Go to Top

Trainingscomplex Zundert op de schop

Trainingscomplex Zundert op de schop

Waar NAC ieder jaar al vier tot zes huurlingen krijgt van Manchester City, blijven de Engelsen ook niet achter op gebied van investeringen in onze club. Het trainingscomplex in Zundert wordt vernieuwd. City gaat er voor zorgen dat de faciliteiten in Zundert er flink op vooruit gaan.

Onder meer het krachthonk zal er op vooruit gaan. Alles wordt moderner, beter en in het kader gesteld van optimale verbetering. Zelfs de keuken, waar er elke dag verse maaltijden worden bereidt voor de spelers, zal een metamorfose ondergaan. Ook wordt er gekeken wat er gedaan kan worden in de wintermaanden wanneer de velden slecht tot niet bespeelbaar zijn in Zundert. Dit alles zal worden betaalt door de City Football Group, waar NAC onder meer ieder jaar € 200.000 van krijgt.

Verder gaat het gerucht, wat volgens BN De Stem ‘een logische vervolgstap’ zou zijn, dat er binnen nu en afzienbare tijd een deel van de aandelen van NAC overgenomen gaan worden door een derde partij die banden heeft met de Engelse grootmacht. Dit zou betekenen dat NAC dan écht een satellietclub wordt van City en we een vergelijkbaar scenario krijgen als dat van Vitesse. Of dit ook echt allemaal gaat gebeuren is dus niet zeker.

Bron: B-Side Rats, BN De Stem

77 Reacties op "Trainingscomplex Zundert op de schop"

 • NACBredaHB
  16 maart, 2017 - 08:54

  Trainingscomplex mag je zeker verbeteren om de City spelers een goede training te geven maar blijf alstublieft van onze club af!!

  27

  10
 • Wanny
  16 maart, 2017 - 08:59

  Als je de club kapot wil maken moet je vooral de aandelen gaan verkopen aan een andere club. Dan ben je zo je supporters kwijt.

  15

  25
 • BATI
  16 maart, 2017 - 09:03

  We kunnen wel blijven roepen dat we geen (buitenlandse) investeerders willen maar de realiteit is dat we jaar na jaar verder wegzakken. De vaste kosten blijven hetzelfde maar de inkomsten worden steeds minder jaar na jaar. Nu zitten er nog dik 10.000 mensen op de tribunes maar wie kent er tegenwoordig geen mensen die steeds vaker een wedstrijdje overslaan omdat het gewoon niet om aan te gluren is. En ook kwa spanning is het niks. Voor het 2e jaar op rij zijn we eigenlijk begin februari al klaar met de competitie.

  En voor iedereen die roept dat ze zsm moeten stoppen met City vanwege de spelers die ze nu hebben….. Als Brands die bal tegen W2 15cm verder naar links had geschoten waren we nu dik tevreden geweest denk met spelers als Unal en Celina en Garcia…..

  118

  7
 • Rbull
  16 maart, 2017 - 09:07

  NAC is NAC. Ongeacht wie uiteindelijk de club in “handen” heeft. We kunnen er allemaal wat van vinden, maar City neemt wel de moeite om de ontwikkeling van NAC.

  Om uiteindelijk sterker terug te komen en misschien nog een rol van betekenis te kunnen spelen in een divisie hoger is het misschien niet zo slecht. Ze gaan tenminste niet over 1 nacht ijs.

  68

  5
 • 7Hills
  16 maart, 2017 - 09:09

  De dag die je wist dat zou komen is dan nu toch hier….

  NAC is al jaren in handen van 21 “eigenaars” dus als de aandelen overgaan in 1 zeeeeer vermogende eigenaar wellicht nog niet eens zo slecht. Je creëert in ieder geval een hoop meer rust op de achtergrond dan dat er nu is. Tevens kun je er vanuit gaan dat als NAC ergens geld tekort komt dit aangevuld zal worden, dus zal de club financieel een stuk stabieler worden.

  Het grote gevaar is natuurlijk in hoeverre NAC nog baas blijft in eigen huis. Alles moet goed afgetimmerd worden qua clubcultuur zodat NAC niet haar ziel aan de duivel verkoopt en we over 2 jaar in het lichtblauw spelen o.i.d. Aan de andere kant, NAC is geen zelfstandige club meer maar in handen van derden. Men heeft de mond vol over clubs die in handen zijn van buitenlandse investeerders, NAC is allang in handen van binnenlandse investeerders. Dus het kwaad is al geschied. Op papier zou het een goede ontwikkeling kunnen zijn, maar dat dachten we ook van de “leen-spelers” die we zouden krijgen van City en dat valt grotendeels ook tegen.

  Aan de andere kant, de bron is de heer Y. Blanco van BN de Stemmingmakerij….nuff said

  14

  5
 • A.Arveladze
  16 maart, 2017 - 09:11

  Ben ook niet de grootste fan van deze constructie, maar na heel veel jaren financiële ellende enzo geeft dit ook wel een soort van rust. NAC is echt wel eigenwijs genoeg om zich niet volledig om te toveren tot een City 2.

  26

  3
 • Zand in je ogen
  16 maart, 2017 - 09:21

  Investeren in het trainingscomplex is natuurlijk top, maar voor niks gaat de zon op. ManCity is geen Sinterklaas die zomaar een zak geld naar Breda vliegt omdat NAC zo’n mooie club is. Ik volg dit hele verhaal met gemengde gevoelens. Je kan er namelijk niet zomaar uit stappen als je al zo ver bent. Het contact met ManCity was volgens mij voor 5 jaar aangegaan. Als ze nu een deel van de aandelen overnemen zit je er helemaal aan vast.

  Tsja, de laatste jaren was het ook niks, maar of dit goed is … Gelukkig heeft die sjeik bij City wel aangetoond geen eendagsvlieg te zijn (zoals die rare Chinees in Den Haag). Die sjeiks hebben poen genoeg, en zijn zo eergevoelig dat ze, hopelijk, ook van dit project wat moois willen maken.

  Als ze echt wat met NAC willen dan zullen we snel naar de ere moeten. Hopelijk sturen ze komende zomer wel een paar echte talenten, elk jaar Juup is een verloren jaar namelijk, voor alle partijen.

  18

  2
 • nacman
  16 maart, 2017 - 09:22

  eindelijk als dit klopt dan zal nac snel een topclub gaan worden
  dit is wereldnieuws

  14

  8
 • Tristan
  16 maart, 2017 - 09:24

  @BATI

  Nee, als Brands die bal er in had geschoten hadden we City nog minder nodig gehad…

  9

  25
 • NAC!!
  16 maart, 2017 - 09:25

  Eerlijk gezegd, eindelijk…. nac is elk jaar meer zinkende, op deze manier kunnen we bij gedeelte overname betere spelers krijgen en naar de ere gaan. Of we volgen het senario als antwerp fc 13 jaar voor promotie. Dit nac is zinkende en de tekorten gaan zich zo opstapelen. NAC is NAC maar ik hunker ook toch terug naar de tijden dat we iedereen pijn konden doen in de ere..

  Kleinere clubs kunnen dezer tijden moeilijk anders overleven..

  Als het snel gaat hebben we volgend jaar misschien al betere spelers om voor promotie mee te strijden

  17

  2
 • peterke
  16 maart, 2017 - 09:36

  Ongelooflijk dom en onnodig om NAC te verkopen aan een andere partij/club.

  NAC heeft absoluut bestaansrecht als zelfstandige club op het hoogste niveau, als je maar het juiste sportieve en financiële beleid voert. Ik kijk dan toch met respect naar een club als VVV. Met de 7e spelersbegroting van de Jupiler League kampioen worden ( ik geloof dat ze circa 1.2 miljoen aan totale salariskosten betalen). Ze hebben drie jaar gebouwd aan hun team, en alleen voor Seuntjens hebben ze een bedrag betaald ( circa 65.000)…. Het kan dus wel, en dit is voor mij ook het bewijs hoe het zou moeten. Als je elk jaar een half elftal aan huurlingen moet inpassen, vaak nog jong en uit een ander land, is dat niet de juiste manier wat mij betreft.
  VVV scout zelf zijn spelers, en NAC is overgeleverd aan de grillen van City, je moet maar afwachten welke spelers je krijgt toegewezen. Je moet dan maar afwachten wat het niveau is en of desbetreffende huurling qua karakter etc bij onze club past. En daar zit het verschil tussen een nr 1 positie van VVV en een nr 8 positie van onze club.

  18

  28
 • Brutus
  16 maart, 2017 - 09:37

  Wa motte we met een keuken en krachthonk dit dat
  Zorg gewoon dat de beste spelers hierheen komen zodat we uit deze kit competitie weg zijn
  De bezoekers aantallen gaan omlaag het geld gaat na nog 1 jaar Juup weer omlaag
  Daar word niemand wijzer van

  2

  32
 • Kinderkaartje
  16 maart, 2017 - 09:43

  Ik heb bijzonder gemengde gevoelens bij dit nieuws.

  City doet dit niet voor niets, en zal hier zeker iets voor terug eisen. Inspraak, eigendom, macht.

  Als het betekent dat City op de achtergrond opereert en meehelpt onze club sportief en financieel gezond te maken, terwijl ze hier spelers laat rijpen en in de etalage zet, vind ik het prima. Zeker als deze spelers echt iets bijdragen in de prestaties van de club.

  Als het betekent dat we overgeleverd zijn aan een of andere mafklapper met teveel olie dollars die hier wel even komt bepalen hoe het allemaal moet, dan vind ik dit uiterst zorgelijk. Zeker als het betekent dat we een handelshuis worden, waar eigen spelers (uit Nederland, niet eens zozeer eigen opleiding) geen kans meer krijgen

  Ik kijk het dus wantrouwend aan. Ik het recente verleden heb ik te vaak gedacht, het komt wel goed, maar tot nu toe heb ik op dat vlak helaas nog weinig gelijk gekregen.

  3

  3
 • 7Hills
  16 maart, 2017 - 09:45

  @peterke

  Mooie woorden maar NAC ís al verkocht aan een andere partij en al geen zelfstandige club meer.

  We zijn in handen van 21 fans/investeerders die elkaar achter de schermen de tent uitvechten, en nimmer op 1 lijn zitten hoe NAC nu verder te helpen. Daardoor laten ze Goetzee maar een beetje aanmodderen met de middelen die hem beschikbaar zijn, laten hem roeien met anderhalve roeispaan.

  Let wel, zonder deze “investeerders” was er nu al geen NAC meer geweest dus we mogen ze dankbaar zijn. Het zijn natuurlijk ook geen echte investeerders, maar schuldeisers die om de club te redden hun schulden omgezet hebben zien worden in aandelen waardoor ze nu tegen wil en dank “eigenaren” zijn van de club.
  Het is nooit hun intentie geweest, en zijn daardoor ook echt niet van plan om te investeren in de club. Ze zitten er alleen om hun eigen centen te bewaken.

  Als de aandelen overgaan in een partij die wel een plan van aanpak heeft, gaat investeren in de club en ons vooruit wil helpen hoeft het niet verkeerd uit te pakken. Zolang we maar niet de kant van Vitesse opgaan, jaarlijks standaard 10 miljoen meer uitgeven dan er binnenkomt. Het moet een gezonde club blijven die met een gezond beleid zelfstandig zou kunnen overleven met een eigen identiteit. Zolang aan die voorwaarde voldaan kan worden zou dit een mooie toekomst voor NAC in kunnen luiden.

  23

  0
 • nacman
  16 maart, 2017 - 09:58

  wat zou het mooier zijn als er straks een groot aandeelhouder is wel of niet verbonden aan city die bereidt is grootte bedragen geld in NAC te pompen om ze naar het niveau van een top club te breng niveau ajax feijnoord psv.
  dat zou dan betekenen goeie spelers mooi voetbal Europees nooit meer jup league.
  dit is toch de ultieme droom van iedere NAC supporter of willen jullie nog jaren aan modderen of erger failliet gaan .
  dacht het niet dus rijke aandeelhouder welkom

  26

  4
 • nachoreca1
  16 maart, 2017 - 10:00

  Ga er maar van uit dat dit gaat gebeuren. Gaat om keiharde euro’s en alle financiers hebben liever nog vandaag dan morgen hun geld terug. Bij vitesse zujn ze iig gewaarborgd van aardig voetbal en eredivisie…..kunnen wij niet zeggen….

  14

  0
 • Kinderkaartje
  16 maart, 2017 - 10:01

  @Brutus

  Ik mag hopen dat je een grapje maakt, maar volgens mij ben je serieus?

  Iets met randvoorwaarden? Beginnen bij de basis? Lange termijn beleid? “Topsport klimaat”?

  Gaat er een belletje rinkelen?

  Zo nee, prettige wedstrijd.

  13

  2
 • H.V.M.
  16 maart, 2017 - 10:21

  We staan met NAC voor een belangrijke keuze!
  Gaan we met NAC de komende jaren een onbeduidende rol in de Juup spelen of kiezen we voor (gedeeltelijke) overname?

  Geen promotie betekent op termijn dat we zeker zullen wegkwijnen in die afschuwelijke Jupilerdivisie.
  Minder Fans, minder inkomsten op alle vlakken.
  Uiteindelijk zullen we een langzame dood sterven!
  Er moet dus iets gebeuren om dit laatste te voorkomen.

  44

  0
 • hansiehansie
  16 maart, 2017 - 10:23

  Goed artikel weer van destem. Nul onderlegt, geen bronnen gewoon een artikel geschreven op basis van onderbuik gevoel. Sterker nog, de auteur(s) heeft zich niet eens durven te identificeren met het artikel aangezien hij als “de redactie” wordt vermeldt.

  Alles wat er in staat wat over samenwerking gaat was al lang bekend en is door NAC zelf bekent gemaakt. Dit is geen onderzoeksjournalistiek van een redactie, dit is een opsomming van gebeurtenissen die door NAC zelf bekend zijn gemaakt en een daar aan gelieerde conclusie.

  8

  2
 • Bredafun
  16 maart, 2017 - 10:25

  Wat boeit het wie t baasje wordt van nac? Juist helemaal niets. Wat merkt dr supporter hiervan, ook niets. Dus als dit nac er alleen maar beter van kan worden, dan zeg ik doen! Zoals t nu al jaren ga is t steeds maar bergafwaarts. T wordt tojd voor n totaal nieuw NAC anno 2017.

  9

  3
 • Lejad
  16 maart, 2017 - 10:26

  Geweldig nieuws! Kom er maar in! En rap een beetje! Maakt mij geen kut uit wie de baas is! Als het maar beter wordt als dit! Nog slechter zou in mijn ogen echt niet kunnen bij een eventuele overname

  9

  4
 • Judge M.
  16 maart, 2017 - 10:29

  Dan zal de prijs van de seizoenkaarten er ook niet goedkoper op gaan worden, schat ik zo…

  Hadden we niet beter door Monaco overgenomen kunnen worden? ;-)

  2

  5
 • Michiel
  16 maart, 2017 - 10:34

  Ik denk dat het op een gegeven moment noodzaak wordt om te verkopen aan een vermogende (buitenlandse) investeerder. De huidige aandeelhouders willen het liefst van de club af en financieel wordt het steeds penibeler, zeker als promotie uitblijft.

  Of je daar blij mee mag zijn, is een tweede. Sportief gezien wel: het zal beter gaan als er meer geld in de club kan worden gestopt. Maar het hangt helemaal af van de voorwaarden waaronder wordt verkocht. Bij Vitesse hebben ze volgens mij al jaren teruglopende bezoekersaantallen. Mensen voelen zich niet verbonden meer met een club die feitelijk gewoon Chelsea 2 is. Als het de kant opgaat dat 80-100% van het elftal buitenlandse spelers is en Engels de voertaal wordt, zullen veel fans de feeling met de club verliezen.

  Als daarentegen de inbreng van buitenlandse huurspelers beperkt wordt en er juist veel aandacht komt voor ontwikkeling van lokaal talent door fors te investeren in de jeugdopleiding en trainingsfaciliteiten, zou het goed kunnen werken. Maar dat zal lastig zijn om door te voeren en is misschien wishful thinking. Als er nu niet zoveel huurspelers zouden rondlopen, zouden jongens als Bart Meijers, Gino Demon, Grad Damen, Jesse van Bezooijen en Bodi Brusselers al veel eerder de kans hebben gekregen. Als je verkoopt aan een buitenlandse club, is het risico dat deze jongens al helemaal geen enkele kans meer krijgen en dat je louter een satellietclub wordt waar City een volledig elftal van zijn jeugdspelers op kan stellen.

  2

  0
 • D.kocx
  16 maart, 2017 - 10:38

  Ik kan me nog herinneren dat de aandeelhouders niet alle aandelen hebben toch? Voor 49% is toch in handen van de aandeelhouders omdat zo nooit 1 persoon/organisatie een meerderheids belang kan krijgen? Als dit het geval is dan mag MC best de aandelen overnemen van de aandeelhouders. Niet dat ik niet tevreden ben met deze mensen in tegen deel zelfs maar MC heeft toch net iets meer voetbal now how en de meeste aandeelhouders denk. Maar goed laten we eerst maar eens even kijken hoe het gaat lopen misschien gebeurd er wel niks.

  0

  0
 • signase
  16 maart, 2017 - 11:12

  Investeren in Zunderello… Klinkt als een professionaliseringsslag. Benieuwd wat dit voor de technische staf en de directie gaat betekenen. Zou City ook op dit gebied eisen gaan stellen? Lijkt me wel, anders ga je niet 2 ton in een trainingsfaciliteit gooien. NAC gaat dus straks opleiden voor City, niets meer, niets minder. Grote vraag is: gaat dat in Ere of in Juup gebeuren?

  5

  0
 • Jf
  16 maart, 2017 - 11:12

  NAC is een club die zoals diverse andere in potentie eredivisie clubs geen bestaansrecht meer heeft over 20 jaar. Door de grote drie wordt het moeilijk om een fatsoenlijk elftal op de been te krijgen. City heeft een stabiele eigenaar en kan ervoor zorgen dat jonge spelers straks voor nac kiezen in plaats van de drie. Je moet realistisch blijven. In de huidige tijd is het moeilijk iets te bieden. Hebben we een talent dan gaat deze voor een paar centen extra naar psv. Met de hulp van een externe kan je spelers straks iets bieden.

  5

  2
 • BredaParel
  16 maart, 2017 - 11:20

  Verbetering is altijd goed. Als ManCity dat wil, is het goed. Het is geen nalatige Chinees die ons laat degraderen in ieder geval. Of een inhalige Rus met doodsbedreigingen

  5

  1
 • Willemf5
  16 maart, 2017 - 11:32

  Trainingscomplex hoort in Breda, niet op een afgelegen weiland tegen Bels aan. Dit is een van de idiote erfenissen van Theo, kappen met die zooi. Wanneer je nu weer in Zundert gaat investeren, zit je er weer tig-jaar aan vast. Dikke ellende!!!

  2

  12
 • TheBeek
  16 maart, 2017 - 11:35

  Liever vandaag nog dan morgen een investeerder!

  Dat is of je het nou leuk vind of niet gewoon de toekomst van het voetbal.

  Zonder geld geen eredivisie!

  10

  2
 • Nacco
  16 maart, 2017 - 11:39

  Het erge is dat deze leiding de club heeft laten afglijden naar de krochten van de Juup zodat 80% van de reaguurders het nog een logische stap vindt ook !!! Hoe triest.

  15

  12
 • Oldskool
  16 maart, 2017 - 11:56

  Die 200K en Zundert zat al in de 1e deal. Aandelen hadden ze toen ook kunnen doen op deze manier en hebben ze niet gedaan.

  Ben benieuwd waar bndestem deze info vandaan haalt.

  @ peterke

  Hoelang denk jij dat vvv het volhoudt in de ere? Zij hoeven niet. NAC moet. Al hoop ik toch echt dat NAC niet verkocht wordt. Er is geen weg terug….

  4

  2
 • Ouwe Spionkop
  16 maart, 2017 - 12:06

  Even een misverstand ophelderen. Helaas worden we nu niet overgenomen door een rijke investeerder maar door Man City. Die gaan de aandeelhouders uitkopen en van NAC hun opleidingsinstelling maken van spelers tussen de 18 en 20. Ze zullen 1 jaar bij NAC spelen en dan weer naar City gaan. Dus krijgen jongens als bv een Meijers in de toekomst nog minder kans door te breken omdat City het echt voor het zeggen krijgt!
  Dan heb ik toch liever een echte investeerder!

  7

  5
 • Kinderkaartje
  16 maart, 2017 - 12:08

  Willemf5

  Waarom hoort een trainingscomplex in Breda? Zinloos sentimenteel gemiep.
  Zunderello is niet voor niets genoemd naar Milanello, het complex van AC Milan dat 50 km van Milan ligt.

  Dan doet NAC het heel bescheiden met 15Km.
  Zie echt het probleem niet.

  20

  0
 • Arie
  16 maart, 2017 - 12:10

  Ook al is het in zekere zin lood om oud ijzer, al smijt Monaco nauwelijks meer met geld wat er niet is na vele lucratieve verkopen (Martial, James, Kondogbia etc.), ik gniffelde gister toch in mijn vuistje toen City eruit vloog.

  3

  7
 • G00Ser
  16 maart, 2017 - 12:10

  @Ouwe Spionkop

  Ik vind “ophelderen” en “stemmingmakerij” twee verschillende dingen, of heb jij de plannen van Man City gezien omtrent NAC Breda?

  4

  2
 • buurman
  16 maart, 2017 - 12:26

  Je kunt hier geen zinnig woord over zeggen. Hoeveel gaat die MC investeerder voor die aandelen betalen en wordt het een meerderheidsaandeel ? Wat wil men gaan doen als men aandeelhouder is; investeren in de spelersgroep bv.
  Krijgt men ook bestuurlijke macht door bv. een plaats in de RvC. Gaat men garanties geven dat de identiteit (wat dat ook is) van NAC behouden blijft en is er bv. bereidheid is om met supporters samen te werken etc.

  Dat MC uit zijn pijp zou komen zat er dik in en is niet verassend. Maar alles hangt af van de doelstellingen, afspraken en randvoorwaarden waaronder een en ander gaat gebeuren.

  Wat ook mee speelt is dat we er met de huidige financiers nooit gaan komen, laten we daar eerlijk over zijn. Ik kraak die mensen totaal niet af (ze hebben NAC overeind gehouden met de supporters en sponsors), maar het zijn kredietboeren die geen enkele visie hebben waar ze met NAC naar toe willen. Sterker nog ze willen nergens naar toe als dat een behoorlijke investering kost, ze willen het liefst hun geldz.s.m. terug. Dat loopt vroeg of wat later zeker fout als dan ook de supporters/sponsors niets doen of niets kunnen/mogen doen.

  Ik denk dat we nu 1 ding moeten doen, als supporters ; eisen dat we tijdig worden geïnformeerd zodat we niet voor voldongen feiten komen te staan.

  Ik ben er niet gerust en mijn heimwee naar het vroegere NAC wordt steeds groter. Ik realiseer me echter dat veranderingen niet te vermijden zijn. Voor jonge supporters is dit makkelijker te behappen dan de oude garde.

  11

  0
 • Zagge
  16 maart, 2017 - 12:35

  Nac is de supporters en als het zo doorgaat blijft daarvan en de sfeer ook niet veel van over. Neem de boel maar over en zo snel mogelijk terug naar de eredivisie dan maken wij wel weer herrie

  9

  2
 • Kipiani
  16 maart, 2017 - 12:40

  Als Peek en Vreijsen hun werk zo’n 25 jaar geleden met de gemeente Breda goed, zakelijk en met visie gedaan hadden, dan hadden we nu alles bij de hand: velden, de jeugd, een stadion, trainings accommodatie met kantine en ………KAPITAAL. Dat laatste (geld) normaal gesproken dan, want met het NAC DNA weet je nooit hou het gegaan zou zijn. Maar dat de bron van alle hedendaagse ellende daar en toen begonnen is (met het stadion en anderhalf veld voor de jeugd en trainingen) is klip en klaar. Dat hebben de Bredanaars zelf gedaan en niet iemand van buiten zoals Schollen, Oltmans, Marcel Koning of weet ik wie niet allemaal.

  11

  0
 • Jeroen
  16 maart, 2017 - 12:45

  lekker die mommers:

  Vitesse verkocht aan Chelsea
  NAC verkocht aan City
  Fortuna verkocht aan een of andere Turk.

  Kerkhof heeft die man achtergelaten

  8

  8
 • pier
  16 maart, 2017 - 13:00

  Ik vraag me sterk af of de aandeelhouders van NAC snel hun geld terug willen. Het zijn allemaal NACcers en geen mensen die snel wat knaken wilden verdienen. Ze zitten allemaal iedere wedstrijd op de tribune voor hun club. Ik gruwel bij de gedachte dat Manchester hier de baas is, zou zijn. Bij Manchester City zitten er ook heel veel mensen die walgen van hun ouwe volksclub en die komen echt niet meer ondanks dat ze meer kans hebben om hoog te eindigen. Ik heb liever een ouwe volksclub uit mijn stad dan een poenerige satellietclub met de grillen en nukken van een ziel, enkele zielen die alleen maar aan geld denken en uit eigenbelang handel en werkelijk geen ene moer met NAC of Breda hebben. Nee das gaaf

  5

  6
 • Willemf5
  16 maart, 2017 - 13:12

  @kinderkaartje
  Er dient getraind te worden op een complex dat toegankelijk en aantrekkelijk is voor supporters uit de gehele omgeving. Ook samen met de jeugd op één complex waardoor de club eenheid uitdraagt en die mennekes kunnen dromen van het eerste. Het zou echt niet erg zijn wanneer dit complex op Prinsenbeek of Teteringen zou staan (het liefst natuurlijk onder de rook van het stadion), maar Zundert is echt zot.

  Het is echt van de gekken dat we dit allemaal normaal zijn gaan vinden…

  6

  4
 • RaraNAC
  16 maart, 2017 - 13:15

  Ik snap niet dat mensen ineens met de top mee willen doen.
  ik zie werkelijk geen voordeel in zo’n deal. Ik modder liever nog 5jaar in de Jupiler league om weer sterker terug te komen. Dit is NAC, zo gaat het al jaren. De jaren 80 worden inmiddels ook al geromantiseerd met 2000 man op de tribune. Dat hebben we toch ook overleefd?

  Nu op de blaren zitten, om straks als een stabiele middenmoter terug te komen.
  Met succes komt ook een ander slag mensen naar de club, dat zijn niet de mensen die NAC groot hebben gemaakt.
  Ik snap dat in het moderne voetbal alles om geld gaat. Maar je identiteit gooi je zo wel te grabbel. Wij kunnen in de toekomst zonder investeerder echt wel meedraaien. Potentie is er, nu nog even geduld…

  4

  16
 • zagge
  16 maart, 2017 - 13:23

  @RaraNAC

  de voetbalwereld steekt momenteel wel even anders in elkaar dan in de jaren 80 he..????
  In de toekomst zonder investeerder meedraaien.. we houden het hoofd nu net boven water door investeerders…

  Goetzee was duidelijk. Hij had niet verwacht dat NAC de begroting voor nog een jaar Juup rond zou krijgen, daarom werd er vorig competitiejaar als op gezet om direct te promoveren. Gelukkig is NAC nog niet omgevallen nog niet..

  11

  1
 • Fritske d'n Olifant
  16 maart, 2017 - 13:27

  Ik kijk liever nog 6 jaar naar wedstrijden met wat regionale jeugd tegen pak-em-beet Telstar, Eindhoven en Top Oss dan dat wij met een glimmend trainingscomplex en 7 passanten van City in de selectie ergens onderaan in de ere bungelen. Ik heb op zich niet zoveel tegen de deal met City zoals die er nu is maar als daar tegenover staat dat binnen een paar jaar (een deel van) de club in hun handen komt dan haak ik af in het steunen van dit beleid. De beleidsbepalers binnen de club moeten zich beseffen dat NAC alle decennia draait op haar trouwe supporters en gulle locale sponsoren. Zonder hen was NAC 15 jaar geleden al dood en begraven. En als er dan geïnvesteerd wordt, dan liever in een complex voor de jeugd en in de ontwikkeling en scouting van jeugdspelers.

  2

  9
 • RV
  16 maart, 2017 - 13:31

  Ik geloof er ook niet zo in dat de supporters weg lopen als er nu een nieuwe investeerder komt.
  In Engeland is men er ook al aan gewend en de supporters zijn nog steeds even trouw en fanatiek.

  Het liefst heb ik een investeerder uit de eigen regio die bereid is zijn hart voor NAC te laten gelden, maar die zijn er blijkbaar niet en/of de huidige mensen die er zitten hebben niet het juiste netwerk om deze investeerders te vinden.

  Maar goed, blijven hangen in nostalgie en clubtradities is niet meer van deze tijd.
  Het NAC zoals het vroeger was is toch al lang overleden en sterker nog, het is tot een triest dieptepunt gedaald. Ook op de tribunes is er niets meer wat mij nog herinnert aan het oude NAC. Supporters zijn niet kritisch meer maar ondergaan het, wedstrijden worden niet meer met het mes tussen de tanden gespeeld maar we staan naar 11 kinderen te kijken, etc. Bezoekersaantallen zijn nog steeds prima hoor, maar voor hoe lang? Gaan de supporters het zo nog 2 jaar volhouden? Zelfs de oude fanatieke garde haakt nu regelmatig af en slaat toch gemiddeld een paar keer per jaar een wedstrijd over. Ik neem het ze absoluut niet kwalijk.

  Vroeger moesten we naar NAC en wilden we er bij zijn, nu gaan we gewoon naar NAC.

  De manier waarop we nu bezig zijn is krankzinnig, van een laag niveau en we beschikken niet over de juiste mensen op de juiste plaats. Ik geloof best dat Goetzee goed werk levert maar puin ruimen, bezuinigen en in kosten snijden kan haast iedereen. Als je vooruit wilt heb je geld nodig en iemand met een echte visie. Iemand die niet alleen het woord visie en proces in zijn mond neemt maar die er ook echt iets mee doet. Een visie kunnen we allemaal bedenken, maar we moeten wel de juiste mensen hebben om het juiste uit te voeren.

  Een visie voor zowel de korte termijn als de lange termijn.
  Om op lange termijn überhaupt levensvatbaar te zijn moet je op korte termijn de goede keuzes maken.

  Om deze reden neem ik het Goetzee en Smulders dan ook zeer kwalijk dat ze met 1.6 miljoen niet in staat zijn geweest een evenwichtige selectie samen te stellen. Volgend jaar wéér terug in budget met hele dure gasten op de loonlijst met lange contracten.

  Wéér een jaar met nog mindere spelers dan nu.
  Hoe kun je dat verantwoorden naar de achterban als je relatief zoveel geld te besteden hebt?

  23

  1
 • Bart
  16 maart, 2017 - 13:36

  Ik blijf m’n clubje altijd steunen!💪🏽

  4

  1
 • S.HB.NAC
  16 maart, 2017 - 13:41

  NAC heeft dit gewoon nodig jongens. De voetbalwereld met succes is niet meer zo als vroeger. Vroeger kon alles nog met jeugdspelers etc maar die tijden zijn klaar. Willen we dan dat het de komende jaren steeds slechter gaat, er minder mensen komen, we zo nog minder geld hebben totdat we failliet zijn? Nee, er moet gewoon iets gebeuren zodat ons stadion ook vol blijft en de sfeer aanwezig blijft. Ook in Manchester wonen jongens die met het mes tussen de tanden willen spelen. Eigen identiteit in de vorm van onze clubkleuren, de stad, het bier en de gezelligheid zal altijd wel blijven. Maar dit kan niet zonder investeringen.

  5

  2
 • die ne gast
  16 maart, 2017 - 13:42

  Voor niets gaat de zon op. Als ManCity investeert in het trainingscomplex dan betekent dat waarschijnlijk dat de ManCity-huurlingen nog meer gegarandeerde minuten moeten maken?

  Ik hoop toch echt dat ManCity geen aandelen gaat kopen. Hun prioriteit is en blijft ManCity en zal nooit NAC worden. Dan liever onze eigen aandeelhouders houden. Dat ze elkaar de tent uitvechten en er altijd gezeur is over geld hoort toch ook gewoon bij de NAC-cultuur?

  Liever onafhankelijk in de Juup, dan een satellietclub in de Eredivisie!

  2

  6
 • TpT
  16 maart, 2017 - 13:42

  Ik zie NAC toch liever de kant van Heerenveen, Groningen of AZ op gaan dan ADO of Vitesse eerlijk gezegd.

  Maar eerlijk is eerlijk, sinds de 21 aandeelhouders erin zijn gestapt weet je dat ze vroeg of laat de club willen verkopen en dat de kans dus groot is dat er een Rus, Arabier of Chinees komt aankloppen die op zoek is naar een koopje.

  5

  0
 • De Lange
  16 maart, 2017 - 13:45

  Op de korte termijn heb je denk ik 3 mogelijkheden :
  – Je moddert aan zoals nu, op eigen kracht,met het risico dat je nog verder achterboert dat je failliet gaat.
  – een grote investeerder ,die niet zoveel heeft met voetbal neemt ons over,zeg maar als zijn speeltje,waardoor je indentiteit helemaal verloren gaat.
  – een club als MC investeert in je, mensen die veel verstand van voetbal hebben gaan proberen belangrijke zaken te verbeteren , wat hopelijk op langeren termijn zijn vruchten af zal werpen.

  Zou dan niet het probleem zien dat er mensen wegblijven of afhaken, die Engelsen zijn zo gek nog niet.
  Vitesse is in de problemen gekomen inderdaad door die buitenlander ,niet door Chelsea. Bungelden afgelopen jaar ook op het randje met 30 miljoen verlies .

  4

  0
 • Praatpapegaai
  16 maart, 2017 - 14:10

  NAC is vooral interessant voor MC omdat we een systeem voetballen wat ze graag bij hun eigen ploeg ook zien. Ze willen dat jongens van 18 jaar vaak spelen op een hoger niveau dan de jeugdcompetities in Engeland aangezien ze geen Man City B in Engeland kunnen laten spelen door de vele sterke divisies onder de PL. Bij NAC krijgen jonge jongens wel de kans en kunnen ze zich prima ontwikkelen. NAC is dus zeer aantrekkelijk om te gebruiken voor jong talent. Of aandelen dan zo aantrekkelijk zijn? Constructie hoe die nu staat is natuurlijk al heel voordelig voor beide partijen. Waarom daarin wisselen?

  1

  1
 • Bertus-89
  16 maart, 2017 - 15:57

  de club is al van investeeerders. Laat city maar komen met zakken geld en vernieuwing. Het is jammer maar als je wilt aanhaken in het moderne voetbal is er geen andere keus.

  Iedere week kutvoetbal is iedereen ook wel klaar mee denk ik.

  8

  1
 • Jamack
  16 maart, 2017 - 16:30

  Het gros van de reacties hier gaat er van uit dat de belangen van NAC en MC tegengesteld zijn. Ik zie dat niet zo. MC heeft belang bij een goede ontwikkeling van hun spelers die, als ze doorbreken, op een niveau gaan spelen dat voor NAC niet onbereikbaar is. NAC heeft er belang bij op een passend niveau te spelen (dus in de eredivisie). MC helpt ons daarbij. Niks tegengestelde belangen, maar belangen in elkaars verlengde die voor beide partijen lucratief is /kan zijn.

  1

  1
 • Jamack
  16 maart, 2017 - 16:31

  Het niveau dat voor NAC niet bereikbaar is, bedoel ik.

  0

  0
 • signase
  16 maart, 2017 - 16:36

  @Praatpapegaai:

  ‘NAC is vooral interessant voor MC omdat we een systeem voetballen wat ze graag bij hun eigen ploeg ook zien’

  Interessante opmerking. Ik maar denken dat Vreven niet naar een meer logische 4-4-2 schakelt, omdat ie anders aankoopbeleid, ‘huisstijl’ en ego van zijn baas (want TD) Hans Smulders in zijn hemd zet. Maar nee, het zou wel eens MC kunnen zijn dat al een dikkere vinger in de technische pap heeft dan we denken.

  2

  0
 • Praatpapegaai
  16 maart, 2017 - 16:57

  @signase, Voordat MC kwam stond het al in het beleid vast dat NAC 4-3-3 moest spelen. Dat word gehandhaafd en dat zou best kunnen zijn waarom NAC voor MC het meest aantrekkelijk is. Dus ik denk niet dat ze een dikke vinger in de technische pap hebben maar vooral er baat bij hebben dat NAC dit vast heeft gelegd.

  0

  0
 • Naamloos
  16 maart, 2017 - 17:22

  Donder op met je kut investeerders. Ik
  Hoef niet te kijken kijken naar city 2 waar 4 Somaliërs, 3 Bulgaren, 2 Egyptenaren, 3 Iraniërs en 4 Japanners in spelen. Donder op doe normaal. Er is ook nog iets als ‘binding met je club.’ dat is godverdomme belangrijker dan het spelen in welke
  Competitie dan ook.

  8

  9
 • buurman
  16 maart, 2017 - 18:13

  Ik denk dat je de theorie van o.a. John van Zweden moet volgen. Een draagvlak van investeerders (die de club omhoog willen stuwen en daar een visie voor willen ontwikkelen) en daar moeten zeker de supporters ook bij zitten. Waarom zou er met die MC investeerder daarover niet te praten zijn ? Maar dan moeten we wel mogen aanschuiven aan de onderhandelingstafel.

  2

  0
 • ennaojseejer
  16 maart, 2017 - 19:03

  volgend jaar nog meer koekebakkers van MC verplicht in de opstelling? Nee bedankt!

  1

  5
 • ZNDRT-FanaticZ
  16 maart, 2017 - 19:07

  Gaan ze ook investeren in de Zundertse supporters? ;)

  4

  0
 • RV
  16 maart, 2017 - 19:35

  Ik vind de opmerking over een type John van Zweden trouwens wel terecht. Hoe kan het zijn dat er in de levendige regio Breda met een heel ruim achterland in Zeeland, West Brabant en België geen mogelijkheid is om de problemen zelf op te lossen.

  We zitten een half uur van Rotterdam verwijderd, ga daar eens praten met de mensen hoe ze met de constructie Vrienden van Feyenoord te werk zijn gegaan. Dat heeft de club in combinatie met een goede jeugdopleiding gebracht tot waar ze nu staan.

  Het is niet het gebrek aan geld bij NAC (geld is er genoeg in de regio) maar een gebrekkig netwerk met de verkeerde mensen op het pluche.

  De gehele City deal is gewoon een gevolg van het netwerk wat Maaskant gecreëerd heeft. En dus borduren we daar maar op verder en proberen Goetzee (maar met name Smulders) over die fantastische deal te praten alsof het hun eigen uitvinding is. Zijn er überhaupt andere alternatieven bekeken? Waarom niet meer samenwerken met de jeugd van Feyenoord en PSV als je in hetzelfde achterland zit te vissen?

  We hebben toch gezien dat een huurling van PSV (Koch bijvoorbeeld) tien keer meer kan brengen dan die passanten en zich niet hoeven aan te passen.

  Zoek het eens dichterbij man, met je beperkte netwerk!

  Kom met initiatieven en plannen (als je echt visie hebt) en ga hier in de regio draagvlak creëren.

  Typisch NAC en typisch praatpop Goetzee. Het hangt van toevalligheden aan elkaar in plaats van visie. Als je jonge spelers haalt heb je tegenwoordig al visie zeker? Dat gaat echt veel verder maar wie gaat het Goetzee vertellen.

  Waarschijnlijk niemand want we staan er super voor en alles gaat volgens planning. En ach, anders ontslaan we Vreven toch straks weer na 10 wedstrijden in het nieuwe seizoen en geven we hem de schuld van dit alles.

  30

  1
 • NAC voor altijd 💛🖤
  16 maart, 2017 - 20:07

  En zo worden we toch langzaam opgekocht door een Qatari….
  die totaal niks heeft met de club
  Jan Willem van Dijk is een echte Bredanaar maar daar denken jullie hier schijnbaar anders over.

  14

  4
 • matanza
  16 maart, 2017 - 20:15

  Stel als het zo gaat lopen dan heb je wel kans dat spelers als unal gewoon bij nac blijven. Ik zeg doen . HUP NAC

  1

  0
 • matanza
  16 maart, 2017 - 20:17

  En een sfeervol stadion komt volgens mij niet door de gene die de aandelen in handen heeft maar door de supporters en de prestaties

  6

  0
 • Hugo
  16 maart, 2017 - 20:29

  En uiteindelijk is het..wie betaalt, bepaalt. Mark my words. En voor morgen , HUP NAC!

  0

  0
 • The M.
  16 maart, 2017 - 20:51

  Hoeveel boter op je kop kan je als NAC supporter hebben. Al vanaf het begin van de City deal kon je de klok er gelijk op zetten dat de Abu Dhabi United Group (Jawel, de eigenaar van…) vroeg of laat de aandelen gaan overnemen. Zo goed als zeker via een schijn-constructie om ‘toekomstige issues’ met de UEFA te voorkomen.

  Praktisch gezien is de spelers uitleen nog niet hetgeen wat wij, maar zeker ook City voor ogen heeft. Spelers waar NAC in eerste instantie interesse in had, wilden simpelweg niet in de eerste divisie spelen. Daarnaast, en met alle respect voor ons cluppie, onbekend maakt onbemind. Veel van deze spelers kennen het Nederlands voetbal alleen van Ajax, Oranje en in mindere mate PSV en Feijenoord. Het siert City dat ze deze spelers niet verplichtte. De huidige groep geleende spelers zullen wel de baan effenen voor sowieso de komende jaren. Alsof Manu Garcia Alonso gekomen is door een YouTube video… Die knaap heeft echt info gekregen van de huidige groep!

  Hoe dank ook, Man. City/ABUG investeert niet zomaar in een club om een paar talentjes vrijblijvend in de Jupiler League te laten spelen. Hier zit echt een hoger doel achter (lees: Ervaring op Europees niveau) en NAC leent zich daar begrotingtechnisch gezien beter voor dan clubs in Kerkrade, Den Haag en zelfs Arnhem.

  Hoe jammer ik het ook vind, maar rationeel gezien heb ik liever deze constructie dan dat de aandelen in een vage Chinees, Rus of Turk overgaan.

  12

  0
 • Naccie
  16 maart, 2017 - 22:11

  Ik vind het best met city, maar dan moet je ook je eigen jeugd de kans geven, kyk meyers en el allouchi en sprangers komt eraan en net als bij de b -jeugd demir daar moet je een mix van maken, dan kunnen we het stadion gerust uit breiden want dan heb je ook spelers uit deze regio

  2

  0
 • Sjorsnac
  16 maart, 2017 - 22:17

  Anno 2017 ontkom je er niet aan als kleine club, onder strenge voorwaarden ben ik voor, nac moet naar de eredivisie, die botte ellende van jupiler league schiet niet op, zelf komen we er niet meer uit vrees ik en als er geen investeringen worden gedaan door lokale of regionale sponsoren blijft het rotzooien, we hebben gewoon echt even een boost nodig de rest komt weer vanzelf

  1

  0
 • Bommetje
  16 maart, 2017 - 22:31

  @The M
  Europees spelen is voor MC niet relevant.
  Ze willen wel dat we in de eredivisie spelen en proberen ons daarbij te helpen met bijv. een Garcia
  Als wij eredivisie gespeeld hadden had Unal nu gratis bij ons gespeeld. ‘No doubt’ waren de letterlijke woorden uit Engeland.
  Terwijl Twente waarschijnlijk een paar ton moet betalen.
  433 is ook cruciaal voor ze.
  En die 200.000 bijdrage is inderdaad jaarlijks

  5

  0
 • Peer11
  16 maart, 2017 - 23:19

  Goed nieuws. Zsm verkopen die aandelen. Huidige aandeelhouders kunnen/willen niet en hebben daarmee de club volledig naar de klote geholpen. NAC=NAC, lekker belangrijk wie de aandelen heeft. De supporters maken de club, niet de aandeelhouders. Als we ooit nog hoger dan de 8e plek in de juup willen eindigen is dit de enige oplossing.

  14

  1
 • Fanneke
  17 maart, 2017 - 07:19

  Beste mensen ik lees hier heel vaak negatieve berichten . Die is niet goed, dat isi niet goed etc. Club cultuur moet bljven en ga zo maar door. Hoeveel aandeelhouders zijn er nu? En van de aandeelhouders heeft ieder zijn mening en ideeën over en voor NAC. Daardoor is er weinig beleid. Door een deel van de aandelen te verkopen kan er eindelijk eens rust komen wat de “randzaken betreft”.

  1

  0
 • buurman
  17 maart, 2017 - 10:02

  Werkelijk een uitstekend stukje van RV. Een voorbeeld van in de diepte verder denken. Ik ben er van overtuigd dat oplossingen dichter bij huis kunnen liggen.
  En binnen die oplossingen zou een MC investering best kunnen passen. Maar wij (NAC en de supporters) moeten wel de regie houden. Een oprechte investeerder zal daar ook niet bang voor zijn.

  0

  0
 • 10diego
  17 maart, 2017 - 13:27

  Jan Willem van Dijk, dat is toch de Scheringa van het Zuiden ?

  Als je in de eredivisie speelt krijg je heel behoorlijke spelers van City, zie Twente. Ik vrees dat we het zonder investeerders niet meer gaan redden. NAC heeft veel kleine sponsors en een paar grotere. Over het algemeen hebben wij nauwelijks sponsors die er puur op zakelijke gronden in stappen. Het merendeel heeft een NAC hart en zijn feitelijk supporters. Mannen als Van Aalst, Van Weelden, Burema en Van Rooij zijn goed, maar absoluut niet gek. Die hebben ons gered maar gaan er niet nog eens miljoenen in pompen om door te ontwikkelen. In mijn beleving hebben ze gelijk, wat hebben zij er aan om er meer in te stoppen ?

  City heeft er wel belang bij om op basis van investeringen door te ontwikkelen, een deel van hun (toekomstig) kapitaal staat dan bij ons op het veld. Goed voor ons en goed voor hen. Zolang we geen handelshuis worden maar voor een deel hun opleidingshuis blijven heb ik er geen probleem mee.

  1

  0
 • Johan
  17 maart, 2017 - 14:30

  Wat voor intrieste droeftoeters die hier roepen “maakt niet uit wie de eigenaar is”. Allemaal de mond vol over volksclub zijn, eigen regio, afgeven op Vitesse en weet ik veel wat. En nu dit…… ik schaam me kapot! Wij zijn NAC, een regioclub en worden nu een speeltje van een olie-magnaat. Verzet, nu!!!

  2

  1
 • matanza
  17 maart, 2017 - 18:04

  Beste Johan waar gaan we geld vandaan halen dan? Van de huidige aandeelhouders zal niet veel meer komen.een kapitaal opbouwen door je eigen jeugd een kans te geven en te verkopen is de oplossing ook niet want je voetbald in de jupiler league, krijg je dus geen mega bedragen voor. Stilstand is achteruitgang, er moet snel wat gebeuren als dat is door een betere samenwerking met man city en een deel van de aandelen te verkopen en terug te keren als een stabiele middenmoot in de eredivisie, dan zeg ik snel aandelen verkopen .. dan ben ik maar een droeftoetter. maar je club naar de klote zien gaan omdat mensen met het verhaal over club liefde en club cultuur zeveren dat is pas triest. de club zijn de supporters en de supporters maken de club… kom maar met een idee om het op een andere manier te redden!!!!!!!!!

  0

  0
 • 10diego
  17 maart, 2017 - 21:35

  @johan, denk je echt dat we als volksclub overleven met eigen jeugd en een veel te duur stadion dat leeg gaat lopen (zeker de sponsors) als je nog 2 of 3 jaar in de kelder speelt ?

  0

  0
 • Naccie
  21 maart, 2017 - 01:19

  Diego dan zyn ook geen supporters als ze dan weg blijven het is je club in goede en slechte tijden

  1

  0