Go to Top

Vreven stelt de Citizens voor

Vreven stelt de Citizens voor

NAC start dit seizoen met veel nieuwelingen in de selectie. Een deel daarvan komt over van Manchester City. Omdat binnen Nederland deze spelers niemand deze spelers echt kent, heeft de NOS onze coach Stijn Vreven de kans om zijn spelers voor te stellen aan het Nederlandse publiek.

James Horsfield kennen we al van vorig seizoen. De verdediger werd definitief overgenomen van de Citizens, Vreven is daar blij mee. “Zijn contract bij Manchester City werd niet verlengd en daar hebben wij gebruik van gemaakt door hem voor drie jaar vast te leggen. Door zijn arbeidsethos en mentaliteit ligt James goed bij het publiek. Dat heeft hij vorig seizoen al bewezen. Een echte teamspeler.”

Ook Thomas Agyepong is geen onbekende. Twee seizoenen geleden speelde hij voor FC Twente en vorig jaar was het een van de spelers die in Nijmegen won van NEC. “Thomas heeft zijn waarde inmiddels wel bewezen. Niet voor niets is hij bij ons uitgegroeid tot international van Ghana. Omdat wij nog een tweede spits ontberen, komt hij ook in aanmerking voor die positie.”

Vanaf de winterstop speelde Manu Garcia bij NAC. De kleine Spaanse prins maakte in zijn eerste periode indruk en Stijn Vreven is dan ook blij dat de middenvelder terug is. “Een dankbare speler voor een coach, iemand met veel individuele kwaliteiten. Hij speelt nu hangend op links, omdat hij op die positie voor ons meer van waarde is in de eredivisie. Op ’10’ loopt hij het risico dat hij te gemakkelijk wordt opgegeten. In de nieuwe situatie wordt het moeilijker voor tegenstanders om door te dekken. Manu heeft alles om uit te groeien tot een topspeler.”

Tot zover de “bekende” huurlingen. Vreven gaat dus nog even verder met de andere huurlingen, waarbij hij begint bij Pablo Mari. “Hij heeft een uitstekend linkerbeen. Een no-nonsense verdediger die de bal uit het stadion knalt als het moet. Pablo is een leider, een echte winnaar. Mede daarom heb ik hem tot aanvoerder benoemd.”

Angeliño kwam als vervanger van, de tevens van City gehuurde, Ashley Smith-Brown. Vreven prijst de aanvallende kwaliteiten van de linksback die afgelopen seizoen nog in belangstelling stond van Feyenoord en FC Utrecht. “Een aanvallend ingestelde vleugelverdediger met veel loopvermogen, snelheid, een goede trap en dito voorzet. Hij heeft een leegte opgevuld, omdat we een echte linksback misten.”

Met Paolo Fernandes heeft Vreven een speler die aanvallend op het middenveld en op beide flanken uit de voeten kan. “Een frivole, dynamische buitenspeler. Een dribbelaar pur sang. Ik schat hem hoog in, maar hij moet nog leren om zakelijker te spelen.”

Thierry Ambrose is gehaald als vervanger van de naar FC Utrecht vertrokken Cyriel Dessers. Tijdens de voorbereiding liet hij zijn waarde al zien, maar Vreven wil in de Eredivisie echt overtuigd worden. “Een jongen met een neusje voor de goal. Voor zijn leeftijd vind ik hem nu al vrij allround. Thierry is een beweeglijke spits, met veel snelheid. In de voorbereiding schoot hij er vijf in, maar nu zal hij zich in de eredivisie moeten bewijzen. Ik denk dat hij dat aankan.”

Bron: B-Side Rats, NOS

44 Reacties op "Vreven stelt de Citizens voor"

 • Bebbie
  10 augustus, 2017 - 11:20

  “Omdat wij nog een tweede spits ontberen, komt hij ook in aanmerking voor die positie”

  Ik ga ervan uit dat dat Agyepong niet gebruikt gaat worden als backup-spits, maar dat er snel een ‘meer ervaren’ spits gehaald zal worden?

  27

  2
 • Koos
  10 augustus, 2017 - 11:20

  Lucas Boye ontbreekt nog..

  0

  11
 • 0161rijen
  10 augustus, 2017 - 11:20

  Ik heb er zin in! Come on super NAC!

  6

  1
 • Nac fc
  10 augustus, 2017 - 11:22

  @koos waar haal je nou die Lucas boyé vandaan

  7

  0
 • Eredivisie
  10 augustus, 2017 - 11:23

  Aygepong is geen Spits Stijn! Is niet een type speler die een bal vasthoudt. Je kunt hem beter op de flanken gebruiken met zijn snelheid.

  10

  6
 • koos
  10 augustus, 2017 - 11:24

  @Nac fc
  Zie vorige topic.

  0

  2
 • NAC4Ever
  10 augustus, 2017 - 11:34

  @koos
  Dus als iemand een naam hier plaats zonder bron, dan neem jij dat direct aan?

  6

  2
 • Nac fc
  10 augustus, 2017 - 11:39

  @NAC4Ever precies dat dus alles aannemen wat hier word geschreven

  2

  1
 • Arie
  10 augustus, 2017 - 11:43

  Ik heb dan weer verhalen gehoord over Charlison Benschop als spits.
  Daar uit beeld geraakte spelers bij ons nog wel eens op willen bloeien zou ik hem, ondanks dat hij in 2 seizoen Hannover 96 maar 9 wedstrijden heeft gespeeld, graag zien komen.
  Was bij AZ altijd wel een menneke met potentie.

  5

  7
 • Lamington
  10 augustus, 2017 - 11:48

  WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAT.. HEB-BEN WE….

  14

  1
 • Nac fc
  10 augustus, 2017 - 11:50

  @koos heb je die site zelf gemaakt waghahahaha

  3

  0
 • Sjoof
  10 augustus, 2017 - 11:50

  @koos
  Zou wel mooi zijn die Lucas Boye!

  1

  0
 • NAC4Ever
  10 augustus, 2017 - 11:51

  @koos
  Haha, een titel in de taal die de meeste hier nauwelijks spreken (spaans) met daar in onze club naam word gezien als bron…..

  Uitsluiten dat hij komt doe ik niet, maar om nu meteen te denken dat het definitief is is wel erg snel. Laten we gewoon afwachten.

  1

  0
 • Pretpakket
  10 augustus, 2017 - 12:02

  Ben zelf op vakantie in Spanje en wij hebben zo’n kiosk maar zie het ook staan in een Argentijnse krant:

  http://imgur.com/a/fDAVX

  17

  4
 • Breda-Loyal
  10 augustus, 2017 - 12:26

  @Pretpakket

  Heb het artikel ff vertaald van iedereen :

  Lucas Boyé die een overeenkomst heeft met het EDS team van Manchester City is onderweg naar NAC Breda.
  Dit is omdat City zijn ontwikkeling wilt stimuleren na een teleurstellend 1 jarig verhuur vorig seizoen bij het italiaanse Torino

  Alstublieft mensen

  16

  0
 • Dipsaus
  10 augustus, 2017 - 12:31

  @Pretpakket leuk zo’n tweetalige krant, zie je niet vaak. Hulde dat je de moeite hebt genomen :-)

  11

  0
 • Henkie
  10 augustus, 2017 - 12:32

  Ik vind dat filmpje niet veel eerlijk gezegd, van Lucas Boye. Als dat zijn hoogtepunten zijn..

  2

  0
 • Lars
  10 augustus, 2017 - 12:38

  Niemand realiseert zich hier dat er apps zijn waarmee je een nieuwsartikel zelf kan maken.. die zijn gebruikt voor deze ‘bronnen’

  6

  5
 • HupNAC96
  10 augustus, 2017 - 12:51

  @Eredivisie
  Blijkbaar is hij na Ambrose toch een van de opties. Kan me wel voorstellen dat als je met je rug tegen de muur staat dat hij een alternatief kan zijn. Maar Stijn wil(de) volgens mij ook nog een volwaardige 2e spits maar soms moet je het als coach doen met wat je hebt.

  2

  0
 • Henk
  10 augustus, 2017 - 12:53

  Ook Zwolle gaat een speler van MC huren. Een Argentijnse linker CV.
  Volgens mij huurt / leent de Eredivisie spelers van MC….

  6

  0
 • NAC4Ever
  10 augustus, 2017 - 12:54

  @Breda-Loyal
  Bedankt voor het vertalen, maar de inhoud klopt niet. Zoals bekent huurt NAC 4-6 van Man City en we zitten al op 6.
  Het zou kunnen dat hij uit het netwerk van Man City komt (net zoals O’Neill), maar NAC gaat hem niet van Man City huren.

  Misschien huurt/koopt NAC hem wel van de club van Lucas Boyé. We gaan het zien.

  2

  0
 • scheppioni
  10 augustus, 2017 - 12:56

  Moi clubke Citizens Stijn !!!
  Laat het maar knallen vanaf aankomende zaterdag, ik ben er klaar voor !!
  Eindelijk na lange weken aftellen en eindelijk terug waar we NAC horen !
  Las pas iets van die dolle zaakwaarnemer Jansen die vergeleek ons met excelsior qua club, hoe stoned moet je dan in godsnaam zijn !! NAC we follow, zijn voor niemand bang en gaan dus nooit opzij !!

  3

  0
 • Barry
  10 augustus, 2017 - 13:10

  Ik vind het niet slim van NAC om aan zo’n artikel mee te werken. Je kunt als club makkelijk een eis stellen dat het stuk over alle 8 de nieuwelingen gaat, dus inclusief de 4 spelers die je gekocht hebt en zonder de 2 spelers die we vorig jaar ook al hadden.

  5

  6
 • F7 Gekkelijke
  10 augustus, 2017 - 13:11

  @Henk

  Die discussie is nou al wel geweest toch? Iedereen huurt voor, wij lenen gratis. Dat is de goede deal. Wat City verder verhuurt aan Eredivisie teams is niet aan ons en moet ons ook niet kunnen schelen. (Voorlopig).

  En die grapjassen hierboven met hun #FakeNews apps… : hihihihihihi… ik moest ff lachen gieren brullen hoor!

  2

  2
 • F7 Gekkelijke
  10 augustus, 2017 - 13:11

  Voor = Voor geld

  0

  1
 • NAC
  10 augustus, 2017 - 13:40

  Het wordt hier al aangesneden, maar hoe moet het daadwerkelijk worden opgevat dat City ook aan andere Nederlandse club spelers verhuurd? In het geval van de linkerverdediger voor PEC lig ik niet wakker. Maar wel over hetgeen ik gister op VI voorbij zag komen.

  Groningen heeft Uriel Antuna van City gehuurd voor twee seizoenen, waarbij Groningen een eenzelfde constructie heeft afgesloten als NAC gedaan heeft. Ofwel Groningen zal bij een eventuele verkoop meeprofiteren in de verkoop.

  Ik vraag me dan ook af hoe serieus NAC door City wordt genomen, helemaal als blijkt dat de talenten bij de andere ploegen beter zullen presteren dan de onze.

  De tijd zal het leren…

  10

  8
 • die ne gast
  10 augustus, 2017 - 13:44

  @Barry
  Als je niet meewerkt, schrijft zo’n journalist zelf wel een stukje. Dan kan je beter wel zelf de toelichting verzorgen.En zo vaak besteedt de NOS geen aandacht aan NAC, dus je kan maar beter meewerken en investeren in de relatie. Dat betaalt zich op lange(re) termijn zeker uit. Je moet ook niet op elke slak zout willen leggen.

  On topic: omschrijving van Fernandes klinkt als een Brandon Barker 2.0… Fantastische techniek, leuke acties, maar nul rendement??
  Tijd dus dat de competitie begint, dan kunnen we beter inschatten waar we staan en hoeveel toegevoegde waarde de City-spelers hebben. Ik heb er zin en vertrouwen in (ook na eventuele nederlagen tegen Vitesse en PSV)!

  3

  2
 • tvb
  10 augustus, 2017 - 13:57

  @ NAC wat wil je dan , dat city al haar talenten bij ons stalt en nergens anders? je hoeft ook niet te hebberig te worden..
  Lopen er dalijk 25 huurlingen rond. antuna gaat naar groningen omdat wij fernandes hebben op die plek lijkt me. Ze gaan natuurlijk geen 2 spelers voor dezelfde positie aan 1 club verhuren!

  7

  7
 • NAC
  10 augustus, 2017 - 14:08

  @ tvb
  Ja dat begrijp ik ook wel, maar wat als nou blijkt dat Antuna een grote talent blijkt te zijn dan Fernandes? Groningen heeft die jongen gehuurd voor twee seizoenen.
  Daarnaast, als het om een daadwerkelijke huur gaat (zowel die Argentijn bij PEC) heb ik daar ook vrede mee en ben ik het met je eens. Maar aangezien Groningen een dusdanig gelijke constructie als NAC heeft bedwongen roept mij dat wel vragen op.

  7

  5
 • Nac
  10 augustus, 2017 - 14:09

  Pogba ophalen bij Sparta in 377 minuten 4 keer gescoord

  5

  9
 • tvb
  10 augustus, 2017 - 14:13

  Tja, Nac had fernandes al stuk eerder anders was het misschien anders gelopen.. En er zijn altijd betere talenten. Die ctiy-group koopt onderhand elk talent op.
  Maar blijft idd wel beetje vervelend als je ziet dat andere clubs ook van city-talenten profiteren..

  3

  2
 • Amarilla Negra
  10 augustus, 2017 - 14:15

  @NAC

  Antuna is pas bij city gekomen toen wij al 6 spelers hadden geleend. Hij is niet speelgerechtigd in Engeland en moet dus direct worden verhuurd. Dat dat dan ook in de Eredivie gebeurt wil alleen maar zeggen dat city dat wen goed platform vindt.

  3

  0
 • Barry
  10 augustus, 2017 - 14:30

  Zoals ik al eerder zei, die 6 is een mooie getal. Maar als City een of 2 spelers over heeft die ze graag gratis en voor niks willen verhuren 2 uur voor de deadline, dan gaat Smulders echt geen nee zeggen.

  Ik verwacht dat er nog 1 of 2 van City bij komen.

  4

  0
 • NAC
  10 augustus, 2017 - 14:32

  @ tvb
  @ Amarilla Negra

  Dat begrijp en erken ik dat dit de huidige status van de Eredivisie is, maar zoals ik aangaf steekt mij enkel de constructie van Groningen.
  Die constructie ging bij ons pas in bij aanvang van het samenwerkingscontract, anders hadden wij ook bij de verkoop van Unal geld gezien.

  5

  5
 • henk
  10 augustus, 2017 - 14:50

  @NAC

  Die constructie lijkt pas later bedacht (door Smulders?, hij paste ook iets vergelijkbaars toe bij Brondeel). Voor zover ik kan overzien is NAC de eerste club in Nederland waarbij City het op deze manier doet. Dat ze dat nu ook bij Groningen doen laat me koud. Ik snap niet waarom dat steekt, dan hadden we maar beter moeten onderhandelen bij Unal. Wij hebben hier geen alleenrecht op. Bij ons is dit standaard binnen de samenwerkingsovereenkomst. Goed onderhandelt van Groningen dat ze voor deze speler vergelijkbare voorwaarden hebben afgesproken als NAC.

  4

  1
 • TpT
  10 augustus, 2017 - 14:56

  @F7 Gekkelijke,

  Ik vraag me ten zeerste af of andere clubs een huursom betalen aan Manchester City. Verdienmodel van City zit hem echt niet in die paar ton huursom die ze kunnen krijgen in een seizoen, daar vegen ze echt hun reet mee af daar. City wilt gewoon een platform voor die spelers vanwaar ze doorverkocht kunnen worden of (bij hoge uitzondering) kunnen doorstromen naar het eerste.

  In dat opzicht vind ik het zeker gevaarlijk dat andere clubs gebruik maken van dezelfde constructie, zelfs met de doorverkoop afspraken die NAC ook heeft. Waarin zit de exclusiviteit?
  Unal is nu voor een grote som verkocht, rechtstreeks na een huurperiode bij Twente. Daar zal City over te spreken zijn. Unal heeft ook een tijdje bij ons gezeten, maar wel een kortere periode op een lager niveau. City wilt dit soort resultaten ook van ons gaan zien, anders schakelen ze zo over naar Twente of Groningen hoor.

  Al met al juich ik de deal met City nog steeds toe hoor, want ik zou niet zonder Manu Garcia willen bijvoorbeeld. Toch weet ik zeker dat op een bepaald punt City iets concreets terug gaat verlangen in de vorm van een speler die voor veel geld wordt doorverkocht nadat hij zich bij NAC in de kijker heeft gespeeld.

  4

  2
 • Lamington
  10 augustus, 2017 - 14:59

  Weten jullie wat het mooie is aan morgen?..
  Dan is het nog geen MATCHDAY, zoals in het recente verleden wel bijna altijd het geval was! :-)
  Al vind ik een vrijdagavond leuker dan een zondagmiddag om 16:45, bijvoorbeeld.

  6

  1
 • die ne gast
  10 augustus, 2017 - 16:05

  @Lamington
  Nee. Voor mij is zondag nog altijd beter dan vrijdag. Geen gehaast om uit mijn werk op tijd bij het stadion te moeten zijn, met mijn werkkleren nog aan.
  En zondag 16:45 uur is zeker in december / januari al weer bijna een avondwedstrijd.

  Maar het kan altijd erger. Ik denk met nog veel meer gruwel terug aan de maandagavonden… die ik dan ook principieel geboycot heb (ja, ja, nepsupporter e.d.), maar soms moet je een grens trekken, tot hoe ver je je als voetbalsupporter laat sollen. En voor mij lag die grens echt op maandagavond voetbal (zeker als de vrijdag ervoor of erna ook al een thuiswedstrijd gepland stond).

  Kortom: Eredivisie wat een zegen!

  3

  1
 • Robert
  10 augustus, 2017 - 16:10

  Wat heeft Lucas Boye met Manchester City te maken? Is toch gewoon eigendom van Torino, die hem misschien wil verhuren?

  1

  0
 • Badeend
  10 augustus, 2017 - 17:33

  NAC huurt spelers gratis van MC én deelt mee in opbrengst bij verkoop. Je weet helemaal niet hoeveel/of Groningen betaalt aan MC én hoeveel ze meedelen bij verkoop. Gezien het samenwerkingsverband van NAC mag je ervan uitgaan dat NAC gunstigere voorwaarden heeft, maar dat heeft natuurlijk ook met de onderhandelingscapaciteiten van NAC en FCG te maken. Precies zullen we dat niet weten, dan kies ik ervoor om ervan uit te gaan dat NAC in elk geval een goeie deal heeft. Bovendien heeft NAC de spelers ook al een maand langer op de training lopen.

  2

  0
 • Sanseveria
  10 augustus, 2017 - 19:44

  Groningen heeft geen City ‘constructie’. Ze hebben alleen één speler voor twee jaar van ze gehuurd (en dus niet gratis te leen zoals bij NAC) en bedingen in ruil voor een wat hogere huurprijs een percentage in eventuele toekomstige doorverkoop. Punt.

  2

  1
 • NAC4Ever
  10 augustus, 2017 - 20:04

  @Robert
  Man City heeft een groter netwerk dan NAC. Het zo kunnen dat zij NAC hebben getipt, net zoals bij O’Neill.
  Maar het kan inderdaad ook zijn dat NAC hem zelf heeft gescout.
  Of zelfs dat het gewoon een gerucht is.

  We weten het niet.

  0

  0