Go to Top

Voorbeschouwing van ADO kant

Voorbeschouwing van ADO kant

Op de website van ADO Den Haag staat een aardige voorbeschouwing op het duel van morgen. Omdat wij af en toe ook moeten werken, komt ie hier 1-op-1.

ADO Den Haag, NEC, Sparta Rotterdam, Vitesse en Willem II zijn, met nog zes speelronden te gaan, verwikkeld in een felle strijd met als doel nacompetitie te ontlopen. De Haagse brigade van trainer Raymond Atteveld heeft aanstaande vrijdag in Breda tijdens het ‘hete avondje NAC’ een kans het degradatiespook een tik te geven.

Door STATS Europe/Frank Post

De Residentieclub heeft een Brabants broertje als het gaat om wisselvalligheid. NAC Breda is bezig aan een wonderlijk seizoen. De ploeg van trainer Robert Maaskant stond lange tijd in de buurt van de felbegeerde vijfde plaats, maar heeft daar na de winterstop rap afstand van moeten doen. Opmerkelijk zijn de prestaties in het eigen ‘Rat Verlegh Stadion’. ‘Het avondje NAC’ bleek voor Ajax (1-1), AZ (1-1) en PSV (2-1) te heet. Maar inmiddels zittten de Bredanaars in een negatieve spiraal. Twee weken geleden werd dramatisch in eigen thuishaven met 0-3 verloren van FC Groningen. Een week later werd met dezelfde uitslag verloren in Almelo van Heracles.

Het duel in Breda zal voor een aantal spelers een speciale ontmoeting zijn. ADO Den Haag herbergt momenteel maar liefst vier spelers in haar selectie die in het verleden uitkwamen voor de ‘Parel van het Zuiden’. Ahmed Ammi, Yuri Cornelisse, Gino Coutinho en Timothy Derijck waren allen speler van de geel-zwarten. Assistent-trainer Maurice Steijn speelde in het verleden twee seizoen voor de Brabanders. Daarbij opgeteld komt nog het feit dat huurling Kees Luijckx volgend seizoen bij NAC Breda onder contract staat. Aan de kant van NAC Breda kwamen Edwin de Graaf, Joonas Kolkka en Tommie van der Leegte uit voor de Residentieclub.

Waar NAC Breda de twee voorgaande jaren vooral de nul koesterde en vaak met een 1-0 uitslag wist te winnen, is het dit seizoen anders. Door een karrenvracht aan blessures heeft trainer Maaskant dit seizoen al in veel duels moeten improviseren met zijn basiself. Met als gevolg dat de vaste automatismen er nooit echt in zijn geslopen. Het sterke punt van de ‘The Yellow Army’ is de ideale mix aan spelers. De ervaren defensie geeft doorgaans weinig weg en is in de lucht haast onklopbaar. Middenvelders Edwin de Graaf en Robbert Schilder zijn de schakels naar de aanval. Beide heren zijn gezegend met een meer dan gemiddeld loopvermogen en een uitstekende dieptepass. De Graaf scoorde al vijf keer, terwijl Schilder meerdere assists op zijn naam heeft staan. Met de razendsnelle en kopsterkte goaltjesdief Matthew Amoah in de punt van de aanval kan het elftal er op vertrouwen dat de Ghanees er bijna altijd wel eentje in prikt.

Aan de kant van ADO Den Haag ontbreken Pascal Bosschaart en Christian Kum wegens een schorsing. Ook langdurig geblesseerden Mitchell Piqué en Aleksandar Rankovic zijn nog altijd niet van de partij. Bij NAC is de geschorste Donny Gorter er niet bij. Leonardo (lies) en Tyrone Loran (knie) halen het duel zeker niet.
 
Scheidsrechter Björn Kuipers fluit vrijdagavond het duel in het Rat Verlegh Stadion. Sander van Roekel en Berry Simons zullen als assistent-scheidsrechters fungeren. Kristian Bakkelo is aangewezen als vierde official.

Historie
ADO Den Haag gaat aanstaande vrijdag voor de 36e keer in competitieverband op bezoek bij NAC. Beide ploegen deden in het verleden weinig voor elkaar onder; 14 wedstrijden werden een prooi voor de Brabanders, tien keer vertrok ADO Den Haag met een overwinning en elf duels eindigden onbeslist.

ADO Den Haag heeft goede herinneringen aan de laatste ontmoeting in het Rat Verlegh Stadion. Vorig seizoen werd het 0-4 voor de ooievaars. Rick Hoogendorp, Richard Knopper (2) en Karim Soltani verzorgden de Haagse productie.

Onder andere Ahmed Ammi, Ali Boussaboun, Gino Coutinho, Yuri Cornelisse, Timothy Derijck, Edwin de Graaf, Marcel Koning, Tommie van der Leegte, Kofi Mensah en Regillio Simons droegen als speler zowel het shirt van ADO Den Haag als dat van NAC Breda.

5 Reacties op "Voorbeschouwing van ADO kant"

 • Mr KevinO
  25 maart, 2010 - 10:18

  We moeten gewoon winnen!! Ze hebben wel veel goeie woorden over voor NAC, lol!!

  0

  0
 • eenaaceebreda
  25 maart, 2010 - 10:23

  Best een realistische/positieve voorbeschouwing. Dat kan je meestal niet zeggen zodra ze van de tegenstander komen.

  0

  0
 • NACCER
  25 maart, 2010 - 10:45

  Een respectvol verhaal van ADO naar NAC toe

  0

  0
 • Le Payalo
  25 maart, 2010 - 10:56

  Wellicht een beetje te respectvol? De ervaren defensie die weinig weggeeft heb ik al een tijdje niet meer gezien in het magische geelzwart..

  0

  0
 • Bredaholic
  25 maart, 2010 - 13:22

  Wa denkte van Amoah die er bijna altijd wel eentje inprikt. Die Amoah ken ik niet hoor!

  0

  0