Go to Top

Steijn: “Leuk om je te meten met een mede titelkandidaat”

Steijn: “Leuk om je te meten met een mede titelkandidaat”

Vanavond trappen NAC en VVV om 18:30u af in de eerste ronde van de KNVB Beker. Hoewel VVV dit seizoen al drie keer verloor in de eerste zeven wedstrijden, lijkt VVV-trainer en ex-NAC’er Maurice Steijn ontspannen naar de wedstrijd van vanavond toe te leven. 

VVV verloor afgelopen speelronde met 2-1 bij Helmond Sport. Steijn ziet de bekerwedstrijd dan ook als een mogelijkheid het negatieve gevoel van die nederlaag weg te spoelen: “We hebben wat recht te zetten. We verloren afgelopen vrijdag van een ploeg die zeer verdedigend speelde en alles deed om tijd te rekken en zodoende een puntje te behalen. Door een fout van onze kant werden zij vlak voor het einde zelfs rijkelijk beloond met drie punten.”

Het lijkt niet waarschijnlijk dat NAC dezelfde speelstijl als Helmond zal hanteren, zo weet Steijn: “In Breda zullen we ongetwijfeld een ploeg treffen die niet in zijn schulp kruipt, maar de aanval zoekt. Zij weten zich ook nog eens gesteund door een fanatiek publiek.”

Hij acht zijn ploeg niet kansloos: “Verleden seizoen hebben wij twee fantastische wedstrijden gespeeld tegen NAC Breda. Uit wonnen we met 1-0 en thuis werd het in een geweldige pot zelfs 4-3. Een bekerwedstrijd is sowieso altijd een wedstrijd op zich. Wij willen graag een ronde verder komen in de beker. Alle spelers zijn fit en het is leuk om je eens te meten met een mede titelkandidaat.”

Bron: B-Side Rats, VVV Venlo

23 Reacties op "Steijn: “Leuk om je te meten met een mede titelkandidaat”"

 • Babababarker
  20 september, 2016 - 09:35

  We zullen nog wel zien hoe leuk het wordt voor VVV..:)

  0

  0
 • XaviBreda
  20 september, 2016 - 09:50

  Heb er een positief gevoel over :-) Heb er zin in ondanks de k*t tijd van 18.30.. Hup NAC!

  0

  0
 • Maarten
  20 september, 2016 - 09:53

  Mijn voorgevoel overheerst ook positief. Thuis tegen Jong PSV had ik een negatief voorgevoel. En mijn voorgevoel klopt voor pakweg 80%. NAC bekert verder.

  0

  0
 • Breda
  20 september, 2016 - 09:57

  Vvv is in een slechte flow dus vol erop klappen en ze met 5-0 terugsturen naar Limburg.

  0

  0
 • NAC4EVER!
  20 september, 2016 - 10:11

  Ben benieuwd of Steijn het in de rust ook nog zo leuk vind…
  Ik voorspel een 3-1 voor ons!
  Come on NAC!

  0

  0
 • signase
  20 september, 2016 - 10:13

  Bekerwedstrijden staan op zich. Niets van te zeggen wie wint, slechte of goede flow maakt weinig uit. Deze wedstrijd is vooral een testcase voor vrijdag: VVV is geroutineerd, speelt mannelijk en heeft gewoon een solide team dat durft te voetballen. Benieuwd hoe NAC het tegen een van de sterkste Juup-clubs doet.

  0

  0
 • Minerva
  20 september, 2016 - 10:36

  Sinds wanneer is NAC een titelkandidaat dan?

  0

  0
 • Ratje Paul
  20 september, 2016 - 10:39

  Heb er weer zin in vanavond alleen jammer van die klote tijd!
  COME ON NAC!

  0

  0
 • Halve Liter
  20 september, 2016 - 10:40

  @Minerva

  Sinds ze gedeeld eerste staan in punten met koploper Volendam (Jong PSV buiten beschouwing gelaten) en slechts 1 doelsaldopunt minder hebben. Ik weet dat we nog niet de sterkste tegenstanders hebben gehad maar om nu te zeggen dat we geen titelkandidaat zijn vind ik onzin.

  0

  0
 • WW
  20 september, 2016 - 10:40

  @Minerva

  Al is de officiële doelstelling van ons de 1e 5, blijkbaar ziet Steijn ons zo. Misschien geldt dat wel voor meer mensen in ‘de buitenwacht’. Compliment, lijkt me.

  0

  0
 • Ratje Mousch
  20 september, 2016 - 10:41

  @ ratje Paul. Heerlijke tijd zo vlak na het eten kan ik maar eens naar ons Nac gaan. Bedankt voor de tip nog gisteren!

  0

  0
 • WW
  20 september, 2016 - 10:43

  Overigens ziet Steijn zichzelf dus ook als titelkandidaat. Lijkt me terecht: ze hebben de ploeg goeddeels intact gehouden en ze waren vorig jaar 2e. Vanavond gewoon zien door te bekeren, sowieso is de beker leuk maar bovenal goed voor de moraal.

  0

  0
 • de muzikant
  20 september, 2016 - 10:48

  Maurice Steijn steekt een klaagzang af over tijdrekken, maar vergeet even wat hij een aantal jaren geleden bij NAC – ADO deed bij een 0-0 stand vlak voor rust,nota bene als trainer……. Misselijk ventje.

  0

  0
 • nacman
  20 september, 2016 - 10:55

  herstel steijn wij zijn de titelkandidaat jullie figuren slechts in de competitie

  0

  0
 • nachoreca
  20 september, 2016 - 11:44

  limburgse vlaaien zijn vies…! topnummer..hahaha come on nac!

  0

  0
 • Sup
  20 september, 2016 - 11:46

  Ik verwacht nac wel gewoon in de top 3 dit seizoen….liefst kampioen natuurlijk want ben het zo beu die wedstrijden op vrijdag of maandag.

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  20 september, 2016 - 12:35

  Die tijd is gewoon onacceptabel. Ik snap niet dat NAC hier zo makkelijk mee akkoord gaat. En waarom is dat elke keer hier ? Geloof me dit scheeld vanavond gewoon 3000 man minder. Ook die vieze vuile kut KNVB het lijkt wel of het ze allemaal geen hol interesseerd. Als maar op tv komt. Voetbal is Voor de supporters blijkbaar vergeten ze dat.

  0

  0
 • Andre
  20 september, 2016 - 12:46

  Er zijn ook wedstrijden om 17.00 iur. Dus niet zeiken

  0

  0
 • j.ae
  20 september, 2016 - 12:51

  Jammer dat er niet gecommuniceerd word vanuit nac hoeveel kaarten er verkocht zijn.

  Tot vanavond !

  0

  0
 • Nicky
  20 september, 2016 - 13:29

  Met dank aan NAC Museum

  NAC-VVV KNVB Beker 1993/1994
  Geplaatst op woensdag 22 september 2010

  Nadat NAC in het seizoen 1993/1994 eerder AFC met 5-2 uit de KNVB beker had gewipt, moest NAC het in de 3e ronde opnemen tegen VVV. 4.584 Supporters wisten de weg naar het stadion aan de Beatrixstraat te vinden, waar zij getuigen waren van een waar spektakel.

  NAC en VVV hebben opnieuw een oorlog uitgevochten. Wedstrijden tegen VVV waren in die periode erg beladen. In 1991 bijvoorbeeld promoveerde VVV via de nacompetitie ten koste van NAC naar de eredivisie, terwijl in het seizoen 1992/1993 VVV ten koste van NAC kampioen werd van de eerste divisie. Mede hierdoor én de rode kaarten voor Ruud Brood en Marco Sas deden de stoppen in Breda volledig doorslaan, op de tribunes én op het veld.
  VVV-middenvelder Pieter van Leenders waagde het om in de allerlaatste seconden van de reguliere speeltijd de gelijkmaker (2-2) te scoren.

  De wedstrijd was een zoals zovelen. Er gebeurde niet veel en NAC ging met een 2-1 voorsprong de rust in. Marco Sas opende de score in de 11e minuut, waarna VVV in de 36e minuut via Verberne langszij kwam. Pierre van Hooijdonk maakte twee minuten voor rust de 2-1.
  Hoewel het na rust doorging waar het in de eerste helft was gebleven, sloeg in de 79e minuut de vlam in de pan. Scheidsrechter Luijten gaf Ruud Brood na een elleboogstoot de rode kaart. Zeven minuten later gaf Luijten wederom een rode kaart, nu voor Marco Sas. De verdediger kreeg, toen de bal al over de zijlijn was, een duw van VVV-speler Maurice Graef die vervolgens ook nog aan de arm van Sas trok. Doordat Sas uit evenwicht was, raakte hij de knieholte van Graef. Toen scheidrechter Luijten aan kwam lopen ging Graef opeens neer. Op advies van de grensrechter werd hiervoor de rode kaart getoond.

  Het NAC-stadion ontplofte, en tot overmaat van ramp scoorde VVV diep in de blessuretijd van de reguliere speeltijd de 2-2. Het hek was van de dam. Honderden NAC supporters bestormden het VVV-vak om hun woede te koelen. De VVV-aanhang wilde vluchten, maar de hekken waren hermetisch afgesloten. De politie kwam later tussenbeiden, opende het hek voor de Venlose fans en voerde hen zonder noemenswaardige problemen uit het stadion.

  De verlenging begon daardoor met een verlaten uitvak. Het was VVV wat in de verlenging domineerde en NAC werd compleet overlopen. In de 120e en allerlaatste minuut van de slag om Breda toog NAC nog éénmaal richting VVV-doelman Roox. Pierre van Hooijdonk kopte de bal pardoes in de touwen.
  Het stadion ontplofte van blijdschap. Elf Venlonaren kregen negen NAC`ers maar niet op de knieën. De vertrokken VVV-supporters vernamen de uitslag in de auto toen zij al een flink eind op weg terug richting Venlo waren.

  Na afloop van de wedstrijd wees NAC-trainer Ronald Spelbos de Limburger Hugo Luijten aan als de schuldige voor de ontsporing van de wedstrijd. Ietwat ten overvloede. De NAC-supporters hadden de man in het zwart al zingend en krijsend reeds duidelijk gemaakt dat hij er absoluut niets van kon. Spelbos deed daar na afloop nog een schepje bovenop door met een stalen gezicht te verkondigen dat Luijten “absoluut niet capabel is om wedstrijden van een dergelijk belang en met een dergelijke voorgeschiedenis te fluiten”.
  Spelbos: “De man kan maar beter niet meer in Breda verschijnen. Een beetje strijd voeren, hoort toch zeker bij betaald voetbal”, aldus Spelbos.

  0

  0
 • Andre
  20 september, 2016 - 13:49

  Vanavond van links naar rechts.. Hi hi

  0

  0
 • Naccer in mokum
  20 september, 2016 - 14:26

  Niet om negatief te zijn, maar dit is echt zo n wedstrijd die zomaar eens kansloos verloren kan gaan. Alles is net een beetje te positief op dit moment. Hoop dat ik er naast zit en we weereens een wereldpot spelen (Groningen beker thuis 2-2 ;) )
  Voor allen die wel kunnen vanavond; kut roepen!

  0

  0
 • scheppioni
  20 september, 2016 - 20:06

  Hadden wij maar zo’n trainer als onze Maurice Steijn !!

  0

  0