Go to Top

Voorlopig geen Dessers vanaf 11 meter

Voorlopig geen Dessers vanaf 11 meter

Gisteren vertelde Marinus Dijkhuizen bij De Tafel van Kees dat Cyriel Dessers voorlopig even geen strafschoppen meer zal nemen. De strafschop die voor NAC in tweede instantie de 1-1 betekende werd slecht ingeschoten door de spits. Gelukkig kreeg hij hem terug in zijn voeten waarna de bal in de netten verdween.

Cyriel was zelf van mening dat het er niet toe doet hoe de bal er in gaat, als hij er maar in gaat. Dessers miste echter al eerder in een oefenwedstrijd een strafschop en wist ook nu niet te overtuigen. Voor Dijkhuizen was dit echter voldoende om voorlopig te kiezen voor een andere speler voor de ballen vanaf 11 meter. Wie dat zal gaan worden wil Dijkhuizen niet zeggen.

Bron: B-Side Rats, Fox

40 Reacties op "Voorlopig geen Dessers vanaf 11 meter"

 • Raccer
  12 september, 2016 - 15:04

  Niet alleen pingels maar ook 100% kansen worden niet afgemaakt. Oefenen oefenen en nog eens oefenen vriendelijke vriend

  0

  0
 • F4
  12 september, 2016 - 15:04

  Wat mij betreft Barker. Goede trap en vol bravoure.

  0

  0
 • JAN O
  12 september, 2016 - 15:09

  Dessers blundert iedere wedstrijd voor het doel. Ook in de duels is hij zwak.
  Wat een drama is die spits.
  We kunnen nu al zien dat hij het niet gaat worden.

  0

  0
 • NOAD1912
  12 september, 2016 - 15:16

  Dessers is een prima spits die veel duels juist wint
  Hij moet alleen de kansen benutten. Stay positive!!

  0

  0
 • The Cosmic Gate
  12 september, 2016 - 15:23

  Vind het sowieso geen “echte” spits. Veel slechte passes die geheel niet aankomen of in de juiste richting zijn , en mist echt killers mentaliteit

  0

  0
 • dierman
  12 september, 2016 - 15:25

  Dessers

  6 wedstrijden 4 goals
  dat is goed gemiddelde

  0

  0
 • D'n opletter
  12 september, 2016 - 15:26

  Het lijkt wel of Dessers geen spits is, maar een veredelde ’10’. Zelden of nooit loopt hij in de spits, maar zwerft hij van het middenveld, van links naar rechts. Als we toch 4-3-3 spelen, blijf dan eens midvoor staan.

  Voor wat betreft de pingels, wat mij betreft is het de man die het meest in de wedstrijd zit. Ongeacht wie, iedereen moet als prof een pingel binnen kunnen schieten.

  0

  0
 • ome cor
  12 september, 2016 - 15:27

  Een penalty missen zou voor een prof eigenlijk niet moeten kunnen of de keeper moet heel goed zijn.
  Stand en Desserts hebben beiden niet overtuigend ingeschoten vanaf 11m. Op naar de volgende.

  Beetje jammer om die jongen helemaal af te zeiken als spits. Steun die gast liever.

  0

  0
 • brt
  12 september, 2016 - 15:27

  Tof dat NAC het wilde proberen met Dessers. Logisch ook, geld voor een scorende spits is er niet en Ars moest kennelijk weg. Het is duidelijk dat deze speler heel veel kansen nodig heeft en niet de vlot scorende speler is die ons de eredivisie inschiet. Hebben we overigens nog een spits achter de hand?

  0

  0
 • a
  12 september, 2016 - 15:30

  Ik vind Dessers wel degelijk een goede spits. Loopt van links naar rechts om druk te zetten en krijgt zelden een fatsoenlijke bal. Krijgt hij een scoringskans moet hij deze vaker benutten dat is zeker waar. P

  0

  0
 • Groots
  12 september, 2016 - 15:35

  @D’n opletter
  Het middeveld is dan ook met moeite sterk te noemen, ze kunnen amper een bal bijhouden. Lijkt me goed dat de spits dan aandachtig is en zelf de balt probeert te veroveren

  0

  0
 • Ronnie
  12 september, 2016 - 15:58

  helaas heeft hij Lokeren toch echt 34 wedstrijden gespeeld in 2 seizoenen en 4 goals gemaakt. Ik ben meer iemand van de statistieken. Natuurlijk zijn er uitzonderingen maar je ziet (vooral één op één op de keeper) dat hij vooral op het moment supreme het net niet aan kan. Maar goed Jupiler League is natuurlijk niet het hoogste niveau in België … het kan misschien nog komen. Ik denk zelf dat hij er geen 20 gaat maken, maar hoop dat ik het mis heb.

  0

  0
 • RV
  12 september, 2016 - 16:11

  Statistieken zeggen mij in de Jupiler League toch vaak wat minder.
  Brogno en Verhaar namen vorig jaar een fiink deel van de doelpunten productie op hun rekening terwijl ze de jaren daarvoor ook niet altijd killers bleken te zijn.

  Als Dijkhuizen het basis niveau van Dessers hoog genoeg inschat dan durf ik hem wel het vertrouwen te geven.
  Ik denk dat hij er gewoon 20 kan maken dit seizoen.

  Alleen zullen we ook vanuit het middenveld en de flankspelers de productie omhoog moeten krikken.
  Korte en Barker zijn leuke buitenspelers (is nu al gebleken) maar ze moeten ook gaan bijten in plaats van alleen maar te blaffen.

  0

  0
 • kopspion
  12 september, 2016 - 16:20

  Nijholt ?

  0

  0
 • Nicky
  12 september, 2016 - 16:44

  Dat Dessers nog niet voldoende presteert heeft volgens mij meer te maken met het middenveld dat tot nu toe niet heeft kunnen overtuigen. Er gaat daar teveel fout en de aansluiting naar de aanval is onvoldoende. Steeds gaat een Nijholt of Stans in de mist en dan mag Haemhouts het oplossen. De tweede helft tegen jong psv was dat al beter maar dat was vooral door strijd.. (wat ik graag zie)

  Zou het niet beter zijn om met vier middenvelders te gaan spelen en Dessers samen met bijvoorbeeld Barker in de aanval. Ik ben wel van mening dat Dessers een sterke speler is die zich niet zomaar gewonnen geeft in de fysieke duels.

  0

  0
 • Nicky
  12 september, 2016 - 16:50

  En voor de liefhebbers van statistieken. Een Ruud van Nistelrooij scoorde in zijn derde seizoen Den Bosch maar liefst 2 doelpunten in 21 wedstrijden. Een paar jaar later 29 in 23 wedstrijden bij psv.. Aanvoer is enorm belangrijk..

  0

  0
 • R
  12 september, 2016 - 16:53

  @Dierman

  Op het oog een goed gemiddelde, maar niet in verhouding met het aantal kansen die hij heeft gehad.
  Iedere spits in het amateurvoetbal zou er met al die kansen 4 inschoppen waarvan een pingel.

  Wil je meedoen voor promotie zul je toch een spits moeten hebben die beter met de kansen omgaat, hopelijk gaat dit nog komen want potentie is er zeker.

  0

  0
 • Ritchey
  12 september, 2016 - 17:09

  Blijf erbij: Dessers is een werkende spits die perfect kan renderen in een systeem waarin 2 spitsen voorin staan. Faupala bv als afmaker ernaast. Maar ja we spelen nu eenmaal in het voor NAC renderende 4-3-3…

  0

  0
 • F4
  12 september, 2016 - 17:09

  @rv

  Die Brogno heeft er 4 in de eredivisie in het mandje gelegd.

  0

  0
 • Fred
  12 september, 2016 - 17:24

  @ D’n opletter , dat heb jij heel goed gezien .
  Hij heeft geen enkel facet van een echte spits .
  De tweede helft toen hij even van de zijkant een actie opzette kon je dat al goed zien , dan heeft hij rugdekking en een dichte kant , maar in de spits komt het van alle kanten op hem af en daarin ontbreekt het hem volledig aan inzicht en gogme en brengt hij oom anderen niet in scoringspositie .
  Zijn timing is ook vreselijk slecht en hij blijft ook vaak achter zijn man hangen ook al ziet hij dat een bal er niet overheen komt .
  Je ziet hem daar ook nooit op anticiperen en ook zijn loopacties slaan nergens op .
  Dus in een drie spitsen systeem heb je al helemaal niks aan hem .
  4 uit 6 lijkt goed maar weeg je dat af tegen het aantal 100% kansen dan is het te droevig voor woorden .
  Ik weet niet wat Dijkhuizen gisteren allemaal weer heeft gezegd , waarschijnlijk dat we op een plek tussen 5 en 8 gokken , het tijd nodig heeft en hij heel tevreden is .
  Ik had liever gehoord dat hij Dessers even helemaal niet zou opstellen en Faupala een kans zou geven .
  Heeft Jansma hem niet gefileerd dan ?

  0

  0
 • Pep
  12 september, 2016 - 18:15

  Vrijdag scoort Dessers er 2 en iedereen vind hem weer geweldig. Hij heeft wel wat weg van draaikont Henny Meijer. Laat hem zijn gang gaan en wij zullen nog vaak blij maar ook wel eens teleurgesteld zijn. Dat is NAC.

  0

  0
 • Peer11
  12 september, 2016 - 18:30

  Dessers werkt hard, maar is niet koelbloedig voor de goal. Helaas voor hem is de hoofdtaak van een spits goals maken. 4 uit 6 lijkt goed, maar het percentage gemiste 100% kansen ligt een stukje hoger en heeft ons al teveel punten gekost. (Ja de aanvoer is ook gewoon ruk.)Dessers heeft nu zn kans gehad en niet gepakt, tijd dat iemand anders de kans gaat krijgen. Het is en blijft topsport.

  0

  0
 • Arie
  12 september, 2016 - 18:39

  Omdat de buitenspelers het middenveld en de aanval moeten belopen en het echte middenveld niet goed/snel genoeg bijsluit staat Dessers vaak omringt door 3/4 tegenstanders. Als die bijsluiting er meer/sneller zou zijn en hijzelf beter leert afmaken pistie er gewoon 20 in.

  0

  0
 • Badeend
  12 september, 2016 - 18:46

  Gewoon 4-4-2 spelen. Dat 4-3-3 is echt een vreselijk slecht idee. Hoe langer we er nog voor kiezen om met die onzin door te gaan, hoe meer frustratie het bij iedereen op gaat leveren.

  Maar goed, we moeten nog door de fase “het gaat helemaal niet om het systeem, het gaat om de invulling” heen. We wachten dus rustig af.

  0

  0
 • signase
  12 september, 2016 - 18:49

  4-4-2, love rears it ugly head… Enfin, waar de rest van de voetbalwereld (m.u.v. Nepal en Samoa) gewoon vernieuwt, moet er hier op de klei (en het kunstgras) ‘gewoon’ 4-3-3 gespeeld worden. Waar een klein land minimaal in kan zijn… NAC is hierop geen uitzondering. Het geeft overigens wel te denken dat er – net als vorig jaar – weer geen goed middenveld staat. Ja, het heeft tijd nodig, maar er zijn ook trainers die het wel sneller op de rails hebben gekregen.
  Goed, volgende week winnen en we worden weer kampioen. :-)

  0

  0
 • Nr. 20
  12 september, 2016 - 19:08

  @fred en als Faupala slecht speelt, ligt het aan Dijhuizen of Smulders…..
  Ja Dessers mist ms kansen maar is prima speler met juiste instelling. Met een iets betere aanvoer maakt hij er dit seizoen gewoon 18! Verder vind ik persoonlijk dat Haemhouts veel vuil (onzichtbaar) werk opknapt en a la gillissen al wordt ondergewaardeerd. Jammer. 2e helft vrijdag was gewoon goed vanuit NAC kant. Hoop dat ze deze lijn kunnen doorzetten, want ook ik vind Juup verschrikkelijk maar is momenteel realiteit. Dus laten we samen spelers, supporters en staf ervoor gaan dan dat afzeiken hier. En ja kritiek mag, maar dat inhoudloze gezeik mag wat mij betreft echt ophouden!

  0

  0
 • Bredafun
  12 september, 2016 - 19:30

  ‘N penalty moet gewoon loeihard erin. Irritant om te zien dat ze n penalty willen nemen op n softe manier. Knallen verdomme! Tevens hebben kunnen zien dat bijna elk schot op de goal recht in de handen van de keeper valt, beter te kijken waar naar toe te schieten, dan m zo elke keer af te geven. Voor de rest n steeds hechter team wat we zien groeien.
  Succes vrijdag!!!

  0

  0
 • ome cor
  12 september, 2016 - 19:36

  @Nr.20
  Eens voor wat betreft Haemhouts. Enne….Tim Gilissen is hier een partij afgezeken door mensen die zijn kwaliteit en waarde in het elftal niet begrepen. Pas toen hij stopte als speler kreeg hij meer erkenning.

  Ook eens dat we met z’n allen achter ons NAC moeten gaan staan. Elke week zal er een speler zijn die niet presteert zoals verwacht/gehoopt/gedroomd, maar die hoeven we dan toch niet af te zeiken en dan hier de wijsneus uit te hangen door te stellen dat iemand finaal afserveren het hebben van kritiek/eigen mening is, dus goed is.

  100% top is het nooit, want dan zou NAC jaarlijks kampioen van de eredivisie worden en eveneens de champions league winnen. En dan stoer roepen dat het ook weer niet zo overdreven perfect hoeft te zijn en dat NAC best wel eens mag verliezen, zo lang er maar strijd geleverd wordt is bullshit.
  Als NAC verliest wordt NAC door eigen aanhang afgezeken. Strijd of geen strijd.
  Waar is die eenheid waarmee we 10.000 seizoenkaarten kopen, waar is die eenheid waarmee we sjaals, shirts, andere fan-atributen en zelfs tattoos aanschaffen ?

  Achter je club staan ! In goede en ook in slechte tijden.

  0

  0
 • scheppioni
  12 september, 2016 - 20:00

  @ Fred
  Nee Kees Jansma heeft Marinus niet gefileerd, Hans Kraaij jr probeerde het wel in het begin en in het begin was Marinus oom uiterst lusteloos, maar ook Marinus werd net als ons NAC sterker naar mate het interview volgde ! Ik ben nogmaals helemaal geen kraaij fan, maar in de eerste minuten sneerde kraaij Marinus effe met het woord stukje, kraaij beaamde, bij NAC hoort nooit geen stukje daar hoort vol gas vanaf minuut 1 en warempel daarna werd Marinus net als NAC in stijgende lijn sterker, maar ja vaak loop je dan achter de feiten aan net als ons NAC dus nu !!
  Betreft Dessers, weet ik het nog zo net nie, dat Dessers geen killer spits is, ben ik het absoluut mee eens, maar ik denk wanneer die jongen(vaak ook weer te alleen staand door vaak in de eerste helft van NAC het behoudene) daar ga je ook niet beter van voetballen, dat moet jij toch weten !!
  Voetbalt ons NAC 90 minuten zoals NAC herkenbaar is dan worden sommige spelers ook sterker, ben ik van overtuigt nu maakt ons NAC door zo’n eerste helften vaak de tegenstander al meteen sterker !!
  We hebben er nu al drie van de onderste regionen gehad !!
  Ik ben benieuwd hoe we vrijdag in wolluk voor de dag gaan komen !

  0

  0
 • HK
  12 september, 2016 - 20:13

  Echt weer iets voor Marinus. Dessers niet maar wie dan wel dat zeg ik niet.
  Een penalty hoort gewoon hard laag in de goal in het zijnet. Klaar. Daar kun je echt op oefenen.
  Verder hou ik mijn hart vast voor de komende 3 wedstrijden. Win je deze alle 3 krijgen de spelers een mega boost. Verlies je er 2 of 3 zal het vertrouwen bij deze jonge groep nog minder worden dan het nu al is. Dus alles op alles om tegen RKC VVV en GRAAFSCHAP een goed (winst) resultaat te behalen.

  0

  0
 • Oldskool
  12 september, 2016 - 20:17

  Dessers moet gewoon iemand naast en/of kort achter hem hebben. Prima aanspeelpunt maar in een failliet systeem. 4-3-3 is voor romantici die te veel naar Barca kijken. Niet in een jupiler league waar de gemiddelde tegenstanders gewoon 3 man op de spits van NAC.
  Laat de Barker en Agyepong/de Korte gewoon van half komen. Kunnen ze makkelijk belopen. 2 man in de pot en een 10 er achter. Zeker thuis.

  0

  0
 • Nr. 20
  12 september, 2016 - 20:44

  @ome Cor helemaal mee eens.

  0

  0
 • de muzikant
  12 september, 2016 - 22:13

  Dessers werkt wel hard, maar daar heb je alles mee gezegd. Blinde draver, niets meer, niets minder.

  0

  0
 • JimGoose
  12 september, 2016 - 22:49

  Jammer dat deze site ten tijde van de eerste 5 NAC-wedstrijden van Pierre van Hooijdonk nog niet bestond…
  Ik denk dat de kritieken nog slechter zouden zijn geweest dan die over Dessers nu.

  Niet dat ik nu al laaiend enthousiast ben, maar geef die jongen gewoon een paar wedstrijden de tijd. Een gepolijste technicus of tacticus zal hij in die tijd niet worden, maar goed mogelijk dat we uiteindelijk blij met hem zijn.

  0

  0
 • Dutchbird
  13 september, 2016 - 02:53

  Dessers, harde werker, moeilijk van de bal te krijgen, gebruikt zijn lichaam optimaal…… maar heeft geen neus voor de goal en ook geen hard schot. Heeft net als Luuk de Jong veel kansen nodig en mag net als Luuk de Jong geen penalty meer nemen.

  0

  0
 • RaRa
  13 september, 2016 - 03:32

  En wat dan als een keeper al drie keer een vrije trap achter z’n oren krijgt??

  0

  0
 • Vak_G
  13 september, 2016 - 11:30

  Zeggen dat Dessers een goede spits is maar dat hij wel de kansen moet benutten is het zelfde als zeggen dat een keeper wel goed is maar hij wel ballen moet tegen houden, tot nu toe is het drama met Dessers en het nadeel daarvan is dat ook ploeggenoten dat zien en eerder voor eigen succes zullen gaan dan ballen aan hem afgeven.

  0

  0
 • Oma
  14 september, 2016 - 01:31

  Je speelt JUPILER LEAGUE! Je moet blij zijn met zo’n spits die zo hard werkt. De glorietijden zijn voorbij, beter krijgt NAC niet

  0

  0
 • scheppioni
  15 september, 2016 - 12:40

  Oma, de zin is voor je te lang dalik ben de je gebit weer kwijt, ligt ie weer tussen de geraniums !!

  0

  0
 • karel1
  15 september, 2016 - 14:51

  Spits overal probleem Belg is geen van Nistelrooy bv .
  Man werkt hard moeten we voorlopig tevreden mee zijn.
  Moeten ook geduld hebben met dit elftal even kampioen worden is er in de eerste divisie er ook niet bij.
  Er is nog een lange weg te gaan vorig jaar was ook een fiasco met die popie jopies .
  Ook trainer is geen tovenaar zie de zo geprezen van Gaal in England.
  De trainer is net zo goed als de spelers die hij heeft.
  Ook de trainers in de ere divisie maken er dikwijls een potje van.

  0

  0