Go to Top

Tegenvallers verbouwing richting de 1,2 miljoen

Tegenvallers verbouwing richting de 1,2 miljoen

NAC maakte onlangs bekend dat het haar verbouwingsplannen drastisch moest inkrimpen vanwege enkele forse tegenvallers. BN De Stem meldt vandaag dat het zou gaan om een bedrag van rond de 1,2 miljoen.

Een groot deel van dit bedrag zijn extra veiligheidskosten, maar in dit bedrag zit naar verluidt ook een fors bedrag wat besteed is aan de “Ton van Eenennaam-Gate”. NAC huurde hiervoor een prijzig detectivebureau in, waarna het vervolgens ook de zaak verloor waardoor ze nog eens diep in de buidel moest tasten.

NAC wil dit voor een deel compenseren door de prijs van de seizoenskaarten te verhogen. NACBlog meldt ook dat er hierdoor in het spelersbudget gesneden gaat worden en noemt vervolgens alle spelers op die al weg moesten vanwege de verjonging van de selectie….

NAC zou wel spijt hebben van het aantrekken van de dure Leonardo. Het past allemaal net in de begroting, echter ziet het er op dit moment allemaal een stuk minder rooskleuring uit dan een paar maanden geleden. Het behouden van Amoah lijkt dan ook een kansloze zaak te worden. De zaakwaarnemer van de aanvaller heeft alle tijd met het oog op het naderende WK en vindt de aanbiedingen tot nu niet eens interessant genoeg om ze door te geven richting de speler. Er zou nog een groot verschil tussen vraag en aanbod.

, , ,

54 Reacties op "Tegenvallers verbouwing richting de 1,2 miljoen"

 • Barry
  6 april, 2010 - 09:18

  Ze hadden ook mij kunnen vragen om als inspector Gadget te spelen, ik ben een stuk goedkoper!

  0

  0
 • Wanny
  6 april, 2010 - 09:19

  Berichten die op dit moment over vrijwel elke club geschreven kunnen worden. En NAC is natuurlijk nooit een rijke club geweest, dus het is allemaal erg broos. En de transfermarkt zal ook weinig soelaas bieden, want er zullen weinig clubs zijn die een substantieel bedrag kunnen besteden aan bijv. Kwakman of Schilder.

  0

  0
 • Rattack
  6 april, 2010 - 09:34

  Ik denk dat hier een grote stemmingmakerij aan de gang is. NAC heeft idd een financiele tegenvaller. Deze tegenvaller is echter wel begroot. Door de verbouwing NIET opd e langzijde toe te passen worden de kosten voor de verbouwing lager. Daarnaast zijn de kosten van de verbouwing door een externe partij gefinancieerd waarbij garanties afgegeven. Ik denk dat hier een veel grotere ballon is gemaakt van iets dat niet heel groot is.

  0

  0
 • Rattack
  6 april, 2010 - 09:35

  Wat Amoah betreft. Het is geen spits die dikke gelden verdiend. Hij heeft recht op max loonhuis en thats it! Hij denkt (zijn zaakwaarnemer althans) dat hij een wereld spits is. Dat is hij niet!

  0

  0
 • van Oeffelen
  6 april, 2010 - 09:53

  En zij stonden erbij en keken ernaar.

  0

  0
 • Nil
  6 april, 2010 - 09:58

  Spijt van Leonardo? Zouden ze geen spijt hebben van Cairo? Of verdient die gozer niks?

  0

  0
 • nac6
  6 april, 2010 - 09:59

  voor amoah is aanbod aannemen of wegwezen bij nac.
  dan komt er wel een andere spits.
  zo simpel is dat punt uit

  0

  0
 • boedha
  6 april, 2010 - 10:04

  dacht ik het niet weer een zo genaamde clubman die als het er op aan komt alleen maar geld wil zien van zijn grote liefde
  toneke bedankt voor het helpen van jou club

  0

  0
 • Ikke
  6 april, 2010 - 10:18

  Bn De Stem maakt het allemaal weer erger dan dat het is nac komt begin volgende week met uitleg maar het valt allemaal wel mee en als vervanger van Zwaanswijk willen ze Klavan ( Az )

  0

  0
 • hansnac
  6 april, 2010 - 10:18

  Wat een domme reactie boedha…pfff

  0

  0
 • Zatte P
  6 april, 2010 - 10:22

  Een afwijking tot 10% van de begrote kosten is acceptabel

  0

  0
 • scouting nederland
  6 april, 2010 - 10:50

  Ongelofelijk, wat een managers. Wat een flapdrollen ! En het gaat weer akonto NAC allemaal. Nooit meer laten terugkomen die Mommers. En die geweldig grote mond van Bouw begint ook met de dag lachwekkender te worden.

  0

  0
 • Swiffer
  6 april, 2010 - 11:01

  Ik heb bij de “presentatie” van de jaarcijfers al grote vraagtekens geplaatst bij de gepresenteerde zeer rooskleurige informatie. Gezien het feit dat de tv inkomsten volgend jaar sterk gaan afnemen is een goed lange termijn beleid nog belangrijker. Geen impulsieve acties als leo of de verbouwing waar totaal geen gedachte achter zit. Een kritische blik blijft noodzakelijk naar dit bestuur!! Immers is theo vooral een kostensaneerder en heeft tot op heden nog niet echt aangetoond de club structureel naar een hoger niveau te kunnen brengen.

  0

  0
 • Hoi
  6 april, 2010 - 11:27

  @scouting nederland

  HAHAHAHAHA, die laatste zin is ge-wel-dig! Iets met een balk en een splinter, HAHAHA.

  Echt Van Rumsch… eh… Harry b… eh… Hans Dee… eh… scouting nederland, je moet hier iets mee gaan doen. Word cabaretier of zo? Moet lukken met zo'n gespleten persoonlijkheid en zulke grappige uitspraken.

  0

  0
 • nac6
  6 april, 2010 - 11:38

  die schouting nederland lult altijd maar uit zijn nek geen goede redenen altijd negatief.
  wat ben jij een Nare Man ga naar de stillem 2 of de nerds maar laat de parel van het zuiden met rust enge vent

  0

  0
 • Brightest Star
  6 april, 2010 - 11:40

  Van Leonardo hoeven ze nu juist géén spijt te hebben!Als je kijkt wat er de laatste jaren onder onze hoofdscout van As is gehaald is dat wel schandalig.(Kwakman Schilder en Leo zijn overigens niet op advies van van As gekomen) Nog véél pijnlijker is wat onze hoofdscout allemaal heeft laten lopen. Elia,De zeeuw,Huntelaar, wat recenter Luuk De Jong en Dost.Uiteraard is dit rijtje verre van compleet! De persoon die bij NAC met stip het meeste geld kost is Jeffrey van As.De man heeft nog steeds helemaal niets gepresteerd en mag lekker onder de beschermende paraplu van Stewart blijven zitten. Schande.

  0

  0
 • Benji
  6 april, 2010 - 12:05

  @Brightest Star

  Volgends mij zijn het allemaal vriendjes van elkaar, vandaar dat ze elkaar niet wegsturen.

  Een keer zal het allemaal toch wel uitelkaar vallen?

  0

  0
 • Wanny
  6 april, 2010 - 12:22

  Niemand hier weet wat Van As de hele dag doet. Wellicht heeft hij wel degelijk jongens als Elia aangedragen, maar zijn die uiteindelijk van tafel geveegd. Bovendien heeft NAC geen cent te makken, dus dan is scouten ook al wat moeilijker. Je noemt bijv. Luuk de Jong, maar die kostte al een flinke transfersom toen ie van Graafschap naar Twente ging.

  0

  0
 • scouting nederland
  6 april, 2010 - 12:36

  Het zit gewoon helemaal niet goed binnen de achterban. In plaats van een inspirerende leider met contacten en geld hebben we een non valeur zonder drive en zonder voetbalvisie. Bovendien is er steeds weer geruzie en staan mensen op elkaar af te geven. een klotecultuur, aangewakkerd door allerlei types die zichzelf belangrijker vinden dan de club.

  0

  0
 • -nac1912-
  6 april, 2010 - 12:48

  we zijn dus gewoon jaren lang voorgelogen.

  0

  0
 • nm
  6 april, 2010 - 12:58

  Dit nieuws heb ik een aantal weken al laten weten. Op dat moment viel het ook al niet echt lekker. Helaas is dit de werkelijkheid.

  0

  0
 • @nm
  6 april, 2010 - 13:21

  Dit alles staat los van het (tijdelijk) vertrek van Mommers?

  0

  0
 • scouting nederland
  6 april, 2010 - 13:26

  Het vertrek van Mommers komt op een tijdstip dat er overal gedonder is, qua sponsoren is er stilstand, qua NAC Opleidingen is er jarenlang getalmd en gedraald en uiteindelijk de verkeerde keuze gemaakt, qua selectie is de boel verouderd en qua eigen vermogen hebben we het laatste wat we hadden voor een habbekrats weggedaan. Inmiddels is de exploitatie alweer negatief en zijn er overal kostenoverschrijdingen.

  Maar Tejo Geldrop is nergens schuld aan. Die hangt een zielig verhaal op. Want het is belangrijk dat er geen gezichtsverlies wordt geleden. Daar zijn ze de hele dag mee bezig.

  0

  0
 • KB
  6 april, 2010 - 13:48

  @Brightest Star
  Jij begrijpt het helemaal! Van As had Huntelaar en De Zeeuw moeten scouten. Wel jammer dat die op het moment dat Van As bij NAC begon al bij Ajax en AZ speelden… Voor Elia en De Jong moest er worden geconcurreerd met Twente. Wat Dost betreft heb je misschien gelijk, maar deze jongen kan best aanbevolen zijn door Van As. Voor het gemak vergeet je ook dat NAC geen geld heeft.
  Het blijkt dus weer dat kritiek leveren zonder nadenken zeer eenvoudig is.

  0

  0
 • nacbreda
  6 april, 2010 - 14:01

  "Voor Leonardo is er een einde gekomen aan zijn periode bij NAC. De Braziliaan is te duur en zal vertrekken uit het Rat Verlegh Stadion"

  ik las dit op soccernews.nl Is dit echt waar? Hoop het niet!

  0

  0
 • Nil
  6 april, 2010 - 14:10

  @ KB: Ik wit nie, maarruh, Van As is al jaren werkzaam als scout bij NAC. Toen speelde de Zeeuw nog bij GAE. Wat heeft van As wel gebracht dan?

  0

  0
 • Hoi
  6 april, 2010 - 14:10

  @scouting nederland— 6 april 2010 @ 12:36

  HAHAHA, echt, je bent echt hilarisch. Dat balk en splinter item buit je goed uit. Echt scouting, je kan hier rijkk mee worden. Jij bent echt komisch!

  @ scouting nederland— 6 april 2010 @ 13:26

  Ik zie hier de lol niet zo van? Dit stuk moet je echt verbeteren hoor. Dit is weer verval naar je oude gezever en gezanik over alles wat er niet goed is… in jouw optiek. Dat balk en splinter idee, waarbij je iedereen de schuld geeft van dingen waar jij je de godganse tijd aan schuldig maakt is veel leuker. Kom op scouting, je kunt het!

  0

  0
 • 7Hills
  6 april, 2010 - 14:25

  @nacbreda:

  " Dit bericht is gebaseerd op bronnen waarvan niet kan worden bepaald of ze betrouwbaar zijn. Soccernews wil u het nieuwtje echter niet onthouden. Lees en bediscussieer het bericht met plezier, maar neem het nieuws wel met een korreltje zout."

  M.a.w. Iemand die niet weet dat Leo een contract heeft voor 3 (of was het nou 4) jaar en leest dat het eigenlijk niet verantwoord was hem te contracteren ziet dingen die er niet zijn.

  0

  0
 • Nick
  6 april, 2010 - 14:50

  Goh, nog een tegenvaller. Zo ken ik mijn club weer.

  0

  0
 • Rattack
  6 april, 2010 - 15:51

  mensen mensen. Het gaat hier om een stukje in een krant dat al vele malen ONZIN heeft verkocht over NAC. Het is duidelijk dat het seizoen duurder is uitgevallen. Maar de kosten van de verbouwing zijn voor de gemeente en worden doorberekend in de huur. Er zit dus weer eens iemand bij BN de Stem niet op te letten. NAC heeft aankomend seizoen gewoon te maken met lagere inkomsten. Maar dat heeft heel de eredivisie. Dus niks aan de hand. Wat Amoah betreft wil NAC niet verder gaan dan de grens.

  Ook het verhaal over de TE duren Leonardo is weer pure bullshit. Reden? NAC heeft het loonhuis bij Leonardo toegepast (net als bij iedereen). NAC wist en weet al een hele tijd wat leonardo kost en dat is meegenomen. Dus de stemmingmaker is weer goed bezig. Het lijkt haast wel of scouting nederland van de stem is bah bah bah

  0

  0
 • scouting nederland
  6 april, 2010 - 16:52

  Duurder geworden ? We hebben toch van die fantastische supermanagers en grootmuilen ? Hoe kan iets dan duurder worden ?

  0

  0
 • Swam
  6 april, 2010 - 17:19

  Dat die verbouwing veel te duur is uitgevallenis een kwalijke zaak maar het kan dat is bij gemeentes (Noord-Zuidlijn, R´damse blunderput etc) en in het bedrijfsleven vaker gebeurd.
  Wat ik wel heel erg vind en bijna niemand over hoor is dat er bakken met clubgeld uitgegeven zijn aan een of andere zielige persoonlijke vendetta met Van Eenennaam om niks gewoon.
  Detectivebureau, proceskosten, ontslagvergoeding.
  Voor dat geld kan je toch een degelijke transfervrije speler een jaar lang laten ballen.

  0

  0
 • Hoi
  6 april, 2010 - 17:20

  @ scouting nederland— 6 april 2010 @ 16:52

  Kijk, je komt alweer in de goede richting

  0

  0
 • scouting nederland
  6 april, 2010 - 17:28

  Het verhaal TvE is helemaal schrijnend. Dat is uitgebreid uit de doeken gedaan. Hier hebben Gielen, Mommers en Aerssens en Stewart ontiegelijk gefaald. En kosten veroorzaakt voor ons NAC.

  0

  0
 • Hoi
  6 april, 2010 - 17:36

  @ Swam

  Probleem is dat we absoluut niet weten om hoeveel geld dat gaat. Dus wat je nu roept raakt kant noch wal.
  Probleem is ook dat dit als onderdeel van die 1,2 miljoen opgevoerd wordt door De Stem, maar dat ik even niet zie wat het ontslag van Van Eenennaam te maken heeft met een overschrijding van verbouwingskosten. Tenzij er een creatieve boekhouding op na gehouden wordt, maar ook dan lijkt het mij bijzonder sterk dat De Stem daar de hand op heeft weten te leggen.

  Overigens zijn overschrijdingen van projectkosten heel normaal. Vaak worden ze gecalculeerd op 10 tot 30% van de originele kosten.

  0

  0
 • Hoi
  6 april, 2010 - 17:38

  @ scouting nederland— 6 april 2010 @ 17:28

  Ja, helemaal met je eens. Maar juist jij met jouw achtergrond zou moeten kunnen inzien dat dat vermoedelijk een andere pot is dan 1,2 miljoen overschrijding van de origineel geplande kosten voor een verbouwing.

  0

  0
 • Hoi
  6 april, 2010 - 17:48

  De stukjes van NACBlog en De Stem nog maar eens door genomen en geconstateerd dat de BSR een onjuiste vertaalslag heeft gemaakt. Van Eenennaam en nog wat dingen komen naast de overschrijding van 1,2 miljoen voor de verbouwing.

  En dan is alles weer rond. 1,2 miljoen overschrijdinf is op het totaalbedrag niet raar, Van Eenennaam is een ander potje, waarvan De Stem niet vermeldt of dat wel of niet gedekt is en de constatering dat Leonardo te duur is qua salaris is voor die journalist.

  Het is verder wel een wandelgangen verhaal van De Stem.

  0

  0
 • snake
  6 april, 2010 - 17:56

  Moeten we weer binnenkort in optocht naar de gemeente toe om te schooien?

  0

  0
 • hedu
  6 april, 2010 - 18:09

  weer heel amateristisch beste bestuur

  0

  0
 • marti
  6 april, 2010 - 18:50

  Ik vermoed dat het seizoen 2010 2011 na competitie zal zijn voor NAC Breda.het zal triest zijn ,maar kan haast niet anders. al hoop ik anders

  0

  0
 • Mnac
  6 april, 2010 - 20:05

  Huppakee weer een tegenvaller. Eerst van 23.000 naar 19.999 (vanwege de vissekom). Dan van 19.999 naar 19.000. En nu weer dit. MISMANAGEMENT. En het is geen afwijking van 10% dat was het geweest als er uiteindelijk 23.000 plaatsen waren gekomen! De ene na de andere fout maar continue het verweer dat ze het financieel zo goed voor elkaar hadden. Zelfs dat is ze dus niet gelukt. Hoe zit het trouwens met de buitenkant van het stadion: de pilaren een icoon voor de stad??? Opzouten met deze gasten.

  0

  0
 • Hoi
  6 april, 2010 - 20:17

  Wat dan weer wel grappig is, is dat men voor het gemak even over het volgende stukje in de Stemmingmaker heen leest:

  "Ook de financieel aantrekkelijke jeugdfusieplannen met Willem II en RKC liepen uiteindelijk op niets uit."

  Ik vraag u, heren en dames kwekkers, blaters en emmeraars, hoe kwam dat ook alweer?

  0

  0
 • Mnac
  6 april, 2010 - 20:23

  @Hoi dus het geweldige financiele beleid wat men zei te hebben valt of staat met het samengaan van de jeugd met W2. Doe niet zo naief!

  0

  0
 • Bouw
  6 april, 2010 - 20:33

  @HOI

  Overschrijdingen bij mega projecten (11,5 miljoen is dat zeker niet) met vele onzekere factoren zijn niet normaal, maar komen helaas voor. Bij dit project, vrij simpel, mogen dergelijke overschrijdingen niet voorkomen, en vooral niet in een fase waar het grootste gedeelte van het project nog moet beginnen. En als mijn zeker had willen zijn om eventuele tegenvallers op te kunnen vangen, hadden ze hier in de begroting al een percentage voor op kunnen nemen, zeker in het geval van NAC waar men geen cent kan missen. Je reactie richting Scouting Nederland is begrijpbaar, maar zijn commentaar raakt toch de gevoelige snaar betreffende het NAC management. Vooral door het aantal lijken die op dit moment bijna dagelijks uit kasten vallen.

  0

  0
 • Hoi
  6 april, 2010 - 21:10

  @ Mnac

  *zucht*

  @ Bouw

  Ik ga voor een groot deel met je mee, en ja, dit is veel overschrijding in het begin van een project. Maar we weten nog niet of er meer overschrijding gaat komen.
  Overigens zal deze overschrijding wel opgenomen zijn in EEN budget, maar niet in het gecommuniceerde budget. Daar zit een behoorlijk verschil tussen.

  Er vallen vooralsnog geen lijken uit de kast (want dat zijn oude zaken die nu pas aan het licht komen en dat is niet) en scouting nederland zeikt ongeveer al 8 jaar zo niet langer.
  Wel gebeurt er weer heel veel bij de club, maar zijn ze volgens mij niet in een onveilige financiële positie.

  0

  0
 • Hoofdtribune
  6 april, 2010 - 22:27

  @Hoi Je verwijt anderen zomaar wat te roepen. Het zijn schreeuwers etc. En je gooit zelf de (overschrijding van de) begroting voor de stadionuitbreiding en de besparingen door de voorgenomen fusie voor het gemak maar op één hoop. Appels met peren! Maar het past wel weer volledig bij je blindelings volgen van het bestuur en directie.

  0

  0
 • Mnac
  6 april, 2010 - 23:06

  Wat dan wel weer grappig is dat Hoi in een stuk waaruit blijkt dat er veel miststanden zijn bij NAC toch weer iets weet te vinden op basis waarvan hij de schuld weer bij de supporters probeert te leggen. *zucht* Wat een lutser!

  0

  0
 • scouting nederland
  7 april, 2010 - 08:50

  De frequentie van de Hiobsbotschaften is opnieuw verhoogd. Het ene slechte nieuws is nog niet uitgelekt, of het volgende bericht komt al weer door. Geen toeval natuurlijk dat Tejo thuiszit. Zullen binnenkort nog wel meer koppen gaan rollen. Je kunt niet jarenlang de achterban voorhouden dat alles geweldig is en vervolgens de ene flop na de andere moeten toegeven.

  0

  0
 • Dirk
  7 april, 2010 - 10:43

  Net terug van een weekendje Rome. Even m'n desktopje opstarten en bij wijze van goede gewoonte de site van de B-siderats checken. En wat schetst mijn verbazing. Er zijn weer lijken uit de kast komen vallen. Gaat lekker.

  0

  0
 • Rooftop
  7 april, 2010 - 12:32

  @Hoofdtribune

  Ja, is ook appels met peren. Ik gooi ze dan ook niet op een hoop. Het is 1 van de extra dingen die genoemd staat in het stuk van BN/De Stem als tegenvallers NAAST die 1,2 miljoen.
  Maar je hebt gelijk: je kan beter zonder volledige kennis van zaken de meute naschreeuwen. Dat is wel zo veilig. Wat dat respect heb ik dus WEL respect voor scouting nederland, ook al ben ik het niet vaak met hem eens.

  @ Mnac
  Zoals hierboven al gezegd: het wordt genoemd als 1 van de tegenvallers (financieel) en is niet door gegaan door veel boe geroep van de supporters. Dus wie is er dan de lutser?

  0

  0
 • n@©
  7 april, 2010 - 14:47

  Als het bij jezelf niet goed gaat, dan moet je zeker niet naar een ander kijken, maar bij w2 moet de begroting terug van 13 naar 10 mljn., dat betekent direct of indirect het einde van eredivisie voetbal in Stilburg als je het mij vraagt.

  0

  0
 • Mnac
  7 april, 2010 - 19:39

  @Hoi, Rooftop en Popeye… Beetje schizofreen?

  0

  0
 • Hoi
  8 april, 2010 - 22:52

  Nee, nadeel van namen die blijven staan als iemand anders op je PC heeft zitten spelen.

  0

  0
 • scouting europa
  10 april, 2010 - 18:45

  Heren ES,TM,WVH, WR en HP
  Gaarne les bedrijfsvoering en communiceren
  Een ding moet gezegd de communicatiemanager mag dan wel laagste zijn in rang, maar meneer mag wel baasje spelen over die bloedmooie,'g..le' blonde tv-babe Helene Hendriks
  .Dan zou ik mijn aandacht er ook niet helemaal bij hebben

  0

  0