Go to Top

Ten Rouwelaar: “Ik had niet moeten spelen”

Ten Rouwelaar: “Ik had niet moeten spelen”

Jelle ten Rouwelaar vindt dat hij afgelopen zaterdag niet had moeten spelen tegen FC Groningen. De doelman had last van een liesblessure en was dus niet honderd procent fit. Mede daardoor heeft hij twee cruciale fouten gemaakt, denkt Ten Rouwelaar.

Ten Rouwelaar: “Achteraf bezien had ik niet moeten spelen. Ik was simpelweg niet fit genoeg. Of de trainer mij niet tegen mezelf in bescherming had moeten nemen? Dat vind ik niet. Terecht zei hij: ‘je voelt zelf het beste of je kunt spelen.’ Zo’n opmerking geeft vertrouwen. Ik antwoordde dat ik me fit voelde, ook al was mijn voorbereiding natuurlijk verre van ideaal. Ik had een week niet getraind. Maar omdat ik zo graag wilde, besloot ik te keepen tegen Groningen. Stom achteraf. Jimmy had in de goal moeten staan. Een typisch leermoment.

Ten Rouwelaar is nu weer (zo goed als) fit en kan dus normaliter spelen tegen Heracles Almelo. De doelman denkt niet dat Robert Maaskant hem op de bank zet: “Ik denk niet dat de trainer me na twee of drie mindere wedstrijden opeens zal passeren. Juist nu wil ik me revancheren.

38 Reacties op "Ten Rouwelaar: “Ik had niet moeten spelen”"

 • Popeye op land
  18 maart, 2010 - 10:54

  Ja, achteraf kijk je een koe in de kont………..

  0

  0
 • yellow army
  18 maart, 2010 - 10:59

  zet hem voor de zekerheid tegen heracles aan de kant laat hemnogffbeter fit worden dan zien we daarna wel weer

  0

  0
 • vakkie g
  18 maart, 2010 - 11:00

  en dat is donker

  0

  0
 • nac6
  18 maart, 2010 - 11:42

  dat wist ik al

  0

  0
 • The Cosmic Gate
  18 maart, 2010 - 11:49

  revancheren : hahahahha zeker …. dan weer 1 goede/redelijk pot keepen en daarna weer drama .
  Nee JtR voor mij ben je door de mand gevallen

  0

  0
 • N. Aukesss
  18 maart, 2010 - 11:58

  Achteraf is het inderdaad altijd makkelijk lullen, ja. Vind het ook niet getuigen van heel veel vertrouwen in van Fessem. Als je liever een half fitte keeper er in zet… Maaskant is de trainer, hij moet die beslissing nemen, niet ten Rouwelaar.

  0

  0
 • Nacben
  18 maart, 2010 - 12:00

  Komt die laat achter…

  0

  0
 • Xander
  18 maart, 2010 - 12:03

  Jelle de woorden club belang ken je niet.Dus ga de volgende keer niet gelijk naar huis na de wedstrijd maar blijf gewoon thuis.Scheelt mij een hoop ergenis

  0

  0
 • Da Pope
  18 maart, 2010 - 12:05

  Toch opvallend hoe hard Ten Rouwelaar, die in bijna drie seizoenen twee(!) competitiewedstrijden gemist heeft, afgeserveerd wordt na een paar mindere potten.

  En maar roepen dat NAC-supporters toch echt de beste van het land zijn.

  0

  0
 • @xander
  18 maart, 2010 - 12:11

  Je hebt helemaal gelijk Xander. Die man presteert in 2 jaar evenveel als Schollen, Zoetebier en Van Zwam samen, en na een paar ongelukkige momenten mag ie oprotten! Domme reacties, respectloos ook. PSV thuis vergeten?

  0

  0
 • Twister
  18 maart, 2010 - 12:18

  @ @Xander

  Je bedoelt @ da pope. En ik ben het ook met Da Pope eens. Je mag hem niet afschrijven op een paar mindere wedstrijden. Hij heeft heel lang solide gekeept en elke speler (keeper of niet) heeft periodes van mindere vorm.

  0

  0
 • scheppioni
  18 maart, 2010 - 12:29

  Foutje van Maaskant, die had de beslissing eerder moeten nemen, zeker met nog een goeie keeper achter de hand ! Je zag het in de warming-up al, die ONZEKERHEID deed ons NAC niet goed ! Een foutje is menselijk, als er maar van geleerd wordt !

  0

  0
 • Nacben
  18 maart, 2010 - 12:31

  Tuurlijk is Jelle een goeie keeper voor NAC en mag die van mij nog jaren blijven, maar feit blijft dat die gewoon niet had moeten keepen. Aan een half geblesseerde keeper heb je niks, dat zag je duidelijk tijdens de wedstrijd. En dan is het jammer dat Maaskant zelf niet de beslising neemt als coach om zo'n jonge wel of niet te laten spelen. V. Fessum is gewoon een goeie vervanger en had echt niet misstaan zaterdag. Dan kon Jelle gewoon een week rusten en fit worden voor Heracles.

  0

  0
 • Roberto
  18 maart, 2010 - 12:34

  Dat ten Rouwelaar wilt spelen is logisch. Niet in vorm en vreesde voor zijn basisplaats. Blijft een prima keeper voor NAC.

  0

  0
 • totjkr
  18 maart, 2010 - 12:41

  Het was idd niet slim van Jelle, maar een foutje kan gebeuren. Je wilt toch ook niet meteen Penders ernaast vanwege die kut terugspeelbal? Of Gorter vanwege zijn domme rode kaart ernaast zetten? Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

  0

  0
 • graham arnold
  18 maart, 2010 - 12:46

  Los van het feit of hij wel of niet geblesseerd was vond ik Jelle onzeker keepen.
  Ten Rouwelaar is geen slechte keeper al heeft hij een paar mindere punten :
  – hoge ballen
  – uitkomen op diepe ballen
  Dat zijn verbeterpunten.

  Daarintegen is hij een uitstekend lijnkeeper.
  Helaas heeft hij zijn uitstraling tegen om in de 16 te heersen.

  0

  0
 • Becherovka
  18 maart, 2010 - 12:47

  Jelle is een goede lijnkeeper niets meer en niets minder. Je ziet het al vaker, als hij uit moet komen mist hij de overtuiging en op hoge ballen is hij niet sterk. Deze punten komen nu vooral naar voren, omdat de verdediging een aantal fouten in de dekking heeft gemaakt. De goals van utrecht, psv en groningen(muv de tweede goal) waren enorme dekkingsfouten. Daar moet een keer wat aan gedaan worden, ten rouwelaar keept naar zijn mogelijkheden. Als het verdedigend goed staat, is jelle moeilijk te passeren(goede lijnkeeper). Staat t niet goed, dan zie je zijn zwakke plekken.

  0

  0
 • tomnac
  18 maart, 2010 - 12:50

  Kom op zeg iedereen houdt toch zijn hart vast als jelle uit komt.
  9 van de 10 keer bokst hij de bal dan half weg.
  Van mij mag van Fessem het zeker een keer proberen.

  0

  0
 • Zatte P
  18 maart, 2010 - 12:50

  Ik had niet moeten spelen?!?!?!?!!

  hij heeft geen ziel

  0

  0
 • graham arnold
  18 maart, 2010 - 12:54

  Wat me wel opvalt is dat de meeste spelers ( en ook de trainer ) maar weinig krediet hebben bij sommige 'supporters' en na een mindere wedstijd/periode gelijk afgeslacht worden.
  Jammer, sommigen beginnen een beetje op de gemiddelde ajakkes supporter te lijken : verwend, arrogant, onredelijk gefrustreerd enz. We moeten niet vergeten dat we 'maar' N.A.C. zijn en geen topclub. Wat overigens niet inhoud dat we niet kritisch mogen zijn.
  By the way : spelers bij topclubs hebben ook wel eens een mindere dag.

  0

  0
 • murdoch
  18 maart, 2010 - 13:27

  Op zich is JTR een fatsoenlijke keeper voor NAC, maar ik ben het er niet me eens dat hij punten kan pakken. Hij pakt houdbare ballen maar heeft geen ultieme redding in huis die punten redt. In tegenstelling tot berichten hierboven vind ik hem ook geen sterke lijnkeeper. Hij is statisch en traag. Dat zie je bij vrije trappen en afstandschoten sterk terugkomen. Hij plakt op zijn lijn ipv zijn goal te verkleinen door in de bal en het schot te komen waardoor hij bij een geplaatste bal in de hoek nooit op tijd is. Dat heeft NAC al een x-aantal doelpunten gekost. In de lucht is hij niet sterk en ook in de duels niet. Ook de coaching van zijn medespelers en het wegzetten van de poppetjes is niet geweldig. Toch ondanks dit negatieve relaas als Jelle zijn vorm heeft, pakt hij wat houdbaar is en met een goed verdedigingsduo voor je neus voorkom je zo heel wat tegentreffers.

  0

  0
 • Baosje
  18 maart, 2010 - 15:07

  had hij tegen NEC zeker ook al last van zijn lies, zeker ??????

  0

  0
 • Benji
  18 maart, 2010 - 16:10

  @baosje

  Tegen NEC waren er ook vele dekkingsfouten..

  0

  0
 • Gilze
  18 maart, 2010 - 16:34

  Ik heb jelle noch een goede , noch een slechte keeper gevonden. Hij maakt teveel fouten om hogerop te kunnen en hij houd genoeg ballen tegen om in de eredivisie te spelen. Maar of dit bij NAC moet zijn laat ik in het midden.

  0

  0
 • R
  18 maart, 2010 - 16:53

  wat lopen hier een stel grote lullen rond zeg,dat noemen zich nac supporters !
  tegen de mindere wedstrijden van JTR heeft hij ook al veel punten gepakt en bekerwedstrijden waar hij nac heeft doorgesleurd,Ik denk dat iedereen hier goed weet dat nac jarenlang niet de beste supporters meer heeft alleen maar gloryhunters bij uitwedstrijden zitten er net 300 man op de tribune en bij willem2 ineens 800 zeg jezus.Nac is er de laatste jaren enorm op achteruit gegaan

  0

  0
 • N. Aukesss
  18 maart, 2010 - 17:42

  Wat mij betreft hoeft Jelle helemaal niet afgeserveerd te worden. Maar ik vind het niet slim om een niet fitte speler te laten starten, wie het ook is. Maaskant had dit voor moeten zijn.

  0

  0
 • jan uit G
  18 maart, 2010 - 17:50

  ja das ff lekker je moet aan de club denke en niet aan je zelf of is tie bang dat jimmy beter is dan hij zelf,een beetje egoisties jelle de volgende keer lekker op bed blijve ligge rooie joekel

  0

  0
 • jelle
  18 maart, 2010 - 19:11

  Wou je zeggen dat ie lekker staat te keepen dan. Vind het heel raar dat je als keeper geen corners uit de lucht kan plukken en op plekken uit je goal gaat komen waar het nie echt noodzakelijk is. Hij pakt inderdaad af en toe punten voor ons maar kost ook punten. Het niveau Babos zal ie nooit halen ben ik bang!

  0

  0
 • Joepel
  18 maart, 2010 - 20:54

  Nou Jelle, die fouten had je waarschijnlijk ook gemaakt als je wel 100% fit zou zijn geweest. Die fouten maak je namelijk al wekenlang…

  0

  0
 • scheppioni
  18 maart, 2010 - 21:33

  Jelle mist al weken vorm, is dramatisch in hoge ballen van de flank en was niet fit, tja dat moet je toch echt als trainer zien, zeker met een waardige vervanger achter de hand ! Nogmaals een Jelle in vorm is nog oke, pakt nog punten, zeker 1 tegen 1, al blijft het zo dat 'Karel' hem bij moet brengen de baas in 'zijn' vijf meter te zijn ! Want daarbij heb ik mijn twijfels over de functie van Arno van Zwam !

  0

  0
 • jos
  18 maart, 2010 - 21:55

  een paar weken geleden riep een heel stadion nog "jelle in oranje"!!!
  3 wat mindere potten en je krijgt dit gezeur…
  het is iets wat elke keeper af en toe gebeurd en het is natuurlijk frustrerend dat die zo'n bal mist.
  maar het enige wat die nodig heeft om weer terug te komen op het niveau van de afgelopen 3 seizoenen!!! (elke week weer) is vertrouwen. laten wij de keeper die vele potten(grunn beker psv en nog vele meer) voor ons gered heeft nu opeens vallen?
  geef hem als publiek het vertrouwen dat die nodig heeft. en het komt allemaal goed… want keepen dat kan die, dat weten we allemaal!!

  0

  0
 • zus
  18 maart, 2010 - 22:47

  leermoment? is betaald voetbal man! Is veel geld in het spel en belangen van supporters en sponsors!
  vage gast. Na 3 mindere wedstrijden mag je best wel eens op de bank!

  0

  0
 • zus
  18 maart, 2010 - 22:49

  Jelle moet van mij nooit in oranje… ik zie oranje graag ver komen op het wk
  en jelle beheerst slechts 70 % van alles keepersaspecten en dus teveel niet.

  0

  0
 • Ronald
  19 maart, 2010 - 09:26

  Jelle oogde tijdens de warming-up al niet fit. Beetje jammer dat je dan achteraf aan gaat geven dat je beter niet had kunnen spelen… Maar los daarvan vind ik de kritiek op Jelle onterecht. Hij is niet in vorm maar blijft een goede keeper voor NAC.

  0

  0
 • StinsosavakG
  19 maart, 2010 - 12:40

  Jelle heeft zijn mindere wedstrijden maar pakt ook zeker punten voor NAC. Voor NAC is hij meer dan een prima keeper! JELLE JELLE JELLE!!!!!!

  0

  0
 • Leur Noord
  19 maart, 2010 - 19:02

  jelle heeft de laatste tijd te veel mindere dagen dit kan de playoffs kosten. of constant presteren of volgend jaar een nieuwe doelman en dan geen type schollen van zwam of zo'n andere onzekere grabbelaar

  0

  0
 • Nijlpaard
  19 maart, 2010 - 19:41

  Ik heb nooit geroepen "Jelle in Oranje" en heb hem ook vanaf het begin een middelmatige eredivisiekeeper gevonden.
  De man heeft inderdaad een aantal fantastische reddingen verricht maar die vallen in het niet bij zijn blunders.
  Straalt totaal geen zelfvertrouwen uit en is in het strafschopgebied niets minder dan een ramp.
  Is dit stukje negatief? Ja inderdaad maar het is vooral ook realistisch.

  0

  0
 • kees4
  21 maart, 2010 - 16:36

  nee en tegen heracles stond je weer te blunderen jelle je bent de zwakste schakel

  0

  0