Go to Top

Vreven: “NAC-supporters moeten nóg meer bier drinken”

Vreven: “NAC-supporters moeten nóg meer bier drinken”

Er waait een frisse wind bij NAC, zoveel is na een kleine twee weken onder de nieuwe coach Stijn Vreven wel duidelijk. De Belg is nadrukkelijk aanwezig, zit kort op zijn spelers en lijkt met minder dan honderd procent inzet geen genoegen te nemen. Dennis van Bergen zocht de coach op en interviewde hem voor het AD.

Hoewel NAC nou niet bepaald een rooskleurige historie heeft als het op ontslagen trainers aankomt, maakt Vreven zich geen enkele zorgen: “Trainerskerkhof? Wat een gezever. Als je als hoofdverantwoordelijke niet presteert, lig je buiten. Geldt voor mij ook. Al ga ik er vanuit dat ik deze club weer omhoog krijg. Karakterologisch pas ik bij NAC.”

Vreven werd natuurlijk vooral bekend als die passievolle back, maar maakte in België ook en vooral naam met het feit dat hij een collectief kan smeden en spelers beter maakt. Hij is als trainer dan ook een stukje rustiger dan hij als speler was: “Als speler ging ik ontevreden van het veld als ik geen kaart had gehad. Dan had ik het gevoel dat ik er niet alles had uitgehaald. In die zin wil ik dat mijn spelers niet te veel op mij gaan lijken, want dan zijn ze elke week geschorst. Maar de passie van de voetballer Vreven wil ik wél terugzien bij NAC. Ik wil die pijn van dat lijden voelen. Agressiviteit zit namelijk ook in doordekken, in vuile meters maken. En af ten toe een overtredinkje, ja. Ik heb het gevoel dat ik dat wel kan overbrengen. De grootste stropers zijn de beste boswachters.”

De coach weet ook wat het publiek in Breda wil zien: “Weet je wat ik prachtig vond? Onlangs speelden we met NAC tegen Kortrijk. Ontstond er zo’n duw- en trekpartijtje. Spelers die het voor elkaar opnemen, daar hou ik van. Vond ik als tegenstander ook altijd mooi, wanneer je tegen NAC speelde, dat kokende sfeertje. Dat stadion is zó vijandelijk, heerlijk! Met elke club waar ik speelde, gingen we graag naar Breda.”

Zijn voorganger Marinus Dijkhuizen stelde dat het bij NAC minder over bier en meer over presteren moest gaan. Vreven denkt daar het zijne van: “Ik wil juist dat NAC-supporters nóg meer gaan drinken. Als er gefeest wordt, is dat immers een teken dat het goed gaat. Daarnaast is bier nog lekker ook.” Wij kunnen niet anders dan Vreven gelijk geven.

Het volledige interview is hier terug te lezen.

Bron: B-Side Rats, AD

 

 

29 Reacties op "Vreven: “NAC-supporters moeten nóg meer bier drinken”"

 • S.HB.NAC
  12 januari, 2017 - 08:51

  HEEEERLIJK!!!!

  0

  0
 • NACBredaFC
  12 januari, 2017 - 08:57

  Briljant!

  Hebben we die beelden nog dat Vreven als speler een biertje toegeworpen kreeg?

  0

  0
 • Fanneke
  12 januari, 2017 - 08:57

  Een man naar mijn hart. Geen kapsones maar werken en inzet tonen. Wat had deze trainer graag gezien bij de vedettes van 2 jaar terug! Waren we niet gedegradeerd!!

  0

  0
 • NR
  12 januari, 2017 - 08:58

  Deze man brengt nu al iets teweeg. Naast vertrouwen vooral veel trost en passie, iets wat ontbrak. Hij brengt het geloof terug. Zowel bij de supporters als bij de spelers.

  Bestaan er naast Cruijffiaanse uitspraken nu ook Vreviaanse uitspraken?
  “De grootste stropers zijn de beste boswachters.”

  “Ik wil juist dat NAC-supporters nóg meer gaan drinken. Als er gefeest wordt, is dat immers een teken dat het goed gaat. Daarnaast is bier nog lekker ook.”

  “Voetbal is entertainment. Dat entertainment moet ook op het veld terug.”

  Wie zet ze op een tegeltje? Wat een trééner, nu al.

  Hup NAC!

  0

  0
 • Jf
  12 januari, 2017 - 09:02

  Mooi stukje en je kan zeggen wat je wilt maar iedereen heeft zin in de eerste wedstrijd. Ik ben erg nieuwsgierig of ik verschil ga zien qua voetbal en beleving. Klinkt allemaal als een klok!!

  0

  0
 • De Lange
  12 januari, 2017 - 09:03

  Oke ik zal t tegen m’n huisarts zeggen,want die beweert t tegenovergestelde en m’n twijfel wordt nu bevestigd haha. Maar heeft wel gelijk met de sfeer ,als die wisselwerking weer sterker wordt heeft dit zeker invloed. Zou ook mooi zijn als hij boven in de organisatie links en rechts wat gaat schoppen, en hij de juste mensen mee krijgt. Als de prestaties op t veld positief worden kan het zo een mooie periode worden,en gooien we de gifbeker weg

  0

  0
 • Fr@nk
  12 januari, 2017 - 09:08

  Ook als we verliezen wordt er bier gedronken. Eerder meer als minder dan bij een overwinning. Wat is je punt Stijn ???
  Zonder gekheid. Toptrainer !! Nu al !!!

  0

  0
 • Pookie
  12 januari, 2017 - 09:10

  Idd, krijg er weer helemaal zin in. Op naar maandag!

  0

  0
 • Dun Diëe
  12 januari, 2017 - 09:21

  Ik vind het ergens wel hilarisch dat elke nieuwe trainer zich gedwongen voelt om iets over bier te zeggen.

  0

  0
 • Kinderkaartje
  12 januari, 2017 - 09:22

  Geweldige uitspraken. Dat past allemaal wel bij NAC.

  Hoop wel dat hij het ook waar kan maken want met dit soort utspraken zijn de verwachtingen natuurlijk ook meteen weer torenhoog en wordt de teleurstelling met bijbehorende kater ook alleen maar groter als het weer eens niet gebeurt.

  En in alle eerlijkheid, dat past natuurlijk ook heel goed bij NAC.

  0

  0
 • Pizzaburger
  12 januari, 2017 - 09:43

  Ben begonnen met lezen , totdat de naam Dennis v Bergen voorbij kwam, toen ben ik maar gestopt met lezen.

  0

  0
 • Molenschot loco
  12 januari, 2017 - 09:47

  Wat ONZE STIJN nu al teweeg brengt is…….passie strijd en inzet….en dat niet alleen bij de spelers…maar ook onder de supporters…hij vertaald precies met zijn passie wat wij als supporters willen… hij zorgt er dus nu al voor dat “Het zal wel gevoel”wat er nu heerst onder de supporters… wordt omgezet in …We gaan er vanaf NU…met zun ALLE voor…Spelers…en Supporters….Dus precies wat hij wilt…HET WIJ GEVOEL!!!!!!!!…….enne…nog meer zuipen….BRILJANT!!!!!!!

  0

  0
 • Van "taajlaand
  12 januari, 2017 - 09:49

  Ik vind het nog steeds een ‘verrassende’ keuze om met deze onbekende trainer aan het tweede deel van het seizoen te beginnen.
  Maar ook hij begint weer opnieuw aan een zéér moeilijke missie om onze selectie aan de praat te krijgen en er voor te zorgen dat er vertrouwen én beter voetbal in de ploeg komt.
  En gaan de jongens spelen op een manier waarop de interviews van Stijn (met een lange ‘ij’ Molenschot..;-) op mij over komen, gaan we nog ontzettend veel in de komende wedstrijden genieten met zijn allen.

  0

  0
 • jvt
  12 januari, 2017 - 10:03

  type Karelse, de cirkel is weer rond

  0

  0
 • Kritische supporter
  12 januari, 2017 - 10:07

  Erg benieuwd of het gaat lukken! Hij klinkt iig stuk menselijker en veel minder stijf dan Marinus. Wat dat betreft een goede vooruitgang!
  Ik hoop van harte dat hij er “schwung” in krijgt!

  0

  0
 • Heisenberg
  12 januari, 2017 - 10:15

  Man naar mijn hart. Niet lullen maar poetsen. Das praot hugodver!

  0

  0
 • kopspion
  12 januari, 2017 - 10:20

  da’s nog een praot !
  Joeri De Kamps nu maar eens terughalen dan ? :-)

  0

  0
 • S.HB.NAC
  12 januari, 2017 - 11:03

  @jvt. Lekker kortzichtig, mag je thuis wel genoeg zeggen?

  0

  0
 • Molenschot Loco
  12 januari, 2017 - 12:06

  Dit moet hem worden…STIJN yellow black ZUIP ARMY😎😎😎

  0

  0
 • scheppioni
  12 januari, 2017 - 12:51

  Betreft instelling toch wel een man naar mijn hart, al waren Marinus zijn woorden (topsportklimaat) ook best wijze woorden, maar qua beleving moet het met Vreven toch echt wel beter gaan zo lijkt me !!
  Maandagavond om 22.00u weten we meer !! HUP NAC !

  0

  0
 • drs Marcellus
  12 januari, 2017 - 13:03

  @NR

  Zet deze dan ook maar op een tegeltje: “Ik speel geen oefenpartijtjes” ;-)

  0

  0
 • Dun Diëe
  12 januari, 2017 - 13:14

  Ik had mijn twijfels maar begin intussen ook aardig enthousiast the raken. Als Stijn het goed doet zou het wel eens de Diego Someone van de Hollandse velden kunnen worden.

  0

  0
 • NAC Breda F.C.
  12 januari, 2017 - 15:33

  @ Molenschot loco

  Gewoon het oude vertrouwde song aanhalen:

  ‘Breda wereldstad, altijd stoned en altijd zat’.

  0

  0
 • Dutchbird
  12 januari, 2017 - 16:33

  Ik heb in een week al meer gelachen met Stijn dan in een heel jaar Dijkhuizen. Volgende week 6 punten halen in de vrieskou en dan kan hij voorlopig al niet meer stuk.

  0

  0
 • RV
  12 januari, 2017 - 18:54

  Wel mooi om te zien dat reacties als “er moet meer bier gedronken worden” en “ik speel geen oefenwedstrijden” ineens voor een volledig andere tendens zorgen.

  Het hoort bij het opportunistische NAC en dat is mooi.
  Maar ik wacht het allemaal maar eens rustig af en ga het zien.

  Ik geloof best dat Vreven deze groep op korte termijn iets extra’s kan geven, maar ook op lange termijn?
  Het blijft een onevenwichtig samengestelde groep en een groep die het juist van het voetbal moet hebben en niet van fysiek. Ik heb bovendien nooit het idee gehad dat dit team niet wilde maar vooral dat het niet beter kon.

  Als Vreven ze iets scherper kan krijgen, iets meer in het teambelang kan laten spelen én er net een paar procent meer er uit kan halen dan kunnen we nog weleens hoog gaan eindigen.

  Wordt belangrijk om gelijk een goede serie te starten om in de juiste flow te geraken.
  Als je het programma ziet moet dat ook lukken en moet je eigenlijk in de komende 6 wedstrijden gewoon 16 punten halen. Mocht dat lukken dan ga ik zelfs nog geloven dat er veel mogelijk is dit jaar.

  0

  0
 • Wie?
  12 januari, 2017 - 19:47

  ‘Breda wereldstad, altijd stoned en altijd zat’.

  Snel een spandoek maken?! Love it

  0

  0
 • Rijen
  13 januari, 2017 - 00:26

  @Wie? Haha ik ben voor!

  0

  0
 • BredaParel
  13 januari, 2017 - 11:55

  Ik krijg steeds meer vertrouwen in Vreven. Jammer dat spelers als De Kamps en Matic niet meer bij nac spelen, die hadden bij zijn karakter gepast!

  0

  0
 • Ruud
  16 januari, 2017 - 22:05

  Wat een paardelul!

  0

  0