Go to Top

Sporkslede: “Interesse uit de Eredivisie”

Sporkslede: “Interesse uit de Eredivisie”

NAC had een aantal jaar de naam een club te zijn waar spelers met een deukje hun carrière nieuw leven in konden blazen. Clubiconen als Jelle ten Rouwelaar en Anthony Lurling begonnen bij NAC, nadat hun loopbaan ergens anders wat vastgelopen was. Het is twijfelachtig of Fabian Sporkslede ooit dezelfde status zal bereiken, maar zijn voorgeschiedenis is vergelijkbaar. Bij NAC heeft de back het plezier hervonden. Nu lonkt de Eredivisie.

Sporkslede begon bij Ajax, werd verhuurd aan Willem II, vertrok uiteindelijk naar Italië en klopte, na slechts een handvol wedstrijden in de Serie C, bij technisch directeur Hans Smulders aan met de vraag of NAC misschien niets in hem zag. Smulders had de back eerder bij FC Eindhoven namelijk ook al op de korrel. Makkelijk was het voor Sporkslede niet om zich zo nederig op te stellen, zo vertelt hij in gesprek met BN DeStem: “Voor elke man is het lastig zijn trots opzij te schuiven. Dankzij mijn vader heb ik geleerd om dat wel te doen, om nederig te zijn. Dat heeft me verder gebracht. Ik geloof ook niet in excuses. Hoe meer excuses, hoe meer je gelooft in die excuses.”

Bij NAC is hij, op een wat moeizame periode na de trainerswissel na, basisspeler. Zijn prestaties worden ook een niveau hoger opgemerkt: “Spelers zonder ambitie horen niet bij NAC. Ik heb veel ambitie, natuurlijk. Volgens mijn zaakwaarnemer is er interesse uit de Eredivisie. Ik focus mij op het einde van het seizoen. Het allerliefst groei ik met NAC, naar de eredivisie.”

Als dat met NAC kan, blijft Sporkslede graag in Breda. Hij heeft het er naar namelijk goed naar zijn zin: “De mensen hier zijn vriendelijk. Ik geef altijd een knikje of lach en dan lachen mensen terug of knikken beleefd. En als iemand zwaait, zwaai ik terug. Breda is gastvrij en dat helpt heel erg om geen heimwee te hebben naar Amsterdam.”

Wil er toekomst zitten in het huwelijk tussen NAC en Sporkslede, dan zal er de komende weken hard gevochten moeten worden. Een nieuw jaar Jupiler League hoeft voor Fabian niet: “In het begin zijn die stadionnetjes leuk, maar de nieuwigheid is eraf. Met Jong Ajax heb ik ook al eerste divisie gespeeld. Ik heb het nu wel gezien. Ik wil groeien, als mens en als voetballer. Het liefst dus samen met NAC.”

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

37 Reacties op "Sporkslede: “Interesse uit de Eredivisie”"

 • Babosje
  21 april, 2017 - 10:44

  Fijn om te horen dat bepaalde spelers het zinkende schip meteen weer willen verlaten. Toon godver ballen en zeg dat je er nog een jaar aan vast plakt omdat ook jij debet bent aan NIET promoveren!

  31

  34
 • PrimaNootjes
  21 april, 2017 - 10:54

  Gewoon een stabiele kracht gebleken in dit elftal, ondanks de resultaten. Bescheiden jongen met de juiste mentaliteit die ik de komende jaren graag nog voor NAC zie spelen.

  60

  4
 • BATI
  21 april, 2017 - 10:55

  @ babosje

  wat een kinderachtige reactie zeg. Ik weet niet hoelang jij al naar NAC gaat maar zo werkt het nu eenmaal niet in de voetballerij. Nu niet, over 10 jaar niet en 10 jaar geleden ook al niet.

  Grow up!!

  34

  3
 • Realist
  21 april, 2017 - 10:57

  Met alle respect Sporkslede kan aardig mee als hij zn best doet in de Juup. Maar in de eredivisie is toch echt meer kwaliteit nodig voor een back. Die gaat God hem echt niet geven.
  Maar goed die is dus ook weg van de zomer. Net als waarschijnlijk nog een mannetje of 15.
  Wat een beleid. Smulders bedankt!

  14

  20
 • Lejad
  21 april, 2017 - 11:00

  Hoeveel ie een contract eigenlijk nog waard? Dacht dat hij voor 2 seizoenen had getekend?🤔

  5

  2
 • wolfmanjack
  21 april, 2017 - 11:10

  Dat is mooi. Verkopen nu het kan. Zo goed is hij niet.

  11

  4
 • Breda076
  21 april, 2017 - 11:36

  Wederom verlaat iedereen het zinkende schip. Terecht natuurlijk van hun uit, zij willen stappen maken in hun carriere. Maar zegt wel weer veel over het waardeloze beleid van Smulders. Die dacht NAC eens even in 1 seizoen terug naar de Ere te krijgen zodat de grotere jongens wel zouden blijven hangen. Nu begin je volgend seizoen weer precies hetzelfde, met 15 nieuwe jongens. Succes Hans, laat maar weer eens zien wat je kunt!…

  8

  9
 • geelzwarthart
  21 april, 2017 - 11:36

  Ik vind dat NAC moet komen met duidelijkheid over contracten Dessers/Sporkslede etc niet gedetailleerd maar wel of clausules instaan als bij niet promoveren gratis weg/voor een schijntje etc. Het wordt zo erg onrustig (wederom).

  9

  2
 • van Flieger
  21 april, 2017 - 11:48

  Onlangs werd op deze site al onthuld dat de meeste acteurs al voor zichzelf bezig zijn met volgend seizoen. Nu promotie met deze mensen uitgesloten is zie je het verval al weer duidelijk. Deze trainer gaat m niet worden, zijn verlenging is volkomen voorbarig. Smulders dacht natuurlijk aan zijn eigen positie als hij Vreven zou wegsturen. Verkeerd gedacht.Het is rampzalig, alles wat Gielen, Goetzee, van Mierlo en Smulders hebben gedaan of besloten pakt verkeerd uit. Met als gevolg: enorme reputatieschade voor ons NAC en een heel erg vervelend seizoen voor de supporters.

  15

  16
 • Lenischippertje076
  21 april, 2017 - 11:54

  Inderdaad een bescheide jongen. Snap Jullie onrust niet. Hij wil in de eredivisie spelen het liefsf met NAC. Een beetje ambitie hebben, is niks verkeerd mee lijkt me. In het interview op BNDESTEM is dit duidelijk, want dit word uit zn verband getrokken

  Gr Leni

  15

  1
 • H.V.M.
  21 april, 2017 - 12:00

  Als we de zaakwaarnemers mogen geloven spelen ze volgend seizoen bijna allemaal in de Eredivisie!!
  Jammer voor ons is dat wij dan hoogstwaarschijnlijk nog steeds in die afschuwelijke, vreselijke Jupilerdivisie bivakeren.
  Wij hebben snel een wereldwonder nodig om dat te voorkomen.
  Te beginnen met winst op Emmen.
  Dat zou al een eerste klein wonder zijn!

  15

  0
 • NAC4EVER!
  21 april, 2017 - 12:03

  Zou het leuk vinden als hij blijft. Kan ook mee in de Eredivisie.

  Bij niet promoveren kan ik zijn vertrek wel begrijpen. Als je denkt een stap te kunnen maken (ik denk ook dat hij dat kan) snap ik dat weg wilt uit deze schijtleague.
  Ik kan hem niet verwijten.

  Hopelijk blijft hij dus bij ons en promoveren we toch nog!
  Hup NAC, hup Sporkslede!

  7

  1
 • Rick
  21 april, 2017 - 12:19

  Waarom wordt internetgekkie Hans Deelen a.k.a. Van Flieger niet gewoon van deze site geband? Onder ieder nieuwsbericht begint hij zijn verzonnen onzinverhaaltje te ratelen. Heb sterk het vermoeden dat deze zielige man in een psychose o.i.d. zit.

  10

  9
 • Leurenaar
  21 april, 2017 - 12:20

  Sporkslede is net als Matic een type voetballer die zich optrekt aan het niveau van het elftal. Zet hem bij een modale eredivisionist weg en hij doet feilloos mee. Ik hoop dat hij blijft maar als hij vertrekt lijkt me dit niet meer dan logisch!

  Hup fabian!

  6

  2
 • scheppioni
  21 april, 2017 - 12:41

  Promoveren NAC en gewoon in BREDA blijven, zelfs ajakkes liet gisteren op zijn NAC’s zien dat je nooit kansloos bent !!! Dat wil toch heel veel zeggen, niet dan !! Zo hoort ons NAC zich na jaren ook weer eens te vertonen ! HUP NAC met Sporkslede !

  5

  1
 • Dun geel zwarte IJpelaar
  21 april, 2017 - 12:43

  Het is leuk dat die mannen allemaal 1 voor 1 roepen dat ze jupiler league wel gezien hebben en ’t ontgroeid zijn maar waarom staat we dan 8e? Laat dan Gvd zien dat je ’t niveau aankan Ipv dat geroep om eredivisie.

  17

  0
 • Lamington
  21 april, 2017 - 12:49

  Ik vind het punt van GeelZwartHart een goeie. Dat mag wel eens duidelijk worden gemaakt.

  5

  1
 • ome cor
  21 april, 2017 - 12:51

  Spelers die niet met kop en schouders boven het geheel uitsteken, maar wel vinden dat ze beter kunnen en dat net even te vroeg roepen vind ik op z’n minst wat dubieus.

  6

  2
 • Badeend
  21 april, 2017 - 13:30

  Ah daar zijn ze weer, supporters die menen dat ze ‘recht’ hebben op van alles en dat dan gaan eisen. Hou toch op.

  Net als hans delen die zijn bekende en stomvervelende riedeltje weer afdraait, ditmaal met als gezocht aanknopingspunt een speler die zegt dat hij het liefst op het hoogste niveau acteert. Zoals dat al sinds 1912 elk jaar rond deze tijd gebeurt. Sporkslede brengt het in elk geval nog normaal en sympathiek – dat kan van bijvoorbeeld Hans zijn vriendje Sarpong niet gezegd worden.

  0

  7
 • Van "taajlaand
  21 april, 2017 - 13:39

  Hoi Schepp,

  Je haalt een wedstrijd van gisteren aan waar die eerst liever niet wilde vernoemen hier, maar waar ik zélfs als NAC supporter wél van hen genoten.
  Ik hoop dat alle fitte spelers bij ons ook hebben gekeken en allemaalingezien hebben dat je met INZET nooit kansloos hoeft te zijn.
  Peter Bosz (niet mijn ‘vriend’, maar voorlopig zeer goede trainer…) vertelde na afloop ook zo mooi hoe het in de tweede helft verlenging moest gaan.
  Eerste minuuten alles beetje houden staan, om daarna nog 10 minuuten vol gas, met 10!!! man richting het doel van Schalke te spelen.
  O.k. er staat wel wat meer kwaliteit als bij ons in het veld, maar Schalke 04 is ook geen koekebakkersvereniging.

  Kort samengevat, als NAC de laatste wedstrijden competitie, én in de play-offs écht promotie willen bereiken is er zéker nog wat mogelijk.
  En dan zal Sportkslede misschien nog graag bij NAC willen spelen komende jaren……

  2

  0
 • ouwegekkepik
  21 april, 2017 - 13:41

  hallo nac fans

  eigenlijk moet hij gewoon naar willem 2 goede club uit de eredivisie. veel veel veel beter dan nac. willem 2 zit in de eredivisie nac niet.
  eigenlijk kan nac heel veel heel veel leren van wilem 2

  2

  9
 • Henri
  21 april, 2017 - 13:53

  Aardige en plichtsgetrouwe jongen, deze Sporkslede.maar mij valt hij nog steeds het meeste op met zijn balletje breed en balletje terug. Word ik niet echt warm van moet ik zeggen.

  2

  1
 • Toontje
  21 april, 2017 - 14:42

  Zo zal het steeds erger worden,,,NAC is een duiventil geworden voor afvaller en terugkomers

  5

  0
 • Dutchbird
  21 april, 2017 - 14:43

  ik heb een leuk vakantieadresje voor van Flieger in Wanne-Eickel

  3

  0
 • Rubenac
  21 april, 2017 - 14:46

  Wij supporters hebben ook interesse in de ere divisie

  5

  0
 • Henri
  21 april, 2017 - 15:22

  Jongens wat zijn jullie toch flauw met jullie reacties naar van Flieger. Ik lees echt niet alle posts op dit forum. daar heb ik de tijd gewoon niet voor. Dus posts van personen die voor mij in het verleden hebben bewezen niets interessants te hebben melden, die lees ik gewoon niet. Zonde van mijn kostbare tijd, zonde van mijn positieve energie. Maar vrijheid blijheid, als je jezelf graag wilt irriteren…. ga je gang!

  3

  1
 • Henri
  21 april, 2017 - 15:24

  Ga eens bij jezelf na waarom je ze juist wel leest. Zoek daar eens de psychologische achtergrond van. Alles is te verklaren.

  2

  2
 • signase
  21 april, 2017 - 15:40

  Als NAC geld kan vangen voor Sporkslede, is er toch gewoon voldaan aan het idee van doorontwikkelen van speulers en doorverkopen? Dit is toch hoe NAC de kist met geld gevuld wil krijgen? Stel dat behalve Brondeel ook Dessers & Sporkslede een (voor hen) mooie transfer maken. Dan geeft dat Smulders weer een mooi en extra argument om spelers te overtuigen naar NAC te komen: onder het mom van ‘je kunt je hier verder ontwikkelen’.

  1

  4
 • Erick
  21 april, 2017 - 15:58

  @ouwegekkepik

  Hij heeft bij Willem II gezeten en daar welgeteld in de eredivisie 1 keer mogen spelen. Dus inderdaad: ze zijn daar beter in het inzien dat deze jongen dat niveau niet aan kan. Maakt hem nuttig voor NAC, maar zeker niet onmisbaar.

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  21 april, 2017 - 17:06

  Als je wilt weten hoe erg we zijn afgegleden met onze club moet je de gids van foxsport er bij pakken van vanavond. Alles komt op tv behalve nac zegt genoeg lijkt me. Wat een ellende bedankt voor het kutseizoen zongen we vroeger nu zou het normaal zijn als je je geld van je seizoenskaart terug krijgt.

  1

  0
 • Dirk
  21 april, 2017 - 17:29

  Interesse eredivisie , zal wel kaliber NEC, Roda JC of Excelsior zijn. Gewoon een simpele back die doet wat ie moet doen, de linksbuiten in toom houden, niet meer of minder

  0

  0
 • Gvd
  21 april, 2017 - 18:34

  Sporkslede is een van de weinigen die goed gepresteerd heeft maar werd en waarschijnlijk wordt te pas en te onpas niet opgesteld. Heeft te maken met het “moeten” opstellen van de MC boys.
  Binnenkort komt er weer een verse lading MC supertalenten. Wie wil er nu toch blijven bij zo een doorloophuis?

  0

  0
 • scheppioni
  21 april, 2017 - 18:44

  @ Van “Taajlaand
  Dat is nou net het verschil met ons NAC de laatste jaren, om te gaan voetballen om hopen niet te verliezen en gisterenavond zag je wat je met tien man voor mekaar kunt krijgen als echt wilt winnen !!
  Zo was ons NAC ook nog ooit, maar dat is al wel een tijdje geleden, het tijdperk Gudelj al coach luidde het trieste verval in !!

  0

  1
 • Waddinxveen
  21 april, 2017 - 19:47

  Wat zit de wereld, en dus ook de NAC supporter, toch bijzonder in elkaar: jarenlang klagen we dat onze club het maar niet voor elkaar krijgt om spelers te contracteren die we weer met winst kunnen verkopen. En nu, zelfs in een belabberd seizoen als dit, eindelijk de ene na de andere speler kans maakt op een lucratieve transfer zijn sommigen ineens roomser dan de paus.

  Even ter info: dit is het lot van een voetbalclub, goede spelers raak je kwijt aan betere clubs. Net zoals wij balen dat Brondeel naar Twente gaat, balen zij dat Ziyech naar Ajax gaat en baalt Ajax weer dat ze Gudelj naar Tianjin Teda moesten laten vertrekken. Oh nee, dat laatste niet ;-)

  0

  0
 • Jurgen
  21 april, 2017 - 20:21

  Tsja iedere speler die geïnterviewd wordt vind NAC een mooie club en geweldige supporters en clubliefde noad enz enz enz.

  Heel lief en leuk maar overal hoor ik dezelfde zin met NAC ben ik erbij in de eredivisie maar geen enkele die zegt als we nog een jaar juup moet dan speel ik de ballen uit mijn broek.

  Dus…..smullie en vreven kunnen vast beginnen met zoeken want er zal een uitloop plaats vinden

  0

  0
 • Jurgen
  21 april, 2017 - 20:26

  Oh en NAC kenende zullen mega transfers uitblijven en lopen spelers met een aai over de bol voor een paar tientjes naar buiten.

  Bij ons worden geen tonnen deals gesloten hoogstens paar duizend en wat vage doorverkoop clausules terwijl we bij aankoop de volle prijs moeten hoesten

  0

  0
 • Jasper
  21 april, 2017 - 22:02

  Hoogstwaarschijnlijk is de oplossing voor NAC een consequente en ervaren trainer aantrekken als we echt naar de eredivisie willen. Een coach die eendracht kan smeden in de ploeg en niet zoals de huidige alleen maar onrust stookt.
  Dan kan deze grillige schreeuwlelijk, gewoon weer terug naar de zomeravondcompetitie in België.

  1

  0