Go to Top

Talent uit de B2 in belangstelling van PSV

Talent uit de B2 in belangstelling van PSV

Op dit moment speelt hij nog in de B2, maar dat Bob Melis een van de grootste talenten van NAC is staat al een tijdje vast. PSV heeft het afgelopen jaar ook oren gekregen naar het talent en heeft inmiddels al gesprekken met de tweebenige nummer 10 achter de rug.

Afgelopen november zijn de eerste gesprekken tussen de Eindhovenaren en de Tilburger geweest. Alleen omdat Melis nog geen 16 is heeft PSV hem nog geen contract aangeboden. Aangezien hij op 14 maart deze leeftijd bereikt wil PSV hem die dag een contract cadeau doen, waarbij hij voor drie jaar vast gelegd zou worden.

Aangezien NAC weet dat er gesprekken zijn geweest leek het ons logisch dat ze er alles aan doen om Melis te behouden. Tot nu toe is er nog geen gesprek geweest tussen NAC en Melis. Hans Smulders heeft echter al wel een plan klaar liggen. “Wij hebben een plan met Bob en dat gaan we aan hem uitleggen. Wij willen graag dat hij blijft, zoals we willen dat alle talenten blijven die door andere clubs benaderd worden. Alleen, de keuze is aan de speler. Zij bepalen uiteindelijk waar ze willen voetballen.”

Als dit allemaal klopt verliest NAC waarschijnlijk een van haar talenten. Echter krijgen we daarvoor wel een kleine opleidingsvergoeding van 40.500 euro. Een kleine troost voor iemand waar PSV en meerdere “kenners” toekomst in zien.

Bron: B-Side Rats, BN de Stem

 

22 Reacties op "Talent uit de B2 in belangstelling van PSV"

 • Kipiani
  15 januari, 2016 - 11:07

  Hoe is het met broertje / groot talent D. Gudelj ? Thomas van Miert ??

  0

  0
 • nm
  15 januari, 2016 - 11:08

  Het volgende bewijs dat investeren in een jeugdopleiding misschien niet de beste manier is om er weer bovenop te komen voor NAC

  0

  0
 • 076 NOAD
  15 januari, 2016 - 11:13

  Waarom niet in de B1?

  0

  0
 • Judge M.
  15 januari, 2016 - 11:17

  @076 NOAD : Ik vermoed dat hij officieel nog C-junior is maar dat weet ik niet zeker. En verder helemaal eens met NM hierboven.

  Zouden we hem niet mooi kunnen ruilen tegen Menno Koch aan het eind van het seizoen? ;-)

  0

  0
 • Eddy W
  15 januari, 2016 - 11:21

  @Kipiani
  Die houd de tribune warm bij Jong Ajax. 1x een paar minuten ingevallen op de EUFA cup voor jong elftallen/a1.
  Van Miert heb ik geen idee van.

  @NM
  Misschien wel, want dan kan je talenten langer vast houden zodat ze een keer het eerste halen.

  @076 NOAD
  Geen idee, de B2 is de -16 dus qua leeftijd snap ik het. Vroeger was de B2 waar de mindere talenten speelde.

  0

  0
 • Wanny
  15 januari, 2016 - 11:37

  Heeft Geertje Brusselers ons niet opgezadeld met een samenwerkingsovereenkomst met PSV, net voordat ie vertrok naar datzelfde PSV?

  0

  0
 • Jansen
  15 januari, 2016 - 11:44

  Niet netjes van dhr. G. Brusselers.

  0

  0
 • enjoy.
  15 januari, 2016 - 11:58

  Ik ga hier weer niet herhalen hetgeen ik gezegd heb toen G.Brusselers vertrok,
  maar mijn God wat waren we blij ,een feestje in het spelershome.

  0

  0
 • Rattartar
  15 januari, 2016 - 12:24

  Vraag me af of Melis dan ook nog goed functioneert als hij naar PSV gaat.
  Hier is hij de beste, bij PSV is hij slechts één van de vele. Het is toch een veel gemaakte fout onder jonge voetballers, om veel te vroeg naar een grote club te vertrekken.

  0

  0
 • Bertus-89
  15 januari, 2016 - 12:28

  Hopen dat hij blijft, 40.000€ is niks voor een goede jonge speler die als hij het waarmaakt over 3 het 30-voudige waard is.

  0

  0
 • scheppioni
  15 januari, 2016 - 13:04

  Moest niet mogen, maar dat geldt voor elke club en met name ook de ‘hele grote’ clubs zoals barca en real of uit engeland, hier had al lang serieus tegen opgetreden moeten worden, op een serieuze manier en niet zoals nu uefa/fifa, dat half half werk, idem met de schuld van sommige clubs in het buitenland wat dan valt onder de staat, vb zie spanje !!! Heel corrupt allemaal, nog erger als ons bondje zelf !!
  Maar we are NAC and we are proud on it !!!

  0

  0
 • Ouwe Jos
  15 januari, 2016 - 13:21

  Ik zie het probleem niet zo. Iedereen is vrij om te gaan en staan waar ze willen en als zo’n jong gastje en zijn ouders denken dat PSV beter is voor zijn ontwikkeling, dan heeft NAC niet voldoende in huis om hem op andere gedachte te brengen. Jammer, maar daar hoeven FIFA en UEFA toch geen regels voor te bedenken?

  0

  0
 • Ray
  15 januari, 2016 - 13:37

  Vervelend voor NAC. Maar tegen de speler zou ik altijd zeggen: gelijk doen. PSV heeft een veel betere jeugdopleiding. Je speelt dan met veel betere voetballers om je heen, dat komt je eigen ontwikkeling ten goede, en je speelt op een hoger niveau. Op het moment dat je doorbreekt bij een PSV (of Ajax of Feyedinges) sta je gelijk op een hoger niveau. Kijk alleen maar eens naar het verschil op het middenveld bij Ajax tussen Bazoer en Gudelj. Bazoer is veel jonger maar al veel beter dan Gudelj. Mocht je niet doorbreken bij PSV is de kans op betaald voetbal nog altijd aanwezig want andere clubs zullen dan eerder interesse tonen in zo’n speler dan een speler vanuit de NAC jeugd. Daarnaast als er al een speler doorbreekt vanuit de jeugd bij NAC wordt er vaak schandalig met die jongens omgegaan door een deel van onze eigen aanhang (zie de reacties maar eens terug op bv Schalk, Seuntjes, Hooi de laatste jaren).

  0

  0
 • Overal
  15 januari, 2016 - 14:14

  Het zou zonde zijn, maar talent is altijd compleet onvoorspelbaar gekregen. Hoeveel ‘talenten’ die op jonge leeftijd de hemel in geprezen worden zijn uiteindelijk ook echt heel goed geworden? Rond die leeftijden zijn er gewoon zoveel factoren die een rol spelen. Omgeving, vroegbloeier/laatbloeier, iemand kan rond zn 15/16e jaar ineens enorm ontwikkelen en daarna kan dat ook ineens weer helemaal terugvallen, eigen motivatie, of je lichaam meewerkt, etc etc etc.

  Ik twijfel toch altijd maar over de toegevoegde waarde van jeugdopleidingen buiten de grote clubs. Je weet dat je het altijd met tweederangs ‘talenten’ gaat moeten doen die je verschrikkelijk goed moet begeleiden om er wat uit te halen. Nou die begeleiding kan NAC niet bieden op het niveau wat nodig is, waardoor de persoonlijkheid van het talent meer en meer beinvloed kan worden door externe factoren, vaker negatief dan positief. Is het alle tijd, geld en moeite dan waard voor die ene speler per 3/4 jaar die we weten te verkopen voor als we geluk hebben 2-3 miljoen.

  0

  0
 • Overal
  15 januari, 2016 - 14:26

  onvoorspelbaar gebleken*

  0

  0
 • De Kroonprins
  15 januari, 2016 - 14:33

  Zou het liever niet zeggen, maar ik zou goed het goed kunnen begijpen indien Bob zou besluiten te vertrekken. Bij PSV krijgt hij de kans om met en tegen de beste spelers van het land te spelen in zijn leeftijdscategorie. De B1 van NAC speelt daarentegen slechts in de 1e divisie en de A1 zit zelfs in een competitie met nagenoeg alleen amateurverenigingen.

  0

  0
 • ele
  15 januari, 2016 - 14:46

  Goed voor speler en voor NAC. Spelers die de gehele jeugdopleiding van NAC doorlopen breken zelden of nooit door bij NAC, zeker niet toen er nog enig niveau gevraagd werd. Spelers die een uitstapje maken naar een topclub keren vaak terug om een niveautje lager door te breken. Zie Donny Gorter en Ronnie Stam bv.

  0

  0
 • Arie
  15 januari, 2016 - 15:21

  Jammer, maar denk dat ie weg is. Heeft in de jeugd gespeeld bij Willem2/RKC en komt uit Tilburg, dus ons NAC zal ook niet zn droomcluppie zijn. Kan je em niet kwalijk nemen. Naast het feit dat onze jeugdopleiding niet je-van-het is lijkt me dit een gevalletje 1+1=2

  0

  0
 • buurman
  15 januari, 2016 - 15:54

  Heb deze jongen gezien bij een voetbalclinic, inderdaad heel groot talent. Is natuurlijk best een probleem voor clubs als NAC, als deze jongens mogen overstappen naar de jeugdopleiding van ajax of psv met een contract dan gaan ze natuurlijk. Bij willem2 eveneens voorbeelden genoeg van jeugdspelers die een contract krijgen bij psv of ajax. Niet te voorkomen helaas.

  0

  0
 • RV
  15 januari, 2016 - 16:47

  Dat is niet te voorkomen zou je denken maar als de kwaliteit van de jeugdopleiding goed is, er een visie en beleid is en er met regelmaat spelers doorbreken in het eerste dan werkt dat ook als een sneeuwbaleffect. Jeugdspelers zijn bereid in zichzelf te investeren en zien meer mogelijkheid om eerst het eerste van NAC te halen. PSV zal ook steeds meer spelers van buitenaf moeten halen om op Europees niveau resultaat te halen en dat biedt ook minder kansen voor eigen jeugdspelers.

  NAC zou juist meer een opleidingsclub moeten worden want het is wel gebleken dat we zonder transfers geen sluitende begroting kunnen realiseren.

  Ik vraag me af hoe ver we hadden gestaan als we een samenwerkingsverband hadden gehad met Willem II en RKC en als West Brabantse clubs gezamenlijk op te leiden. Heracles is er ook niet slechter op geworden met het samenwerkingsverband met Twente.

  0

  0
 • ome cor
  15 januari, 2016 - 17:21

  Met 15-16 jaar ben je toch een B-jeugdspeler ?
  Als je echt zo enorm goed bent dan speel je minimaal B1 en als je het niveau aan kunt nog hoger.
  Maar het zal bij NAC wel zo zijn dat iedereen hem binnen NAC “wel een leuke voetballer” vindt en dat buitenstaanders zien dat het een jongen met potentie is.

  Enige minpunt wat ie heeft is dat ie een kruik is. PSV zal hem meer aanspreken en bij jong-PSV kan hij straks ook JL-ervaring op doen. Die hoeven tenslotte niet te promoveren, maar mogen zich gewoon lekker bezighouden op het 2e plan.
  Ik geef Smulders weinig kans om hem te behouden.

  0

  0
 • Rik
  16 januari, 2016 - 13:19

  Het is binnen alle jeugdopleidingen van BVO’s zo dat alle 1e jaars in de B2, C2, D2 enzovoorts zitten en de 2e jaars in de B1, C1 en D1 om even wat onduidelijkheid weg te halen. Ze noemen dat tegenwoordig ook O16, O14 en O12 elftallen. Ook direct een van de redenen waarom de A1 zo laag speelt want er is geen A2/O18. Dat betekent dat eerste jaars die minder zijn dan 2e jaars soms toch bij NAC blijven omdat ze daar meer potentie in zien maar het team dus wel zwakker maken.

  0

  0