Go to Top

Talentontwikkeling, het nieuwe toverwoord in Zeist

Talentontwikkeling, het nieuwe toverwoord in Zeist

Ondanks de terechte uitslag van afgelopen vrijdag besloten onze vrienden van De Rat eens na te vragen bij de KNVB of het wel mocht om Remko Pasveer en Siem de Jong op te stellen.

Het mag dus gewoon dat Pasveer op vrijdag 90 minuten speelt in het beloften elftal van PSV en vervolgens op zaterdag deel uitmaakt van de wedstrijdselectie van het eerste elftal. Andersom is dit echter niet toegestaan, want daarvoor zijn wél regels van de KNVB.

Wat betreft Siem de Jong hebben we pech gehad dat hij nog geen deel uit heeft gemaakt van de eerste selectie van PSV en dus zonder meer ingezet kon worden voor de beloften van PSV. Wij zijn blij dat hij met de steun van de B-Side de eerste helft zijn talent heeft kunnen ontwikkelen en lekker zichzelf heeft kunnen zijn.

Bron: B-Side Rats; De Rat

34 Reacties op "Talentontwikkeling, het nieuwe toverwoord in Zeist"

 • Baske
  12 september, 2016 - 15:51

  Het is alleen competitievervalsing als we zonder Siem de Jong wél hadden gewonnen…dat betwijfel ik namelijk nogal.

  0

  0
 • JvdP
  12 september, 2016 - 16:12

  Tjonge jonge, zijn we hier nu nog mee bezig? Calimero is er niets bij.

  0

  0
 • Nick
  12 september, 2016 - 17:56

  Goede column, echt 100% mee eens. Met zulke liedjes ben je volledig inwisselbaar voor een willekeurige Kruik en dat moeten we toch niet willen lijkt me zo. Bij NAC hebben we juist een naam hoog te houden dat het niveau van de supporterliedjes, in tegenstelling tot de andere stadions in Nederland, wel iets hoger ligt dat het reportoir van een zwakbegaafde 14-jarige.

  0

  0
 • Oosterhout3
  12 september, 2016 - 18:01

  Babel terug bij ajax… jong ajax welteverstaan….
  Mag dus ook meedoen voor talentontwikkeling…..

  0

  0
 • Ojee
  12 september, 2016 - 18:06

  Bullshit. Het is competitievervalsing in het algemeen. Heeft geen donder met calimero of Siem de Jong te maken.

  0

  0
 • Spionkop
  12 september, 2016 - 18:07

  We moeten niet zo janken.

  Hup NAC !!

  0

  0
 • Badeend
  12 september, 2016 - 18:56

  Lekker belangrijk, het is inderdaad een groter probleem dat de ‘gemiddelde NAC-supporter’ tegenwoordig alleen maar liedjes kan kopiëren of iets kan zingen wat eindigt op “olé olé”. Is echter niet iets van de laatste jaren, speelt helaas al veel langer. En de grootste doorn in mijn oog is dat er blijkbaar héél veel mensen anti-tegenstanderliedjes kunnen zingen, maar spontaan hun klep dichthouden (of met andere, “belangrijkere” zaken bezig zijn) als het écht nodig is om achter de ploeg te gaan staan. Die momenten dat het zogenaamde “fantastische publiek” écht het verschil kan maken.

  En dan later wel weer allerlei kulargumenten aanhalen om op sites als deze iedereen die ze maar kunnen verzinnen, tot de grond toe af te branden. Bah.

  0

  0
 • ome cor
  12 september, 2016 - 20:07

  Geweldige column in BN de Stem.
  Zegt niks over de individuele NAC-supporter, maar wel over hoe sneu we overkomen als groep.
  Dan kun je samen 10.000 seizoenkaarten kopen, maar de originele achterban is verworden tot een fantasieloos groepje kleuters die wat prietpraat uitslaan……… en het grootste woord hebben over competitievervalsing als ze vooraf al inzien dan dit NAC ook gewoon van Jong PSV kan verliezen. Gelukkig speelden we nog gelijk, maar niet dankzij de originaliteit van het supporten van ons cluppie.

  0

  0
 • scheppioni
  12 september, 2016 - 20:57

  Hallo hier, siem de jong is bij lange na geen Van Basten of Maradonna !
  Eerst maar eens naar ons eigen kijken, zonder de jong en pasveer had ons NAC ook zomaar kunnen verliezen op deze manier van houding grotendeels in de wedstrijd !! pff, wolluk vrijdag met dit NAC, eerste half uur nog leven ?!?

  0

  0
 • Rattata
  12 september, 2016 - 21:19

  Kan wel wezen dat die liedjes niet origineel meer zijn, maar om er over te gaan zeiken…
  Over kwantiteit hoeven we het niet te hebben, van de week was het gewoon weer bijna uitverkocht.
  Nogsteeds zijn we veruit de luidruchtigste van Nederland, met als enige concurrent de Rotterdammers.
  En ja, vindt je het gek dat het niveau achteruit gaat? Na zo veel ellende en zulk slecht voetbal? Dat komt echt wel goed hoor… Zodra we weer op Eredivisie-niveau leuk voetbal laten zien komen de oude tijden weer terug. En of dat nu volgend jaar is of over 8 jaar, het oude niveau komt terug!

  0

  0
 • Dirk
  12 september, 2016 - 21:38

  Cassiera (ajax) zat gister bij de ajax1 selectie en speelt vanavond bij Jong Ajax en scoort er vrolijk op los. Andersom mocht toch niet ??

  0

  0
 • buurman
  12 september, 2016 - 21:42

  Tsja, dit gaat me echt een brug te ver. Ga de supporters nu maar de schuld geven lees ik in enkele reacties.Het zit bij NAC nog steeds vol. Bij elke andere club waren, als deze clubs presteren zoals NAC, de toeschouwers al lang en breed afgehaakt.
  Sfeer ontstaat altijd als er een wisselwerking is tussen wat op het veld gebeurd en de mensen op de tribunes. Af en toe moet de vlam in de pan slaan. Belachelijk dat de sfeer in het stadion wordt aangeklaagd. Wat NAC op het veld laat zien is een groot deel van de wedstrijd slaapverwekkend. En moet je dan als een idioot gaan staan zingen? De supporters is godverr (sorry) nog het enige wat van NAC over is.

  Betreffende de column; het is uiteraard competitie vervalsing. Maar we moeten zelf zorgen dat we uit deze rot competitie geraken.

  0

  0
 • scheppioni
  12 september, 2016 - 21:59

  Grotendeels eens buurman, enne ons NAC doet ook aan competitievervalsing, je hoort 90 minuten te strijden zoals veel ploegen doen en niet maar tien minuten !!
  Helemaal eens met die wisselwerking, tis eigenlijk absurd dat we nog in zo’n grote getalen naar een grotendeels passief NAC staan kijken, maar ja het zit nou eenmaal in het bloed ons NAC BREDA !

  0

  0
 • Jozef Klaploper
  12 september, 2016 - 22:51

  Wat verwachten mensen nou? Dat heel Breda zich schor staat te zingen voor een wedstijdje tegen Jong PSV?

  Ik vind dat we als NAC niet moeten zeuren als we van een belofte club verliezen.. Vind het eerder sneu voor clubs als Achilles.

  Verder snap ik de hele redenering van de KNVB niet. Talenten de kans geven… Kom op zeg, normaal werden die spelers verhuurd aan Jupiler league clubs. Nu huren de overige clubs talenten van buitenlandse clubs en wordt het alleen maar een grotere puinzooi.
  Allemaal idiote regels waarbij bij het minste of geringste dispensatie gegeven wordt (zoals bijvoorbeeld Fischer vorig seizoen).
  Verder krijgen talenten lekker de kans… een talentvolle keeper zit op de bank bij jong PSV terwijl iemand die ze vader had kunnen wezen heerlijk een potje onder de lat staat… Talentontwikkeling noemt men dat in Seist.

  Hier moet je als zelf respecterende Nederlandse voetbal organisatie toch afstand van nemen? Handen ineen slaan en zeggen “Hier doen wij niet aan mee!”.

  Ja, ook deze wedstijden moeten winnen en lekker moeten promoveren naar het hoogste niveau. Maar eerlijk gezegd is het me een doorn in het oog. Vrijdag avond tegen jong PSV… om te kotsen…

  0

  0
 • Ruud
  12 september, 2016 - 23:03

  Misschien kunnen jullie van BSR nog even plaatsen dat je tot morgenochtend nog de tijd hebt om je eigen stoel terug te kopen voor de bekerpot tegen VVV.

  Bekijk jij 20 september de bekerkraker tussen NAC en VVV vanaf je eigen plek in het Rat Verlegh Stadion? Tot dinsdagochtend 09:00 uur staat jouw stoel nog in reservering, maar daarna vallen alle stoelen vrij. Bestel dus vandaag nog jouw kaart voor €5!

  Ook nadat de reserveringen vervallen, blijft de actie van €5 voor seizoenkaarthouders actief. Daar blijft het echter niet bij, want je kunt daarnaast ook nog een extra kaart bestellen voor €5. Dat is dus een Avondje NAC voor twee personen voor slechts €10! Bestellen van je eigen kaart én de extra kaart is heel eenvoudig via http://www.NACtickets.nl!

  0

  0
 • Nicky
  12 september, 2016 - 23:04

  Niemand neemt die voetbal bond nog serieus…..

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  12 september, 2016 - 23:25

  Kijk na de stand nu bah bah. Ajax vanavond gezien niet normaal. Staat gewoon een spits van 6 miljoen in de basis waar wij alleen maar van kunnen dromen. Dan nog niet over die andere 10 gesproken. Nee sta er niet van te kijken als dit zo doorgaat dat 1 van die teams gewoon kampioen word dit jaar. Hopelijk is de KNVB dan tevrede wat een wanbeleid en wat een competitie vervalsing zeg

  0

  0
 • Oldskool
  12 september, 2016 - 23:46

  @ sjef

  Precies. Het is misschien geen competitievervalsing, maar wel een totale degradatie van de jupiler league. Ik hoop eigenlijk ook dat het zo blijft, zodat zeist eindelijk zal in zien dat dit een farce is en niets met talentontwikkeling te maken heeft. Als alle grotere stadionclubs geen geld meer hebben om spelers aan te trekken omdat ze gedwongen verlies moeten maken en zo waanzinnig risicovol is om te investeren (geen kampioen is alles voor niks) dan blijft er niks over van de jupiler league en gaan clubs als NAC gewoon kapot. Zon 2e elftal heeft geen kosten. Geen eigen begroting.

  Het kost de bedrijfstak voetbal ook nog eens bakken met geld want het publiek zal ook weglopen.

  0

  0
 • De Lange
  12 september, 2016 - 23:56

  Wel grappig dat er vanavond bij J. Ajax 624 ! Mensen aanwezig zijn en bij J. Utrecht 891!

  0

  0
 • Dutchbird
  13 september, 2016 - 02:57

  Ik heb vrijdag genoten van een lekkere pot voetbal want beide ploegen kozen voor de aanval. Liever een aanvallend PSV dan het afbraakvoetbal dat niet aan te gluren is van den Bosch. Dat er bij PSV af en toe een Siem de Jong meedoet hoort daarbij.

  0

  0
 • Ed
  13 september, 2016 - 07:10

  Fc utrecht speelde ook met een half eerste. Sneu voor fortuna

  0

  0
 • G00ser
  13 september, 2016 - 09:02

  Voor de mensen die vinden dat “we moeten niet zo zeuren”: wacht maar tot dat je ergens naast grijpt ( periode titiel, play off, kampioensschap) omdat je grote conucrrent (bijv. VVV Venlo) wél wint van een zwak Jong Ajax of Jong PSV.

  0

  0
 • Babosje
  13 september, 2016 - 09:35

  Verbeek deed gister mee bij jong NAC. Wat zou jong Excelsior daarvan vinden?

  0

  0
 • Uit je Naaht
  13 september, 2016 - 09:41

  We hebben inmiddels waarlijk te maken met een absurde competitie. Jong PSV en Jong Ajax staan bovenaan, en miljoenen-aankoop Cassierra mag even vier keer komen scoren in Groesbeek. VI kopt “Cassiera tankt vertrouwen bij superieure Ajax-beloften”… leuk, vertrouwen tanken tegen een club die aan het einde van het jaar gewoon kan degraderen (terwijl jouw team voor de lol meedoet en jouw salaris hoger is dan de gehele begroting van de club waar je tegen speelt). Echt even lekker hoor, vertrouwen tanken.

  Dit heeft niets met Calimero te maken en alles met competitievervalsing. Het móét stoppen. Even wat tegen-argumenten counteren:
  – “Wij hebben toch ook miljoenenspelers van City?” Jazeker, maar die hebben we voor een heel seizoen. Dat betekent dat we tegen elk team even sterk zijn, maar ook dat als spelers zich te goed vinden voor de Juup, ze niet komen. Cassierra zou ook niet naar Ajax komen als hij een seizoen lang Jupiler League zou spelen, zoveel lijkt me duidelijk.
  – “Eerste-elftal-spelers moet je toch fit kunnen houden in het tweede team?” Zeker, maar het is kiezen of delen: het tweede team is óf primair gericht op talent-ontwikkeling en komt dus uit in een competitie met serieuze weerstand, óf het is primair gericht op het opvangen van ‘gevallen’ selectiespelers die je moet kunnen stallen in een oefencompetitie. Als je mee wilt doen aan een ‘echte’ competitie moet je er rekening mee houden dat je tegenstanders die competitie serieus nemen en je er op aanspreken dat je met een ‘open’ selectie wenst te spelen.
  – “Zonder Jong-teams is de competitie toch te klein?” Het wegvallen van Haarlem, Veendam en RBC bewijst inderdaad dat Nederland te klein is voor een tweede full-prof competitie. Maar waarom is dat een probleem? Door die absurde scheiding tussen amateurs en profs en de licentieregels die daarbij hoorden. Dat systeem was onnatuurlijk, maar dat is nu opgelost in de voetbalpiramide. Laat semi-profs lekker promoveren, dan heb je gewoon 90% full-profs in de Jupiler League en de 10% beste semi-profs van Nederland. Als het wat beter gaat met het Nederlandse voetbal wordt dat 100/0 en als het slechter gaat 80/20. Heel inzichtelijk en altijd voldoende deelnemers.

  G00ser heeft gewoon gelijk: wacht maar tot het echt gaat tellen. NAC speelde slecht, maar de enige tegengoal was (hoe je het ook wendt of keert) toe te schrijven aan het klasseverschil dat De Jong in kon brengen. We zijn echt te hard voor ‘ons goeie ouwe NAC’ door de hele tijd te roepen dat we ‘hier zelf uit moeten komen’. Hoeze ‘vooral voor Achilles vind ik het sneu’?! Je mag best gefrustreerd zijn dat NAC is afgegleden en daar mag je best kritisch over zijn, maar óók nu NAC is afgegleden verdienen we het om eerlijk behandeld te worden, net als de andere teams in onze competitie. Even een simpele redenering:

  – Ik ben voor NAC
  – NAC speelt Juup
  – De Juup is oneerlijk
  – Ik ben boos

  Zo simpel is het hoor. Dat NAC beter moet spelen vind ik allemaal leuk en aardig, maar dit is óók belangrijk. Dat NAC slecht speelt doet niets af aan de vraag of de regels oneerlijk zijn. Niets. Achilles vecht om zich staande te houden in de tweede competitie van Nederland. NAC vecht om promotie en het voortbestaan van 100 jaar historie. En Cassierra? Die tankt zelfvertrouwen.

  Een eerlijke competitie. Hoe moeilijk kan het godverdomme zijn?!

  0

  0
 • signase
  13 september, 2016 - 10:56

  @Uit je naaht:

  Mooie post. Helaas interesseert het voetbal (!) de KNVB geen ene $@#%%. Gaat allemaal om geld. Om wat de bestuurders in Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam en Enschede willen. En misschien een beetje Alkmaar. Je ziet dit fenomeen ook terug in de Champions League nu de vier grote landen ineens hebben ‘besloten’ dat zij standaard vier clubs in die voorspelbare competitie mogen gooien. Macht van het geld. En dat heeft NAC niet. Vergeet die eerlijke competitie dus.

  Kleine gefluisterde kanttekening: die ‘achtergestelde lening’ (of zoiets) van NAC is ook niet goed gevallen bij andere clubs. We mogen dat domme bondje dus ook weer dankbaar zijn dat ze die constructie hebben goedgekeurd.

  0

  0
 • L.
  13 september, 2016 - 12:53

  Ik heb gehoord dat volgend jaar bayern münchen 2 en fc barcelona 2 in de eredivisie zal mee doen, want dat zijn leukere potjes dan o.a. tegen excelsior.

  Ik neem aan dat psv en ajax dit niet oneerlijk vinden in de strijd om de titel!

  0

  0
 • ome cor
  13 september, 2016 - 17:43

  @Rattata
  Je geeft toe dat de originaliteit in liedjes op de tribune ver te zoeken is, maar o wee als er commentaar is. Dan mag je er niet over zeiken. Een speler helemaal afzeiken is geen probleem, moet ie maar 90+ minuten per wedstrijd 200% geven, maar o wee als de tere supportzieltjes geraakt worden…..daar mag je niks over zeggen.

  @Buurman
  Jij loopt lang genoeg mee als NACsupporter en bezoeker van iig thuiswedstrijden dat jij de laatste bent die kan ontkennen dat er vroeger ook zaadpartijen werden gespeeld en dat supporters gewoon zongen. Al was het maar om onszelf op de hak te nemen of om nog iets leuks te hebben op dat bewuste (zaterdag-)avondje.

  De heren profs worden geacht iets moois te laten zien of tenminste 100% inzet, daar mag iedereen een mooie kritische noot over uitpoepen, maar als de supporters zich laten gaan uit frustratie of van een sfeervolle mooie groep fans veranderen in een meer sfeerloze groep bezoekers dan mag je niks zeggen, tenzij…..je de schuld bij de spelers legt ?

  Competitievervalsing dat spelers in zowel het 1e als het 2e team uit kunnen komen….tja… zoals Babosje terecht opmerkt maakt NAC zich daar ook schuldig aan. Hoewel “schuldig een verkeerd woord is, want het mag gewoon volgens de regels. Wij laten ook eerste elftalspelers in Jong-NAC spelen als ze niet of te weinig minuten in NAC 1 hebben gespeeld. Net als andere clubs in die competitie dat doen.
  Maar omdat er in de JL een paar 2e elftallen zitten die bovenal geen kampioen mogen worden gaan wij hier huilie hulie doen omdat NAC dan niet kan winnen.
  Tjonge jonge, als je niet tegen je verlies kunt, wat doe je dan bij een club als NAC ?

  0

  0
 • Uit je Naaht
  13 september, 2016 - 22:11

  @ome cor

  Die vergelijking van Babosje is echt volstrekte onzin. Dat NAC zich dit permiteert is om de doodeenvoudige reden dat ons tweede elftal in een spek-en-bonen-competitie speelt die er juist is om ‘open’ selecties wedstrijden te laten spelen waarbij iedereen lekker op kan stellen wie hij wil. Dat is verdomme de hele opzet! Dat terwijl de Jupiler League het lot van clubs beslist – clubs die bovendien allemaal met gesloten selecties moeten spelen. Mag ik je er aan herinneren dat NAC op omvallen staat en dat een faillisement akelig dichtbij kan komen als er niet gepromoveerd wordt. Ik leg de beslissing daarover liever niet in handen van voortdurend wisselende selecties. NAC speelde slecht en ik zeg niet dat NAC had gewonnen als De Jong er niet bij was, maar er is maar één man die die vrije trap in op magistrale wijze in schoot. Er is geen enkele andere speler van Jong PSV die die avond wist te scoren. En het zou me niks verbazen als dit de enige (of een van de zeer weinige) wedstrijd is die De Jong bij Jong PSV speelt dit seizoen. You can do the math.

  Hoewel ik het vrij droevig vind dat Jong Ajax en Jong PSV bovenaan staan is dat niet het grootste probleem. Het gaat er juist om dat de kracht van hun selectie voortdurend sterk wisselt. Het meespelen van Cassierra, De Jong of het halve eerste elftal van FC Utrecht dit weekend (tenminste, maandag en vrijdag) is volstrekt willekeurig. Maar ze maken wel allemaal het verschil, terwijl ze volgende week niet in de basis van hun Jong-ploeg zullen starten.

  Als jij dat recht kunt lullen vind ik dat heel knap, maar mijn verontwaardiging heeft niets, maar dan ook niets, te maken met wel of niet tegen mijn verlies kunnen. Er wordt toch zeker niet voor niks met transferwindows en vaste selecties gewerkt, of wel?

  0

  0
 • ome cor
  14 september, 2016 - 08:31

  @Uit je Naaht
  Als je als club een serieuze gooi naar de eredivisie doet en daar het liefst ook nog resultaat wil halen tegen Ajax en PSV, dan moet je toch ook van een tweede elftal van die clubs kunnen winnen, waar slechts 1 of enkele spelers van het eerste in de basis staan ?
  De tweede teams zijn voor elke JL club een horde, dus ook voor andere titelkandidaten.

  Maak je liever druk om NAC, om het eigen kunnen, de eigen kwaliteit of juist het gebrek daar aan.

  Wij zijn toch geen Noadloze Afzeik Calimero’s ?

  0

  0
 • Uit je Naaht
  14 september, 2016 - 09:15

  @ome cor
  Hoewel je punten scoort met die afkorting ben ik het nog steeds nie met je eens. Je draagt twee argumenten aan:
  – “Als je promoveert moet je er tegen het eerste kunnen staan”. Ten eerste is dat niet helemaal waar: een promovendus eindigt meestal laag en PSV en Ajax worden regelmatig kampioen; de verwachting is dus dat je slechts bij uitzondering opgewassen bent tegen die clubs. Bovendien speel je dan met een selectie die als het goed is ingericht is voor de Eredivisie en dus wat sterker is: je aantrekkigskracht is ook groter als je gepromoveerd bent. Maar het belangrijkste: het gaat om nú. Niet om de tegenstand áls je promoveert maar om de tegenstand die je op dit moment hebt. En die is oneerlijk, want dan kom ik bij je volgende argument…
  – “Alle kampioenskandidaten moeten deze horde nemen”. Maar het hele punt is dat de selecties voortdurend wisselen en de horde dus soms behoorlijk hoog is, terwijl die een week later veel lager is. Dat is hét argument waar het voortdurend om draait.

  Je hierover opwinden sluit niet uit dat je ook naar het spel van NAC kijkt. Het kan beide. Sterker: als de competitie eerlijker is kun je dit team meer op zijn merites beoordelen. Ik weiger mij de mond te laten snoeren over oneerlijke kutregels omdat NAC maar matig acteert.

  NOAD-loos zou ik mezelf niet willen noemen, ik ga het liefst door tot de KNVB met deze absurde opzet stopt. Dus als het de KNVB aangaat: ja dan ben ik een afzeiker, en dan heren in Zeist verdienen die bak stront dubbel en dwars. Maar niet als Calimero, want daar heeft het (zo schreef ik eerder) helemaal niets mee te maken.

  0

  0
 • ome cor
  14 september, 2016 - 10:20

  @Uit je Naaht
  Wij gaan het niet eens worden, denk ik.

  In mijn opinie is dit platform uitermate geschikt om je onvrede te uiten, maar het zet geen zoden aan de dijk.
  Afgezien dat het wel heel warm is om je eigen hier druk over te maken lijkt het me beter dat je je dan richt tot de KNVB die 3 jong-teams toestaan in de JL.

  Verder denk ik dat de 17 overige clubs uit de JL, die verenigd zijn in de CED, hun ongenoegen moeten uiten en op democratische wijze in het gelijk gesteld moeten worden ALS……de meerderheid van de clubs bezwaar aantekent tegen de deelname van de 3 jong-teams.
  Mochten en geen of slechts enkele clubs een probleem mee hebben en de meerderheid niet dan lijkt me dit een typisch gevalletje “case closed”. Dan is het weldegelijk Calimero-gedrag als juist supporters van “het grote NAC” hier over mekkeren.
  Clubs die hierdoor kunnen degraderen naar de tweede divisie hebben meer recht van klagen in mijn optiek.

  En wie weet hoe sterk Jong PSV of Ajax2 is qua opstelling wanneer VVV of Volendam de tegenstander is.
  Dan is 1 Siempje de Jong misschien nog te verwaarlozen.

  Nee, m’n beste Uit je Naaht , ik blijf erbij dat NAC in staat moet zijn om op eigen krachten van alle JL teams te winnen. Een team wat nooit in een vaste formatie speelt en telkens aangevuld wordt met goede spelers, maar daarmee nog niet per definitie een ingespeeld geheel is in die opstelling, dat mogen wij toch niet als bedreiging zien ?

  0

  0
 • buurman
  14 september, 2016 - 10:20

  Beste ome Cor,
  In de eerst plaats lees ik uw reacties gaarne. Ik vind ze verfrissend. Bittere humor mengt zich met een serieuze ondertoon en uw schuwt niet tegen de algemene opinie in te gaan. Top! We horen beide een beetje tot het meubilair van deze site.

  Een nuance. Inderdaad zag ik vroeger ook zaadpotten bij NAC. Ik kan me nog herinneren dat we met nauwelijks 1600 supporters Stille nacht, Heilige nacht gingen zingen. Me kapot gelachen.

  Maar vroegen keek ik naar een Bredase selectie met enkele regiojongens en 1 exotische naam. Die laatste was de vedette. Frans bouwmeester jr. kwam ik op de fiets tegen als hij naar de suikerfabriek reed om te gaan werken tijdens het bieten seizoen. Maakte hij ook nog even een praatje met een blik op de komende wedstrijd. Zo bescheiden als het maar zijn kan.

  Van zo’n ploeg kun je alles hebben, zeker als zaadpotten worden afgewisseld met top prestaties. Je was zo trots als een aap op NAC.

  Dat alles is veranderd en ik denk dat supporters nu terecht hogere eisen stellen. De vraag is stellen wij onredelijke eisen? Ik vind van niet ;als NAC onderin de ere speelt is het ons dik in orde. Wellicht zijn we bij NAC veel te vlug tevreden voor topsport.
  Realiteit is dat NAC een aantal jaren Juup niet gaat overleven. En ik zie ons nog niet zo snel uit die Juup weg geraken. Ben benieuwd of het elftal zicht tegen rkc herpakt.

  0

  0
 • ome cor
  14 september, 2016 - 17:57

  Beste Buurman,

  De stupiditeit van het grote geld heeft de oude sentimenten van plaats-& streekvoetballers, de local hero’s ingehaald.
  Ik ken de geur van de suikerfabriek wanneer de wind onze kant uit stond, Bouwmeester was net voor mijn tijd. Ik loop nog niet tegen de 65, buurmanneke.
  Wel ken ik de helden van mijn jeugd die luisterde naar namen als van Eenenaam, Krijnen, De Schepper, Heeren, de Kroon, Vreijsen, Lokhoff. Later kwamen daar de jonkies vd Dungen, vd Borgt, Kouwmans, Sweres, Smit, van Helmond, Cornelissen en Remie bij. Die laatste was mijn favoriete verkoper bij Perry Sport. Ik kocht er geen schoenen als Peter niet werkte.

  Een voetballer kwam naar NAC omdat het een eer was daar te spelen en je kon er je brood mee verdienen.
  Maar NAC was na de degradatie in 64-65 nooit top. Twee keer in het linker rijtje tot aan de degradatie in 83-84.
  Maar het waren jongens waar je je mee kon identificeren. Wij riepen op het pleintje wel welke speler wij waren en liepen nog niet in nep shirtjes uit een toeristenwinkeltje aan de Spaanse costa met bijna allemaal dezelfde naam er op.

  Tegenwoordig wordt er zo veel met geld gesmeten dat spelers denken dat ze echt goed zijn. Spelers vragen salarissen waarbij je ze eigenlijk vierkant zou moeten uitleggen, maar als club A het niet betaalt dan komt club B wel over de brug of biedt club C zelfs nog meer.

  Het hedendaagse voetbal zou een stuk aantrekkelijker worden als de UEFA of FIFA clubs zouden verplichten om
  – een gelimiteerd aantal spelers onder contract te nemen
  – een gelimiteerd aantal buitenlanders onder contract te nemen
  – een gelimiteerd aantal buitenlanders tegelijk binnen de lijnen brengen (was ooit al eens zo)
  – een max. bedrag aan salaris af te spreken (een Balkenende-norm voor voetballers)

  Dat zou leiden tot meer gelijkwaardige teams en dus meer spanning in de wedstrijden. Geen praktijken zoals een Manchester City die een compete selectie aan spelers als verhuurd heeft uitstaan. Geen vreemdelingen legioenen meer als Vitesse, Roda JC, NEC en……..NAC.

  Maar ja, dat is iets wat nooit zal gebeuren. Het zou teruggang betekenen naar vroeger, toen alles beter was. Geen sponsor en geen bestuurder die daar over na willen denken. Stel je voor dat het voetbal weer leuker wordt en dat het niet meer over schandalige bakken met geld gaat….

  Terug naar jouw post: mogen wij nu hogere eisen stellen aan onze spelers ?
  Mijn antwoord: NEE !
  Ze zijn niet beter dan onze local hero’s van vroeger en nog minder toegewijd dan die spelers die vroeger ons shirt met trots droegen. Maar ze kosten veel meer en vinden vooral zichzelf heel hee heel belangrijk.
  De trainer die er een geheel van kan maken is spekkoper.

  En is RKC uit voor ons al jaren heel erg lastig.

  0

  0
 • scheppioni
  15 september, 2016 - 12:45

  @ ome cor
  Dan hebben we toch zeker ene ding gemeen, ongeveer dezelfde leeftijd, want die namen waren toen mijn vonk voor ons NAC oversloeg, met Sprangers eraan toevoegend !
  Verder is de mentaliteit in alle opzichten helaas ook veranderd, iets wat altijd het sterkste punt was van ons NAC !

  0

  0