Go to Top

Vrijdag: Collecte van de Breda Loco’s

Vrijdag: Collecte van de Breda Loco’s

Afgelopen vrijdag, tegen Sparta, was er een zeer succesvolle sfeeractie in het Kasteel. Een megadoek rolde van het uitvak en daaronder zat een goede 600 man met vissershoedjes en 250 kleine vlaggen. Zowel wij als de Breda Loco’s hebben hiervan genoten en het smaakt, zoals gewoonlijk, naar meer.

Omdat de Breda Loco’s in de nacompetitie weer groots willen uitpakken, maar dit kunnen ze niet alleen. Op hun eigen site vertellen ze waarom jullie hulp nodig is. “Op de eerste plaats werken onze acties natuurlijk alleen met jullie hulp. Een megadoek gaat niet naar beneden zonder mensen en de sfeer is alleen zo prachtig, omdat het zo massaal is.”

Maar dit is niet de enige hulp die ze nodig hebben. “Op de tweede plaats kosten onze acties best wat geld. Om eens een voorbeeld te geven; het doek (12×24 meter) tegen Sparta kost ongeveer €1500 aan verf, stof, gasmaskers, impregneermiddel etc..”

Dat kost dus, zoals op de afbeelding hieronder te zien is, klauwen met geld. Geld wat ook deze mannen niet op de rug groeit. Hoe kunnen ze het dan financieren? Ook dat leggen ze graag even uit. “Dat doen we op 3 manieren. Iedereen kan voor een vast bedrag per jaar €15 donateur worden van onze stichting. Dit gaat via http://www.bredalocos.nl/ Daarnaast halen we via bijvoorbeeld een actie als de bootcombi naar Waalwijk een bescheiden winst die terug de sfeer pot in stroomt. En als laatste collecteren we 1 keer per jaar bij een thuiswedstrijd. ”

En laat die collecte nou net aanstaande vrijdag zijn. Er staat bij iedere ingang van het stadion een vrijwilliger met collectebus. Onze tip is dus ook om voldoende geld mee te nemen om te doneren, want een mobiele pin hebben de vrijwilligers helaas niet bij. De Breda Loco’s willen nog een ding meegeven aan de bezoekers van NAC-RKC.”We roepen iedereen op om gul te geven, zodat wij onze acties kunnen voortzetten.”

 

Bron: B-Side Rats, Breda Loco’s

 

12 Reacties op "Vrijdag: Collecte van de Breda Loco’s"

 • Ouwe spionkop
  7 april, 2016 - 12:38

  Prima was de mannen allemaal organiseren. Ik ben er ook lid van en betaal er jaarlijks contributie aan. Dat collecteren gaat me echter een stap te ver. Ik vind die contributie prima, maar ik ga niet nog meer geven.
  Verder Loco’s ga zo door!

  1

  0
 • Rattartar
  7 april, 2016 - 12:53

  Breda Loco’s is wat mij betreft een veel te ondergewaardeerde organisatie. Zij houden de sfeer in tact. Ik ga morgen gul geven, reken d’r maar op!

  0

  0
 • scheppioni
  7 april, 2016 - 13:04

  @ ouwe spionkop
  Ik kan me er helemaal in vinden, ik heb ook al verschillende keren aan het stadion bij gedragen maar ben nog onzeker de komende weken om te kunnen afreizen naar BREDA helaas !
  Naast de sv en het museum ga ik eens op hen site kijken om binnenkort ook hier alsnog een donatie aan te geven ! HUP NAC, HUP DE BREDA LOCO’s !!

  0

  0
 • Jan
  7 april, 2016 - 14:00

  Om nog even terug te komen op deze wedstrijd:daar waar NAC in de thuiswedstrijd Sparta overklaste,was dit nu niet het geval.
  NAC haalde hetzelfde niveau,echter Sparta was doorgegroeid in een half jaar tijd.Met andere woorden,de trainer van de Rotterdammers heeft zijn spelers beter gemaakt,terwijl de trainer van de mannen uit Breda dat niet heeft gedaan.-Nee nu niet gelijk met je cursor naar het duimpje naar beneden gaan,maar eerst nadenken-
  Wat betreft de NC:de club mag hopen dat het Excelsior wordt,en geen Graafschap en/of Willem II.
  Dijkhuizen kent Excelsior en die club kan geen vechtvoetbal spelen.
  Er moet wel eerst een andere 1e divisie lub worden uitgeschakeld,dat dan weer wel.

  0

  0
 • J
  7 april, 2016 - 14:26

  @ Jan

  En toch had nog gewoon met 1-3 moeten winnen in Rotterdam afgelopen vrijdag. Meeste periodes van de wedstrijden waren gewoon voor NAC.

  Dus kan me maar weinig vinden in je verhaal…

  0

  0
 • J
  7 april, 2016 - 14:27

  * had NAC
  * wedstrijd

  #spellingcheckoff

  0

  0
 • Oldskool
  7 april, 2016 - 14:48

  Sowieso bijdrage doen.

  0

  0
 • Wanny
  7 april, 2016 - 15:02

  @ Jan

  Thuis tegen Sparta deden Verhaar en Brogno niet mee. Die twee hebben geloof ik de helft van de doelpunten van Sparta voor hun rekening genomen.

  Dat scheelde ook wel een stukkie.

  0

  0
 • Judge M.
  7 april, 2016 - 15:15

  Aangezien ik er morgen niet bij ben wegens een opkomende griep, heb ik me maar als donateur aangemeld :-). Keep up the good work!!

  0

  0
 • F4
  7 april, 2016 - 15:46

  Jan, wat een onzinnig geblaat. NAC wordt wel degelijk beter. Pastoor heeft twee jaar de tijd gehad om een elftal te smeden, waar Dijkhuizen midden in het seizoen is ingestapt. Dat hij de laatste weken het elftal naar zijn hand heeft gezet, mede door verandering van het systeem, is duidelijk zichtbaar. In plaats van het eeuwige negatieve gezever over trainers, TD’s en mensen van de stad als Seuntjens en Stam zou het ons sieren eens positief richting de play-offs te gaan. Verder heb ik afgelopen weken duidelijk gezien dat Willem II juist geen vechtvoetbal kan spelen. De Graafschap is omhoog gepraat door grote inzet, maar ontbeert nog steeds kwaliteit en Excelsior blijft ook een matige ploeg. NAC heeft spelersmateriaal voor de onderste vijf van de eredivisie en kan in de beslissende potjes van iedereen winnen en verliezen. Staan er 19.000 man achter, dan kan de thuiswedstrijd de doorslag geven. In plaats van het constant afgeven op onze eigen club, wordt het wellicht tijd om er gewoon achter te staan.

  0

  0
 • HoogeveenseNACcer
  7 april, 2016 - 18:47

  Super veel respect voor de Breda loco’s!

  0

  0
 • Van "taajlaand
  8 april, 2016 - 09:42

  Altijd weer genieten als de personen van dit clubke hun creativiteit uit kunnen oefenen rondom de wedstrijden.
  Steken daar veel vrije tijd in en dragen steeds op een ludieke manier de NAC sfeer uit.
  Maar ik zelf heb ook de andere kant mee mogen maken…..
  Mooie ondersteuning bij de begrafenis van mijn NAC vrienden redelijk ver van Breda vanndaan, ook op de NAC manier, iets wat ik nooit zal vergeten.
  En daarom zal ik zolang ik kan deze groep zelf blijven ondersteunen.
  Ga zo door mannen/vrouwen!

  0

  0