Go to Top

Voetbalwet door de eerste kamer

Voetbalwet door de eerste kamer

De eerste kamer is akkoord gegaan met de invoering van de zogenaamde voetbalwet. Met deze wet krijgen de burgemeesters meer bevoegdheden om preventief in te grijpen. Dit zal voor de gewone voetbalsupporter voor- en nadelen hebben.
Critici verwachten dat de privacy ernstig wordt aangepast. Maatregelen waar we aan moeten denken zijn groepsverboden; iemand mag niet met meer dan 4 mensen tegelijk over straat, en gebiedsverboden; mensen mogen tot maximaal negen maanden niet meer in een bepaalde straat of buurt komen.

Verder zouden de raddraaiers die het voor iedereen verpesten naast een gebiedsverbod ook bestraft kunnen worden met een meldingsplicht. Dit houdt in dat zij zich tijdens wedstrijden van hun club moeten melden op het politiebureau. Het is echter maar de vraag of dit gaat gebeuren, de politiekorpsen hebben een jaar geleden al aangegeven dit helemaal niks te vinden. Ze zouden niet genoeg mankracht en geld hebben om als creche op te treden. Later ongetwijfeld meer…..

Bron: B-side Rats, NOS

19 Reacties op "Voetbalwet door de eerste kamer"

 • Twister
  6 juli, 2010 - 16:26

  Vreemde wet, iedereen in de politiek roept om meer politie en dan gaan ze die op wedstrijddagen met (ex-)hooligans opzadelen. En om grote groepen mensen bijeen te houden zullen ze ook wel meer man nodig hebben.

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  6 juli, 2010 - 16:39

  Deze wet is er niet gekomen door de goedwillende supporters maar door uitschot die de sfeer voor anderen verpest en zelf vaak niet eens voor de wedstrijden naar het stadion komt.

  Indien correct uitgevoerd kan het er in (en om) het stadion alleen maar leuker op worden.

  0

  0
 • cocktail
  6 juli, 2010 - 16:42

  off topic

  F7 GROET ORANJE

  !!F7GEKKERDANGEK!!

  0

  0
 • henk
  6 juli, 2010 - 16:52

  critici?? lees : Raddraaiers

  0

  0
 • Fransje
  6 juli, 2010 - 17:01

  Wordt eenzaam op de tribune. Snif. ;-)
  Zonder gekheid goede wet en werkt perfect in England.
  Niet bij iedere club daar, maar het Engels clubvoetbal heeft er veel baat bij gehad.

  0

  0
 • Lyle and Scott
  6 juli, 2010 - 17:30

  Against modern football!

  @ Fransje; Ja je hebt gelijk, want als ik bij ons in The New Den (Millwall) kijkt, dan zie je dat het echt zijn vruchten heeft afgeworpen. Maar toch het is een mindere sfeer dan eerst hoor, want het is nu vooral lief klapvee wat de boventoon voert.

  0

  0
 • Jasper
  6 juli, 2010 - 18:55

  Blatter gaat Nederland uitsluiten voor WK 2014 en 1018.

  0

  0
 • Optgimist
  6 juli, 2010 - 19:36

  Eins, zwei, drei
  Wir fressen Uruguay!

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  6 juli, 2010 - 23:13

  Over voetbal gesproken: ik heb een hele leuke avond gehad.
  Wat zou Dave vanavond gedaan hebben ?

  :-P

  0

  0
 • Ritchie
  6 juli, 2010 - 23:24

  Ik denk dat Dave in bed lag, met oordopjes in.

  0

  0
 • Zero76
  6 juli, 2010 - 23:47

  @ Dun Nakkenist
  En dat terwijl er in Z-Afrika toch een NAC-er op de bank zit, ook zondag weer tijdens de finale: masseur Piet Nijs.
  Wie wil dat nu missen?

  0

  0
 • scheppioni
  7 juli, 2010 - 00:42

  Pietje Nijs, Pietje Nijs, Pietje Nijs, ik gun het hem van harte, een geweldige vent !

  0

  0
 • Rens
  7 juli, 2010 - 08:43

  Ben ook bang dat het de sfeer niet ten goede zal gaan komen die voetbalwet. Maar voor alle fans die nu ook ineens voor ajax en feyenoord en iedereen tegelijk is. Nederland heb weer eens al het geluk van de wereld met makkelijke tegenstanders. Knap hoor, ik hoop dat ze zondag kei hard onderuit gaan het liefste tegen Duitsland, weten ze gelijk in wat voor waan dat ze leven nu

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  7 juli, 2010 - 09:25

  @Rens
  Als je het WK volgt ben je dan ineens voor Ajax en Feyenoord omdat er spelers in Oranje bij die clubs spelen/speelden ?

  Dan ben JIJ bij deze ook voor Ajax, Feyenoord en Willem 2 (Schilder, Leonardo, Snoyl, Lurling, Kolkka, Feher, Van Fessem, Janse).

  Kneus

  0

  0
 • RHCP
  7 juli, 2010 - 10:01

  Wat een ongeloofelijk kleinzielig figuur ben jij zeg. Wat laat je jezelf toch kennen…Zo reageerde ik als kleuter zijnde nog niet eens.

  0

  0
 • Joost v H
  7 juli, 2010 - 10:15

  Ik kan me niet voorstellen dat de sfeer minder wordt in het stadion door de voetbalwet, tenzij er vanaf nu maatregelen worden genomen die totaal niet dadergericht zijn. Maar dat is niet echt de bedoeling van de voetbalwet lijkt me.

  Dus wat zou er nu veranderen in het stadion? Dat er uiteindelijk minder mensen hun middelvinger opsteken naar het uitvak of zo? Lekker belangrijk voor de sfeer altijd….

  0

  0
 • since1912
  7 juli, 2010 - 10:50

  Ik vond het nooit zo erg, af en toe een relletje. Dat hoort er al jaren bij en nu ineenkeer niet meer?!!? Ik geef toe het is niet altijd goed wat de mensen doen maar om daar nu de privacy van goedwillende supporters te schenden…

  0

  0
 • Rens
  7 juli, 2010 - 11:20

  Nakkenist. Tja bij de 1 zit de liever voor de club wat dieper als de ander. Jij zal waarschijnlijk ook voor feyenoord zijn als ze in de eufa cup spelen…. erg hyphokriet vindt ik dat. De ene week worden de spelers van bijvoorbeeld feyenoord bejubbeld in het NAC stadion en de andere week sta je op de banken en te juichen en blij te zijn voor die spelers…. nee dat vindt ik pas zielig. Zeg dan gewoon dan je een voetbalsupporter bent dan kan het wel. En trouwens moet je voor nederland zijn als je in nederland woont, denk het niet en zal het ook zeker niet aannnemen van een supporters die met alle successen mee juicht maakt niet uit voor welke club, bah

  0

  0
 • Dun Nakkenist
  7 juli, 2010 - 15:27

  @Rens
  Kennelijk mag je alleen voor ex-ajaxieden, Feijenoorders, WillemII-ers enz. juichen als ze bij NAC spelen. Als ze in Nederlands elftal spelen mag dat niet.

  En dat heeft dan te maken met clubliefde. Een geelzwarte bril is leuk, maar je kunt het overdrijven.

  Oh ja: Spelers van Feijenoord worden niet "bejubbeld" in Breda alleen door dat tuig in het uitvak.

  0

  0