Go to Top

SP wil openheid over financiële positie NAC

SP wil openheid over financiële positie NAC

De SP lijkt niet akkoord te gaan met de brief van wethouder Arbouw en de belofte dat die zal gaan uitzoeken hoe de vlag er bij ons clubke financieel bij hangt. Volgens de SP heeft NAC wel degelijk een huurachterstand. “De huur van NAC is tonnen per jaar”, legt Michel Spekkers van de SP uit. “Nu ze indirect uitstel vragen, krijgen ze dat ook. Bovendien heeft NAC meerdere spelers moeten laten gaan en zijn onlangs de prijzen van de kaartjes verhoogd.” De fractie concludeert hierdoor dat het niet de vraag is of NAC een schuld heeft, maar eerder hoeveel.

Belangrijkste reden voor twijfel is volgens het SP-lid de manier waarop de huur geïnd wordt door de gemeente. Eerst werd die per maand vooraf betaald, maar sinds een half jaar per kwartaal achteraf. Deze verandering is niet voorgelegd aan de gemeenteraad. “Daar is het college blijkbaar eigenstandig mee akkoord gegaan en vond het niet nodig de gemeenteraad daar bij te betrekken.” NAC bestrijdt overigens dat de raad niet op de hoogte is gesteld. “De regeling is indertijd ook voorgelegd aan de gemeenteraad”, schrijft de club in de mededeling die je >>hier terug kan vinden<<

“De brief roept maar meer vragen op dan er antwoorden worden gegeven”, gaat Spekkers verder. “Veel vaagheid over nieuwe afspraken en over een soort uitstel van betalingen, maar geen woord over exacte cijfers”.

“De gemeente stopt veel belastinggeld in NAC. Terecht overigens, want NAC levert Breda veel positiefs. Als NAC ondanks al die steun toch met financiële problemen kampt, is er iets goed mis met de manier waarop de club wordt bestuurd. Dat is slecht voor NAC, voor de supporters en voor de stad, want zij zijn hier de dupe van.”

Spekkers vindt het oneerlijk dat ‘de club hiermee een uitzonderingspositie’ krijgt. “Dat is apart”, zegt hij. “Gewone burgers en andere bedrijven maken geen aanspraak op een dergelijke regeling, maar NAC wel.”

Bron: B-side Rats, Breda Vandaag

27 Reacties op "SP wil openheid over financiële positie NAC"

 • michel
  21 mei, 2010 - 12:57

  vraag me af wanneer de lijken echt uit de kast gaan komen !
  en of er echt openheid komt hoe het bestuur er z'n zooitje van heeft kunnen maken !

  0

  0
 • Joop NAC
  21 mei, 2010 - 12:59

  Wat is dat toch ineens met die spekkers. Die begingt ineens vanalles te roepen. Ik had het al niet zo op de SP…

  NAC heeft toch gewoon in samenspraak met de gemeente een overeekomst gemaakt. De gemeente ontvangt de tv gelden, haalt de huur er af, en stort de rest door aan NAC. De gemeente loopt hierdoor geen risico met het ontvangen van de huur. NAC heeft als voordeel dat de huur per kwartaal achteraf betaald wordt. Iedereen tevreden zou je denken.

  Kortom meneer spekkers is een beetje aan het zeveren lijkt me…

  0

  0
 • Dnwitte
  21 mei, 2010 - 13:02

  Verkiezingstijd…..

  0

  0
 • Da Pope
  21 mei, 2010 - 13:02

  De afspraken over de wijze waarop NAC de huur betaalt, dateren niet van gisteren. Die afspraken liggen er al langer. De uitleg van wethouder Arbouw lijkt me op dit punt ook duidelijk.

  Ik snap niet helemaal waarom Spekkers specifiek van de gemeente uitleg verwacht over de financiële positie van NAC. Zolang NAC aan haar verplichtingen voldoet en er geen indicaties zijn dat dit niet langer het geval zal zijn, is het niet aan de gemeente uitspraken te doen over de financiën bij NAC.

  NAC heeft al aangekondigd tekst en uitleg te geven. Dan kun je wel als een klein kind staan stampvoeten, maar je kunt ook even geduld opbrengen.

  Daarnaast vind ik de alinea met 'de gemeente stopt veel belastinggeld in NAC' nogal makkelijk scoren.

  0

  0
 • hanz
  21 mei, 2010 - 13:02

  De gemeente stopt veel belastinggeld in NAC??? waar haalt ie dat vandaan?

  0

  0
 • nac6
  21 mei, 2010 - 13:08

  dat lekker zijn mond houdt die spekkers ga tomaten plukken

  0

  0
 • N. Aukesss
  21 mei, 2010 - 13:13

  Lijkt inderdaad een stokpaardje om de populariteit van de partij een beetje op te krikken. Dat er wel iets loos is qua financiele situatie bij NAC lijkt me duidelijk, en het is goed dat daar vragen over gesteld worden. Je kunt moeilijk met je oren en ogen dichten in een hoekje gaan zitten wachten tot alles vanzelf overwaait.

  0

  0
 • Hertog Jan
  21 mei, 2010 - 13:18

  Ik ben totaaal geen SP 'ert. Maar hier heeft hij gewoon gelijk. NAC blinkt al jaren uit in vaagheden en gebrekkige communicatie.

  Mischien is er inderdaad niet zoveel aan de hand, maar geef gvd eens openheid van zaken.
  Hoe kan het in vredsnaam zo zijn dat ze "ergens deze maand" met de cijfers komen.
  Volgens mij moet dat in een PROFESIONEEL bedrijf met 1 druk op de knop geregeld zijn?

  Omdat dit zoals gewoonlijk, weer uitblijft, ben ik bang dat er weer slecht weer op komst is.
  NAC kan dan wel om de hete brei heendraaien, maar in dit soort gevallen lijkt het me beter om gelijk met de billen bloot te gaan.

  Overigens weet ik nog wel een post waar NAC op kan bezuinigen: De communicatiemanager kan makkelijk wegbezuinigd worden.

  0

  0
 • Swam
  21 mei, 2010 - 13:19

  Ik denk dat het een mislukte poging is/gaat worden van de heer Spekkers om zichzelf en z´n partij een beetje te profileren.

  Maar goed, van de SP hebben we toch niks te vrezen. Als je de laatste raadsvergadering op tv zag ook, bijna structureel tegen alles stemmen. Voorstel: 36 voor en 3 tegen (de SP).
  Nog mooier werd het vond ik, toen ook hun rode vriendjes van de PvdA bij een of ander voorstel fel tegen waren maar gewoon de bietenbrug op gingen: 28 voor en 11 tegen.
  Dag, rode hulp Sinterklazen, dag!

  De brief waar het allemaal om draait, staat trouwens hier: http://www.bredavandaag.nl/sites/default/files/downloads/briefarbouw.pdf

  0

  0
 • NACLEUR
  21 mei, 2010 - 13:34

  sp communisten

  0

  0
 • Flappy
  21 mei, 2010 - 13:40

  Zo schokkend is die brief niet. Daar kan ik ook geen financiele problemen uit op maken. Prima toch dat men afspreekt dat de geldstromen op elkaar aansluiten.

  Dat neemt niet weg dat het verdacht is dat van Reijn weer niet (opnieuw) negatieve verhalen in de media tegenspreekt of zelf brengt.

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  21 mei, 2010 - 13:40

  Dat ze in de gemeenteraadsverkiezingen verloren hebben zegt genoeg. Nu komen ze hier zieltjes winnen.

  Op zouten SP

  0

  0
 • Jan met de pet
  21 mei, 2010 - 13:46

  Wat een zeververhaal van de sp Goedkoop willen scoren Hoezo belasting geld??? Leg dat eerst maar eens uit …. Wat een populist zeg

  0

  0
 • Fred K
  21 mei, 2010 - 13:47

  De gemeente moet de huur gewoon afschaffen,dan is er geen onduidelijkheid meer en word de schuld van Nac ook minder ;)

  0

  0
 • Aspo
  21 mei, 2010 - 15:33

  SP heeft hier gewoon gelijk. De gemeente heeft zelf een schuld van 26 miljoen weg te werken. Door de huurconstructie van NAC krijgt de gemeente hun geld later. En wie kan er straks weer met geld over de brug komen als NAC plotseling weer geld nodig heeft…. de gemeente die zelf ook niks heeft maar dan wel tegen de muur wordt gedrukt.

  Het is toch te schandalig voor woorden dat een organisatie een maand nodig heeft om cijfers te kunnen verduidelijken! Dat zegt al genoeg dat het een puinhoop is. En dat de gemeente als eigenaar van het stadion en eventuele geldschieter hier zicht op wil hebben, lijkt me niet meer dan logisch.

  Wanneer alle partijen de afgelopen jaren hetzelfde als de SP gereageerd zouden hebben, dan zaten we nu niet met een schuld van 26 miljoen…

  0

  0
 • Mieshoop
  21 mei, 2010 - 16:05

  Aspo,

  ECV-gelden zijn gecedeerd, dus komen bij de gemeente binnen, die ze na hun part eraf gehaald te hebben doorstort naar NAC. Formeel en praktisch gezien kan NAC dan ook geen huurachterstand hebben.

  0

  0
 • john f.
  21 mei, 2010 - 16:47

  Precies Mieshoop. Dat continue gebral van gasten, die de bel ergens hebben horen luiden, maar bij god niet weten waar de klepel hangt, wordt zo langzamerhand strontvervelend. Alsof de gemeente slechter wordt van de huurconstructie met NAC. Ik dacht het niet! De constructie is zelfs lonend voor de gemeente en dus de gemeenschap. Eerst nadenken voordat er weer iets wordt geroepen, dat nergens op slaat.

  0

  0
 • Brightest Star
  21 mei, 2010 - 18:19

  SP wil openheid?????
  De SP is het meest besloten communistische enge clubje van Nederland. Idolaat van wrede,gestoorde dictators,zoals Mao,Stalin en Pol Pot en dan om het hardst schreeuwen om openheid!!!!! Brrrrrrr….!

  0

  0
 • Dave
  21 mei, 2010 - 19:30

  Wat een gezelligheid hier zeg. Voelen jullie je nou allemaal beter de SP even gebashed te hebben?

  Brightest Star jij maakt nog het bontst van allemaal. Stalin wordt absoluut niet vereerd bij de SP, dat weet ik zelfs en ik ben geeneens lid. Dus graag je grote waffel houden

  Feit is gewoon dat die figuur gelijk heeft. Het is alleen maar wachten tot duidelijk wordt wat voor puinhoop er ligt bij NAC.

  0

  0
 • debolle/fcstpauli
  21 mei, 2010 - 19:48

  volg het maar mondjes maat dit allemaal maar kan iemand me uitleggen waarom nac nu een schuld heeft terwijl ik meen ergens eerder te hebben gelezen dat we 600.000 euro positief saldo zouden draaien naar jaren

  0

  0
 • gabor traaie
  21 mei, 2010 - 19:54

  wij willen ook openheid van zaken hoe het huur contract in elkaar steekt.
  maar volgens mij verdiend de gemeenten er alleen maar aan.
  heb zelf van mensen die heel vaak binnen nac verblijven gehoord dat de gemeenten niet eens van het stadion af willen omdat dit een goede melk koe is.
  gemeenten voor 15 miljoen het stadion gekocht en krijgt per jaar 1 miljoen euro huur en dan nog niet eens als verhuurder al het onderhoud betalen.
  hoop dat dit ook te voorschijn komt en kijken wat deze sp-er dan nog te zeggen heeft

  0

  0
 • Mnac
  21 mei, 2010 - 20:01

  De SP in Breda roept de laatste tijd allerlei dingen die achteraf dan weer anders blijken te zijn… Opzouten met die lui.

  0

  0
 • Mnac
  21 mei, 2010 - 20:01

  De SP in Breda roept de laatste tijd allerlei dingen die achteraf dan weer anders blijken te zijn… Opzouten met die lui.

  0

  0
 • Joris
  22 mei, 2010 - 11:10

  Als er een onderwerp is waar de SP nooit over kan en mag meepraten is het wel financiën.

  0

  0
 • bredawereldstad
  22 mei, 2010 - 21:57

  SP communistisch links gebeuren!! Serieus beste worden die mensen van de sp afgeschoten!! Die lui moetje nietserieus nemen..

  0

  0
 • jesse
  23 mei, 2010 - 13:49

  Ze moeten met duidelijkheid komen verdomme!

  0

  0
 • Patje
  24 mei, 2010 - 11:13

  Hihihihihi.

  Wat nou? Afgeven op de SP?

  Je hoeft het helemaal niet met die partij eens te zijn. Je mag die partij zelfs haten.
  En omk misverstanden te voorkomen, de SP is ook mijn partij niet. Gnegnegnegne.

  Maar waar die SP nu mee komt klopt HELEMAAL!!!!

  En ze praten in het belang van NAC.
  Of hebben jullie hun argumenten overgeslagen op het moment dat je zag dat het om de SP ging?

  Niet erg inelligent, beste sommige NAC-supporters. Beetje heel erg dom, dus!!!

  Kunnen jullie dan een andere partij noemen dan de SP die in deze affaire duidelijk ruggengraat toont?

  En dan njet aankomen met dat kansloze gespartel en gekonkel van het CDA, want die partij blinkt nu opvallend uit in dodelijk stilzwijgen.
  Het CDA ligt er helemaal uit in de politiek als het om NAC gaat.

  Hoe heette hun kopstuk ook al weer?

  0

  0