Go to Top

Vakantiestress? BSR helpt

Vakantiestress? BSR helpt

Rond deze tijd willen veel mensen toch hun vakantie plannen. Als voetbalsupporter heb je het vaak zwaar, want die competitie begint steeds vroeger. Meestal begrijpen ze dat thuis niet. Dus als de wederhelft een dezer dagen weer eens loopt te zeuren dat je ‘dat toch nog niet kan plannen of anders maar gewoon een wedstrijdje mist’, heeft BSR de oplossing.

De KNVB heeft namelijk vandaag hun speeldagenagenda voor aankomend seizoen naar buiten gebracht. Hiermee kan je thuis laten zien dat je en op vakantie kan en geen wedstrijd hoeft te missen. Jij blij, je vrouw blij, reden om een biertje en een worstenbroodje te pakken.

De competitie begint voor zowel de Eredivisie als voor de Jupiler League in hetzelfde weekend. De eerste speelronde is in het weekend van 5/6/7 augustus, waarna de eerste competitiehelft in tot 19 december 2016 duurt. Gelukkig hoef je niet te lang verplicht bij je vrouw op de bank te zitten, want op vrijdag de 13de van januari 2017 gaat de bal weer rollen.  De laatste dag waarop NAC mogelijk actief kan zijn in seizoen 2015/16 is 28 mei. In dat weekend word namelijk de laatste play-off wedstrijd gespeeld.

Mocht NAC komend jaar in de Eredivisie spelen, dan kan er alvast rekening gehouden worden met één midweekse speelronde: op 4/5/6 april. Mocht NAC niet weten te promoveren, dan mag het 5 weekenden op zowel vrijdag als maandag spelen. Welke weekenden dat zijn durft de KNVB nog niet te zeggen.

Tevens kunnen de weekendjes weg ook al gepland worden. De weekenden van 2/3/4 september, 7/8/9 Oktober, 10/11/12 november en 24/25/26 maart zijn interland weekenden. O, en de hele maand juni kan je ook weg volgend jaar, aangezien het EK ons door de voetbalgeleerden vakkundig door de neus is geboord.

Bron:B-Side Rats, KNVB

6 Reacties op "Vakantiestress? BSR helpt"

 • WW
  21 december, 2015 - 17:25

  We kunnen dit wel weglachen, maar dit is voor supporters met schoolgaande kleine kinderen toch nauwelijks meer te doen, man! Die mensen hebben dan anderhalve week ofzo om op vakantie te kunnen als ze niks van NAC willen missen?

  In het laatste jaar Beatrix was de 1e thuiswedstrijd pas dik in de 2e helft van augustus. PSV werd met 3-0 aan de broek naar huis gestuurd. Maar dán zijn de meesten op vakantie geweest.

  En voor het geval we niet promoveren: die maandagen, moet dat nou echt? Waarom spelen we in interlandweekends niet op zaterdag? Doen de lagere divisies in Engeland toch ook? Kan je alle maandagen schrappen.
  Of is de KNVB bang dat sommige Jupilerleague clubs extreem benadeeld zijn vanwege al die internationals die afgestaan moeten worden?

  De KNVB moet faciliteren i.p.v. irriteren.

  0

  0
 • Van "taajlaand
  21 december, 2015 - 18:31

  Aanvullend op WW,

  Waar oranje komend jaar geen eindtoernooi speelt, is er de laatste jaren juist plaats gemaakt in de reguliere competitie, vanwege de ultieme? voorbereiding op die toernooien…..
  Daarnaast wordt hier in Nederland de competitievervalsing wederom vergroot, zowel onderling als naar landen waar pas in september gespeeld gaat worden, gezien de hele maand augustus nog transfermaand is.
  Voetbal was ooit een ‘spelletje’ van, maar vooral vóór supporters, maar de voetbal maffiosi ‘regeren’ gewoon door, en wij…liefhebbers staan erbij en kijken erna.
  Jammer, want tegen dit soort logge arrogante instanties, waar het inmiddels véél, nee absurd te grote geldbedragen in omgaan, is niet te strijden.
  Kijk vandaag maar weer eens naar de ‘straffen’ die uitgedeeld zijn aan Blatter en Platini…….twee leiders van de corrupte voetbalbende, die lang wakker zullen liggen van hun geldstraffen en jááárenlange schorsing.
  Maar laten we eerst maar eens afwachten waar we komend seizoen spelen, kunnen we ons dan wel weer druk maken om andere zaken, die hopelijk met de eredivisie te maken hebben!

  0

  0
 • die ne gast
  21 december, 2015 - 21:55

  Eerst einde transferperiode, dan pas start competitie!

  0

  0
 • Waddinxveen
  21 december, 2015 - 21:59

  Het klopt toch nog steeds dat betaald voetbalclubs bestaan bij de gratie van de voetballiefhebbers? En dat de KNVB de belangen van die voetbalclubs behartigt? Hoe is het dan in vredesnaam mogelijk dat er wedstrijden ingepland worden in een periode dat meer dan de helft van die voetballiefhebbers de wedstrijden niet bij kan wonen?

  0

  0
 • Scarface
  21 december, 2015 - 23:49

  Oh gezellig, dan kan ik de eerste drie speelrondes vanaf het strand bij de Middellandse Zee bekijken… Kutzooi!

  0

  0
 • scheppioni
  22 december, 2015 - 12:32

  Als ons NAC maar voetbalt, da’s voor mij een zege !
  Nu weer drie weken wachten, pff !

  0

  0