Go to Top

Voorlopig geen huurverhoging stadion

Voorlopig geen huurverhoging stadion

NAC hoeft voorlopig geen huurverhoging te verwachten als het aan de gemeente ligt. De huurverlaging van 325.000 euro per jaar wordt niet terug gedraaid ondanks dat andere activiteiten in het stadion nog niet van de grond gekomen is. Iets wat volgens het onderzoeksrapport dat recent is gepresenteerd wel zou moeten.

De gemeente heeft wel afgesproken niet meer mee te betalen aan het onderhoud van 250.000 per jaar als er geen andere functie gevonden kan worden voor het stadion naast het voetbal vanaf 2017. “Maar voordat dat eventueel gebeurt, gaan we eerst met NAC om de tafel” laat wethouder Arbouw optekenen.

Bron:B-Side Rats, BN De Stem

10 Reacties op "Voorlopig geen huurverhoging stadion"

 • oosterhout3
  11 maart, 2016 - 11:07

  gemeente kan toch al gebruik maken van stadion, alleen doen ze dat zelf niet!

  nac is de dupe, terwijl de gemeente die optie nam, en er geen gebruik van maakte….

  0

  0
 • Sander P
  11 maart, 2016 - 11:39

  Erg aparte situatie, huur betalen en waarschijnlijk opdraaien voor de onderhoudskosten.

  Met dank aan de mensen die er destijds zo’n bende van hebben gemaakt, dat NAC geen andere optie had, dan deze wurgconstructuctie van de Gemeente Breda. Ik moet het wel nageven dat het vanuit de gemeente goed onderhandeld is. Jammer dat ze het altijd anders doen voorkomen in de media.

  Het lijkt mij niet meer dan fair dat als NAC voor de gehele 250.000 euro aan onderhoud op draait dat de huursom van het Stadion niet hoger zal zijn dan maximaal 250.000 euro. Al met al 500.000 in totaal, persoonlijk vind ik dit al aan een te hoge kant, in vergelijking met dergelijke constructies van in het land.

  Maar goed dit is mijn mening en ik ken ook niet alle details.

  0

  0
 • Judge M.
  11 maart, 2016 - 11:40

  Geldt die 250.000 ook met terugwerkende kracht over de afgelopen 20 jaar? Zou wel zo netjes zijn toch?

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  11 maart, 2016 - 12:00

  Laat duidelijk zijn dat de gemeente al meerdere initiatieven heeft genomen om het stadion van NAC voor andere doeleinden te gebruiken. NAC zelf, kwam telkens met een steevast, Neen. Dit is gewoon weer het zoveelste stukje mismanagement in deze kinderachtig geleide BVO. Het is echt om gek van te worden. Wanneer NAC mijn werkgever was en ik had het e.e.a. in de pap te brokkelen daar, had ik met het schaamrood op mijn kaken mijn biezen gepakt. Iedereen heeft gefaald. En dan nog maar te zwijgen over de talloze ontslagen die zijn gevallen. Ontslagen, waarvan je, als je er meer van weet, ook nog wel 2x op je achterhoofd krabt.

  NAC mag de Gemeente Breda op haar blote knieën danken. Dit is geen fout van de gemeente, dit is de zoveelste fout van de management-laag binnen de BVO NAC!

  0

  0
 • Mafkees
  11 maart, 2016 - 12:33

  Wat waren die voorstellen dan Los Pollos Hermanos?

  0

  0
 • Oldskool
  11 maart, 2016 - 12:54

  Los Pollos is wethouder? Of ambtenaar bijzondere evenementen?
  Enschede gaat even voor 50 mln garant staan en in Breda hangen ze de club in een veel te duur wurgcontract.
  Natuurlijk heeft de gemeente veel gedaan voor NAC maar dat mag gvd ook wel. Er is in de verste verte geen evenement wat meer bezoekers in de regio heeft of meer exposure voor de stad dan NAC.

  0

  0
 • JohnFe
  11 maart, 2016 - 12:59

  Zucht lekker duidelijk weer, maar wat is de balans in voordeel van N.A.C.? niet meer meebetalen aan onderhoud is toch ook gewoon huurverhoging???
  ( en ja ik kan ook rekenen, het verschil is 75.000 euro, doch hoeveel heeft Breda al aan onderhoud betaald, moet N.A.C. dit per terugwerkende kracht gaan betalen, schieten we niets op…)

  Maar goed, ik wil eerst de stukken lezen voor verdere reactie.

  0

  0
 • Ouwe Spionkop
  11 maart, 2016 - 13:24

  Ik snap het even niet. Chasse theater (= een commercieel bedrijf) KRIJGT miljoenen subsidie per jaar van de gemeente. NAC moet huur BETALEN en zelf het onderhoud plegen.
  Wat klopt hier niet?

  0

  0
 • Dutchbird
  11 maart, 2016 - 13:49

  Niet vergelijkbaar @Ouwe Spionkop want op het podium van Chassé kunde nie voetballen :-)

  0

  0
 • scheppioni
  11 maart, 2016 - 17:36

  @ John Fe
  Je denkt dan altijd, er zijn er hier toch bij met Bredaas gevoel die er ook nog voor gestudeerd hebben, maar tis net wat je aanhaalt ook in deze niet altijd te volgen !
  Hoort dan misschien ook wel weer bij ons NAC ?!

  0

  0