Go to Top

Stans blijft vooralsnog bij NAC, maar hoeft niet op basisplaats te rekenen

Stans blijft vooralsnog bij NAC, maar hoeft niet op basisplaats te rekenen

Jeff Stans lijkt komend seizoen niet te hoeven rekenen op een basisplaats. Hoewel de middenvelder fit is, geeft trainer Stijn Vreven de voorkeur aan andere spelers. Omdat Stans ook vorig jaar nauwelijks in de plannen van Vreven voorkwam, lijkt een vertrek de meest logische optie. Het is aan Stans of hij blijft, want van NAC hoeft hij niet te vertrekken.

Stans speelt het liefst als nummer 10, maar wat Vreven betreft zal daar komend jaar zeer waarschijnlijk geen sprake van zijn. De trainer kiest voor andere spelers. Die boodschap is niet nieuw voor Stans, zo vertelt Vreven in gesprek met BN DeStem: “Ik had Jeff makkelijk op tien kunnen zetten. Ik heb daar met hem een gesprek over gehad en hem gezegd: ‘Ik zie jou niet als tien en ik zie jou niet als tien in mijn team in de eredivisie’. Dan moet ik keuzes maken.”

Eventueel kan Stans ook wat meer controlerend spelen, maar ook op die positie lijkt een basisplaats twijfelachtig. Vreven gooit de deur echter niet definitief dicht: “Jeff heeft zelf aangegeven dat dat zijn posities zijn. Dan moet hij zich daar op richten. Ik ben niet de trainer die iedereen te vriend wil houden. Kijk, ik kan hem ook op elf zetten en dan speelt hij, maar hij moet gewoon zorgen dat hij weer minuten maakt op de posities waar hij zich het beste voelt.”

Stans was een aankoop van de vorig jaar ontslagen Dijkhuizen, die niet op het (volledige) vertrouwen van de huidige technische staf kan rekenen. Een vertrek lijkt daarom logisch, maar volgens Vreven heeft NAC Stans niet gezegd dat hij uit mag kijken naar een andere club. Of Stans zelf kiest voor knokken of vertrekken, zal vermoedelijk vooral afhangen van de vraag welke clubs interesse tonen.

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

41 Reacties op "Stans blijft vooralsnog bij NAC, maar hoeft niet op basisplaats te rekenen"

 • Yerry
  17 juli, 2017 - 12:50

  Strik er omheen en weg ermee…..

  11

  72
 • Bredaasyellow armeee
  17 juli, 2017 - 12:51

  Ben okk benieuwd na de rol van korte

  Gezien de 4 2 3 1 opstelling zie ik geen basisplek voor hem

  Heamhouts
  Nijholt
  Stans
  Korte op de bank is natuurlijk niet slecht voor eredivisie

  5

  2
 • mmm
  17 juli, 2017 - 12:59

  Stans is goed genoeg om gewoon in de basis te starten! Jammer voor hem dit gezeik!

  36

  17
 • FVBreda
  17 juli, 2017 - 13:02

  @bredaasyellow army

  De spelers die je noemt zijn vorig seizoen ook gehaald om te promoveren. Dit is sneller dan verwacht gelukt en dus hebben ze nog een contract. Prima breedte spelers waar NAC dit seizoen nog heel veel aan gaat hebben, voor de basis komen ze denk ik net wat te kort, al weet je het natuurlijk nooit.

  Hup NAC

  11

  0
 • scheppioni
  17 juli, 2017 - 13:06

  Aan weglopers heb je niks aan knokkers des te meer !!
  Er kan zomaar een kanteling plaats vinden binnen een team dat zie je wel vaker !
  Je moet alleen de kans wel grijpen als die zich voor dient, aan elf Manu Garcia’s heb je geen goed team aan elf Jeff Stans ook niet, een team met overtuiging gaat de doorslag geven met een hoog gezond concurrentie gehalte ! Vreven’s taak om de alles scherp en ieder in het gelid te houden ! NAC, de Parel van het Zuiden !

  4

  8
 • G00Ser
  17 juli, 2017 - 13:06

  @Yerry

  Kijk, zo gaan we met onze spelers om, nadat ze met veel gejuich zijn binnen gehaald…

  38

  3
 • 7Hills
  17 juli, 2017 - 13:06

  Als Stans vorig seizoen de pannen van het dak had gespeeld dan had Vreven geen twijfels gehad.
  Heeft werkelijk niets laten zien, om wat voor reden dan ook, dus dat hij nu achteraan in de rij moet aansluiten is begrijpelijk.

  Dat NAC aangeeft dat hij niet weg hoeft is ook begrijpelijk, geef je aan dat hij weg moet dan hangen de koopjesjagers alweer aan de lijn. Nu zou je er misschien nog een leuk bedragje aan over kunnen houden.

  19

  1
 • Bierdrinken
  17 juli, 2017 - 13:07

  Zonde voor die jongen, lijkt me het beste voor hem als hij zsm ergens anders heen gaat. Siert hem wel dat hij nooit moeilijk heeft gedaan, ook niet na die pijnlijke wissel in de eersts helft een paar maanden terug.

  34

  1
 • Detank
  17 juli, 2017 - 13:14

  Onbegrijpelijk dat jongens als rommens en Vermeer boven hem staan. Vooral na de wedstrijd van zaterdag. Stans kan nog wel eens goed van pas komen in de eredivisie met zijn ervaring. Daarnaast goed voor de balans in het team.

  21

  23
 • heksenketel
  17 juli, 2017 - 13:15

  Elke trainer heeft zijn eigen favorieten. Het maakt niet uit wat wij daar van vinden, zo werkt het nu eenmaal. Stans en Vreven is vanaf het begin geen goed huwelijk geweest. Volgens mij kan Jeff gaan knokken wat hij wilt, maar ik zie het niet snel gebeuren dat hij onder Vreven kansen gaat krijgen. Dat reken ik Vreven niet aan, die is eerlijk geweest. Als ik Jeff was dan zou ik zeggen….ik ga zo snel mogelijk proberen ergens anders onderdak te vinden. Belangrijkste voor hem is dat hij gaat spelen.

  1

  4
 • BART
  17 juli, 2017 - 13:28

  Hopelijk volgt hij het pad van el allouchi en gaat hij knokken en komt hij sterk terug

  32

  0
 • Molenschot Loco
  17 juli, 2017 - 13:40

  Hmmmm dan ben ik benieuwd wat Vreven met Haemhouts gaat doen….ik persoonlijk zie liever Stans als Haemhouts…..

  31

  1
 • mmm
  17 juli, 2017 - 13:41

  Goeie Bart ik hoop het ook!!!

  2

  0
 • F7-Top
  17 juli, 2017 - 13:56

  Gelukkig geeft Vreven op Omroep Brabant aan dat er in elke linie nog een speler bij moet “die er direct staat”. Hij onderkent het gebrek aan eredivie-ervaring van veel spelers. Mooi, laat maar komen. Ben benieuwd wat Smullie nog in de hoge hoed heeft zitten. Hup Nac.

  9

  0
 • Eredivisie
  17 juli, 2017 - 14:10

  Stans houden en heamhouts weg doen.

  22

  2
 • Pike Mujkic
  17 juli, 2017 - 14:11

  Stans is als verdedigende middenvelder beter dan Rommens en Vermeer, geldt overigens ook voor Nijholt (die op linksback stand-in is op dit moment)..
  En Mounir lijkt me in eerste instantie weer geen verdedigende middenvelder.
  Maar goed trainer maakt keuzes (die gezien promotie blijkbaar werken).
  Al zou ik persoonlijk enige ervaring altijd aan boord houden, ik hoop dat Stans nog een serieuze kans krijgt in de voorbereiding.

  5

  10
 • Wolfmanjack
  17 juli, 2017 - 14:18

  Ik ben zeer tevreden met Vreven maar Rommens boven Stans vind ik toch wel heel vreemd. Ik hoop dat hij zijn kans nog krijgt en pakt.

  27

  1
 • 1010
  17 juli, 2017 - 14:38

  Wat er ook met Stans gaat gebeuren, zijn houding en instelling sieren hem. Geen enkel negatief woord over NAC, de trainer of zijn gebrek aan speelminuten.

  stans is mij het meest bijgebleven met een sjaal om zijn hoofd en een spuitende drankfles in z’n handen.
  Voetballend helaas (nog) niet al teveel toegevoegd

  23

  1
 • Frans B
  17 juli, 2017 - 14:54

  Stans, als verdedigende middenvelder is een grap.
  Aardige jongen en goede prof maar Rommens en Vermeer hebben veel meer dynamiek en potentie op die positie.
  Zijn beide nog jong maar hebben wel de toekomst.
  Neem aan dat Vreven ook oordeelt wat hij de afgelopen periode heeft gezien en niet over 1 nacht ijs is gegaan.

  7

  12
 • Fujifilm
  17 juli, 2017 - 15:09

  Rommens meer dynamiek dat is ook vast een grap, gratis naar WDS sturen je zult zien dat hij daar ook op de bank zit.

  9

  20
 • Wanny
  17 juli, 2017 - 15:15

  Rommens en Stans kun je toch totaal niet vergelijken. Rommens is een werkertje, een stofzuiger die het van zijn inzet moet hebben. Stans zou het van zijn traptechniek, inzicht en fysiek moeten hebben.

  Stans heeft tot op heden niks laten zien, zowel onder Dijkhuizen als Vreven niet. Lijkt me een een goeie gast, maar als het er hier niet uit komt heeft het geen zin hier aan te blijven modderen.

  10

  0
 • SjorsNAC
  17 juli, 2017 - 15:53

  Jammer dat het geen succes geworden is dan kun je beter afscheid nemen, nac weer extra ruimte en stans weer aan het spelen.

  5

  1
 • 7Hills
  17 juli, 2017 - 15:53

  Rommens omscholen naar rechtsback!

  2

  11
 • Otjes
  17 juli, 2017 - 16:39

  Stans of Haemhouts kunnen beter elders aan de slag. Komt er significant salaris vrij. Echter, Haemhouts gaat niet want gaat nog 2 jaar goed verdienen bij Nac en carriere is over.

  Stans moet gaan spelen,heeft nog wat jaren voor zich.

  5

  0
 • BredaParel
  17 juli, 2017 - 17:59

  Vergeet niet dat Stans een prima bankspeler is met drive. Toch zal een vertrek financiële ruimte bieden. Er is sprake van een win-win situatie

  2

  0
 • Jandeman
  17 juli, 2017 - 18:00

  Mensen die zeggen dat stans in de basis hoort of zeker mee kan hebben geen wedstrijd gezien, vorig jaar geen bal goed geraakt en deze voorbereiding tegen Zundert zelfs geen bal goed kunnen raken, snel weg doen aan baronie, dan kan hij mis wel mee

  7

  4
 • SjorsP
  17 juli, 2017 - 18:02

  Neem aan dat Stans ook wel een redelijk Salaris verdient. Heeft tegen NEC bewezen dat hij iemand is die je nodig hebt. Rommens en Vermeer hebben dat nog zeker niet. Zou het leuk voor hem vinden als hij dat klein beetje respect wel krijgt bij een club uit de eredivisie. Maar ja wie gaat zijn salaris betalen en Nac zal dan ook wel ineens een hoge transfersom vragen. Dus Stans blijft en speelt voor een top salaris op maandag avonden. Ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken de komende weken.

  5

  0
 • ome cor
  17 juli, 2017 - 18:08

  Stans ėn Haemhouts waren spelers met ervaring die Jupilerleagueclub NAC goed dacht te kunnen gebruiken voor de strijd om de promotie.
  Uiteindelijk is dat laatste gelukt, maar niet met dit tweetal als voornaamste hoofdrolspelers.
  Eerlijk is eerlijk.

  Dan moet je als Eredivisieclub NAC die gasten nu ook voor de breedte bewaren of laten gaan als ze elders wel aan spelen toekomen. Goed genoeg of niet, ze stonden wel klaar voor NAC dus om nu ėėn van beiden of allebei af te zeiken is niet nodig.

  19

  0
 • NAC4Ever
  17 juli, 2017 - 18:23

  @Jandeman
  Dan vergeet je snel wat hij in de Eredivisie heeft laten zien voordat hij naar NAC kwam.
  Op basis daarvan en zijn positieve houding gun ik hem nog 1 kans.

  Maar omdat NAC ook niet bezig kan blijven zou ik het (als hij ook dit seizoen niet zijn niveau haalt) wel bij die ene kans laten.

  4

  2
 • Barba
  17 juli, 2017 - 18:34

  Heb het idee dat Stans al meer buiten het voetbal bezig is. Trainers diploma etc halen als ik me niet vergis. Dan kan ik begrijpen dat je je niet druk maakt om het wel of niet spelen. Je krijgt toch wel je aardige salaris en bent ondertussen ook met zaken bezig en zit je niet alleen te verbijten.

  Heb het gevoel dat hij geen “honger” meer heeft om te presteren en het allemaal wel best vindt.

  4

  2
 • buurman
  17 juli, 2017 - 19:56

  Ik probeer altijd eerlijk te blijven. Ik ben sowieso positief vanwege de promotie. Maar hier krijg ik niet zo’n goed gevoel bij. In de competitie heeft NAC helemaal niet top gedraaid. Pas in de nacompetitie werd (met het nodige geluk tegen NEC thuis) goed gepresteerd. Er zijn dus echt wel meer spelers die niet zo geweldig uit de verf kwamen in de competitie. Stans had de pech in de nacompetitie niet meer bij de eerste elf te zitten. Want volgens mij kan Stans best voetballen, mits hij goed gebruikt wordt.

  Als ik echter tussen de regels doorlees is het voor Stans bij NAC einde oefening. Inderdaad moet je je kansen pakken maar je moet ze ook wel krijgen. Vreven heeft Stans afgeschreven lees ik in ieder geval.
  Stans kan het best de balans opmaken en ergens anders gaan laten zien dat Vreven zich vergist.

  4

  3
 • RV
  17 juli, 2017 - 20:27

  Dit is het jaar dat Smulders zich mag bewijzen. Tot op heden heeft hij het voordeel van de twijfel. Niet meer dan dat.

  Stans en Haemhouts verdienen samen rond de 2 ton en hebben nog geen cent opgeleverd. Haemhouts werd notabene gehaald als leider met een contract voor 3 jaar. We zitten nu in de positieve vibe en ik ga daar grotendeels in mee. Maar wat zijn er vorig jaar ook weer grove fouten gemaakt.

  Als ik eerlijk ben vind ik dat Vreven veel meer krediet verdiend dan Smulders. Heeft van een beperkt elftal dat subtop speelde een winnaarsteam gemaakt dat er in de play offs stond.

  Begrijp me niet verkeerd, ik ben echt positief maar blijf ook realistisch. De echte aankopen moeten echt nog komen als we mee willen gaan doen voor handhaving.

  11

  11
 • Daan
  17 juli, 2017 - 20:52

  @RV: knap dat jij inzicht hebt in de salarissen van de spelers.
  Wat een kul verhaal.

  6

  5
 • ome cor
  17 juli, 2017 - 21:03

  @RV
  Wat een kletskoek.
  Smulders en Vreven hoef je niet te vergelijken met elkaar. Ze hebben verschillende functies en taken.

  10

  1
 • Maarten
  17 juli, 2017 - 21:46

  Tja, Ik heb er wel moeite mee. Hij moest balans brengen in een zeer jeugdig elftal. Hij nam teveel hooi op zijn vork en daardoor niet optimaal kunnen functioneren. Ik wil hem zeker zien als controlerende middenvelder.

  1

  3
 • Gvd
  17 juli, 2017 - 21:50

  @buurman
  Je mag de groep die verleden jaar promoveerde wel wat meet waarderen. Dankzij deze groep en eenheid spelen we nu wel ere. Op een bepaald moment dwing je geluk ook af..
  NAC speelde sinds de thuiswedstrijd Volendam in februari al beter met een zeer degelijke verdediging als ruggesteun.

  7

  0
 • koekkoek
  17 juli, 2017 - 23:56

  @nac4ever
  jandeman heeft toch gelijk op basis van wat iemand ooit heeft laten zien kan je hem niet kansen blijven geven zullen we Cairo dan ook terug halen die was ook goed in de ere

  7

  1
 • F7 Gekkelijke
  18 juli, 2017 - 11:16

  Geen idee wat er met Stans aan de hand is, maar met mijn (samenvatting) kennis van hem, had ik veel meer verwacht. Hij leek vaak ongeïnspireerd, lamlendig & ongeconcentreerd. Ook als hij later in t seizoen inviel. Ook onder “zijn trainer” Dijkhuizen. Terwijl hij duidelijk voor NAC koos (Juup) terwijl hij in de Ere kon blijven spelen. Zijn keuzes leken zeer doordacht en goed. Vraag je je toch af waar t dan mis kan gegaan. Hoop nog steeds op n wederopstanding.

  2

  1
 • Henk
  18 juli, 2017 - 11:20

  @F7 gekkelijke
  Over die samenvattingen van Stans heeft Mossou nog een aardig stukje geschreven: samenvattingenspelers o.i.d. Hij vergeleek Stans met o.a. Lasnik.

  2

  0
 • Robert
  18 juli, 2017 - 12:45

  Ik deel het standpunt van RV. Zet daar ook Nijholt bij! Hoe kun je El Alloui nu en comtrolerende middenvelder noemen? Types als Nijholt en Stans brengen de broodnodige fysiek.
  Heb het zeer vreemd gevonden, dat Stans geen invalbeurt kreeg tegen Volendam.
  In dat licht zijn de uitspraken van de trainer ronduit schijnheilig. Je moet dan iemand wel een kans geven!
  Smulders: zal hij er nu wel in slagen spelers weg te brengen naar andere clubs?. Vorig seizoen in ieder geval
  niet! Maar het hoort er wel bij. Er zit nu voor tonnen salaris op de tribune.

  0

  0
 • Dutchbird
  20 juli, 2017 - 00:58

  @Da Pope, bron? Yadran Blanco zeker.

  0

  0