Go to Top

Stam: “Dat ziet iedereen wel denk ik”

Stam: “Dat ziet iedereen wel denk ik”

Op de troosteloze maandagvond werd er op een nog troostelozer plastic veldje uiterst troosteloos verloren van Jong Ajax met 2-1. Niet alleen wij de supporters balen hier hardop van, ook de spelers zitten hiermee in de maag, zo ook Ronnie Stam.

De teruggekeerde Bredanaar bekijkt het vanuit zijn visie: “Je moet reëel zijn. Als je zoveel balverlies lijdt als wij doen, wordt het moeilijk om de strijd naar je toe te trekken. Die gasten zijn superhandig én één met het kunstgras. Als je een stap te laat bent, word je gelijk uitgespeeld. Ze zijn zo behendig dat ze makkelijk onder druk uit spleen.”

Waar een inhaalstap gezet kon worden om de druk op te voeren is in het ergste geval een stapje terug gezet. Sparta kan met nog een wedstrijd tegoed, uitlopen naar 10 punten voorsprong. Stam ziet nog twee oorzaken naar het vele balverlies: “We hebben veel moeite om doelpunten te maken. Dat is heel het seizoen al zo. Dat ligt niet alleen aan de spits. Sjoerd is top als hij fit is. En Kevin kan het ook goed invullen. Daar ligt het niet specifiek aan. Als we 25% van de kansen hadden benut, win je van Go Ahead, Emmen en Ajax. We krijgen zeven 100% kansen tegen Ajax en maken er niet één. We scoren alleen uit een penalty. Dat is het verhaal van het hele seizoen. Dat ziet iedereen wel denk ik.”
Daarnaast is het winnen van uitwedstrijden ook een probleem volgens Stam: ” Als je kampioen wilt worden moet je ook uitwedstrijden winnen. Thuis, in Breda met de twaalfde man achter ons voelt de tegenstander zich geïntimideerd. Dan kost het ons weinig moeite. Buiten Breda voetballen we niet goed genoeg en aan de bal moet het beter.”

Dat is waar, maar voor iedereen geldt dat er ook in de spiegel gekeken mag worden als het gaat om inzet, teamspirit en collegialiteit. In het lege Yanmar stadion kon je goed horen dat er nogal op elkaar werd gefoeterd tijdens de wedstrijd, en kon je zien dat de instelling waarmee als collectief aan de wedstrijd werd begonnen niet die was van een team dat het gras op zou vreten om die tweede plek knokkend te gaan veroveren. Ook hier valt het woord ´kampioenschap´ weer (Marinus was daarentegen wat minder mee bezig..) en iedereen moet elkaar maar eens goed in de ogen aankijken en uitspreken of ze daar nu écht voor willen gaan of niet. Na Volendam en Eindhoven opzij gezet te hebben kwamen we maandagavond van een hele koude kermis thuis. Bij NAC gaat het altijd wel met ups en downs, maar er staat nogal wat op het spel. Elke zenuw moet daarvan doordrongen zijn, maar dat zullen zij als team moeten ademen, met Marinus voorop. En dit was ook niet de eerste keer dat een bepalende wedstrijd (of het nu uit of thuis was) wordt verloren op een manier die niet nodig is. Onderschatting, onwil of onkunde? Laat vrijdag op het veld maar zien wat jullie antwoord gaat zijn. Wij staan er in ieder geval weer achter.

Bron: B-Side Rats, BN/De Stem

72 Reacties op "Stam: “Dat ziet iedereen wel denk ik”"

 • enjoy.
  27 januari, 2016 - 12:53

  Jammer dat het een andere Stam was die zei, WE KLAPPEN ER TEGEN AAN.

  0

  0
 • 2meter10 Casual
  27 januari, 2016 - 12:53

  Nieuwe spits Gouriye?

  Die kent Dijkhuizen nog van Excelsior en is nu transfervrij!

  Ronnie, gewoon het team op sleeptouw nemen. Nogmaals wij willen alleen maar: BLOED AAN DE PAAL EN BAL IN HET NET!

  0

  0
 • nacman
  27 januari, 2016 - 13:04

  stam kijk naar je eigen spel loop minder te schelden op het veld meer opbouwende teksten naar je medespelers help beter.
  als je loopt te schelden vloeken op andere is je concentratie weg en ook het goede spel

  0

  0
 • Chefke
  27 januari, 2016 - 13:12

  @nacman Ik denk niet dat dit probleem alleen bij Stam ligt. Er moet binnen een elftal acceptatie zijn, alleen daar wordt je als team beter van.

  Stam is fel, coacht scherp en wilt ó zo graag. En misschien ‘zeikt’ hij veel, maar dat doen wij als supporters ook. Iedereen wilt winnen, iedereen wilt kampioen worden met NAC.

  We gaan nog steeds voor promotie en daar gaan we vrijdag gewoon weer mee verder, Hup NAC!

  0

  0
 • Ouwe spionkop
  27 januari, 2016 - 13:12

  Elftal met verkeerde opdracht het veld ingestuurd door Dijkhuizen. Reactievoetbal ipv zelf het initiatief nemen. Ajax speelde slim door vroeg druk te zetten waardoor we niet konden opbouwen. Na de 2-0 is deze tactiek verlaten en ging t wel vol op de aanval.
  Voeg daar aan toe slappe instelling spelers en kunstgras waar bepaalde spelers niet mee overweg kunnen. Ronnie Stam speelde niet sterk maar nog altijd stukken beter dan zijn maat Suk op het middenveld die echt helemaal niks kan op kunstgras.

  0

  0
 • Blauwe Kei
  27 januari, 2016 - 13:13

  Heer Stam zeikte over iedere verkeerde pass van een ander en moest daar dan meteen iets van zeggen, waardoor de ander ook weer reageerde in plaats van knokken om de bal terug te veroveren. Ze zijn teveel met elkaar bezig. Anders maar eens een wedstrijdje zonder extra slot op de deur Ronnie en met Kevin en Sjoerd volle bak naar voren. Hup NAC!

  0

  0
 • GAOPERD
  27 januari, 2016 - 13:23

  als ik iedere week naar dat gedrocht van wat ze blijkbaar een competitie noemen kijk….
  speelt NAC zowat iedere wedstrijd een thuiswedstrijd…

  man man , spelen voor lege stadions , waar de bezoekende supporters uit Breda niet alleen vocaal de boventooon voeren ….

  ze zouden godhugo het vuur uit hun sloffen moeten lopen , als respect naar deze mensen toe !

  wat n mistroostige tiefusbende is het toch in die pleuris juup……

  ik ben er helemaal klaar mee met deze pipo de clown kut competitie !

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  27 januari, 2016 - 13:28

  Ik vind Stam 1 van de weinige waarvan ik denk “Goede speler, kan NAC wat mee… is eigenlijk zelfs een beetje te goed voor NAC” Als je ziet met hoeveel gemak hij over het algemeen voetbalt. Zoveel gevoel in zijn paas, legt met 1 bal een heel veld open. Overzicht, rust aan de bal. Prima speler. Ik was 1 van de vele die pleite dat Ronnie gewoon moest spelen waar hij vandaan komt. Back dus. Want dat is Ronnie, een back. Geen middenvelder. Maar hij vult het nu echt super in. Maandag verloor hij 3x echt totaal onnodig de bal, maar over het algemeen zeg ik Ronnie, topper. Lekker blijven en de zooi op sleeptouw nemen.

  Ars moet gewoon een doelpuntje meepikken en Brands, ja Brands… Daar kan ik echt mijn vinger nog niet op leggen. Wisselt prima momenten af met momenten waarvan je denkt “Weet jij wel dat er ook iemand naast je staat, i.p.v. 43 meter verderop, dubbel gedekt, Kevin?” Af en toe lijkt hij er een hobby van te maken om de moeilijke weg te kiezen. Onbegrijpelijk soms.

  Achterin is het natuurlijk verre van stabiel en dan weten we allemaal over wie we het hebben, maar Kenny moet gewon 1 ding doen. Bij z’n man blijven staan en uitschakelen. Hij is sterk en best goed in de lucht. Die jochies van jong Ajax dachten dat ze in het land van ooit waren beland, in reuzenrijk, toen ze onze Kenny zagen. Nee, het is geen topper, maar dat is niemand bij NAC, dat is heel NAC niet. Dus gewoon NOAD gvd!

  Al met al, gaan wij vrijdagavond gewoon winnen en morsen die spartanen punten in Den Bosch.
  Zo zal ’t zijn. Fijne dag verder.

  Hup NAC!

  0

  0
 • Theo
  27 januari, 2016 - 13:30

  Gaoperd wen er maar aan want dit gaat nog een paar jaar duren hoor!!

  0

  0
 • H.K.
  27 januari, 2016 - 13:44

  Dat is t verhaal al jaren Ronnie. Uitwedstrijden worden verloren en tja als je minder scoort dan de tegenstander verlies je he. Das logisch…..
  Ken Marinus van de Weert niet strikken? Of Zyvkovic ophalen in Stilburg.
  Er moeten zoiezo 1 of 2 spelers bij.

  0

  0
 • Jf
  27 januari, 2016 - 13:47

  Het word onderhand wel tijd voor een nieuwe speler. zivkovic is geen trekker en is te arrogant

  0

  0
 • Baske
  27 januari, 2016 - 13:47

  Het was goed te horen en te zien maandag, er zijn er veel die alleen maar voor zichzelf voetballen en niet tegen kritiek kunnen. Bij een fout gaan bij sommigen meteen de koppies hangen ipv als een speer teruglopen en je fout herstellen. Was bij Brands en Seuntjes goed te zien. En spelers die niet tegen kritiek kunnen hebben niks bij NAC te zoeken.

  0

  0
 • nacenzo
  27 januari, 2016 - 13:58

  Ik zou afstappen van het 4-3-3 systeem en met 2 spitsen gaan spelen. Als je Verbeek toch niet gebruikt. Lazic als linksbuiten kan echt niet, totaal geen dreiging en voorzet. Dat heilige 433 zet totaal geen zoden aan de dijk. Dan maar wat opportunistischer, daar houden wij wel van. Hup NAC

  0

  0
 • blof
  27 januari, 2016 - 14:03

  @ Baske, Seuntjes vond ik juist het tegenovergestelde het verhaal.

  Brandts liet het weer af weten en was ook niet coachbaar. Je medespelers affakkelen bij een verkeerde pass, zoals Ronnie Stam meerdere malen deed, is trouwens geen coachen.

  Itt Jelle die de gehele wedstrijd hoorbaar was. Alleen zou het wat specifieker mogen zijn, dan vooruit en vooruit te roepen.

  0

  0
 • Hugo
  27 januari, 2016 - 14:09

  Als de heren het lastig vinden om in lege stadions te spelen dan moeten ze er DIT seizoen iets aan doen hugodver. Dat heet door de zure (degradatie)appel heenbijten. Speel je volgend jaar weer lekker in de ere. Hup NAC

  0

  0
 • Braze
  27 januari, 2016 - 14:12

  Verhaal klopt, NAC kwam kwaliteit te kort. Ajax jonkies waren sneller,behendiger en gretiger .
  Bij NAC lopen er teveel rond die zich overschatten.Alleen met totale inzet en noeste arbeid komt dit NAC een eind. Missen van kansen heeft te maken met het spelinzicht van de dienende spelers. We hebben twee spitsen die vorig jaar goed waren voor zo,n kleine 50 goals. Waarom scoren die nu niet?
  Overigens vind ik Stam een van de spelers met voldoende kwaliteit en werklust. Brands komt veel tekort,ondanks zijn goede seizoen vorig jaar.Verdedigend is Dingsdag niet slim genoeg en coacht zijn jongere medespelers achter onvoldoende, sterker nog loopt zelf uit de organisatie weg.
  Marinus moet met deze groep nog heel hard werken voor het een constant presterend team is.

  0

  0
 • Roberto
  27 januari, 2016 - 14:20

  Met spelers als Lazic ga je het nooit redden! Hoe kun je zo speler rechtsbuiten zetten.. Er zal echt een goede vleugelaanvaller bij moeten en een centrale verdediger!

  0

  0
 • GAOPERD
  27 januari, 2016 - 14:21

  @Theo

  ik HOOP op een paar goede wedstrijden in de nacompetitie……
  zoals Roda dat afgelopen seizoen had !

  ik schrijf bewust hoop met hoofdletters … want in dit zwalkend stelletje lamzakken wat zich een voetbalelftal noemt……heb ik helaas niet al te veel vertrouwen meer

  je schrijft enkele jaren ? dat overleeft NAC niet …..dan spelen ze 4e klassen tegen RBC
  een voordeel … ze weten de weg naar Roosendaal nog goed te vinden …

  0

  0
 • BJ
  27 januari, 2016 - 14:23

  Afgelopen maandag was het absolute dieptepunt. Niet alleen vanwege het verlies, maar meer nog door het mistroostige decor waarin het plaatsvond. Geen idee wie eindverantwoordelijk is voor deze jupie jupie league maar dit heeft geen enkel toekomstperspectief. Troosteloze lege tribunes, wedstrijden op trainingsdagen, waardeloos kunstgras en tenenkrommende tegenstanders. Almere ‘city’, Achilles 56, de A1 van Ajax en PSV en ga zo maar door. Dit jaar promoveren, volgend jaar laatste kans en anders is eruit stappen de enige optie. Ronduit lachwekkend, de eredivisie is al bedenkelijk hier en daar maar de juup overtreft het voorstellingsvermogen. Daar wil je geen onderdeel van zijn.

  0

  0
 • Hupnac
  27 januari, 2016 - 14:25

  Volgens mij moet je een sterke as hebben, maar op dit moment met dingsdag, Stam, en Brands kun je het tegen jeugdvoetballers nog niet winnen! Willen we promoveren zullen we 3 sterke spelers moeten halen!

  0

  0
 • D'n opletter
  27 januari, 2016 - 14:25

  Stop het geld van de spelers die weg zijn gegaan niet in andere spelers, maar in een ku(T)nstgrasveld.
  begrijp me goed, ook ik heb er een schijthekel aan, maar helaas zijn er teveel clubs die daarop voetballen.
  Kunnen de heren voetballers daar een week op trainen, in plaats van de laatse 2 dagen voor de match…

  0

  0
 • F6
  27 januari, 2016 - 14:28

  Hupnac slaat de spijker op zijn kop!

  0

  0
 • poolshark
  27 januari, 2016 - 14:30

  In mijn actieve voetbaltijd kon je me bij wijze van spreken ’s nachts wakker maken om een wedstrijd te spelen, en dat zal voor de meesten van ons gelden. Maakte niet uit tegen wie, op wat voor veld of wat voor weer het was. En dat was (wederom voor de meesten) dan nog op amateurniveau.

  Deze leeglopers krijgen nog eens goed betaald om hun hobby uit te oefenen, en om op te komen voor het eergevoel van alle NAC supporters. En dan zijn deze lamzakken te beroerd om wat harder te werken tegen een juniorenelftal ? Ze moeten zich kapot schamen, stuk voor stuk. Als ze zo goed waren als dat sommige van deze heren denken te zijn hadden ze niet voor nac in de juup liek gespeeld verdomme !!! Dus werken voor je geld, en voor de mensen die op de tribune zitten en voor veel minder geld zo graag op jullie plek hadden gestaan.

  En uit je minder kunnen motiveren ? Hebben deze zichzelf overschattende dwazen wel eens naar het uitvak gekeken ? Daar zitten de echte NAC mensen, die hun geld uitgeven om naar hun fucking wanprestaties te moeten kijken. Al zijn het er 20 of 200 of 15000, tegenover elke NAC supporter hebben ze de verplichting om elke wedstrijd te werken tot ze erbij neervallen. Uit of thuis. Kunnen ze dat niet opbrengen omdat het stadion wat leeg is waar ze spelen dan moeten ze gewoon opflikkeren en plek maken voor spelers die wel weten wat arbeidsethos betekend.

  0

  0
 • Wanny
  27 januari, 2016 - 14:33

  Stam speelt prima, samen met Seuntjens is hij nog iemand met wie je in de eredivisie voor de dag zou kunnen komen. Bij de rest van de selectie heb ik daar zwaar mijn vraagtekens bij.

  Zoals afgelopen maandag op zo’n kunstgrasveld tegen zaalvoetballertjes komt Stam gelijk een stuk minder voor de dag. Je zult zien dat ie vrijdag weer een goeie pot speelt, op echt gras waar je gewoon lekker kunt schoffelen.

  0

  0
 • Karel
  27 januari, 2016 - 14:37

  Het zal al beter gaan als je net fel begint als Nac speelde bin de 2-0 achterstand!!!

  0

  0
 • G00ser
  27 januari, 2016 - 15:02

  Laten we dingen niet groter maken dan dat ze zijn.

  Jong Ajax is een prima ploegje, maar niets meer dan dat en al helemaal niet beter dan NAC. Of zijn jullie de thuiswedstrijd vergeten tegen dit Jong Ajax?

  NAC heeft geen slechte selectie. Althans, er is zeker ruimte voor verbetering, maar het is niet slecht. Sterker nog, in mijn ogen is er geen ander elftal in de Jupiler die meer kwaliteit heeft staan. En kom a.u.b. niet aan met Sparta omdat ze Verhaar hebben, of Venlo omdat ze Seuntjens hebben.

  Ik vind dat NAC op alle linie’s de meeste kwaliteit heeft staan van de Jupiler League. Kijk naar Jelle, die zijn vorm weer goed terug heeft gevonden, of Sjoerd Ars en Kevin Brands, die goed waren voor +- 35 doelpunten. Dan heb ik het nog niet over de ‘veteranen’ als Ronnie Stam, Mulder, Dingsdag en mindere mate spelers als Seuntjens en Matic.

  Ja, NAC valt tegen, maar nee, dat ligt niet zozeer aan de kwaliteit. NAC heeft een mentaliteitsprobleem (al jaren), en daar moeten ze aan werken. Typerend is het laten liggen van Jesse, het schreeuwen/vloeken naar elkaar en het in het algemeen missen van vechtlust.

  Vooropgesteld, versterkingen zijn altijd welkom, maar ik zie liever een 12de man die de club steunt en een team dat NOAD laat zien…

  0

  0
 • Da Pope
  27 januari, 2016 - 15:15

  Het was maandag echt een verschrikking om naar te kijken. NAC werd technisch op alle posities overklast (zo speelde de linksback van Ajax bijvoorbeeld op enig moment zonder moeite drie man uit) en legde het daarnaast ook op inzicht af. Het was echt schrijnend om te zien. Dit elftal komt, als het zoals maandag speelt, echt heel veel tekort voor de Eredivisie.

  F8Hipster zei het na allebei de uitwedstrijden, die we recent samen bezochten: Dijkhuizen wekt de indruk dat hij eigenlijk het liefst opnieuw begint met een nieuw elftal. En daar ben ik het wel mee eens eigenlijk. Dijkhuizen moet het doen met een selectie, die niet de zijne is en waar hij duidelijk niet tevreden over is. De meeste grote aankopen van Maaskant zijn niet zeker van een basisplaats: Dingsdag, Verbeek, Naah en Brands zitten/zaten allemaal al meerdere wedstrijden op de bank, De Kamps is weg en ik moet nog maar zien of Gorter Van der Weg weer uit de basis gaat spelen. Alleen Luis Pedro, Stam, Ars en Mulder zijn zeker van een basisplaats. Dat is toch wel heel mager.

  Het liefst geef je Dijkhuizen nog een jaar de tijd om het opnieuw in te richten, maar dat wordt (gezien de financiële druk om te promoveren) wel heel lastig. Toch zie ik dat eigenlijk liever dan nu promoveren en er binnen een jaar weer uit donderen.

  0

  0
 • sander
  27 januari, 2016 - 15:20

  Het was geen team. En dat zie je dan duidelijk maandag. Achterhoede slecht, middenveld slecht, voorhoede slecht. Maar tegen eindhoven, volendam was het voor het grootste gedeelte van de wedstrijd wel goed. En dan is het makkelijk om Stam nu rechtsback te willen zetten, terwijl die fantastisch speelde die wedstrijden op het middenveld. Lazic nu geen linksbuiten vinden?? Terwijl die balvast is, wel een actie heeft.. ( kom ander een keer training kijken ) en geen onnodig balverlies lijdt normaal gesproken. Na winst is alles goed, na verlies waar ik nog steeds van baal alles slecht is. Laat het een team worden, en we promoveren dan maar via de nacompetitie. NOAD

  0

  0
 • bib2
  27 januari, 2016 - 15:34

  Ik vind dat sommige supporters niet eerlijk zijn hier. Nac speelde maandag niet goed en ze hebben verloren van j.ajax. Maar nu beweren een paar mis gunners hier dat Seuntjens slecht heeft gespeeld. En dat vind ik helemaal niet.

  0

  0
 • maarten
  27 januari, 2016 - 15:40

  De term in de spiegel kijken begint zowat lachwekkend te worden. Nee het heeft met inzet, lef, voetbalplezier en kwaliteit te maken. En als je die kaarten wekelijks niet op tafel kan of wil leggen dan loop je de kans een averij ip te lopen zoals afgelopen maandag. Notabene tegen een Amsterdams brugklasje.

  0

  0
 • Oldskool
  27 januari, 2016 - 16:05

  Ik was er bij Ronnie en heb alles gezien. En nu? Ik heb veel gezien maar het eerste uur in die fietsenstalling sloeg alles. Daar zijn geen excuses voor. Dat was schandalig.

  0

  0
 • Nacdictive
  27 januari, 2016 - 16:11

  Ik zie hier een hoop wijze en slimme reacties voorbij komen, maar ik denk wel dat het vanaf de zijkant makkelijk is…
  Laten we alles in perspectief zijn: tegen Jong Ajax verliezen is jammer (erg jammer en spijtig) maar gezien de rest van het seizoen tot nu toe ook niet heel verrassend. Poolshark zegt terecht iets over spelvreugde etc maar ik denk dat ook poolshark wedstrijden heeft gehad waarvan hij van tevoren dacht die gaan we (makkelijk) pakken) en wat anders is gelopen.. Of veel moeizamer dan gedacht. Hoe dan ook: NAC blijft de te kloppen ploeg gezien de recente geschiedenis (vanaf 1999 tot 2015 in de ere, trouwe (grote) aanhang etc.. Ook de stand en de resultaten veranderen dit niet. Al met al heeft NAC dus alles te verliezen en wil elke ploeg van NAC winnen (net iets meer dan van andere ploegen).
  Stam doet het heel behoorlijk en net als Los Pollos Hermanos zegt is Stam misschien wel te goed en wil hij te graag (terwijl sommige anderen niet meekunnen met het door hem gewenste niveau). Ik spreek uit ervering als ik zeg dat het heel frustrerend is als je dingen binnen je ploeg ziet die op een bepaald niveau niet verkeerd mogen gaan.. En dan heb ik het niet over een verkeerde pass maar meer over looplijnen, druk zetten, inzakken etc… Maken bepaalde spelers continu verkeerde keuzes dan is dat erg moeilijk te negeren.
  NAC is al jaren in een neerwaartse spiraal, eigenlijk zo’n beetje vanaf 2007/2008, gevolg elk jaar slechtere selectie, veel trainers gesneuveld, geen goede visie en beleid. Hierdoor is het ook nooit meer een team geworden, om er automatismen in te slijpen is er (naast de gebrek aan aandacht daarvoor wellicht) ook geen tijd voor geweest door de druk (overleven in de ere). Nu die zeepbel is geklapt, blijft dat probleem gewoon onverminderd aanwezig (druk nog steeds groot–>snelle terugkeer).
  Ik zie voor NAC feitelijk gezien 1 optie: vanaf 0 beginnen (evt nu met Marinus) maar weet niet of NAC daarvoor de financiele armslag heeft (maw gaan we niet kopje onder als we niet snel terugkeren)?
  Het is (denk ik) allemaal niet zo simpel dat het op werklust, inzet, kwaliteit aankomt.. Er is veel meer nodig om een goed (ingespeelde) ploeg met vertrouwen weg te zetten…

  0

  0
 • Wie weet
  27 januari, 2016 - 16:23

  Maarten Martens is ook clublid is dat niks voor ons NAC?

  0

  0
 • Wie weet
  27 januari, 2016 - 16:24

  Clubloos*

  0

  0
 • RV
  27 januari, 2016 - 16:28

  Marinus is niet bezig met het kampioenschap maar de hoge heren zullen met knikkende knieën in de business lounge rondlopen. Niet promoveren is een fikse aderlating, een sportieve nederlaag en gaat zorgen dat NAC nog verder het moeras indrijft. Sponsorinkomsten lopen drastisch terug, spelersbudget wordt echt dramatisch, wordt nog lastiger om te promoveren en de supporters… gaan die blijven? Het gaat zeker honderden zo niet duizenden seizoenkaarthouders kosten, daar ben ik van overtuigd.

  Marinus moet verdomme met niks anders bezig zijn dan het kampioenschap.
  De nummer 1 veegden we dood eenvoudig van de mat, maar tegen een stel pubers op een bijveld kunnen we niet winnen.

  0

  0
 • Overal
  27 januari, 2016 - 16:37

  Als supporter leef je nou eenmaal van wedstrijd tot wedstrijd. Win je, dan is alles mooi en hebben we de achtervolging op Sparta vol ingezet. Verlies je, dan is Breda even te klein voor alles wat NAC betreft. Totdat het weer matchday uiteraard is. Dan begint de hoop opnieuw, of wordt de frustratie erger.

  Feit is gewoon dat NAC sinds de start van het seizoen heeft aangetoond geen lange goede serie neer te kunnen zetten. We hebben de beste selectie, maar toch draait het niet. Ik kan wel gaan vissen naar de reden, maar feit is dat ik er ook niet bij ben dus ik weet die reden niet.

  Het enige wat ik als supporter kan doen is concluderen dat NAC sinds wedstrijddag 1 niet in kampioensvorm is en nooit geweest is. Soms worden er wat wedstrijden gewonnen maar dit zijn er altijd maar 2-3 op rij, niet genoeg voor de kampioen. Er is geen enkele reden te noemen waarom dat nog zal gaan veranderen dus kan ik alleen maar concluderen dat we geen kampioen gaan worden. We gaan 2e eindigen en zullen nog veel mooie wedstrijden spelen, jammer genoeg afgewisseld met de zogenaamde ondergrens, wat alleen maar een plaatsvervangend woord is voor de echte reden dat het bij NAC soms totaal niet loopt.

  0

  0
 • Henri
  27 januari, 2016 - 16:42

  @Sander
  Tegen Volendam was het wel goed? Heb je de tweede helft gezien toen Volendam B, want dat was het in feite, agressiever ging voetballen is NAC nog amper over de middenlijn gekomen. Het is dat de 1-2 laat valt want als er op dat moment nog een kwartier of zo te voetballen was geweest dan had ik het nog allemaal willen zien. Ook hier gaven veel spelers niet huis toen er gebikkeld moest worden. En als Lazic volgens jou op de training van die mooie acties maakt dan kan hij die energie maar beter in zijn acties tijdens de wedstrijden leggen. Want een verdediger of verdedigende middenvelder die een keer een balletje terug/breed legt okay, maar van een aanvaller cq aanvallende middenvelder verwacht ik toch echt meer. Zet op zijn plaats Bertus Quaars neer en die doet het als 60 plusser nog beter.

  0

  0
 • Henri
  27 januari, 2016 - 16:48

  Ik lees overal dat we de beste selectie hebben, maar in feite is dat niet zo. We hebben wellicht de beste spelers, individueel bekeken. Maar als je naar het totaal beeld van een selectie kijkt neem je volgens mij ook karakterologische aspecten mee. Is de selectie wat dat betreft in balans. Ik denk het niet. Je kunt dit doortrekken naar aspecten als scorend vermogen, fysieke kracht etc.

  0

  0
 • 2m10 Casual
  27 januari, 2016 - 16:56

  @ iedereen…

  Ik vernam net van een collega dat NAC nog 1e staat voor de periodetitel! Naar het schijnt mogen jong psv en ajax geen periodetitel winnen.

  Dus dat betekent dat NAC nog altijd 1e staat!

  0

  0
 • scheppioni
  27 januari, 2016 - 17:06

  @ Henri
  Ik ben er wel van overtuigd dat we de beste spelers hebben, ook zeker met ervaring, maar het is niet altijd een team en juist de twee ervarenen lieten zich afgelopen maandag bij de twee tegengoals wel heel makkelijk piepelen, kijk maar eens goed Dingsdag(met zijn ervaring) en de tweede Matic(met zijn ervaring) !!
  Juist die twee zouden het voorbeeld moeten geven in mijn ogen !

  0

  0
 • de muzikant
  27 januari, 2016 - 17:07

  Als ik de reactie van sommigen hier lees dan had het afgelopen maandag 8-0 voor ajax moeten zijn……ppppffff. Je kunt dus ook overdrijven.

  0

  0
 • Wouter
  27 januari, 2016 - 17:11

  De enige met ballen tussen al die kneuzen !

  0

  0
 • Jeweethetwel
  27 januari, 2016 - 17:16

  @Henri wat ben jij een negatieve lul. met 0,0 voetbalverstand.

  0

  0
 • Jans12
  27 januari, 2016 - 17:18

  Hahaha is die zeker !

  0

  0
 • Henri
  27 januari, 2016 - 17:23

  @Jeweethetwel
  Dank je, vooral je onderbouwing vind ik ijzersterk. Maar ja, kun je anders verwachten van iemand die het allemaal wel weet.

  0

  0
 • Spionkop
  27 januari, 2016 - 17:49

  We moeten ons nog steeds richten op die 7 punten achterstand. Dat het er inmiddels 10 zijn maakt niet uit.

  Eerst maar eens die 7 inlopen, en dan zien we wel hoe lang we nog hebben voor de overige schade.

  Hup NAC !!!

  0

  0
 • nachoreca
  27 januari, 2016 - 18:14

  Komt allemaal goed joh. Schijt aan Sparta!

  0

  0
 • Tzgvakg
  27 januari, 2016 - 18:45

  Raar dat Ronnie aangeeft dat het aan de uit wedstrijden ligt. Terwijl NAC qua uit wedstrijden op plek 1 staat, 4 verliespunten minder dan Sparta , maar juist in thuis wedstrijden een karrenvracht aan punten toegeeft tov de concurrenten!

  0

  0
 • buurman
  27 januari, 2016 - 19:07

  Goed stukje van Nacdictive vind ik.

  NAC heeft maandagavond echter heel simpel tactisch een grote fout gemaakt. Die jongens van ajax, weer ik uit eerste hand, waren er op gevlast NAC (technisch) een lesje te leren ( die jongens zagen er echt naar uit hun krachten met NAC te meten.) Ze weten dat ze veel betere zaalvoetballers zijn en dat ze NAC weg kunnen tikken. Zeker op kunstgras.

  NAC had veel meer de lange bal moeten spelen en veel meer fysieke kracht erin moeten gooien. Nu lieten ze ajax komen, probeerde er voetballend uit te komen en dat was wat dit jeugdelftal precies wilde.
  Je zag ook het leedvermaak op de ajaxbank.

  We hebben drie heel kostbare punten, onnodig denk ik, verloren maar daarmee nog niet het kampioenschap. Beslissend zal worden of de NAC spelers er zelf nog in geloven. Dijkhuizen kan nu laten zien dat hij de juiste coach is. Het is wel een verdomd moeilijke opdracht !

  0

  0
 • Klerenkast
  27 januari, 2016 - 19:07

  Jens Toornstra?

  0

  0
 • Kipiani
  27 januari, 2016 - 19:15

  Robert Braber en Ralph Seuntjens tegelijk voor 1 februari. Of een meer jaren plan met visie en voetbal beleid. Duidelijke keuze maken Justin half / half levert ook niets op. Dat zie je nu wel. NAC gaat nooit verloren !!!

  0

  0
 • buurman
  27 januari, 2016 - 19:15

  Beste Tzgvakg,
  Heel goed gezien. Ik ging ook bijna denken ,na de blamage in Almere, dat uit het probleem zit maar het zit hem eigenlijk dat we in thuiswedstrijden teveel punten hebben verspeeld. Dat klopt !
  Dus er is nog hoop. In ieder geval mag NAC thuis en uit nu geen steken meer laten vallen.

  0

  0
 • magnesiumslikker
  27 januari, 2016 - 19:20

  Hooi naar Volendam. Zonde. Is lazic echt beter? Ik zie het niet.

  0

  0
 • De Lange
  27 januari, 2016 - 19:23

  Blijft triest dat we maandag weggespeeld werden door gastjes die van sommige op t veld hun zoon hadden kunnen zijn. Het ontbrak aan felheid,werklust en waren stap te laat. Juist de kleintjes willen winnen van de grote, maar eigenlijk moet t andersom zijn

  0

  0
 • heksenketel
  27 januari, 2016 - 19:27

  Eén zin uit het interview van trainer Ulderink van Jong Ajax na de wedstrijd zegt heel veel: Ik zei het voor de wedstrijd al…fysiek komen we veel tekort ten opzichte van NAC, maar als ik zie hoe we dat opgelost hebben….. En dan zegt hij ook nog “ze werden pas gevaarlijk toen ze 1 op 1 gingen spelen, gelukkig stonden we toen al met 2-0 voor en kwamen we een paar keer goed weg…”

  Lijkt toch vooral op een tactische misvatting….en onderschatting…By the way…er stonden 3 A-junioren in de basis…..

  0

  0
 • De Lange
  27 januari, 2016 - 19:28

  Kan Elson Hooi ons mooi een dienst bewijzen door vrijdag de winnende te maken tegen VVV

  0

  0
 • De Lange
  27 januari, 2016 - 19:30

  @ heksenketel, heb t ook al eerder gezegd, Marinus had met Ars en Brands moeten beginnen, niks aan toeval over laten en meteen knallen

  0

  0
 • scheppioni
  27 januari, 2016 - 19:45

  @ heksenketel
  En daarbij is het al zo vaak bewezen met ons NAC, ook vorig seizoen een aantal keren, ik vergeet grunn thuis niet meer het laatste kwartier toen ons NAC bij een 0-1 ook maar toch ineens 1 op 1 ging spelen, maar tis zo vaak met ons NAC vragen om problemen al is het gelukkig met Marinus wel vele malen minder !
  @ De Lange
  Juist maat, gij snapt het en het gaat met Marinus wel stabieler, maar eens zit er dan toch weer helaas zo’n wedstrijd tussen, ze hadden ze te voet terug moeten laten lopen naar ons mooi BREDA !!

  0

  0
 • B.o.t.
  27 januari, 2016 - 19:48

  Hooi naar Volendam?! Bron (omroep Brabant)

  0

  0
 • van Flieger-in-de-lounge
  27 januari, 2016 - 19:49

  Wat iedereen ook wel ziet is dat het met Gielen en Goetzee alleen maar verder bergafwaarts gaat. Totale flapdrollen die gewoon niet leveren. De tragiek van het hele verhaal ligt bij de eigenaren. Mensen die er in zijn gestapt voor de funfactor en die er nu achterkomen dat de lol er al lang vanaf is. En niemand wil hun waardeloos geworden aandelen nog overnemen. Aan de straatstenen raken ze ze nog niet kwijt.

  Het is in het dringende belang van ons NAC dat die hele handel op de schop gaat en dat er eindelijk eens goede en capabele leiders komen, of 1 leider. Dit gaat helemaal nergens meer naar toe, behalve naar wegkwijnen en ergernis.

  Op korte termijn moeten overigens de ergernissen in deze selectie (Dijkhuizen en de TD hebben toch ogen ?) worden gefixed. En snel een beetje ook.

  0

  0
 • heksenketel
  27 januari, 2016 - 19:51

  @De Lange…helemaal mee eens…

  Markant detail, Andries Ulderink heeft tijdens zijn tijd in Deventer een keer aan mij gevraagd of NAC wellicht iets voor hem zou zijn. Waarop ik zei…”Als ze mij om advies vragen, zeg ik dat je niet geschikt bent. Niet omdat je niet goed bent, maar omdat je niet tegen de druk bij NAC kunt.” Hij is echt een goede trainer, die zich ten dienste stelt van zijn spelers en ook nog eens een heel mooi mens. Op de vraag “Wat is je grootste uitdaging?” zei hij “De niet basis-spelers motiveren en ze het gevoel geven dat ze erbij horen en dat ik ze echt nodig heb”.

  Vond en vind ik een hele mooie uitspraak.

  0

  0
 • David
  27 januari, 2016 - 20:05

  Hooi naar FC Volendam.
  Bron: Yadran Blanco

  0

  0
 • RV
  27 januari, 2016 - 20:24

  Van Flieger heeft zoals wel vaker weer een sterk punt, er zijn op dit moment 2 feiten te benoemen:

  # Goetzee is een praatpop die met de meute mee praat (maar zelden echt naar iemand luistert) het commercieel goed doet maar echt fout op fout op stapelt. Ik geloof die man niet meer met zijn gladde praatjes. Sterker nog: ik denk dat er nog weleens een hele beerput open kan gaan als NAC niet promoveert.

  # De aandeelhouders willen van deze club af en ik vrees zo snel mogelijk. En wie stapt er dan in? Ik roep al jaren dat een ADO scenario voor dit NAC echt voor de hand ligt. We zien het allemaal lijdzaam toe maar die kant gaat het absoluut op als we niet heel snel resultaten gaan boeken. Alles hangt namelijk samen met promotie maar onder tussen is onze coach niet met het kampioenschap bezig, zorgwekkend!

  0

  0
 • dromer
  27 januari, 2016 - 20:45

  Kan het mis hebben maar volgens mij stonden Goetzee , Gielen en aandeelhouders niet op het veld tegen de 020 kids en ook niet tegen rkc. Vorig jaar ook niet toen er gedegradeerd werd. En toch vindt onze vliegenier het weer de schuld van deze mensen. Fouten maken ze zeker maar helaas hoort dat er in de echte wereld ook bij. Daarnaast zorgen ze ook nog voor positief nieuws. Niet meer onder curatele bij dat bondsapparaat. Financien redelijk op orde zodat er vooruit gekeken kan worden. Blijft de vraag hoe kun je zo teleurstellend spelen als tegen de 020 kids? Hebben de spelers dan toch nog niet door dat ze zelf ook kunnen profiteren van promotie. Denken ze na het seizoen als er niet gepromoveerd wordt snel een beter contract bij een eredivisie club te krijgen? Die kans is net zo groot als het winnen van een loterij denk ik. Rest de vraag hoe krijg je het team zo ver dat er niet zulke diepe dalen zijn in het spel. Wie dat weet moet die oplossing maar roepen. Als beloning rest dan de eeuwige dank van hondstrouwe supporters die vrijdag weer massaal aanwezig zullen zijn

  0

  0
 • @rv
  27 januari, 2016 - 21:56

  Al jaren joh?
  Volgens mij is ado nog geen jaar overgenomen -_-

  0

  0
 • Dutchbird
  28 januari, 2016 - 02:55

  Fouten worden overal gemaakt en niet iedere speler gaat iedere wedstrijd tot aan het gaatje. Luuk de Jong is topscorer in de eredivisie maar heeft samen met Locadia al meer kansen om zeep geholpen dan Ars en Brands samen. Toch is hij topscorer net als Ralph Seuntjens in de juup.
  .
  Ik zie meer overeenkomsten tussen PSV en NAC. Ronnie Stam is onze Anders Guardado en Mats Seuntjens is onze Davy Pröpper. Als je die vergelijking met PSV verder uitwerkt dan blijkt als snel dat ons probleem vooral achterin zit waar alleen Mulder een constant betrouwbare rol van betekenis speelt.

  0

  0
 • oosterhout3
  28 januari, 2016 - 07:10

  @fliegertje

  ja hoor, met jwvd waren de problemen op het veld kleiner geweest, want jwvd en jij zijn op het veld samen beter dan messi en c.ronaldo. ofzoiets toch?

  mensen die zeggen dat het aan de trainert ligt zijn niet goed bij hun hoofd!
  dit ligt gewoon aan echte leiderschap IN het veld vooral vanuit de verdediging en het middenveld.
  trouwens… als we richting de play offs gaan… zou je als nac zijnde niet de transfervrije topscorer van de juupplayoffs vastleggen met een leuk prestatiecontractje (fernandes in deze)

  0

  0
 • oosterhout3
  28 januari, 2016 - 07:23

  tegen ajax misten we pedro gewoonweg te veel!
  pedro was juist in vorm

  vrijdag de slechtste van nac?? verdedigend jesse en stam zelf, aanvallend lazic en brands.

  0

  0
 • oosterhout3
  28 januari, 2016 - 08:02

  vrijdag….. uuuh maandag uiteraard!!

  0

  0
 • Spartaan
  28 januari, 2016 - 09:29

  Beste NAC vrienden,

  Als Spartaan leef ik met jullie mee, door mismanagement duurt het bij ons ook al ruim 6!! jaar, met nu pas , eindelijk zicht op promotie uit de pils league. Het is in de jup totaal ander voetbal dan in de eredivisie, juist tegen gedegradeerde eredivisie ploegen “klappen” de kleintjes erop om te laten zien dat ze ook heus wel kunnen voetballen. Je promoveert niet zo 1,2,3. Mocht Sparta onverhoeds kampioen worden (ik zie het nog niet gebeuren, ik blijf erbij dat jullie dat worden), dan is het belangrijk om een goede reeks neer te zetten, met een goed gevoel de NACompetitie in en dan promoveren.

  Ik heb hier wat reacties gelezen over dat jullie per linie de beste spelers zouden hebben, dat durf ik wel te betwijfelen. Spelvreugde, of eigenlijk het ontbreken ervan, dat is wat jullie in deze k*t competitie nekken! Ik sta er te ver vanaf, maar bij ons was dat het eerste seizoen ook, druk vanuit de bestuurskamer en de tribunes is sky high, daar lijken ze een beetje onder te bezwijken.

  Succes vrijdag tegen hellmond…maar thuis zal dat geen issue zijn..

  0

  0
 • nacdictive
  28 januari, 2016 - 12:25

  Bedankt Spartaan. Ik zie ons geen kampioen worden, jullie hebben verreweg de beste papieren en als wij dan toch geen kampioen worden dan hoop ik zeker dat jullie het zijn.
  Sparta heeft tov nac een enorm pluspunt met de opleiding van spelers die wij niet hebben. Nadeel is dat de achterban en dus het potentieel stukken kleiner is dan bij ons..
  Thuis hebben we ook teveel laten liggen maar waren we in alle wedstrijden de dominante ploeg.

  0

  0
 • 10diego
  29 januari, 2016 - 06:30

  Sparta haalt thuis 11 punten meer dan NAC. Wat een gelul over dat uitwefstrijden winnen. Balans uit/thuis is in evenwicht. We brengen over de hele linie te weinig.

  0

  0