Go to Top

Van As wordt mogelijk TD bij FC Eindhoven

Van As wordt mogelijk TD bij FC Eindhoven

Jeffrey van As is in beeld om technisch directeur bij FC Eindhoven te worden. De oud-NAC-speler en oud-TD zit na zijn vertrek bij NAC zonder club. De Eindhovenaren zitten sinds het vertrek van Hans Smulders naar NAC dan weer zonder TD.

Dat Van As in Eindhoven aan de slag gaat, is nog geen uitgemaakte zaak. De oud-verdediger is volgens het Eindhovens Dagblad één van de drie kandidaten, al wil FC Eindhoven dat niet bevestigen. De club laat wel weten snel een keuze te maken: “Het ziet er op dit moment naar uit dat we vóór 1 maart over een nieuwe technisch manager beschikken.”

Bron: B-Side Rats, ED

 

29 Reacties op "Van As wordt mogelijk TD bij FC Eindhoven"

 • Wanny
  27 januari, 2016 - 08:56

  Zullen we Jenner en Sarpong daar wel snel zien ballen.

  0

  0
 • Jaja
  27 januari, 2016 - 08:58

  @Wanny: jij bedoelt: net als toen we nog 9e stonden in de eredivisie?

  0

  0
 • Van "taajlaand
  27 januari, 2016 - 09:13

  Denk dat hij op 10 februari gepresenteerd zal worden……..

  0

  0
 • nacman
  27 januari, 2016 - 09:23

  hebben ze daar ook veel autosloperijen en tweedehands autozaken dan heeft hij het goed naar zijn zin

  0

  0
 • Theo
  27 januari, 2016 - 09:50

  Hij heeft het beter gedaan dan al dat zooitje wat er daarna is gekomen,Wanny en Nacman!

  0

  0
 • kopspion
  27 januari, 2016 - 10:18

  en waarom blijft het zo angstvallig stil mbt eventuele aanwinsten/versterkingen voor ons ????
  nog maar 4 dagen transfermarkt open; ik mag toch echt hopen dat ze heel stiekum met iemand bezig zijn en wij alsnog iets erbij gaan krijgen !??

  0

  0
 • BredaBeatrix
  27 januari, 2016 - 10:29

  Achteraf gezien heeft van As het niet zo slecht gedaan. Wat miskopen hier en daar, maar daar heeft iedere td mee te maken. Ik kreeg alleen de indruk dat onder van As weinig jong talent doorbrak, maar dat is een gevoel en niet onderzocht.

  Overigens hebben de td’s na hem er een grote puinhoop van gemaakt. Ik ben benieuwd hoe de soop met ons grootste talent Seuntjens afloopt. Die loopt waarschijnlijk gratis de deur uit, omdat ze én hebben lopen slapen én iedere 6 maanden een nieuwe td hebben willen aanstellen. Ik hoop dat we er als club veel aan overhouden, maar ik vrees het ergste.

  Hup NAC!

  0

  0
 • Wanny
  27 januari, 2016 - 10:43

  Zoals bij iedere TD kun je ook bij Van As een lijst maken met goede aan- en verkopen en miskleunen. Of ie het dan goed heeft gedaan is lastig te bepalen als buitenstaander. Hij zat ook gewoon jaren in het management/directie en in die tijd is het gierend mis gegaan. Dat heeft ook hij niet kunnen voorkomen. Net zoals dat de jeugdopleiding volledig op zijn gat ie komen te liggen.

  Iemand zegt dat we onder Van As nog 9e stonden. Toen hadden we echter ook een heel ander spelersbudget ter beschikking. Jongens als Schilder en Botteghin zouden nu financieel niet meer haalbaar zijn, ook al zaten we in de eredivisie.

  Mijn indruk is dat Van As een prima scout is, maar een managementfunctie wat te hoog gegrepen is.

  0

  0
 • buurman
  27 januari, 2016 - 10:53

  De waarheid is dat van As keihard werkte.
  Inderdaad koos hij dikwijls voor routine en schonk hij voetballers die op hun retour waren vertrouwen. Dat pakte bij NAC heel goed uit, want met nul budget, stond er toch een aardig elftal met niet teveel jeugd die het nog niet aan kunnen.

  0

  0
 • Dun Diëe
  27 januari, 2016 - 12:00

  De td’s na Sjefke? Dat was toch alleen Rutjes? In principle ook Maaskant maar die dubbelfunctie van hem heb ik nooit echt serieus genomen. En Smulders zit er nog te kort onder over te oordelen.

  Sjefke heeft wel zijn eigen graf gegraven want bij NAC zag men ook dat die managent functie te hoog gegrepen was, die hij kreeg omdat er geen andere keus was. Daarna wilde hij niet terug. Valt wat voor te zeggen natuurlijk, maar denk dat niemand hem het kwalijk zou nemen behalve hijzelf.

  Daarnaast heeft hij zich publiekelijk onmogelijk gemaakt na de huichelarij op de persconferentie van het ontslag van Karelse.

  Enfin,mocht hij het worden dan wens ik hem succes. En ben benieuwd hoe het uit zal pakken.

  0

  0
 • maarten
  27 januari, 2016 - 12:20

  Van As vond ik een gigantische mispeer. Spelers halen met een krasje heeft sportief en financiel bar weinig gebracht. Als scout heeft hij ook dramatisch gepresteerd. De vlag ging er bij mij uit toen hij vertrok. Nee deze jongen heeft mij totaal niet kunnen overtuigen. En dat hij het beter heeft gedaan dan Rutjes dat was niet moeilijk. Ik denk dat de NAC supporter het al beter heeft gedaan.

  Bij Smulders vind ik het ook maar stil. Stel je eens voor en geef eens wat doelstellingen. Visie, beleid. Welke weg ga je inslaan als het volgend jaar weer Juupliek wordt?

  0

  0
 • scheppioni
  27 januari, 2016 - 12:32

  Wat Jef deed voor werk bij ons NAC was gezien de resultaten nog niet zoveel mis mee, eerlijk is eerlijk, alleen zijn houding paste in mijn ogen absoluut niet bij ons NAC en als het dan effe tegen zit, dan gaat men daar steeds meer aan ergeren, da’s logisch ! Succes v. As mocht het er van komen !

  0

  0
 • Naccer61
  27 januari, 2016 - 12:33

  Suc6 Jefrey

  0

  0
 • am
  27 januari, 2016 - 12:59

  Als je ziet wat er bij allerlei eredivisie clubs aan transfers gebeuren dan vraag ik me af hoe kan dit allemaal? En dan bedoel ik ook clubs die in degradatie zone staan. Wat is er dan bij ons toch veel misgegaan de laatste jaren.

  0

  0
 • buurman
  27 januari, 2016 - 13:25

  Ik denk dat veel mensen zich niet realiseren hoe geweldig moeilijk die voetbalbranche is. Om een voorbeeldje te noemen; die jongen die de tweede goal tegen NAC scoorde maandag j.l. had, na 20 minuten in het eerste van w2 te hebben gespeeld, een aanbieding van ajax te pakken. Hij was lang daarvoor overigens al door psv gescout die hem ook al lang een aanbieding hadden gedaan.

  Zulke gastjes krijgen bij ajax (en psv) een uitstekend jeugdcontract ( 50.000 euri’s is niks) en met 18 een mooie lease auto. Dus een club als NAC maakt geen kans op dergelijke jeugdspelers. Daarnaast komen ze te spelen tussen de beste jeugdspelers die er te vinden zijn, wie kiest er dan voor minder?
  En als je dergelijke spelers scout (en dat op zich lukt best) , en ze laten vervolgens echt iets zien, dan raak je ze al veel te snel kwijt. Zie bovenstaand voorbeeld.

  Kortom ook met de jeugd moeten we het veelal doen met de tweede garnituur ,die zijn dikwijls nog lang niet klaar voor het eerste en maar enkele uitzonderingen worden uiteindelijk eerste elftal speler. Daar kun je dan wat aan gaan verdienen als ze een meerwaarde hebben. Dan moet je tevens wel de contracten goed in elkaar hebben gezet. En dat is relatief en moeilijk want einde contract zijn spelers transfervrij en gratis op te halen. Dus wat er af en toe binnen komt zijn meestal peanuts van jeugdopleiding vergoeding.
  Als je die jeugdopleiding kostendekkend kunt maken, want die opleiding kost best veel budget, dat doe je het erg goed.

  M.a.w. bij een club als NAC zul je het dikwijls moeten hebben van spelers met een krasje, of de “net niet” spelers, die je weet te laten opbloeien.

  Ik geef toe dat het even heeft geduurd voor van As bereidt was een “scherp gesneden Italiaans kostuum van goede snit aan te trekken” , maar hij heeft het echt zo beroerd niet gedaan als veel supporters ons willen doen geloven.

  Smulders zit er inderdaad tekort om te beoordelen maar zijn vorige periode bij Eindhoven geeft m.i. wel vertrouwen.

  0

  0
 • Wanny
  27 januari, 2016 - 14:29

  @ Buurman

  Bij PEC Zwolle en Heracles staan nu toch ook al een aantal jaren goede selecties, waarin niet al te veel jongens met een krasje. En dat zijn clubs die minder potentie hebben dan ons NAC. Dus ook hier kun je best iets van de grond krijgen, maar dan moet je wel een visie hebben en aan lange termijnplanning kunnen doen. En dat gebeurt hier dus nooit.

  Waar is dat realistische meerjarenplan om de jeugd en het eerste weer op 1 complex te krijgen, met alle faciliteiten die nodig zijn. En alle jeugdteams op het hoogste niveau, waardoor er jaarlijks minstens 2 doorstromen naar het eerste. En steek daar dan extra geld in ipv een tweede assistent bij het eerste of een 21e selectiespeler.

  0

  0
 • Breda
  27 januari, 2016 - 15:18

  1 van de mensen die NAC financieel en sportief naar de klote heeft geholpen

  0

  0
 • maarten
  27 januari, 2016 - 15:18

  De verliespartij tegen de rood-witte luiers is voor mij het dieptepunt van de afgelopen jaren. Dat,die gasten kunnen ballen is nog te verteren, maar zo’n wedstrijd verliezen terwijl je een schat aan ervaring in huis heb tov gastjes die nog bij hun ouders op zolder slapen is onwerkelijk dat je zo’n partij verliest. Absoluut dieptepunt. Ook zo’n ingredient die verduidelijkt dat NAC absoluut niet aan kampioenschap mag denken, maar dat zag ik in de voorbereiding al.

  0

  0
 • H.V.M.
  27 januari, 2016 - 15:21

  Van As bakte er ook weinig van.
  Destijds hadden we in verhouding nog flink wat geld uit te geven en zaten we ook niet in cat.1.
  Makkelijk roepen dat van As het beter deed!
  Met een goed gevulde portemonnee is het anders wél een stuk makkelijker winkelen.
  Nu zijn we ondertussen haast bankroet!
  Helaas moeten we het nu doen met een elftal dat nog niet eens kan winnen van een Amsterdams schoolklasje.
  Het zij zo.
  Daar had van As, met een lege portemonnee óók geen verandering in kunnen brengen.

  0

  0
 • RV
  27 januari, 2016 - 16:32

  Van As flink wat geld uit te geven?
  Volgens mij helemaal niet. Daardoor moesten er constructies verzonnen worden (zoals met Botteghin) met een minimale transferclausule van een paar ton).

  We hadden toen barweinig budget en natuurlijk zijn er spelers mislukt.
  Maar ik heb Jeffrey van As werkelijk nooit kunnen betrappen op het niet samenstellen van een team.
  Vaak de juiste balans in het team om net voldoende punten te halen en gewoon 13e of 14e te worden.

  Ik noem een Tim Gilissen, Sep de Roover, Bodor, Schilder, Botteghin…
  Geen uitblinkers op voetbal gebied maar dat zijn jongens die je echt nodig hebt in een team.
  Gasten met gezond verstand, intelligentie en mannen die het teambelang voorop stellen.

  Ik kan eerlijk gezegd geen enkele speler binnen de huidige selectie daarop betrappen.
  Alleen Sjoerd Ars komt in de buurt.

  0

  0
 • buurman
  27 januari, 2016 - 16:48

  Goed gezien RV. Het gaat om een TEAM formeren.

  beste Wanny,
  Volgens mij zijn PEC en Heracles nu juist clubs die veel spelers met een krasje laten gedijen zoals NAC dat ook lang deed. Althans die ploegen lopen ook niet over van de jeugd of laat staan toppers. Maar ze hebben het wel financieel veel beter op rit.

  Killing voor NAC is dat we (onnodig !) zijn gedegradeerd en terecht zijn gekomen in een divisie waar we in potentie totaal niet thuis horen. We hebben teveel spelers laten gaan. Met Marcellis- de Zeeuw en Falk of Fernandez erbij hadden we met 2 vingers in de neus bovenaan gestaan. (En met de Kamps is er weer 1 vertrokken die het wel kan.)

  Roept u maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr……………………

  0

  0
 • Ed
  27 januari, 2016 - 17:09

  Op naar de na competitie en zorgen dat je dan in vorm ben. 4 of 6 potten!

  0

  0
 • scheppioni
  27 januari, 2016 - 19:34

  @ Ed
  gewoon vier potten, kom op zeg, bij de eerste vier moet ons NAC altijd kunnen komen al kan het zelfs over een maand het zomaar nog positiever zijn, wie zal het zegge !
  Thuis Helmond, uit dordt, thuis us mvv, uit emmen en thuis fortuna moeten wel 15 punten zijn en niks anders !

  0

  0
 • ome cor
  27 januari, 2016 - 22:11

  Van As heeft niet echt de uitstraling van een serieuze TD, maar het is te makkelijk om hem neer te sabelen voor de huidige situatie.
  Dat geeft alleen maar de onmacht van de supporters aan en het onvermogen om dingen juist te beoordelen.
  Het bierdrinken en kut roepen als hoogste intelligentie uiting maken je niet slimmer dan een TD met de uitstraling van een 2e hands autoverkoper. Helaas

  0

  0
 • Dutchbird
  28 januari, 2016 - 01:49

  vergeet niet dat Sjefke moest samenwerken met die American football lullo van een Stefaan Eskens en de crisis manager uit kruikenland. Met de manier waarop hij erbij zat toen de Karel aan de dijk werd gezet tekende onze Hagenees zijn eigen doodvonnis. Onder druk van Mr. Ed en Mr. Eskens was er al niet veel meer over van de plannen van Sjefke maar Rutjes en Maaskant hebben de puinhoop verder verergerd waardoor Smulders nu moet vertrekken vanuit een technische wanorde die zijn weerga niet kent. Zelfs RKC heeft een betere mix in waardevolle spelers met langere contractduur dan NAC.

  0

  0
 • oosterhout3
  28 januari, 2016 - 10:42

  waar de meeste zich niet van bewust zijn is dat na het vertrek van steward, er niemand instapte als t.d.
  dat sjefke dan als hoofd scouting zegt oke ik pak dat wel op en WEL de verantwoording op zich nam(met wisselend succes)

  door de spelers die sjefke haalde en verkocht bestaat nac nog! aan de andere kant waren er ook drama spelers maarja je weet dat nooit vantevoren.

  nac heeft wel 1 mindere kant… altijd dat gekloot met 433 terwijl wij de spelers er niet voor hebben!

  0

  0
 • Cor Taxi.
  28 januari, 2016 - 19:19

  Die Hvm…..Man man man.pff

  0

  0
 • Cor Taxi.
  28 januari, 2016 - 19:22

  Hvm heeft waarschijnlijk coupe plegers in zijn familie zitten.Wat een lul is dat zeg.

  0

  0
 • Cor Taxi.
  28 januari, 2016 - 19:24

  Ow wacht even.Poolshark komt er ook zo in.:-))

  0

  0