Go to Top

Van As: “Wij hoeven geen spelers te verkopen”

Van As: “Wij hoeven geen spelers te verkopen”

NAC hoeft geen spelers te verkopen om het komend seizoen financieel rond te breien, zo verzekert nieuwbakken technisch directeur Jeffrey van As. De td verwacht ook niet dat er de komende periode nog veel wijzigingen plaats zullen vinden in de selectie.

Van As: “Wij hoeven geen spelers te verkopen, ook dure jongens als Amoah en Leonardo niet. Ik weet dat hun salarissen op de begroting drukken, maar ik ben vanuit technisch oogpunt gezien bijzonder blij dat zij ook dit seizoen weer bij NAC spelen. Wij hebben ze dan ook niet aangeboden bij andere clubs en zijn dat ook niet van plan. Natuurlijk is iedere speler te koop, maar wij laten niemand voor een habbekrats vertrekken.

Als er een speler vertrekt, zal er een vervanger gehaald worden. Het is onduidelijk op welke wijze de transferinkomsten gespendeerd kunnen worden. Zeker is dat de bedragen niet per definitie één-op-één in de selectie gestoken kunnen worden. NAC zal de komende periode in ieder geval nog één speler aantrekken. Door het vertrek van De Graaf is er financieel ruimte om nog één, wellicht twee spelers te contracteren. Dat hoeft niet noodzakelijkerwijs een directe vervanger voor De Graaf te zijn: “Wij zijn op zoek naar multifunctionele spelers waarvan iedereen vindt dat het een versterking voor NAC is. We zoeken daarbij niet per se naar een rechtermiddenvelder. De voornaamste voorwaarde is dat zo’n jongen van toegevoegde waarde is. We zijn in gesprek met een aantal kandidaten en bekijken of zij onder onze voorwaarden bij ons willen tekenen.

De club zal in ieder geval niet, zoals in voorgaande jaren, proefspelers mee laten trainen: “Nee, dat zullen we dit seizoen niet doen. We hebben namelijk al een goed beeld van de mogelijke kandidaten. In voorgaande jaren lieten we jongens meetrainen die we niet zo goed kenden. Dat is nu niet nodig.

Door de financiële malaise bij alle voetbalclubs zijn er veel kandidaten, of niet? Van As: “Niet noodzakelijkerwijs. Er zijn natuurlijk veel spelers vertrokken bij hun club, maar de écht goede jongens zitten daar meestal niet tussen. Het zijn toch de mindere spelers die mogen vertrekken.

NAC werkt komend seizoen met een kleinere selectie. Toch hoeft dat wat Van As betreft niet te leiden tot mindere prestaties: “We hebben het beloftenelftal zo ingericht dat we een brede basis hebben. De nieuwe jongens in het tweede komen van clubs als Ajax. Die spelers hebben een hele degelijke opleiding achter de rug, waardoor het niveau van het tweede hoger ligt dan in voorgaande jaren. Bij blessuregevallen in het eerste kunnen we daar, indien nodig, op terugvallen.

Bron: B-Side Rats

5 Reacties op "Van As: “Wij hoeven geen spelers te verkopen”"

 • Groesman
  9 juli, 2010 - 15:52

  Klinkt goed moet ik eerlijk zeggen. Ik ben de laatste tijd best sceptisch over NAC, op zich niet onterecht.
  Maar dat ze met jongens aan het praten zijn klinkt in ieder geval al zeer goed!
  En jongens van niveau halen moet zeker lukken, zelfs de kruiken hebben wat aardige nieuwelingen weten binnen te halen!!!

  0

  0
 • Fransje
  9 juli, 2010 - 16:00

  Duidelijke taal van Jeffrey. Ik denk toch dat hij op de goede plaats zit nu.

  0

  0
 • Nacx
  9 juli, 2010 - 16:37

  Had eerste me bedenkingen bij Jeffrey. Terwijl ik dat eigenlijk niet mag hebben bij hem. Hij zorgde ervoor dat ik NAC supporter werd/ben. Hij scoorde immers een top goal tegen Groningen in eerste divisie vanuit een vrije trap vanaf de middellijn (althans in mijn herinnering).

  Maar dit is id wijze taal

  0

  0
 • since1912
  9 juli, 2010 - 17:31

  Mooi gezegd Jeffrey. Vind ook dat spelers uit het 2de meer kansen moeten krijgen.

  0

  0
 • papaedje
  9 juli, 2010 - 20:03

  Eerst zie dan praten we na de winterstop wel verder

  0

  0