Go to Top

Dijkhuizen: “VVV onder druk zetten”

Dijkhuizen: “VVV onder druk zetten”

Vanavond speelt NAC in Velsen de uitwedstrijd tegen Telstar. Qua ‘Ok, dit moet echt maximaal één jaar duren’-experience wordt het niet veel erger dan een Jupiler League-wedstrijd op maandagavond in het krakkemikkige, halflege Rabobank IJmond Stadion. Het is dat het vandaag lekker weer wordt. Trainer Marinus Dijkhuizen laat zich niet afleiden door het gebrek aan ambiance en focust zich vooral op het voetbaltechnische gedeelte. Misschien maar beter ook.

In de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk liep NAC zich, zoals wel vaker dit seizoen, stuk op een tegenstander die vooral bezig was NAC tegen te houden. Dijkhuizen verwacht tegen Telstar een meer open wedstrijd: “Telstar heeft de intentie om te voetballen, zeker in eigen huis. Dat is een ander verhaal dan vorige week tegen RKC. In de play-offs kom je dat soort tegenstanders waarschijnlijk ook tegen. Daar kunnen wij beter mee om gaan, dat zag je tegen Sparta ook.”

Zoals eerder gemeld krijgt Duarte vanavond de kans op ‘6’, terwijl Seuntjens weer terugkeert in de basis. Dijkhuizen legt uit waarom hij zijn elftal zo door elkaar schudt: “We moeten ons voorbereiden op een aantal situaties, waaronder het eventueel overbelasten van andere spelers. Met Duarte op die positie hebben we wat meer voetballend vermogen. Michael heeft het goed gedaan, maar blijft fysiek kwetsbaar. Echt specifieke spelers voor die positie hebben we bovendien niet.” Als je de laatste wedstrijden beschouwt als trainingskamp en voorbereiding op de nacompetitie, valt daar wel wat voor te zeggen. Ben je wat cynischer, dan lijkt het alsof NAC na praktisch een heel seizoen nog steeds niet de juiste basiself gevonden heeft. Maar goed, zolang NAC promoveert, hoor je ons niet klagen. Hoe NAC dat voor elkaar krijgt, maakt ons eigenlijk niets uit.

In de strijd om promotie kan NAC technisch gezien nog tweede worden. Dijkhuizen rekent daar niet echt meer op, maar dat wil niet zeggen dat NAC het laat lopen: “De tweede plek pakken wordt lastig, maar we kunnen VVV morgen wel wat meer onder druk zetten door drie punten in te lopen. We bekijken elke tegenstander die we mogelijk tegen kunnen komen in de play-offs.”

Bron: B-Side Rats, NAC

19 Reacties op "Dijkhuizen: “VVV onder druk zetten”"

 • H.K.
  11 april, 2016 - 08:42

  Gaaaaaap… Jaja.. Heeft hij het nu alweer over overbelaste spelers? Meteen exit ermee als ze niet eens 2 wedstrijden in 1 week aankunnen.
  Enneuh is Duarte zoveel beter dan onze eigen Grad Damen?

  0

  0
 • THE Don
  11 april, 2016 - 08:50

  Joeri de Kamps zou daar goed kunnen spelen

  0

  0
 • brecht
  11 april, 2016 - 09:44

  Dingsdag heeft het goed gedaan??????? Neem me niet kwalijk; als er een speler de kantjes er van af loopt dan is het Dingsdag. Die brengt werkelijk helemaal niets. Geen tempo, geen diepgang, geen openingen, geen loopvermogen.

  0

  0
 • BATI
  11 april, 2016 - 10:00

  Laat VVV lekker 2e worden en speel zelf tegen 2 potjes tegen Eindhoven.

  0

  0
 • de muzikant
  11 april, 2016 - 10:10

  @The Don: juist, maar die kreeg in een vroegtijdig stadium van onze tobtrainer te horen dat er voor hem geen plaats was. Joerie was de enige in de selectie met soms slimme steekpassjes en de enige met passie. Precies waar het publiek in Breda voor komt en waardoor het zorgt dat het een heksenketel in het Rat Verleghstadion kan worden. Helaas heeft Dijkhuizen een andere visie en stuurt aan op een Excelsior 2.0.

  0

  0
 • nachoreca
  11 april, 2016 - 11:49

  wat een blamage met de hoofdletter b… dit seizoen! om te janken; je pakt 1 punt tegen rkc, verliest thuis sowieso zeldzaam veel punten, en kan vvv en eindhoven in vier weken tijd niet 1 keer inhalen op de ranglijst. mij even niet meer lastig vallen met van die kutverhalen zoals hierboven. dijkhuizen mag zich langzamerhand ook dood gaan schamen. en de nacompetitie..?! hahaha bel maar af!

  0

  0
 • RV
  11 april, 2016 - 11:56

  Een middenveld met de Kamps, Stam en Matic in de nacompetitie, dat had onze kansen enorm vergroot.
  Maar goed, de Kamps had volgens mij ook een clausule dat hij mocht vertrekken was waarschijnlijk geen goedkope contractspeler.

  Het is echt te hopen dat Stam snel fit wordt en gewoon weer op die plaats komt te staan want met Dingsdag gaat het hem gewoon niet worden (met alle respect).

  0

  0
 • knurft
  11 april, 2016 - 12:09

  ik krijg zo het schijt van dit NAC
  GEEN beleid , een KUT selectie , een trainer die het niet (meer) weet…

  en dt moet strijden voor promotie

  ik geloof er ondertussen geen ene reet meer van

  0

  0
 • Braze
  11 april, 2016 - 12:10

  De praatjes van Marinus ken ik nu wel. Hij moet zijn elftal laten presterten

  0

  0
 • Ouwe Jos
  11 april, 2016 - 12:34

  Hij zegt het echt, hè, overbelasten……. Tja dat ze niet het inzicht en techniek hebben als de spelers van Barcelona, dat had zelfs ik inmiddels al wel door. Maar kan iemand mij uitleggen waarom onze full time profs overbelast raken van de helft minder wedstrijden? Marinus, kan jij het uitleggen?

  0

  0
 • NAC4EVER!
  11 april, 2016 - 12:41

  Als Dingsdag geen 4 wedstrijden (in een korte tijd) kan spelen, waarom stel je hem dan nog op?! Kies gewoon iemand waarvan je denkt dat hij het best op ‘6’ kan spelen en laat hem de laatste 4 wedstrijden spelen.
  Is dat nou zo moeilijk?

  Voor rest ben ik het met Bsiderats eens.
  HET INTRESEERD ME GEEN REET HOE, ALS WE VOLGEND JAAR MAAR IN DE EREDIVISIE SPELEN!

  0

  0
 • scheppioni
  11 april, 2016 - 12:59

  woorden zeggen me al een lange tijd niet zoveel meer, na pakweg een half uur vanavond weten we meer en het kwartje valt niet altijd (zoals in den bosch) alsnog goed voor ons NAC !!
  We gaan het zien, maar bij deze is NAC dubbel gewaarschuwd !!

  0

  0
 • oosterhout3
  11 april, 2016 - 13:46

  met 352 moet het je niet interresseren wie er op 6 speelt, maar hoe het team verdedigd in alle situaties,

  verlies je de bal, meteen erop om de man die de passes geeft meteen aan te pakken zodat haast alle tegenstanders verkeerd staan in de organisatie(gaan toch in balbezit iets meer naar voren lopen)

  dan maakt het niet eens uit wie er spelen,, pietje, jantje of klaasje

  wat er in de wedstrijd tegen rkc gebeurde in de 80e minuut, moet nu of vrijdag eens gebeuren na een minuut of 10! dan krijg je een echt avondje nac, waarvan iedereen zo gek van is

  zoals ik al zei, kansloos in de play offs?? no way!

  gewoon goed, scherp verdedigen …. die gasten voorin knallen er wel 1 tegen de touwen in 180 minuten thuis en uit

  de eredivisieclubs….. die moeten eerst maar eens door de andere halve finales heen komen… (Volendam, fcdb…. emmen dat soort clubs)

  het kan trouwens wel zo zijn dat je als laatste wedstrijd GAE krijgt en 2 weken later weer 2x tegen GAE moet

  play offs zijn rare dingen…. het onverwachte gebeurt etc!

  stel we gaan als 4e door…. eerst thuis tegen eindhoven…. moet te doen zijn…. uit, met een vol uitvak en wat mensen op het thuisvak .. idem dito

  stel dat de eredivisieclub verliest kom je wellicht Fortuna?! fcdb?! telstar?! Volendam of emmen tegen(of anders excelsior en de kruikjes)

  de laatste 2 zijn 50/50 wedstrijden… ligt aan de vorm van de dag!
  de andere clubs zijn den ik 60(Volendam en emmen) en 80/90 (Fortuna,fcdb,telstar)

  0

  0
 • oosterhout3
  11 april, 2016 - 13:48

  na de competitie eerst 10 dagen vrij(1e ronde play offs), om dan 4 wedstrijden in 11 dagen te spelen.

  lang leve de play offs

  0

  0
 • Fan uit zevenbergen
  11 april, 2016 - 14:09

  Duarte is er vanavond niet bij hij is net vader geworden

  0

  0
 • naccer076
  11 april, 2016 - 15:38

  De doelstellingen worden met de week bijgesteld.
  Straks zijn ze dik tevreden met plaats 5…..pfffff

  Ik had even een opleving, maar het vertrouwen in een promotie zakt weer HEEL snel weg.

  0

  0
 • WW
  11 april, 2016 - 17:05

  Dat het niet veel erger wordt dan op maandagavond tegen Telstar uit ben ik het wel mee eens: het kan idd niet veel maar nog wel een graadje erger, en dat is Jong Ajax of Jong PSV op de maandagavond uit. Telstar is tenminste nog een echte club, hoe krakkemikkig ook, die 2 andere elftallen zijn spek-en-bonen-ploegen en hebben alleen al daarom niks in de JL te zoeken.

  0

  0
 • WW
  11 april, 2016 - 17:10

  @naccer076

  Dat van die 5e plaats is onzin, GAE staat met nog 4 wedstrijden te gaan 11 punten achter. Zelfs al zou NAC totaal ineenstorten (wat ik ondanks de zeperd tegen RKC niet geloof), dan nog spelen we heus her en der nog wel een potje gelijk, en moet GAE alles nog maar zien te winnen.

  Dat die 2e plaats lastig wordt, vind ik helemaal niet zo erg. Eigenlijk denk ik dat je veel beter 3e of 4e kan worden: zoals het nu staat kom je dan tegen Eindhoven en als je dat wint Excelsior, die heb ik liever dan GAE (die komen er met Hans de Koning aan het roer toch weer aan) en De Graafschap met dat fanatiek publiek op de Vijverberg.

  Dus ik zou zeggen: probeer nog stuivertje te wisselen met Eindhoven, dan mag je dat tweeluik met een uitwedstrijd beginnen en dat vind ik altijd lekkerder dan thuis moeten beginnen, maar die 2e plaats hoeft van mij niet zo.

  0

  0
 • Zagge
  11 april, 2016 - 17:28

  ” In de play-offs kom je dat soort tegenstanders waarschijnlijk ook tegen. Daar kunnen wij beter mee om gaan, dat zag je tegen Sparta ook.”

  Waarschijnlijk… Zucht

  0

  0