Go to Top

Smulders op weg naar city

Smulders op weg naar city

Hans Smulders vliegt vandaag de Noordzee over om in Engeland te gaan praten over de beloofde versterkingen van Manchester City. Die zijn hard nodig met het oog op de competitie die vrijdag start.

Het kan niet anders zijn dan dat de deal met de Engelse club hier en daar toch een beetje zuur smaakt voor NAC. Enkele maanden terug leek er iets onvoorstelbaar moois voor elkaar gebokst te zijn door de NAC directie. Een vrije keuze uit de Elite Development Squad van MCFC van 4 tot 6 spelers…

In de praktijk loopt het iets anders en dat is niet geheel onlogisch. Hoofdcoach Pep Guardiola van de Britse topclub behoudt zich het recht voor eerst zelf eens even te kijken wat hij van zijn aanstormende talenten vindt en te beslissen of hij jongens wil laten gaan. Het zijn dan ook spelers die in Nederland ook op het hoogste niveau sterke aanvullingen zouden kunnen zijn. En NAC zet hoog in. Kean Bryan, Tosin Adarabioyo en Brandon Barker zijn jonegsn die tegen het eerst van Manchester City aanschuren. Barker heefte r een contract tot 2020 en alle spelers zijn international.

Gevolg is dat de heren eerst mee moesten naar China, op tour met Manchester City. Tot onze grote schrik presteerden ze nog behoorlijk ook, wat zou kunnen inhouden dat Guardiola besluit ze niet te willen laten gaan. Die duidelijkheid is er nu nog niet, en dus is de Technisch Directeur van NAC nu naar Engeland. Hij gaat proberen de 3 spelers morgen al hier te hebben. Mocht Guardiola anders beschikken, dan is er nog altijd hoop op andere spelers voor de posities waar NAC ze nodig heeft: de centrale verdediging en op de vleugel.

Het is allemaal iets minder fraai dan de samenwerkings-overeenkomst tussen de twee clubs eerst werd gebracht, maar als deze jongens naar Breda komen misschien toch helemaal nog niet zo’n gekke deal.

Bron: B-side Rats

47 Reacties op "Smulders op weg naar city"

 • mul
  1 augustus, 2016 - 10:20

  Veel succes Hans.

  0

  0
 • wanny
  1 augustus, 2016 - 10:21

  Het loopt precies zoals Smulders een maandje terug al zei in een interview hier. Enige vraag is nog wie er gaan komen.

  0

  0
 • NACBredaHB
  1 augustus, 2016 - 10:31

  De eerste weken is het opbouwen met de 3 nieuwe city spelers, daarna is het gewoon vlammen tot de nacompetitie of nog mooier de kampioenschap. Gelukkig hebben we “niet zo’n lastige” begin van de competitie. Maar je weet natuurlijk nooit.

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  1 augustus, 2016 - 10:41

  Als die gasten die ze op het oog hadden niet komen en er andere (nog jongere) gasten komen dat is de vraag gerechtvaardigd of we er iets aan hebben. Neem die Smith-Brown die nu paar oefenwedstrijden heeft gespeeld. Die jongen komt echt nog heel veel tekort en die zie ik snel op de bank belanden.
  Dus duimen maar!

  0

  0
 • Maarten
  1 augustus, 2016 - 10:48

  Kan het beter telefonisch afdoen en zeggen dat de samenwerking niet in het voordeel van NAC was en is. Dat soort zaken van het creatief scouten moet jezelf doen en niet een grootmacht die de touwtjes in handen heeft.

  0

  0
 • Enkhuizer Rat
  1 augustus, 2016 - 10:48

  Het is vooral ook de vraag of ze die spelers willen stallen in Breda of enschede of Nijmegen…
  spannend derhalve…

  0

  0
 • Maarten
  1 augustus, 2016 - 10:50

  En inderdaad , Smith-Brown is geen toegevoegde waarde zo ook die spits en in het verleden Naah.

  0

  0
 • Arie
  1 augustus, 2016 - 10:54

  Zoals te verwachten wordt deze samenwerking gewoon een farce. City ging er waarschijnlijk net als wij allemaal vanuit dat we wel even zouden promoveren. De grote talenten kunnen we nu wel vergeten en we krijgen gewoon middelmatige spelers als die Brown en Agyepong die niks beter zijn dan wat er hier op de Topklasse-velden rondloopt.

  0

  0
 • Oldskool
  1 augustus, 2016 - 10:54

  Deze 3 staan bij bijna iedere eredivisieclub in de basis. Als die komen is het een werelddeal. Alleen zou ik wel balen als een stekker als ik 1 van die gasten was en je moet naar Almere, Helmond etc…
  Ik ben benieuwd…

  0

  0
 • Judge M.
  1 augustus, 2016 - 10:57

  Retourtje vanaf Eindhoven met Ryanair drukt ook niet op de begroting en anders lijkt me de kans groot dat City de trip betaalt. Ben benieuwd wat er uit gaat komen.

  Hup Hans! Hup NAC!!

  0

  0
 • Badeend
  1 augustus, 2016 - 10:58

  Vergeet niet dat er dit jaar ook een nieuwe, vrij dominante hoofdcoach zit, die de jeugd dus niet zo goed kent. Dat helpt nu niet. Volgend jaar wellicht anders, zeker als NAC zich dan ook ‘bewezen’ heeft. Ik vind het allemaal niet zo spannend.

  Vergelijk het ook even met de situatie waar we anders in zouden zitten – hopen op afvallers (huren?) van clubs als Ajax, Feyenoord, PSV, etc – meer clubs om mee te onderhandelen dus, en nog veel (!) langer wachten als het om spelers gaat die ‘tegen de eerste selectie van hun club aan zitten’. Dan ben je rustig tot 31 augustus zoet hoor. Nu is het net 1 augustus. Dat gezeik op het samenwerkingsverband is wat mij betreft VOLLEDIG ONTERECHT.

  0

  0
 • Nacdictive
  1 augustus, 2016 - 10:59

  Afwachten, zit niks anders op. Ik zie de deal niet als mislukt, het zijn gewoon spelers voor de breedte die weinig gaan kosten.

  0

  0
 • heksenketel
  1 augustus, 2016 - 11:00

  Het blijft gewoon een hele goede deal en Smulders zet hoog in en dat hebben we nodig. Nadeel is dat je dan langer moet wachten en wat meer risico’s loopt. Wat had hij dan moeten doen? Een maand geleden alvast 3 man van het 2e garnituur vastleggen? Ik vind het allemaal helemaal niet verontrustend, wel spannend! En natuurlijk zou het fijn geweest zijn als ze er allemaal al waren, omdat bij ons vrijdag de competitie begint….

  0

  0
 • Viking
  1 augustus, 2016 - 11:02

  Ik neem aan dat Hans zijn praatje goed voor elkaar heeft. Heb er vertrouwen in.

  Het is voor City ook van groot belang dat NAC zo spoedig mogelijk promoveert , zo kunnen de City huurlingen ook snellere stappen maken..

  0

  0
 • Hbreda076
  1 augustus, 2016 - 11:06

  Wie zegt dat die samenwerking stroef loopt? Het is maar waar je op inzet. Zoals ik lees zullen deze 3 jongens bij de beste 30 van city zitten, als je daar op gaat hopen en gaat zeggen of een samenwerking goed of slecht is ben je niet goed wijs. We spelen Jupiler League, wordt wakker.

  0

  0
 • nachoreca
  1 augustus, 2016 - 11:08

  ik hoop dat smulders alles afblaast…wat een lachwekkend scenario begint dit te worden!

  0

  0
 • Barry
  1 augustus, 2016 - 11:10

  Dacht iedereen nou echt dat we vrij spelers konden kiezen? Het lijkt me vrij logisch dat Manchester bepaald waar speler van hun terecht gaan komen. Vervolgens hebben de spelers zelf ook nog de keuze.

  Ook is het meer dan logisch dat zulke beslissingen pas in/na de voorbereiding worden genomen.

  0

  0
 • Jf
  1 augustus, 2016 - 11:13

  Wat een onzin reacties van vele hier. De samenwerking is altijd win win want je krijgt gewoon vier spelers die je geen geld kosten. Je kan hierdoor investeren in andere spelers die normaal niet zouden komen. Ze zijn voor de breedte en dat is al pure winst want deze talenten zijn ten alle tijden beter dan onze jeugd. Spelen namelijk een iets hoger niveau.

  0

  0
 • Uit je Naaht
  1 augustus, 2016 - 11:18

  Weet iemand hoe het Engels van Hans Smulders is? Toch altijd van groot belang voor het overbrengen van je verhaal, het respect dat je krijgt en de mate waarin je je op je gemak voelt (en dus grappen maakt, eisen stelt, toenadering zoekt, etc.).

  Verder: dit is toch zoals al maanden geleden uitgelegd door Smulders? Ik heb nooit gerekend op vier tot zes gratis wereldklasse spelers die we elk jaar vrij zouden mogen uitzoeken zoeken. Daarbij moet je gewoon Eredivisie spelen om het beste uit deze deal te halen.

  We hebben nu Agyepong die zeker waarde toevoegt aan deze selectie. Smith-Brown zit tussen basis en ‘voor de breedte’ in. Beide gratis. Als er één of twee van de drie genoemde namen komen doet NAC het gewoon heel goed. Die Tosin Adarabioyo verwacht ik niet meer, hoewel Sky Sports vandaag wel meldde dat City bijna rond is met Everton over Stones.

  Verder: trainingskampje in Manchester vorig jaar? Geen probleem. Hulp bij scoutingnetwerk opzetten? Graag gedaan. Jullie willen onze grootste talenten huren komend jaar? We kijken of dat lukt, maar wie er ook komt, we hoeven er geen geld.

  Ohohoh, wat worden we toch genaaid door City. Het is om te janken.

  0

  0
 • willem 4,5
  1 augustus, 2016 - 11:22

  @ jf Mee eens.Ik lees een heleboel slap gelul over afblazen deal, waren we er maar nooit aan begonnen, als we maar zus, als we maar zo, wat ’n gezeik zeg. Gewoon even afwachten en daarna gaan zeiken als het nodig is. Vergeet niet dat we geen geld hebben, dus niks te vertellen, we hebben niks aan aan negatief gezeik. Afwachten en hopen op een goede deal er zit niks anders op. Andere clubs moeten huursom betalen en wij krijgen ze voor niks!

  0

  0
 • Bart
  1 augustus, 2016 - 11:27

  Zit al paar weken te wachten op wat nieuwe spelers met name een cv zou prettig zijn nog voor de competitie start… Snap dat NAC hier niks aan kan doen met city en dat guardiola eerst de jeugd wil leren kennen maar, had NAC niet al een cv kunnen huren of transfervrij halen bij een andere club? Team moet toch aan elkaar wennen maar je kan maar alvast een basis hebben toch? Snap niet dat ze bijv Jordy de wijs of Menno koch proberen te huren al lijkt me dat Menno vrij lastig zou worden.

  0

  0
 • RNL
  1 augustus, 2016 - 11:38

  Het beste argument komt absoluut van Badeend. Anders gaan we weer gasten als Sarpong, Duarte, Bonevacia etc. huren. Zijn we ook nooit beter van geworden. En dan kost het nog meer ook.

  Het enige wat je moet voorkomen (maar dat snapt NAC zelf ook wel) is dat er een groep binnen de groep ontstaat. Maar daar ben je zelf met alle selectiespelers en technische staf bij.

  0

  0
 • de muzikant
  1 augustus, 2016 - 11:42

  Weet niet of dit een win-win situatie is. Waarschijnlijk hebben ze zich bij NAC voorbarig rijk gerekend en gedacht dat ze de beste “afvallers” gratis meekregen, zonder zich af te vragen als deze ook beschibaar zouden zijn als andere clubs(zoals fc fraude of Nec) er voor gaan betalen. Misschien is het handiger om bij meerdere clubs aan te kloppen en tegen minimale vergoeding. Kost wel meer, maar de keuze is dan niet zo beperkt en je bent slagvaardiger. Ben bang dat we nu financieel iets te schraperig bezig zijn, waardoor we de beoogde doelstelling (bij de eerste 5 eindigen) zeker niet gaan halen en vervolgens qua uitstraling nog verder afglijden en onaantrekkelijker worden voor nieuwe en huur spelers. NAC onwaardig zeg maar.

  0

  0
 • RNL
  1 augustus, 2016 - 11:43

  @Bart Wie zegt dat ze dat niet proberen?

  0

  0
 • Baske
  1 augustus, 2016 - 11:49

  Ruilen voor Borahsasar?

  0

  0
 • Semsi
  1 augustus, 2016 - 11:49

  Milan Massop (transfervrij op te halen na verbreken contact Eindhoven) in belangstelling NAC.
  GAE en Excelsior zijn ook geïnteresseerd.

  0

  0
 • Uit je Naaht
  1 augustus, 2016 - 12:00

  Daar zit wel wat in, de muzikant, maar ik denk dat geld het probleem niet is. De competitie waarin je uitkomt wel. Als City ineens een talent dat NAC graag zou hebben aan De Graafschap of VVV verhuurt zou ik me wel een hoedje schrikken maar die kans lijkt me minimaal.

  City verhuurt denk ik graag gratis aan NAC om de samenwerking goed uit de verf laten komen, maar er zijn wel grenzen. Ünal krijgt in de Eredivisie wel een tikje meer weerstand en groeit daarvan. Dat vinden ze bij City denk ik belangrijker dan, zeg, 30K voor een jaartje huur.

  Dat maakt ook je kansen klein als je als NAC verder gaat kijken dan City. Het is niet alsof Paris SG of Borussia Dortmund wel graag aan een Jupiler-club verhuurt omdat er 13000 man op de tribune zitten. Je kansen worden dus helemaal niet veel groter. En bovendien kost het je dan wél geld. En voor NAC is 30K wél veel.

  Je kunt natuurlijk ook gaan huren van Nederlandse clubs, maar dan… kom je uit bij clubs die hun jeugd al in de Juup kunnen stallen. Bovendien heb je echt je selectie niet eerder rond als je op PSV wacht dan als je op City wacht.

  Als NAC vol heeft ingezet op Tosin en geen plan B heeft, dan is dat dom. Maar ik ga er even niet vanuit dat dat het geval is.

  0

  0
 • de muzikant
  1 augustus, 2016 - 12:14

  @uit je naaht, dat is precies wat ik bedoel! Vanuit de kant van NAC zou dit dus ook kunnen gelden. Met een grote hoeveelheid gratis (net-niet?) spelers bouw je ook geen consistente selectie op, maar promoveer je waarschijnlijk ook niet. Dit moet prioriteit 1 hebben. Momenteel zijn K*t clubjes als Pec en Heracles ons allang voorbij op het gebied van beleid en begroting, daarom is promoveren echt noodzakelijk om nog steeds het “grote” NAC te blijven.

  0

  0
 • Joop dubbel dope
  1 augustus, 2016 - 12:28

  Shitty heeft baat bij promoveren van ons clupke. Vind dat ze het verplicht zijn naar ons om deze 3 te laten komen.

  0

  0
 • TpT
  1 augustus, 2016 - 12:32

  Wat mij steekt is dat WIJ een samenwerkingsverband hebben met City, en dat vervolgens onze spits van vorig jaar, Unal doodleuk naar Twente gaat en wij nog zitten te wachten. Ik begrijp City ook wel dat spelers zo hoog mogelijk moeten spelen om zicht te ontwikkelen, maar wat is dan het voordeel voor NAC? Gratis spelers, dat is volgens mij het enige criterium waarop de deal is gebaseerd.

  4 tot 6 is leuk, maar als je tot de start van de competitie op zo’n aantal spelers moet wachten ben je wel heel laat nog bezig met inpassen en moet je maar hopen dat ze iets toevoegen.

  0

  0
 • Theo
  1 augustus, 2016 - 12:40

  Volgens mij beslissen de spelers wel zelf of ze bij nac gaan spelen en daar ziet het er niet naar uit.

  0

  0
 • scheppioni
  1 augustus, 2016 - 12:50

  Ik geloof best in de beste bedoelingen van onze Hans Smulders, maar niet al te veel focus graag op die spelers die eventueel gaan komen, maar ook zeker de spelers die we al wel hebben in onze selectie want vrijdag a.s. moet er al in ieder geval een voor de winst willend NAC team op het veld staan !
  Ik ben zeker argwanend dat de focus verslapt met dat hele city gebeuren en Marinus zal veel geloof terug moeten winnen, er is nog altijd de HOOP ! NAC we follow !

  0

  0
 • nachoreca
  1 augustus, 2016 - 12:54

  Leuk als je realistisch bent hier….Alle. duimpjes omlaag…blijf dromen jongens…al een seizoen of vijf nu… ik hoop dat iedereen zijn mening mag hebben?

  0

  0
 • JK
  1 augustus, 2016 - 12:56

  Niet lullig bedoeld maar voor Man City, een van de rijkste en beste clubs ter wereld, zijn wij natuurlijk maar een lullig clubje uit de eerste divisie in een land dat Europees totaal niet meer meetelt en niet eens aanwezig was op het EK. Aan de andere kant, ik neem aan dat deze samenwerkingsconstructie linksom om rechtsom op papier is uitgewerkt en getekend is door zowel Goetzee als Man City. Dan geldt contract is contract en moet Man City zich gewoon aan de contractuele verplichtingen houden.

  Goed om te horen dat Smulders naar Manchester is – in persoon onderhandelen is altijd effectiever dan via de mail of telefoon. Succes, Hans.

  0

  0
 • Dutchbird
  1 augustus, 2016 - 13:00

  Mag natuurlijk niet zo zijn dat Smulders een mooie deal maakt met City en dat vervolgens die lichteaaiers uit Twente die deal gaan copiëren en de spelers eredivisie beloven waardoor ze voor de neus van NAC worden weggekaapt zoals Unal.

  0

  0
 • Sneer
  1 augustus, 2016 - 13:11

  City is bezig om Sané binnen te harken. Wellicht dat dit een mogelijkheid geeft om Barker naar Breda te krijgen.

  0

  0
 • henk
  1 augustus, 2016 - 13:15

  @nachoreca
  Jouw reactie was niet realistisch. Het is slechts een negatieve one-liner. Een mening zonder onderbouwing of argumentatie.
  Ieder mag vinden van de deal wat hij vindt. NAC is op dit moment niet in de positie om de deal af te blazen. De deal bestaat uit meer dan een paar spelers (gratis) huren. Het is weinig realistisch om nu over afblazen te spreken.

  Verder vind ik het lachwekkend dat een volwassen persoon die duimpjes serieus neemt.

  0

  0
 • 1010
  1 augustus, 2016 - 13:53

  Het is precies zoals Wanny aangeeft.

  Wat tot nu toe is gebeurd is allemaal vooraf door Smulders helder en transparant naar ons supporters gecommuniceerd.

  Het stemt mij in ieder geval hoopvol dat Smulders (weer) op weg gaat naar Manchester. Dat duidt op professionaliteit en dat is in het verleden wel eens anders geweest.

  Nee, op deze wijze ben ik geen voorstander van de samenwerking met City, maar aan NAC heeft het – wie er uiteindeljk dan ook wel/niet gaan komen – niet gelegen.

  Op naar vrijdag. Hup NAC!

  0

  0
 • nm
  1 augustus, 2016 - 14:19

  Smulders gaat 2 spelers ophalen / afronden. De derde gaat (nog) niet komen

  0

  0
 • 1010
  1 augustus, 2016 - 14:31

  Nm

  Bron ?

  0

  0
 • matanza
  1 augustus, 2016 - 15:51

  @maarten als je van je wijfje af wil doe je het ook via de telefoon of wat…. juist prima dat hij persoonlijk naar city gaat ik ben benieuwd wat er uit gaat komen ….

  0

  0
 • Dun Diëe
  1 augustus, 2016 - 15:55

  Van een AD die met voor een kiekje poseert naast een blote kont van een fan, naar een TD die op de koffie aanschuift bij Pep Guardiola om over spelers te onderhandelen. Het valt misschien wat tegen qua spelers die vooralsnog hier heen komen maar ik vind het al een hele verbetering.

  0

  0
 • Made zuid
  1 augustus, 2016 - 17:03

  Denken jullie nu echt dat City al klein clubje uit Breda met ons meedenkt. We worden vierkant uitgelachen

  Het doet me denken. Aan de samenwerking met ado en de belchinezen

  Tis niets en t wordt niets

  0

  0
 • buurman
  1 augustus, 2016 - 20:18

  Wat me niet bevalt is dat alle energie van NAC moet komen. Althans daar lijkt het erg op; we lopen ze nogal achterna. Een relatie waar de liefde van 1 kant komt is………………………
  Maar goed laten we hopen dat ik me vergis en de liefde plots wederkerig blijkt.

  0

  0
 • nachoreca
  1 augustus, 2016 - 21:39

  @henk neem nu van mij aan dat ik volwassen en nuchter genoeg ben om te stellen dar het man city verhaal een farce wordt….Zoals eigenlijk alles bij nac Breda. ..behalve de supporters. ..en de duimpjes ? Als die geen nut hebben waarom hanteert men ze dan ?

  0

  0
 • Markena
  1 augustus, 2016 - 21:56

  Vanwaar de aanname van BSR dat het voor NAC zuur moet smaken. Het is zoals Wanny al zei “het loopt precies zoals Smulders een maand geleden al zei..” Zet dan als tekst “Smulders naar City om concreet te worden mbt de city spelers”. Niks zuur gewoon goed!

  0

  0
 • HupNac12
  3 augustus, 2016 - 16:07

  Voor alle negatievelingen onder dit bericht. Het bezoek van Smulders heeft wel degelijk zijn vruchten afgeworpen. Bryan en Barker komen deze kant op. Of dat zou anders natuurlijk ook gebeurd zijn volgens jullie?

  0

  0