Go to Top

Tobiasen naar Sparta

Tobiasen naar Sparta

Ole Tobiasen vertrekt definitief bij NAC. De oefenmeester, die de A1 eerder deze week naar promotie leidde, wordt bij Sparta de assistent van Alex Pastoor.

Tobiasen had bij NAC een doorlopend contract, maar had daarin een clausule staan, die het hem mogelijk maakt NAC te verlaten bij een sportieve verbetering. Een assistent-trainerschap in de Eredivisie is logischerwijs een stapje hoger dan trainer van de A1 bij een club in de Jupiler League.

Naast Tobiasen verlaat ook A1-assistent Ivo van Moergestel de club. Hij gaat bij VV Dongen aan de slag.

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

41 Reacties op "Tobiasen naar Sparta"

 • Judge M.
  8 juni, 2016 - 15:28

  Hugodver :-(

  Veel succes Ole!

  0

  0
 • S.HB.NAC
  8 juni, 2016 - 15:55

  Kutzooi

  0

  0
 • Overal
  8 juni, 2016 - 15:59

  Hebben we uberhaupt nog mensen in dienst bij NAC?

  0

  0
 • Theo
  8 juni, 2016 - 16:07

  Was wat voor Lurling geweest vervanger van Tobiasen.

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  8 juni, 2016 - 16:08

  Van kwaad tot erger. Uiteraard was het al een aderlating dat we niet gepromoveerd zijn, maar dit begint steeds meer op een massale leegloop te lijken. En begrijp me, financieel is de uitdaging steeds moeilijker en aantrekkelijker, maar toch…

  Qua spelers kan je het nog verdedigen in de trant van “dure contracten, lekker vanaf nul beginnen met jongen enthousiastelingen”, maar met het vertrek van Perry Hendriks, Tobiasen en het bijv niet komen van een Lurling als spitsen trainer, vraag ik me zo langzamerhand af wat er na de zomer nog over is. Tobiasen wordt gezien als en groot trainers talent en heeft dat ook laten zien. Dat iemand als hij tegen Ajax geen “nee” zou zeggen vind ik logisch. Maar Sparta?

  Aiaiai… Ik wens de hoogste machten veel succes met het neerzetten van goede vervangers.

  0

  0
 • nacman
  8 juni, 2016 - 16:26

  het boeit me nu letterlijk helemaal niks wie er weggaat of blijft.
  als er aan het begin van het seizoen maar een selectie staat die het gras wil opvreten voor NAC.
  en zet eind augustus begin september dan komt er een klasbak naar NAC

  0

  0
 • Berto
  8 juni, 2016 - 16:33

  Gemis voor de jeugdopleiding van NAC. Hoorde veel lovende woorden over Ole. Had misschien ook wel een goede assistent van Dijkhuizen geweest. Nu boertje Hellemons weggepromoveerd is. Succes Ole.

  0

  0
 • Ed
  8 juni, 2016 - 16:44

  Tja, blijft niet veel meer over dan alleen supporters. Waar blijft dat blik met jonge honden die Nac gaan vertegenwoordigen!!

  0

  0
 • maarten
  8 juni, 2016 - 17:14

  Wat een leegloop. Dit is niet normaal meer.

  0

  0
 • Theoden King
  8 juni, 2016 - 17:35

  Ole had kennelijk meer kwaliteit dan NAC kon/wilde erkennen. Waarom wordt de trainer van de A1 plotseling assistent in de ere? Deze zag ik niet aankomen..

  0

  0
 • Karel
  8 juni, 2016 - 17:43

  Tjaaaa, dit zijn de gevolgen als de clubleiding volslagen incompetent is!!!

  0

  0
 • Jamie
  8 juni, 2016 - 18:47

  En als Sparta er komend seizoen weer uitvliegt is het ‘zie je nou wel!’.. Top voor die man dat hij deze stap kan maken maar heeft nog geen ervaring op dat niveau. Echt geen zekerheidje die Sparta hier binnenhaalt hoor

  0

  0
 • scheppioni
  8 juni, 2016 - 18:50

  Het wordt nog steeds meer een hels karwei voor Hans Smulders !!
  Die nou blijven zitten die hebben geen keus om naar een andere club te verkassen, logisch van de ene kant, heel NAC heerst onzekerheid troef, op ons als NAC supporter enigszins na, al wordt dat ook steeds minder, waar blijft die ommekeer !?!

  0

  0
 • Heksenketel
  8 juni, 2016 - 19:11

  Volgens mij is de analyse helder: NAC heeft gegokt en verloren. En als je dan onvoldoende een plan achter de rug hebt, dan wordt het heel moeilijk. Dat is de situatie en als ik verantwoordelijk was voor de lange termijn dan zou ik mezelf dat heel zwaar aanrekenen.

  En met de contracten is het precies hetzelfde. Stel je voor dat je speler was afgelopen jaar: Als je een beetje naam had en nergens meer terecht kon dan ging je naar NAC. Leuk salaris en ook nog de mogelijkheid tot éénzijdige ontbinding. Prachtig toch? Als je promoveert blijf je lekker zitten en speel je weer Eredivisie. Als we in de Juup blijven, probeer je ergens anders een betere aanbieding te vinden. Lukt dat niet dan blijf je lekker zitten. Er zit bij spelers geen enkele druk om snel te beslissen.

  Als je dit soort contracten als directie massaal (ik snap best dat je dit een paar keer als bijzondere clausule opneemt) ondertekent, dan neem je onverantwoorde risico’s als het gaat om de toekomst van onze mooie club. Dan laat je het opportunisme regeren en hoor je niet op deze stoel thuis.

  Naar mijn mening wordt het nu vanaf onderop opbouwen en hopen dat het kwartje in de nacompetitie een keer de goede kant opvalt. Gelukkig hebben we Smulders, ik heb veel vertrouwen in deze man!

  0

  0
 • nachoreca
  8 juni, 2016 - 19:12

  Dat heeft geen nieuwswaarde voor mij…sterker…stikt me werkelijk helemaal niks. Lopen toch gruwelijk achter de feiten aan en het niet promoveren gaat desastreuze gevolgen hebben….het is niet anders.

  0

  0
 • Waddinxveen
  8 juni, 2016 - 19:15

  De leegloop is na vandaag compleet. Op dit moment is NAC eigenlijk niets meer dan een lege huls. Vanzelfsprekend heb ik allang een Seizoenskaart voor komend jaar. Maar ik ben wel heel benieuwd wat ik straks voorgeschoteld krijg. Positief gezien: al die bekende namen die voorheen altijd in de zomer binnengehaald werden hebben ons ook niks gebracht…

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  8 juni, 2016 - 19:33

  Ik zeg niet dat het onmogelijk is en ik zeg zeker niet dat de leiding incompetent is. Dit is het gevolg van jarenlang wanbeleid en dat is niet de laatste 2 jaar ontstaan. NAC is uit het rood gekomen en had eigenlijk al jaten geleden gedegradeerd moeten zijn. Dus is het ergens nog knap dat je bijna weer promoveert.

  Maar dat wil niet zeggen dat ik gehoopt dat dat er nog ergens een hoopje mensen zou zijn (zoals Hendriks en Tobiasen) die NAC samen uit het slop zouden trekken.

  Maar zekerheid in carriere is hier belangrijker. Financieel terecht, want er moet brood op de plank. Toch is het jammer.

  0

  0
 • Jamie
  8 juni, 2016 - 19:57

  Heksenketel:

  Geen woord aan toe te voegen! Je slaat de spijker op zijn kop!

  0

  0
 • Toontje
  8 juni, 2016 - 20:02

  Gevolgen van niets te makken hebben…al maanden geleden aangekaart. Ik was realistisch en velen weigeren dat in te zien. Het wordt nog veel erger…leegloop…kleinere selectie….mindere selectie… spelers die wegwillen maar niemand wil ze hebben (kostenpost)…en spelers die wij uiteindelijk krijgen zijn “overblijven”
  Ben benieuwd bij de eerste competitiewedstrijd…lang nog niet compleet

  0

  0
 • Heksenketel
  8 juni, 2016 - 20:13

  Ik snap heel erg goed dat alles op alles is gezet om te promoveren. Maar wat ik echt niet snap, is dat er niet tegelijkertijd aan een plan B is gewerkt. Dat is niet alleen dom en verwijtbaar, dan ben je als directie ook incompetent. We hebben het gvd over een miljoenenbedrijf. Bij elk willekeurig normaal bedrijf zou de directie er uit geflikkerd zijn wegens wanbeleid. Van mij hoeft Justin echt niet weg, want ik snap ook dat dat op dit moment niet slim is. Maar ik ben het eeuwige verschuilen achter een ander en het kutzinnetje “daar ben ik niet voor verantwoordelijk” meer dan zat.

  0

  0
 • RV
  8 juni, 2016 - 20:16

  Natuurlijk zag iedereen met enig verstand en realisme dit wel aankomen.
  Drastisch terug in budget en echt de meest huis tuin en keuken voetballers willen hun vingers niet branden aan NAC. De druk is hoog, de salarissen laag, de kritiek vaak onterecht op de persoon, er is nog geen enkele speler aangetrokken die top JL zou zijn en zelfs met dit lage budget is de verwachting ook komend jaar dat we weer kampioen gaan worden.

  Maar het feit dat over 2-3 weken het seizoen weer voor de deur staat en we nog geen enkele sterkhouder hebben kunnen aantrekken baart me zwaar zorgen.

  0

  0
 • Semsi
  8 juni, 2016 - 20:23

  PPPPPFFFFFFFFFFTTTTTTTTTT, de ballon loopt steeds verder leeg….

  0

  0
 • THE Don
  8 juni, 2016 - 20:50

  Neem onze excuustrainer en penders mee aub!

  0

  0
 • scheppioni
  8 juni, 2016 - 21:02

  Het enigste wat ons NAC nu kan redden is dat er in augustus een team staat dat wil voetballen en spelvreugde uitstraalt, een jaar geleden is gegokt om de selectie nog zo sterk mogelijk te houden met een veel hoger budget dan de andere juup teams wat bleek ons NAC is afgetroefd op teams wat qua kapitaal veel minder waren, maar wel als een team stond te voetballen of het nou uit of thuis was zoals sparta, vvv en de laatste wedstrijden ook go ahead !! En juist dit belangrijk punt gaat ons NAC naar mijn mening met deze staf nog steeds niet terugbrengen en dat is toch echt het eerste vereiste !
  Voorbeelden hoeven we denk ik toch niet meer te noemen, die zijn er voldoende recent of in het verleden !

  0

  0
 • Boz
  8 juni, 2016 - 21:35

  Is iedereen nog steeds zo positief over de man city deal? Want dit is een onderdeel ervan, mensen gaan lopen of speuren naar iets anders als men hoort dat de club zichzelf volledig op de talenten van een andere club gaat richten. Dan krijg je al snel het gevoel dat er binnen de club zelf weinig door groei mogelijkheden.
  Over twee jaar blijkt de deal straks minder rooskleurig en heb je zelf geen aanstormende talenten meer waar je op terugkunt vallen

  0

  0
 • henk
  8 juni, 2016 - 21:42

  De leegloop is vervelend voor mensen die niet goed met onzekerheid om kunnen gaan. Ik vind het een zegen. Het zou pas echt een ramp zijn, als iedereen was gebleven. Dan was er geen ruimte om te investeren en dan was promotie nog moeilijker. Smulders kan nu laten zien dat hij een selectie kan samenstellen waarvan Dijkhuizen een team kan smeden dat kan strijden voor de eerste plaats. Daarvoor krijgt hij nu alle ruimte. Misschien moeten er zelfs nog wat dure jongens vertrekken. Men zal creatief moeten zijn, want voor gemakzuchtig bord-op-schoot scouting is geen gelukkig geen geld.

  0

  0
 • Hans
  8 juni, 2016 - 21:49

  Dat ze Zwaanswijk maar voor de A1 halen!

  0

  0
 • Belga
  8 juni, 2016 - 22:49

  Vertrouwen in Smulders. Bij FC Eindhoven regelde hij contracten zonder noemenswaardige opties. Nu blijkt dat de Lichtstadclub 17 contractspelers ( vanaf seizoen 2015-2016) voor meerdere jaren heeft vastgelegd. Deze spelers verdienen modale JPL-salarissen. ook de Technische Staf blijft samen met Moniz voor jaren intact. Voor komend seizoen komen er 4 contractspelers bij en willen weer meedoen bij de eerste 5.
  Verschil voor Smulders: NAC moet Eindhoven mag promoveren.
  Ik heb vertrouwen in Smulders dat er binnen 3 jaar een ere-divisie waardig NAC promoveert!

  0

  0
 • Fred
  8 juni, 2016 - 22:57

  Ik weet niet meer waar ik mijn positiviteit vandaan moet halen .
  Heb volop vertrouwen in Hans Smulders , maar o wat gaat het een moeilijk karwei worden , het wordt bijna een onmogelijk opgave .
  We gaan nu richting half juni en er is HELEMAAL NIETS duidelijk, geen enkel positief geluid en alleen maar berichten van mensen die weg gaan .
  Op zich geen probleem maar al die berichten over vertrekkers, en dan ook nog vertrekkend uit alle geledingen, maakt het voor potentiële nieuwkomers ook niet aantrekkelijker om voor NAC te kiezen .
  Ik begrijp niet dat er geen enkele interne lobby is om dan maar positief nieuws te maken , tenslotte wordt ook dagelijks negatief nieuws geproduceerd en gepresenteerd in BN de Stem .
  Als je vanmorgen weer dat van Lazic leest , dan staat daar vrij vertaald: ik blijf bij NAC ook al verdien ik maar een schijntje , maar ik kan ergens anders 3 X zo veel verdienen dus wellicht vertrek ik toch .
  Mijn hemel wat kopen wij nu voor dit soort berichtgeving, kom verdomme nu eens met iets concreets , of presenteer dit soort lulkoek zodra daadwerkelijk weer een van die nietsnutten vertrekt .
  Krijg er een beetje tabak van .

  0

  0
 • Fred
  8 juni, 2016 - 23:01

  @ the Don , Penders is inderdaad geen cadeautje en Dijkhuizen zie ik nu ook niet als opbouwtrainer inderdaad .

  0

  0
 • Parel
  8 juni, 2016 - 23:14

  Wat een negativiteit !!
  We praten over trainer A1 en PR man en over spelers die wel of niet weg gaan door hun clausules in contracten , dit zijn dezelfde spelers die 3e zijn geworden in JPL afgelopen seizoen !!! Waarvan 95% vond dat ze winnaarsmentaliteit te kort kwamen en geen team vormden enz
  Veel slechter en minder gaat het niet worden NAC haalt echt wel weer play offs
  Dat er te weinig geld in verhouding niet naar voetbaltak gaat is inderdaad slecht maar ja dat is slecht beleid uit het verleden

  0

  0
 • Zagge
  9 juni, 2016 - 02:01

  Als ze voor het eerste team maar met een evenwichtige selectie komen dan vind ik alles best. Zonder oud NAC spelers en zonder zogenaamde bekende “namen”.

  0

  0
 • Oosterhout3
  9 juni, 2016 - 07:50

  Fred,

  De stem, en dan met name blanco, zoekt altijd slecht.nieuws op!
  Mij is opgevallen … toen hij weg was, schreef de stem ineens een stuk positiever dan wanneer meneertje blanco alles schrijft.
  Ik waarschuw alvast…. einde van die pipo-artikelen is nog lang niet in zicht!

  iedereen wist dat lazic weinig verdiende, kwam als 1 van de laatste(op de open dag) bij de selectie…. het artikel met dat suk mag vertrekken…. tjah, das al 2 jaar zo geloof ik….

  Blanco zou nooit komen met inkomende transfernieuwtjes……, maar vooral wel met spelersverhalen e.d (die al oud nieuws zijn)

  Ik zou zeggen blanco, onderzoek eens wie er wel naar nac komen, en kom niet allemaal maar met uitgeplozen oud nieuws!

  Of hou een intervieuw met hans deelen voor mij part….. kan hij meteen uitleggen hoe hij de club wil verbeteren….. dan sla je meteen 2 vliegen in 1 klap!

  0

  0
 • Nr. 20
  9 juni, 2016 - 08:03

  Als namen worden gedropt is het niet goed. Als er achter de schermen hard wordt gewerkt aan nieuw team zonder berichtgeving voordat het rond komt is het niet goed. Afgelopen jaar meerdere malen op deze site gelezen dat het elftal bezieling en kwaliteit tekort kwam. Nu gaan deze spelers weg of we nemen er afscheid van en is het weer niet goed. Ik denk dat de meeste op deze site even spiegeltje moeten voorhouden
  Hans succes met samenstellen team. Verder zou ik penders naar A1 doen en stevige assistent naar Dijkhuizen! Maar goed we wachten af

  0

  0
 • Barry
  9 juni, 2016 - 08:11

  Mensen maken een trainer van de A1 en de manager communicatie toch iets te belangrijk hoor haha. Het succes van een professionele voetbal club wordt voor 98 procent bepaald door wat er op het veld gebeurd. Oke, op dit moment staan er straks 5 man bij ons op het veld, maar ik zie geen reden tot paniek, in tegendeel. Stel dat we gepromoveerd waren dan waren al die spelers waar we ons dit jaar aan geërgerd hadden gebleven en waren we er op zeker uit gevlogen.
  Heel de voetballerij is op vakantie, denk je dat NAC deze week wel even 20 spelers vast legt in een paar dagen? Dat kost tijd en zal tot na de voorbereiding duren.
  Het niet promoveren was kut, maar ik zie het nu als een nieuwe kans op een mooi seizoen!

  0

  0
 • Dat wel
  9 juni, 2016 - 08:17

  Niks aan de hand. Vrolijk door blijven lopen. Valt jullie nu echt niet op dat de goeie vertrekken en diegene die zouden moeten vertrekken blijven zitten.

  Nog twee weken dan start de training. We hebben 4 spelers. Een RVC zonder voetbalverstand, een AD die eigenlijk een CD is. Een aantal jeugdteams zonder (fatsoenlijke)trainers en voor de jeugd geen keeperstrainer.

  Hoop snel oo een aantal goeie berichten.

  0

  0
 • NAC de Parel
  9 juni, 2016 - 09:12

  Voor degene die constant zeggen dat we een selectie van nog maar 5 man hebben:

  Keepers:
  Sven van der Maaten

  Verdedigers:
  Ronnie Stam
  Donny Gorter (als hij blijft, liever op het middenveld…)
  Luis Pedro
  Jesse van Bezooijen
  Vlatko Lazic
  Micheal Dingsdag
  Bart Meijers
  Kevin van Diermen (moet zijn nieuwe contract nog tekenen?)

  Middenvelders:
  Joey Suk
  Kevin Brands
  Grad Damen (moet zijn nieuwe contract nog tekenen)
  Mounier El Allouchi

  Aanvallers:
  Danny Verbeek
  Sjoerd Ars
  Hakim Borahsasar

  Op dit moment hebben we dus 16 man op de loonlijst staan. Hierbij stroomt er vast nog iets door vanuit de jeugd en komen er nog een aantal man van City. Daarnaast ziet (bijna) iedereen uiteraard een deel liever nog vertrekken, dan dat ze blijven. En mag een deel contractueel gezien nog vertrekken ook. Maar desondanks kunnen we op de eerste training in ieder geval al 8 tegen 8 spelen (met een speler in de goal haha).

  Ik heb er alle vertrouwen in dat Smulders een waardig elftal kan smeden. Maar dat je nu nog 16 man hebt (met een aantal grootverdieners) met een budget van zon 1,5 miljoen. Snap ik ook dat hij op dit moment nog niet heel veel kan…

  0

  0
 • Toontje
  9 juni, 2016 - 10:35

  Als die “grootverdieners” niet weggaan (wie zit er op te wachten?) kan Smulders helemaal niks…..alleen afwachten want er is niets te besteden. Als sommigen niet vertrekken en dat zie ik ervan komen komt er ook niemand bij..!

  0

  0
 • Ki Utsuri
  9 juni, 2016 - 11:29

  @NAC de parel:

  Voeg daar Gino Demon en Feyo Glim maar aan toe. Deze twee spelers zijn vanuit de A1 naar de selectie overgeheveld (bron: destem).

  0

  0
 • Toontje
  9 juni, 2016 - 12:51

  Unal terug…dat is lang niet zeker!!! Waarschijnlijk niet…of hij gaat eind augustus na de voorbereiding alsnog weg…dat kan ook nog

  0

  0
 • Hugo
  9 juni, 2016 - 15:46

  Maar eusj. NAC bestaat nog. Op naar een nieuw seizoen ‘drinking beer and screaming pussy’ HUP NAC!

  0

  0