met de ploegen die reglementair kunnen promoveren. We doen dus nog steeds mee om het kampioenschap. Het budget van NAC, VVV, Cambuur en De Graafschap is ongeveer gelijk. Het is dan ook geen wetmatigheid dat NAC zou moeten domineren. Verre van zelfs. Alleen VVV, Cambuur, De Graafschap, Jong Ajax, Jong PSV en NAC hebben de potentie om het tot het einde vol te houden.

  Pedro had een clausule in zijn contract, met dank aan Maaskant, en koos ervoor te vertrekken. Daarnaast is Pedro ook geen leider, wel een sterkere mandekker dan Van Diermen. O’Neill is groter dan Pedro. Die moet zich met gemak in dit elftal kunnen knokken.

  Er moet nog veel verbeteren willen we met dit team promoveren, maar het is nog veel te vroeg om je neer te leggen bij een langdurig verblijf in de eerste divisie. Jij kiest voor defaitisme. Een trend die je meer ziet in de maatschappij. Ik hou daar niet van. Ik kies voor optimisme en hoop. Misschien naïef, misschien tegen beter weten in, maar dit team gaat verder groeien. Groeien gaat met vallen en opstaan. Er is m.i. dit jaar geen eerste divisie club die kan domineren. Dat betekend dat er ruimte is om (met mate) op je bek te gaan. Als hiervan geleerd wordt, het spel beter wordt en de resultaten ook beter worden, dan zie ik geen reden waarom NAC geen kampioen kan worden.

  0

  0
 • de muzikant
  23 september, 2016 - 16:01

  @oldskool, dus mocht ie gratis gaan……….naar de concurrent….. hoeveel ruggengraat heb je dan?

  0

  0
 • de muzikant
  23 september, 2016 - 16:11

  Maaskant heeft geen contracten opgesteld! Hij heft de contacten gelegd, verder is alles “boven” hem uitgewerkt.
  @dun diee: de technische staf mag je het zeker wel aanrekenen dat deze spelers ondermaats presteren. De TD zorgt voor o.a. de trainer, heeft wat mensen rondom het team gezet wat het randgebeuren moet optimaliseren en faciliteert verder in overige zaken voor een omgeving waarin de spelers en staf optimaal kunnen en moeten presteren.
  @Henk, ik beargumenteer juist wel waarom er een vergelijk mogelijk is.Maar onbegrensd positivisme slaat, zeker op deze site, nogal eens door. Maar, ik hoop met jou dat we inderdaad uit dit dal klimmen dat Jupiler league heet.

  0

  0
 • Dun Diëe
  23 september, 2016 - 16:22

  Muzikant, mensen die hier niet meegaan in het negativisme hoeven niet meteen onbegrensde positivisten zijn. Dat kunnen ook realisten zijn.

  0

  0
 • de muzikant
  23 september, 2016 - 16:45

  @dun diee, dat zeg ik vaker, niet iedereen is onbegrend positief (gelukkig niet), sommige tot in het extreme wel, zelfs tot het agressieve aan toe, anderen zijn gematigder. Daar schaar ik mezelf ook onder, en ik vind mezelf ook realist. Hebben we dat toch weer gemeen met elkaar. :) En het feit dat we beiden ook vanavond weer de longen uit de lijf schreeuwen voor NAC natuurlijk!

  0

  0
 • Dun Diëe
  23 september, 2016 - 17:45

  Zekersteweten Muzikant ;)

  0

  0
 • scheppioni
  24 september, 2016 - 13:17

  Prima verwoord Sp1 en Fredje !

  0

  0