Go to Top

Stam weet het nog niet, Dingsdag wil niet

Stam weet het nog niet, Dingsdag wil niet

In het grote leegloopcircus dat momenteel gaande is bij NAC zijn er een aantal spelers die de touwtjes in handen hebben. Deze spelers hebben een eenzijdige optie in hun doorlopende contract om de club te verlaten nu NAC met hun medewerking niet gepromoveerd is.

Eén zo’n speler is Ronnie Stam. Ronnie kwam vorig jaar terug, tekende voor 3 seizoenen NAC, maar wel met de optie om weer te mogen vertrekken als NAC niet zou promoveren. De verdedigende middenvelder (of middenvelderende verdediger) geeft aan eerst vakantie te gaan nemen en zich dan te beraden op de nabije toekomst.
Zijn goed recht uiteraard, maar het verkort de tijd voor Hans Smulders om een vervanger te zoeken als Stam besluit zijn heil elders te gaan zoeken.

Een andere speler die een gelijksoortige optie heeft en wat NAC betreft die optie mag lichten is Michael Dingsdag. Deze vrolijke Frans kwam niet goed tot zijn recht dit seizoen. Uiteindelijk beperkte de voormalig captain zich tot enkele invalbeurten die ook niet allemaal vlekkeloos verlopen. De deur bij NAC staat wagenwijd voor hem open en men heeft wegwijzers richting de uitgang geplaatst. Daar wil dingsdag echter niet aan. Hij is voornemens om zich eind juni te melden op de eerste training en wil zich graag revancheren.

Kevin Brands mag ook weg volgens dezelfde optie en NAC ziet hem salaristechnisch ook graag gaan. Sportief heeft de aanvaller zich bewezen met 11 doelpunten, die hij deels als pinchhitter scoorde. Een mooue prestatie, maar die rol ziet Brands niet meer zitten. Hij wil graag in Breda en bij NAC blijven, maar wel met de mogelijkheid op een volwaardige basisplaats.

Het wordt weer afwachten dus op de volgende vertrekken en versterkingen.

Bron: B-side Rats, BN DeStem

78 Reacties op "Stam weet het nog niet, Dingsdag wil niet"

 • Judge M.
  27 mei, 2016 - 10:21

  “Hij is voornemens om zich eind juni te melden op de eerste training en wil zich graag revancheren”

  Ja, en om diezelfde reden heeft Bogarde jaren op de tribune bij Chelsea gezeten zeker. Schei toch uit zeg! Met dank aan Maaskant heeft Dingsdag nu een dusdanig vorstelijk salaris wat hij – en dat beseft hij zelf ook maar al te goed – nergens anders na dit beperkte seizoen zal kunnen gaan opstrijken. Net doen alsof je jezelf komend seizoen in de basis gaat spelen doet het leuk in de media maar iedereen weet hopelijk toch wel beter..

  Maar goed, goede kans dat ik in de nadagen van mijn carriere hetzelfde gedaan zou hebben. De schaapjes zullen toch op het droge moeten zodra de kicksen aan de wilgen gehangen worden..

  0

  0
 • Lamington
  27 mei, 2016 - 10:22

  Ik dacht dat Brands tot 2017, zonder clausule een contract had. Dingsdag een eenzijdige optie vanuit NAC en een contract tot 2017. Stam idd een clausule.

  En gaat Van Diermen nog tekenen?

  0

  0
 • Massaro
  27 mei, 2016 - 10:25

  Ik hoop echt dat stam en dingsdag vertrekken, zodat er echt met een schone lei gestart kan worden. Deze 2 hebben geen positief effect gehad op de sfeer binnen de selectie afgelopen jaar, en dan ben ik nog mild. Een routinier in het elftal is nodig maar dan wel graag iemand die de rust kan bewaren zowel binnen als buiten het veld. En dat missen deze 2 duidelijk.

  0

  0
 • NOAD
  27 mei, 2016 - 10:32

  @Massaro, waren zij niet goed voor de sfeer? Wat hebben ze gedaan dan en hoe weet je dat als ik vragen mag? dit is niet sarcastisch bedoeld ofzo maar gewoon een serieuze vraag

  0

  0
 • Uit je Naaht
  27 mei, 2016 - 10:32

  Maakt iemand zich nog druk om die absurde geste van de eredivisieclubs om FC Twente te ‘compenseren’ voor de misgelopen TV-gelden als ze een jaartje Jupiler League gaan spelen? NAC wordt al sterk benadeeld als zo’n grote club ineens mee komt ballen voor promotie (nog afgezien van het voor Eredivisie-clubs gunstige promotie/degradatie-scenario na dit seizoen en de belachelijke timing van de licentiecommissie met betrekking tot het verspreiden van nieuws). Maar als FC Twente nu ook nog een lekker budget krijgt van de Eredivisieclubs omdat ze zo zielig zijn dan is dat werkelijk volmaakte competitievervalsing. Sinds wanneer mogen Eredivisie-clubs gezamenlijk bepalen wie ze er het jaar daarna graag bij hebben, om die club vervolgens lekker te sponsoren?

  Sorry voor de off-topic-bijdrage, maar ik lees/hoor verder geen wanklank (wat ik gek vind). Waar gaat dit over?!

  0

  0
 • Kipiani
  27 mei, 2016 - 10:36

  Voetbaltechnisch moeten we helemaal opnieuw beginnen. Dat is de afgelopen jaren nooit effectief en keihard gedaan. Er is gewoon wat aangepruld en korte termijn politiek bedreven. Vandaar geen promotie. Helemaal opnieuw dus. Het lijkt erop dat dat nu eindelijk gaat gebeuren. Schoon schip, waarbij niet iedereen kan of hoeft te verdwijnen. Veel wel. Fris, jong en dartel nieuw bloed. Hans Smulders kan e moet zijn gang gaan. Het resultaat kan weleens verbluffend snel komen.

  0

  0
 • BredaUnited
  27 mei, 2016 - 10:40

  @Massaro Mee eens, Robert Braber halen voor de ervaring, de sfeer buiten het veld en de mentaliteit binnen het veld. Wonend in Breda en transfervrij.

  Ja, ik weet het zeker dat hij gaat komen…

  0

  0
 • RV
  27 mei, 2016 - 10:44

  Het is helemaal niet zo erg als Stam blijft, graag zelfs.
  Maar dan moeten er wel twee of drie gezonde en verstandige gasten met leiderscapaciteiten bijkomen.

  1 keeper
  1 centrale verdediger
  1 (verdedigende) middenvelder

  Gasten van een jaar of 28 die net niet goed genoeg zijn voor het hoogste niveau maar wel enige ervaring hebben. De types Gilissen en de Graaf.

  Dat zijn cruciale posities in de as van het veld die je absoluut niet kunt opvullen met City huurlingen (!).
  Dat zal Smulders toch ook wel begrijpen neem ik aan.

  0

  0
 • Rijen
  27 mei, 2016 - 10:46

  Brands en Stam zie ik graag blijven! En van Dingsdag word ik niet warm of koud…

  0

  0
 • NACcer71
  27 mei, 2016 - 10:50

  Brands lekker blijven.
  Dingsdag ….. Daaagggggg
  Was de zwakste schakel

  0

  0
 • wolfmanjack
  27 mei, 2016 - 10:53

  Heel erg jammer natuurlijk. En met dank aan onze grote vriend Maaskant. Ik blijf erbij dat onze trainer hem duidelijk moet maken dat hij Dingsdag niet en nooit meer opstelt.

  0

  0
 • drs Marcellus
  27 mei, 2016 - 10:56

  @BredaUnited

  Braber mag van mij wegblijven. Buiten het feit dat hij destijds in de blessuretijd de 2-1 voor de kruiken tegen de touwen schoot (en daar in mijn ogen ook de echte sportieve ellende voor NAC begon) vind ik hem voetballend niks toevoegen. Hij houdt bij de kruiken niet voor niks de bank erg warm.

  Stam en Brands zie ik ook graag blijven zoals Rijen zegt. Met Brands heb je doelpunten in huis en met Stam heb je wel die gifkikker uit de buurt die weet wat NOAD is. Neem van mij aan dat hij er flink ziek van was dat er afgelopen zondag niet gepromoveerd werd.

  0

  0
 • ennoajseejer
  27 mei, 2016 - 11:11

  En met welk salaris zouden deze heren dan blijven? Een optie om te vertrekken als NAC degradeerde, jaja. Stond er in dat contract dan ook niet “blijven tegen aangepast salaris”? Anders heeft NAC zich (voor de zoveelste keer) weer eens een financieel oor laten aannaaien…..

  0

  0
 • JK
  27 mei, 2016 - 11:27

  Niks mis met een speler die zich wil revancheren. Dingsdag zette veel kwaad bloed met zijn lange tenen gedrag naar BSR na de uitwedstrijd tegen Eindhoven maar speelde de thuiswedstrijd tegen datzelfde Eindhoven en tegen Willem II wel een stuk beter dan gedurende het seizoen. Hij heeft dus wel potentie. NOAD, Michael? Zo nee, dan graag vertrekken.

  0

  0
 • nachoreca
  27 mei, 2016 - 11:35

  Dankzij Maaskant zijn we met deze pannenkoeken niet gepromoveerd en zijn we met handen en voeten gebonden aan ze…pfffff wat een beleid.

  0

  0
 • Balletje
  27 mei, 2016 - 11:45

  Een echte controlerende middenvelder, een goede lange en flexibele keeper, en graag nog een jonge hond met ambities over 4 jaar een europeese club voorin. Kijk maar eens bij zaterdag voetbal, 17, 18 of 19 jaar.
  Dan een paar sterke rustige oudere spelers voor de rust.
  En Suk, Stam, Brands, Ars en die turkse gast Unal. En dan trainen in samenwerken en spelen.
  Moet gaan lukken.
  En mocht Dingsdag blijven, ff salaris aanpassen.

  0

  0
 • Breda
  27 mei, 2016 - 11:48

  Ik dacht dat die gasten zwaar minder gingen verdienen en dus gratis weg mochten. Blijkbaar mogen ze wel gratis weg, maar blijven ze hetzelfde verdienen als ze dat niet doen…. Man wat een drama….
  Snap wel dat de harde werkers als Matic en Vd Weg er klaar mee waren. Nog een jaar met die vedetten.

  Smulders moet ze gewoon alledrie op tribune zetten als ze niet gaan.

  0

  0
 • Baske
  27 mei, 2016 - 12:03

  @Lamington

  van Diermen heeft al getekend

  0

  0
 • BJ
  27 mei, 2016 - 12:08

  Pfff, wat een flutcontracten, alle macht zit bij de werknemer en de werkgever kan niets. Daarnaast lopen spelers die wel waarde hebben voor de club transfervrij de deur uit. Geeft nog maar eens aan wat voor puinhoop het was bij NAC. Stap voor stap de zooi opruimen en de weg inzetten naar een professionele BVO. Het begin is er, vertrouwen in deze technische staf.

  0

  0
 • Rooie Jo
  27 mei, 2016 - 12:24

  Hoe zit het met Gorter’s contract eigenlijk?

  Ik zou het een enorme aderlating vinden als Stam en Gorter zouden gaan. Er is op beide veel kritiek geweest vanuit de fans, maar naar mijn mening vaak onterecht. Gorter had Caenepeel – die toch als een van de toppers van de Juup league wordt gezien – thuis tegen Eindhoven echt vol-le-dig in zijn zak. Beide ervaren, Europese ervaring zelfs, ik heb ze er graag bij!

  0

  0
 • Dr. Z
  27 mei, 2016 - 12:33

  Lekker dan Dingsdag nog een jaar… pffff

  0

  0
 • Breda
  27 mei, 2016 - 12:35

  @ Rooie Jo

  Tuurlijk kunnen die gasten voetballen. Maar geen 34 wedstrijden. Een paar keer per seizoen als het ergens om gaat. Stam liep na de eerste wedstrjjd al te kakelen dat ie tegen amateurs speelde (dik verloren ook nog) en dat het allemaal goed zo komen. Nou Ronny Donny en Maicky hebben er iig niet voor gezorgd…..

  0

  0
 • maarten
  27 mei, 2016 - 12:37

  Dingsdag verdomme sodemieter op. Hij ligt duidelijk niet bij de achterban. Sportief heb je er geen drol aan.

  0

  0
 • La pelota
  27 mei, 2016 - 12:49

  Leuk hoor due misleidende titels van BSR. Ik dacht “Dingsdag wil niet..,,…..blijven”! Ik werd daar heeeeel blijven, maar helaas

  0

  0
 • scheppioni
  27 mei, 2016 - 13:01

  Met deze twee niet meer in de selectie zal het wel sfeerbevorderend zijn voor ons NAC al is Ronnie een Bredase jongen, het gaat om het team, wat ons NAC al een hele tijd uitstraalt dat het niet de juiste team spirit heeft met name in uitwedstrijden ! Thuis willen de NAC spelers nog geholpen worden door ons als NAC publiek ! Smulders moet nu echt voor het team work gaan !
  Hopen op weer een redelijk weekend, HUP Kruiswijk en Verstappen, al blijft ons NAC waar we voor leven !

  0

  0
 • 7Hills
  27 mei, 2016 - 13:05

  Ik dacht dat Dingsdag al gestopt was, gezien afgelopen seizoen en zijn overduidelijke (bier) buik….

  0

  0
 • Henri
  27 mei, 2016 - 13:09

  Weer een uitvloeisel van het wanbeleid van Justin Goetzee.Wie fiatteerde de handelswijze van RM die op een camping ging zitten met een laptop en een mobieltje? JG zei deze week nog in BN/De Stem dat hij geen verstand van voetbal heeft en daarom TD Maaskant alle vrijheid gaf. Daar is op zich niets mis mee, al is het samenstellen van een selectie op een camping nou niet de beste locatie lijkt mij, of het moet een campingelftal betreffen. Feit is echter wel dat JG als AD en financieel verantwoordelijke RM de vrije hand gaf om contracten af te sluiten die na één jaar bij géén promotie, negatieve gevolgen voor het huishoudboekje van NAC zouden hebben. Welke CEO/CFO van een miljoenenbedrijf geeft deze beslissingsbevoegdheid aan een persoon RM die daar uiteindelijk geen eindverantwoording voor draagt..
  Gezien het feit de huidige TD en TS niet met betrokken spelers verder willen vanuit voetbaltechnisch en/of groepsprocesmatige insteek rest er straks maar weer één oplossing. De zaakwaarnemers gaan aansturen op financiële compensatie naar hun spelers toe. NAC zal weer moeten lappen om bij te dragen aan het salaris bij een andere club of als afkoop van het contract. Het enige alternatief is dat deze spelers een zetel op de tribune krijgen, maar dat kan NAC zich financieel helemaal niet verantwoorden. Zo herhaalt straks de geschiedenis (o.a. Schalk GAE) zich weer eens bij NAC. Met dank aan de hoeder van de schatkist onze altijd vrolijke, maar o zo gladde Justin. De AD die bij problemen alles van zich af schuift.

  0

  0
 • zwampie
  27 mei, 2016 - 13:12

  rooie jo
  sorry hoor maar dat je aangeeft dat gorter moet blijven op basis van wat,op die ene wedstrijd.
  Lekker makkelijk als ik een heel jaar kan aan klote en 1 dag goed werk geef ik nog vorstelijke door mijn baas betaald zou worden.
  Heeft een heel seizoen te weinig duels gewonnen, achter zijn man aan mogen lopen en veel te weinig gebracht.

  0

  0
 • zwampie
  27 mei, 2016 - 13:16

  Dingsdag mag ook exit,lijkt qua naam een (te) grote speler te zijn,maar is dit seizoen ook door de mand gevallen.
  Vind het wel vreemd dat de TS hem nog zo vaak opstelde de laatste wedstrijden terwijl hij slecht presteerde ,er genoeg andere opties waren en hem nu kwijt willen/laten gaan

  0

  0
 • zwampie
  27 mei, 2016 - 13:22

  stam deed het als rechtsback niet onaardig en zou van mij gerust mogen blijven,echter is het weer des NAC dat er een speler eerst bedenktijd wil/op vakantie gaat om daarna te kijken wat hij wil.

  Eerlijke uitspraak van Stam zou zijn geweest,aangezien hij ook mede schuldig is aan het aanhouden in de juup, dat hij zegt ik blijf en laat zien dat NAC me club is of ik ga eerst verder zoeken naar een andere club en als ik niks vind blijf ik bij NAC.
  Kunnen we roepen dat hij een bredanaar is of wat dan ook,maar hij laat de club nu in afwachting wat hij wil,net zoals falkenburg vorig jaar zo laat de club pas verliet.
  Want dat is wat er nu gaat gebeuren,heeft hij weer een paar weken om zijn zaakwaarnemer iets te laten zoeken. en komt er niks op zijn pad kiest hij eieren voor zijn geld.

  0

  0
 • 0161 rijen
  27 mei, 2016 - 13:22

  Dingsdag, stam en brands WEG dat zijn de rotte appels van afgelopen seizoen. Gorter komt gewoon tekort dus ook wegwezen!
  Dan pas kun je gaan bouwen aan een nieuw elftal!

  0

  0
 • nash
  27 mei, 2016 - 13:25

  Voor die gasten staat niemand in de rij, dus zullen allemaal wel blijven omdat ze nergens naartoe kunnen. Voor mij is alleen Brands een meerwaarde in 4-4-2 systeem achter de spitsen.

  0

  0
 • buurman
  27 mei, 2016 - 13:33

  Als NAC net wel was gepromoveerd had doorgepakt kunnen worden. Nu worden we echter terug geworpen. Niemand heeft hier een pasklare oplossing voor helaas.
  Bv. Brands deed het dit seizoen sportief zo gek nog niet, maar toch wordt hij weinig in de basis gezet door de trainers. Er is dus iets aan de hand kun je dan weten en dat is grotendeels een mentale kwestie. Kunnen wij hier wel hard roepen dat Brands er altijd in moet staan, maar we weten (gelukkig) niet alles.

  Ik blijf met een kloten gevoel zitten dat de knvb ons zwaar heeft genaaid. Voor (!!) de finale tegen willem2 zeggen dat ze toch niet degraderen………….. Het heeft me echt met ongeloof en afschuw vervult.

  Vraag me tevens af ; is er geen enkele juridische sluipweg te vinden om op zaterdagavond (en of zondagmiddag) te mogen voetballen? Bv. als het voortbestaan van de club er van af hangt. Of als je desnoods als club toegeeft op de commerciële bijdrage van de TV gelden. Is daar al eens aan gerekend ? Want zeker de maandagavonden gaan toeschouwers kosten als we, pak hem beet, bv. op plaats 6-7 staan na een paar wedstrijden.

  0

  0
 • Nakkie
  27 mei, 2016 - 13:34

  We zitten dus echt klem. NAC kan dit niet meer betalen.

  0

  0
 • maarten
  27 mei, 2016 - 13:37

  Klem zitten door Stam en Dingsdag. Mevrouw Stam weet nog niet wat ze wilt. Ach zijn haar zit daartegen wel leuk.

  0

  0
 • jvt
  27 mei, 2016 - 13:51

  En wie is er verantwoordelijk voor deze stomme constructies in de contracten? Ja juist ja Goezee als eindverantwoordeljjke. Waarom zou ik voor promotie me leeglopen als ik zelfs zonder promotie zelf bepaal waar ik speel. Neem aan dat er wel een verlaging in salaris aan vast zat en de periode omdat te beslissen twee weken na afloop bepaalde datum is.

  0

  0
 • Harry Nac
  27 mei, 2016 - 13:57

  Ronnie wil weg maar weet niet of er interesse is.
  Hij zal erg op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging en dit natuurlijk pas bij NAC bekend maken als er getekend is.
  Misschien wel terug naar twente ????

  0

  0
 • Peer11
  27 mei, 2016 - 14:00

  @jvt

  Begrijp je het verschil niet tussen een Algemeen directeur en Technisch directeur? Daarnaast zit er ook een RVC bij NAC om de gang van zaken te toetsen.

  0

  0
 • am
  27 mei, 2016 - 14:21

  De beste spelers lopen gratis de deur uit. De mindere dure jongens die niets toevoegen blijven. Ja als je zo rond een ton per jaar verdient, zou ik ook blijven. Ze weten ook wel dat ze elders niet aan de bak komen Dat ze eigenlijk te duur zijn ligt natuurlijk niet aan hun.

  0

  0
 • Toontje
  27 mei, 2016 - 14:26

  Logisch dat NAC met zulke contracten zit…..want ze spelen in de JL…..en als er dat niet in stond waren ze geen van allen gekomen. En bij nieuwe spelers die je over de streep moet trekken zal dat niet anders zijn…en daar doet HS niets aan vrees ik…anders blijft hij ook met een te krappe/zwakke selectie zitten. Enkele “betere” gingen ook niet naar Eindhoven..en die zijn toch ook niet gepromoveerd. HS smeedde er een leuk team maar dan wel voor de JL,, echt niet om te promoveren. Dus wacht maar af hier, want zonder geld staat hij ook met zijn rug tegen de muur.

  0

  0
 • Jan
  27 mei, 2016 - 14:26

  Zo jammer dat FC Twente het aanbod van de KNVB dat als zij zonder een kort geding, zich zouden schikken in een degradatie,er het volgend seizoen eenmalig twee clubs direct zouden promoveren niet heeft geacepteerd.Het zit er dik in dat de Tukkers met hun begroting een top kandidaat zijn voor het kampioenschap.Het zal voor NAC wederom worstelen zijn in de NC.met een ongewisse uitkomst.De 1e divisie is er naar mijn overtuiging niet gemakkelijker op geworden.

  0

  0
 • Oldskool
  27 mei, 2016 - 14:37

  @ jan

  Ik neem toch aan dat als twente beroep verliest en degradeert, dat er dan nog steeds 1 extra promoveert. Anders moet NAC echt naar de rechter. Of wij naar zeist.

  0

  0
 • Toontje
  27 mei, 2016 - 14:41

  Stam wil wachten hoewel hij (als hij wat kritisch denkvermogen heeft, wat ik laag inschat) heus wel weet dat er geen enkele club op Ronnie Stam zit te wachten. (vorig jaar ook niet trouwens)
  Zeker na van zijn zijde ook een heel zwak seizoen, al denkt hij zelf beter te zijn. Was absoluut niet in staat het voortouw te nemen. (breed en terug) wel veel kritiek op medespelers. Is en blijft (een jaar bij Twente, dank zij hele goede voetballers om hem heen,uitgezonderd) een eenvoudige waterdrager/rechtsback, maar hij heeft/had het een beetje te hoog in zijn bol. Zo hebben we er de laatste jaren heel veel gehad die dachten beter te zijn dan ze in werkelijkheid waren. Hoor je niets meer van!! (Gudelj uitgezonderd)

  0

  0
 • Dun Diëe
  27 mei, 2016 - 14:54

  Dinsdag mag van mij vandaag nog weg. Zijn laatste wedstrijd speelde hij wel aardig maar over de hele linie hebben we er niks aan gehad. Over het paard getilde ballenpomper.

  0

  0
 • brabantpark
  27 mei, 2016 - 15:06

  @jan

  1. De vraag is inderdaad of FC Twente degradeert, zou een trieste beslissing zijn, vooral vanwege heel het proces wat zich heeft plaatsgevonden, inclusief bekendmaking en dat er dan geen twee clubs promoveren. Behalve Twente, zijn ook de Graafschap, VVV en ons NAC zwaar de dupe van deze zaak.
  2. Het grootste budget is geen garantie op het kampioenschap, anders hadden we volgend jaar weer in de ere gevoetbald.
  3. Bij een degradatie vertrekken bij Twente nog meer spelers. Hun beste spelers vertrekken nu al, terwijl ze er niets voor terug kunnen halen, dat wordt alleen nog maar erger. Staat volgend jaar waarschijnlijk een veredeld Jong Twente op het veld.
  4. Kans bestaat dat ze failliet gaan, dit zijn de woorden van Twente zelf, als ze degraderen naar de Juup.
  5. Kans bestaat ook dat ze hun licentie alsnog kwijt raken, als ze bij het volgende meetmoment nogmaals in categorie 1 worden geplaatst.

  Hoop dat Stam snel duidelijkheid geeft, kunnen we goed gebruiken als rechtsback.
  Dingsdag kon vroeger zoveel beter, hopelijk laat hij dat komend jaar dan ook zien, want nu kost hij te veel, terwijl we er niets voor krijgen.
  Brands moet blijven en een eerlijke kans krijgen. Ja, het is niet te makkelijkste, hij kan niet goed meeverdedigen, maar als nummer 10 is hij de beste die we hebben.

  Logisch dat ze clausules hebben dat ze transfervrij mogen vertrekken bij geen promotie, maar waarom dan ook geen clausule bij geen promotie en blijven dat ze salaris moeten inleveren.

  0

  0
 • Karel
  27 mei, 2016 - 15:08

  @Henri:

  Justin Goetzee stuurde ook Jeffrey van As weg. Op dat moment de enige persoon die VERSTAND van voetbal had! Maar meneer heeft ook nog eens de brutaliteit om na al die enorme blunders zijn handen in onschuld te blijven wassen! ” Voetbalzaken zit niet in mijn portefeuille.” Tjaai…….

  0

  0
 • Jan
  27 mei, 2016 - 15:20

  @oldskool
  Dan heb je het niet goed begrepen.Dat voorstel van de KNVB was alleen geldig als FC Twente zonder een kort geding naar de 1e divisie zou gaan.Nu zij dat niet deden geld dat aanbod niet meer.Dus er promoveert het komende seizoen maar een club naar de Eredivisie(de kampioen)Of ze het geding nu verliezen of niet.Met dank aan de Tukkers,want de kansen zouden voor NAC groter zijn als ook de tweede plaats een promotie zou opleveren.Maar die is nu verkeken door de houding van de Twentenaren,die ga er maar van uit het aanstaande seizoen de tegenstander van NAC zal zijn.Competitie vervalsing in optima forma(ook nog met die Jong teams)

  0

  0
 • Otjes
  27 mei, 2016 - 15:26

  Dit vind ik wel een zwak punt van Justin en consorten.

  Aan de ene kant de optie om grtais weg te mogen bij geen promotie, aan de andere kant ook te mogen blijven bij geen promotie met behoud van salaris (ipv verlaging).

  Wat mij betreft een flater van jewelste. De eerste die nu zegt : “anders kwamen ze niet”, die lach ik uit.

  0

  0
 • Vermeulen
  27 mei, 2016 - 15:36

  Robbert Schilder?

  0

  0
 • HenkTank ©
  27 mei, 2016 - 15:40

  Eigenlijk was ik vanaf het moment dat hij geen kick gaf en door bleef appen op zijn telefoon toen NAC scoorde al klaar mee. Dat was gewoon vernederend. Wegwezen met deze tokkie!

  0

  0
 • HenkTank ©
  27 mei, 2016 - 15:41

  Stam zou ik er wel bij willen hebben!

  0

  0
 • HenkTank ©
  27 mei, 2016 - 15:45

  Kunnen ze Dinsdag misschien ook een taart brengen. Eentje met de tekst “JE DWARSBOOMT DE GESTELDHEID VAN ONZE CLUB, ZOUT OP!”

  0

  0
 • buurman
  27 mei, 2016 - 16:04

  Beste brabantpark,

  Een groot budget en goeie spelers levert een kampioenschap op in de Juup. Wij hadden een groot budget……………………………

  0

  0
 • Oldskool
  27 mei, 2016 - 16:23

  @ jan

  Weet ik, maar knvb bracht dat als geste aan twente maar ook aan de overige juup clubs die unaniem tegen de komst van twente waren. Dat laatste blijft overeind als twente wel in de Juup komt. Ik neem aan dat de andere clubs dat alleen accepteren met extra promotieplek.

  0

  0
 • Rubenac
  27 mei, 2016 - 16:44

  Dingsdag, heel rap opzouten!!!

  0

  0
 • Ad B uit Roosendaal
  27 mei, 2016 - 17:47

  Heel zorgelijk dat meerdere contracten zo zijn afgesloten dat NAC maar moet afwachten wat de heren besluiten.
  Ik heb al vaak gezegd dat de combi Maaskant TD/coach, vorig jaar, onverantwoord was. Wellicht toen een hoge druk vanuit de grote sponsors. Zij kunnen nu achter hun oren krabben. Er zal extra geld nodig zijn om goede kansen op promotie volgend jaar af te dwingen.

  0

  0
 • Karel
  27 mei, 2016 - 18:15

  Bij ons NAC spreekt men over TOPSPORT- cultuur. Het resultaat is: PUUR AMATEURISME!!!

  0

  0
 • badeend
  27 mei, 2016 - 20:05

  Wauw. Mensen die Van As ophemelen. De man die bijna eigenhandig onze club financieel op het randje van de afgrond heeft gebracht en sportief geen enkel toekomstperspectief heeft gebracht. Echt knap dit.

  Bijna van hetzelfde kaliber als de mensen die denken, écht denken, dat Brands misschien “niet zo goed meeverdedigt” – en dat dát de reden is dat 3 trainers op rij hem niet opstellen en geen enkele van zijn oude clubs hem terug wil hebben, niet vorige zomer en niet nu.

  0

  0
 • Karel
  27 mei, 2016 - 21:09

  @ badeend

  Van As had iig VOETBALKENNIS! En nu is dat een groot gemis bij ons NAC!

  0

  0
 • 10diego
  27 mei, 2016 - 21:51

  Dank je wel Robert Maaskant.

  0

  0
 • Sander h
  27 mei, 2016 - 22:35

  @ badeend normaal gesproken ben ik het wel aardig met je eens maar nu even niet. Van as heeft nac niet financiël aan de afgrond gebracht dat waren de heren die na van as kwamen omdat hij volgens hun niet functioneerde. Het resultaat was er, geen herkenbaar elftal, talloze nationaliteiten en spelers die niks aan transfersommen opleverde en een beleid waar niemand iets van snapte. Wat onder van As wel was, hij zette met beperkte middelen elk jaar een team neer wat rond plaats 12/13 speelde. Onder rm bleek weer dat jva goed werk heeft geleverd. Hopelijk kan Smulders dingsdag af serveren en een paar leuke talenten halen wat hij bij Eindhoven bewezen heeft.
  Rest mij wel de vraag of de Rvc heeft zitten slapen toen Rm deze contracten afsloot? Hoe kan het bestaan dat spelers een club in de greep kunnen houden? Blijkbaar is er niemand geweest die Rm controleerde en hem terug floot.

  0

  0
 • Frank
  27 mei, 2016 - 22:36

  @oldskool en wat denk je dat de eredivisieclubs daarvan gaan vinden als er opeens één extra uit zou moeten? Die gaan daar niet mee instemmen en dus gebeurd het niet, want voordat ze met al die beroepsprocedures klaar zijn in het seizoen bezig en kan je de regels niet meer veranderen.

  0

  0
 • henk
  27 mei, 2016 - 23:00

  @Karel
  Van As was een prima scout, maar ongeschikt als TD. Hij kon een redelijk team formeren, maar dat is slechts één aspect van het TD-schap. Hij sloot net als de andere twee regelmatig volkomen idiote contracten af. Ieder jaar onder Van As haalde NAC minder punten dan het jaar daarvoor. Er werd gespeculeerd op lucratieve transfer die niet kwamen. Van As bracht NAC aan de rand van de afgrond. Rutjes duwde NAC eroverheen en Maaskant had geen flauw idee hoe NAC hier uitgehaald moest worden. Van As was de minst slechte van de drie, maar alsnog te licht voor de functie.

  Ik hoop dat Smulders beter gaat presteren. Toch heb ik hier niet het volste vertrouwen in omdat NAC, itt to fc eindhoven, geen stevige organisatie heeft staan. Het probleem bij NAC is dat een TD min of meer ongecontroleerd kan functioneren. Daarom is het mogelijk dat er nog steeds contracten worden afgesloten die nadelig zijn voor NAC. Spelers die tot september zelf mogen beslissen of ze willen blijven of vertrekken. Dit punt neem ik Goetzee kwalijk. Het is voor mij onbegrijpelijk dat hij de verantwoordelijkheid voor de vorm en inhoud van de contracten volledig bij de TD weglegt. Hij is misschien niet verantwoordelijk te houden voor iedere letter in ieder contract, maar hij moet wel de richting aangeven hoe contracten worden ingericht. Goetzee hoeft geen verstand van voetbal te hebben of zich inhoudelijk met transfers te bemoeien, maar het procesdeel moet hij naar zich toetrekken.

  0

  0
 • ome cor
  27 mei, 2016 - 23:12

  Dingsdag kan wel degelijk voetballen, maar had met recht niet zijn beste jaar.
  Was dit jaar ook zeker niet mijn favoriete speler, maar nieuwe ronde nieuwe kansen.
  Afzeiken voor komend seizoen kan altijd nog.

  Als niemand een tweede kans zou krijgen dan zouden er flink wat scc’s minder verkocht worden omdat die fans dan elders zouden verblijven op kosten van de staat

  0

  0
 • Koekjesmade
  27 mei, 2016 - 23:31

  Ach Dingsdag. Ik begrijp heel goed dat hij bij NAC blijft om z’n zakken te vullen, uiteindelijk is het voor hem werk en is het zijn goed recht om daar zoveel mogelijk geld mee te verdienen.

  Het kwalijke is dat er dus blijkbaar aan het eind van vorig seizoen intern totaal geen rekening is gehouden met mogelijk niet promoveren. Supporters mogen daar op rekenen, maar de mensen die een bedrijf leiden moeten toch wel op meer dan 1 scenario voorbereid zijn. Maar ja, achteraf hè. Nu hij blijft moeten we hem niet keihard uitfluiten, maar hopen dat ie volgend jaar de sterren van de hemel speelt.

  0

  0
 • Henri
  27 mei, 2016 - 23:39

  @Henk
  Goed en duidelijk verhaal. Goetzee heeft als AD die over de centjes gaat de taak en eindverantwoordelijkheid over grote uitgaven van de club. Heeft hij twijfels of advies nodig dan moet hij naar de RvC gaan. Het is natuurlijk niet zo dat een RvC ieder contract moet controleren voor het wordt getekend. Justin Goetzee is zwaar in gebreke gebleven en dat was niet zijn enige tonnen kostende miskleun.

  Overigens verbaas ik me altijd weer dat sommigen onder ons dan de betreffende spelers gaan beschimpen. Alsof één van ons als we een voordelige arbeidsovereenkomst hebben deze even snel verscheuren als het onze werkgever beter uitkomt. Jongens wees toch reëel, dat doet toch niemand. Voetballers van NAC niet, directeuren van bedrijven niet en wijzelf ook niet als we in die situatie komen te verkeren.

  0

  0
 • DankjeRobertMaaskant
  28 mei, 2016 - 07:54

  Taartje voor Maaskant, doe er vuurwerk bij. En een boekje over scenario denken.

  0

  0
 • Raas
  28 mei, 2016 - 08:10

  @Badeend.
  Jij heb echt het verstand van een Goudvis. Dat je iemand persoonlijk niet mag kan, maar blijf wel bij de feiten.

  Onduidelijk is wie de rol technische zaken heeft in de RVC ? Blijkbaar is dit de heer Peek. Deze man heeft 0,0 voetbalverstand. Dus geen tegenwicht voor welke TD dan ook. Wie doet financiele zaken in de RVC ? De heer de kort. Die zou elk contract moeten aftekenen. Je ziet nu (weer) dat wanneer je dat overlaat aan iemand van technische zaken, andere belangen de boventoon voeren en dan dus je club naar de afgrond brengen.

  Zo simpel is dat.

  0

  0
 • badeend
  28 mei, 2016 - 08:53

  Echt, Raas, meen je dit? Mij verwijten dat ik er niets van snap en twee regels verderop met droge ogen beweren dat De Kort contracten af moet tekenen? Misschien moet je even opzoeken wat een RvC precies wel en niet doet en mag.

  Maar goed, bij de feiten blijven dus. Dat ben ik absoluut met je eens. Helaas zijn de feiten noet altijd even duidelijk voor iedereen – zeker niet voor ons, gemiddelde supporters.

  Onder Van As begaven we ons op een glijdende schaal met zogenaamd het maximum uit de beperkte middelen. Ik geloof er geen zak van dat dit verantwoord was. Hij speculeerde op de toekomst en sloot veel schimmigere deals af dan Maaskant (maar je hebt gelijk hoor – ik ben van beiden geen fan, het is veel mooie praatjes en niks waar maken).

  Van As had een aardig oog voor spelers naar echt niet meer dan aardig, had nul kaas gegeten van beleid maken of de technische kant van een voetbalclub inrichten en Is blijkbaar nooit met de toekomst bezig geweest. Dát Is funest (geweest) voor NAC en dat is grotendeels de reden dat we staan waar we staan. Rutjes was een fatsoenlijk mens en kon het tij niet keren, maar omdat hij de supporters niet naar de mond praatte zoals zijn voorganger en zijn opvolger, was hem geen lang leven beschoren binnen NAC. Dat was wat mij betreft jammer. Objectief gezien heb je als club meer toekomst met Rutjes dan met Van As of Maaskant.

  Dat zijn wat mij betreft de feiten, maar jij zult (en mag) hier natuurlijk anders over denken. Zeker weten doen we het helaas allebei niet.

  Het is overigens óók stuitend hoe kort het korte termijn geheugen van vele supporters is. Afgelopen zomer was zo ongeveer iedereen het erover eens dat wat Maaskant had gedaan qua contracten, HEEL slim was. En nu valt iedereen eroverheen. Het is nogal gemakkelijk.

  0

  0
 • badeend
  28 mei, 2016 - 09:19

  Overigens, of ik Van As of Maaskant persoonlijk wel of niet mag, weet ik helemaal niet. Dat doet ook niet ter zake. Wat ik wel weet, is dat beiden niet capabel waren om van NAC een professionele voetbalclub te maken.

  0

  0
 • arie
  28 mei, 2016 - 09:55

  Dingsdag sowieso out.
  Stam mag blijven mits hij zich wat fatsoenlijker opstelt naar zn teamgenoten en nederiger naar de club. Vindt zichzelf te veel de man op dit moment.
  Brands moet blijven, heeft gif en kan goalen maken.

  Als we volgend seizoen dan toch waarschijnlijk weer stoicijns 4-3-3 gaan spelen, haal dan Korte van Ado transfervrij.
  Klassieke buitenspeler met Haags karakter. En laat karakter nu net zijn wat we nodig hebben.

  0

  0
 • Otjes
  28 mei, 2016 - 10:46

  Door de naïeve constructies waar dure spelers weg mogen maar ook eenzijdig met behoud salaris (behalve Ronnie tot zekere hoogte begrijp ik hierboven) een eenzijdige optie kunnen lichten, schiet de Nac aandeelhouder in eigen voet.

  Volgens mij kan Nac op het moment niets. De 1.5 M is al uitgegeven aan salarissen als er niets gebeurd mbt Ars, Brands, Stam, Dingsdag, etc.

  Het is dan ook zaak om snel een extra geld injectie van de aandeelhouders te krijgen om snel iets te kunnen doen. De aandeelhouders heeft wat dat betreft gegokt en verloren (niet cynisch bedoelt!).

  Aan de andere kant stel ik me ook de vraag wat qua jeugd opleiding strategisch slim is? Hoeveel stoppen we hier nog in als we een City lijntje hebben en nog maar 1.5 M aan salarissen (op budget ~8 M Euro?) kunnen betalen. We zijn gewoon eerste divisie en een dure jeugd opleiding heeft geen toekomst financieel. Er moeten keuzes gemaakt worden (samenwerken PSV?).

  0

  0
 • Ritchey
  28 mei, 2016 - 11:28

  Het belang van een technisch directeur die over een langere periode aanblijft is maar weer aangetoond. Die had verder gekeken dan zijn neus lang was en geanticipeerd op het eventueel niet promoveren. Maaskant had maar 1 blik en dat was om met zoveel mogelijk “goede” dure spelers het kampioenschap te halen. Hoe het ook zou uitpakken..

  0

  0
 • Raas
  28 mei, 2016 - 12:08

  @badeend

  Ben het ten dele met je eens. Zit zelf in meerdere RVC’s echter bij een BVO werkt het iets anders en zeker bij een club als NAC.
  Hoe je het ook went of keert, het kan niet bestaan dat een TD zelfstandig spelers kan kiezen en de contractbepalingen zelfstandig vaststelt en accordeerd. Zeker als dit je levensader is van het Bedrijf en je weet dat de TD wordt afgerekend op korte termijn technisch resultaat.
  Hopelijk ben je het met me eens dat hier dus of de RVC niet functioneerd of de AD.

  0

  0
 • Dun Kees
  28 mei, 2016 - 13:37

  Een trainer die er -na een trainingsstage rond de jaarwisseling – ruim 4 maanden over doet om een passend systeem en opstelling uit te vinden is m.i. geen vakman. Daarnaast heeft een dergelijk handelen onzekerheid en angstig voetbal als gevolg.
  Zou dat niet een grote Ro hebben gespeeld?
  Dun Kees

  0

  0
 • 10diwgo
  28 mei, 2016 - 17:48

  @dunkeea, en als Brands had gescoord was Dijkhuizen nu je held. Slap gelul.

  0

  0
 • Janssen
  29 mei, 2016 - 05:17

  GoetZee zegt niet verantwoordelijk tenzijn voor de samenstelling van de selectie en dat hij daar de TD vrijheid geeft maar als goetzee een echte directeur is mag de TD dat alleen doen met t budget dat goetzee jem heeft gegeven dus ga ervan uit dat de spelers die er nu nog staan gewoon in dat budget plaatje passen en anders goetzee wederom gefaald als TD………

  0

  0
 • 10diego
  29 mei, 2016 - 16:19

  Twee dingen moeten niet verward worden.

  1) justin is inderdaad niet verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie. Dat zijn de trainer en de TD en dat was bij ons 1 persoon. Die werd na opzichtig falen ongeveer heilig verklaard door een deel van de aanhang.

  2) Justin is wel verantwoordelijk voor de inhoud van de contracten. Hij is namelijk ook financieel verantwoordelijk.

  Verder was iedereen hier heel blij met de spelers die kwamen en is er in de contracten een clausule ingebouwd die hen salaris laat inleveren bij niet promoveren en biedt hen de mogelijkheid te vertrekken. Mij is door diverse kenners gemeld dat we deze spelers anders niet zouden hebben kunnen halen.

  Het probleem betreft niet de inhoud van de contracten, maar de kwaliteit van de spelers. En wie was er verantwoordelijk voor de selectie en werving van de spelers? Juist: Maaskant.

  0

  0