Go to Top

Smulders: “Heilig geloof in geduld”

Smulders: “Heilig geloof in geduld”

Er is nogal wat te doen rond de ongebruikelijke stilte bij NAC als het gaat om de samenstelling van de nieuwe selectie. De één vindt het fantastisch, de ander wordt maar wát zenuwachtig. Bij NAC zelf zijn ze minder gespannen. Op de clubsite geeft Technisch Directeur Hans Smulders uitleg over de situatie en zijn manier van aanpak en werken. Voor jullie gemak hebben we het hele verhaal ge-1-op-1-d.

Ten eerste, het is de afgelopen tijd erg stil rondom NAC.

“Dat klopt. Het is voor ons een periode van tellen, rangschikken en herordenen. Dat betekent niet dat we stil zitten. Achter de schermen hebben we met zo’n vijftien spelers gesprekken gevoerd over aankomend seizoen. Aan de hand van deze gesprekken stellen wij ons plaatje verder bij: met sommige spelers klikt het, terwijl andere spelers niet kunnen geven wat wij van ze vragen. Van die groep gaan er naar mijn schatting een goed aantal hierheen komen. Zo komen wij steeds dichter bij het totaalplaatje, waarbij ons spelersbudget van 1.5 miljoen euro maximaal wordt benut.”

Dat budget houdt de gemoederen bezig. Er wordt gezegd dat NAC klem zit.

“Dat is iets te kort door de bocht. Kenny van der Weg en Mats Seuntjens zijn inmiddels naar een andere club en met Kevin Brands hebben we de contracten met Go Ahead Eagles bijna rond. Met die ruimte kunnen we aan de slag. Ik geloof er echter heilig in dat je geduld moet hebben. In de eerste weken van de transferperiode gaan de grote namen van de hand en de populaire keuzes: dat is geen garantie dat je kampioen wordt. Wij hebben precies helder voor de geest wie we willen halen en waarom. Dat is niet gebaseerd op namen, maar op type spelers. Ik scout niet naar namen, ik scout naar pareltjes. Het totaal van die types vormt uiteindelijk de kern van een goed voetballend elftal. Daarnaast wordt er ingezet op het ontwikkelen van de technische staf, maar ook het hele kader eromheen. Zo gaan we individuele trainingen toevoegen met performance coaches, voor fysieke ontwikkeling bijvoorbeeld, maar ook mentale ontwikkeling. Ook zetten we full-time in op video-analyse. Manchester City ondersteunt ons op gebieden om zo versneld tot een topsportcultuur te komen. Daarnaast hebben we onlangs een kickoff gehad met universiteiten en professionele instellingen om wetenschappelijk onderzoek te koppelen aan sportieve resultaten. Door kennis te vergaren en te benchmarken kom je tot unieke inzichten. Het is fantastisch dat NAC daar een voortrekkersrol in speelt.”

Scouting werd vorige week een heet hangijzer.

“Scouting is een belangrijk aspect. We hebben daar onlangs een harde keuze in moeten maken vanwege de degradatie. Het potje geld dat we hebben is aanzienlijk minder. Onze scouts zien veel wedstrijden, maar er worden misschien wel 3000 relevante duels gespeeld. Binnen ons gebied staan Hans Vergeer en ik veelvuldig langs de velden en vangen wij het gemis van de scouts op. Daarbuiten heeft Manchester City een heel database-programma ontwikkeld. In die database kunnen we de parameters aanvinken die we belangrijk vinden en daarbij komen de toppers naar boven. Dat betekent nog niet dat zij allemaal bij NAC passen, maar zo kunnen we in de eindfase veel gerichter wedstrijden bekijken en screenen. Spelers die in de database naar boven komen volgen wij nog een aantal keren kritisch. Niet alleen tijdens wedstrijden, maar ook tijdens trainingen. Daarbij zie je vaak op een andere manier hoe een speler zich in een groep gedraagt. Als we ons hele kader op die manier verder ontwikkelen, gaat NAC de komende jaren op het veld flink vooruit.”

Hoe ga jij te werk bij de samenstelling van de selectie?

“De komende tijd timmeren we de onderkant van de selectie dicht met jeugdspelers, die laten zien dat zij op amateurbasis elke dag beter willen worden. Bart Meijers, Feyo Glim en Gino Demon zijn daar voorbeelden van. Daarnaast zijn wij in gesprek met jonge en gemotiveerde spelers voor de basis, die op onze scoutingslijsten voorkomen. Aan de hand van de gesprekken hebben we een goed idee van wie hier in zichzelf wil komen investeren. Gaandeweg de maand hebben we dan ook zicht of huidige NAC-spelers met een doorlopend contract genoegen nemen met een salarisverlaging. Door deze contractueel afgesproken salarisverlaging officieel te bevestigen, krijgen zij de optie om hier voor een bepaalde datum onderuit te komen en hun heil elders te zoeken. Aan de hand daarvan schuif je met de stukjes uit de puzzel, totdat het ideale plaatje ontstaat. Dit is een continu proces en bepaalt of wij nog achter spelers op onze schaduwlijst aan gaan.”

Manchester City voegt in dat hele plaatje wel iets toe?“Zeer zeker, zij bieden de mogelijkheid met toptalenten aan de slag te gaan, maar toch binnen budget te blijven. Manchester City heeft hierbij geen invloed op ons beleid en wij hebben de zeggenschap over wie wij graag in Breda zien. De talenten van Manchester City hebben wij inmiddels geidentificeerd en die spelers zijn klaar voor de overstap. Voor alle Manchester talenten geldt dat zij stuk voor stuk tot de top behoren met veelal interland-ervaring: allemaal dus goed genoeg om mee te draaien in de Jupiler League. Omdat Manchester City dit jaar een nieuwe trainer heeft, duurt het iets langer voordat wij de spelers in Nederland kunnen verwelkomen. Guardiola wil met een zo groot mogelijke selectie naar China, zodat hij ook de talenten aan het werk kan zien. Deze jongens sluiten vervolgens in augustus aan.”

Betekent dit dat de selectie niet rond is begin augustus?

“In het hedendaagse voetbal is het onmogelijk je selectie bij de start van je competitie rond te hebben. Met de transferdeadline van 31 augustus is dat een gegeven waar elke club mee te maken heeft. Ik vind wel dat wij medio juli een goede basis moeten hebben staan waar de laatste nuances nog in aangebracht moeten worden. Dan heb ik er alle vertrouwen in dat we een selectie op de been brengen die hoog in de Jupiler League eindigt en in ieder geval tot de laatste dag strijdt om promotie.”

Bron: B-Side Rats, NAC 

 

62 Reacties op "Smulders: “Heilig geloof in geduld”"

 • NOAD1912
  12 juni, 2016 - 12:36

  Komt goed!! Wij gaan niet opzij!!

  Hup NAC! Volgend seizoen gewoon promoveren

  0

  0
 • Mike
  12 juni, 2016 - 12:42

  Dit is serieus de eerste keer in 20 jaar bij NAC dat iemand een heldere visie uitspreekt en daar naar lijkt te handelen. Geen hap snap beleid en pappen en nathouden. De grote schoonmaak is dan eindelijk begonnen!

  Go Smulders

  0

  0
 • G00ser
  12 juni, 2016 - 12:48

  Normaal gezien valt er in deze periode iedere dag een lijk uit de kast of valt er een naam van een mogelijke speler…die uiteindelijk toch niet komt.

  En nu? Nu hangt er een rust rond de club, als gevolg van een duidelijk beleid waar (bijna) iedereen vertrouwen in heeft.

  0

  0
 • jasper
  12 juni, 2016 - 12:58

  Spelers komen nu voor de club NAC en de visie van de technisch directeur &staf. Niet voor de sms’jes van een Maaskant. Ook ik heb vertrouwen in Smulders!

  0

  0
 • Nacman
  12 juni, 2016 - 13:28

  Het komt goed met nac dat roep ik al een tijdje maar de azijnzeikers onder ons zien het liever vandaag dan morgen anders hebben ze niks meer te zeiken op

  0

  0
 • Vos
  12 juni, 2016 - 13:38

  Eindelijk word er eerst nagedacht en dan pas gehandeld. Hoe was het ook alweer;

  Visie, missie, doelen, en strategiebepaling!!! Alle vertrouwen in Smulders

  0

  0
 • Toontje
  12 juni, 2016 - 13:47

  Ik heb de laatste jaren al genoeg woorden gehoord…dus dan zit er toch iets in je hoofd wat zegt…Leuk, maar eerst zien en dan pas geloven….we zijn al genoeg bedroegen uitgekomen.

  0

  0
 • Bredaaaa
  12 juni, 2016 - 13:51

  Smulders is buitenaards bezig. De structuur van de nieuwe selectie is indrukwekkend. Alle bvo’s zijn jaloers op onze Smulders. Over een paar jaar gaat NAC gewoon weer voor europees voetbal.

  0

  0
 • G00ser
  12 juni, 2016 - 13:54

  @Toontje,

  In het voetbal kan je niets toezeggen, je kan bijvoorbeeld niet van te voren zeggen dat we even kampioen worden…niets is zo onzeker als voetbal ;).

  Dus je bedrogen voelen is een ongelukkige woordkeuze, wat wellicht voorkomt uit een naiviteit? In Amsterdam schreeuwen ze ook altijd dat ze kampioen worden en de beste zijn, voelen zij zich nu ook bedrogen omdat het niet gelukt is?

  0

  0
 • scheppioni
  12 juni, 2016 - 14:02

  Ene van de weinige keren dat ik me in Toontje helemaal kan vinden, gedachtes zijn prima, maar in de praktijk is het vaak toch net anders !! Eerst zien dus, laten we het hopen !! HUP NAC en dat deze vaak passieve twee seizoenen nooit meer voor ons NAC BREDA !!

  0

  0
 • jvt
  12 juni, 2016 - 14:10

  Wat een lulkoek allemaal. Hij geeft zichzelf een jaartje of 6 tot 7 voordat we een stabiele middenmoter in de ere zijn. Dan is het tot half juli wachten want dan pas zijn de contouren rond. Lekker weer vooruitschuiven dus. De spelers met wie ze in gesprek zijn geweest wachten wel op het grote Nac, geen punt. We hebben de onderkant dichtgetimmerd met drie amateurs? Wat bedoel je te zeggen? Dat je de selectie op 24 spelers daarmee vol krijgt? Nu er drie spelers weg zijn ontstaat er ruimte? Hoezo dan? Er moet toch flink bezuinigd worden op de spelerssalarissen, waarom ontstaat er ruimte dan? Ben je daar nu blij mee want je wilde er 2 eerst houden toch? Alsof het nu ineens fijn is dat ze vertrekken? Als je dan plan B hebt kom deze week maar op dan met die 2 nieuwe spelers die in de wachtkamer zitten omdat het ambitieuze Nac met ze gesproken heeft.

  Velen hebben blind vertrouwen in deze man, waarop gebaseerd dan? Als satellietclub van PSV heeft ie het echt gemakkelijker gehad dan een ander. Geen woorden maar daden. Voorlopig heeft ie het geaccepteerd dat Dijkhuizen maar wat aanrotzooide, eerst winterstop iedereen testen, alsof ie in de weken ervoor geen training had gezien, dan spelsysteem omgooien na week of 6, De Kamps niet behouden, een geblesseerde speler gehaald en dan Brands er pertinent naast met als gevolg weinig wedstrijdritme en tja dan mis je zo’n bal tegen W2. Geweldige track record heeft Smulders. We blijven maar wat aanklooien. Goetzee is er steeds bij en kijkt ernaar. Daar kun je helaas ook niets van verwachten. Sorry dat ik niet positief ben maar de feiten liegen niet. Sinds vertrek van onze Ernie ging het steeds slechter en ook de afgelopen jaren zijn er steeds supporters die bij elke sheet roepen dat het nu gaat veranderen. Welterusten.

  0

  0
 • Brutes
  12 juni, 2016 - 14:13

  Wat meerdere mensen al zeggen nu is er eindelijk eens een helder beleid met een visie
  Heel jmmr dat we niet zijn gepromoveerd maar nu de bezem er door gaat rustig bouwen aan een stabiele club waar we al jaren op het wachten zijn
  Geen lijken meer uit de kast geen gekke contracten dat spelers gratis de deur uit gaan
  Bouwen aan een winst gevende selectie daar heb ik veel vertrouwen in met deze mensen

  0

  0
 • Nac
  12 juni, 2016 - 14:18

  Met Hans Smulders

  0

  0
 • Oirschot
  12 juni, 2016 - 14:24

  Will Grigg halen . Zou dat niet via City kunnen.???? Echt iets voor ons. Alleen het liedje is al echt iets voor ons. Als je dat ziet krijg je al de kriebels dat dit een beetje NAC is.
  Vanmiddag met noord -Ierland te bewonderen. Will Grigg on fire!
  Maar goed zal nooit komen helaas

  0

  0
 • NFE
  12 juni, 2016 - 14:26

  Mensen geduld, vertrouwen in Smullie.
  BTW welke team heeft zijn selectie al rond. Stilte voor de storm ‘de handel’ ligt stil op dit moment.

  0

  0
 • Semsi
  12 juni, 2016 - 14:27

  De deal met MC is grotendeels het werk van Robert Maaskant (of we nu wel of niet blij met deze deal moeten zijn komen we vanzelf achter), Goetzee en Smulders hebben dit rondgemaakt. Hij repte rond zijn aanstelling al over 6 gratis spelers van een topclub uit Europa…

  Laten we Dijkhuizen en Smulders de kansen geven die ze verdienen, net zoals we dat bij Gudelj, van As, Maaskant en al die andere gedaan hebben. Het lijkt er op dat hij een plan en visie heeft, dit heb ik al jaren niet meegemaakt bij NAC.

  Smulders rept over een 15-tal spelers waarmee gesproken is, een groot deel van deze spelers kun je zo invullen. Ik hoop van harte dat daar ook nog een aantal onbekende jongens tussen zitten. Echte verassingen, zoals hij dat FC Eindhoven voor elkaar heeft gekregen. Wat me wel opvalt is dat de spelers waarmee gesproken is nog geen keuze voor een (andere) club hebben gemaakt….

  0

  0
 • Wanny
  12 juni, 2016 - 14:31

  Wel of geen vertrouwen in Goetzee, Smulders en de rest. We zullen het er toch mee moeten doen, want de eigenaren hebben besloten dat deze heren blijven zitten.

  Dan kun je wel onder elk nieuwsitem gaan zitten zeiken dat het niks is en nooit meer iets wordt, maar daar verandert ook niets mee. Net zoals het me nog wat vroeg lijkt om hosanna te gaan roepen.

  0

  0
 • maarten
  12 juni, 2016 - 14:51

  NAC en vooruitstrevend. Dit riekt weer naar luchtkasteel de zoveelste. Het verhaaltje is leuk verpakt, maar ik twijfel ten zeerste.

  0

  0
 • Sander h
  12 juni, 2016 - 15:10

  Nu hebben we een td die bewezen heeft dat hij een oog voor talent heeft (Eindhoven), lopen we weer te klagen. Te veel rust, nog geen dit nog geen dat. Na deze zomer en komend seizoen kunnen we Smulders en Dijkhuizen beoordelen. Het is even wennen maar uit alles wat Smulders en Dijkhuizen doen proef ik dat er echt beleid gemaakt wordt. Das voor een club als de onze gewoon positief.
  Waar ik me wel zorgen over maak is de positie en houding van Stam en Dingsdag wat gaan die 2 doen. Er sijpelen regelmatig verhalen naar buiten dat die 2 mede tot de onruststokers in de selectie behoorde. Al is de houding van Stam wel verbetert ten opzichte van het begin maar toch. Wat gaat Smulders hiermee doen, daar ben ik erg nieuwsgierig naar.

  0

  0
 • die ne gast
  12 juni, 2016 - 15:27

  Klinkt plausibel, maar inderdaad maar eens afwachten waar Smulders mee komt.
  En dan nog een tip voor Goetzee / RvC: het verleden heeft ons geleerd om het technisch beleid niet te veel aan 1 man op te hangen. Dat lijkt nu toch weer te gebeuren.
  Stel dat we volgend jaar promoveren en daarna twee jaar presteren als Zwolle, dan gaat Smulders naar een club als AZ en hebben wij weer een groot technisch gat in onze organisatie. Let dus a.u.b. Op de continuiteit in de technische organisatie.

  0

  0
 • Wim
  12 juni, 2016 - 15:39

  Nac-supporters hebben wel heel veel geduld! Zeker als je ziet hoe chaotisch de beleidsvoerders al jaren bezig zijn: : een opeenstapeling van BLUNDERS!

  0

  0
 • Wim
  12 juni, 2016 - 15:40

  NAC doet er goed aan om naast Smulders een vice td aan te stellen!

  0

  0
 • Wanny
  12 juni, 2016 - 15:47

  NAC moet voor de RVC zo snel mogelijk een goede technische man zien te vinden. Dan heb je iemand die met Smulders kan sparren. En bovendien heb je ook nog de trainer en zijn assistenten, Gillissen en Hellemons in je organisatie.

  Maar waar vind je een geschikte technische bestuursman die voor een paar consumptiebonnen en een bitterbal een uurtje of 10 in de week aan NAC wil/kan besteden?

  0

  0
 • Bas
  12 juni, 2016 - 15:51

  Een technisch directeur is zo goed als de prestaties van zijn selectie. Geruststellende woorden tot die tijd zijn prachtig, maar tegelijkertijd nietszeggend. Eind augustus kunnen we eerste zinnige analyses op ons clubje loslaten. Tot die tijd is het een gevoelskwestie: either u like Hans or u don’t.

  0

  0
 • nachoreca
  12 juni, 2016 - 15:51

  Snap de duimpjes omlaag bij jvt niet hoor. Geef hem volkomen gelijk. Ik vertrouw er ook op dat smulders met goede spelers komt, maar laten we niet teveel blind varen op al zijn verhalen. …die hebben we er meer gehad de laatste jaren….

  0

  0
 • Ed
  12 juni, 2016 - 16:09

  De laatste tijd is veel korte termijn werk verricht om in de ere te blijven en daarna om zsm te promoveren en het is nog bijna gelukt ook! Nu ligt alles anders, financieel zijn we redelijk gezond en zijn we gedwongen om op de lange termijn te denken.
  Gelukkig zijn we NAC en kunnen we meer dan alle andere jupilerclubs én de staart van de Ere dus dit gaat echt goedkomen maar ook wij moeten nu geduld hebben. Ik houd toch een beetje rekening met het Sparta scenario, al hoop ik natuurlijk ook dat we in de winterstop al niet meer in te halen zijn door jong Twente ;-) Ik vertrouw voorlopig om Smulders en Marinus.

  0

  0
 • heksenketel
  12 juni, 2016 - 16:53

  Ik begrijp de negatieve reacties op dit (geregisseerde) interview niet. Wat had hij dan moeten zeggen? Dit is echt de eerste keer van de afgelopen jaren dat iemand handelt op basis van een visie en richting. En hij heeft het ook al vertaald naar een plan. Dit is de enige manier om er structureel bovenop te komen. Dat wil niet zeggen dat we er meteen staan, maar this is the only way to find the way up! Ik had al vertrouwen in de beste man en dat wordt steeds groter!

  0

  0
 • heksenketel
  12 juni, 2016 - 16:58

  Oh ja en sommigen vinden mij hier ook een azijnpisser. Ja ik ben heel kritisch over de directie, die de afgelopen jaren het opportunisme hebben laten regeren, nauwelijks iets aan de lange termijn gedaan hebben, voor hun verantwoordelijkheid zijn weg gelopen. En die door een kip zonder kop op grote schaal handtekeningen te zetten onder contracten met éénzijdige ontbindingsvoorwaarden onverantwoorde risico’s hebben genomen. Daar ben ik echt pissed over, want het is ze van meerdere kanten op het hart gedrukt om aan de lange termijn te werken.

  0

  0
 • Balletje
  12 juni, 2016 - 17:10

  Wat hij zegt is heel simpel, inventariseren, praten, praten en praten. Dan voor jong en enthousiasme gaan. We met de oude sikkeneurige spelers, ellendige stemmingsmakers.
  Ik zeg het al langer, ik ben blij met Smulders en Dijkhuizen. Dit komt goed, misschien niet dit jaar maar zeker het volgende.
  Maar heel eerlijk? Ik denk dat we een onwijs gaaf seizoen tegemoet gaan!

  0

  0
 • Balletje
  12 juni, 2016 - 17:11

  We stoppen met de oude sikkeneurige spelers, ellendige stemmingsmakers. (vergat een woord)

  0

  0
 • ome cor
  12 juni, 2016 - 17:38

  Een aantal mensen onder ons hebben te lang in een sprookjeswereld geleefd.
  Gedacht of gedroomd dat er iemand met een toverstafje langs kwam en dat alles dan weer goed was.
  En dat die iemand met dat toverstafje dan ook alleen door NAC gezien en erkend zou worden én succesvol voor onze club was.
  En toen werden ze wakker, gedegradeerd en na 1 seizoen niet teruggekomen. Wel financieel een stuk gezonder.

  Smulders is een man met een missie. Een man die weet wat ie wil, wat er mogelijk is en wat de beperkingen zijn. Een man die van de puinhopen die NAC Breda heten weer iets moois wil gaan maken.
  Een man die we ook wel het vertrouwen moeten geven en niet meteen moeten afzeiken omdat er iemand online een naampje roept van een speler die volgende week bij VVV of Eindhoven tekent ipv bij ons.
  Geef Smulders de kans en eis niet meteen een ongeslagen NAC die in januari al kampioen is.

  NAC is helemaal platgestampt door managers en trainers die het niet goed deden, Smulders is de tuinman die de club weer mag bijmesten en doen opbloeien. Dat kost tijd, dus niet ongeduldig zijn, maar vooral achter JOUW club en de mensen die daar werken blijven staan.

  0

  0
 • Donadoni
  12 juni, 2016 - 18:06

  Qua timing natuurlijk compleet bewust moment gekozen. Makkelijke uitspraken, zou heel knap zijn als t waargemaakt wordt, maar als de pareltjes (kip, steen en anderen) lekker een andere club kiezen ben ik toch benieuwd of er een plan b, c of d is.
  Niet iedereen zal met open armen meer naar Breda komen rennen!!

  Conclusie: eind augustus en liefst eerder zullen we zien of Smulders echt de gigant is die ik hoop dat hij is!

  0

  0
 • buurman
  12 juni, 2016 - 18:11

  Als je over dubbele gevoelen kunt spreken heb ik ze momenteel wel m.b.t. NAC.
  Komt er op neer dat ik het verhaal van Smulders bijna blindelings wil geloven, zoals velen op deze site, maar gelijktijdig kan ik de reactie van jvt met de beste wil van de wereld niet af doen als lariekoek ook al zou ik dat graag willen.

  Samengevat maar ik me toch wel heel erg veul zorgen over de situatie bij onze club. Laten we hopen dat we later kunnen zeggen dat die zorgen voorbarig waren…

  0

  0
 • Rubenac
  12 juni, 2016 - 18:46

  #smulders gelooft ( heilig 🙏🏻)

  0

  0
 • IZHNW
  12 juni, 2016 - 18:58

  Beste mensen wees ook een beetje realistisch.. zeker de helft van de spelers in de juup mogen god op beide knieen danken dat ze ooit betaald voetbal gehaald hebben. Het is echt geen onmogelijke taak voor Smulders om een selectie samen te stellen die mee gaat doen om promotie. beetje zelfvertrouwen is niks mis mee en daar heeft het in het verleden zeker aan ontbroken.

  0

  0
 • Oldskool
  12 juni, 2016 - 19:15

  Er zijn 2 zaken die echt opvallen en altijd anders waren:

  1. NAC is niet in de financiele problemen gekomen door uitblijven promotie (en blijft zelfs in cat 2)
  2. NAC rept niet over moeten promoveren maar over het wegzetten van een sportieve basis

  Beiden zijn echt al heel veel jaren niet voorgekomen.
  Laten we hopen dat men de tijd krijgt en Smulders het goed invult. Maar dan is NAC wel degelijk op weg naar een toekomst ipv het opruimen van het verleden.

  0

  0
 • Naccer in Mokum
  12 juni, 2016 - 19:28

  @wim; tegen de tijd dat je eens iets opbouwends plaatst, ga ik je serieus nemen. Dom affakkelen van onze td/directeur etc is zó makkelijk, kom eens met suggestiesZ

  0

  0
 • jvt
  12 juni, 2016 - 19:30

  Het zijn allemaal baantjespakkers; Goetzee levert een paar procent in vorig jaar om het goede voorbeeld te geven, wat levert hij dit jaar in? Doelstelling niet gehaald knul! Geef eens het voorbeeld.

  Nu doet Smulders de scouting er wel bij, mes in de rug van de mensen die weg gaan. Dat hoef je zo niet te zeggen. Smulders heeft een lange termijn visie van zo’n 6 – 7 jaar. Die maakt zich ondertussen steeds belangrijker door de rest weg te sturen en zie hier, baantje geregeld. Het is zo doorzichtig allemaal maar praatpop Goetzee wordt al helemaal niet gehinderd door enige kennis. Die moet je snel accountmanager maken, dat is hoog genoeg voor deze jongen. Van de rest gauw afblijven.

  Sterke voorzitter en technisch bestuurslid nodig. Er lopen er wel een paar met Bredase roots hoor. Maar Nac is bang voor mensen met een grote bek en uitgesproken visie. Zo’n Smulders visie in zijn interview is nog niet eens een visie te noemen. Het was de visie van Goetzee om in 1 jaar terug te keren naar de ere, om Maaskant te behouden en alleenmacht te geven, om contracten te geven waardoor Nac in de wachtkamer zit… Ja en Goetzee heeft het goed gedaan want we zitten in cat 2! Door de opbrengst van het zoontje van de trainer, geen enkele andere transferwaarde is in zijn tijd gecreëerd

  0

  0
 • scheppioni
  12 juni, 2016 - 20:51

  Ik denk zelf dat de visie op langer termijn van Smulders wel prima is en hopelijk kan hij dit met ons NAC ook waar gaan maken dat zou ons NAC idd des te stabieler maken, maar dat zal niet gaan gebeuren met Dijkhuizen ! We gaan het zien, eind oktober weten we denk ik al veel meer !

  0

  0
 • Wim
  12 juni, 2016 - 20:58

  @ Naccer in Mokum

  Suggestie1 : Een directeur aanstellen die weet hoe je een bvo moet leiden!

  Suggestie 2: Een peoplemanager aanstellen, die een einde maakt aan de chaos in het personeelsbeleid.

  Suggestie 3: Een trainer aanstellen die spelers beter maakt en stimuleert om in teamverband tot topprestaties te komen.

  TD: Smulders krijgt van mij voorlopig het voordeel van de twijfel: Eerst zien, dan geloven

  0

  0
 • Karel
  12 juni, 2016 - 21:02

  Het is gewoon een teringbende bij ons NAC!

  0

  0
 • Oldskool
  12 juni, 2016 - 21:05

  Er zitten er hier een paar op hun zolderkamertje alles af te zeiken wat NAC doet. Ooit vooraan gestaan jongens?

  0

  0
 • Strudel
  12 juni, 2016 - 21:24

  Samaras traint inmiddels mee bij NAC

  0

  0
 • De Lange
  12 juni, 2016 - 21:33

  @ (apfel) strudel , trainen ze al dan

  0

  0
 • Granada CF
  12 juni, 2016 - 22:15

  Het zal het woordje topsportklimaat zijn waar sommige mensen hier de kriebels van krijgen?

  Hup NAC en hala Breda

  0

  0
 • Oirschot
  12 juni, 2016 - 22:22

  Ik rij al 14 jaar trouw vanuit Oirschot naar Breda. In de goeie jaren kwamen we met 11 man uit ons dorp. T dorp was trots ons dat wij niet makkelijk voor Frits Philips kozen.
  Nu op dit moment staan we voor lul en gaan we komend jaar nog maar met z’n 3en. Echter zijn wij 3en zo trots dat we ons clubje niet in de steek laten. We waren vorig jaar gewoon niet goed genoeg !
  Zand over vorig jaar met onze geweldige selectie met al die grote namen. Duhuh. Volgend jaar met wat talent uit de A hebben we misschien met wat minder verwachtingen een leuker jaar dan afgelopen jaar. We moeten gewoon achter onze ploeg blijven staan is eigenlijk wat ik wil zeggen! Ook al kom je uit Oirschot of Breda , verleng die kaart , en blijf trots , zeker nu!

  0

  0
 • H.V.M.
  12 juni, 2016 - 22:34

  Prettig om te lezen dat er een plan A is op de korte termijn!
  Sterker, er blijkt zelfs een Plan B voor op de langere termijn klaar te liggen!
  De hoogste tijd dat er spelers gaan komen die op de helft van de tegenstander eindelijk eens drie keer achter elkaar een bal naar dezelfde kleur kunnen spelen.
  De laatste jaren was er geen touw meer aan vast te knopen, los zand was het.

  Gaat het komend seizoen dan alsnog gebeuren?
  Dat is natuurlijk nog maar de vraag.
  Op papier ziet het er in ieder geval behoorlijk goed uit.
  Nu nog waarmaken in de praktijk en dát is vaak een hèèl stuk moeilijker.!
  We blijven echter hoop houden.
  Zo rond de winterstop mogen en kunnen we de eerste serieuze conclusie(s) trekken!
  Sommige dingen hebben nu eenmaal tijd nodig.

  0

  0
 • fokke
  12 juni, 2016 - 22:38

  Jvt. Wat een onzin kraam je toch uit , maar dit zal ook wel weer niet geplaatst worden!

  0

  0
 • Naccer in Mokum
  12 juni, 2016 - 22:40

  @Wim
  Suggestie1 : Een directeur aanstellen die weet hoe je een bvo moet leiden?
  Het kan aan mij liggen, maar in de 20 jaar dat ik bij NAC kom, is er ondanks sportieve malaise nog nooit zo’n rust geweest. We zitten financieel veilig, ondanks crisis waar de economie uitkrabbelt en ondanks dezelfde sportieve achteruitgang, is er commercieel een stijgende lijn te pakken.

  Suggestie 2: Een peoplemanager aanstellen, die een einde maakt aan de chaos in het personeelsbeleid?
  Hier kan ik niet goed over oordelen, maar in tijden van crisis, vallen er nou eenmaal ontslagen. Naar mijn mening kun je pas oordelen na een jaar of twee wat dit betreft!

  Suggestie 3: Een trainer aanstellen die spelers beter maakt en stimuleert om in teamverband tot topprestaties te komen.

  Eens!

  TD: Smulders krijgt van mij voorlopig het voordeel van de twijfel: Eerst zien, dan geloven

  Zie je wel dat je het kan?! Onderbouw je stukjes, hoeft niet uitgebreid. Jouw enkele, altijd negatieve zinnetjes lijken erg op stemmingmakerij, en daar hebben we, met blanco, al genoeg van te slikken.

  0

  0
 • chris
  12 juni, 2016 - 22:44

  Natuurlijk is dit stukje ook deels wat Smulders zelf hoopt. Maar wat moet hij anders? Hij kan moeilijk gaan roepen dat het dikke paniek is bij nac en dat niet nac aan zet is maar spelers van wie je hoopt dat ze vertrekken of dat ze juist naar ons mooie cluppie willen komen. Dit is het enige juiste wat hij nu kan zeggen en we moeten hem vooral het voordeel van de twijfel geven. Ik zou niet weten waarom niet.

  Inhoudelijk ben ik vooral blij met de opmerking dat niet gescout wordt op naam, maar op kwaliteit!
  Iets wat bij ons wel eens anders is geweest… (ik ga ze hier maar niet allemaal opnoemen ;-)))

  Wel hoop ik dat:
  – het merendeel Nederlandstalig zal zijn. Essentieel voor de binding vd supporters met de club en de onderlinge communicatie. Een vreemdelingen legioen zit denk ik niemand op te wachten.
  – er max 3-4 spelers van Manchester City komen, wat echte versterkingen zijn. Iets van Britse inbreng (als het dat al is), past ook wel bij nac.
  – het karakter spelers zijn die bij nac passen, zodat het in ieder geval aan de inzet niet zal liggen. “Mooi weer voetballers”, ik zal geen namen noemen, ik ben er wel mee klaar. Werkt niet, zeker niet in de jup.
  – het merendeel jongens zijn met potentie die ook zonder clausule willen komen, uiteindelijk kunnen we alleen uit het dal klimmen door af en toe een speler goed te verkopen. Dat het nu even niet anders is en dat we al heel blij moeten zijn met een aantal goedkope huurlingen, helaas zeer begrijpelijk….(resultaat van jarenlang wanbeleid)

  Ook hoop ik dat enkele andere spelers ons cluppie niet te lang in onzekerheid gaan laten en dus snel vertrekken. Voorlopig zijn met Kenny, Mats, Uros en Kevin nu precies 80% van de spelers weg, die ik nog wel graag had zien blijven, al gaat dat simpelweg niet meer. De spelers die genoemd zijn “te mogen vertrekken” (lees: moeten, maar of het ook lukt…”) zijn voorlopig nog niet weg. En ik zou er daar nog wel 1 of 2 aan toe kunnen voegen, al doe ik dat nu eens niet. We zullen zien…

  Hopelijk is ook het verwachtingspatroon wat realistischer dan het afgelopen seizoen (namen zijn geen garantie voor succes, dat moge nu duidelijk zijn) en met supporters die er weer vol achter staan. Komt zeker goed, vraag is alleen hoe snel.

  Hup nac

  0

  0
 • Oosterhout3
  12 juni, 2016 - 23:30

  Jvt, dat hij de scouting erbij doet is toch niet meer dan normaal?

  Wat wil je dan? 4 of meer scouts op het eerste elftal??
  Lijkt mij echt te veel, vooral als je moet aanpassen op juupuitgaven!

  Smulders deed het bij eindhoven ook vooral alleen, en heeft bewezen oog voor talent te hebben

  Sterk technisch persoon die WIL controleren en bedenken zijn er haast niet(ja o.a.pierre,maar die zal toch niet willen!)ben het wel mee eens dat er een technisch controleur bij moet komen!

  Wie is die sterke voorzitter met een uitgesproken mening jvt??
  Zeker die jwvd…. (die twente als groot voorbeeld zag,we weten allemaal ondertussen hoe het bij twente loopt)

  Nogmaals pierre wil het nooit doen voor niks,en dat is jammer!

  0

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  12 juni, 2016 - 23:33

  Het is vrij algemeen wat TD Hans Smulders aangeeft, nog zonder feiten, maar het komt wel professioneel over. Ik heb vertrouwen in deze TD en zijn staf. Natuurlijk kunnen we veel opsteken van de ervaringen van Manchester City.
  Wel vind ik dat er zo snel mogelijk duidelijkheid dient te zijn of bepaalde spelers al dan niet akkoord gaan met het verlaagd aanbod. Dat geeft dan meer zekerheid.
  Daarnaast ben ik van mening dat West-Brabanders (breder dan Bredanaars), indien mogelijk, bij de selectie zitten. Immers, streekvoetballers, dat hoort erbij, goed voor supporters en sponsors!! Ik hoop dat de TD daar veel aandacht aan besteedt.

  0

  0
 • Dutchbird
  13 juni, 2016 - 01:18

  Mensen niet zo zeuren over een vice-TD want die loopt al rond, althans iemand met de potentie en dat is Tim Gillissen. Veel met Smulders praten en samenwerken.

  0

  0
 • scheppioni
  13 juni, 2016 - 12:50

  Waar hoop is is leven !!! HUP NAC !

  0

  0
 • De muzikant
  13 juni, 2016 - 12:52

  Als ik niemand vast kon leggen, om wat voor reden dan ook, zou ik hetzelfde excuus gebruiken. Komt allemaal goed. …..

  0

  0
 • Ruud H.
  13 juni, 2016 - 12:52

  Tuurlijk Hans. Wij bepalen welke grote talenten,.met ontzettend veel zin, naar NAC komen…… En de kerstman komt in September dit jaar… Kan iemand die man wakker schudden a.u.b.???

  0

  0
 • De bondscoach
  13 juni, 2016 - 12:57

  Alles leu en aardig maar tot op heden staat er nog totaal geen geraamte. Hans heeft het voor elkaar gekregen suk en brands te lozen. Hij wil zo snel mogelijk nog van stam, dinsdag en ars af. Wat er dan overblijft samen met 6 city talenten is een veel te wankele basis om constant te gaan presteren. Een ervaren as, scorende spits en punten pakkende keeper zijn cruciaal. Hans krijgt een paal in zijn broek van al die talentjes maar let op….die gaan je nooit kampioen maken. Waar was bv Unal toen we hem echt nodig hadden in de play-offs…? Dus al die duimpjes om hoog voor dit beleid, zijn weer omlaag als we eind april 2017 weer naast de pot hebben gepiest….de kans dat twente komend seizoen kampioen wordt in de bundesliga is groter dan dat Hans ons kampioen maakt!

  0

  0
 • Ruud H.
  13 juni, 2016 - 12:58

  Aa3e32ae3swW2§

  0

  0
 • Baske
  13 juni, 2016 - 13:02

  Exact 2 jaar geleden liepen we met zijn allen in de polonaise omdat Boateng van AC Milan en Ssewankanboo van Chelsea over kwam wat leidde tot het beroerdste NAC in decennia.

  0

  0
 • scheppioni
  13 juni, 2016 - 19:07

  @ Baske
  Nondeju Baske, ik was die pion peng peng boateng bijna vergeten !
  Maarrrrr dat was wel onder een echte ‘alsikmaarnietverliesvandaag’ coach !

  0

  0
 • ab
  13 juni, 2016 - 22:46

  smulders en dijkie eruit als bonus justin erbij ciaooooo we gaan kapooooooot mensen

  0

  0
 • Peters
  15 juni, 2016 - 05:58

  De samenwerking met man coty waar Smulders en goetzee positief over zijn is dramatisch. Echte talenten vandaag krijgen we echt niet Jupiler league. In elk land heeft man city 1 of 2 clubs waar ze exact dezelfde samenwerking mee hebben en die spelen wel op t hoogste niveau. Ga aub gewoon de toppers halen uit de Jupiler league Nederlandse jongens die binding krijgen met onze club. Iedereen is positief over onE directieleden maar t is gewoon al jaren dramatisch geen beleid elk jaar een ander beleid pffff

  0

  0