Go to Top

Waalwijkse hufters wacht forse straffen

Waalwijkse hufters wacht forse straffen

De drie Waalwijkse huftertjes die het gisteren nodig vonden een fakkel in het kindervak (Vak I) te smijten, worden flink teruggepakt. Dat laten zowel NAC als RKC weten.

De drie onweldenkenden besloten dat het leuk zou zijn fakkels mee te nemen naar de wedstrijd. Nou geven wij toe: dat kan zeker leuk zijn. Minder fraai wordt het als je met je lompe harses zo’n fakkel in een vak vol kinderen gaat smijten. “Er is moeite gedaan het vuurwerk goed te verstoppen. Ik vraag me dan af met welke intentie je naar een voetbalwedstrijd gaat”, aldus Justin Goetzee. De drie ettertjes werden direct opgepakt en kunnen rekenen op forse straffen, beaamt RKC directeur Remco Oversier. “Ze zullen kei- en keihard. aangepakt worden. De drie aangehouden malloten krijgen allen een dik stadionverbod. Ook alles wat de club en/of mensen heeft geschaad, wordt direct doorbelast.” De RKC-directeur noemde het gedrag van de fans ‘ontoelaatbaar en schofterig, RKC- en mensonwaardig’.
Verder worden ze waarschijnlijk strafrechterlijk vervolgd en zullen ze in ieder geval een flinke boete tegemoet kunnen zien, zo laat Goetzee weten. “De daders kunnen erop rekenen dat ze keihard worden gestraft.”

Perry Hendriks vertelt dat er maandag overleg plaats gaat vinden. Het is de tweede keer in korte tijd dat men vuurwerk het uitvak in heeft weten te smokkelen. Kort geleden ontplofte een zwaar stuk vuurwerk in hetzelfde vak, dat toen alleen bemand was door fotografen. Supporters van FC Oss wisten het projectiel uit het uitvak vak I op te werpen. “Wij moeten nu gaan onderzoeken welke extra maatregelen getroffen kunnen worden om incidenten als deze in de toekomst te voorkomen”, aldus Hendriks. “In het uiterste geval moet NAC misschien overwegen om het vak onder het uitvak niet meer te verkopen. Al zou dat een behoorlijke financiele strop zijn. Maar wij moeten de veiligheid van onze aanhang kunnen garanderen.”

Justin Goetzee denkt dat het net dat voor het uitvak hangt doorgetrokken moet worden. dat eindigt nu 1 meter onder het dak en het lijkt dus een uitdaging voor simpele zieltjes te zijn om daar zooi overheen te mikken. “Het is jaren goed gegaan, maar twee incidenten met vuurwerk, bewijzen dat zo’n maatregel kennelijk nodig is.”

RKC Directeur Oversier is er goed ziek van. “Laten we dit geen fans noemen. Dit is een stel mafkezen en malloten dat besloten heeft een voetbalwedstrijd te bezoeken. Het zijn vier jonge mensen – onder wie een Belg – die wel eens een los kaartje kopen, maar die geen seizoenkaart hebben van RKC.”

“Na dit incident hebben we – alle lof en complimenten voor de vrijwilligers en veiligheidsmedewerkers van NAC en RKC – direct deze mensen opgepakt op basis van videobeelden. Ze zijn direct naar buiten gebracht en overgedragen aan de politie.”

De kinderen raakten overigens niet gewond. Ze waren wel erg geschrokken en werden daarom verplaatst. Ze mochten de wedstrijd verder zien vanuit een business box.
Alles leuk en aardig, maar 1 ding moet duidelijk zijn: van kinderen blijf je af, laf volk! Overal en altijd!

Bron: B-side Rats, BN DeStem

 

39 Reacties op "Waalwijkse hufters wacht forse straffen"

 • Scsa
  9 april, 2016 - 17:11

  Gewoon als volwassenen veroordelen voor poging tot doodslag/zware mishandeling en ouders uit ouderlijke macht zetten en zwaar beboeten. Blijkbaar zwaar gebrek aan goede opvoeding met normen en waarden.

  0

  0
 • NAC4EVER!
  9 april, 2016 - 17:13

  Ben het 100% eens met BSR!

  0

  0
 • zwampie
  9 april, 2016 - 17:25

  Ten eerste schandalige actie en hopelijk worden ze zwaar gestraft zodat ze er lang last van zallen hebben.

  Ten tweede NAC had het uitvak nooit zo moeten wijzigen. Had het in tweeën gedeeld maar dan in de breedte en niet horizontaal. Heb je het probleem/kans niet gehad dat dit zou gebeuren en je kan altijd de stoeltjes verkopen,en met risico wedstrijden hpu je het leeg. Nu gaat het NAC geld kosten wat we nodig hebben,niet goed nagedacht vanuit NAC.

  Uiteraard is het geen excuus wat die malloten doen,passen nu in het rijtje samen met de stillempies die ook deze acties hadden.

  0

  0
 • Sjef de gevulde koek
  9 april, 2016 - 17:35

  Ons uitvak is verschrikkelijk zonder enig kennis van voetbalverstand is dit uitvak gerealiseerd. Lekker met je kind voor het uitvak gaan zitten met vaak doorgesnoven malloten achter je. Wat die kinderen van RKC gister presteerde was natuurlijk echt te kinderachtig voor woorden en zielig. Heel zwaar straffen. Al moeten ze niet teveel stadionverboden daar uitdelen want dan ben ik bang dat er bij RKC nog maar 10 man staat daar wat een waardeloze kut club is dat. Ben zal binnenkort daar wel
  De stekker uit gaan trekken

  0

  0
 • scheppioni
  9 april, 2016 - 17:36

  Volledig met zwampie eens zoals zo vaak ook in deze !!
  Ik zou zeggen buiten stadion verboden laat deze drie maar eens heel wat uren voor een goede doel betreft kinderen inzetten, misschien dat ze dan eens iets in gaan zien !!

  0

  0
 • HenkTank ©
  9 april, 2016 - 17:39

  Moeder Justitia zal deze groep tot wel 20 uur taakstraf veroordelen.
  De hoop is dan ook gevestigd op RKC die een levenslang stadionverbod zal opleggen. Toch Meneer Oversier?

  0

  0
 • Nacir
  9 april, 2016 - 17:40

  Schandalig. 1 ding vraag ik me wel af, hoe komen ze op drie daders? Je kan toch niet met zijn drieën tegelijk eendezelfde fakkel gooien?

  0

  0
 • Den86
  9 april, 2016 - 17:48

  @nacir

  Collectieve aansprakelijkheid.
  Zal op basis van camerabeelden/getuigenissen wel geconstateerd zijn dat ze er allemaal mee van doen hadden (ene gooit, andere steekt aan etc)

  0

  0
 • JK
  9 april, 2016 - 17:51

  De daders hebben geen seizoenkaart bij RKC, aldus RKC zelf.

  Als je RKC gisteren zo ziet voetballen, kun je je afvragen of er iemand wél een seizoenkaart bij die club uit Stilburg Noord heeft. Laatste staan, nergens meer om voetballen en dan met zo’n negatieve instelling het veld op gaan. Een schande.

  0

  0
 • Tinoesj
  9 april, 2016 - 18:00

  ….maar welke dwaas verzint het om een kinder cq onzin vak / gratis kaarten vak onder een uitvak te plaatsen ,volgens mij vraag je dan om problemen …gewoon weer het uitvak van boven naar beneden ….

  0

  0
 • Fred
  9 april, 2016 - 18:04

  Wat had ik graag met mijn maten even in dat vak bij die mannetjes gestaan, en ze even ” gecorrigeerd ” , het blijken er zelfs al 4 te zijn hoorde ik net op de radio .
  Ik kan me daar mateloos over opwinden .
  Het hoort niet op een tribune thuis en ook niet op een veld want laten we elkaar geen mietje noemen ik heb zelden zo’n stelletje schoppers en zuigers op een veld en in één team zien staan .
  Het leek verdomme wel een half bezopen zomeravondelftal , steken die gasten op veld de aanhang aan of andersom ?
  Dit is echt iets waar de KNVB eens naar moet kijken, die nummer 28 deed echt alles wat god verboden heeft en daagde ook get publiek nog eens uit , ik hoop dat de KNVB die beelden eens gaat bekijken .
  En voor tijdens en na een wedstrijd moet het toch altijd zo kunnen zoals tegen Sparta .
  Ik heb het al vaak gezegd , die smerige kruiken hebben er een handje van om weerloze kinderen en bejaarden te molesteren , en je ziet nu ook dat het blijkbaar in Waalwijk het zelfde kutvolk is wat er in een stadion zit, het zijn ook gewoon pseudo kruiken en grote lafbekken .
  Ik ben absoluut tegen geweld op en rond de velden en verfoei sowieso geweld in het algemeen, ik zie dat als een teken van zwakte , maar langs de andere kant hoop je zo dat ze eens een keer de verkeerde tegen het lijf lopen zodat ze het voor altijd afleren .

  0

  0
 • anoniempje
  9 april, 2016 - 18:16

  Misschien moeten we is een net hangen voor dat uitvak

  0

  0
 • zwampie
  9 april, 2016 - 18:57

  Nacir
  wellicht ook degene die de tweede gooide die terug kwam in hun eigen vak. Stelletje losers die dat doen.

  0

  0
 • Los Pollos Hermanos
  9 april, 2016 - 19:02

  Bij RKC uit kwam er ook al een debiel naar ons vak toe (HH geloof ik naast het uitvak) die vroeg of we na de wedstrijd kwamen knokken. Hij werd uitgelachen en had geluk dat een paar lui van vakG, die er een metertje of 5 vanaf stonden, er geen lucht van kregen, anders had hij meteen 4 vuisten op zn porum ontvangen. Die lui uit Waalwijk zijn niet helemaal 100% toerekeningsvatbaar, volgens mij. Waalwijk, Kaatsheuvel, Dongen en loon op zand, komt t gros van die doorgesnoven idioten vandaan. Dan weet je genoeg. Stadionverbod voor het leven, dikke geldboete. Aanpakken dat soort zieke mafkezen die het voor de rest vergallen.

  0

  0
 • 076
  9 april, 2016 - 19:09

  Klopt los pollos. Was erbij in dat halve kruikendorp. Zal vanavond wel beven zijn in dat kutdorp als die vier mongolen weer vrij rondlopen. Wat een kansloze kneuzen zeg. Nu maar hopen dat hun namen snel op Facebook ofzo verschijnen, kunnen ze laten zien hoe grote jongens het echt zijn!!

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  9 april, 2016 - 19:32

  De vraag die ik nog niemand heb zien stellen:

  Hoe gooi je met 3 man 1 fakkel?

  0

  0
 • henk
  9 april, 2016 - 19:35

  @F7
  Dan moet je bovenstaande reacties lezen.

  0

  0
 • Spionkop
  9 april, 2016 - 19:40

  1. schandalige actie.
  2. Welke gek zet nu een kindervak onder een uitvak? Is niet de 1ste keer dat het daar mis gaat.
  3. Trek dat uitvak nu eens door naar beneden, tot het veld. Maak het iets smaller en betrek de extra ruimte weer bij vak G.

  Dit uitvak slaat helemaal nergens op! Is ook kut voor de sfeer dat je altijd ‘zonder’ uit supporters zit, want je ziet ze niet, en je hoort ze niet. En dat ligt niet aan die uit supporters in dit geval.

  Het is een KUTvak! Om je dood te schamen als NACCER zijnde. Zo snel mogelijk aan passen. We hadden vroeger godver het beste uitvak, was helemaal niks mis mee!

  0

  0
 • @f7
  9 april, 2016 - 19:40

  Tijdens de wedstrijd NAC – RKC werd een vuurwerkfakkel met ijzeren omhulsel vanuit het uitvak in het vak eronder gegooid. Daar zaten ook kinderen. Niemand raakte gewond, maar vooral de kinderen waren erg geschrokken en hebben de voetbalwedstrijd vanuit een ander vak in het stadion verder bekeken, aldus de politie.

  Met hulp van videobeelden kon de politie de verdachten oppakken. Eén van hen, een 18-jarige fan, wordt beschuldigd van zware mishandeling en vernieling. Hij zou de fakkel hebben gegooid. De andere drie, een 22-jarige en twee 17-jarige jongens, worden verdacht van vernieling.

  De directie van RKC veroordeelde het gedrag en kondigde aan dat de daders een stadionverbod krijgen.

  0

  0
 • Herman
  9 april, 2016 - 19:44

  Zat zelf met 12 jonge gasten in het kindervak. Wat een mongolenvolk uit Waalwijk. Staat er een van die gasten in zijn blote reet z’n pukkel uit te knijpen tegen het raam. Gaat ie even later op z’n platte bek, losers…

  0

  0
 • henk
  9 april, 2016 - 20:13

  @Spionkop
  Het is inderdaad een schandalig uitvak.
  Toch is het uitvak aanpassen op dit moment niet aan de orde. NAC kan geen aanpassingen doen die financieel niets opleveren. Als het stadion weer structureel uitverkocht raakt, dan kan je de investering verantwoorden omdat je op die manier meer plaatsen kan verkopen. Het is ondertussen gebleken dat vak I tegen de meeste tegenstanders beter leeg kan blijven. Voor nu moet NAC eens beginnen met beter te fouilleren.

  0

  0
 • Johan o
  9 april, 2016 - 20:31

  Al zou het uitvak klote zijn etc etc zal vast wel…. Ze hebben gewoon niks te gooien naar kinderen….
  Dan ben je gewoon achterlijk…of gestoord….

  0

  0
 • zwampie
  9 april, 2016 - 20:53

  Spionkop
  Zoals ik al eerder zei wijzigen dat uitval en smaller maken

  0

  0
 • viking
  9 april, 2016 - 21:03

  zoals tegen top oss gemeld vind ik het een enorme naltigheid van Nac. daar werd toen een beetje lacherig over gedaa ..
  en dat dit tegen RKC nog eens kan gebeuren is een grote schande!

  pak je verantwoordelijkheid NAC. dit mag nooit meer voorkomen

  0

  0
 • Pietje bell
  9 april, 2016 - 21:13

  Of gewoon geen uitpubliek meer toestaan? In ieder geval die van RKC en Flop Oss…

  Beetje omgekeerde wereld om je eigen (kinder)publiek niet meer toe te laten omdat het uitpubliek zich misdraagt.

  Snap sowieso niet waarom dat vak niet meteen ma zo’n incident door de ME wordt leeggemaakt en weer linea reacta op de boot terug naar Waalwijk wordt gestuurd. Zal wel weer niet mogen in regeltjes Nederland…
  Bah…

  0

  0
 • RaraNAC
  9 april, 2016 - 21:19

  Ik ben ook erg benieuwd wat voor gevolgen het bier gooien na de wedstrijd gaat krijgen. We hebben niet voor niets al een paar waarschuwingen gekregen.
  Noem me Calimero, maar zelfs na zulke provocaties van spelers krijgen wij het voor elkaar de boete te ontvangen, ipv van die opgefokte RKCer.
  Ik snapte ook niet waarom hij zo deed? We hadden het toch niet op hem gemunt ofzo?

  0

  0
 • F7 Gekkelijke
  9 april, 2016 - 22:02

  Oke. Mijn fout. Katertje van gisteren ;)

  0

  0
 • Fritske d'n Olifant
  9 april, 2016 - 22:39

  Lief hoor dat meneer Oversier deze vermoedelijk zwakbegaafde jongens een stadionverbod geeft. Maar gedurende en na de wedstrijd werden zeker 4á5 fakkels aangestoken in het uitvak. Deze lieden werden achteraf uitgebreid bedankt door de spelers. Wat is dan het signaal dat je afgeeft? Dat je trots bent op dit soort kanslozen? Dat je trots bent dat je met 100 minuten antivoetbal en hufterig gedrag tegen een zeer matig NAC een puntje hebt gepakt? Spelers en aanhang zijn blijkbaar van hetzelfde niveau

  0

  0
 • Johan
  9 april, 2016 - 23:15

  Je had de spelers van hun moeten zien vlak voordat ze de spelerstunnel ingingen. Met “kom dan” gebaartjes richting de hoofdtribune. En niet 1 maar zeker een stuk of 5 waaronders de spelers die rood hadden.

  Daar stonden wat NACcers flink te schelden maar toch. Als speler hoor je geen supporters van de thuisclub te provoceren. Misschien moet die Oversier daar ook maar eens een praatje maken.

  0

  0
 • Pfff
  10 april, 2016 - 00:37

  Ronnie stam werd daar ook voor geschorst uit publiek uitdagen .. Maarja wij zijn NAC dus er zal wel geen actie worden ondernomen

  0

  0
 • oosterhout3
  10 april, 2016 - 10:00

  simpel, grote groep harde kern er onder plaatsnemen, gooien de tegenstanders wat, 1x hoe je maar los te gaan, raampje eruit en aanpakken maar!

  rkc supporters….. dat zijn gewoon kruiken man!!

  0

  0
 • oosterhout3
  10 april, 2016 - 10:15

  beetje hetzelfde verhaal als in het beatrixstadion….. wat er na de bestorming van de ei-tribune destijds gedaan is,gewoon weer doen.
  vak gg doortrekken, dubbele hekken tussen uitvak& thuisvak en voetballen maar!

  gooien ze nog met fakkels e.d, gewoon met 500man los gaan
  dan hoeft het maar 1x te gebeuren en dan is het meteen duidelijk voor de rest van nederland

  0

  0
 • Oldskool
  10 april, 2016 - 11:04

  Er hangt dus een net tot 1 meter onder het dak? Lijkt me niet. Vrij onmogelijk dat iemand een bom aansteekt en dan helemaal omhoog gooit om door een spleet van 1 meter dat ding in vak I te krijgen, met het levensgrote risico dat ie tegen het net en dus terug in je eigen vak valt. Zelfde voor die fakkel.
  Zal dus wel ergens mogelijk zijn om niet via het dak iets in i te krijgen.

  0

  0
 • Mafkees
  10 april, 2016 - 11:44

  Er zijn er ook terug gevallen heteigen vak in.

  0

  0
 • Barry
  10 april, 2016 - 11:57

  Even iets anders; heeft NAC nog iets gedaan met die boerenlul die de minuut stilte tegen Sparta voortijdig beëindigde door heel hard Voetballuuuuh te roepen. Dat was ook vrij onbeschoft.

  0

  0
 • Wouter
  10 april, 2016 - 12:22

  Inderdaad Ronnie Stam werd ook geschorst maar met een verschil dat er ook vanuit het publiek een klacht tegen hem werd gedeponeerd .
  Al meteen na de wedstrijd gebeurde dat al .
  Dan moeten degenen die zich beledigd voelen ook een officiële klacht wegleggen . Simpel .
  Wij vinden NAC laks maar zelf doen we het ook niet natuurlijk .

  0

  0
 • zwampie
  10 april, 2016 - 22:19

  Welke lompe nel geeft nu een duimpje omlaag bij mafkees.
  BSR ik zou die duimpjes verwijderen heeft totaal geen meerwaarde aan jullie goede site.

  En idd heeft mafkees gelijk er zijn er ook die gegooid werden terug in hun eigen vak vielen en kan me daar ook niet om berouwen
  Hadden hun eigen supporters elkaar maar op aan moeten spreken.

  0

  0
 • Blauwe Kei
  11 april, 2016 - 01:50

  Buiten het felt het een schandalige streek is, maak van VAK I en het aquarium gewoon weer 1 geheel voor de bezoekende club. Dus ook geen plastic wandjes en netten nodig. Gewoon die oude sfeer terug gvd, want wie dit heeft verzonnen is ook niet helemaal goed wijs.

  0

  0
 • Fritske d'n Olifant
  11 april, 2016 - 07:15

  In Engeland en Duitsland vind er haast nooit ellende in de stadions plaats. Hier in NL hebben al moeite om een Juupliekwedstrijdje tegen godbetert RKC ordelijk te laten verlopen.

  0

  0