Go to Top

Transfer uit de hoge hoed van Hans: Shane O’Neill

Transfer uit de hoge hoed van Hans: Shane O’Neill

De transferperiode kende vanavond zijn spannende slot. Enkele ogenblikken geleden maakte Hans Smulders tijdens zijn livestream met de supporters op het terrein van Decathlon de laatste aanwinst bekend. Verdediger Shane O’Neill.

Op de website van NAC.nl valt het volgende bericht te lezen: “De Parel van het Zuiden huurt de 22-jarige centrale verdediger de rest van het jaar van Apollon Limassol uit Cyprus, mede dankzij het netwerk en de bemiddeling van Manchester City.

O’Neill werd geboren in Ierland, maar verhuisde al snel naar Amerika. Daar speelde hij in de jeugd van de Colorado Rapids, waar hij 2012 zijn eerste contract tekende. Op 6 september van 2012 maakte hij zijn debuut tegen de Portland Timbers. Voor de Rapids kwam hij in totaal 57 keer uit. Daarin wist hij eenmaal te scoren en noteerde hij een assist. In 2015 maakte hij de overstap van Colorado naar Apollon Limassol. Door die club werd hij twee keer verhuurd, aan het Belgische Moeskroen en het Engelse Cambridge United.

De verdediger kwam al verschillende keren in actie voor de Amerikaanse jeugdelftallen. Voor de onder-20 speelde hij zes wedstrijden en voor de onder-23 negen, waarbij hij verschillende malen aanvoerder was.

Hans Smulders: “Shane is het type verdediger dat we zochten: lang, fysiek sterk en goed aan de bal. Hij heeft ondanks zijn jonge leeftijd al veel ervaring op het hoogste niveau en is een bewezen leider in het veld. Hij kan bovendien op beide centrale posities uit de voeten. We zijn blij dat we hem net voor het sluiten van de markt aan onze selectie kunnen toevoegen.”

Wij zijn blij verrast dat het netwerk van City-scouts NAC heeft kunnen tippen voor deze speler en zijn erg benieuwd naar de aanwinst!

Bron: B-Side Rats; NAC

41 Reacties op "Transfer uit de hoge hoed van Hans: Shane O’Neill"

 • Halve Liter
  31 augustus, 2016 - 21:27

  Er is gelijk nog een nieuwe, Charli Ekangamene.

  0

  0
 • Uit je Naaht
  31 augustus, 2016 - 21:29

  Leuk! Een speler die niemand kent en waar de notoire jankerds dus hopelijk niets over te zeiken hebben. Ik kijk al helemaal uit naar een zeur-vrije reeks aan comments hier, hoezeer ik ook weet dat dat een illusie is.

  Benieuwd! Welkom O’Neill! Hup NAC!

  0

  0
 • ome cor
  31 augustus, 2016 - 21:30

  Ben benieuwd

  0

  0
 • scheppioni
  31 augustus, 2016 - 21:34

  Deze O’Neill zou in mijn ogen alleen al een aanwinst zijn wanneer hij de rest van het dream team weet op te zweepen om er daadwerkelijk 90 minuten NOAD op de mat te leggen, gezien zijn afkomst zou dit mogelijk moeten kunnen zijn ! Goodluck Shane, red jij dan Marinus ons NAC zoals NAC hoort te zijn !!

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  31 augustus, 2016 - 21:39

  Ze zijn ik de afrondende fase met nog een verdediger zal voor 12 uur bekend worden wie waarschijnlijk Eem back natuurlijk

  0

  0
 • Jamie
  31 augustus, 2016 - 21:51

  Wordt de voertaal op de training vanaf morgen Engels? Ben wel benieuwd naar de voetballende kwaliteiten van deze jongen en ken hem niet eens, dus ik laat me graag verrassen. Had alleen toch wel heel graag een Nederlandstalige jongen gezien, iemand die ook begrijpt wat we naar hem roepen vanaf de tribunes ;-)

  Kan iemand mij uitleggen wat City hier nou weer mee te maken heeft, als deze jongen 0 betrokkenheid heeft bij deze club? Als City hem zou zien zitten zouden zij hem toch wel weghalen uit Cyprus en hem aan ons verhuren! Begrijp dat stukje niet helemaal..

  Volgens mij zijn er sowieso meer spelers naar andere clubs in Nederland van City dan naar NAC..9

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  31 augustus, 2016 - 21:56

  Volgens internet geruchten nog 1 aanwinst op komst. Ben benieuwd!

  0

  0
 • Sander P
  31 augustus, 2016 - 21:57

  Het zou mij niks verbazen als city de huursom betaalt, omdat nac mede dankzij afzeggingen van enkele city spelers nog op zoek is naar een cv. City heeft er baat bij als Nac zsm promoveert.

  Mocht die andere, carni enkagamene,, worden gehuurd ipv een back dan vindnik dit een merkwaardige keuze. Zeker gezien het feit dat El Allouchi mag vertrekken en Rommens zn kans verdient op het middenveld. Anderzijds is op dit moment, gezien afgelopen wedstrijden, het middrnveld de minst sterke ljnie.

  Ik blijf positief tot dat deze spelers het tegendeel bewijzen.

  0

  0
 • Oldskool
  31 augustus, 2016 - 21:59

  @ Jamie

  City zou een CV hebben voor NAC. Alleen 1 was er te goed en zit nu bij Pep op de bank. 1 wil niet Engeland uit en plan B, de 3e is door Heerenveen gek gemaakt. Dus heeft Smulders City om een andere gevraagd en aangezien zij ongeveer elke speler in een database hebben kwam deze naar boven…, Zou me niet verbazen als ze hem ook nog betalen.

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  31 augustus, 2016 - 21:59

  @Jamie

  Wat iedereen steeds over het hoofd ziet is dat die City spelers bij NAC nietschhhh kosten. Eredivisie clubs betalen wel.

  Dus wellicht hebben we niet de creme de la creme, maar wel betaalbare krachten. We hebben GEEN geld. Dus als dit werkt, moet t maar ff.

  Ondertussen op zoek naar geld en volgend jaar hopelijk weer wat meer spelers die een contract tekenen ipv op gratis huurbasis komen.

  0

  0
 • NAC4EVER!
  31 augustus, 2016 - 22:00

  Ben benieuwd.
  Welkom O’Neill!

  0

  0
 • nm
  31 augustus, 2016 - 22:06

  #vreemdelingenlegioencompleet

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  31 augustus, 2016 - 22:06

  Die jongen was een talent in het Amerikaanse voetbal. Op een gegeven moment reserve komen te staan en toen zijn geluk in Europa gezocht. Vanaf dat moment een grote ramp. Belandde in Belgie (doodongelukkig en nooit gespeeld) en bij de Engelse 4e divisie club Cambridge,

  0

  0
 • wolfmanjack
  31 augustus, 2016 - 22:07

  De naam alleen al klinkt geweldig!!

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  31 augustus, 2016 - 22:14

  @wolfmanjack

  Ik krijg er wel zin van in een Guinnessje ja haha

  0

  0
 • karel1
  31 augustus, 2016 - 22:15

  Afwachten is devies laat ons positief blijven en ook de trainer wat meer ruimte geven man doet enorm zijn best.
  Loop t nu bij ajax of psv zo geweldig met enorme investeringen.
  jup leak is echt geen makkie .
  Heb geduld en vertrouwen komt in orde

  0

  0
 • Henri
  31 augustus, 2016 - 22:20

  Als hij maar de USA topsport mentaliteit heeft.

  0

  0
 • Jamie
  31 augustus, 2016 - 22:24

  F7 Gekkelijke:

  Ik begrijp wat je bedoelt! Heel erg goed zelfs. Ben alleen heel erg bang dat het niet ‘even zo moet’. NAC moest een flinke stap terug doen financieel en zou inderdaad baat moeten hebben bij gratis spelers van City, zodat er budget is voor goede, bij voorkeur, Nederlandse spelers met wellicht ervaring. Echter krijgen we echt C garnituur van City en moeten we het nu doen met een database die zij gebruiken. Ik betwijfel in alle eerlijkheid of promotie voor dit jaar wel echt realistisch is. Niet omdat ik negatief ben, maar omdat ik bang ben dat deze kern van 6,7 spelers die onze taal niet spreken niet goed genoeg zijn om promotie af te dwingen.

  Afijn, we gaan het allemaal meemaken. Hopelijk zit ik er compleet naast en kan je straks zeggen ‘Hey Jamie, weet je nog, wat je in augustus zei..’ :-)

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  31 augustus, 2016 - 22:26

  Ps Jamie:

  “gezien, iemand die ook begrijpt wat we naar hem roepen vanaf de tribunes ;-)”

  Je bedoeld:

  NAC NAC YELLOW BLACK ARMY
  BREDA’S YELLOW ARMY

  Of…

  IT’S FOR EN AA CEE, N A C OLE
  IF YOU MAKE THE GREAT DISCISSION
  WE GONNA WIN TODAY

  Of…

  WE LOVE YOU, WE LOVE YOU, WE LOVE YOU
  AND WHERE YOU GO WE FOLLOW…

  Etc.. Die Nederlandse teksten? πŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒπŸ˜ƒ

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  31 augustus, 2016 - 22:27

  Ik hoop ook echt sat we over 5 jaar kunne. Zegge. “Weet je nog sie discussies? En kijk nu, kachellam oo de Grote Markt en binnenkort Europa League”

  ;)

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  31 augustus, 2016 - 22:28

  Typen is een vak…

  0

  0
 • nacman
  31 augustus, 2016 - 22:38

  Er komen er nog twee waar van een van de sponsors en das een kanjer

  0

  0
 • nachoreca1
  31 augustus, 2016 - 22:38

  Nu nog een spits en we zijn kampioen met de kerst!

  0

  0
 • Jf
  31 augustus, 2016 - 22:41

  @nacman hoe kom je nu weer aan deze wijsheid? P

  0

  0
 • Dirk
  31 augustus, 2016 - 22:57

  Robert Muhren halen en rap !!

  0

  0
 • de muzikant
  31 augustus, 2016 - 23:13

  @F7: Als City ze echt gratis bij NAC laat ballen blijft we best veul geld over voor de overige spelers. En als je dan ziet wat er staat………… Denk niet dat het gratis is!

  0

  0
 • RV
  31 augustus, 2016 - 23:24

  Ik ken hem niet en waarschijnlijk niemand maar het feit dat we gebruik kunnen maken uit een database van City is wel een absoluut pluspunt.

  Dit is niet te vergelijken met de scouting vanuit NAC, waar nog notities worden gemaakt op Oranjeboom bierviltjes.

  Kunnen concurrentie gebruiken op deze positie maar ook hier geldt dat ik die Verschueren het vertrouwen zou geven. Als Van Diermen niet stijgt in zijn niveau zou dat misschien wel eerder het slachtoffer worden.

  Welkom!

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  1 september, 2016 - 06:34

  @de muzikant

  Er valt niks te denken, het IS zo.

  En wat dacht je van: Dessers, Fisayo, Haemhouts, Stans, Rommens, Korte, Sporkslede, Brusselers, Verschueren…

  Allemaal een contract voor meerdere jaren getekend.

  NAC had OVERbetaalde voetballers die we stuk voor stuk hebben MOETEN lozen. Anders was dit sowieso je laatste seizoen NAC geweest gewozen…

  Zo… En nu weer zelf gaan nadenken aub.

  0

  0
 • NACdeClub
  1 september, 2016 - 06:56

  @de muziekant, is toch idd echt zo! Het is hier vaak gezegd maar in het kader van “de kracht zit m in de herhaling”

  Als je als bvo een spelersgroep van 22 man wil hebben en je kunt er daarvan 5 huren, houdt je meer geld over om de rest (17 spelers) in te vullen. Daar zit het hele grote voordeel van deze samenwerking. Zijn er 3 spelers van deze 5 directe versterkingen, ben je helemaal spekkoper. Vooral met de afspraken die er onder liggen. Of te wel; NAC betaalt geen huursom, mogelijk wel deling in transfersommen die tot stand komen na verhuurperiode bij NAC. Dat NAC ook een man toegewezen krijgt als begeleidingstaf en dat deze ook nog eens door MC betaald wordt, is wederom een welkome kostenbesparing voor NAC. Maar deze man is ook nog eens uitgekozen door city. Zal dus zeker wat kunnen. Ook de samenwerking met scouting scheelt NAC weer geld.

  Laten we hopen dat er mogelijk in de winterstop – net als vorig jaar (unal) nog iets geweldigs bijkomt van city

  0

  0
 • heksenketel
  1 september, 2016 - 08:16

  Natuurlijk blijft het afwachten of het allemaal gaat werken. Het aantal huurlingen is wel vrij fors, maar dit is ook de realiteit waarmee we te dealen hebben.

  Maar even wat anders. Zijn er nu nog steeds mensen, die twijfelen aan de deal met Manchester City en of ze het wel goed met ons voor hebben? Ze leveren gratis spelers en zetten hun netwerk in!

  0

  0
 • de muzikant
  1 september, 2016 - 08:17

  @F7 gekkelijke: De namen die je noemt hebben op mij geen enkele indruk gemaakt de eerste 5 wedstrijden. Als je ziet hoeveel betaalde spelers we dan in de selectie hebben, afgezet tegen ons budget, dan betalen we duidelijk teveel. Zet dit maar eens af tegen de selecties van De Graafschap, Cambuur en Volendam, wat een beetje onze categorie is, of zou moeten zijn, qua klassering. En dan heb ik het geeneens over het budget en de selectie van VVV. Verder is in de laatste zin de toon die je aanslaat niet de meest fijne. Getuigd van weinig klasse.

  0

  0
 • Jamie
  1 september, 2016 - 08:35

  de muzikant;

  Grotendeels begrijp ik jouw beredeneringen maar weet je wat wel zo is? Die clubs pakken in de eerste 5 wedstrijden niet veel meer punten dan dat wij doen. Het is dus nog afwachten wat er gaat gebeuren. Ben wel met je eens dat die selecties er op papier beter uitzien. Maarja, onze selectie van vorig jaar was er op papier ook eentje om je vingers bij af te likken.. πŸ€”

  0

  0
 • Dun DiΓ«e
  1 september, 2016 - 08:39

  Er bekruipt me bij deze naam een beetje een Damchevski gevoel, maar goed ik laat me graag positief verrassen.

  0

  0
 • Chefke
  1 september, 2016 - 09:05

  Veel mensen die reageren en die negatief zijn krijgen gelijk duimpjes omlaag, maar ik snap de zorgen wel. Natuurlijk heb ik vertrouwen in Hans en in Marinus, maar het speelt niet mee dat we (weer) weken nodig zullen hebben voordat de eerste elf staan. Ik kan me goed voorstellen dat iedereen verwacht van NAC kampioen gaat worden maar als je komende weken wederom veel punten verliest krijg je het weer erg lastig. Dus ja, ik snap de bezorgdheid wel.

  0

  0
 • Braze
  1 september, 2016 - 09:23

  Was groot talent in Amerikaans College voetbal. Is in Europa noch in Belgie , noch bij Limasol aan de bak gekomen. Grote uitdaging voor Marinus om er wat van te maken.

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  1 september, 2016 - 12:57

  @de muzikant

  Beetje overdreven idd. Die zin. Excusez le meau.

  Maar word een beetje moe van dat iedereen met onwaarheden loopt te smijten alsof het feiten zijn. Dat gaat iig zΓ©ker niet helpen de sfeer te bevorderen.

  Anyway. We gaan deel 6 van de soap volgende week vrijdag zien!

  0

  0
 • nachoreca1
  1 september, 2016 - 13:03

  0 1 na een kwartier…

  0

  0
 • de muzikant
  1 september, 2016 - 13:38

  @F7 gekkelijke: dit siert je! Ennuh, we laten ons allemaal wel eens gaan in ons fanatisme, maar het tekent iemand sportiviteit als ie er op terug kan komen. Meningen en inzichten kunen verschillend zijn, maar doel en hoop is voor allen hier hetzelfde: ooit weer op de markt staan en gezamelijk dronken worden tijdens de huldiging!

  0

  0
 • leon
  1 september, 2016 - 21:56

  antonia van groningen halen contract ontbonden
  en die andere is ook contract ontbonden

  0

  0