Go to Top

Ünal komt niet terug

Ünal komt niet terug

Waar alle hoop in de afgelopen tweede seizoenshelft op Enes Ünal gevestigd was, moeten we nu die hoop op een ander gaan richten. Hoewel het er lang naar uit heeft gezien dat hij ook komend seizoen in Breda in actie zou komen gaat dat niet gebeuren.

Manchester City heeft besloten om de aanvaller uit te lenen aan een club die op een landelijk hoogste niveau speelt. Blijkt het dus ook bij Manchester City wel degelijk verschil te maken in welke divisie je speelt. Dat is niet raar, maar in een eerder stadium wel anders naar buiten gebracht.

In ieder geval dus geen Enes en dat is best een beetje balen. Dat mannetje heeft echt potentie om een hele grote speler te worden. We wensen hem uiteraard veel succes op zijn weg daar naartoe.

Bron: B-side Rats, @YadranBlanco

38 Reacties op "Ünal komt niet terug"

 • ome cor
  26 juni, 2016 - 10:02

  Begrijpelijk, maar voor ons wel heel jammer.
  Had een belangrijke rol in ons elftal kunnen hebben komende seizoen.

  0

  0
 • enaaceebreda
  26 juni, 2016 - 10:02

  Zoals al onder een ander artikel geplaatst, ik ben bang dat er geen jongens komen van het kaliber Unal, maar vooral spelers die (veel) minder zijn. Je kunt je dan afvragen of het wel echte versterkingen zijn….

  0

  0
 • De Lange
  26 juni, 2016 - 10:04

  Idd, heel jammer ja, was je gepromoveerd hadden we waarschijnlijk nog van m kunnen genieten,helaas,maar heb vertrouwen in Smulders

  0

  0
 • anoniempje
  26 juni, 2016 - 10:06

  Aan de ene kant jammer, hij had zeker een belangrijke speler kunnen worden dit jaar. Maar ik heb hem in de grote wedstrijden door het ijs zijn zakken. Willem 2 uit, Sparta uit hij was daar afwezig. Ben benieuwd wie we ervoor terughalen.

  0

  0
 • Martinus
  26 juni, 2016 - 10:13

  Jammer, maar daar hield ik al wel rekening mee. Voor zijn eigen ontwikkeling is het waarschijnlijk ook beter om bij een grotere club te gaan spelen. Wel met de nadruk op spelen, ik hoop voor hem niet dat hij ergens veel op de bank moet plaatsnemen. Hij kan ver komen, namelijk.

  Ik hoop dat de Citizens een andere goede spits blijken te hebben en anders heb ik vertrouwen in Smulders, die heeft de laatste dagen goed werk verricht en heeft vast wel een plan B.

  0

  0
 • Badeend
  26 juni, 2016 - 10:15

  Jammer, was een hele goede voor NAC.

  0

  0
 • willemf5
  26 juni, 2016 - 10:16

  Het niveau unal vindt mc al te goed voor ons. Lekker dan. Ben benieuwd wat voor koekenbakkers hierheen gestuurd gaan worden dan.

  Deal met mc wordt zo een steeds grotere kat in de zak…

  0

  0
 • Brutes
  26 juni, 2016 - 10:16

  Pericia, Unal dat waren voor nac top spitsen ars ook allemaal neus voor de goal
  Ben benieuwd wat er nu gaat komen

  0

  0
 • ome cor
  26 juni, 2016 - 10:18

  @enaaceebreda
  Dan onderschat je Man City wel. Die kopen spelers waar zij iets in zien, goede spelers die er uitsprongen bij de club waar ze zijn weggehaald.
  Dan is het natuurlijk altijd even afwachten of zulke jongens in een dolend team als het NAC van vorig seizoen het verschil kunnen maken (Naah bijvoorbeeld niet) , maar het lijkt me sterk dat Man City spelers onder contract heeft die heel veel minder zijn dan Ünal.

  @anoniempje
  Dat een Ünal ook wel eens een mindere wedstrijd speelt is natuurlijk ook logisch. Hij is jong, moet zich nog ontwikkelen. Hij is nog geen oude ervaren prof die iedereen op sleeptouw kan nemen.
  Daarnaast speelde hij bij ons ook niet in een elftal waar de andere hem wel even uit een mindere situatie konden liften.
  Kortom, dat “in grote wedstrijden door het ijs zakken” zou ik hem niet te zwaar aanrekenen,

  0

  0
 • JohnFe
  26 juni, 2016 - 10:22

  Weg is weg, succes Unal, maar zal je zien dat hij naar Tilburg gaat, brrr.

  Het is zoals het is, maar ik mis arsunal nu al.

  0

  0
 • Wanny
  26 juni, 2016 - 10:23

  Ik vond Unal er afgelopen seizoen ook niet echt uitspringen. Je ziet wel dat ie potentie heeft, maar in de grotere wedstrijden heb ik hem helemaal niet gezien. En hij is nogal gefocust op het maken van doelpunten, zodat ie zijn medespelers nooit ziet staan.

  Natuurlijk gaat dat allemaal wel beter worden, maar betwijfel of ie komend seizoen al de man was geweest waaraan je de hele aanval kan ophangen.

  0

  0
 • BredaB
  26 juni, 2016 - 10:28

  Unal gaat naar het hoogste niveau omdat hij zich in de kijker heeft gespeeld en er een club is die wél geld voor hem op tafel legt.

  bij NAC spelen dit soort jongens volledig op kosten van city. De club waar hij heen zal gaan betaald city gewoon voor de huurperiode.

  0

  0
 • Fred
  26 juni, 2016 - 10:32

  Wat natuurlijk wel waar is is het feit dat er op voorhand vanuit werd gegaan dat Unäl de eerste spits werd .
  Dat hebben we zelf uit de mond van Hans Smulders gehoord een paar maanden geleden .
  Dat blijkt ook wel uit het feit dat er met het grootste gemak afscheid is genomen van Ars en Brands .
  Ik weet zeker als Hans dit scenario tevoren had geweten dat hij beiden niet zo gemakkelijk had laten gaan .
  Voetbal en winnen gaat altijd nog om scoren en dan moet je wel een paar van die jongens in je ploeg hebben , momenteel is dat niet het geval .
  Ik denk ook niet dat het realistisch is om ern spits van het kaliber Perica of Unäl van MC te verwachten , dat zijn uitzonderingen .
  Middenvelders kun je bij de vleet krijgen maar aanvallers , verdedigers en een keeper is blijkbaar een heel ander verhaal .
  Een fatsoenlijke rechts en linksback hebben we ook nog steeds niet en ook geen centrale verdediger .
  Ik begrijp het wegsturen van Kazanci niet zo goed in dat kader .
  Ik denk dat de nul kunnen houden bijna net zo belangrijk is dan scoren , alles begint van achteruit .

  0

  0
 • Kinderkaartje
  26 juni, 2016 - 10:37

  MC heeft (geloof ik) zo’n 200 jongens onder contract staan. Dat zijn gasten die ze uit alle hoeken van de wereld hebben gescout. Jongens waar scouts van MC het dus in zien zitten en waar MC bereid is geld voor te betalen aan transfer, huisvesting, salaris, opleiding.

  Jongens waarvan de technische staf van MC denkt dat een deel daarvan binnen nu en een paar jaar wel eens goed genoeg zou kunnen zijn voor het eerste. Natuurlijk gaat het overgrote deel het eerste nooit halen, maar het zijn stuk voor stuk gasten die kunnen ballen.

  Ik ga ervanuit dat de mannen die naar NAC komen ergens tussen het niveau Naah en Unal in zitten

  Dat zijn dus zeker geen koekebakkers, Dat zijn voor (dit) NAC gewoon hele goede en bruikbare spelers. Die ook nog eens gratis komen.

  Unal bedankt voor je diensten en succes verder!

  Come on NAC.

  0

  0
 • L.
  26 juni, 2016 - 10:41

  @fred: De nul houden is het aller belangrijkst. De meeste kampioenen hebben de minste tegengoals, en niet de meeste doelpunten gemaakt.

  0

  0
 • Toontje
  26 juni, 2016 - 10:45

  Was al vrij lang geleden duidelijk dat dit ging gebeuren, iedereen die ook maar een klein kansje ziet om hoger te komen dan de JL gaat weg of komt niet terug….de afvallers die daar geen kans krijgen komen misschien wel.

  0

  0
 • gerrit39
  26 juni, 2016 - 10:48

  Dessers en kip voor in de spits.

  0

  0
 • johnnyboembastik
  26 juni, 2016 - 10:49

  Hoezo hebben wij geen centrale verdedigers? Van Diermen, Pedro en ook Dingsdag kunnen daar spelen. Lazic is ook nog niet weg als back. Een spits hebben we inderdaad nodig. Zo 1 die er 25 maakt in een seizoen. Keeper… Noppert mag van mij een kans krijgen hoor.

  0

  0
 • Lars
  26 juni, 2016 - 10:53

  Tja zo zie je maar. De zogenaamde samenwerking met city is niks waard. Alleen in hun belang. Hopelijk stopt NAC er mee en gaat heg eigen jeugd en regionaal spelers zoeken. Leveren nog wat op en geen vreemdelingen legioen.

  0

  0
 • Kinderkaartje
  26 juni, 2016 - 11:00

  @Lars

  Je kent de deal met MC niet, blijkbaar.
  Als MC een speler tranfereert dioe bij NAC heeft gespeeld krijgt NAC een vergoeding.

  En over je tweede opmerking
  Waar wou ji zo 1,2,3 goede regionale spelers vandaan halen? Denk jij dat die een jaar of 10 geleden al niet zijn gescout door PSV, WII, Brabant United etc.?
  En als we nu met een goede jeugdopleing zouden beginnen (zeg vanaf D ) dan duurt het nog zeker 8 jaar voordat er een speler goed, oud en volwassen genoeg is om in het eerste te debuteren.

  Kortom; je kletst uit je nek.

  0

  0
 • RV
  26 juni, 2016 - 11:03

  Ik ben het eens met Wanny dat Unal me niet heeft kunnen bekoren in de topwedstrijden.
  Maar had ook het gevoel dat hij er fysiek doorheen zat.

  Eigenlijk heeft hij het enkel laten zien tegen de kwalitatief mindere tegenstanders.
  Neemt niet weg dat Unal in een volledige competitie er voor dit NAC komend seizoen toch zeker 20 zou kunnen maken. Daar hebben we nu nog geen enkel alternatief voor.

  Dessers is leuk maar heeft ook nog niet bewezen op het hoogste niveau veel te kunnen scoren.

  0

  0
 • enaaceebreda
  26 juni, 2016 - 11:08

  @ome cor (en in mindere mate Kinderkaartje)

  Natuurlijk zullen de jongens die komen talent hebben, anders zullen ze inderdaad niet onder contract staan bij MC.

  Als ze inderdaad tussen het niveau Unal en Naah in zitten (wie zegt dat het niet eerder het niveau van Naah is), dan zijn dat stuk voor stuk voetballers waar NAC wat aan heeft, maar geen voetballers die er echt met kop en schouders boven uit gaan steken. Dat is wel het verhaal waarmee NAC deze deal aan ons verkocht heeft.

  0

  0
 • Noadinho
  26 juni, 2016 - 11:17

  Kip zou mooi zijn voor de broodnodige doelpunten en assists en van het geld dat nu nog over is (en dat kan zomaar wat zijn met de huidige nieuwelingen volgens mij) hoop ik dat bv een Ralf Seuntjes uit de hoge hoed getoverd wordt. We hebben de doelpunten hard nodig…

  Als je met de spelers van MC de overige gaten op kan vullen waarvan de achterhoede het belangrijkste is kom je een heel eind. Een gemiddeld talent voor de verdediging van MC is lang en sterk en een back moet waarschijnlijk snel en technisch zijn…

  0

  0
 • Prince
  26 juni, 2016 - 11:23

  Heb hier nog niks gehoord over dat engeland uit de eu stapt wat betekent dat de engelse competitie straks puur uit engelse zal ontstaan . daardoor zal mc geen talenten meer uit verschillende landen kunnen halen en dus de samewerking met nac op een laag pitje komt te staan

  0

  0
 • Marti
  26 juni, 2016 - 11:26

  We worden langs alle kanten gefopt het gaat gewoon een jaartje of 7 j l worden

  0

  0
 • kopspion
  26 juni, 2016 - 11:27

  wanneer komt onze spits ???????????

  0

  0
 • NOAD
  26 juni, 2016 - 11:32

  Ünal was in de topwedstrijden dan misschien niet zo goed, maar ik vind toch dat hij het knap gedaan heeft als jonge jongen die halverwege het seizoen binnenkomt bij een club, 8 goals in 11 wedstrijden is gewoon prima.

  Verder een hoop mensen die zeggen dat de deal met city niets voorstelt, ik meen het uit de grond van mn hart dat ik denk dat elke speler uit de EDS (De Jong NAC van city) aanwinsten zijn voor NAC.

  Van de jongens van City verwacht ik dat Kean Bryan en Sinan Bytiqi sowieso de overstap gaan maken, verder is het nog even afwachten

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  26 juni, 2016 - 11:39

  We zouden toch de topspelers krijgen van City tussen de 18 en 21? Valse belofte.

  0

  0
 • Vaque Geej
  26 juni, 2016 - 12:00

  Ik gok dat Unal naar Twente gaat.

  0

  0
 • Semsi
  26 juni, 2016 - 12:05

  Iedereen kan wel namen droppen uit het EDS lijstje wat op de site van MC staat.
  Veel spelers uit dit lijstje spelen al niet meer voor MC (bijv. een Bossaerts), zijn al verhuurd aan een andere
  club (Byrne aan Blackburn Rovers) of moeten op het hoogste niveau van een competitie uitkomen (Unal).
  Ik denk dat we moeten denken aan spelers die het afgelopen seizoen in het U18 team speelden en doorschuiven naar het EDS team of spelers die door MC deze zomer worden aangetrokken…
  Dit is een vermoeden en we zullen er snel achterkomen wat de deal met MC waard is, door de gevolgen van de Brexit en welke spelers er richting Breda gaan komen.

  We gaan het meemaken!

  0

  0
 • signase
  26 juni, 2016 - 12:12

  @Marti:

  Een jaar over zeven JL? Tja, als dat er voor nodig is om van NAC een gezonde club te maken die daarna met verstandig beleid jaren meekan in de eredivisie en ieder seizoen het door ons zo gewenste NOAD op de mat legt, dan heb ik dat liever dan de malaise waarin we nu al jaren zitten met een hoog spelersverloop, spel dat pijn doet aan de ogen, schijnbaar ongemotiveerde broodvoetballers en het inmiddels ‘eeuwig’ dreigende failliet.
  Toegegeven, het zou leuk zijn als NAC komend seizoen promoveert, maar niet ten koste van zijn eigen voortbestaan.

  0

  0
 • Fred
  26 juni, 2016 - 12:32

  @ kinderkaartje sorry maar Naah is wel een koekenbakker hoor .
  Die is mij zo enorm tegengevallen zowel technisch en tactisch ver onder de maat , zou mij echt verbazen als die ooit ergens op niveau opduikt .
  Van dat level kun je ze bij iedere topklasser halen .
  Hebben we het over Unal dan praat je toch over een heel ander niveau .
  Het zal niet meevallen om een scorende spits te halen die kunnen meestal overal terecht .

  0

  0
 • de zware
  26 juni, 2016 - 12:44

  @signase

  Ach en als we promoveren in de rooie cijfers, dan zeggen we toch lekker niks tegen de knvb. En als het bondje dan wat zegt, roepen we lekker dat we failliet gaan. Kut zeist

  OT: mijn gevoel zegt dat deze mc deal niet de topdeal van het jaar is, maar gratis spelers is natuurlijk ook niet verkeerd. We kunnen dr alleen niet op rekenen

  0

  0
 • Oldskool
  26 juni, 2016 - 13:38

  Unal is een buiten-EU speler en moet international worden om een werkvergunning te krijgen in UK. Die kan niet buiten beeld van Turkse team
  spelen. Dat is de belangrijkste reden en (helaas) logisch waarom hij op hoogste niveau moet spelen.

  0

  0
 • Breda
  26 juni, 2016 - 16:34

  Het blijft opmerkelijk dat veel supporters het beter denken te weten dan Smulders en dan de hele opleiding van Manchester City. Het lijkt me dan dat als je gelijk zou hebben je kantoor of magazijn baantje niet de juiste keuze was. Volgens mij moet je je mond houden als je je eigen talenten niet eens kunt managen.

  0

  0
 • ennoajseejer
  26 juni, 2016 - 17:16

  lang leve de deal met Chelsea, weten we meteen hoe dat werkt

  0

  0
 • BJ
  26 juni, 2016 - 20:00

  Jammer, maar hij wordt waarschijnlijk in een zwaardere competitie geplaatst. Niet in Nederland, vanuit het perspectief van City is het verschil tussen Eredivisie en Juup marginaal. De kans dat hij in een Heracles of Utrecht shirt speelt volgend seizoen is nihil en ook niet goed voor de ontwikkeling. Spits met heel veel potentie.

  0

  0
 • rudie
  26 juni, 2016 - 21:23

  Ik verwacht wel dat het zo is maar het is vreemd dat Man.City op haar twitter pagina aangeeft dat dit de woorden van Yadran Blanco zelf zijn.

  @MCFCInfo:10 hours ago.
  City striker Enes Unal will be loaned to a club at a ‘higher level’ next season, rather than return to NAC Breda. [@yadranblanco]

  0

  0