Go to Top

Verbeek kan naar Sparta en Excelsior

Verbeek kan naar Sparta en Excelsior

Danny Verbeek promoveert deze zomer mogelijk toch naar de Eredivisie. De aanvaller staat in de (voorzichtige) belangstelling van Sparta en Excelsior. Omdat Verbeek een ‘Geen promotie, dan gratis weg’-clausule in zijn contract heeft staan, kan hij NAC transfervrij verlaten.

Verbeek keerde afgelopen zomer na een door blessures mislukt avontuur bij FC Utrecht terug in Breda. De aanvaller maakte in de Jupiler League nauwelijks indruk en was zelden beslissend, maar wist blijkbaar toch de scouts van zowel Sparta als Excelsior te overtuigen van zijn meerwaarde. Verbeek kan ervoor kiezen nog twee jaar bij NAC te spelen, maar kan met evenveel gemak transfervrij de overstap maken. De kans dat hij blijft wordt door BN DeStem op vijftig procent geschat.

Omdat NAC een halve selectie met dit soort fantasiecontracten heeft, moet de club wachten tot alle twijfelende tienermeisjes een ei gelegd hebben over de vraag of ze nog een jaar met NAC de Jupiler League in willen. NAC kan niks, zolang niet duidelijk is waar iedereen heen wil. Aangezien de meeste spelers het in de Jupiler League een jaar lang af hebben laten weten en bepaald niet op de toppen van hun kunnen gepresteerd hebben, zullen de geïnteresseerde clubs niet met bosjes bij hen voor de deur staan. Als het aan ons ligt, beginnen we na de zomerstop lekker met een schone lei. Bouwen aan een nieuwe selectie met NAC-mentaliteit én een selectie, die contractueel de verantwoordelijkheid voor het eigen falen durft te nemen. In de huidige constructie heeft namelijk alleen NAC last van het wanpresteren van de spelers.

Bron: B-Side Rats, BN DeStem

 

33 Reacties op "Verbeek kan naar Sparta en Excelsior"

 • 19September1912
  30 mei, 2016 - 08:53

  Lekker laten gaan, mis je niks aan.

  0

  0
 • Peer11
  30 mei, 2016 - 08:53

  Houdoe Verbeek. Slappe prutser, heeft werkelijk geen 1 wedstrijd gepresteerd. Ondanks dat hij naar eigen zeggen wakker is geworden.

  0

  0
 • nac!!
  30 mei, 2016 - 08:58

  Dat zou een verademing zijn. Heeft 0 % bijgebracht voor zen reactie van zen vrouw en na de reactie was het al even slecht ..

  Hoe erg ook om te zeggen, in mijn ogen de grootste (miskoop)

  0

  0
 • Wanny
  30 mei, 2016 - 08:58

  Die doet nou werkelijk helemaal niks met zijn talent. Weg ermee.

  0

  0
 • HupNAC1996
  30 mei, 2016 - 09:00

  Heeft precies één actie in huis die om de een of andere reden wel altijd werkt maar daarna geeft hij toch altijd een voorzet naar de cornervlag. Verder niet echt NOAD dus hopen dat hij voor Sparta of Excelsior kiest. Houdoe!

  0

  0
 • pema
  30 mei, 2016 - 09:21

  100 % geen toegevoegde waarde. Dus daar mis je niks aan. Is in dit geval nog het gunstigste.
  Zelfde beweging altijd…..erg vermoeiend. Maar als ze het bij Sparta zien zitten in hem….vraag ik me toch af, in wat dan ???

  0

  0
 • wolfmanjack
  30 mei, 2016 - 09:29

  Goed nieuws, laten gaan.

  0

  0
 • zwampie
  30 mei, 2016 - 09:34

  Ook een speler,waar potentie in zit. De speler zelf niks mee doet, en het licht ziet als hij al verschillende malen bij NAC gevoetbald heeft en er dan achter komt dat het er niet uit komt.
  Ook hier zullen we weinig aan missen onder de condities die hij bij ons gespeeld heeft. Ondanks dat succes in je vervolg van je carriere

  0

  0
 • nacman
  30 mei, 2016 - 09:36

  wereldnieuws is dit

  0

  0
 • Massaro
  30 mei, 2016 - 09:40

  Toch nog iets positiefs over verbeek, nl het feit dat ie misschien wel vertrekt.

  0

  0
 • Spartaan Joop
  30 mei, 2016 - 09:42

  Mevrouw Verbeek, ik hoef hem liever niet..

  0

  0
 • G00ser
  30 mei, 2016 - 09:52

  Ik ga niet mijn best doen om het netjes te formuleren; Verbeek was wellicht de grootste teleurstelling van afgelopen seizoen.

  0

  0
 • Oldskool
  30 mei, 2016 - 10:01

  Zelfs met een dichtgespijkerd topcontract voor NAC had je hier geen eurocent voor ontvangen. Miskoop.

  0

  0
 • ECG
  30 mei, 2016 - 10:07

  De scouts van Sparta en Excelsior zullen na het lezen van bovenstaande reacties zeker afhaken!

  0

  0
 • Toontje
  30 mei, 2016 - 10:13

  Toch jammer qua talent met Mats een van de betere van de selectie. Heb hem vorig jaar voor zijn blessure bij Utrecht enkele goede wedstrijden zien spelen…zal er toch een keer uitkomen.

  0

  0
 • G00ser
  30 mei, 2016 - 10:16

  @ECG,

  Ik mag hopen dat een beetje scout zijn potentiele spelers niet werft op een supportersforum, al zou me dat anderzijds ook niet verbazen..

  0

  0
 • Fred
  30 mei, 2016 - 10:17

  De krant moet vol dus elke dag staat er wel een tendentieus stukje in de krant , wie zal er morgen in staan ?
  Donny Gorter ?
  Het is ” nieuws ” waar we niks aan hebben .
  Na jaren van kommer en kwel zouden de mensen weleens iets positiefs willen lezen over hun clubje .
  Het is alleen maar mits , als , wat niet kan , wat er in het verleden allemaal fout is gegaan maar over reële zaken en over de toekomst wordt met geen woord gerept .
  Nergens heb ik letterlijk terug kunnen lezen wat de plannen van Smulders zijn .
  Van zijn betoog werd ik vrolijk , deel dat dan met het publiek , tenslotte moet toch ook dat stadion vol zou ik zeggen ?
  Het wordt er allemaal niet makkelijker op als het ene na het andere lulverhaal in de krant komt , het zal mij ( op Brands en Stam na ) worst zijn wie er weggaan , ik vind het belangrijker om te weten wie er komen .

  0

  0
 • Ed
  30 mei, 2016 - 10:21

  Zo is dat fred

  0

  0
 • Zo is dat!!
  30 mei, 2016 - 10:36

  Zo!! Dat is of zijn 10 punten meer komend seizoen. 😂

  Succes in Rotterdam Verbeek!

  0

  0
 • D van Geene @donvangeene
  30 mei, 2016 - 10:42

  Ondanks al die negatieve reacties hiervoor, vind ik, dat Verbeek WEL naar nac-maatstaven heeft gespeeld. Hij was ook een van de weinigen, die een mannetje durft te passeren. Het lukte niet altijd, maar als dat wel succesvol gebeurdde, dan was het altijd chaos in het doelgebied van de tegenstander. Hij was dus dé man die af en toe kon verrassen. Hij was het afgelopen seizoen zeker niet slechter dan welke andere naccer. Maar ik denk dat de gemiddelde supporter te veel verwacht van nac. Ik ben een nac-supporter in hart en nieren, maar wel zo reeel om nac niet op het zelfde niveau te zetten als ajax of psv etc.Nac is gewoon een goede, maar grillige middenmotor en in dat licht bezien vind ik Verbeek van middelmatig (dus niet slecht) niveau.

  0

  0
 • buurman
  30 mei, 2016 - 10:58

  Beste Fred,
  Je weet hoe hoog ik jou heb zitten. En ik begrijp je; uit puur verdriet , als pur sang NACer, wil je liever de waarheid niet zien of horen.
  Maar de pers kan nu moeilijk met positieve verhalen komen of wel?
  Deze zure appel zal eerst opgegeten moeten worden.

  Betreffende Verbeek ( ik kan Toontje nu effe niet volgen) , die haalt het nooit. Dobbert wel een aantal jaren mee van selectie naar selectie en verzamelt op die manier zoveel geld dat hij er aan fors aantal jaren op kan teren.
  Verder een goeie jongen, niet al te slim en voor de hoofdklasse een topper. Succes Danny, niemand hoeft met jou medelijden te hebben.

  0

  0
 • BoZ
  30 mei, 2016 - 11:25

  Prima, speelt nog geen lantaarnpaal voorbij – HOUDOE!

  0

  0
 • Indra
  30 mei, 2016 - 12:05

  Kunnen we die scouts van sparta en Excelsior ook al niet meer serieus nemen.

  0

  0
 • jeroen
  30 mei, 2016 - 12:06

  Goede speler. Vooral bij potten in de regio Rotterdam altijd ijzersterk. Snap de interesse uit die hoek. Zou een slimme zet zijn van excelsior en ook van sparta.

  0

  0
 • Dutchbird
  30 mei, 2016 - 12:30

  Ik heb me enorm geërgerd aan Maaskant in dat krantenartikel van zaterdag. Hij was niet tekenbevoegd en Justin Goetzee heeft al die eenzijdige contracten getekend. Dus is niet hij maar Justin verantwoordelijk voor die belachelijke contracten.

  Maar beste Robert wij kunnen echt wel bedenken hoe dit in zijn werk is gegaan. De technische directeur bespreekt eerst alle voorwaarden met de speler als die akkoord gaat moet dat worden vastgelegd in een contract. Denk je echt dat Goetzee dan nog opnieuw in onderhandeling kan gaan met de speler over bepalingen waarmee Goetzee het niet eens is? Dan schreeuwt zo’n speler samen met zijn zaakwaarnemer moord en brand omdat NAC de gemaakte afspraken niet nakomt en zou Goetzee de gebeten hond worden die de supporters goede spelers onthoudt.

  Nee lafbek durf dan te zeggen dat veel spelers toehapten omdat jij ze een heel aantrekkelijke wordt voorhield, toevallig bij al die spelers dezelfde worst: “mooi salaris en na een jaar zonder promotie kun je kiezen tussen blijven met een beetje minder salaris of transfervrij vertrekken.” Oftewel je hebt weken lang de tijd om een betere club te zoeken en als dat niet lukt weet je zeker dat je bij NAC verder kunt.

  0

  0
 • scheppioni
  30 mei, 2016 - 12:38

  @ Fred
  Anders ik wel, ons NAC had te veel van die net niet voetballers, nu maar liever jonge gretige honden die of het nou uit of thuis is, altijd willen winnen en geen ‘blijmeteenpuntje’ voetbal !

  0

  0
 • BJ
  30 mei, 2016 - 12:58

  Gewoon een prima voetballer met een mooie techniek, maar totaal niet geschikt voor het fysieke ploetervoetbal dat in de Juup wordt gespeeld. Past daarnaast qua persoonlijkheid ook helemaal niet bij NAC. Veel succes bij Sparta, mooie club en verwacht dat hij daar een goed seizoen gaat draaien.

  0

  0
 • Fred
  30 mei, 2016 - 13:22

  @ buurman , ik wil juist wel de waarheid horen , we hebben niks aan elke dag een insinuatie fan weer een andere speler die vertrekt .
  Ga er maar vanuit dat de meesten verkassen , ik zal om de meesten geen traan laten .
  Wat ik bedoel : Smulders heeft een fantastisch verhaal afgestoken voor de sponsoren , uiteraard begrijp ook ik dat niet alles op straat gegooid kan en mag worden , maar deel ook de positieve geluiden zou ik zeggen of een deel er van .
  De plannen ( 5 jaren plan ) van Smulders waren ( of zijn ) fantastisch , ambitieus en reëel zeker als we gepromoveerd waren met dat zootje ongeregeld want nu wordt alles véél moeilijker en gecompliceerder .
  Met alle spelers die er nu rondlopen is het niet gelukt , waarom in de toekomst dan wel ,met jongens als Seuntjens , Matic , Naah, Suk , Verbeek, Gorter ( als back ) , Jelle , Lazic en Kenny was dit blijkbaar het uiterste wat er te halen viel , daar ga je het niet mee redden , dus gun ze aan de concurrentie ?
  Het zijn allemaal incomplete spelers , ze beheersen vaak slechts één van de vele aspecten die een profvoetballer van je maken , terwijl je een combinatie van techniek, inzet, mentaliteit , in teambelang willen denken en slimheid moet hebben .
  Bovendien heb ik zware twijfels bij de technische staf .

  0

  0
 • H`wiel
  30 mei, 2016 - 19:54

  Laten gaan. Heeft maar een enkele passeerbeweging en levert veelal onbruikbare voorzetten.
  Heeft geen extra meerwaarde in het veld. Zeker niet op de rechterflank waar de trainer hem graag ziet.

  0

  0
 • kopspion
  30 mei, 2016 - 20:29

  He Cor Taxi, kom die Verbeek een eens gauw ophalen voor een enkeltje Rotterdam alsjeblief !
  Ben bang dat wij er anders mee blijven zitten; als ik iemand NIET zal missen is het wel Verbeek !
  Maar nu zowat een heel elftal weg is ben ik onderhand wel erg benieuwd wat er zoal bij gaat komen; aan die kant is het wel heeeel erg stil ??

  0

  0
 • jvt
  30 mei, 2016 - 20:36

  Toen ik bij aantreden al volop schreef dat dit de volgende miskoop was waren wij als criticasters de gebeten hond. Nu is iedereen blij. Als er niet naar onze commentaren wordt gehandeld wordt het nooit iets. We hebben een ex-international als trainer nodig! ad degraderen tot Commercieel manager en verder niets, jonge talentvolle spelers halen en slimmere contracten opstellen

  0

  0
 • Rooie Jo
  30 mei, 2016 - 23:02

  Komt waarschijnlijk bij Sparta in de ere beter tot zijn recht dan bij NAC. Financieel voor NAC waarschijnlijk beter als hij vertrekt. Veel succes Danny!

  0

  0
 • chris
  31 mei, 2016 - 22:52

  Past als type speler gewoon niet bij nac en komt daarnaast in de jup gewoon fysiek te kort. In uitwedstrijden werkelijk niet een duel gewonnen en thuis ook alleen redelijk gespeeld als het hele team draaide… Heb zo’n beetje alle wedstrijden gezien, uit en thuis en heb ‘m wat vervloekt dit jaar…!

  Hoop oprecht dat ie weg gaat, want echt voor iedereen beter. Zijn al wat spelers vertrokken die wmb hadden mogen blijven en zo gaan er nog volgen. Nu zul je net zien…

  In onwil geloof ik niet, want dan zou ik zeggen “strik er om”… Maar Danny, waar je ook belandt, het ga je goed! Hopelijk kun je m’n ongelijk nog eens bewijzen.

  0

  0